Beste systeemcamera's met lens rond €1000

Je wilt een super goede systeemcamera kopen en je budget is rond 1000 euro inclusief objectief. Wat is dan de beste koop voor jou? Hieronder de allerbeste systeemcamera's met lens tot rond 1000 euro. “Zo veel beeldkwaliteit en uitrusting voor zo weinig geld, hoe spelen ze het klaar?”

Laatste update: 12 mei 2024

Fujifilm X-S10Beste systeemcamera’s tot ongeveer 1000 euro

De Fujifilm X-S10 is de nummer één systeemcamera met lens tot ongeveer 1.000 euro. Hieronder staan de beste systeemcamera’s tot dat bedrag voor je op een rij. Klik op een camera om er meer over te lezen, je scrollt dan door naar die camera op deze pagina. De ‘Frankwandelt-rating’ die je hieronder ziet, is de score ten opzichte van camera’s uit dezelfde prijsklasse.

De kampioenen 😁

  1. Fujifilm X-S10 | Rating: 95/100 | Bekijk >>
  2. Fujifilm X-T30 II | Rating: 95/100 | Bekijk >>
  3. Nikon fc | Rating: 95/100 | Bekijk >>
  4. Canon EOS R10 | Rating: 95/100 | Bekijk >>
  5. Sony A6400 | Rating: 93/100 | Bekijk >>
  6. Nikon Z50 | Rating: 93/100 | Bekijk >>
  7. Canon EOS R50 | Rating: 93/100 | Bekijk >>
  8. Nikon Z30 | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  9. Canon EOS R100 | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  10. Panasonic G90 | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  11. Sony A6100 | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  12. Olympus E-M10 Mark IV | Rating: 87/100 | Bekijk >>
  13. Sony ZV-E10 | Rating: 82/100 | Bekijk >>

 

Geweldige foto’s maken

Wat is voor jou de beste systeemcamera? Dat is afhankelijk van veel factoren. Zoek je een lichte camera om mee te wandelen? Wil je vooral actiefoto's schieten? Of ga je juist voor landschapsfotografie? Is video belangrijk voor je? Of verlies je je in de micro-wereld van de macrofotografie? Alleen jij kunt dat bepalen. Eén ding staat buiten kijf: met alle camera's in deze Toplijst schiet je schitterende foto's en video's.

 

Fujifilm X-S10 1. Fujifilm X-S10 + 15-45mm lens

Voor net iets meer dan 1.000 euro krijg je een camera met professionele ambities. De X-S10 is simpel in gebruik, uiterst compact en heerlijk licht. Met deze topcamera schiet je foto's en video's van professionele kwaliteit. Bijna niet meer verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Objectief: XC 15-45mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 22-68mm | Beelden per seconde: 20 | Video: 4K/30fps, Full HD 60fps | Scherm: vari-angle touchscreen | Gewicht body: 465gr | Release datum: 19 november 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 999 euro | Prijs inclusief lens: 1.049 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Net zo goed als de Fujifilm X-T4

De Fujifilm X-S10 is een systeemcamera voor wie ambities heeft. Hij is uitgerust met de vermaarde X-Trans 4 sensor met hoge resolutie die ook aan boord is van Fuji’s vlaggenschip, de Fujifilm X-T4. En hij heeft dus dezelfde excellente beeldkwaliteit. Met deze sensor schiet je zelfs bij weinig licht prachtige beelden. De X-Processor 4 beeldprocessor – ook al dezelfde als die van de X-T4 – is in staat om de kleinste details haarscherp weer te geven.

Fujifilm X-S10 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-S10 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-S10 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-S10

De Fujifilm X-S10 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

Opvolger: de Fujifilm X-S20

Inmiddels is opvolger Fujifilm X-S20 op de markt. Die is in veel opzichten nóg beter dan de X-S10, maar helaas ook te duur voor deze rubriek. Toch benieuwd? Ik hou alle belangrijke professionele reviews voor je bij.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-T30 II 2. Fujifilm X-T30 II + 15-45mm lens

Compacte systeemcamera die bijna even goed is als zijn briljante grote broer: de Fujifilm X-T4. En dat betekent: een zeer betaalbare krachtpatser met professionele features aan boord. Kreeg zelfs een EISA-award 2022-2023 (‘Beste Koop’).

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Objectief: XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ / fullframe-equivalent: 23-68mm | Beelden per seconde: 30 (met elektronische sluiter) | Video: 4K / 30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 378gr | Release datum: oktober 2021 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 949 euro | Prijs inclusief lens: 1.049 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Uitmuntende beeldkwaliteit

De X-T30 II heeft veel van de features van de X-T4 onder de motorkap, zoals de geavanceerde autofocus. Ook heeft de X-T30 II dezelfde uitstekende aps-c sensor en dezelfde razendsnelle en zeer krachtige processor. Daardoor ligt de beeldkwaliteit op hetzelfde uitmuntende niveau als het topmodel. Het kantelbare touchscreen en de vele handige wielen en knoppen waar de X-T4 geliefd om is, zijn ook al ‘in the house’.

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T30 II

De Fujifilm X-T30 II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Nikon fc 3. Nikon fc + 16-50mm lens

De Nikon Z fc is een moderne systeemcamera met het schitterende retro-ontwerp van een analoge spiegelreflexcamera. Overladen met Awards. Is daarom de prijs flink gestegen tot een stukje boven de 1.000 euro?

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: aps-c | Resolutie: 20.9 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-100mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K / 30fps | Scherm: vari-angle kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 445gr | Release datum: 28 juli 2021 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 979 euro | Prijs inclusief lens: 1.149 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Moderne snufjes, analoog jasje

Een systeemcamera met alle moderne snufjes in een prachtig analoog jasje: de Nikon Z fc. Het klassieke Nikon cameraontwerp en de innovatieve technologie van de Z-serie zorgen voor uitmuntende beeldkwaliteit met het gevoel van de ‘eighties’. Je kunt de Nikon Z fc inzetten voor fotografie in een pure, authentieke stijl. Maar net zo goed gebruik je hem voor je video’s en vlogs. Mooi is dat deze camera erg compact en licht is, waardoor je hem overal mee naartoe kan nemen.

Nikon Z fc op CameraNU.nl >>

Nikon Z fc op Cameraland.nl >>

Nikon Z fc op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon fc

De Nikon fc heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS R104. Canon EOS R10 + 18-45mm lens

De Canon EOS R10 is de nieuwe instapper van Canon in het EOS R-systeem. Deze krachtige en snelle systeemcamera met aps-c-sensor heeft een geweldige beeldkwaliteit. Diamant Award bij Zoom.nl.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.1 megapixel | Objectief: 18-45mm f/4.5-6.3 / fullframe-equivalent: 29-72mm | Beelden per seconde: 15 (mechanisch) / 23fps (elektronisch) | Video: 4K UHD 60p en Full HD 120p | Scherm: draai- en kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 382gr | Release datum: eind juli 2022 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 999 euro | Prijs inclusief lens: 1.039 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Innovatieve allrounder

De Canon EOS R10 is de ideale systeemcamera voor enthousiaste fotografen en makers van content op social media, zoals vloggers. Dit is een bijzonder veelzijdige camera die het gebruiksgemak waar Canon bekend om staat combineert met snelheid en een hoge beeldkwaliteit. Een innovatieve allrounder waarmee je hoogwaardige foto’s en video’s schiet.

Canon EOS R10 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R10 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R10 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R10

De Canon EOS R10 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony A64005. Sony A6400 + 16-50mm lens

De Sony A6400 combineert high tech uit fullframe topmodellen Sony A9, A7R III en A7 III met de laatste ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie. Met z’n zeer aantrekkelijke video-opties is dit misschien wel dé ideale vlog- en videocamera!

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K (3840 x 2160 pixels) | Scherm: kantelbaar (180 graden) touchscreen | Gewicht body: 403gr | Release datum: februari 2019 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs body: 939 euro | Prijs inclusief lens: 1.039 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Uitstekende beeldkwaliteit

De specificaties van de camera lijken misschien op die van voorganger A6300 uit 2016. Maar Sony heeft technologie uit de recente fullframe topmodellen A9, A7R III en A7 III geleend. Daardoor is de A6400 veel sneller en is de beeldkwaliteit sterk toegenomen. Vooral videofilmers zullen dit merken.

Sony A6400 op CameraNU.nl >>

Sony A6400 op Cameraland.nl >>

Sony A6400 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A6400

De Sony A6400 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Nikon Z506. Nikon Z50 + 16-50mm lens

De Nikon Z50 is het compacte broertje van de fantastische fullframe Z6 en Z7-systeemcamera’s. Aan boord is een aps c-sensor met 20.9 megapixel. Hij heeft een volledige kantelbaar scherm én is snel, krachtig en gebruiksvriendelijk. EISA-award: Beste koop camera 2020-2021.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: aps-c | Resolutie: 20.9 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-6.3 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K / 30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (onder/boven) | Gewicht body: 395gr | Release datum: half november 2019 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs body: 899 euro | Prijs inclusief lens: 1.099 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Topfoto’s en -video’s

Het zat eraan te komen: na de fullframe systeemcamera’s Nikon Z6 en Nikon Z7 komt Nikon met een aps c-model. En wij fotografen die niet te veel willen betalen maar wel topfoto’s en -video’s willen maken, spinnen daar garen bij. Mooi is dat de Z-vatting van de Nikon Z50 geschikt is voor alle Z-lenzen, waar nu al een aantal absolute toppers bij zitten. De Z50 is overigens het broertje van de retro-camera Z fc, hierboven in de lijst.

Nikon Z50 op CameraNU.nl >>

Nikon Z50 op Cameraland.nl >>

Nikon Z50 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon Z50

De Nikon Z50 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS R507. Canon EOS R50 + 18-45mm lens

De Canon EOS R50 is een heerlijk lichte en compacte systeemcamera, speciaal ontworpen voor wie meer wil dan wat z’n smartphone kan. Deze topper met hoogwaardige aps-c-sensor van 24 megapixels biedt je uitgebreide foto- en videomogelijkheden én professionele resultaten. De ideale camera voor enthousiaste content creators.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: Canon RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM / fullframe-equivalent: 29-72mm | Beelden per seconde: 15 | Video: 4K UHD 30p (oversampled van 6K) / Full HD 100p | Scherm: vari-angle touchscreen| Gewicht body: 328gr | Release datum: maart 2023 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs body: 719 euro | Prijs inclusief lens: 789 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Speciaal voor content creators

Met de EOS R50 treed je binnen in een van de beste serie systeemcamera’s van dit moment: die van Canon. En je profiteert van veel features die Canon voor z’n professionele modellen heeft ontwikkeld. Met z’n uitstekende beeldkwaliteit en z’n krachtige processor maak je een sprong vooruit ten opzichte van wat je smartphone kan. De perfecte camera voor enthousiaste fotografen, maar ook voor content creators, zoals vloggers en YouTubers.

Canon EOS R50 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R50 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R50 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R50

De Canon EOS R50 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Nikon Z308. Nikon Z30 vlogger kit

De Nikon Z30 is speciaal ontworpen voor vloggers en andere ‘content creators’. Schiet vloeiende 4K-video en haarscherpe foto’s vol details. Platina Award bij Digifoto Pro.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: aps-c | Resolutie: 20.8 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-6.3 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K / 30fps en Full HD / 120fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant, variangle) | Gewicht body: 405gr | Release datum: 14 juli 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 699 euro | Prijs Vlogger Kit: 899 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Voor vloggers en livestreamers

Voor ‘content creators’ die hun verhaal voor het voetlicht willen brengen, komt Nikon nu met de lekker compacte Z30. Deze fraaie systeemcamera is geoptimaliseerd voor vloggers en livestreamers. In het hart van de camera vind je een grote aps-c-sensor met een resolutie van 20.8 megapixel. Daarmee ben je goed toegerust voor al je videoproducties. Tegelijk is dit een uitmuntende fotocamera, die door z’n compacte formaat goed inzetbaar is als reiscamera.

Nikon Z30 op CameraNU.nl >>

Nikon Z30 op Cameraland.nl >>

Nikon Z30 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon Z30

De Nikon Z30 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS R1009. Canon EOS R100 + 18-45mm lens

De EOS R100 is de lichtste en meest compacte systeemcamera in de R-serie van Canon. Deze instapper van Canon biedt veel waar voor z’n zeer bescheiden prijskaartje. Aan boord is een grote aps-c-sensor voor perfecte beeldkwaliteit, hij schiet 4K-video en biedt de multimedia-functies waar content creators dol op zijn.

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.1 megapixel | Objectief: 18-45mm f/4.5-6.3 / fullframe-equivalent: 29-72mm | Beelden per seconde: 6.5 | Beeldstabilisatie: nee | Video: 4K/30p | Scherm: vast scherm (geen touchscreen) | Gewicht body: 356gr | Release datum: juni 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 549 euro | Prijs inclusief lens: 649 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Perfecte instapper

De Canon EOS R100 is een perfecte instapper in de populaire R-serie van Canon. Het is ook de voordeligste camera in deze serie. Canon heeft er een prachtige instapper van gemaakt, rijkgevuld met features. En dat alles in een compacte en lichtgewicht body die heerlijk is voor op vakantie of reis. Met een veel betere beeldkwaliteit dan je smartphone te bieden heeft dankzij de grote aps-c-sensor met 24.1 megapixel op de teller. Bovendien is de R100 simpel verbonden met wifi of bluetooth.

Canon EOS R100 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R100 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R100 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R100

De Canon EOS R100 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic G9010. Panasonic G90 + 12-60mm lens

Deze hybride systeemcamera uit het middensegment heeft een hogere resolutie en veel meer videofuncties dan zijn uitstekende voorganger. Gebleven is de robuuste behuizing. Beter dan de concurrentie: hij heeft beeldstabilisatie. Vlogcamera van de bovenste plank!

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.3 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar (zijkant) touchscreen | Gewicht body: 533gr | Objectief: 12-60mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-120mm | Release datum: eind mei 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 699 euro | Prijs inclusief lens: 899 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Geliefd bij de reviewers

Panasonic schiet niet alleen met z’n nieuwe fullframe systeemcamera’s deuken in de concurrentie. Ook z’n serie microfourthirds-camera’s krijgt stevige updates. Deze Panasonic G90 volgt de immens populaire Panasonic G80 uit 2016 op. Net als die voorganger scoort ook de G90 weer uitstekend bij de reviewers.

Panasonic G90 op CameraNU.nl >>

Panasonic G90 op Cameraland.nl >>

Panasonic G90 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic G90

De Panasonic G90 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

En de Panasonic G100D dan?

De Panasonic G100D is in zekere zin de opvolger van de Panasonic G90. Maar ook weer helemaal niet, want de G100D is echt bedoeld voor (beginnende) vloggers. Daarom staat hij niet in deze lijst, want in mijn toplijst heb ik alleen échte fotocamera’s of hybride allrounders (voor fotografie én video) opgenomen. Toch benieuwd naar de G100D? Ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony A610011. Sony A6100 + 16-50mm lens

Compacte allround systeemcamera waarmee je zowel perfecte foto’s als oogstrelende video’s schiet. Hij stelt razendsnel scherp, in slechts 0.02 seconde. En hij heeft oogdetectie voor mens en dier aan boord.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K (30, 25, 24fps) | Scherm: kantelbaar (boven/onder) touchscreen | Gewicht body: 396gr | Release datum: oktober 2019 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Prijs body: 749 euro | Prijs inclusief lens: 789 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Veel moois, redelijke prijs

De camera’s uit de A6000-lijn van Sony zijn al jarenlang geliefd bij fotografen en reviewers. Stuk voor stuk kregen ze lovende recensies. Met de A6100 zet Sony deze positieve lijn door, want hij heeft zoveel moois aan boord voor een meer dan redelijke prijs. Dit is een van de populairste camera’s uit het middensegment.

Sony A6100 op CameraNU.nl >>

Sony A6100 op Cameraland.nl >>

Sony A6100 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A6100

De Sony A6100 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Olympus E-M10 Mark IV12. Olympus E-M10 Mark IV + 14-42mm

De Olympus E-M10 Mark IV is een heerlijk compacte systeemcamera met een hoge beeldkwaliteit. De reviewers zijn enthousiast. Goud Award bij Digifoto.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20 megapixel | Objectief: 14-42mm f/3.5-5.6 EZ / fullframe-equivalent: 28-84mm | Beelden per seconde: 8.7 (mechanische sluiter), 15 (elektronische sluiter) | Video: 4K met 30p, 25p, 24p | Scherm: kantelbaar touchscreen (met selfie-modus) | Gewicht body: 383gr | Release datum: 15 augustus 2020 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs body: 659 euro | Prijs inclusief lens: 849 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Allrounder met power

De Olympus E-M10-serie is al vele jaren geliefd bij fotografen die met een gedegen systeemcamera foto’s of video’s willen schieten. De Mark IV doet een flinke schep bovenop wat al een uitstekende camera was. Met 20 megapixels op de nieuwe microfourthirds-sensor en de nieuwste TruePic VIII-processor voor extra power. Heeft ook een handig neerklapbaar display voor selfies en vloggen.

Olympus E-M10 Mark IV op CameraNU.nl >>

Olympus E-M10 Mark IV op Cameraland.nl >>

Olympus E-M10 Mark IV op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Olympus E-M10 Mark IV

De Olympus E-M10 Mark IV heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony ZV-E1013. Sony ZV-E10 + 16-50mm lens

De Sony ZV-E10 is bijzonder geschikt als je videocontent maakt voor social media als YouTube. Aan boord zijn veel snelle en intuïtieve functies die het leven van een vlogger vergemakkelijken en verrijken. Ontving zowel een EISA-award als een TIPA-award!

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.3 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K UHD: 24/30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 299gr | Release datum: augustus 2021 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs body: 749 euro | Prijs inclusief lens: 849 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Perfect voor vloggers

De Sony ZV-E10 beschikt over een flink aantal vlogfuncties die heel intuïtief werken. Hij heeft een naar de zijkant uitklapbaar touchscreen. Met de modus Face auto-exposure houd je gezichten goed belicht bij weinig licht. En een speciale bokeh-schakelaar zorgt met één druk op de knop voor een heerlijk vervaagde achtergrond. De kwaliteit van de beelden ligt hoog dankzij de grote 24.3 megapixel aps-c sensor. Met die aps-c sensor schiet je 4K-video’s met 30fps (met crop) of met 24fps (zonder crop) en Full HD slow motion video's tot 120fps.

Sony ZV-E10 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-E10 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E10 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony ZV-E10

De Sony ZV-E10 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Reviewsites & fotovaktijdschriften

Dit artikel is samengesteld na een analyse van een groot aantal reviews op reviewsites en in fotovakbladen. Alle kennis van die reviews is dus samengebald in mijn artikel. Onder meer de volgende sites/magazines heb ik hiervoor afgestruind:

  • Dpreview.com
  • Techradar.com
  • Expertreviews.co.uk
  • Tweakers.net
  • Kenrockwell.com
  • Photographyblog.com
  • Ephotozine.com
  • Cameralabs.com
  • Consumentenbond.nl
  • Photofacts.nl
  • Fototijdschrift Zoom
  • Fototijdschrift Focus
  • Fototijdschrift Digifoto Pro
  • Fototijdschrift Chip Magazine
  • Kieskeurig.nl (gebruikersreviews)

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (70 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy