Canon EOS M50 Mark II: perfect voor vloggers én fotografen

De Canon M50 Mark II is de perfecte systeemcamera voor filmers én fotografen. Deze multimediacamera heeft veelzijdige foto- en videofuncties die speciaal zijn ontworpen voor vloggers en content creators. Aan boord zijn snelle Eye Detect autofocus, 4K-video, een heldere elektronische zoeker en een variangle touchscreen. Diamant Award bij Zoom.nl. Winnaar TIPA-award 2021. Alle belangrijke reviews!

Canon EOS M50 Mark IISensor: aps-c | Resolutie: 24.1 megapixel | Objectief: 15-45mm f/3.5-6.3 / fullframe-equivalent: 24-72mm | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K / 24p | Scherm: vari-angle touchscreen | Gewicht body: 387gr | Release datum: eind maart 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs inclusief lens: 679 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Canon EOS M50 Mark II

 • Mooie beeldkwaliteit: grote aps-c sensor met 24.1 megapixel
 • Prachtige video’s: 4K met 23.98fps, Full HD met 60fps en HD met 120fps
 • Razendsnelle autofocus: Dual Pixel CMOS AF
 • Scherpe ogen: Eye Detect autofocus aan boord
 • Helder in beeld: OLED elektronische zoeker met 2.36 megapixel
 • Handig voor vloggers: 3 inch vari-angle touchscreen

Canon M50 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon M50 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon M50 Mark II op Kamera-express.nl >>

Canon EOS M50 Mark IIEchte multimediacamera

Voorganger Canon EOS M50 sleepte in 2018 de prestigieuze Tipa Award in de wacht: ‘Beste systeemcamera voor enthousiaste fotografen’. Dat schept verwachtingen natuurlijk. En het ziet ernaar uit dat opvolger EOS M50 Mark II die verwachtingen gaat inlossen. De Mark II is een echte multimediacamera die speciaal is ontworpen voor vloggers die ook fotograferen, of andersom. Wordt de M50 II net zo’n bestseller als z’n voorganger?

Boordevol verbeteringen

Ten opzichte van de originele EOS M50 zijn er flink wat verbeteringen doorgevoerd, daarbij voortbouwend op wat al goed was. Zo heeft hij een sneller en geavanceerder autofocussysteem. Met moderne snufjes als Eye Detect AF, zodat de ogen in je portretfoto’s altijd haarscherp zijn. Ook voor het delen van je foto’s en video’s op social media heeft Canon de laatste ontwikkelingen in de EOS M50 II geïntegreerd.

Canon M50 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon M50 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon M50 Mark II op Kamera-express.nl >>

Canon EOS M50 Mark IISnelle camera, uitstekende beeldkwaliteit

Gebleven is de grote aps-c sensor met 24.1 megapixel en de DIGIC 8 beeldprocessor uit de voorganger. En dat betekent dat het een snelle camera is met uitstekende beeldkwaliteit. Je schiet foto’s met 10 beelden per seconde. Het is ook een lichtgevoelige camera, met een gevoeligheidsbereik van ISO 100-25.600.

Geweldig voor vloggen

Uiteraard is dit een mooi toestel om mee te vloggen. Je maakt vloeiende 4K-video’s met 23.98fps, Full HD-video’s met 60fps en HD-video’s met 120fps. En dat betekent dat je ook schitterende slow motions kunt schieten. Bedenk wel dat de 4K-video een flinke crop heeft: slechts een deel van de sensor wordt gebruikt, waardoor bijvoorbeeld groothoek een stuk minder groothoek wordt.

Eye Detection AF

Voor de zo belangrijke scherpstelling gebruikt de EOS M50 Mark II de beproefde Dual Pixel CMOS autofocus, die ook in de professionele camera’s van Canon zit. Die is nog verbeterd: de autofocus is veel sneller geworden. En het mooie is: hij heeft ook Eye Detection AF. En dat betekent dat de ogen in bijvoorbeeld portretten altijd scherp zijn.

Canon EOS M50 Mark IIScherpe ogen in je video’s

Scherpe ogen en scherpe gezichten in je foto’s, da’s heel mooi. Maar de EOS M50 II doet datzelfde in video’s: de camera ondersteunt Eye Detection en Face Detection scherpstelmodi als je werkt met Movie Servo AF. Wat ook enorm helpt voor scherpere beelden is de 5-assige beeldstabilisatie, die cameratrillingen minimaliseert.

Ontworpen voor vloggers

De EOS M50 Mark II is ook fysiek speciaal ontworpen voor vloggers en andere ‘content creators’. Zo prijkt er een groot 3 inch LCD-scherm achterop. En dat scherm is vari-angle: je draait en kantelt het alle kanten op om te kunnen werken vanuit hoge, lage en ‘onmogelijke’ hoeken. Handig is hierbij ook de touchscreen interface: daardoor gebruik je bijvoorbeeld Touch en Drag AF, waardoor je nóg beter, sneller en handiger scherpstelt.

Canon EOS M50 Mark IIRechtstreeks naar YouTube streamen

Heel handig: met de EOS M50 Mark II stream je je beelden rechtstreeks naar YouTube via wifi. En zet je je content snel en draadloos op je smartphone of tablet. De clean HDMI-uitgang kun je gebruiken voor live-opnamen en streams van professionele kwaliteit. De draadloze connectiviteit maakt het ook mogelijk om de M50 Mark II als webcam te gebruiken bij gebruik van de EOS Webcam Utility software.

Creatieve tools

Voor creatievelingen heeft de EOS M50 Mark II ook mooie tools in huis. Zo is hij uitgerust met intelligente technologie die automatisch de sfeer van het moment vastlegt, zelfs bij uitdagend licht. Dankzij de aanpasbare Picture Styles druk je je creatieve stempel op je werk. Kortom: een prachtige camera voor vloggers én fotografen. Ben benieuwd of hij in de smaak valt bij de reviewers!

Canon M50 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon M50 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon M50 Mark II op Kamera-express.nl >>

TIPA-award 2021 voor de Canon EOS M50 Mark II

De Canon EOS M50 Mark II heeft een begerenswaardige TIPA-award 2021 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste instap aps-c camera’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Canon cashback-actie van CameraNU.nlProfiteer van Canon cashbacks tot €1050!

Profiteer van cashbackbedragen tot €1050 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Canon Winter Cashback. Deze actie duurt tot en met 31 januari 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

 

Canon EOS M50 Mark IIProfessionele reviewers over de Canon EOS M50 Mark II

De Canon EOS M50 Mark II: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, juli/augustusnummer 2021): Als je al een EOS M50 in huis hebt, dan is een upgrade naar deze Mark II geen absolute must, aldus Jasper. Hij biedt weliswaar prettige extra’s en updates, maar deze rechtvaardigen de investering in de nieuwe camera niet noodzakelijk. Maar voor nieuwkomers die op zoek zijn naar een systeemcamera is de Canon EOS M50 Mark II volgens Jasper zeker een interessante optie.
  “De camera is prettig in gebruik, werkt snel en soepel, en heeft allerlei opties om het fotograferen en filmen voor de gebruiker een stukje fijner te maken.” Als je per se in 4K-video wilt schieten zijn er betere opties op de markt. Maar in Full HD schiet deze Canon volgens Jasper zeker prima videobeelden. “Voor wie daar genoeg aan heeft, is dit een fijne, compacte foto- en videocamera.” Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.
 • Eoszine.nl (Pieter Dhaeze, full review): De EOS M50 Mark II is anno 2021 een zeer goede en compacte systeemcamera, aldus Pieter. “En met prachtige lensjes als de EF-M 22mm f/2, EF-M 32mm f/1.4 en EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS heb je een absolute topset.”
  Pieter beveelt hem van harte aan voor elke reis- en familiefotograaf die licht bepakt wil fotograferen, die veel mogelijkheden wil en een goede beeldkwaliteit belangrijk vindt. “Ook vloggers kunnen met de EOS M50 Mark II eenvoudig en goed hun verhaal vertellen aan de rest van de wereld.”
 • Dpreview.com (Jeanette D Moses en Carey Rose, full review): De updates van de originele EOS M50 zijn bij de Mark II subtiel, maar de verfijningen van de autofocus zijn aanzienlijk, aldus Jeanette en Carey. “De autofocus is waar deze camera echt uitblinkt, omdat hij indrukwekkend snel en nauwkeurig is.”
  De Canon EOS M50 Mark II is lekker makkelijk te bedienen en de JPEG’s die uit de camera zijn rollen levendig en hebben een mooi contrast. Dankzij wifi en bluetooth deel je die levendige beelden simpel van camera naar telefoon en zo naar bijvoorbeeld je socials.
  Het is natuurlijk een compactcamera, maar toch fotografeer je er uiterst comfortabel mee. Hij is zowel geschikt voor amateurs die een eerste camera zoeken, maar ook voor profs die een lichte camera willen voor hun vrije tijd. Sommige bedieningselementen zijn volgens Jeanette en Carey klein en krap, maar het touchscreen werkt goed en is simpel te bedienen.
  Voor videografen en serieuze vloggers is deze camera minder geschikt door de cropfactor van 1.5x bij 4K/24p. Wel heeft hij een microfoonaansluiting maar helaas geen koptelefoonaansluiting.
  Kortom: deze Canon schittert als een compacte camera voor fotografie en eenvoudige video’s. Voor serieuze filmers is hij minder geschikt. Hij ligt lekker in de hand, ondanks z’n zeer compacte formaat. Eindoordeel: Silver Award met een score van 80%.
 • Photofacts.nl (fotograaf Nando Harmsen, full review): Nando heeft de originele EOS M50 al in 2018 getest, en hij was erg onder de indruk van de kwaliteit die deze camera levert en de mogelijkheden om de grotere EFs en EF objectieven te gebruiken. En ook deze tweede versie biedt weer veel gebruiksplezier. “Het is dezelfde camera, in feite. Maar de kleine aanpassingen zijn als de puntjes op de spreekwoordelijke i.”
  Voor wie al een EOS M50 heeft, is de upgrade niet de moeite waard, aldus Nando, tenzij je een van de nieuwere functies wilt hebben. “Voor wie oog-AF wil gebruiken, bijvoorbeeld in video's, dan is een upgrade wel een overweging waard.”
  Nando heeft de vlogfunctionaliteit getest en vond dat erg prettig in het gebruik. Toch zijn er wat punten die hij als minder prettig ervaren heeft. Zoals de locatie van de microfoon-aansluiting: die kan in de weg kan zitten bij het kantelen van het LCD-scherm. De noodzaak tot het verwijderen van een statiefplaatje bij het opladen van de batterij en het wisselen van een SD-kaartje is ook een minder punt.
  “Vanaf 2018 geef ik al het advies om een Canon EOS M50 te kopen voor wie klein, compact, en een goede kwaliteit foto's wil hebben, zonder dat het extreem duur wordt. Ook nu zal ik dat blijven doen, maar dan met de Canon EOS M50 mark II. Met andere woorden; het is een aanrader.”
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): Heb je al de Canon EOS M50 in huis, dan is er volgens James geen enkele reden om te upgraden naar de Mark II. Toch biedt deze nieuwe systeemcamera veel moois als je op zoek bent naar een nieuwe camera. Hij is ongelooflijk compact en capabel en maakt geweldige foto's en 1080p-video.
  Daardoor is hij volgens James ideaal voor op reis, of als je een camera zoekt die je altijd bij je kunt hebben. Ook voor vloggen is hij geschikt, vooral als je wilt streamen en verticale beelden wilt schieten.
  Wil je je video’s in 4K opnemen, zoek dan elders. Maar wil je een betaalbare camera die je overal kunt gebruiken en waarmee je vrijwel alles kunt fotograferen, dan is dit een aanbevelenswaardige camera. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Sharmishta Sarkar, full review): De Canons EOS M50 Mark II is volgens Sharmishta “een verwarrende kleine camera”. Hij zit weliswaar boordevol functies, maar toch is dit slechts een zeer kleine update van de eerste EOS M50.
  Die update zit ‘m in de toevoeging van oog-autofocus en de mogelijkheid om verticale video op te nemen. Verder is er volgens haar niet echt veel verschil tussen de twee versies. “Dus hoewel we eigenaren van de EOS M50 niet zouden aanraden om te upgraden naar het nieuwere model, is het een geweldige camera voor degenen die net zijn begonnen met fotograferen en het maken van content.” Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Drie jaar hebben we gewacht op de Mark II van de EOS M50. En drie jaar is lang in de camerawereld. Toch komt Canon niet met opzienbarende nieuwe features. Volgens Mark brengt de firma in wezen de drie jaar oude M50 opnieuw uit met alleen een bescheiden toevoeging van vooral vlogger-vriendelijke nieuwe features.
  Vergeeflijk als die nieuwe functies de belangrijkste tekortkomingen van de originele EOS M50 zouden aanpakken. Maar volgens Mark is dat helaas niet zo. Want nog steeds lijdt de Mark II aan dezelfde zware crop bij 4K-video. Ook biedt hij dezelfde contrastgebaseerde autofocus bij het schieten van 4K-video. En dat maakt het eigenlijk tot een 1080p-camera van hoge kwaliteit in plaats van een 4K-camera.
  Wat voor de originele M50 gold, geldt ook voor de Mark II: heb je 4K nodig, kijk dan elders. Heb je alleen 1080p-video nodig, overweeg dan serieus de M50.
  Toch is ook de M50 Mark II een sympathieke camera. Hij heeft een uitstekend autofocus-systeem, dat alleen niet voor 4K-video werkt. Ook is Eye-AF-tracking toegevoegd, plus een intuïtieve touchscreen-interface met nieuwe videovriendelijke bedieningselementen en een veelzijdige vari-angle display. Hij heeft wifi en Bluetooth, snelle burst-opnamen en ondersteuning voor verticale video, livestreaming en een HDMI-uitgang. Eindoordeel: Gemiddeld met 3.5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Net als zijn voorganger is de Canon M50 Mark II volgens Angela een fraai vormgegeven camera met een aantrekkelijk formaat en een sensor van goede kwaliteit. Ook heeft hij een responsief variangle touchscreen, een degelijke elektronische zoeker en een zeer capabel autofocussysteem.
  Jammer dat je het AF-systeem niet kunt gebruiken bij het schieten van 4K-video. Ook is er een crop van 1.5x als je in 4K filmt. Dat is echt zonde, want de beelden zijn wel erg goed.
  Koop je hem met de 15-45mm kitlens, dan ziet de M50 Mark II er volgens Angela uit als “een erg smakelijke compactcamera”. In de praktijk is het ook een fijne camera. Schiet wel zoveel mogelijk in RAW voor de beste foto's. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (full review): Net als z’n voorganger is ook de EOS M50 Mark II een compacte spiegelloze camera in DSLR-stijl, met een 24 megapixel aps-c sensor. Hij biedt uitstekende beeldkwaliteit, met dezelfde uitstekende kleurweergave die je krijgt met de DSLR’s van Canon.
  Mooi is ook dat hij supersnelle bursts heeft, 143 scherpstelpunten en een elektronische zoeker met hoge resolutie. Het is ook een van de goedkoopste Canon-camera's met 4K-video. De microfoonaansluiting maakt hem aantrekkelijk voor vloggers en andere videografen. Bedenk wel dat je een enorme crop krijgt bij het filmen in 4K. Dat maakt het schieten van 4K-video met groothoekweergave moeilijk, tenzij je de 11-22 mm ultragroothoekzoomlens koopt.
  De reviewer vindt het verder jammer dat Canon niet veel meer werk maakt van het uitbreiden van de lenzencollectie voor het EOS M-systeem. Jammer dat de zeer goede M50 Mark II niet kan profiteren van een degelijke lens line-up.
  Kijk bij het aanschaffen van een camera ook altijd naar de beschikbare lenzen. Passen die bij je doel, dan is de M50 Mark II zeker een goede keuze, ervan uitgaande dat je geen 4K-groothoekvideo wilt opnemen. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Volgens Bryan is een van de belangrijkste eigenschappen van een camera: dat je hem vaak bij je hebt. Daardoor zul je hem ook veel gaan gebruiken, en dat zal resulteren in veel meer foto’s en video’s. Het mooie van de M50 II is dat het een camera is die je makkelijk bij de hand kunt hebben, vanwege z’n compactheid en lichte gewicht. Ook heeft hij volgens Bryan een erg hoog gebruiksgemak.
  De M50 Mark II is een veelzijdige camera met een geweldige beeldkwaliteit en een uitstekend Dual Pixel AF-systeem. Dat systeem is intelligent, snel te bedienen en met een prima snelheid. Al met al is het een lekker compact pakket. De elektronische zoeker (EVF) zorgt ervoor dat de camera nog bruikbaarder is dan bijvoorbeeld de EOS M200, vooral als het licht fel is. Mooi zijn verder de 4K-videofunctie en de instapprijs is. Die prijs is erg aantrekkelijk, zeker gezien de EVF die aan boord is.
  Een complete beginner kan deze camera volgens Bryan gebruiken om eenvoudig foto's van zeer hoge kwaliteit vast te leggen. Maar ook de gevorderde gebruiker die de tijd neemt om de meer geavanceerde functies van deze camera te leren kennen, heedft grote controle over zijn beelden. De mogelijkheden van de M50 Mark II zijn volgens hem praktisch onbeperkt. Kortom: de Canon EOS M50 II biedt professionele beeldkwaliteit, is makkelijk mee te nemen en ook erg gebruiksvriendelijk.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “De body is echt wel klein en de knopjes voor menu en instellingen zijn dat ook. Voor mij als vrouw wel goed te doen, maar ik kan me voorstellen dat mannenhanden daar moeite mee hebben. Zelf gebruik ik de body met een adapter en Tamron/Canon EF lens. Dat werkt prima, alleen ook hierbij merk ik dat de body dan wel erg klein is t.o.v. de lens, waardoor ik even een manier moest vinden om dit goed in m’n handen te houden en te bedienen. Camera heeft heel veel mogelijkheden en de menu’s zijn eenvoudig in te stellen en zijn ook in het Nederlands. Zowel op het uitklapbare scherm als in de zoeker te lezen. Conclusie tot nu toe: camera met veel mogelijkheden en maakt prima foto’s (filmen heb ik nog niet gedaan), maar is wel echt klein dus niet geschikt voor mensen met grotere handen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Mooie camera. Ik ben nog beginnend dus moet nog veel uitvogelen met de camera, maar de eerste foto die ik nu gemaakt heb om functies uit te testen zijn echt mooi. Het doorsturen naar je telefoon is ook wel super handig. De rest moest ik nog allemaal uitvogelen hoe en de wat maar dat komt ook vast goed. Ligt lekker in de hand, lichtgewicht.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Canon M50 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon M50 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon M50 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS M50 Mark IIBelangrijkste kenmerken van de Canon EOS M50 Mark II

 • Mooie beeldkwaliteit: grote aps-c sensor met 24.1 megapixel
 • Prachtige video’s: 4K met 23.98fps, Full HD met 60fps en HD met 120fps
 • Compact en licht: makkelijk mee te nemen
 • Razendsnelle autofocus: Dual Pixel CMOS AF
 • Scherpe ogen: Eye Detect autofocus aan boord
 • Helder in beeld: OLED elektronische zoeker met 2.36 megapixel
 • Handig voor vloggen: 3 inch vari-angle touchscreen
 • Snelle schieter: 10 foto’s per seconde
 • Krachtige camera: supersnelle DIGIC 8 processor aan boord
 • Uitstekend verbonden: wifi en bluetooth én webcam-mogelijkheid
 • Handig voor vloggers: automatisch kant-en-klare video's van je camera naar je telefoon
 • Handig voor vloggers: livestream via wifi naar YouTube
 • Leuke gadget: geschikt als webcam via de EOS Webcam Utility
 • Speciale projecten: 4K- en Vertical Movie-modus

Canon M50 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon M50 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon M50 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon EOS M50 Mark II

Bekijk een mooie en uitgebreide YouTube-review van de Canon EOS M50 Mark II door Think Media (11:39 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon M50 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon M50 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon M50 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Beste lenzen voor je Nikon DSLR

Heel veel lenzen voor je Nikon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je lens voor je Nikon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (16 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy