Canon EOS R5 C: professionele hybride systeemcamera

De Canon EOS R5 C is een krachtige professionele hybride camera. Hij combineert de professionele filmfuncties van de Cinema EOS-serie met de fotografische mogelijkheden van het EOS R-systeem. Dankzij de fullframe sensor met 45 megapixel, de nieuwe DIGIC X-processor en de RF-vatting schiet je natuurgetrouwe 8K-video’s en professionele foto’s met snelheden tot 20fps. Winnaar TIPA-award 2022. Alle belangrijke reviews!

Canon EOS R5 CSensor: fullframe | Resolutie: 45 megapixel | Beelden per seconde: 12 (mechanisch) / 20 (elektronisch) | Video: 8K/60p / 4K/120p / 4:2:2 10-bit | Scherm: roterend touchscreen | Gewicht body: 680gr | Release datum: maart 2022 | Frankwandelt-rating 96/100 | Prijs body: 5.029 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Canon EOS R5 C op Cameranu.nl >>

Canon EOS R5 C op Cameraland.nl >>

Canon EOS R5 C op Kamera-express.nl >>

Belangrijkste kenmerken van de Canon EOS R5 C

 • Hoge beeldkwaliteit: 45 megapixel sensor voor beelden vol details
 • Top videocamera: 8K cinematische fullframe video
 • Razendsnel: tot 20fps met volledige autofocus
 • Snel scherp: intelligent volgen van gezichten/hoofden
 • Onbeperkt filmen: actieve koeling voor langdurige filmsessies

Canon EOS R5 CCamera voor nieuwe generaties

Met de EOS R5 C bouwt Canon voort op de grote invloed die de EOS 5D Mark II destijds had op de filmindustrie. De hybride systeemcamera EOS R5 C is op dezelfde manier innovatief. De compacte, veelzijdige camerabody sluit perfect aan op de wensen van nieuwe generaties fotografen en videografen die beelden schieten voor professionele documentaires, maar ook voor YouTube en andere social media.

Canon EOS R5 C op Cameranu.nl >>

Canon EOS R5 C op Cameraland.nl >>

Canon EOS R5 C op Kamera-express.nl >>

Verleidelijke mix

De Canon EOS R5 C is een zeer verleidelijke combinatie van de EOS R5 en een Cinema EOS-filmcamera. Alles in één en dezelfde body. Van de buitenkant lijkt hij sterk op de EOS R5, de hoge resolutie-camera die Canon in 2021 uitbracht. Wél zit er een uitstulping aan de achterkant, die plaats biedt aan een ventilator. Ook zit er een rode sluiterknop aan de voorkant.

Canon EOS R5 CHybride camera, twee gebruikservaringen

Dat het een hybride camera is – voor fotografie én video – merk je aan de aan/uit-schakelaar bovenop de EOS R5 C. Die biedt de mogelijkheid om de camera in foto- of videomodus te starten. Uniek is dat de EOS R5 C elke modus een compleet andere gebruikerservaring biedt, toegesneden op foto óf video. Echt twee camera’s in één dus.

Fotografie: als een EOS R5

Zet je hem in de fotografie-stand, dan werkt hij hetzelfde als de Canon EOS R5 en biedt hij alle geweldige mogelijkheden van die camera. Hij heeft dezelfde 45 megapixel CMOS-sensor aan boord met Dual Pixel autofocus, dezelfde batterij en levert dezelfde snelle burst van 12fps met de mechanisch sluiter en 20fps met de elektronische sluiter. Maar er is een aanzienlijk verschil: de EOS R5 C mist de in-body beeldstabilisatie van de EOS R5.

Elektronische stabilisatie

De Canon EOS R5 C mist weliswaar mechanische in-body beeldstabilisatie. Maar in plaats daarvan combineert hij elektronische stabilisatie met lensgebaseerde stabilisatie. Daardoor krijg je een gestabiliseerde opname-ervaring, met weliswaar een kleine 1.1x crop.

Canon EOS R5 CVideo: als een Cinema EOS

Schakel je hem in als video-camera, dan werkt hij hetzelfde als een model uit de Cinema EOS-serie. Je krijgt dan ook het Cinema EOS-menusysteem en alle standaardopties die te vinden zijn op de professionele filmcamera’s. De videomodus op de EOS R5 C biedt ook functies die je niet vindt op de EOS R5.

Net als in de film

Met de EOS R5 C schiet je verbluffende 8K DCI RAW-video's met 30fps en tot maar liefst 60fps bij gebruik van een externe voeding. Daarbij gebruikt de camera de volledige breedte van de fullframe sensor. En krijg jij een echte bioscoopervaring. Met 8K RAW krijg je de hoogste beeldkwaliteit en flexibiliteit. Je legt tot vier keer zoveel details vast als met 4K. En achteraf kun je nog tal van parameters zoals witbalans wijzigen met de Canon Cinema RAW Development-software of je favoriete niet-lineaire videobewerkingssoftware.

Onbeperkt filmen tot 8K/60p

Anders dan de EOS R5 kan de EOS R5 C onbeperkt filmen in elke modus tot 8K met 60p, dankzij het interne actieve koelsysteem. Verder kun je filmen met hoge framesnelheden tot 4K/120p in 4:2:2 10-bits kleur, zonder sensorcrop en met behoud van autofocus. Een grote stap voorwaarts dus ten opzichte van de EOS R5, die van meet af aan geworsteld heeft met oververhitting bij het filmen in hoge kwaliteit.

Canon EOS R5 CAdembenemende video’s

Met HDR-ondersteuning via PQ en HLG, en Canons populaire Log 3 gamma kunnen filmmakers adembenemende, levensechte video’s maken van bioscoopkwaliteit die de kijker onderdompelen in een wereld van beelden.

Cinema Raw Light

De EOS R5 C is ook de allereerste Canon waarmee je interne 8K/60p-video kunt schieten met Cinema Raw Light. Dit raw-formaat vind je op andere recente Cinema EOS-camera’s, zoals de C300 Mark III. Dit formaat biedt een beter beheersbare bestandsgrootte dan Cinema Raw van Canon.

Drie kwaliteiten

Helemaal nieuw in de R5 C: Cinema Raw Light biedt de keuze uit drie kwaliteitsinstellingen: HQ (hoge kwaliteit), ST (standaardkwaliteit) en LT (lichte opname). Alle drie de modi leggen 12-bits gegevens vast, ongeacht de framesnelheid die je kiest.

Canon EOS R5 CVeel video-features

Uiteraard heeft de EOS R5 C nog een hele serie andere videospecifieke functies aan boord. Om er maar een paar te noemen: 8K HDR-opname in HLG- of PQ-indeling, gelijktijdige opname van proxybestanden op de interne SD-kaart, Canons XF-AVC-codec en Canon Log 3-gamma.

Perfect bij weinig licht

Ook als fotocamera is de EOS R5 C indrukwekkend. Je schiet snelle reeksen tot 20 beelden per seconde. En dankzij de 45 megapixel sensor leg je de kleinste details vast in bijvoorbeeld landschaps- en architectuurfoto’s. De DIGIC X-processor zorgt voor nóg betere ruisverwerking. Daardoor is deze camera perfect geschikt voor opnamen bij weinig licht, zoals indoor sportevenementen.

Snelle autofocus

De hybride camera is voorzien van Canons gewaardeerde Dual Pixel CMOS AF-systeem en biedt Eye AF en EOS iTR AF X. Daardoor stel je altijd razendsnel en nauwkeurig scherp. De camera volgt de ogen van mensen in realtime en kan zelfs hun hoofd volgen wanneer ze van de camera wegkijken.

Groot assortiment toplenzen

Groot voordeel van het EOS R-systeem: er is een groeiend assortiment lenzen van topkwaliteit beschikbaar. Ook de Canon EOS R5 C is uitgerust met de revolutionaire Canon RF-vatting en is compatibel met RF-objectieven met geavanceerde autofocus en stabilisatie. Met de EF-EOS R lensmount-adapter kun je daarnaast de uitgebreide line-up aan Canon EF- en Cinema-lenzen gebruiken. Benieuwd naar alle RF-lenzen? Ik heb ze voor je op een rij gezet mét alle reviews.

Bekijk alle RF-lenzen >>

Canon EOS R5 C op Cameranu.nl >>

Canon EOS R5 C op Cameraland.nl >>

Canon EOS R5 C op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

TIPA-award 2022 voor de Canon EOS R5 C

De Canon EOS R5 C heeft een begerenswaardige TIPA-award 2022 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste professionele hybride camera (8K)’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Professionele reviewers over de Canon EOS R5 C

De Canon EOS R5 C: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 

Canon EOS R5 CFocus Magazine over de Canon EOS R5 C

In een mooie praktijktest neemt Martien de Man van Focus Magazine (juninummer 2022) de Canon EOS R5 C onder de loep. De eerste fotocamera die volledig op het besturingssysteem van de Cinema-lijn draait. Hoe pakt dat uit?

Twee camera’s in één

De Canon EOS R5 C draait feitelijk op twee besturingssystemen: één voor fotografie en één voor videografie. Als je van het ene naar het andere overschakelt, ‘reboot’ je de camera, waardoor hij zich óf geheel als fotocamera óf geheel als videocamera gedraagt. Twee camera’s in één dus. “Het maakt van de R5 C de meest multifunctionele camera die ik ooit in handen heb gehad.”

Cinema-interface

Zet je de R5 C in de videomodus, dan krijg je de Cinema-interface in de zoeker en op het scherm. Op het scherm is dat aan de kleine kant, aldus Martien, omdat die interface is ontworpen voor de grotere schermen van Cinema-camera’s. Ook ontbreken mogelijkheden die juist voor een videocamera handig zouden zijn. Wellicht dat Canon die via een firmware-update toevoegt.

Aanpasbare camera

Het videomenu geeft volgens Martien veel extra mogelijkheden die je niet vindt bij de andere R-camera’s. Je hebt ook liefst 13 knoppen die je vrijwel iedere functie kunt geven die je zou willen. “Dat maakt dat de R5 C, veel beter nog dan de andere R-camera’s, is aan te passen aan je manier van werken en de videofuncties die je daarbij vaak gebruikt.” Ook op het gebied van audio heeft de R5 C veel meer mogelijkheden dan andere R-camera’s.

Geen IBIS: probleem?

Veel stof op internet waait op rondom iets wat de R5 C niet heeft: sensorstabilisatie, de IBIS. Volgens Martien ligt het aan je manier van werken als filmer of je last of juist gemak hebt van een sensor met stabilisatie. De R5 C gebruikt digitale stabilisatie in plaats van IBIS. Dat werkt goed voor stabiele shots en rustige bewegingen, maar minder goed voor snellere bewegingen. Bovendien krijgt de sensor een crop.

Twee zeer bruikbare camera’s

Kortom: “De gespleten persoonlijkheid van de Canon EOS R5 C blijkt in de praktijk twee zeer bruikbare camera’s op te leveren. Een videocamera met nagenoeg alle voorzieningen die je van een professionele cinemacamera mag verwachten en een fotocamera pur sang van zeer hoge kwaliteit.” Omdat dit een praktijktest is, krijgt de R5 C nog geen cijfer of award bij Focus.

Canon EOS R5 C op Cameranu.nl >>

Canon EOS R5 C op Cameraland.nl >>

Canon EOS R5 C op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R5 C(Professionele) reviewers over de Canon EOS R5 C

Bekijk wat andere (professionele) reviewers over de Canon EOS R5 C te zeggen hebben!

 • Photofacts.nl (fotograaf Nando Harmsen, full review): Nando neemt vooral de videokant van de EOS R5C onder de loep. Logisch, want daarin is hij gespecialiseerd, hoewel je er ook uitstekend mee kunt fotograferen. Sterker nog, volgens Nando heeft hij weliswaar “heel capabele videomogelijkheden”, maar “blijft het nog altijd voornamelijk een fotocamera. Ben je serieus op zoek naar een camera voor film, dan is het altijd beter om een camera te kiezen die daarop gericht is.”
  Met de EOS R5C heeft Canon volgens Nando “een bijna perfecte hybride camera op de markt gebracht. Het is de gulden middenweg tussen de EOS R5 en een camera zoals de C70.” Groot voordeel van de R5C: dat je kunt schakelen tussen video en fotografie. “Je hebt letterlijk twee totaal verschillende camera's, elk met zijn eigen unieke menu gericht op wat je gaat doen. Hou er wel rekening mee dat het schakelen tussen foto en video bijna 10 seconden tijd in beslag neemt.”
  Een paar nadelen kleven volgens Nando wel aan de EOS R5C als het op video aankomt, zoals de HDMI-poort en het ontbreken van een ingebouwd ND-filter. Nadeel als fotocamera: het ontbreken van ingebouwde beeldstabilisatie.
  Naast de EOS R5C heb je natuurlijk nog de EOS R5. Beide hebben dezelfde prijsklasse. Grote vraag is dus: welke is beter als je zowel fotografeert als filmt. Dat is volgens Nando afhankelijk van je situatie. Je moet de verschillende opties die je krijgt of verliest tegen elkaar afzetten.
  Ben je meer fotograaf dan filmer, dan ligt de R5 meer voor de hand vanwege z’n IBIS. Ben je meer filmer dan fotograaf, dan heeft de R5C je waarschijnlijk meer te bieden. Voor pure filmers liggen camera’s als de Canon C70, C200, C300 en C500 meer voor de hand.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Canon EOS R5C is volgens Gordon “de camera waarvan videografen wilden dat de R5 zou zijn”. Canon heeft ventilatieopeningen en een koelventilator toegevoegd. Dat verdrijft oververhitting, constateert Gordon in zijn tests. Hij schoot lange video’s die alleen beperkt waren door geheugen of stroom.
  Maar je doet de R5 C tekort als je hem alleen ziet als een R5 zonder oververhitting. Start je hem in videomodus, dan geeft hij de volledige Cinema EOS-menu's weer, compleet met Waveform- en Vectorscope-monitoren. Hij ondersteunt optionele audio met 120p-clips, heeft een dubbele ISO-basis en breidt 8K RAW uit en ondersteunt hierbij snelheden van 50 of 60p.
  Toch is het in wezen nog steeds een aangepaste EOS R5. Het mooie hiervan is dat het ook een zeer respectabele fotocamera is met een resolutie van 45MP en een burst van 20fps. Aan de nadelen-kant krijg je niet alle hardware die speciale Cinema-camera's als vanzelfsprekend beschouwen. Denk hierbij aan een ingebouwd ND-filter, een full-size HDMI-poort en een schat aan montagemogelijkheden. Bovendien heeft de R5 C niet de ingebouwde sensorstabilisatie van de R5 “hoewel het grootste deel van de doelgroep dit waarschijnlijk zou hebben uitgeschakeld”.
  De body ziet eruit en voelt als een standaard EOS-behuizing die is aangepast voor video. Daardoor is de prijs ook relatief bescheiden. Gezien de mogelijkheden is dat volgens Gordon “een relatief koopje in pro-videotermen”. De R5 C is ook veel goedkoper dan een Sony A1. “Dus als je een R5 wilde vanwege zijn videokwaliteit, maar de beperkingen niet kon omzeilen, is de R5 C de camera voor jou.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Bryan is helemaal weg van de twee Canon EOS R5-en die op de markt zijn. “Het zijn mijn primaire camera's. Ze presteren allebei uitstekend, en zijn mijn keuze boven elke andere camera die tot nu toe is gemaakt.”
  De Canon EOS R5 C heeft een hogere prijs dan de EOS R5. Hij heeft ook een groter formaat en is iets zwaarder, en verder biedt hij geen IBIS. “Tegelijk biedt deze R5 C aanzienlijk verbeterde videomogelijkheden. Degenen die de videofuncties van de R5 onvoldoende vinden, hebben met de R5 C een gemakkelijke keuze.”
 • Photo-facts.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Canon EOS R5 C is volgens Jan Paul een camera die het gat dicht tussen de spiegelloze systeemcamera's van Canon en de filmische lijn. “Ondanks het ontbreken van ingebouwde beeldstabilisatie is de EOS R5 C nog steeds een formidabele fullframe camera met een hoge resolutie sensor, een hoge opnamesnelheid tot 20 beelden per seconde en een uitstekend autofocus systeem.
  Tegelijk is de EOS R5 C volgens hem het instapmodel in de Canon-cinemalijn. “De camera had net zo goed de C50 kunnen heten. Bijna alles wat je nu en de komende tien jaar wilt hebben op het gebied van bestandsformaten en opnamemogelijkheden, staat al op de R5 C. Wat om 12-bit raw, 60 frames per seconde in de hoogste resolutie te schieten, digitaal geluid op te nemen? Check, check, check! De kers op de taart is dat de EOS R5C een beetje maar niet veel duurder is dan de EOS R5.”
 • Cined.com (Johnnie Behiri, full review): Canon heeft opmerkelijk werk geleverd met de EOS R5 C. Johnnie twijfelt er niet aan dat hij een succes wordt op de markt. Hierbij speelt mee dat de RF-vatting populair wordt bij externe lensfabrikanten, dus het wordt steeds makkelijker om een lens met een bepaalde look and feel te vinden.
  Het jaar 2022 is nog maar net begonnen, schrijft Johnnie, en hij is erg benieuwd of we onze winnaar al hebben gevonden, namelijk deze Canon EOS R5 C. Dit is een camera die erg toekomstbestendig is. Het stevige prijskaartje is volledig gerechtvaardigd. Wensen zijn er ook in de vorm van functies die nu ontbreken: voeg een intern ND-filter toe en breng IBIS terug. “Dan wed ik dat je deze camera gemakkelijk kunt labelen met ‘game (maybe) over’.”
 • Videomaker.com (Nicole LaJeunesse, full review): De Canon R5 C is volgens Nicole een zeer indrukwekkende camera om video mee te schieten, met een geweldige set aan functies. Verheugend om te merken dat je interne 8K RAW-opnamen kunt schieten. En Nicole was onder de indruk van de beeldkwaliteit in het algemeen. De camera kent alleen één grote fout: een extreem beperkte levensduur van de batterij.
  Nicole: “Helaas is dat voor ons een dealbreker. De batterijduur was een groot probleem tijdens het fotograferen en onze opnamesituaties waren niet eens stressvol in vergelijking met de eisen van een professionele fotoshoot. Als je je productie moet onderbreken om de batterij te vervangen, dan is dat niet goed.” Tenzij je van plan bent om de Canon EOS R5 C uit te rusten met een andere voedingsbron, raadt Nicole deze camera niet aan.
 • Tipa.com (juryrapport voor TIPA-award 2022): “Of het nu gaat om sportnieuws, documentaires, natuur- of bruiloftsfoto's en video-opnames, TIPA-editors zagen de R5 C als een 'alles-doen'-camera voor fotografen die één camera bij zich willen hebben om al hun professionele video- en fotomakersbehoeften te dekken.”
  “Met 45MP foto's en 8K Cinema Raw Light-video, met een groot aantal resolutie- en formaatopties, zorgt het variangle kantelbare touchscreen LCD voor volledige compositie- en POV-vrijheid, verder verbeterd met een ongelooflijke AF-gevoeligheid bij weinig licht van -6EV. Connectiviteit en opslagcapaciteit zijn ontworpen voor eenvoudig downloaden en bewerken na de opname, met audio- en video-I/O, Bluetooth/Wi-Fi-connectiviteit en dubbele kaartsleuven voor zowel CF Express- als SD-kaarten. Onbeperkte opnametijden zijn mogelijk dankzij het actieve koelsysteem aan de achterkant van de camera.”
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Ge-wel-dige hybride camera. De R5c is wat mij betreft de ideale combi van een video- en fotocamera. Voor fotografie houd je hem klein en voor video kun je hem uitbouwen zo groot als je wilt. Zou graag nog een xlr (Tascam) module willen maar deze zijn overal uitverkocht. Gebruik hem in combinatie met de c70 en dit werkt uitstekend. Clog2 zou wel een goede bonus zijn maar in davinci resolve makkelijk te matchen. Ook kan ik de angelbird 512gb Cfexpress aanraden een prima prijs-kwaliteit.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): Chris en Jordan van DPReview TV hebben razendsnel een prachtige preview gemaakt van de Canon EOS R5 C. Zij vinden deze mix van de Canon R5 met een volwaardige Cinema EOS filmcamera zeker verleidelijk. Maar deze hybride camera heeft ook z’n beperkingen. Ontdek wat zij weten over de Canon EOS R5 C en wat ze ervan vinden.
  Je vindt dit video-review onderaan deze pagina.

Canon EOS R5 C op Cameranu.nl >>

Canon EOS R5 C op Cameraland.nl >>

Canon EOS R5 C op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R5 CBelangrijkste kenmerken van de Canon EOS R5 C

 • Hoge beeldkwaliteit: High Res fotocamera met 45 megapixel sensor
 • Top videocamera: 8K cinematische fullframe video
 • Een echte Cine: beschikt over Cine EOS-functies
 • Razendsnel: 12fps (mechanisch) en 20fps (elektronisch) met volledige AF
 • Snel en nauwkeurig scherp: oog-autofocus en intelligent volgen van gezichten/hoofden
 • Professionele bestandstypen: inclusief drie nieuwe uitvoeringen van Cinema RAW Light
 • Onbeperkt filmen: intern actieve koeling voor langdurige filmsessies
 • Professioneel: Timecode-aansluiting
 • Geavanceerde aansluitopties en multifunctionele accessoireschoen

Canon EOS R5 C op Cameranu.nl >>

Canon EOS R5 C op Cameraland.nl >>

Canon EOS R5 C op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon EOS R5 C

Bekijk een mooie YouTube-review van de Canon EOS R5 C door Chris en Jordan van DPReview TV (13.14 minuten). In hun full review van 18 februari 2023 nemen ze deze camera stevig onder de loep. De EOS R5 C biedt weliswaar zeer overtuigende voordelen voor videografen ten opzichte van de R5, maar is het genoeg om indruk te maken op de professionals? Chris en Jordan schakelden voor deze review de professionele cameraman (en Jordans tweelingbroer) Gordon Drake in om te zien hoe de R5 C bevalt.

Canon EOS R5 C op Cameranu.nl >>

Canon EOS R5 C op Cameraland.nl >>

Canon EOS R5 C op Kamera-express.nl >>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Canon EOS R3Overzicht Canon EOS R systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews.

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Alle Canon RF-lenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Canon RF-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy