Beste systeemcamera’s tot €2.000 (2024) | Top 11

Je zoekt een topklasse systeemcamera en je budget is rond 2.000 euro (exclusief objectief). Welke kun je dan het beste kopen? Ga je voor een fullframe model, of ben je gecharmeerd van een compacte camera met microfourthirds- of aps-c-sensor? Ben je meer een fotograaf of een filmer? Of kun je beter een hybride topper aanschaffen? Hieronder de 10 allerbeste systeemcamera’s tot 2.000 euro!

Laatste update: 2 juli 2024

Fujifilm X-T5Beste systeemcamera’s tot 2.000 euro

De Fujifilm X-T5 is de beste systeemcamera tot 2.000 euro (body-prijs). Het is een van de drie vlaggenschepen van de gerenommeerde camerafirma Fujifilm. Hieronder staan de 10 beste systeemcamera’s tot 2.000 euro voor je op een rij. Klik op een camera om er meer over te lezen (je scrollt dan door naar die camera op deze pagina).

Top 10 systeemcamera’s tot 2.000 euro:

  1. Fujifilm X-T5 | Rating: 94/100 | Bekijk >>
  2. Canon EOS R7 | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  3. Olympus OM-1 | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  4. Sony A6700 | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  5. Canon EOS R8 | Rating: 88/100 | Bekijk >>
  6. Panasonic G9 II | Rating: 88/100 | Bekijk >>
  7. Sony A7C | Rating: 88/100 | Bekijk >>
  8. Nikon Z5 | Rating: 87/100 | Bekijk >>
  9. Fujifilm X-S20 | Rating: 86/100 | Bekijk >>
  10. Panasonic GH6 | Rating: 85/100 | Bekijk >>
  11. OM System OM-5 | Rating: 84/100 | Bekijk >>

Ook interessant:

  • Nieuwe systeemcamera: Fujifilm X-T50 | Bekijk >>
  • Nieuwe systeemcamera: Panasonic S9 | Bekijk >>

 

De beste camera voor jou

Wat is de beste systeemcamera? Het antwoord is heel simpel: die bestaat niet. Want wat voor mij de beste camera is, hoeft dat niet voor jou te zijn. Het is afhankelijk van veel factoren.

Mijn beste camera

Zo ga ik zelf voor de allerhoogste beeldkwaliteit. Maar… mijn camera moet ook draagbaar zijn. Want ik ben er voortdurend mee aan de wandel in binnen- en buitenland.

Jouw beste camera

Misschien boeien gewicht en omvang jou niet, en wil je vooral actiefoto's schieten met je razendsnelle topcamera. Of ga je juist voor de ultieme details van landschapsfotografie. Of staat video van bioscoopkwaliteit bovenaan je wensenlijstje. Alleen jij kunt dat bepalen.

Eén ding staat buiten kijf: met alle camera's in onderstaande toplijst schiet je foto's en video’s van professionele kwaliteit.

 

Allerbeste systeemcamera's en systeemcamera’s tot €1.000

Zoek je het beste van het beste, ongeacht het prijskaartje? Of is je budget juist maximaal 1.000 euro? Dan heb ik nog twee interessante toplijsten voor je. Zeker het bekijken waard 😊

De allerbeste systeemcamera's >>

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Fujifilm X-T50NIEUW: Fujifilm X-T50

Eindelijk is-ie daar dan: Fujifilm brengt de X-T50 op de markt. Opvolger van een van de populairste systeemcamera’s uit het middensegment, de X-T30 (II). Een kleine powerhouse met liefst 40 megapixel op de hoge resolutie-sensor. De beeldstabilisatie is van topklasse en biedt tot 7 stops voordeel tegen trillingen. Ten opzichte van de voorganger is vrijwel alles nieuw en beter.

Sensor: aps-c | Resolutie: 40 megapixel | Objectief: 16-50mm f/2.8-4.8 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 8 (20 met elektronische sluiter) | Beeldstabilisatie: ja: 7 stops | Video: 4K / 60p, 6.2K / 30p, 4:2:2 10-bits | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 438gr | Release datum: mei 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 1.499 euro | Prijs inclusief lens: 1.899 euro op Cameranu.nl en op Kamera-express.nl en op Kamera-express.nl

Review van de Fujifilm X-T50 >>

Fujifilm X-T50 op Cameranu.nl >>

Fujifilm X-T50 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T50 op Kamera-express.nl >>

 

Panasonic S9NIEUW: Panasonic S9

Panasonic komt met een revolutionaire camera: de S9. Panasonics kleinste en lichtste fullframe systeemcamera is helemaal gericht op content creators. Je schiet professionele vlogs en social media-content. De S9 vereenvoudigt en versnelt de social media-workflow. Foto’s en video’s zijn direct uit de camera – zonder enige bewerking – geschikt voor publicatie.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 20-60mm f/3.5-5.6 | Beelden per seconde: 30 | Beeldstabilisatie: ja: tot 6.5 stops | Video: 6K/30p / 4K/60p| Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 486gr | Release datum: eind mei 2024 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 1.699 euro | Prijs inclusief lens: 1.999 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl

Review van de Panasonic S9 >>

Panasonic S9 op Cameranu.nl >>

Panasonic S9 op Kamera-express.nl >>

 

Fujifilm X-T51. Fujifilm X-T5: compacte fotografencamera

Naar de Fujifilm X-T5 hebben Fuji-fans reikhalzend uitgekeken. En wát een upgrade is dit! De X-T5 speelt leentjebuur bij topmodel Fujifilm X-H2: hij herbergt dezelfde 40MP-sensor en dezelfde krachtige processor. Een topcamera voor pure fotografen, met de hoogste resolutie van alle aps-c-camera’s (samen met de X-H2).

TIP: de Fujifilm X-H2 staat in mijn toplijst met de allerbeste systeemcamera’s van dit moment.

Sensor: aps-c | Resolutie: 40.2 megapixel | Objectief: Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WR / fullframe-equivalent: 24-120mm | Beelden per seconde: 15 | Video: 4K/60p / 6.2K/30p | Scherm: kantelbaar en draaibaar touchscreen | Gewicht body: 557gr | Release datum: eind november 2022 | Frankwandelt-rating 94/100 | Prijs body: 1.999 | Prijs inclusief lens: 2.499 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Een echte fotografencamera

Meer en meer verfijnt Fujifilm z’n assortiment aps-c-camera’s. Anders dan de X-H2-camera’s is de X-T5 veel meer op fotografie gericht. De look-and-feel doet daarbij denken aan analoge camera’s. Daarbij verhullend wat een moderne alleskunner de X-T5 is. Om te watertanden zijn de haarscherpe beelden boordevol details. Beelden met de prachtige, natuurgetrouwe kleuren waar Fujifilm bekend om staat.

Fujifilm X-T5 op Cameranu.nl >>

Fujifilm X-T5 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T5 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T5

De Fujifilm X-T5 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Voorganger Fujifilm X-T4

Voorganger Fujifilm X-T4 is niet langer op de markt, maar vaak nog uitstekend tweedehands verkrijgbaar bij Cameranu.nl, Cameraland.nl of Kamera-express.nl, voor een kleinere prijs. Ook dit is een topcamera. Benieuwd?

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS R72. Canon EOS R7: indrukwekkende alleskunner

De Canon EOS R7 is de systeemcamera van Canon in het middensegment. Met een nieuwe 32.5 megapixel aps-c-sensor voor een geweldige beeldkwaliteit. Beeldstabilisatie (7 stops!) en excellente autofocus zorgen voor altijd scherpe beelden. Een snelle schieter is hij ook, met tot 30 foto’s per seconde.

Sensor: aps-c | Resolutie: 32.5 megapixel | Objectief: Canon 24-105mm f/4L / fullframe-equivalent: 38-168mm | Beelden per seconde: 15 (mechanisch) / 30 (elektronisch) | Video: 4K/30p oversampled van 7K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 530gr | Release datum: eind juni 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 1.599 euro | Prijs inclusief lens: 3.099 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Wet van de remmende voorsprong

Eindelijk komt Canon met aps-c-camera’s in het EOS R-systeem. Nikon, Sony en Panasonic waren Canon flink te snel af. Maar ook hier geldt de wet van de remmende voorsprong. Want wat een prachtige, rijkgevulde aps-c-camera legt Canon met de EOS R7 op de mat. Met z’n hoge resolutie sensor met 32.5MP op de teller bouwt hij voort op de essentie van de fameuze EOS 7D-serie. Canon voegt een razendsnelle burst, vloeiende 4K/60p video en beeldstabilisatie met 7 stops winst toe. Perfecte camera voor snelle actie en wildlife. Tegelijk is het ook een echte allrounder.

Canon EOS R7 op Cameranu.nl >>

Canon EOS R7 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R7 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R7

De Canon EOS R7 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Olympus OM-13. Olympus OM-1: vlaggenschip voor sport- en natuurfotografie

De Olympus OM-1 is een van de topmodellen van OM Digital Solutions, de opvolger van het gerenommeerde Olympus. Deze compacte systeemcamera met microfourthirds sensor schiet liefst 120 beelden per seconde in RAW. Perfecte camera voor sport- en natuurfotografen. En: een stuk voordeliger dan opvolger OM System OM-1 II.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.4 megapixel | Objectief: 12-40mm f/2.8 PRO II / fullframe-equivalent: 24-80mm | Beelden per seconde: 120 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 511gr | Release datum: maart 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 2.799 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Vlaggenschip voor profs

De Olympus OM-1 is een echt vlaggenschip, een zeer veelzijdige high-end systeemcamera met een microfourthirds sensor. Hij is weerbestendig en volgestouwd met geavanceerde functies en artificiële intelligentie. En snel dat-ie is: hij schiet maximaal 120 beelden per seconde in RAW-formaat. Ondanks z’n professionele kwaliteiten is dit een lichtgewicht camera, een stuk lichter en compacter dan professionele systeemcamera’s met een aps-c of fullframe sensor. Daarbij is hij zeer weerbestendig uitgevoerd (IP-53 weerbestendig). Echt een camera waarmee je ook in weer en wind eropuit kunt trekken.

Olympus OM-1 op Cameranu.nl >>

Olympus OM-1 op Cameraland.nl >>

Olympus OM-1 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Olympus OM-1

De Olympus OM-1 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony A67004. Sony A6700: powerhouse met aps-c-sensor

Sony blaast in de bus met de A6700. Een echte powerhouse-camera die de concurrentie aangaat met de aps-c-topmodellen van Fujifilm en Canon. Het vlaggenschip in de aps-c-lijn van Sony heeft de hoogwaardige sensor uit videocamera FX30 aan boord. Gold Award bij DPReview. Diamant Award bij Zoom.nl.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Objectief: Sony 16-50mm f/3.5-5.6 OSS PZ | Beelden per seconde: 11 | Beeldstabilisatie: ja | Video: 4K/60p / 4K/120p (met 1,58x crop) | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 409gr | Release datum: 20 juli 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 1.699 euro | Prijs inclusief lens: 1.799 op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sony A6700 op Cameranu.nl >>

Sony A6700 op Cameraland.nl >>

Sony A6700 op Kamera-express.nl >>

Sneller, beter, betaalbaarder

Sony zet de concurrentie voor het blok met deze vlaggenschip-camera die uitstekend is en tegelijk uiterst compact blijft. Zodat hij ideaal is voor op reis, voor natuur- en straatfotografie en voor professionele video. De geavanceerde back-illuminated 26MP-sensor levert je uitmuntende beeldkwaliteit. Je schiet altijd scherpe beelden dankzij de AI-gestuurde autofocus met nauwkeurige onderwerpherkenning en tracking. Met de A6700 maak je geweldige foto’s én video’s. Een echte hybride camera dus.

Bekijk mijn review van de Sony A6700

De Sony A6700 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS R85. Canon EOS R8: fullframe instapper van formaat

De Canon EOS R8 is een instapmodel fullframe systeemcamera met geweldige beeldkwaliteit. Dit dankt hij aan de fullframe 24.2 megapixel CMOS-sensor die hij deelt met de duurdere EOS R6 II. Mooi zijn de allernieuwste autofocus-mogelijkheden en de sterk verbeterde video ten opzichte van voorganger EOS RP.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: Canon 24-50mm f/4.5-6.3 IS STM | Beelden per seconde: 40 | Video: 4K / 60fps of Full HD / 180fps | Scherm: 3 inch vari-angle touchscreen | Gewicht body: 461gr | Release datum: april 2023 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs body: 1.799 euro | Prijs inclusief lens: 1.999 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Snel, lichtgevoelig en intelligent

Koop je voor het eerst een fullframe systeemcamera’s, dan valt er steeds meer te kiezen. Met de EOS R8 zet Canon een instapper van formaat neer. De beeld- en videokwaliteit is van een veel hoger niveau dan van voorganger EOS RP. En in de lichtgewicht body zitten indrukwekkende functies zoals intelligente scherpstelling. Hart van de R8 is de vernieuwde 24.2 megapixel fullframe sensor. Dezelfde die ook in de duurdere Canon EOS R6 II te vinden is. De sensor is zeer lichtgevoelig én een snelheidsduivel: hij schiet liefst 40fps.

Canon EOS R8 op Cameranu.nl >>

Canon EOS R8 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R8 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R8

De Canon EOS R8 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic G9 II6. Panasonic G9 II: ultieme camera voor natuurfotografen

De Panasonic G9 II is de ultieme camera voor professionele wildlife- en natuurfotografen. Met een combinatie van hoge beeldkwaliteit, ultrasnelle bursts tot 75fps en next level fasedetectie autofocus in een compacte body. Een echte allrounder die ook voor natuurvideo inzetbaar is. Diamant Award bij Zoom.nl.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 25.2 megapixel | Objectief: Panasonic Leica 12-60mm f/3.5-5.6 | Beelden per seconde: tot 75fps (elektronische sluiter) / tot 10fps (mechanische sluiter) | Beeldstabilisatie: ja: 8 stops winst | Video: 5.8K | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: 658gr | Release datum: begin november 2023 | Verwachte Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs body: 1.899 euro | Prijs inclusief lens: 2.099 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

High end fotografen-camera

De G9 II is op alle belangrijke gebieden een flinke stap vooruit. Zo is de autofocus veel sneller, nauwkeuriger en vastbijtender. De camera is ook veel beter in onderwerpherkenning en het volgen van snel en onvoorspelbaar bewegende onderwerpen. Daarbij maakt de beeldkwaliteit een sprong dankzij de nieuw ontworpen sensor. Met de pixelshift-modus schiet je beelden tot liefst 100 megapixel uit de hand. Opvallend is daarnaast de indrukwekkende burstsnelheid van 60fps met continue autofocus.

Panasonic G9 II op Cameranu.nl >>

Panasonic G9 II op Cameraland.nl >>

Panasonic G9 II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic G9 II

De Panasonic G9 II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony A7C7. Sony A7C: kleinste en lichtste fullframer

De Sony A7C is ‘s werelds kleinste en lichtste fullframe camera. En dat voor een toestel met een enorm uitgebreide feature-set. Zoals beeldstabilisatie met 5 stops winst plus een uitklapbaar en kantelbaar touchscreen. Silver Award bij DPReview. Diamant Award bij Zoom.nl.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: Sony 28-60mm f/4.0-5.6 | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K / 30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 424gr (505gr met accu+geheugenkaart) | Release datum: november 2020 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs body: 1.799 euro | Prijs inclusief lens: 1.919 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Klein maar zeer volwassen

De Sony A7C is de allerkleinstse fullframer met zeer volwassen specificaties. Zo heeft hij een fullframe sensor aan boord met 24 megapixel. De Sony A7C is ook een ideale camera om beelden te streamen. Hij beschikt over 5-assige beeldstabilisatie die tot 5 stops winst tegen trillende handen biedt. Ook heeft hij een mooie 4K-video met 30fps zonder crop aan boord. En natuurlijk heeft de Alpha 7C waar Sony geliefd om is: realtime eye-autofocus voor foto en video.

Sony A7C op Cameranu.nl >>

Sony A7C op Cameraland.nl >>

Sony A7C op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A7C

De Sony A7C heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Twee opvolgers: A7C II en A7C R

De Sony A7C heeft inmiddels liefst twee opvolgers gekregen: de Sony A7C II en de Sony A7C R. Twee topcamera’s, maar ze zijn een stuk duurder dan 2.000 euro en komen daarom in mijn toplijst met beste systeemcamera’s. Benieuwd naar deze twee toppers?

Review van de Sony A7C II >>

Review van de Sony A7C R >>

 

Nikon Z58. Nikon Z5: volwassen fullframe instapper

De Nikon Z5 is het instapmodel fullframe systeemcamera van Nikon. Maar wel eentje met haar op z’n tanden. Het is een volwassen systeemcamera, ruim 24 megapixel op z’n fullframe sensor, 5-assige beeldstabilisatie en een kantelbaar touchscreen. Platina Award bij Digifoto, Gold Award bij DPReview.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.3 megapixel | Objectief: Nikon 24-50mm f/4.0-6.3 | Beelden per seconde: 4.5 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 585gr | Release datum: 27 augustus 2020 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs body: 1.549 euro | Prijs inclusief lens: 1.799 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Breed inzetbare allrounder

De Z5 is het instapmodel van Nikon onder z’n fullframe systeemcamera’s. Maar het is wel een volwassen camera. Hij is robuust gebouwd en weerbestendig. Heeft beeldstabilisatie aan boord, een uitstekende elektronische zoeker plus een groot en helder kantelbaar display. Groot voordeel is ook dat hij lekker licht en compact is. Hij ligt erg prettig in de hand en heeft een stille en snelle autofocus. De Nikon Z5 is een breed inzetbare allrounder waarmee je het perfecte plaatje kunt schieten.

Nikon Z5 op Cameranu.nl >>

Nikon Z5 op Cameraland.nl >>

Nikon Z5 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon Z5

De Nikon Z5 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-S209. Fujifilm X-S20: topper voor vloggers én fotografen

De Fujifilm X-S20 is net zo compact als z’n populaire voorganger, en biedt eveneens ultieme beeldkwaliteit. Maar hij is veel aantrekkelijker om mee te filmen. Met 6K-video, een speciale vlog-modus en een variangle touchscreen is dit de droom van veel vloggers. Diamant Award bij Zoom.nl. Platina Award bij Digifoto Pro.

Sensor: aps-c | Objectief: Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0 | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 8 (mechanische sluiter) / 20 (elektronische sluiter) / 30 (met crop) | Beeldstabilisatie: ja (7 stops) | Video: 6K/30p / 4K/60p | Scherm: vari-angle touchscreen | Gewicht body: 491gr | Presentatie datum: 24 mei 2023 | Release datum: 29 juni 2023 | Frankwandelt-rating 86/100 | Prijs body: 1.299 euro | Prijs inclusief lens: 1.789 op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Fujifilm X-S20 op Cameranu.nl >>

Fujifilm X-S20 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-S20 op Kamera-express.nl >>

Hybride allrounder

Met z’n speciale vlog-knop is dit een camera voor vloggers en content creators. De knop maakt direct allerlei vlog-functies beschikbaar. Dat de S20 grote videocapaciteiten heeft blijkt ook wel uit de excellente video-specs plus de hoogwaardige videokwaliteit. Maar de X-S20 is veel meer dan een vlogcamera: ook als fotocamera is hij helemaal in z’n element. Met perfecte beeldkwaliteit, bursts tot 30fps en razendsnelle en precieze autofocus. Mooi is ook de 7 stops beeldstabilisatie en het volledig vari-angle touchscreen. Een echte hybride allrounder dus.

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-S20

De Fujifilm X-S20 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic Lumix GH610. Panasonic GH6: perfect voor video én fotografie

De Panasonic GH6 is het vlaggenschip van de Lumix G-serie. Videografen hangen de vlag uit, want dit is een camera waarmee je geweldig kunt filmen. Hij heeft een gloednieuwe sensor met 25.2 megapixel en schiet onbeperkt video in maximaal 5.7K-resolutie. In 4K haalt de GH6 liefst 120fps.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 25.2 megapixel | Objectief: Panasonic 12-60mm f/2.8-4.0 | Beelden per seconde: 75 | Video: 5.7K / 60p 4:2:0 10-bit / 5.8K / 30p 4:2:0 10-bit / 5.7K / 30p ProRes 422 HQ / 4K / 120p | Scherm: vari-angel touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 739 gr | Release datum: maart 2022 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs body: 1.799 euro | Prijs inclusief lens: 2.459 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Serieuze videokracht

De Lumix GH6 zal in de smaak vallen van enthousiaste amateurfilmers en professionals die serieuze videokracht nodig hebben in een compacte en lichte body. De nieuwe processor geeft de GH6 veel meer slagkracht dan z’n voorganger. En de snellere sensor biedt meer megapixels: 25.2. Dat alles maakt hem een goed alternatief voor professionele video-camera’s. Ook voor fotografen is er veel te halen. De GH6 heeft een groot dynamisch bereik en een ‘hoge resolutie-modus’ waarmee je foto’s schiet van 100MP. De beeldstabilisatie is toonaangevend, met 7.5 winst tegen trillingen.

Panasonic Lumix GH6 op Cameranu.nl >>

Panasonic Lumix GH6 op Cameraland.nl >>

Panasonic Lumix GH6 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic Lumix GH6

De Panasonic Lumix GH6 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

OM System OM-511. OM System OM-5: compacte allrounder

De OM System OM-5 is een compacte allrounder uit de middenklasse. De perfecte camera voor reis-, wildlife- en natuurfotografen die lekker licht op pad willen. Je schiet geweldige beelden boordevol details en met een snelle burst van 10bps en filmt in 4K. Weerbestendig ontwerp en solide beeldstabilisatie maken de camera compleet.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.4 megapixel | Objectief: OM System 12-45mm f/4.0 / fullframe-equivalent: 24-90mm | Beelden per seconde: 10 met mechanische sluiter / 30 met elektronische sluiter | Video: 4K/30p | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 366gr | Release datum: eind november 2022 | Frankwandelt-rating 84/100 | Prijs body: 1.199 | Prijs inclusief lens: 1.579 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Compact, licht én weerbestendig

De OM System OM-5 is de opvolger van de populaire Olympus OM-D E-M5 Mark III. Die is flink verbeterd op vele fronten. Wat bleef is het super compacte en lichtgewicht ontwerp dat volledig weerbestendig is. Ook de effectieve 5-assige beeldstabilisatie met tot 7.5 stops winst is gebleven. Een heerlijke camera voor op reis of om de natuur mee in te trekken. Je schiet er ragscherpe foto’s mee van hoge kwaliteit, ook als het licht minder is of als je een supertelelens gebruikt.

OM System OM-5 op Cameranu.nl >>

OM System OM-5 op Cameraland.nl >>

OM System OM-5 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de OM System OM-5

De OM System OM-5 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Reviewsites & fotovaktijdschriften

Dit artikel is samengesteld na een analyse van een groot aantal reviews op reviewsites en in fotovakbladen. Alle kennis van die reviews is dus samengebald in mijn artikel. Onder meer de volgende sites/magazines heb ik hiervoor afgestruind:

  • Dpreview.com
  • Techradar.com
  • Expertreviews.co.uk
  • Tweakers.net
  • Kenrockwell.com
  • Photographyblog.com
  • Ephotozine.com
  • Cameralabs.com
  • Consumentenbond.nl
  • Photofacts.nl
  • Fototijdschrift Zoom
  • Fototijdschrift Focus
  • Fototijdschrift Digifoto Pro
  • Fototijdschrift Chip Magazine
  • Kieskeurig.nl (gebruikersreviews)

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Beste systeemcamera's tot €1.000

Is je budget maximaal 1.000 euro? Ook dan is het mogelijk om een geweldige systeemcamera te kopen. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 1.000 euro.

Beste systeemcamera's tot €1.000 >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (6 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy