Dit zijn de killer-camera’s van 2024!

Wat zijn dé camera’s van dit moment? Welke topcamera’s drukken hun onuitwisbare stempel op dit jaar? Wat zijn de allerallerbeste systeemcamera’s, compactcamera’s en spiegelreflexen? Alle killer-camera’s van 2024 heb ik voor je op een rij gezet!

Laatste update: 20 februari 2024

Sony A1De killer-camera’s van dit moment

  • Hieronder zie je mijn lijst met killer-camera’s. Klik op de naam en je scrollt naar beneden, naar de korte beschrijving.
  • De nummer 1 in mijn lijstje is niet per sé de beste killercamera. Je kunt geen top systeemcamera met een top compactcamera vergelijken.
  • Bij elke camera staat een ‘Frankwandelt-rating’. Dit cijfer geeft een waardering van de camera ten opzichte van andere camera’s in zijn (prijs)klasse.
  • OM Digital Solutions, het bedrijf achter het merk OM System, is binnen twee jaar met een update gekomen van misschien wel de beste camera voor natuur, wildlife en outdoor: de Olympus OM-1. De nieuwe camera heeft nu niet meer de Olympus-branding, maar heet: OM System OM-1 Mark II. Geen wereldschokkende upgrade, maar wel tal van fijne updates die het leven van een wildlife-fotograaf een stuk leuker maken. Zoals nóg meer snelheid, een nóg grotere buffer, nóg betere autofocus en zelfs een ingebouwd grijsverloopfilter (vooral ook leuk voor landschapsfotografen). Is dit dan de beste outdoorcamera van 2024?Bekijk mijn review van de OM-1 II.
  • Nikon schokt de camerawereld opnieuw. Kwamen ze eerder met hun vlaggenschip Z9, nu shinen ze met het kleine broertje. Klein moet je in dit geval letterlijk nemen: hij is veel lichter en compacter. Maar niet figuurlijk: hij heeft vrijwel alle features van de Z9 in huis. Een echte topcamera dus, voor een kleinere prijs. Hoewel het bepaald geen budgetcamera is. Camera van het jaar 2023. Misschien ook van 2024?Bekijk mijn review van de Nikon Z8.
  • Maar Nikon is nog niet klaar met ons (en wij niet met Nikon). Ze komen met een wel heel fraai model, in alle opzichten. De Nikon Z f, eind oktober verschijnend, is een classy schoonheid met een analoge uitstraling. Maar dat is niet alles, want deze camera is onder de klassieke motorkap een beest van een camera. Hij draagt hetzelfde prijskaartje als de populaire Nikon Z6 II, maar geeft deze middenklasser het nakijken dankzij de power-processor die je ook in de Nikon Z8 en Z9 vindt. Riemen vast! Bekijk mijn review van de Nikon Z f.
  • Nieuws waar straatfotografen een gat van in de lucht zullen springen: Fujifilm komt met een upgrade van z’n geliefde X100-serie: de Fujifilm X100VI. Uiterlijk is het nog steeds de iconische schoonheid die het altijd is geweest. Intern zijn er belangrijke verbeteringen. Zoals een nieuwe high res sensor (40MP) en de nieuwste krachtige X-processor 5. Ook video en autofocus zijn fors verbeterd ten opzichte van voorganger X100V. Bekijk mijn review van de Fujifilm X100VI
  • Fujifilm is ook met een belangrijke update gekomen van z’n middenformaten met 100 megapixel op de teller: de Fujifilm GFX 100 II die eind september 2023 op de markt is gekomen. Evenveel MP’s als z’n voorgangers, maar ongelofelijk veel sneller in alle opzichten. Waardoor hij vol de strijd aangaat met de top-fullframers van concurrenten Sony, Nikon en Canon. Want wie wil er nou niet de allermeeste megapixel op de allergrootste sensor? Het prijskaartje valt relatief mee. Heel relatief. Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 100 II
  • Sony is ook heel lekker bezig, en dat is zacht uitgedrukt. De firma beviel op 7 november 2023 van de Next Gen van professionele sport-, actie en wildlife-camera’s: de Sony A9 III. Eerder al gaf Sony de kleine fullframer A7C niet één, maar liefst twee opvolgers. Nummer één is de Sony A7C R: een hoge resolutie camera in een compact jasje. Hij heeft liefst 61 megapixel aan boord en weegt toch maar iets meer dan een pond. Van gelijk gewicht is nummer twee: de hybride Sony A7C II. Die heeft een mooie sensor van 33MP, schiet sneller en is ook mooi om mee te filmen.
    >> Mijn review van de Sony A9 III
    >> Mijn review van de Sony A7C R
    >> Mijn review van de Sony A7C II.
  • Bij elke camera staat een ‘Frankwandelt-rating’. Dit cijfer geeft een waardering van de camera ten opzichte van andere camera’s in zijn (prijs)klasse.
  • Kritisch als jullie zijn, vragen jullie je natuurlijk af waarom bepaalde geweldige camera’s niet in mijn lijstje staan. Mijn antwoord: je moet nu eenmaal keuzes maken in het leven. Onderstaand vind je mijn killercamera-keuze. Maar uiteraard zijn er nog heel veel meer uitstekende camera’s. Mijn website puilt ervan uit!

Killer-camera's op een rij

  1. Nikon Z9 | Bekijk >>
  2. Canon EOS R3 | Bekijk >>
  3. Sony A1 | Bekijk >>
  4. Sony A7R V | Bekijk >>
  5. Nikon Z7 II | Bekijk >>
  6. Canon EOS R5 | Bekijk >>
  7. Fujifilm GFX 100S | Bekijk >>
  8. Sony A7 IV | Bekijk >>
  9. Fujifilm X-H2S | Bekijk >>
  10. Fujifilm X-H2 | Bekijk >>
  11. Fujifilm X-Pro3 | Bekijk >>
  12. Fujifilm X-S20 | Bekijk >>
  13. OM System Olympus OM-1 | Bekijk >>
  14. Sony A7S III | Bekijk >>
  15. Sony ZV-E1 | Bekijk >>
  16. Nikon D850 | Bekijk >>
  17. Canon 5D Mark IV | Bekijk >>
  18. Canon EOS R6 Mark II | Bekijk >>
  19. Nikon D500 | Bekijk >>
  20. Canon EOS 90D | Bekijk >>
  21. Fujifilm X100V | Bekijk >>
  22. Sony RX10 IV | Bekijk >>
  23. Sony RX100 VII | Bekijk >>
  24. Panasonic TZ200 | Bekijk >>
  25. Bonus: nog méér killer-camera’s | Bekijk >>

 

Nikon Z91. Nikon Z9: beste fullframer voor profs (hoge resolutie)

De Nikon Z9 is een sensationele fullframer. De gloednieuwe stacked cmos-sensor telt 46 megapixel, hij schiet 20fps raw-beelden met continue autofocus en videografen kunnen zich verheugen op 8K-video. “De meest indrukwekkende en capabele camera van dit moment,” aldus een reviewer.

Sensor: fullframe | Resolutie: 45.7 megapixel | Beelden per seconde: 20 in volledige resolutie / tot 120fps in lagere resolutie | Video: 8K op 60p | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 1.340gr | Release datum: eind 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 98/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

De krachtigste camera

De Nikon Z9 is misschien wel de krachtigste camera op de markt. Een echte powerhouse: hij schiet 20 beelden per seconde in RAW met volledige autofocus. Ook neem je 8K-video op en hij heeft een volledig nieuw ontwikkelde ‘stacked’ sensor met 46 megapixel. De zeer krachtige processor zorgt voor razendsnelle verwerking van de beelden-tsunami. De Nikon Z9 staat nummer 1 op de wishlist van veel professionele sport-, actie- en wildlife-fotografen.

Nikon Z9 op CameraNU.nl >>

Nikon Z9 op Cameraland.nl >>

Nikon Z9 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon Z9

De Nikon Z9 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Canon EOS R32. Canon EOS R3: beste fullframer voor profs (high speed)

De EOS R3 is Canons vlaggenschip voor professionele sport-, actie- en wildlife-fotografen. Met een onovertroffen burstsnelheid van 30fps met volledige autofocus. Uniek is de oog-autofocus: je selecteert een focuspunt door ernaar te kijken via de zoeker. “De professionele camera van de toekomst – en hij is er nu al”, aldus een reviewer.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.1 megapixel | Beelden per seconde: 30 met volledige autofocus | Video: 4K @ 120fps / 6K @ 60fps | Scherm: vari-angle touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 1.015gr | Release datum: eind november 2021 | Frankwandelt-rating 98/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Canons nieuwe sportheld...

De EOS R3 is Canons nieuwe sportheld. Een echt topmodel waar professionele sport-, actie- en wildlife-fotografen hun vingers bij zullen aflikken. Z’n snelheid is onovertroffen: 30fps mét autofocus. Perfect voor grote sportevenementen als de Olympische Spelen en Formule 1. Hij heeft speciale tracking-mogelijkheden voor auto's en motorfietsen. De autofocus is sowieso ‘next level’. Want hij heeft het grensverleggende Eye Control AF-systeem aan boord: selecteer of verplaats het scherpstelpunt met je oog.

Canon EOS R3 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R3 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R3 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R3

De Canon EOS R3 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Sony A13. Sony A1: beste fullframer voor profs (hoge resolutie)

De Sony A1 is het geweldige nieuwe vlaggenschip van Sony. Dit topmodel combineert een uiterst hoge resolutie aan ongelofelijke hypersnelheid. Is dit dé camera waarop iedereen heeft zitten wachten?

Sensor: fullframe | Resolutie: 50.1 megapixel | Beelden per seconde: 30 (met elektronische sluiter) | Video: 8K/30p / 4K/120p in 10-bit 4:2:2 All-I | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 737gr | Release datum: maart 2021 | Frankwandelt-rating 98/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Razendsnel én hoge resolutie

De Sony A1 schiet liefst 30 beelden per seconde en heeft tóch een hoge resolutie van 50 megapixel op z’n fullframe sensor. Om dat mogelijk te maken heeft Sony een compleet nieuwe Exmor RS CMOS-sensor ontwikkeld. Zoals bekend is Sony dé sensormaker van dit moment. De firma levert sensoren aan alle grote cameramerken. Geen wonder dat de nieuw ontwikkelde sensor dus in het nieuwe vlaggenschip van Sony zelf is beland.

Sony A1 op CameraNU.nl >>

Sony A1 op Cameraland.nl >>

Sony A1 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A1

De Sony Alpha A1 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Sony A7R V4. Sony A7R V: fullframer met de hoogste resolutie

De A7R V is Sony’s powerhouse voor iedereen die in de allereerste plaats resolutie nodig heeft. Met 61 megapixel op de fullframe sensor is dit de droom van iedere fotograaf die op zoek is naar ultieme details, bijvoorbeeld reclame- en architectuurfotografen.

Sensor: fullframe | Resolutie: 61 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Video: 8K/24p / 4K/60p | Scherm: volledig kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 638gr | Release datum: december 2022 | Frankwandelt-rating 98/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Nieuw powerhouse met hoge resolutie

Voorganger Sony A7R IV is geliefd bij professionele fotografen die veel resolutie nodig hebben, zoals architectuur- en reclamefotografen. Zij kunnen gerust zijn, want opvolger Sony A7R V biedt diezelfde hoge resolutie van 61 megapixel. En het nieuwe powerhouse van Sony is voor de rest compleet op de schop gegaan, waarbij rijkelijk leentjebuur is gepleegd bij topmodel Sony A1. Voor fotografen uiterst belangrijk: de autofocus is veel beter én veel intelligenter geworden.

Sony A7R V op CameraNU.nl >>

Sony A7R V op Cameraland.nl >>

Sony A7R V op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A7R V

De Sony A7R V heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Nikon Z7 II5. Nikon Z7 II: beste camera voor landschapsfotografen

De Nikon Z7 II is de splinternieuwe fullframe systeemcamera van deze 101 jaar oude firma. Aan boord is een sensor met zeer hoge resolutie plus dubbele beeldprocessors die hem sneller maken dan de voorganger. Volgens DPReview is dit de beste camera voor landschapsfotografen.

Sensor: fullframe | Resolutie: 45.7 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K/60p | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 705gr (met accu en geheugenkaart) | Release datum: december 2020 | Frankwandelt-rating 96/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Enorm lenzenarsenaal

Voordeel van Nikon boven Sony is het zeer uitgebreide lenzenarsenaal van Nikon. Die zijn (via de bijgeleverde FTZ-adapter) direct geschikt voor de Z7 II. Bovendien werkt Nikon hard aan het groeiende arsenaal lenzen met Nikon Z-mount. De Z-lenzen worden stuk voor stuk de hemel ingeprezen door professionele reviewers. Samen met de Z7 II.

Nikon Z7 II op CameraNU.nl >>

Nikon Z7 II op Cameraland.nl >>

Nikon Z7 II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon Z7 II

De Nikon Z7 II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Canon EOS R56. Canon EOS R5: resolutiemonster met 8K-video

De Canon EOS R5 is een systeemcamera met hoge resolutie op de fullframe sensor. Hij schiet foto’s met 20 beelden per seconde en video in 8K-resolutie. Ook beeldstabilisatie is aan boord die tot 8 stops winst biedt. Een van de toppers van dit moment!

Sensor: fullframe | Resolutie: 45 megapixel | Beelden per seconde: 12 (mechanisch) / 20 (elektronisch) | Video: 8K met 30fps / 4K met 120fps of 60fps | Scherm: kantelbaar touchscreen (vari-angle) | Gewicht body: 650gr | Objectief: RF 24-70mm f/2.8L IS USM | Release datum: 30 juli 2020 | Frankwandelt-rating 96/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Hybride professional

De Canon EOS R5 is een professionele fullframe systeemcamera voor fotografen en filmmakers. Een echte hybride professional dus, met baanbrekende nieuwe functies. De EOS R-camera’s die tot nog toe zijn verschenen kregen behalve lof ook aardig wat kritiek. Canon pareert die kritiek met de EOS R5 in één klap. Een regelrechte game changer.

Canon EOS R5 op CameraNU.nl >>

Canon EOS R5 op Cameraland.nl >>

Canon EOS R5 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R5

De Canon EOS R5 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Fujifilm GFX 100S7. Fujifilm GFX 100S: beste betaalbare middenformaat

De Fujifilm GFX 100S schiet waanzinnig mooie beelden dankzij z’n middenformaat sensor met een resolutie van 102 megapixel. De sensor levert de beste beeldkwaliteit op aarde. Toch is deze killercamera niet groter dan een fullframe systeemcamera. ‘Betaalbaar’ is trouwens een relatief begrip...

Sensor: middenformaat / 43.8 x 32.9mm | Resolutie: 102 megapixel | Beelden per seconde: 5 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 900gr | Release datum: begin maart 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Fenomenale beeldkwaliteit

Het hart van de Fujifilm GFX 100S bestaat uit een zeer snelle CPU: een quad-core X-Processor 4 in combinatie met een groot formaat 102 megapixel backside illumination CMOS-sensor. Hierdoor schiet je beelden met een ongekend hoge beeldkwaliteit. Vergeleken met fullframe sensoren is de middenformaat sensor in de GFX 100S liefst 1.7x groter. Uiteraard is deze middenformaat geen snelheidsduivel, maar vergeleken met andere middenformaten is hij dat wél.

Fujifilm GFX 100S op CameraNU.nl >>

Fujifilm GFX 100S op Cameraland.nl >>

Fujifilm GFX 100S op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm GFX 100S

De Fujifilm GFX 100S heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Sony A7 IV8. Sony A7 IV: beste allround fullframe systeemcamera

De Sony A7 IV is dé klapper van 2022. Met features uit topmodellen Sony A1, A7R IV, A7S III en A9 II. Een echte hybride camera – voor fotografie én video. Uitstekende balans tussen prijs en kwaliteit. “Elke serieuze fotograaf zet de A7 IV bovenaan z’n lijst,” aldus een reviewer.

Sensor: fullframe | Resolutie: 33 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K op 60p / 10-bit 4:2:2 HLG / Full HD op 120p | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: 658gr | Release datum: december 2021 | Frankwandelt-rating 95/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Topper in fotografie én video

Topcamera in het kwadraat voor een redelijk prijskaartje. Voor z’n features speelt de Sony A7 IV leentjebuur bij vlaggenschepen als de nieuwe Sony A1, A9 II en A7R IV. Maar er zijn ook totaal nieuwe features aan boord. Daarbij is het een echte hybride camera: een topper in fotografie én video. Met de nieuw ontwikkelde 33 megapixel sensor leg je als fotograaf alle details vast. En als videograaf schiet je 4K-video met 60fps (met aps-c crop). De bediening is daarbij gebruiksvriendelijke en intuïtief.

Sony A7 IV op CameraNU.nl >>

Sony A7 IV op Cameraland.nl >>

Sony A7 IV op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A7 IV

De Sony A7 IV heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Fujifilm X-H2S9. Fujifilm X-H2S: beste snelle systeemcamera met aps-c-sensor

De Fujifilm X-H2S is een van de twee topmodellen van Fuji. Een echte hybride topper: professioneel inzetbaar voor fotografie én video. De volledig nieuwe ‘stacked’ aps-c sensor telt 26 megapixel en is gestabiliseerd. Deze snelheidsduivel schiet 40fps met volledige autofocus en super vloeiende 4K-video met liefst 120fps.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Beelden per seconde: 40 | Video: 4K/120p | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: 660gr | Release datum: juli 2022 | Frankwandelt-rating 95/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Allerbeste aps-c camera

Volgens professionele reviewers is de Fujifilm X-H2S de allerbeste aps-c camera van dit moment. Hij blinkt uit met z’n razende snelheid en met z’n volledig nieuwe ‘stacked’ sensor, een gestapelde sensor. Zo’n stacked sensor heeft tal van voordelen, onder meer voor de burst-snelheid, de video-framerate, de prestaties van de autofocus en de elektronische zoeker. Met deze gestabiliseerde stacked sensor is de X-H2S in ieder geval een echte snelheidsduivel.

Fujifilm X-H2S op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-H2S op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-H2S op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-H2S

De Fujifilm X-H2S heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Fujifilm X-H210. Fujifilm X-H2: beste hoge resolutie systeemcamera met aps-c-sensor

De Fujifilm X-H2 is het ándere topmodel van Fuji. Anders dan de X-H2S (hierboven) heeft hij een hoge resolutie-sensor van 40 megapixel. En dan is er nog de Pixelshift Multishot waarmee je extreem gedetailleerde opnames van 160 megapixel schiet.

Sensor: aps c | Resolutie: 40.2 megapixel | Beelden per seconde: 20 | Video: 8K/30p / 4K/60p HQ met 8K oversampling | Scherm: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 660gr | Release datum: eind september 2022 | Frankwandelt-rating 95/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Alles voor de beeldkwaliteit

Bij dit topmodel staat alles in het teken van de beeldkwaliteit. Hoewel ook de X-H2 een snelle schutter is (20fps) en hij dezelfde krachtige X-Processor 5 aan boord heeft als zustermodel X-H2S, is het grootste nieuws de gloednieuwe 40 megapixel sensor. Perfect voor alle fotografen die veel details in hun beelden nodig hebben: landschaps-, architectuur- en reclamefotografen. Verrassend is dat dit ook de eerste aps c-camera is die interne 8K/30p ProRes-opname biedt.

Fujifilm X-H2 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-H2 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-H2 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-H2

De Fujifilm X-H2 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

En de Fujifilm X-T5 dan?

Tatarataa! Stiekem tover ik nog een derde topmodel van Fuji in mijn lijstje met killer-camera’s: de X-T5. Hij heeft dezelfde high res-sensor als de X-H2 (40MP) en is met z’n specificaties en bediening een topper voor ‘pure fotografen’. Ook de Fujifilm X-T5 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Fujifilm X-Pro311. Fujifilm X-Pro3: beste systeemcamera voor straatfotografen

De camera waarop alle reportage-, documentaire en straatfotografen hebben zitten wachten: de Fujifilm X-Pro3. Een volstrekt unieke camera, waar je van houdt of die je verafschuwt. Met de best mogelijk beeldkwaliteit in een extreem duurzame titanium body.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26 megapixel | Lens: Fujifilm XF 16mm f/2.8 R WR / fullframe-equivalent: 24mm | Beelden per seconde: 11/30 | Video: 4K | Display: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 497gr | Release datum: eind november 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Niet meer verkrijgbaar | Zoek naar tweedehands met garantie op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Emotionele camera

Meer nog dan de andere Fujifilm X-camera’s biedt de X-Pro-serie camera’s waar fotografen echt emotioneel over worden. Sommigen lyrisch, anderen juist het tegenovergestelde. Liefhebbers van de X-Pro3 zijn straatfotografen, documentaire fotografen of reportagefotografen. Dit omdat de Pro de klassieke meetzoeker-camera van Fuji is (rangefinder), vergelijkbaar met de Leica M-serie. En ook omdat hij lekker draagbaar is en een knoppen-ontwerp heeft dat intuïtieve bediening mogelijk maakt.

Tweedehands X-Pro 3 op CameraNU.nl >>

Tweedehands X-Pro 3 op Cameraland.nl >>

Tweedehands X-Pro 3 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-Pro3

De Fujifilm X-Pro3 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Fujifilm X-S2012. Fujifilm X-S20: beste systeemcamera uit het middensegment

De Fujifilm X-S20 volgt de populaire X-S10 op, maar is tegelijk een andere camera. Gebleven is z’n compacte formaat en z’n uitstekende beeldkwaliteit. Maar hij is veel aantrekkelijker om mee te filmen dan z’n voorganger. Met 6K-video, een speciale vlog-modus en een variangle touchscreen is dit de droom van veel vloggers.

Sensor: aps-c | Objectief: XF 18-55mm f/2.8-4 | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 8 (mechanische sluiter) / 20 (elektronische sluiter) / 30 (met crop) | Beeldstabilisatie: ja (7 stops) | Video: 6K/30p / 4K/60p | Scherm: vari-angle touchscreen | Gewicht body: 491gr | Presentatie datum: 24 mei 2023 | Release datum: 29 juni 2023 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 1.399 euro | Prijs inclusief lens: 1.799 op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Coolblue.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Vloggersdroom

Met de X-S20 brengt Fujifilm volgens sommigen ‘de droom van veel vloggers’ op de markt, Hij heeft een speciale ‘vlog-modus’, excellente video-specs en hoogwaardige videokwaliteit. Zo kun je filmen in 6K. De X-S20 heeft weliswaar dezelfde sensor aan boord als voorganger X-S10, maar Fujifilm combineert die met de nieuwe en uiterst krachtige X-Processor 5. Ook op andere gebieden is de Fujifilm X-S20 een middenklasser van formaat, met 7 stops beeldstabilisatie, een volledig vari-angle touchscreen en een snelle burst

Fujifilm X-S20 op CameraNU.nl >>

Fujifilm X-S20 op Cameraland.nl >>

Fujifilm X-S20 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X-S20

De Fujifilm X-S20 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

OM System Olympus OM-113. OM System Olympus OM-1: beste microfourthirds camera

De OM System Olympus OM-1 is het vlaggenschip van OM Digital Solutions, de opvolger van het gerenommeerde Olympus. Deze compacte systeemcamera met microfourthirds sensor schiet liefst 120 beelden per seconde in RAW. Perfecte camera voor sport- en natuurfotografen.

Sensor: microfourthirds | Resolutie: 20.4 megapixel | Objectief: 12-40mm f/2.8 PRO II / fullframe-equivalent: 24-80mm | Beelden per seconde: 120 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 511gr | Release datum: maart 2022 | Frankwandelt-rating 90/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

120 beelden per seconde

De OM-1 is een zeer veelzijdige high-end systeemcamera met een microfourthirds sensor. Hij is weerbestendig en volgestouwd met geavanceerde functies en artificiële intelligentie. En snel dat-ie is: hij schiet tot 120 beelden per seconde in RAW-formaat. Ondanks z’n professionele kwaliteiten is het ook een lichtgewicht camera. Helemaal nieuw zijn de gestapelde BSI Live MOS-sensor en de krachtige TruePix X processor. De beeldkwaliteit is dankzij die sensor ‘next level’. De resolutie is zeer hoog, de beelden hebben levendige kleuren, zijn haarscherp en bevatten nauwelijks ruis.

OM System OM-1 op CameraNU.nl >>

OM System OM-1 op Cameraland.nl >>

OM System OM-1 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de OM System Olympus OM-1

De OM System Olympus OM-1 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Sony A7S III14. Sony A7S III: beste fullframe camera voor videografen

De Sony A7S III is hét werkpaard voor videografen. Hij zet ultieme prestaties neer bij weinig licht. En heeft spectaculaire video-features: 4K HDR video tot 120fps. De nieuwe Koning van de Video krijgt een Diamant Award van Zoom.nl en een ‘Excellent Award’ van Tweakers.

Sensor: fullframe | Resolutie: 12.1 megapixel | Video: 4K HDR video tot 120fps | Scherm: vari-angle touchscreen (zijkant) | Gewicht body: 614gr | Release datum: september 2020 | Frankwandelt-rating 92/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

4K-video met 120fps

De Sony A7S III overtreft concurrenten als de Canon EOS R5/R6 en de Panasonic S1H met z’n videospecificaties. Hij schiet 4K-video's met maar liefst 120fps, terwijl je opneemt in 10-bits 4:2:2. Dat betekent: vrijwel onbeperkte creatieve vrijheid in de nabewerking. Wel is er bij 120fps een kleine uitsnede van 1.1x. De camera is geoptimaliseerd voor video: met 4K 60fps kan hij meer dan een uur achter elkaar filmen zonder dat oververhitting optreedt.

Sony A7S III op CameraNU.nl >>

Sony A7S III op Cameraland.nl >>

Sony A7S III op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony A7S III

De Sony A7S III heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Sony ZV-E115. Sony ZV-E1: beste vlogcamera

Ultracompact, fullframe, professioneel, bioscoopkwaliteit. Dat is de ZV-E1, de high end video- en fotocamera van Sony, in een notendop. Ontworpen met het oog op vloggers en andere content creators die met de ZV-E1 beelden met een verbluffende cinematografische uitstraling creëren. Nog kleiner dan de EV-10, en met de kracht van de A7S III.

Sensor: fullframe | Resolutie: 12.1 megapixel | Objectief: Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6 | Beelden per seconde: 10 | Video: 4K/60p / na firmware-update 4K/120p / Full HD op 240fps | Scherm: draai/kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 399gr | Release datum: 17 april 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs body: 2.699 euro | Prijs inclusief lens: 2.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Coolblue.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Creëer cinematografische beelden

Met de ultracompacte Sony ZV-E1 creëer je prachtige cinematografische content. Al je vlogs, interviews en productdemonstraties krijgen een filmische uitstraling. Deze video- en fotocamera levert met z’n fullframe sensor professionele 4K 60p beeldkwaliteit en (na de laatste firmware-update) zelfs filmische 4K 120p slow motionopnamen.

Sony ZV-E1 op CameraNU.nl >>

Sony ZV-E1 op Cameraland.nl >>

Sony ZV-E1 op Coolblue.nl >>

Sony ZV-E1 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony ZV-E1

De Sony ZV-E1 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Nikon D85016. Nikon D850: beste fullframe spiegelreflex voor profs

Opvolger van de vermaarde Nikon D810. Met spectaculaire features, zoals 48 megapixels op de sensor plus een 8K time-lapsefunctie. Juichend besproken door alle reviewers.

Sensor: fullframe | Resolutie: 45.7 megapixel | Beelden per seconde: 9 | Video: 4K | Display: kantelbaar touchscreen | Lens: Nikon 24-70mm f/2.8E VR | Gewicht body: 915gr | Release datum: 8 september 2017 | Frankwandelt-rating 98/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Snelheid én resolutie

Misschien is het vloeken in de kerk maar in mijn ogen is de Nikon D850 even goed als beide topmodellen van Canon en Nikon (de Canon 1D X Mark III en de Nikon D6). OK, hij haalt hun snelheid niet. Maar let even op de combinatie van snelheid (9 beelden per seconde) en resolutie (45.7 megapixel). Een combinatie waar menig professionele fotograaf van zal gaan watertanden (of mogelijk zelfs kwijlen).

Nikon D850 op CameraNU.nl >>

Nikon D850 op Cameraland.nl >>

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon D850

De Nikon D850 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Canon 5D Mark IV17. Canon 5D Mark IV: (bijna de) beste fullframe spiegelreflex voor profs

Op de Nikon D850 na: de beste allrounder onder de fullframe spiegelreflexen. Van alle markten thuis, en op al die markten doet hij mee aan de top.

