Beste systeemcamera's met lens rond €1000

Je wilt een super goede systeemcamera kopen, maar je budget is rond 1000 euro inclusief objectief. Wat is dan de beste koop voor jou? Hieronder de allerbeste systeemcamera's met lens tot rond 1000 euro. “Zo veel beeldkwaliteit en uitrusting voor zo weinig geld, hoe spelen ze het klaar?”

Laatste update: 1 december 2021

Fujifilm X-S10 Beste systeemcamera’s tot ongeveer 1000 euro

De Fujifilm X-S10 is de nummer één systeemcamera met lens tot ongeveer 1.000 euro. Hieronder staan de beste systeemcamera’s tot dat bedrag voor je op een rij. Klik op een camera om er meer over te lezen, je scrollt dan door naar die camera op deze pagina. De ‘Frankwandelt-rating’ die je hieronder ziet, is de score ten opzichte van camera’s uit dezelfde prijsklasse.

De kampioenen 😁

  1. Fujifilm X-S10 | Rating: 95/100 | Bekijk >>
  2. Fujifilm X-T30 II | Rating: 95/100 | Bekijk >>
  3. Nikon fc | Rating: 95/100 | Bekijk >>
  4. Sony A6400 | Rating: 93/100 | Bekijk >>
  5. Nikon Z50 | Rating: 93/100 | Bekijk >>
  6. Fujifilm X-E4 | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  7. Panasonic G90 | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  8. Sony A6100 | Rating: 90/100 | Bekijk >>
  9. Panasonic GX9 | Rating: 89/100 | Bekijk >>
  10. Canon M6 Mark II | Rating: 88/100 | Bekijk >>
  11. Canon M50 Mark II | Rating: 88/100 | Bekijk >>
  12. Olympus E-M10 Mark IV | Rating: 87/100 | Bekijk >>
  13. Sony ZV-E10 | Rating: 82/100 | Bekijk >>

Ook interessant:

 

Geweldige foto’s maken

Wat is voor jou de beste systeemcamera? Dat is afhankelijk van veel factoren. Zoek je een lichte camera om mee te wandelen? Wil je vooral actiefoto's schieten? Of ga je juist voor landschapsfotografie? Is video belangrijk voor je? Of verlies je je in de micro-wereld van de macrofotografie? Alleen jij kunt dat bepalen. Eén ding staat buiten kijf: met alle camera's in deze Toplijst schiet je schitterende foto's en video's.

 

Nieuwe systeemcamera tot €1.000: Olympus PEN E-P7

De gloednieuwe Olympus PEN E-P7 is een prachtige systeemcamera met moderne snufjes onder z’n stijlvolle retro uiterlijk.

 

Fujifilm X-S10 1. Fujifilm X-S10 + 15-45mm lens

Nieuwe numero uno: de X-S10. Voor nog geen 1.000 euro (bodyprijs) krijg je een camera met professionele ambities. De X-S10 is simpel in gebruik, uiterst compact en heerlijk licht. Met deze topcamera schiet je foto's en video's van professionele kwaliteit.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Objectief: XC 15-45mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 22-68mm | Beelden per seconde: 20 | Video: 4K/30fps, Full HD 60fps | Scherm: vari-angle touchscreen | Gewicht body: 465gr | Release datum: 19 november 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs inclusief lens: 1.089 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm X-S10 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-S10 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-S10 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-S10

De Fujifilm X-S10 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-T30 II 2. Fujifilm X-T30 II + 15-45mm lens

Compacte systeemcamera die bijna even goed is als zijn briljante grote broer: de Fujifilm X-T4. En dat betekent: een zeer betaalbare krachtpatser met professionele features aan boord.

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

De X-T30 II heeft veel van de features van de X-T4 onder de motorkap, zoals de geavanceerde autofocus. Ook heeft de X-T30 II dezelfde uitstekende aps-c sensor en dezelfde razendsnelle en zeer krachtige processor. Daardoor ligt de beeldkwaliteit op hetzelfde uitmuntende niveau als het topmodel. Het kantelbare touchscreen en de vele handige wielen en knoppen waar de X-T4 geliefd om is, zijn ook al ‘in the house’.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Objectief: XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ / fullframe-equivalent: 23-68mm | Beelden per seconde: 30 (met elektronische sluiter) | Video: 4K / 30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 378gr | Release datum: oktober 2021 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 899 euro | Prijs inclusief lens: 999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm X-T30 II op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-T30 II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-T30 II

De Fujifilm X-T30 II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Nikon fc 3. Nikon fc + 16-50mm lens

De Nikon Z fc is een moderne systeemcamera met het schitterende retro-ontwerp van een analoge spiegelreflexcamera. Overladen met Awards.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Een systeemcamera met alle moderne snufjes in een prachtig analoog jasje: de Nikon Z fc. Het klassieke Nikon cameraontwerp en de innovatieve technologie van de Z-serie zorgen voor uitmuntende beeldkwaliteit met het gevoel van de ‘eighties’. Je kunt de Nikon Z fc inzetten voor fotografie in een pure, authentieke stijl. Maar net zo goed gebruik je hem voor je video’s en vlogs. Mooi is dat deze camera erg compact en licht is, waardoor je hem overal mee naartoe kan nemen. De Z fc is trouwens het retro-broertje van de Z50, hieronder in de lijst.

Sensor: aps-c | Resolutie: 20.9 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-100mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K / 30fps | Scherm: vari-angle kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 445gr | Release datum: 28 juli 2021 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs inclusief lens: 1.099 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Nikon Z fc op CameraNU.nl >>

Nikon Z fc op Cameraland.nl >>

Nikon Z fc op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon fc

De Nikon fc heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony Alpha A6400 4. Sony Alpha A6400 + 16-50mm lens

De Sony A6400 combineert high tech uit fullframe topmodellen Sony A9, A7R III en A7 III met de laatste ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie. Met z’n zeer aantrekkelijke video-opties is dit misschien wel dé ideale vlog- en videocamera!

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

De specificaties van de camera lijken misschien op die van voorganger A6300 uit 2016. Maar Sony heeft technologie uit de recente fullframe topmodellen A9, A7R III en A7 III geleend. Daardoor is de A6400 veel sneller en is de beeldkwaliteit sterk toegenomen. Vooral videofilmers zullen dit merken.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K (3840 x 2160 pixels) | Scherm: kantelbaar (180 graden) touchscreen | Gewicht body: 403gr | Release datum: februari 2019 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs inclusief lens: 1.039 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sony Alpha A6400 op CameraNU.nl >>

Sony Alpha A6400 op Cameraland.nl >>

Sony Alpha A6400 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony Alpha A6400

De Sony Alpha A6400 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Nikon Z50 5. Nikon Z50 + 16-50mm lens

De Nikon Z50 is het compacte broertje van de fantastische fullframe Z6 en Z7-systeemcamera’s. Aan boord is een aps c-sensor met 20.9 megapixel. Hij heeft een volledige kantelbaar scherm én is snel, krachtig en gebruiksvriendelijk. EISA-award: Beste koop camera 2020-2021.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Het zat eraan te komen: na de fullframe systeemcamera’s Nikon Z6 en Nikon Z7 komt Nikon met een aps c-model. En wij fotografen die niet te veel willen betalen maar wel topfoto’s en -video’s willen maken, spinnen daar garen bij. Mooi is dat de Z-vatting van de Nikon Z50 geschikt is voor alle Z-lenzen, waar nu al een aantal absolute toppers bij zitten. De Z50 is overigens het broertje van de retro-camera Z fc, hierboven in de lijst.

Sensor: aps-c | Resolutie: 20.9 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-6.3 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K / 30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (onder/boven) | Gewicht body: 395gr | Release datum: half november 2019 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs inclusief lens: 1.099 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Nikon Z50 op CameraNU.nl >>

Nikon Z50 op Cameraland.nl >>

Nikon Z50 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon Z50

De Nikon Z50 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Fujifilm X-E4 6. Fujifilm X-E4 + 27mm lens

De Fujifilm X-E4 is de kleinste camera met Fuji-X-vatting. Dat betekent dat deze supercompacte systeemcamera dezelfde professionele X-Trans 4 sensor en X-Processor 4 heeft als topmodel X-T4. De beeldkwaliteit is daardoor uitmuntend en hij is razendsnel. Echt een camera voor straat- en reisfotografen.

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

De Fujifilm X-E4 is een camera waar straat- en reisfotografen dol op zullen zijn. Deze camera is de perfecte onopvallende tool voor ‘storytelling’. En dat voor zowel fotografen als videografen. Het is zogezegd een Fujifilm X100V, maar dan zonder optische zoeker en mét verwisselbare lens. De X-E4 heeft een slank kantelbaar touchscreen dat 180 graden naar boven kan kantelen. Daardoor wordt het een selfie-scherm en is de camera ook zeer interessant voor vloggers.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Objectief: Fujifilm XF 27mm R WR | Beelden per seconde: 20fps met elektronische sluiter / 8fps met mechanische sluiter | Video: 4K/30p | Scherm: kantelbaar selfie touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 364gr | Release datum: eind februari 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body plus lens: 1.049 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Fujifilm X-E4 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-E4 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-E4 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-E4

De Fujifilm X-E4 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic G90 7. Panasonic G90 + 12-60mm lens

Deze hybride systeemcamera uit het middensegment heeft een hogere resolutie en veel meer videofuncties dan zijn uitstekende voorganger. Gebleven is de robuuste behuizing. Beter dan de concurrentie: hij heeft beeldstabilisatie. Vlogcamera van de bovenste plank!

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Panasonic schiet niet alleen met z’n nieuwe fullframe systeemcamera’s deuken in de concurrentie. Ook z’n serie microfourthirds-camera’s krijgt stevige updates. Deze Panasonic G90 volgt de immens populaire Panasonic G80 uit 2016 op. Net als die voorganger scoort ook de G90 weer uitstekend bij de reviewers.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.3 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar (zijkant) touchscreen | Gewicht body: 533gr | Objectief: 12-60mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-120mm | Release datum: eind mei 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 899 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Panasonic G90 op CameraNU.nl >>

Panasonic G90 op Cameraland.nl >>

Panasonic G90 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic G90

De Panasonic G90 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony A6100 8. Sony A6100 + 16-50mm lens

Compacte allround systeemcamera waarmee je zowel perfecte foto’s als oogstrelende video’s schiet. Hij stelt razendsnel scherp, in slechts 0.02 seconde. En hij heeft oogdetectie voor mens en dier aan boord.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

De camera’s uit de A6000-lijn van Sony zijn al jarenlang geliefd bij fotografen en reviewers. Stuk voor stuk kregen ze lovende recensies. Met de A6100 zet Sony deze positieve lijn door, want hij heeft zoveel moois aan boord voor een meer dan redelijke prijs. Dit is een van de populairste camera’s uit het middensegment.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K (30, 25, 24fps) | Scherm: kantelbaar (boven/onder) touchscreen | Gewicht body: 396gr | Release datum: oktober 2019 | Frankwandelt-rating: 90/100 | Prijs inclusief lens: 799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sony A6100 op CameraNU.nl >>

Sony A6100 op Cameraland.nl >>

Sony A6100 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A6100

De Sony A6100 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Panasonic GX9 9. Panasonic GX9 + 12-32mm lens

Geweldige systeemcamera van Panasonic. Lekker licht en compact. Ideaal voor bijvoorbeeld straatfotografie. En wát een beeldkwaliteit!

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

De Panasonic GX8 stond lange tijd bovenaan het lijstje van topcamera’s bij de Consumentenbond. Beste uit de Test in 2016. Troefde menig veel duurdere camera af met z’n uitmuntende beeldkwaliteit, z’n razende snelheid en z’n perfecte beeldstabilisatie. Opvolger GX9 herhaalt die hogeschoolkunsten!

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.3 megapixel | Objectief: 12-32mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-64mm | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht: 407gr | Release datum: maart 2018 | Frankwandelt-rating: 89/100 | Prijs inclusief lens: 675 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Panasonic GX9 op CameraNU.nl >>

Panasonic GX9 op Cameraland.nl >>

Panasonic GX9 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic GX9

De Panasonic GX9 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon EOS M6 Mark II 10. Canon EOS M6 Mark II + 15-45mm lens

Compacte, lichte systeemcamera die bij uitstek geschikt is voor op reis, voor straatfotografie en voor vloggen. De sensor telt liefst 32.5 megapixels. 4K-video is aan boord. Diamant Award bij Zoom.nl.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Ten opzichte van de eerste versie van de Canon EOS M6 is deze Mark II er flink op vooruitgegaan. Dit is echt een grote update. De sensor is compleet nieuw en telt veel meer megapixels: 32.5 (de M6 had er 24.2). Ook de processor is de laatste versie: de DIGIC 8, die alom geprezen wordt wegens z’n kracht en snelheid. Samen zorgen ze voor ragscherpe beelden met natuurgetrouwe kleuren en weinig ruis. Kortom: een topcamera.

Sensor: aps-c | Resolutie: 32.5 megapixel | Beelden per seconde: 14 | Video: 4K (tot 30fps) | Scherm: kantelbaar en uitklapbaar touchscreen | Elektronische zoeker: optioneel | Gewicht body: 282gr | Objectief: 15-45mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-72mm | Release datum: eind september 2019 | Frankwandelt-rating: 88/100 | Prijs inclusief lens en EVF: 1.099 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Canon EOS M6 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon EOS M6 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon EOS M6 Mark II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS M6 Mark II

De Canon EOS M6 Mark II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Canon M50 Mark II 11. Canon M50 Mark II + 15-45mm lens

De Canon M50 Mark II is de perfecte systeemcamera voor filmers én fotografen. Deze multimediacamera heeft veelzijdige foto- en videofuncties die speciaal zijn ontworpen voor vloggers en content creators. Aan boord zijn snelle Eye Detect autofocus, 4K-video, een heldere elektronische zoeker en een variangle touchscreen.

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Ten opzichte van de voorganger – de Canon M50 – zijn er in de Mark II flink wat verbeteringen doorgevoerd, daarbij voortbouwend op wat al goed was. Zo heeft hij een sneller en geavanceerder autofocussysteem. Met moderne snufjes als Eye Detect AF, zodat de ogen in je portretfoto’s altijd haarscherp zijn. Ook voor het delen van je foto’s en video’s op social media heeft Canon de laatste ontwikkelingen in de EOS M50 II geïntegreerd.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.1 megapixel | Objectief: 15-45mm f/3.5-6.3 / fullframe-equivalent: 24-72mm | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K / 24p | Scherm: vari-angle touchscreen | Gewicht body: 387gr | Release datum: eind maart 2020 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs inclusief lens: 699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Canon EOS M50 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon EOS M50 Mark II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon M50 Mark II

De Canon M50 Mark II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Olympus E-M10 Mark IV 12. Olympus E-M10 Mark IV + 14-42mm

De Olympus E-M10 Mark IV is een heerlijk compacte systeemcamera met een hoge beeldkwaliteit. De reviewers zijn enthousiast. Goud Award bij Digifoto.

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

De Olympus E-M10-serie is al vele jaren geliefd bij fotografen die met een gedegen systeemcamera foto’s of video’s willen schieten. De Mark IV doet een flinke schep bovenop wat al een uitstekende camera was. Met 20 megapixels op de nieuwe microfourthirds-sensor en de nieuwste TruePic VIII-processor voor extra power. Heeft ook een handig neerklapbaar display voor selfies en vloggen.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20 megapixel | Objectief: 14-42mm f/3.5-5.6 EZ / fullframe-equivalent: 28-84mm | Beelden per seconde: 8.7 (mechanische sluiter), 15 (elektronische sluiter) | Video: 4K met 30p, 25p, 24p | Scherm: kantelbaar touchscreen (met selfie-modus) | Gewicht body: 383gr | Release datum: 15 augustus 2020 | Frankwandelt-rating 87/100 | Prijs body plus lens: 849 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Olympus E-M10 Mark IV op CameraNU.nl >>

Olympus E-M10 Mark IV op Cameraland.nl >>

Olympus E-M10 Mark IV op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Olympus E-M10 Mark IV

De Olympus E-M10 Mark IV heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Sony ZV-E10 13. Sony ZV-E10 + 16-50mm lens

De Sony ZV-E10 is bijzonder geschikt als je videocontent maakt voor social media als YouTube. Aan boord zijn veel snelle en intuïtieve functies die het leven van een vlogger vergemakkelijken en verrijken. Uitstekend gereviewed!

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

De Sony ZV-E10 beschikt over een flink aantal vlogfuncties die heel intuïtief werken. Hij heeft een naar de zijkant uitklapbaar touchscreen. Met de modus Face auto-exposure houd je gezichten goed belicht bij weinig licht. En een speciale bokeh-schakelaar zorgt met één druk op de knop voor een heerlijk vervaagde achtergrond. De kwaliteit van de beelden ligt hoog dankzij de grote 24.3 megapixel aps-c sensor. Met die aps-c sensor schiet je 4K-video’s met 30fps (met crop) of met 24fps (zonder crop) en Full HD slow motion video's tot 120fps.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.3 megapixel | Objectief: 16-50mm f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 24-75mm | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K UHD: 24/30fps | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 299gr | Release datum: augustus 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs inclusief lens: 849 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sony ZV-E10 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-E10 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E10 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony ZV-E10

De Sony ZV-E10 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn review >>

 

Reviewsites & fotovaktijdschriften

Dit artikel is samengesteld na een analyse van een groot aantal reviews op reviewsites en in fotovakbladen. Alle kennis van die reviews is dus samengebald in mijn artikel. Onder meer de volgende sites/magazines heb ik hiervoor afgestruind:

  • Dpreview.com
  • Techradar.com
  • Expertreviews.co.uk
  • Tweakers.net
  • Kenrockwell.com
  • Photographyblog.com
  • Ephotozine.com
  • Cameralabs.com
  • Consumentenbond.nl
  • Photofacts.nl
  • Fototijdschrift Zoom
  • Fototijdschrift Focus
  • Fototijdschrift Digifoto Pro
  • Fototijdschrift Chip Magazine
  • Kieskeurig.nl (gebruikersreviews)

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste Koop & Beste uit de Test Systeemcamera's 2018 Beste Koop & Beste uit de Test Systeemcamera's

De Consumentenbond heeft twee predicaten: Beste Koop en Beste uit de Test. Welke systeemcamera’s komen als Beste uit de Test bij de Consumentenbond? En welke systeemcamera’s zijn Beste Koop? Ik heb ze voor je op een rij gezet. Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Toppers volgens de Consumentenbond >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Bekijk alle camera’s op CameraNU.nl Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2021

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit moment Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Overzicht van alle camera's op Frankwandelt.nl Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Mijn review van de iPhone 13 Pro

Onlangs kocht ik de iPhone 13 Pro. En ik ben er nog steeds van aan het bijkomen: wat een geweldige smartphone is dit! De beelden die uit de camera’s rollen zijn verbluffend, het nieuwe scherm werkt soepel en intuïtief, de accuduur is waanzinnig lang. Benieuwd? Bekijk mijn review!

Mijn review van de iPhone 13 Pro >>

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (50 beoordelingen)

Copyright © 2022 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy