Canon EOS R3: vlaggenschip systeemcamera

Canon komt met z’n nieuwe vlaggenschip onder de fullframe systeemcamera’s: de Canon EOS R3. Dit topmodel is bedoeld voor professionele sport-, actie- en wildlife-fotografen. Met een snelheid van 30fps met volledige autofocus. Deze topsysteemcamera krijgt een volledig nieuwe, door Canon zelf ontworpen sensor plus de razendsnelle Digic X-beeldprocessor. Alle reviews zet ik straks weer voor je op een rij.

Sensor: fullframe | Resolutie: ?? megapixel | Beelden per seconde: 30 met volledige AF | Video: ?? | Scherm: ?? | Gewicht body: ??gr | Release datum: zomer 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs: ?? euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl en op Kamera-express.nl

Canon EOS R3 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R3 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R3 op Fotodevakman.nl >>

Canon EOS R3 op Kamera-express.nl >>

Razendsnel: 30fps mét autofocus

Veel details heeft Canon nog niet prijsgegeven. De enige echt grote onthulling is z’n snelheid: 30 beelden per seconde met volledige autofocus. Dit is gelijk wel groot nieuws. Want de EOS R3 is liefst 50 procent sneller dan de toch al razendsnelle burst van 20fps die de EOS R5 en R6 halen. En ook 50 procent sneller dan Canons vlaggenschip onder de DSLR’s: de EOS-1D X Mark III. Bij die laatste moet je dan ook nog de spiegel opklappen om die topsnelheid te bereiken.

Doelgroep: professionele sport/actie-fotografen

En dat geeft gelijk aan voor welke fotografen het nieuwe systeem-vlaggenschip bedoeld is: professionele fotografen met als vakgebied sport, wildlife of actie. Voor deze profs is snelheid cruciaal. Ook cruciaal is dat hij bij deze bliksemsnelheid extreem goed kan scherpstellen. En dat beloven de specs in ieder geval wel.

Autofocus op een hoger niveau

Zo is de scherpstelling naar een hoger niveau getild met de nieuwe generatie Dual Pixel CMOS AF II. Daarmee volgt de EOS R3 snel bewegende ogen en hoofden – en andere onderwerpen – betrouwbaar tot wel 30 fps. Canon geeft aan dat er ook nog andere autofocusvolgfuncties worden toegevoegd aan het topmodel, maar geeft nog geen details hierover prijs.

Eye Control-autofocus

De autofocus van de EOS R3 is sowieso ‘next level’. Want hij krijgt het grensverleggende Eye Control AF-systeem. Daarmee selecteer of verplaats je het scherpstelpunt met je oog via de zoeker. Daarmee krijg je dus ongekende controle over de autofocus. En hoef je niet meer te klungelen met de joystick of op het lcd-scherm om een focuspunt te kiezen.

Nieuw ontwikkelde sensor

De EOS R3 heeft een nieuw ontwikkelde sensor aan boord. Bijzonder is dat Canon deze sensor niet inkoopt, maar zelf ontwerpt en produceert. Het is de eerste ‘Stacked CMOS-sensor’ van Canon zelf. Deze sensor gebruikt de al genoemde nieuwe generatie Dual Pixel CMOS AF II.

Onderweg foto's versturen

Ook heel handig voor profs: de EOS R3 is volledig compatibel met de Mobile File Transfer-app voor smartphones. Zo verzend je op locatie of onderweg je foto's al, bijvoorbeeld naar persbureaus.

Design lijkt op EOS-1D X Mark III

Dat Canon met de EOS R3 mikt op dezelfde doelgroep als met DSLR-topmodel EOS-1D X Mark III bewijst het forse formaat en de ingebouwde verticale handgreep. Het design van beide camera’s lijkt flink op elkaar, waarbij de EOS R3 net iets strakker oogt. De EOS R3 heeft hetzelfde hoge niveau van weer- en stofbestendigheid als de EOS-1D X Mark III.

Concurrenten: Sony A1 en Nikon Z9

Toch positioneert Canon de EOS R3 niet als opvolger van de EOS-1D-serie. De EOS R3 en de EOS-1D zullen naast elkaar bestaan, met elk z’n eigen schare fans. Ik ben heel erg benieuwd naar alle details en later naar de reviews natuurlijk. En hoe zal hij zich verhouden tot de nieuwe Sony A1 en de eveneens aangekondigde Nikon Z9. Ook deze beide camera’s zijn topmodellen voor sport-, actie- en wildlife-fotografen.

Ruim vóór Tokyo 2021

Wanneer de EOS R3 z’n weg naar de schappen vindt, is nog niet duidelijk. Maar dat hij ruim vóór de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo leverbaar zal zijn, mag helder zijn. Want voor dit soort grootschalige sportevenementen is hij op aarde. Een extra aanwijzing hiervoor: Canon heeft ook twee nieuwe top-objectieven aangekondigd voor het EOS R-systeem: de RF 400mm f/2.8 L IS USM en de RF 600mm f/4 L IS USM. Bij uitstek objectieven voor de Olympics...

Canon EOS R3 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R3 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R3 op Fotodevakman.nl >>

Canon EOS R3 op Kamera-express.nl >>

Canon cashback-actie van CameraNU.nlMooi van Canon: tot €1000 cashback!

Stel je eigen Canon-kit samen en profiteer van cashback-bedragen die kunnen oplopen tot €1000. Combineer een fullframe Canon-camera met een Canon-lens en claim je voordeel!

Profiteer van deze Canon-actie >>

 

Professionele reviewers over de Canon EOS R3

De Canon EOS R3: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, de camera komt pas in de zomer van 2021 op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

Canon EOS R3 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R3 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R3 op Fotodevakman.nl >>

Canon EOS R3 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Canon EOS R3

  • Razendsnelle burst: 30fps met volledige autofocus
  • Canons eigen ontwerp: nieuwe Stacked CMOS-sensor
  • Bejubeld sensorontwerp: Dual Pixel AF
  • Focus met je ogen: Eye Control-autofocus
  • Professioneel: ingebouwde verticale handgreep
  • Voor de rest is het nog koffiedik kijken...

Canon EOS R3 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R3 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R3 op Fotodevakman.nl >>

Canon EOS R3 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de Canon EOS R3

Wat mogen we verwachten van Canons nieuwe EOS R3? En hoe ziet de toekomst van Canons systeemcamera’s eruit op basis van dit vlaggenschip? Chris en Jordan van DPReview TV delen hun gedachten hierover. Ben je geïnteresseerd in de EOS R3? Dan is dit een ‘must see’ video (5:34 minuten).

Canon EOS R3 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R3 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R3 op Fotodevakman.nl >>

Canon EOS R3 op Kamera-express.nl >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl