Canon EOS M50 Mark II: perfect voor vloggers én fotografen

Canon EOS M50 Mark II: perfect voor vloggers én fotografen

De gloednieuwe Canon M50 Mark II is de perfecte systeemcamera voor filmers én fotografen. Deze multimediacamera heeft veelzijdige foto- en videofuncties die speciaal zijn ontworpen voor vloggers en content creators. Aan boord zijn snelle Eye Detect autofocus, 4K-video, een heldere elektronische zoeker en een variangle touchscreen. Alle belangrijke reviews!

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.1 megapixel | Objectief: 15-45mm f/3.5-6.3 / fullframe-equivalent: 24-72mm | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K / 24p | Scherm: vari-angle touchscreen | Gewicht body: 387gr | Release datum: eind maart 2020 | Verwachte Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs inclusief lens: 748 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Canon EOS M50 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Canon EOS M50 Mark II

 • Mooie beeldkwaliteit: grote aps-c sensor met 24.1 megapixel
 • Prachtige video’s: 4K met 23.98fps, Full HD met 60fps en HD met 120fps
 • Razendsnelle autofocus: Dual Pixel CMOS AF
 • Scherpe ogen: Eye Detect autofocus aan boord
 • Helder in beeld: OLED elektronische zoeker met 2.36 megapixel
 • Handig voor vloggers: 3 inch vari-angle touchscreen

Canon EOS M50 Mark II Echte multimediacamera

Voorganger Canon EOS M50 sleepte in 2018 de prestigieuze Tipa Award in de wacht: ‘Beste systeemcamera voor enthousiaste fotografen’. Dat schept verwachtingen natuurlijk. En het ziet ernaar uit dat opvolger EOS M50 Mark II die verwachtingen gaat inlossen. De Mark II is een echte multimediacamera die speciaal is ontworpen voor vloggers die ook fotograferen, of andersom. Wordt de M50 II net zo’n bestseller als z’n voorganger?

Boordevol verbeteringen

Ten opzichte van de originele EOS M50 zijn er flink wat verbeteringen doorgevoerd, daarbij voortbouwend op wat al goed was. Zo heeft hij een sneller en geavanceerder autofocussysteem. Met moderne snufjes als Eye Detect AF, zodat de ogen in je portretfoto’s altijd haarscherp zijn. Ook voor het delen van je foto’s en video’s op social media heeft Canon de laatste ontwikkelingen in de EOS M50 II geïntegreerd.

Canon EOS M50 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Kamera-express.nl >>

Canon EOS M50 Mark IISnelle camera, uitstekende beeldkwaliteit

Gebleven is de grote aps-c sensor met 24.1 megapixel en de DIGIC 8 beeldprocessor uit de voorganger. En dat betekent dat het een snelle camera is met uitstekende beeldkwaliteit. Je schiet foto’s met 10 beelden per seconde. Het is ook een lichtgevoelige camera, met een gevoeligheidsbereik van ISO 100-25.600.

Geweldig voor vloggen

Uiteraard is dit een mooi toestel om mee te vloggen. Je maakt vloeiende 4K-video’s met 23.98fps, Full HD-video’s met 60fps en HD-video’s met 120fps. En dat betekent dat je ook schitterende slow motions kunt schieten. Bedenk wel dat de 4K-video een flinke crop heeft: slechts een deel van de sensor wordt gebruikt, waardoor bijvoorbeeld groothoek een stuk minder groothoek wordt.

Eye Detection AF

Voor de zo belangrijke scherpstelling gebruikt de EOS M50 Mark II de beproefde Dual Pixel CMOS autofocus, die ook in de professionele camera’s van Canon zit. Die is nog verbeterd: de autofocus is veel sneller geworden. En het mooie is: hij heeft ook Eye Detection AF. En dat betekent dat de ogen in bijvoorbeeld portretten altijd scherp zijn.

Canon EOS M50 Mark IIScherpe ogen in je video’s

Scherpe ogen en scherpe gezichten in je foto’s, da’s heel mooi. Maar de EOS M50 II doet datzelfde in video’s: de camera ondersteunt Eye Detection en Face Detection scherpstelmodi als je werkt met Movie Servo AF. Wat ook enorm helpt voor scherpere beelden is de 5-assige beeldstabilisatie, die cameratrillingen minimaliseert.

Ontworpen voor vloggers

De EOS M50 Mark II is ook fysiek speciaal ontworpen voor vloggers en andere ‘content creators’. Zo prijkt er een groot 3 inch LCD-scherm achterop. En dat scherm is vari-angle: je draait en kantelt het alle kanten op om te kunnen werken vanuit hoge, lage en ‘onmogelijke’ hoeken. Handig is hierbij ook de touchscreen interface: daardoor gebruik je bijvoorbeeld Touch en Drag AF, waardoor je nóg beter, sneller en handiger scherpstelt.

Canon EOS M50 Mark IIRechtstreeks naar YouTube streamen

Heel handig: met de EOS M50 Mark II stream je je beelden rechtstreeks naar YouTube via wifi. En zet je je content snel en draadloos op je smartphone of tablet. De clean HDMI-uitgang kun je gebruiken voor live-opnamen en streams van professionele kwaliteit. De draadloze connectiviteit maakt het ook mogelijk om de M50 Mark II als webcam te gebruiken bij gebruik van de EOS Webcam Utility software.

Creatieve tools

Voor creatievelingen heeft de EOS M50 Mark II ook mooie tools in huis. Zo is hij uitgerust met intelligente technologie die automatisch de sfeer van het moment vastlegt, zelfs bij uitdagend licht. Dankzij de aanpasbare Picture Styles druk je je creatieve stempel op je werk. Kortom: een prachtige camera voor vloggers én fotografen. Ben benieuwd of hij in de smaak valt bij de reviewers!

Canon EOS M50 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Kamera-express.nl >>

Canon cashback-actie van CameraNU.nlMooi van Canon: tot €1000 cashback!

Stel je eigen Canon-kit samen en profiteer van cashback-bedragen die kunnen oplopen tot €1000. Combineer een fullframe Canon-camera met een Canon-lens en claim je voordeel!

Profiteer van deze Canon-actie >>

 

Canon EOS M50 Mark IIProfessionele reviewers over de Canon EOS M50 Mark II

De Canon EOS M50 Mark II: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Drie jaar hebben we gewacht op de Mark II van de EOS M50. En drie jaar is lang in de camerawereld. Toch komt Canon niet met opzienbarende nieuwe features. Volgens Mark brengt de firma in wezen de drie jaar oude M50 opnieuw uit met alleen een bescheiden toevoeging van vooral vlogger-vriendelijke nieuwe features.
  Vergeeflijk als die nieuwe functies de belangrijkste tekortkomingen van de originele EOS M50 zouden aanpakken. Maar volgens Mark is dat helaas niet zo. Want nog steeds lijdt de Mark II aan dezelfde zware crop bij 4K-video. Ook biedt hij dezelfde contrastgebaseerde autofocus bij het schieten van 4K-video. En dat maakt het eigenlijk tot een 1080p-camera van hoge kwaliteit in plaats van een 4K-camera.
  Wat voor de originele M50 gold, geldt ook voor de Mark II: heb je 4K nodig, kijk dan elders. Heb je alleen 1080p-video nodig, overweeg dan serieus de M50.
  Toch is ook de M50 Mark II een sympathieke camera. Hij heeft een uitstekend autofocus-systeem, dat alleen niet voor 4K-video werkt. Ook is Eye-AF-tracking toegevoegd, plus een intuïtieve touchscreen-interface met nieuwe videovriendelijke bedieningselementen en een veelzijdige vari-angle display. Hij heeft wifi en Bluetooth, snelle burst-opnamen en ondersteuning voor verticale video, livestreaming en een HDMI-uitgang. Eindoordeel: Gemiddeld met 3.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): Heb je al de Canon EOS M50 in huis, dan is er volgens James geen enkele reden om te upgraden naar de Mark II. Toch biedt deze nieuwe systeemcamera veel moois als je op zoek bent naar een nieuwe camera. Hij is ongelooflijk compact en capabel en maakt geweldige foto's en 1080p-video.
  Daardoor is hij volgens James ideaal voor op reis, of als je een camera zoekt die je altijd bij je kunt hebben. Ook voor vloggen is hij geschikt, vooral als je wilt streamen en verticale beelden wilt schieten.
  Wil je je video’s in 4K opnemen, zoek dan elders. Maar wil je een betaalbare camera die je overal kunt gebruiken en waarmee je vrijwel alles kunt fotograferen, dan is dit een aanbevelenswaardige camera. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Net als zijn voorganger is de Canon M50 Mark II volgens Angela een fraai vormgegeven camera met een aantrekkelijk formaat en een sensor van goede kwaliteit. Ook heeft hij een responsief variangle touchscreen, een degelijke elektronische zoeker en een zeer capabel autofocussysteem.
  Jammer dat je het AF-systeem niet kunt gebruiken bij het schieten van 4K-video. Ook is er een crop van 1.5x als je in 4K filmt. Dat is echt zonde, want de beelden zijn wel erg goed.
  Koop je hem met de 15-45mm kitlens, dan ziet de M50 Mark II er volgens Angela uit als “een erg smakelijke compactcamera”. In de praktijk is het ook een fijne camera. Schiet wel zoveel mogelijk in RAW voor de beste foto's. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (full review): Net als z’n voorganger is ook de EOS M50 Mark II een compacte spiegelloze camera in DSLR-stijl, met een 24 megapixel aps-c sensor. Hij biedt uitstekende beeldkwaliteit, met dezelfde uitstekende kleurweergave die je krijgt met de DSLR’s van Canon.
  Mooi is ook dat hij supersnelle bursts heeft, 143 scherpstelpunten en een elektronische zoeker met hoge resolutie. Het is ook een van de goedkoopste Canon-camera's met 4K-video. De microfoonaansluiting maakt hem aantrekkelijk voor vloggers en andere videografen. Bedenk wel dat je een enorme crop krijgt bij het filmen in 4K. Dat maakt het schieten van 4K-video met groothoekweergave moeilijk, tenzij je de 11-22 mm ultragroothoekzoomlens koopt.
  De reviewer vindt het verder jammer dat Canon niet veel meer werk maakt van het uitbreiden van de lenzencollectie voor het EOS M-systeem. Jammer dat de zeer goede M50 Mark II niet kan profiteren van een degelijke lens line-up.
  Kijk bij het aanschaffen van een camera ook altijd naar de beschikbare lenzen. Passen die bij je doel, dan is de M50 Mark II zeker een goede keuze, ervan uitgaande dat je geen 4K-groothoekvideo wilt opnemen. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Volgens Bryan is een van de belangrijkste eigenschappen van een camera: dat je hem vaak bij je hebt. Daardoor zul je hem ook veel gaan gebruiken, en dat zal resulteren in veel meer foto’s en video’s. Het mooie van de M50 II is dat het een camera is die je makkelijk bij de hand kunt hebben, vanwege z’n compactheid en lichte gewicht. Ook heeft hij volgens Bryan een erg hoog gebruiksgemak.
  De M50 Mark II is een veelzijdige camera met een geweldige beeldkwaliteit en een uitstekend Dual Pixel AF-systeem. Dat systeem is intelligent, snel te bedienen en met een prima snelheid. Al met al is het een lekker compact pakket. De elektronische zoeker (EVF) zorgt ervoor dat de camera nog bruikbaarder is dan bijvoorbeeld de EOS M200, vooral als het licht fel is. Mooi zijn verder de 4K-videofunctie en de instapprijs is. Die prijs is erg aantrekkelijk, zeker gezien de EVF die aan boord is.
  Een complete beginner kan deze camera volgens Bryan gebruiken om eenvoudig foto's van zeer hoge kwaliteit vast te leggen. Maar ook de gevorderde gebruiker die de tijd neemt om de meer geavanceerde functies van deze camera te leren kennen, heedft grote controle over zijn beelden. De mogelijkheden van de M50 Mark II zijn volgens hem praktisch onbeperkt. Kortom: de Canon EOS M50 II biedt professionele beeldkwaliteit, is makkelijk mee te nemen en ook erg gebruiksvriendelijk.

Canon EOS M50 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS M50 Mark IIBelangrijkste kenmerken van de Canon EOS M50 Mark II

 • Mooie beeldkwaliteit: grote aps-c sensor met 24.1 megapixel
 • Prachtige video’s: 4K met 23.98fps, Full HD met 60fps en HD met 120fps
 • Compact en licht: makkelijk mee te nemen
 • Razendsnelle autofocus: Dual Pixel CMOS AF
 • Scherpe ogen: Eye Detect autofocus aan boord
 • Helder in beeld: OLED elektronische zoeker met 2.36 megapixel
 • Handig voor vloggen: 3 inch vari-angle touchscreen
 • Snelle schieter: 10 foto’s per seconde
 • Krachtige camera: supersnelle DIGIC 8 processor aan boord
 • Uitstekend verbonden: wifi en bluetooth én webcam-mogelijkheid
 • Handig voor vloggers: automatisch kant-en-klare video's van je camera naar je telefoon
 • Handig voor vloggers: livestream via wifi naar YouTube
 • Leuke gadget: geschikt als webcam via de EOS Webcam Utility
 • Speciale projecten: 4K- en Vertical Movie-modus

Canon EOS M50 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Canon EOS M50 Mark II

Bekijk een mooie en uitgebreide YouTube-review van de Canon EOS M50 Mark II door Think Media (11:39 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon EOS M50 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Kamera-express.nl >>

 

Beste systeemcamera’s tot 1000 euro van dit momentBeste systeemcamera's tot €1000

Is je budget maximaal 1000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1000 >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)