Canon EOS R10: instapper in EOS R-systeemcamera’s

De Canon EOS R10 is de gloednieuwe instapper van Canon in het EOS R-systeem. Deze systeemcamera heeft een nieuwe 24.2 megapixel sensor voor een geweldige beeldkwaliteit. Een snelle schieter is hij ook: de EOS R10 haalt een burst van 15 foto’s per seconde. “Een verrassend krachtige camera voor zijn formaat en prijskaartje.” Alle reviews hou ik weer voor je bij!

Canon EOS R10 Sensor: aps-c | Resolutie: 24.1 megapixel | Objectief: 18-45mm f/4.5-6.3 / fullframe-equivalent: 29-72mm | Beelden per seconde: 15 (mechanisch) / 23fps (elektronisch) | Video: 4K UHD 60p en Full HD 120p | Scherm: draai- en kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 382gr | Release datum: eind juli 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 999 euro | Prijs inclusief lens: 1.119 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Canon EOS R10 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R10 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R10 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Canon EOS R10

 • Heerlijk compact: lichtgewicht ontwerp
 • Uitstekende beeldkwaliteit: 24.2 megapixel aps-c sensor
 • Krachtpatser: DIGIC X processor voor snelheid en power
 • Vloeiende video: 4K met 60fps en Full HD met 120fps
 • Snel en precies: autofocus met mens-, dier- en voertuigdetectie
 • Razende burst: 15fps met mechanische sluiter

Canon EOS R10 Innovatieve allrounder

De Canon EOS R10 is de ideale systeemcamera voor enthousiaste fotografen en makers van content op social media, zoals vloggers. Dit is een bijzonder veelzijdige camera die het gebruiksgemak waar Canon bekend om staat combineert met snelheid en een hoge beeldkwaliteit. Een innovatieve allrounder waarmee je hoogwaardige foto’s en video’s schiet.

Lekker licht en slank

Contentmakers tillen hun creativiteit naar een hoger niveau met de Canon EOS R10. Met 15 beelden per seconde is het een snelle schieter. En dankzij z’n snelle en precieze autofocus zijn al je beelden scherp. Mooi is dat hij een uiterst licht en slank ontwerp heeft, waardoor je hem altijd bij je kunt hebben.

Canon EOS R10 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R10 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R10 op Kamera-express.nl >>

Canon EOS R10 Veel details en natuurlijke kleuren

De 24.2 megapixel sensor heeft een hoge gevoeligheid, waardoor je ook bij minder licht goed uit de voeten kunt. De beeldkwaliteit is uitstekend, met veel detaillering en natuurlijke kleuren. De geavanceerde DIGIC X beeldprocessor vermindert daarbij beeldruis. De EOS R10 is dankzij z’n snelheid uitstekend geschikt voor snelle actiefoto's, sport- en wildlife-fotografie.

Burst tot 23fps

Snel bewegende onderwerpen leg je glashelder vast met een burst tot 15 beelden per seconde met de mechanische sluiter. En met de elektronische sluiter zelfs 23fps. Ideaal voor dynamische actiebeelden, zoals bij sport-, dieren-, of autofotografie. Mooi voor snelle fotografie is dat de EOS R10 een korte opstarttijd heeft.

Canon EOS R10 Intuïtieve herkenning van onderwerpen

Wat enorm helpt bij actiefotografie is de slimme en razendsnelle Dual Pixel autofocus. Focussen gaat intuïtief dankzij onderwerpherkenning voor mensen, dieren en voertuigen. Bij mensen is er bovendien oog-, gezichts- en lichaamsherkenning. Daardoor grijp je elk onderwerp bij de staart en laat je niet meer los. Je onderwerp blijft altijd scherp in beeld.

Een ster in filmen

De EOS R10 is niet alleen sterk in fotografie, maar ook een ster in video. Je legt memorabele beelden haarscherp vast in 4K / 30p (oversampled van 6K). Je kunt ook kiezen voor 4K / 60p (met crop) en Full HD met 120p. Die laatste optie is ook schitterend voor 4x slow motion. Het autofocussysteem Movie Servo AF zorgt ervoor dat je professionele 4K-video's schiet met een sterke focus op je onderwerp. Mooi is dat je ook video's van langer dan 30 minuten kunt maken, met een maximale opnametijd tot twee uur.

Innovatieve alleskunner

De Canon EOS R10 is een echte alleskunner boordevol innovatieve functies. Toch heeft hij een compact en lichtgewicht ontwerp. Prachtige camera voor alledag, maar ook lekker handzaam voor op vakantie of reis. De EOS R10 is geschikt voor alle RF- en RF-S objectieven. Dankzij de meegeleverde EF-EOS R Adapter kun je ook kiezen uit het enorme assortiment aan EF- en EF-S lenzen. Bekijk mijn overzicht van alle Canon RF-lenzen.

Canon EOS R10 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R10 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R10 op Kamera-express.nl >>

Canon EOS R7: vlaggenschip aps-c camera

Tegelijk met de Canon EOS R10 heeft Canon de EOS R7 gelanceerd, het vlaggenschip in de aps c-lijn van Canon. Deze camera heeft een sensor van 32.5 megapixel en 7 stops beeldstabilisatie. Benieuwd?

Mijn preview van de EOS R7 >>

 

Canon cashback-actie van CameraNU.nl Tot €175 cashback óf tot €350 Canon-tegoed

Prachtige actie: ontvang een Canon-tegoed tot €350 bij aankoop van een Canon R6, R of RP systeemcamera. Of kies voor een cashback tot €175. Profiteer van deze actie tot en met 16 juli 2022!

Deze Canon-actie bij CameraNU.nl >>

Deze Canon-actie bij Cameraland.nl >>

 

Canon EOS R10 Professionele reviewers over de Canon EOS R10

De Canon EOS R10: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, de camera komt pas eind juli 2022 op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Dpreview.com (Richard Butler, initial review): Op lange termijn zal de komst van de EOS R7 en R10 ervoor zorgen dat de EF-DSLR’s en de M-serie met aps c-camera’s van Canon zullen verdwijnen, denkt Richard. Ook al zegt Canon van niet. “Alles aan de R10 schreeuwt dat hij is ontworpen als een EOS 850D voor het RF-systeem.”
  En hoe presteert de EOS R10 op het eerste gezicht? Volgens Richard “helemaal prima is de eerste indruk”. En dat is nodig, want de smartphones hebben flink wat terrein gewonnen onder fotograferend publiek. Minder mensen kopen een camera. “De naam 'Canon' op de voorkant zal helpen om R10's te verkopen, maar alleen aan die mensen die nog steeds een speciale camera kopen.”
  De specs van de R10 hebben voordelen. Zo is het het enige model in zijn klasse dat 4K/60-opname biedt. En ook de enige camera waarmee je 15fps bursts schiet met de mechanische sluiter. Omdat de buffer niet enorm is, zal hij vooral geschikt zijn voor korte actiemomenten. De R10 heeft op dit punt meer te bieden dan de camera’s van Fujifilm, Nikon of Sony.
  Daarbij is de EOS R10 behoorlijk compact, zeker in combinatie met de kitzoomlens, die overigens niet zo lichtsterk is. De autofocus is veelbelovend en biedt volgens Richard de kracht en eenvoud waarmee Canon-fotografen vertrouwd zijn. Nu nog werken aan het uitbreiden van het lenzen-assortiment speciaal voor aps c-camera’s. Kortom: de R10 lijkt “een behoorlijk competitieve camera en een geheel plausibele opvolger van de Rebel-serie. Baanbrekend is hij niet.”
 • Techradar.com (Mark Wilson, hands on): De Canon EOS R10 is volgens Mark “een verrassend krachtige camera voor zijn formaat en prijskaartje”. Met een Digic X-processor, goede bediening en moderne autofocus, zou de R10 prima kunnen dienen als plezierige tweede camera voor Canon-fans, of een betaalbare manier om in het EOS R-systeem te stappen. Enthousiaste hobbyisten zullen eerder uitwijken naar de EOS R7.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, first impressions): Gordons eerste indruk van de R10 is veelbelovend. De camera biedt een behoorlijk aantal functies en bedieningselementen voor z’n bescheiden prijskaartje.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, hands on): De Canon EOS R10 biedt volgens Angela de functies en technologie die hem completer en veelzijdiger maken dan camera's uit de EOS M-serie, zoals de Canon EOS M50 Mark II. De R10 heeft een zeer capabel autofocussysteem heeft, compleet met onderwerpdetectie, en kan beelden van hoge kwaliteit vastleggen tot ISO 12.800. “Laten we hopen dat er binnenkort meer RF-S-lenzen zullen zijn.”
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, hands on): De Canon EOS R10 biedt volgens James professionele autofocus en snelheid, 4K-video met 60p en Full HD-video met 120p. Daarmee biedt hij prestaties die ver boven zijn gewichtsklasse uitstijgen. Nadelen zijn misschien het ontbreken van beeldstabilisatie en de crop bij 4K-video met 60p. “Maar dat zijn echt de enige nadelen van wat een fantastische aps c camera is voor hybride opnamen.”
 • Petapixel.com (Ryan Mense): De Canon EOS R10 claimt volgens Ryan de ruimte waar ooit de aps c DSLR’s en de M50's stonden. En ook al heeft Canon aangegeven niet van plan te zijn deze lijnen stop te zetten, “de R10 loopt zo ver voor op die trage, gedateerde camera's dat hij een teken aan de wand is”.
  Canon heeft volgens Ryan veel goed gedaan. De plussen zijn onder meer de zeer snelle continu-opnamesnelheid (burst), de multi-controller joystick, de redelijk goede ISO-prestaties en het intelligente autofocussysteem. Volgens hem is de R10 zijn vraagprijs zeker waard.
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, first impressions): Volgens Andy heeft Canon bewezen zeer goed te zijn in het maken van kleine camera's die prettig werken en goede resultaten bieden. Voorbeelden zijn de EOS 250D en de EOS M50 Mark II.
  De EOS R10 lijkt volgens hem in dezelfde lijn door te gaan, maar met hogere specificaties en een meer enthousiaste bedieningslay-out. De R10 heeft alles in huis om erg populair te worden bij fotografen/videografen die een kleine, lichte alleskunner zoeken.
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): Chris en Jordan van DPReview TV hebben weer een fantastische ‘first impressions review’ van de Canon EOS R7 en R10 op YouTube gezet. Ze laten mooi zien wat deze Canons allemaal in huis hebben. Tegelijk zetten ze deze aps-c camera’s in perspectief door ze te vergelijken met de belangrijkste concurrenten. Een must om te kijken als je een van deze camera’s overweegt!
  Benieuwd? Je vindt dit review onderaan deze pagina.

Canon EOS R10 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R10 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R10 op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS R10 Belangrijkste kenmerken van de Canon EOS R10

 • Heerlijk compacte systeemcamera: lichtgewicht ontwerp
 • Uitstekende beeldkwaliteit: 24.2 megapixel aps-c sensor
 • Krachtpatser: DIGIC X processor voor snelheid en power
 • Vloeiende video: 4K met 60fps en Full HD met 120fps
 • Snel en precies scherp: autofocus met mens-, dier- en voertuigdetectie
 • Snelle burst: 15fps met mechanische sluiter
 • Digitale beeldstabilisatie: Movie digital IS
 • Helder in beeld: uitgerust met groot 3 inch LCD scherm
 • Breed lenzenassortiment: RF / RF-S lenzen / met adapter: EF- en EF-S lenzen
 • Lichtgevoelig: maximale ISO van 51200
 • Goed verbonden: wifi- en bluetooth-connectiviteit

Canon EOS R10 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R10 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R10 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie filmpje over de Canon EOS R10

Bekijk een mooi filmpje over de Canon EOS R10 (5:19 minuten). Gave beelden! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon EOS R10 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R10 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R10 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon EOS R7

Bekijk een mooie first impressions YouTube-review van de Canon EOS R7 en Canon EOS R10 door Chris en Jordan van DPReview TV (18:32 minuten). Daarna weet je echt alles over deze fantastische aps-c camera’s!

Canon EOS R10 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R10 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R10 op Kamera-express.nl >>

 

Beste systeemcamera’s tot 1000 euro van dit moment Beste systeemcamera's tot €1000

Is je budget maximaal 1000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1000 >>

 

Canon EOS R5 Canon EOS R: perfecte systeemcamera’s

Canon heeft een serie fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht, zoals de uitstekend besproken Canon EOS R5 voor professionals en de betaalbare allrounder Canon EOS R6. De Canon EOS R3 is het nieuwe vlaggenschip. En de EOS R7 en R10 zijn de nieuwe aps-c camera's. Benieuwd naar alle EOS R-camera’s?

 

Alle Canon RF-lenzen op een rij

Alle Canon RF-lenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Canon RF-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nl Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2021

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Overzicht van alle camera's op Frankwandelt.nl Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Speciaal voor wandelaars: Canon Powershot Zoom

Camera en verrekijker in één: de droom van elke wandelaar. Met de compacte Canon Powershot Zoom kijk je die ijsvogel recht op z'n mooie snavel. En maak je er ook nog een foto of filmpje van. Hoe goed is hij?

Mijn ervaringen >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy