Perfecte instapper
De Canon EOS R100 is een perfecte instapper in de populaire R-serie van Canon. Het is ook de voordeligste camera in deze serie. Canon heeft er een prachtige instapper van gemaakt, rijkgevuld met features. En dat alles in een compacte en lichtgewicht body die heerlijk is voor op vakantie of reis. Met een veel betere beeldkwaliteit dan je smartphone te bieden heeft. Bovendien is de R100 dankzij de naadloze connectiviteit simpel verbonden met wifi of bluetooth.
Herinneringen vastleggen
Met de R100 heb je alles in huis om je herinneringen op een fraaie, creatieve manier vast te leggen. Of je nu voor je hobby fotografeert of filmt, mooie beelden wilt schieten voor je socials of als content creator aan de slag gaat. De camera biedt ook een breed scala aan functies voor uiteenlopende multimediatoepassingen.
Canon EOS R100 op Cameranu.nl >>
Canon EOS R100 op Cameraland.nl >>
Canon EOS R100 op Coolblue.nl >>
Canon EOS R100 op Kamera-express.nl >>
Hoge beeldkwaliteit
De beeldkwaliteit ligt op een hoog niveau dankzij de grote aps-c-sensor met 24.1 megapixel op de teller. Zijn kracht haalt de R100 uit de DIGIC 8 processor. Die zorgt voor een snelle burst voor actiefotografie, maar ook voor mooie video-kwaliteit.
Vloeiende video
Dat maakt de R100 tot een uitstekend instapmodel voor zowel fotografen als filmers, vloggers en andere content creators. Je schiet zowel fraaie foto’s als prachtige video’s. Je neemt vloeiende video op in 4K-kwaliteit van 24 tot en met 30fps (met een crop van de sensor). In Full HD schiet je met 60fps (zonder crop).
Heldere, kleurrijke beelden
Dankzij de grote sensor schiet je beelden met de fraaie kleurweergave waar Canon zo geliefd om is. Die beelden zijn opmerkelijk helder en hebben een groot dynamisch bereik. Daardoor bevatten zowel de schaduwen als de hooglichten nog veel details. Het is ook een lichtsterke camera, waarmee je kunt werken bij weinig licht. De R100 biedt een ISO van 100-12800. Dankzij de krachtige processor is de R100 ook een snelle camera, met continu opnames tot 6.5 fps.
Snelle autofocus, scherpe ogen
Een goede autofocus draagt sterk bij aan de scherpte van je beelden. Canon loopt voorop als het gaat om autofocus. Het Dual Pixel CMOS AF-systeem zorgt voor razendsnelle en nauwkeurige scherpstelling over het hele beeld. Daarbij ondersteunt dit geavanceerde systeem onderwerpdetectie en Eye Detection AF. Dat laatste zorgt voor altijd scherpe ogen als je portretten schiet.
Display en elektronische zoeker
Om mooie composities te maken zijn een elektronische zoeker en een scherm achterop van groot belang. Beide vind je op de R100. Achterop prijkt een groot en helder 3 inch LCD-scherm, waarmee je intuïtief door de menu’s navigeert en beelden terugkijkt. Bij fel zonlicht is de eveneens heldere OLED elektronische zoeker onmisbaar voor je composities.
Altijd goed verbonden
Met de EOS R100 ben je ook altijd goed verbonden met je smartphone. Daardoor zet je foto’s en video’s in een handomdraai over naar de gratis Canon-app op je telefoon. Delen op je socials is zo een peulenschil. De camera beschikt ook over een USB-C poort en een micro-HDMI poort, evenals een 3.5mm microfoonpoort voor video-opnames.
Fraaie, compacte lens
In een kit met de Canon EOS R100 komt een fraaie en compacte lens: de Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM. Een veelzijdige lens met een bereik van 29-72mm (fullframe-equivalent). Deze lens is speciaal ontworpen voor de aps-c-camera’s in de R-serie van Canon. De lens biedt beeldstabilisatie met tot 6 stops winst tegen trillingen en weegt slechts 130 gram.
Canon EOS R100 op Cameranu.nl >>
Canon EOS R100 op Cameraland.nl >>
Canon EOS R100 op Coolblue.nl >>
Canon EOS R100 op Kamera-express.nl >>
TIPA-award 2024 voor de Canon EOS R100
De Canon EOS R100 heeft een begerenswaardige TIPA-award 2024 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste aps-c camera voor beginners’. Benieuwd naar de andere winnaars?
Alle winnende camera’s en lenzen >>
Professionele reviewers over de Canon EOS R100
De Canon EOS R100: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!
- Chip Fotomagazine (full review, novembernummer 2023, uitgave 79): De Canon EOS R100 is dan wel het voordeligste model in de R-serie van Canon, maar is hij ook goed? Met de R100 mikt Canon vooral op amateurfotografen en vloggers. Mooi is in ieder geval dat hij lekker klein is, waardoor je hem makkelijk meeneemt in een kleine cameratas. Daarmee en met z’n functies is hij vergelijkbaar met de duurdere Canon EOS R50. Maar je krijgt er ook minder voor: de prestaties liggen volgens Chip iets lager.
De R50 en de R100 zijn beide voordelige modellen. Ze zijn beide zeer compact, delen veel functies en hebben beide ook een 24MP beeldsensor. Voor de keuze tussen beide modellen zijn de verschillen van belang. Behalve de prijs is dit bijvoorbeeld het display: bij de R100 zit die vast, bij de R50 krijg je een draai- en kantelbaar scherm achterop. Ander verschil: de R100 heeft volgens Chip merkbaar langzamere burst: 15fps met autofocus-tracking met de R50, versus 3.5fps met de R100. “Voor series foto’s van spelende kinderen is de R50 dus wel een betere keuze.”
Verschil is er ook in de ruis bij hogere ISO’s: de R50 presteert hier een stuk beter. Ook is de scherpte aan de randen van het beeld hoger. Toch is de R100 geen slechte camera. Zeker voor gelegenheidsfotografen die een handzame, lichte en betaalbare camera zoeken, “is de R100 zonder meer een prima keuze”. Eindscore: 66/100.
- Dpreview.com (Jeff Keller, full review): Voor een camera die met een kitlens voor minder dan $ 500 wordt verkocht, doet de Canon EOS R100 wat hij moet doen, schrijft Jeff. Maar toch: de technologie van de R100 is gedateerd. De camera mist de toeters en bellen van Canon en kent compromissen. Zo is het ontbreken van een touchscreen een enorme teleurstelling anno 2024. “Maar als je zo weinig mogelijk wilt uitgeven, maakt de R100 wel hele mooie foto's en is hij gemakkelijk mee te nemen.”
Maar als je nog wat meer te besteden hebt, dan kun je volgens Jeff een “veel, veel mooiere camera” krijgen: de Canon EOS R50. Maar zelfs als je zo’n duurder model koopt, loop je volgens Jeff tegen dezelfde beperking aan: het kleine assortiment RF-S-lenzen. Fullframe-lenzen voor R-camera’s zijn er wel, maar zijn veel prijziger.
Kortom: de compacte R100 doet zijn hoofdtaken prima: hij levert foto's van goede kwaliteit en heeft een accu die lang meegaat. Maar de compromissen tellen zwaar. “Het is geen goede keuze voor videografen, actiefotografen of iedereen die de voorkeur geeft aan een touchscreen. Tenzij het geld krap is, raden we aan iets meer uit te geven voor een capabelere camera.” Eindscore: 79%.
- Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De EOS R100 is de meest betaalbare camera in het EOS R-systeem. Hij biedt mooie foto’s met 24 megapixel, een compacte, gebruiksvriendelijke body en toegang tot de nieuwste RF-lenzen van Canon.
Bij een instapmodel als de R100 horen ook beperkingen. Gordon somt ze op: een vast scherm zonder aanraakmogelijkheden, geen ingebouwde stabilisatie, gecropte 4K-video en basisbedieningen. “Maar het is in dit opzicht niet anders dan de DSLR’s op instapniveau, zoals de 2000D.” Ten opzichte van die DSLR krijg je met de R100 voordelen, waaronder een betere autofocus, al betaal je een hogere prijs.
Gordon raadt aan goed na te denken of je niet hoger zal instappen, met de R50 of zelfs de R10. Die camera’s bieden gelijk veel meer mogelijkheden. En wat je volgens Gordon ook moet bedenken: er zijn nog steeds zeer beperkte lenzen van derden beschikbaar voor het EOS R-systeem. Je kunt weliswaar oudere EF-lenzen van elk merk via de adapter gebruiken. Maar “ik hoop dat Canon de volledige spiegelloze line-up van Sigma, Tamron en anderen liever eerder dan later toestaat.” Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
- Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Canon EOS R100 is volgens James de spiegelloze vervanging voor de instap-spiegelreflexen EOS 250D en 2000D. “Hoewel het een gestroomlijnde camera is die is bedoeld voor beginners, heeft de R100 genoeg kracht voor meer ervaren gebruikers om er indrukwekkende prestaties uit te persen.”
Het ontbreken van een touchscreen kan volgens James smartphone-gebruikers afschrikken op wie de camera gericht is. “Maar de mogelijkheden die worden ontgrendeld door de 24,1 MP-sensor, robuuste autofocus en geweldige lensopstelling maken dit ideaal voor iedereen die overstapt van telefoonfotografie. Om nog maar te zwijgen van fotografiestudenten en -liefhebbers die op zoek zijn naar een geweldige eerste camera waarvoor je je rekening niet hoeft te plunderen.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
- Ephotozine.com (John Riley, full review): De camera doet volgens John wat hij belooft, waardoor je relatief voordelig kunt instappen in de wereld van systeemcamera's. “Hij is licht, compact, responsief en produceert geweldige kleuren, met scherpe, pittige beelden die ongetwijfeld zullen bekoren, met sprankelende vakantie- en reisfoto's.”
Maar toch: na een tijdje kunnen het gebrek aan randscherpte op de lens, het ontbreken van stof- en vochtafdichting en de wat rumoerige autofocus de fotograaf doen verlangen naar meer.
Ondanks die minpunten is de R100 volgens John heel leuk om te gebruiken. “Hij zou een goede vaste plek kunnen krijgen onder informele fotografen die iets meer willen verkennen dan wat hun smartphone of compactcamera te bieden hebben.” Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
- Petapixel.com (Chris Niccolls, full review): Het gebruik van de R100 voelde voor Chris “als een paar stappen achteruit gaan in cameratechnologie. Ja, het is eenvoudig in opzet en ontwerp, maar misschien een beetje te simpel.”
en Canon levert weliswaar een fantastische lijn fullframe RF-lenzen, maar die zijn zeer prijzig, en dat past niet bij de intentie om de prijs laag te houden. Je kunt op dit moment kiezen uit slechts drie zoomlenzen die specifiek zijn gemaakt voor de aps-c-sensorgrootte van de R100. Helaas zijn er bijna geen lensopties van derden die gemakkelijk kunnen worden aangeschaft, en de lenzen waarbij dat wel kan ondersteunen geen autofocus.
Chris: “Hoewel de prijs erg aantrekkelijk is voor een camera, kan ik het niet helpen dat ik wat meer wil uitgeven om iets veel beters te krijgen. Zelfs aanzienlijk oudere camera's dan de R100 presteren beter. Ik denk niet dat ik deze camera aan veel mensen zou aanbevelen, tenzij het budget absoluut vast moest blijven op minder dan $ 500. Zelfs dan zou ik waarschijnlijk gewoon bij mijn smartphone blijven.”
Wat zijn dan de beste alternatieven. Dat zijn vooral de oudere Canon M50 Mark II hoewel daar waarschijnlijk geen lenzen meer voor gemaakt gaan worden in de toekomst. De Sony A6100 is een alternatief, hoewel de EVF slechter is, biedt hij behoorlijke videomogelijkheden, uitstekende autofocusprestaties en een touchscreen-interface en toegang tot een veel robuustere lensselectie. De Nikon Z50 is veel geavanceerder. “Het is de hogere kosten waard met zijn mooiere bedieningselementen, geavanceerdere autofocus en betere videomogelijkheden.”
- Tomsguide.com (Matthew Richards, full review): De Canon EOS R100 heeft volgens Matthew | een kale lijst met functies”. En dat resulteert in een compacte, lichtgewicht en relatief goedkope camera. Hij is eenvoudig te gebruiken en levert toch een uitstekende beeldkwaliteit en fatsoenlijke video’s. “Maar als je op zoek bent naar ruimte om te groeien, zouden we wat meer uitgeven.” Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
- Pocket-lint.com (Sam Kieldsen, full review): De Canon EOS R100 verlegt volgens Sam helemaal geen grenzen. In sommige opzichten voelt het zelfs als een terugkeer naar de spiegelloze en DSLR-camera's van ongeveer tien jaar geleden. “Maar hoewel bijvoorbeeld het ontbreken van een gearticuleerd touchscreen of USB-opladen teleurstellend is, denk ik dat er hier genoeg te waarderen valt – vooral voor degenen die voor het eerst de wereld van speciale camera’s betreden.”
De EOS R100 is misschien niet erg spannend, en hij fungeert zeker niet als een showcase voor de nieuwste geavanceerde functies, schrijft Sam. Maar het mooie is: hij is betaalbaar, compact en goed gemaakt. En ook belangrijk: de fotokwaliteit is uitstekend. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
- Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De EOS R100 is momenteel de goedkoopste manier om Canons spiegelloze systeem uit de R-serie aan te schaffen, schrijft Mark. Maar… voor de meeste gebruikers is dat niet de beste manier.
Hij heeft namelijk een zware crop én hij heeft alleen contrastgebaseerde autofocus als je 4K-video schiet. Dat komt doordat hij de sensor deelt met de EOS Mark II M50. Dat maakt hem niet echt tot een hoogwaardige camera.
Daar komt nog wat bij. Want de M50 II heeft een intuïtieve touchscreeninterface met videovriendelijke bedieningselementen en een veelzijdig variangle scherm. De R100 heeft geen van deze functies, wat de aantrekkingskracht voor video volgens Mark opnieuw aanzienlijk beperkt.
Daardoor doet de R100 denken aan veel oudere Canon DSLR’s, waarvoor video bijzaak was. En dat is vreemd voor een camera die zich richt op mensen die willen upgraden vanaf een smartphone.
Maar er zijn volgens Mark zeker ook positieve punten. De R100 is houder van de titel 'kleinste, lichtste en goedkoopste model' in het uitgebreide assortiment camera's uit de R-serie. En het is een camera die veel mogelijkheden biedt. Combineer je hem met de kitlens dan heb je een zeer discreet pakket dat gemakkelijk in een kleine schoudertas of zelfs een ruime zak past. Ook het prijskaartje ligt heel laag.
Belangrijkste nadeel van die enorme compactheid: het aantal bedieningselementen is heel klein. Dat biedt vooral voor meer ervaren fotografen een frustrerende ervaring. “In feite verliest hij het op bijna alle manieren van de EOS R50.” Dus tenzij je budget heel krap is, raadt Mark je aan voor de veel capabelere EOS R50 te kiezen. Eindoordeel: Bovengemiddeld met 3.5 van de 5 sterren.
- Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Canon EOS R100 heeft volgens Jim een brede aantrekkingskracht dankzij zijn bekende merknaam en agressieve prijs. Maar: deze camera brengt niet echt iets nieuws in deze categorie.
De beeldkwaliteit is wel erg goed. Maar hij heeft geen touchscreen en beperkte videofuncties. Die maken dat je hem niet kunt aanraden aan jonge videomakers die hun eerste speciale camera willen kopen.
Canons EOS R100 is volgens Jim “een aantrekkelijk geprijsde camera van een bekend merk die behoorlijke foto's produceert, maar dankzij het non-touch display en de matige videofuncties is hij moeilijk aan te raden.” Eindoordeel: Gemiddeld met 3 van de 5 sterren.
- Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): Volgens Jan Paul kun je met de Canon EOS R100 veel meer doen dan met welke smartphone dan ook. Daar komt bij dat de kwaliteit ook nog eens veel beter is.
Jan Paul: “De Canon EOS R100 is geen camera waar je je eens lekker mee kunt maken onder fotografen. Maar het is een scherp geprijsde camera waarmee je prima kunt fotograferen en filmen en die je, dankzij de RF-bajonet, toegang geeft tot een grote keuze aan details.” De prijs is gezien de mogelijkheden redelijk.
- The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De EOS R100 is volgens Canon ontworpen voor wie nu een spiegelreflexcamera of M-systeemcamera van Canon heeft en op zoek is naar een spiegelloze camera. Maar volgens Bryan is het ook een geweldige camera voor kinderen en zelfs voor professionals die een camera zoeken die kapot mag gaan tijdens het fotograferen.
Ultieme eenvoud is een kenmerk van de EOS R100, het is een camera met weinig functies, nog minder dan de Canon EOS R50. Bryan: “Niet alle fotoscenario's vereisen uitzonderlijke cameramogelijkheden en niet alle fotografen willen tijd besteden aan het leren gebruiken van de geavanceerde functies van een camera.”
De Canon EOS R100 “combineert sterke autofocusprestaties met een uitstekende beeldkwaliteit, een compact formaat, een laag gewicht en een verrassend lage prijs. Er is veel leuks aan deze camera.”
- Amateurphotographer.com (Andy Westlake, hands on): Met de EOS R100 zet Canon een van de eenvoudigste, goedkoopste en meest gebruiksvriendelijke spiegelloze camera's op de markt, schrijft Andy. Vergelijk je het met de vroegere prijzen van instap-DSLR’s dan ligt het prijskaartje hoger, maar het is tegenwoordig eigenlijk best betaalbaar in vergelijking met camera's als de Fujifilm X-T30 II, Nikon Z50 en Sony A6100. Bovendien zal deze introductieprijs in de loop van de tijd nog gaan dalen.
Om die lage prijs te bereiken zijn er wel wat ‘hoekjes’ en bochten afgesneden, schrijft Andy. Zo is de uitstekende onderwerpdetectie die de Canon EOS R50 wel heeft, niet aan boord bij de R100. Ook de aanraakinterface van de R50 is niet aanwezig. “In plaats daarvan zal het wijzigen van instellingen per shot waarschijnlijk een hoop vervelende knoppen vereisen.”
Andy is – zonder hem echt te testen – niet al te positief over de EOS R100. “Het ziet er gewoon niet naar uit dat het een erg prettige camera zal zijn om te gebruiken. Dat is voordat we beginnen na te denken over Canons teleurstellende assortiment RF-S-lenzen.”
En Andy stelt een logische “grotere” vraag: “Heeft iemand een kleine, lichte, eenvoudige gezinscamera nodig om foto's van speciale gelegenheden te maken zonder gedoe met ingewikkelde instellingen. Dat is toch wat hun smartphone al doet...”
- Techradar.com (Timothy Coleman, hands on): De technologie in de EOS R100 lijkt erg op die van de EOS M50, schrijft Timothy. En dan moet je bedenken dat de M50 nu vijf jaar oud is. “Fotokwaliteit is een bewezen entiteit en wordt het hoogtepunt van de EOS R100, maar 4K-video is in bijna alle opzichten beperkt.”
Daar komt bij dat volgens Timothy het niet-aanraakgevoelige vaste LCD-scherm superbeperkend is. Die keuze is volgens hem waarschijnlijk gemaakt om de EOS R100 meer te onderscheiden van de EOS R50.
“Hoewel de EOS R100 aanvoelt als een kater uit de M-serie, is hij wel voorzien van Canons nieuwste RF-vatting en dit is het systeem waarin Canon vandaag investeert”, schrijft Timothy. Maar dan moeten we wel afwachten of er nog meer RF-S-lenzen op komst zijn, want de serie is beperkt. De net uitgebrachte RF 28mm f/2.8 pancake-lens is volgens hem wel “een briljante koppeling voor een instapcamera”.
Timothy had liever gezien dat de EOS R100 “een spirituele opvolger” zou zijn van de M200. Misschien zit die camera ook nog in de pijplijn. Als dat het geval is, zou dat de R100 waarschijnlijk overbodig maken. Maar al met al is de EOS R100 “geen camera die we zouden aanbevelen”.
- Franks overpeinzingen: Het lag voor de hand dat Canon ook met een echt instapmodel in z’n R-serie zou komen. Het voordeligste model tot nog toe was de EOS R50, en die is toch net een slag te prijzig voor wie overstapt van z’n smartphone of vanaf een voordelige Canon DSLR.
Het is de EOS R100 geworden. Een goede camera onder de 500 euro zit er tegenwoordig niet meer in (inflatie!), maar met een body-prijs van net geen 600 euro legt Canon toch een aardig model op de mat. Die, eerlijk is eerlijk, minder biedt dan de modellen hoger in de R-serie. Heel logisch.
Canon heeft nogal wat kunst- en vliegwerk moeten uitvoeren om een model met een grote sensor te bieden voor deze lage prijs. DPReview (stopte die site niet?) zet dat mooi op een rij. Canon heeft volgens DPReview een greep gedaan in “de onderdelenbakken van bestaande camera's”. Zo hergebruiken ze de sensor en Digic 8-processor van de EOS M50 Mark II uit 2020. Van de M50 namen ze de Canon LP-E17-batterij over. En de technici zijn aan het werk gezet om op alle mogelijke manieren de kosten te verlagen.
Een klein prijskaartje, willen we dat niet allemaal? Maar hoe mooi het aanbod ook is, je levert natuurlijk altijd ook in. Want de R100 mist veel / sommige (belangrijke) functies uit R-camera's in hogere prijsklassen.
Om er een paar te noemen: de elektronische zoeker is een bescheiden model. De SD-kaartsleuf ondersteunt alleen UHS-I-kaarten. Het achterscherm is vast en er is geen touchscreen. Ook is er slechts één instelwiel voor de wijsvinger. Een joystick op de achterkant heeft hij niet. En net als andere instapmodellen van de EOS R-serie heeft hij geen beeldstabilisatie. En de burstsnelheid is vrij bescheiden, met 6.5fps.
Wel biedt de R100 allerlei functies die smartphoners volgens Canon in hun eerste systeemcamera zoeken. Zo is Canons Scene Intelligent Auto (A+) en creatieve filtermodi aanwezig. Daarmee kun je effecten toepassen zoals zwart+wit en tilt-shift. Of je kunt de camera vertellen om prioriteit te geven aan een onscherpe achtergrond.
Mooi is dat autofocus met oogdetectie wordt ondersteund, samen met het volgen van gezicht en lichaam. Tracking van dieren en onderwerpen was echter weer een brug te ver, wat heel jammer is. Ook de videospecs van de R100 zijn zeer bescheiden. Zo biedt hij wel 4K, maar alleen tot 30fps en bovendien met een crop. Eigenlijk niet meer van deze tijd.
Maar hé, het is een instapmodel, en daar kun je geen top-features van verwachten. Diverse reviewers verwachten dat dit een populaire camera gaat worden, vanwege de fraaie prijs/kwaliteit-verhouding. Het zou me niet verbazen.
- Klantreview op Cameranu.nl: “Echt een degelijk, mooi en praktisch toestel. Heb mijn eerste ervaring met dit apparaat achter de rug. Lekker compact, makkelijk mee te nemen, echt een topper. Een goede aankoop voor relatief weinig geld.” Bekijk alle reviews van kopers >>
- Klantreview op Kamera-express.nl: “Uitstekende camera met diverse functies waar ik zeer tevreden mee ben. Behulpzaam personeel (winkel Breda) dat precies wist welke camera bij mijn wensen paste. Absoluut een aanrader!” Bekijk alle reviews van kopers >>
- Gordon Laing (video-review): De bekende reviewer Gordon Laing van Cameralabs.com heeft een uitgebreide video-review op YouTube gezet. Is dit de beste budget systeemcamera? vraagt hij zich af. Zeer de moeite waard om te bekijken!
Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.
Canon EOS R100 op Cameranu.nl >>
Canon EOS R100 op Cameraland.nl >>
Canon EOS R100 op Coolblue.nl >>
Canon EOS R100 op Kamera-express.nl >>
Alle Canon RF-lenzen op een rij
Alle Canon RF-lenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Canon RF-lens zoekt!
Bekijk dit overzichtsartikel >>
Beste systeemcamera's tot €1.000
Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.
Beste systeemcamera's tot €1.000 >>
De allerbeste systeemcamera's
Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!
De allerbeste systeemcamera's >>
Beste systeemcamera's tot €2.000
Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).
Beste systeemcamera's tot €2.000 >>
Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s
Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!
Beste aps-c- en mft-camera’s >>
Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!
Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!
Beste occasions >>
Beste webshop voor camera’s
Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.
Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.
De kracht van Cameranu:
- Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
- Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
- Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
- Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
- Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards
Alle camera’s op Cameranu.nl >>
Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!
Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!
Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>
Alle camera’s op een rij: handig overzicht
Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!
Alle camera's op een rij >>