Canon EOS R6: betaalbare fullframe systeemcamera

De Canon EOS R6 is dé betaalbare allround fullframe systeemcamera voor semi-profs en enthousiaste fotografen. Hij schiet foto’s met 20 beelden per seconde en vloeiende video in 4K met 60fps. Ook beeldstabilisatie is aan boord die tot 8 stops winst biedt. Extreem lichtgevoelig is de R6: je schiet beelden in het bijna-donker! Volgens reviewers de opwindendste camera van 2020! Gold Award bij DPReview. Alle belangrijke reviews!

Sensor: fullframe | Resolutie: 20 megapixel | Beelden per seconde: 12 (mechanisch) / 20 (elektronisch) | Video: 4K met 60fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (vari-angle) | Beeldstabilisatie: tot 8 stops | Gewicht body: 598gr | Aankondiging: 9 juli 2020 | Release datum: 27 augustus 2020 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 2.739 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Canon EOS R6 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R6 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R6 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Canon EOS R6

  • Beeldkwaliteit: fullframe sensor met 20 megapixel
  • Zeer lichtgevoeling: schiet tot ISO 102.400
  • Razendsnel: 20 fps (elektronisch), 12 fps (mechanisch)
  • Stabiele beelden: 5-assige beeldstabilisatie in de body
  • Beeldstabilisatie 8 stops winst met RF-lenzen
  • Supervloeiende video: 4K-video met 60fps en Full HD tot 120fps

Canon EOS R6EOS R5: grote verrassing van Canon

Een grote verrassing was al de aankondiging van de Canon EOS R5, waarover de rumorsites het afgelopen jaar koortsachtig hun websites hebben volgeschreven. Deze gloednieuwe fullframe systeemcamera voor professionals is op 9 juli 2020 gepresenteerd in een spetterend live-event van Canon.

Preview Canon EOS R5 >>

EOS R6: een nóg grotere verrassing

Een nóg grotere verrassing kwam op datzelfde live-event aan het licht: de klein broer van deze fullframer, de Canon EOS R6. Deze eveneens geheel nieuw ontwikkelde fullframe systeemcamera is bedoeld voor semi-profs en enthousiaste fotografen. Hij is veel betaalbaarder, maar erft wel lekker veel van de spectaculaire features van grote broer EOS R5. De EOS R6 is verkrijgbaar vanaf 27 augustus 2020.

Canon EOS R6 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R6 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R6 op Kamera-express.nl >>

Canon EOS R6Dé camerasensatie van 2020

Als we de reviewsites mogen geloven wordt de Canon EOS R6 een zeer opwindende camera. Misschien wordt het zelfs wel dé camerasensatie van 2020. Niet omdat hij beter is dan de EOS R6, maar omdat hij een stuk betaalbaarder is, terwijl hij verrassend veel gemeenschappelijk heeft met de ruim 1.800 euro duurdere broer.

Spiegelloze Canon EOS 6D

Canon gaf onlangs al aan dat de EOS R5 het fullframe spiegelloze equivalent van zijn 5-serie DSLR’s. En die EOS 5-camera’s hebben al sinds jaar en dag betaalbaardere equivalenten: de Canon EOS 6-modellen. Het laatste model is de Canon EOS 6D Mark II. En dat is goed nieuws voor serieuze fotografen die met een systeemcamera van Canon willen schieten maar geen professioneel prijskaartje willen of kunnen betalen: de EOS R5 krijgt met de EOS R6 dus een betaalbaar broertje.

Dicht tegen het topmodel aan

En zullen kwaliteit en specs van de EOS R6 onderdoen voor zijn professionele broer? Gelukkig niet: kwaliteit en specs schurken grotendeels dicht tegen het topmodel aan. En dat geldt zowel voor de fotografische als voor de videografische kant van de camera.

In body-beeldstabilisatie: tot 8 stops winst

Ook de EOS R6 heeft beeldstabilisatie aan boord. En die beeldstabilisatie is van topniveau: hij biedt maar liefst 8 stops compensatie tegen trillende handen in samenwerking met de beeldstabilisatie in de RF-lenzen. Dat is ongekend voor een fullframe camera. Met sommige lenzen schiet je tot 4 seconde sluitertijd uit de hand.

Canon EOS R6Hoogwaardige video: 4K met 60fps

En ook de EOS R6 schiet video’s van zeer hoge – professionele – kwaliteit. Je haalt niet het topniveau van de R5, die op 8K kan schieten. Maar ook de EOS R6 neemt video op met 60 frames per seconde in 4K. Daarnaast heb je de mogelijkheid slow motion-beelden met 120fps in Full HD te maken.

Razendsnelle camera

Wat is er bekend over de specificaties van de Canon EOS R6? Niet heel veel nog. Wat wel zeker is: hij heeft in body-beeldstabilisatie (IBIS). Ook de burstsnelheid zal gelijk zijn aan die van de EOS R5: 12fps met de mechanische sluiter en 20fps met de elektronische sluiter. Zeer snel dus. Scherpstellen gaat ook al razendsnel: dankzij het nieuwe Dual Pixel CMOS AF II systeem van de R6 stel je in 0.05 seconde scherp.

Uitstekende autofocus voor mens en dier

De EOS R6 is een uitblinker op het gebied van autofocus. Zowel bij foto’s als video’s profiteer je van uitgebreide AF-mogelijkheden. Tot 6072 selecteerbare AF-gebieden bestrijken het hele beeld. Aan boord is deep-learning AI, ontwikkeld voor professioneel vlaggenschip EOS 1D Mark III. De autofocus herkent en volgt moeiteloos gezichten en ogen van mensen, katten, honden en vogels. Daardoor blijft je onderwerp haarscherp in beeld, ook bij onverwachte, plotselinge bewegingen. Vogels volgen gaat dankzij deze intelligente AF makkelijker dan ooit.

Canon EOS R6Fullframe sensor met 20 megapixels

Groot verschil met de EOS R5 is de sensor. Ook de beeldsensor van de EOS R6 is geheel nieuw ontwikkeld, maar hij heeft veel minder megapixels op de teller: 20 tegenover de 45 van de R5. Dat lijkt misschien nadelig, maar er is een belangrijk voordeel: de EOS R6 is daardoor zeer lichtgevoelig. En dat betekent dat je bij schemering en in het bijna-donker nog haarscherpe foto’s en video’s kunt schieten.

Scherpe en heldere EVF

De elektronische zoeker van de EOS R6 biedt je haarscherpe en realistische beelden van je omgeving en je onderwerp. Hij vernieuwt met maximaal 120 frames per seconde en telt 3.69 miljoen pixels. Deze geavanceerde EVF geeft ook witbalans, scherptediepte en Picture Style weer, zodat je weet wat je vastlegt.

Krachtige accu

De nieuwe LP-E6NH accu is onder meer ontwikkeld voor de Canon R6. Deze accu heeft ongeveer 14 procent meer capaciteit dan de oude LP-E6N accu. De batterij laad je op met de lader, in de camera via de USB-C 3.1-aansluiting of met de Canon PD-E1 adapter.

Prijs body: 2.739 euro

Kortom: de EOS R6 zal de populairste camera van dit duo worden. Vanwege de betaalbaarheid is de doelgroep een stuk groter. Vergelijk je hem met de EOS R5 dan is het verschil liefst 1.800 euro. Prijskaartje voor de R6-body: 2.739 euro. Dat is voor veel fotografen nog goed te overzien. Ik ga in ieder geval snel sparen. Of zal ik doorsparen voor de EOS R5?

Canon EOS R6Leverbaar: vanaf 27 augustus 2020

De Canon EOS R5 en EOS R6 zijn tegelijk aangekondigd op 9 juli 2020. De EOS R5 is het eerst leverbaar: vanaf 30 juli 2020. De levering van de EOS R6 volgt dan op 27 augustus 2020.

Liefst 6 nieuwe RF-lenzen in 2020/2021

Overigens komen er in 2020/2021 ook maar liefst 6 RF-objectieven. Daar zit een vrij spectaculaire supertelezoom bij: de RF 100-500mm f/4.5-7.1L IS USM. Daarnaast komen er twee RF-extenders, met vergroting van 1.4x en 2x. Alle beschikbare en verwachte objectieven staan verderop op deze pagina voor je op een rij.

Canon EOS R6 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R6 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R6 op Kamera-express.nl >>

Canon cashback-actie van CameraNU.nlMooi van Canon: tot €1000 cashback!

Stel je eigen Canon-kit samen en profiteer van cashback-bedragen die kunnen oplopen tot €1000. Combineer een fullframe Canon-camera met een Canon-lens en claim je voordeel!

Profiteer van deze Canon-actie >>

 

Professionele reviewers over de Canon EOS R6

De Canon EOS R6: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog weinig reviews, de camera is pas op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

Canon EOS R6DPReview over de Canon EOS R6

De belangrijke reviewsite DPReview komt met een zeer uitgebreide review van de Canon EOS R6 van hun topreviewer Richard Butler. Zijn oordeel is bijna juichend. Hoewel het niet de ‘hybride koning’ is waarop sommigen gehoopt hadden, het is wel een geweldige camera voor fotografen.

EOS R6: onderschat hem niet

De Canon EOS R6 is volgens Richard een camera die je gemakkelijk onderschat als je er alleen oppervlakkig over gelezen hebt. Dan focus je misschien op de veelbesproken tekortkomingen op het gebied van video, of de beperkte resolutie van 20 megapixel. Maar ga je ermee schieten, dan ontpopt hij zich als een “werkelijk uitstekende camera”.

Uitstekend bij weinig licht

De sensor heeft wat minder resolutie dan de concurrenten, maar merkbaar verschil zal het niet maken. Hij presteert erg goed bij weinig licht en het dynamische bereik biedt veel flexibiliteit bij de nabewerking. De jpegs zijn aantrekkelijk en de raws geven je dus veel flexibiliteit.

Beperkingen in video

Op het punt van video biedt de R6 indrukwekkende specs. Maar de beperkte opnameduur bij 4K speelt je volgens Richard parten en beperkt je meer dan je zou verwachten bij je videografie. Ook heeft hij last van een kwaal die ‘rolling shutter’ heet. Door dit alles is de R6 niet echt de sterke videotool die de specs beloven. Toch zijn de resultaten vaak indrukwekkend.

Erg plezierige camera

Wat vooropstaat volgens Richard is dat de R6 een erg plezierige camera is om mee te fotograferen. Hij ligt goed in de hand en de bedieningsknoppen zijn goed gepositioneerd. Je kunt ze ook prima naar je hand zetten, waardoor je snel de belangrijke camerafuncties kunt bereiken. En dat is cruciaal: dat je de belangrijkste functies altijd binnen handbereik hebt.

Uitstekende autofocus en IBIS

Wat ook helpt bij de Richards waardering van de R6 is het uitstekende autofocussysteem. Hierdoor komen de prestaties van een professionele sportcamera beschikbaar voor een enorme groep serieuze amateurs. Daar komt bij dat ook de beeldstabilisatie van de R6 fantastisch is. Je hoeft niet meer na te denken over onverwachte camerabewegingen.

Gold Award: 90%

Kortom: de EOS R6 voldoet niet helemaal aan de belofte op basis van z’n specs. Maar alleen toegewijde videografen zullen daardoor misschien teleurgesteld zijn. Deze Canon biedt volgens Richard de beste combinatie van bruikbaarheid en prestaties in zijn klasse. Voor wie foto’s schiet, is dat goud waard. Eindoordeel: Gold Award met de hoge score: 90%. Een fractie hoger dan twee geweldige concurrenten: de Nikon Z6 en de Sony A7 III, die beide 89% scoorden.

Canon EOS R6 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R6 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R6 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R6Andere professionele reviewers over de Canon EOS R6

  • Digitaltrends.com (Hillary K. Grigonis, full review): Veel fotografen met een middensegment-DSLR hebben volgens Hillary uitgekeken naar de Canon EOS R6. Hij voelt aan als een DSLR, biedt in-body stabilisatie en een elektronische zoeker, waarbij prestaties en beeldkwaliteit uitstekend zijn. Je kunt – met adapter – je DSLR-lenzen van Canon gebruiken. Hij is wel vrij groot en de oog-AF is niet zo goed als bij de concurrentie. De AF met dieren werkte helemaal niet. Ook kun je geen lange video’s schieten, vanwege oververhitting. Toch heeft de R6 veel moois te bieden.
    De R6 is volgens Hillary een uitstekende camera, en concurreert op gelijke voet met andere systeemcamera’s. Sony A7 III en Nikon Z6 zijn de belangrijkste concurrenten, en die zijn aanzienlijk kleiner en bieden meer megapixels. Ook mist de Canon R6 enkele bedieningselementen die de Sony en Nikon wel hebben. De beeldstabilisatie van de R6 ziet er op papier beter uit, maar in de praktijk biedt hij weinig voordeel ten opzichte van systemen met 5-stops winst.
    Voor wie Canon-lenzen heeft is het enige alternatief dat beter is: de Canon EOS R5, die vergelijkbare functies biedt, een hogere resolutie heeft en een indrukwekkende autofocus met dieren. Maar wie nog geen Canon-lenzen heeft vindt sterke concurrenten. De Sony A7 III is goedkoper, met meer megapixels, maar de ergonomie en het menu kunnen frustrerend zijn voor fotografen die gewend zijn aan DSLR's. De Nikon Z6 is goedkoper, heeft een iets hogere resolutie, een kleinere behuizing en een secundair LCD-scherm. Maar hij mist dubbele kaartsleuven en de autofocus bij weinig licht is inferieur aan die van de R6.
    Kortom: de Canon EOS R6 biedt uitstekende beeldkwaliteit en prestaties en hij voelt aan als een Canon DSLR. Zoek je een kleinere DSLR, een snellere buffer en functies als AF voor dieren, kijk dan naar de concurrentie. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
  • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Canon EOS R6 is volgens Mark de beste fullframe systeemcamera van Canon tot nu toe. Dit is volgens hem de camera die fotografen met een middenklasse DSLR zouden moeten kopen als ze willen overschakelen naar spiegelloos.
    Z’n grote broer, de EOS R5, krijgt momenteel alle lof (en wat kritiek) vanwege zijn geweldige videospecificatie. Maar de EOS R6 is veel goedkoper en biedt vrijwel alles wat een enthousiaste fotograaf of videograaf maar kan wensen.
    Anders dan de EOS R en RP biedt de R6 ook weer de beproefde bediening en gebruiksgemak waar Canon patent op heeft. Het beste van Canons DSLR en spiegelloze gebruikersinterfaces worden in deze camera gecombineerd. Hij biedt liefst drie bedieningsknoppen en wieltjes, een joystick en een touchscreen LCD. Ook op de RF-lenzen zit nog een bedieningsring. Daarmee is de R6 een van de best aanpasbare camera's die de reviewer ooit heeft getest.
    De EOS R6 krijgt verder alle lof voor z’n nieuwe autofocus, in body beeldstabilisatie (IBIS) en z’n systeem voor continu-opnames.
    Perfect is deze camera natuurlijk ook niet. Zo vinden sommigen 20 megapixel te weinig resolutie, en betreuren videografen dat de camera moet afkoelen na een lange 4K UHD 60p-clip. Ook is de overvloed aan bedieningselementen nogal overweldigend. En de camera is groter dan zijn belangrijkste rivalen.
    Maar het zijn verwaarloosbare punten als je kijkt naar alles wat de EOS R6 zo goed doet. Dit is volgens Mark de spiegelloze camera waar de meeste Canon-eigenaren al zo lang naar uitkijken. Eindoordeel: hoogste score ‘Essential’ met 5 van de 5 sterren.
  • Canon EOS R6Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, first impressions): Het grote Britse fototijdschrift Amateurphotographer heeft de Canon EOS R6 al even mogen uitproberen en is zeer lovend.
    Volgens reviewer Andy Westlake is het duidelijk dat de EOS R6 een ongelooflijk opwindende camera is. “Canon lijkt het eindelijk helemaal goed te hebben gedaan en heeft misschien wel de best hanteerbare fullframe spiegelloze body gemaakt die we tot nu toe hebben gezien, met een grote comfortabele grip en een fantastische bedieningslay-out.”
    De EOS R6 heeft volgens hem voldoende van het traditionele Canon-DNA om ook echt deel uit te maken van de EOS-familie. Nu zit er alleen een elektronische zoeker op, in plaats van een optische zoeker.
    De specs van de EOS R6 is zeer indrukwekkend. Hij overtreft de DSLR’s van Canon op een dramatische manier in termen van opnamesnelheid en autofocus. Andy kan zich niet voorstellen dat er veel fotografen zijn die teleurgesteld zullen zijn in de specs van deze camera.
    Sommigen zullen klagen dat de sensor ‘slechts’ 20 megapixel telt. Maar volgens Andy is dat meer dan voldoende voor gedetailleerde A3-prints, en er is sowies weinig praktisch verschil met een sensor van 24 megapixel. Kortom: een camera waar de reviewer zeer enthousiast over is.
  • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De EOS R6 werd overschaduwd door de opvallender EOS R5. Maar dit is volgens Gordon een van de aantrekkelijkste camera's in het assortiment van Canon. In vergelijking met de R5 mist hij de zeer hoge resolutie van 45 megapixels, de spectaculaire 8K-video, de slow-motion 4K, de meer gedetailleerde zoeker en de iets robuustere bouw, maar het is opvallender hoeveel beide camera’s gemeen hebben.
    Met de veel goedkopere R6 krijg je dezelfde ingebouwde beeldstabilisatie, dezelfde bedieningselementen op de achterzijde, hetzelfde vari-angle display. En belangrijk: hetzelfde autofocussysteem waarmee deze camera's zelfverzekerd elk onderwerp zeer succesvol kunnen volgen. Wat is eigenlijk niet leuk aan de EOS R6?
    De beeldstabilisatie doet in de tests van Gordon wat Canon belooft. De 4K-video ziet er volgens hem geweldig uit, maar is wel beperkt in tijdsduur: bij Gordon raakte de camera na 35 minuten oververhit. Klein nadeel is ook de beperkte accuduur. En zo zijn er nog wat kleine punten.
    Tel je alles bij elkaar op dan is de EOS R6 grotendeels hetzelfde als de R5, maar voor een veel betaalbaarder prijskaartje. De lage resolutie zal voor veel fotografen als een nadeel klinken, maar die is meer dan voldoende voor vrijwel alle fotografen, behalve fotografen die kicken op de allerfijnste details. Eindoordeel: Highly Recommended.
  • Canon EOS R6Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Canon EOS R6 is volgens James een veelzijdige allround camera “die vrijwel alles kan fotograferen”. Afgezien van een aantal verschillen, is het in wezen een EOS R5 met een lagere resolutie en minder hoogwaardige video. Ben je tevreden met minder megapixels, dan kun je genieten van een van de meest geavanceerde en indrukwekkende camera's die de reviewer en zijn collega’s ooit hebben gezien.
    De autofocus is in de woorden van James “buitenaards”. De interne beeldstabilisatie is de beste van elk fullframe systeem. De 4K-video is uitstekend, hoewel de duur beperkt is. De dubbele geheugenkaarten maken de R5 geschikt voor professioneel werk. Niet te onderschatten is verder dat je de keuze hebt uit een groeiend assortiment aan fenomenale RF-lenzen van Canon. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
  • Techradar.com (Sharmishta Sarkar, hands on): Is de Canon EOS R6 de spiegelloze opvolger van de EOS 6D Mark II? Als dat het geval is, is het in ieder geval heel veel meer dan een update. De R6 opent volgens Sharmishta een geheel nieuw speelveld voor enthousiaste fotografen. “Van interne beeldstabilisatie tot een verbluffende burst-snelheid, autofocusprestaties die de EOS 1 DX Mark III en HEIF-bestandsindeling evenaren, de R6 ontwikkelt zich tot een van de beste camera's die in 2020 op de markt komt.”
  • Camerajabber.com (Angela Nicholson, first look review): De Canon EOS R5 is waarschijnlijk de meest opwindende camera van 2020, maar de EOS R6 is ook erg interessant en de prijs is acceptabeler. Toch zijn er waarschijnlijk veel Canon 6D Mark II-fotografen die wat nijdig zijn over het verlagen van de resolutie van 26.2 naar 20.1 megapixel.
    Die verlaging moet de ruisonderdrukking verbeteren, maar als je een landschapsfotograaf bent, ben je volgens Angela waarschijnlijk meer geïnteresseerd in detailresolutie. Toch lijkt de R6 een uitstekende camera voor videografen. Je schiet er geen 8K mee, maar wel 4K-video met 60fpsmet 10bit-kleur en met Canon Log. Bovendien kan het dat opnemen op een UHS-II SD-type geheugenkaart. “Voeg daar het opwindende autofocussysteem aan toe en de Canon R6 heeft veel aantrekkingskracht.”
  • Franks overpeinzingen: Het live-event van Canon op Youtube (9 juli, 14.00 uur) liet mij volkomen verbluft achter. Wát een camera’s zijn de nieuwe EOS R5 en R6. Camera’s met zo op het eerste gezicht overweldigende nieuwe mogelijkheden.
    De EOS R5 en R6 zijn compleet nieuw gedesigned, ze hebben een verbazingwekkende beeldkwaliteit, zijn razendsnel, hebben deeplearning autofocus aan boord, en 8 stops beeldstabilisatie. De R5 is de camera met ultrahoge resolutie (45mp), 8K video en 4K op 120fps. De R6 is ultralichtgevoelig door z’n relatief lage pixelaantal (20MP) en heeft 4K op 60fps.
    Flink wat profs liet Canon zien in z’n live-event. Ze waren buitengewoon lovend over de nieuwe fullframers, en lieten foto’s en video’s zien met een schitterende beeldkwaliteit zelfs op ISO 12.000 of hoger. Met de EOS R6 lukt het zelfs met 4 seconden nog uit de hand te schieten. Bekijk het live-event van Canon op Youtube >>
    Hoe goed de R5 en R6 echt zijn, zal nog moeten blijken. Daarvoor volg ik de reviews natuurlijk op de voet (zie hierboven). Wat vooral van belang zal zijn: hoe ze scoren ten opzichte van de concurrentie van vooral Sony en Nikon? Gaan de nieuwe EOS’en roemruchte camera’s als de Sony A7R IV en Nikon Z7 overtreffen of niet?
    In ieder geval ben ik al aan het sparen geslagen. Naast mijn geweldige Fujifilm X-T4 heb ik nu ook besloten opnieuw voor fullframe te gaan (ik bezat ooit de Canon 5D Mark III). De nieuwe fullframers zijn niet alleen beter dan ooit, ze zijn ook draagbaarder geworden.

Canon EOS R6 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R6 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R6 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R6Belangrijkste kenmerken van de Canon EOS R6

  • Beeldkwaliteit: fullframe sensor met 20 megapixel
  • Zeer lichtgevoeling: schiet tot ISO 102.400
  • Zie je in het donker: belichtingscompensatie tot -6.5EV
  • Razendsnel: 20 fps (elektronisch), 12 fps (mechanisch)
  • Stabiele beelden: 5-assige beeldstabilisatie in de body
  • Beeldstabilisatie 8 stops winst met RF-lenzen
  • Supervloeiende video: 4K-video met 60fps en Full HD tot 120fps
  • Heldere elektronische zoeker met 5 miljoen pixels
  • Autofocussysteem met gezichts-, oog- en dieren-AF
  • Sneller dan het licht: scherpstellen in 0.05 seconde
  • Video: Canon Log-ondersteuning

Canon EOS R6 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R6 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R6 op Kamera-express.nl >>

 

Live-event Canon over de EOS R5 & R6

Bekijk het spetterende live-event van Canon van 9 juli 2020 over de EOS R5 & R6. Met alle details én spectaculaire videobeelden en foto’s van tal van professionele fotografen. Als je lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je allebei de camera’s hebben...

Canon EOS R6 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R6 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R6 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS RCanon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische fullframe systeemcamera’s op de markt gebracht. De Canon EOS R is bedoeld voor de professionele fotograaf. De Canon EOS RP is het budgetmodel, maar op kwaliteit en features is niet bezuinigd. En de Canon EOS Ra is bedoeld voor astrofotografie. Binnenkort komen er twee vlaggenschepen bij: de EOS R5 en de EOS R6. Benieuwd naar deze topcamera’s?

Mijn preview van de Canon EOS R5 >>

Mijn preview van de Canon EOS R6 >>

Mijn review van de Canon EOS R >>

Mijn review van de Canon EOS RP >>

Mijn review van de Canon EOS Ra >>

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Canon RF-lenzen zijn bedoeld voor de fullframe systeemcamera's van Canon: de Canon EOS R-serie. Canon belooft dat er eind 2020 in totaal 17 RF-lenzen en 2 extenders op de markt zullen zijn. Hieronder vind je de huidige RF-lenzen plus de RF-lenzen waarvan al iets bekend is. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen.

Canon RF-objectiefSoort lensPrijsRatingReviews
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMGroothoekzoom€ 2,53990/100Reviews >>
Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STMMacro€ 55985/100Reviews >>
Canon RF 85mm f/1.2L USMPortret€ 3,04998/100Reviews >>
Canon RF 85mm f/2 Macro IS STMPortret€ 71985/100Reviews >>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMReiszoom€ 89987/100Reviews >>
Canon RF 50mm f/1.2L USMStandaard€ 2,53995/100Reviews >>
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMStandaardzoom€ 3,29997/100Reviews >>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMStandaardzoom€ 2,35995/100Reviews >>
Canon RF 24-105mm f/4.0LStandaardzoom€ 1,21990/100Reviews >>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMStandaardzoom€ 50980/100Reviews >>
Canon RF 800mm f/11 DO IS STMSupertele€ 1,06985/100Reviews >>
Canon RF 600mm f/11 DO IS STMSupertele€ 81985/100Reviews >>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMSupertelezoom€ 3,14988/100Reviews >>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMTelezoom€ 2,59995/100Reviews >>
Canon RF 50mm f/1.8 IS STM (verwacht)Standaard
Canon RF 70-200mm f/4L IS USM (verwacht)Telezoom
Canon Extender RF 1.4X (verwacht)Extender
Canon Extender RF 2X (verwacht)Extender

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)