Sensor: fullframe | Resolutie: 30.4 megapixel | Beelden per seconde: 7 | Display: touchscreen, niet kantelbaar | Lens: Canon EF 24-105mm f/4.0L IS II USM | Video: 4K | Gewicht body: 890gr | Release datum: september 2016 | Frankwandelt-rating 91/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Enorme verbeteringen

Populaire opvolger van de geliefde topcamera Canon 5D Mark III. De belangrijke reviewers zijn zeer lovend. De lichtgevoelige Canon 5D Mark IV is niet zomaar een opvolger: de verbeteringen zijn opvallend en groot. Om de belangrijkste te noemen: een veel grotere sensor, wifi en GPS zijn toegevoegd, hij heeft een groot touchscreen en uitgebreide 4K-videomogelijkheden. Daarmee is deze Canon een zeer krachtige en supersnelle werkcamera. Topcamera in het kwadraat.

Canon 5D Mark IV op CameraNU.nl >>

Canon 5D Mark IV op Cameraland.nl >>

Canon 5D Mark IV op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS 5D Mark IV

De Canon EOS 5D Mark IV heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Canon EOS R6 Mark II18. Canon EOS R6 Mark II: beste fullframe instapper

De opvolger van de populaire Canon EOS R6 is op alle vlakken nóg beter. Opvallend is de hogere resolutie van de sensor van de EOS R6 Mark II: 24 megapixel. Deze fullframe systeemcamera combineert hoogwaardige prestaties, adembenemende snelheid en professionele filmfuncties.

Sensor: fullframe | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: Canon RF 24-105mm f/4.0 | Beelden per seconde: 12fps (mechanische sluiter) / 40fps (elektronische sluiter) | Video: 4K/60p 10-bit interne video / C-Log 3 | Scherm: variangle touchscreen | Gewicht body: 588gr | Release datum: 29 november 2022 | Frankwandelt-rating 92/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Op alle vlakken beter

Canon heeft een van z’n populairste fullframe systeemcamera’s op vrijwel alle vlakken verbeterd en verfijnd. Een al uitstekende, solide fullframer is zo nog (veel) beter geworden. De Canon EOS R6 Mark II combineert ijzersterke fotoprestaties met uitstekende, professionele videomogelijkheden in een body die is ontworpen voor intuïtieve bediening. Aan boord is ook een vernieuwde 24.2 megapixel CMOS-sensor voor nóg meer beeldkwaliteit.

Canon EOS R6 Mark II op CameraNU.nl >>

Canon EOS R6 Mark II op Cameraland.nl >>

Canon EOS R6 Mark II op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS R6 Mark II

De Canon EOS R6 Mark II heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Nikon D50019. Nikon D500: beste spiegelreflex met aps-c-sensor

Het vlaggenschip van Nikon in de DX-serie: de aps-c-spiegelreflexen van Nikon. Sneller dan snelle camera met een al even snelle autofocus. En wát een beeldkwaliteit! Maar: waar blijft de opvolger?

Sensor: DX | Resolutie: 20.9 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Display: kantelbaar touchscreen | Video: 4K | Gewicht: 860gr (body) | Release datum: februari 2017 | Frankwandelt-rating 84/100 | Niet meer verkrijgbaar | Zoek naar tweedehands met garantie op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Beste aps-c DSLR

De beste aps-c spiegelreflex van dit moment. De D500 heeft trekjes van z'n grote broer de D5 meegekregen, zoals het autofocussysteem en de 4K-filmfunctie. De D500 heeft een robuuste weerbestendige behuizing van magnesium en carbon. Een van de opvallendste pluspunten van de Nikon D500 is de snelheid: hij schiet liefst 10 beelden per seconde. En dat doet hij met behoud van de uitstekende beeldkwaliteit en de razendsnelle autofocus. Ideaal voor sport- en actiefotografen.

Tweedehands D500 op CameraNU.nl >>

Tweedehands D500 op Cameraland.nl >>

Tweedehands D500 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Nikon D500

De Nikon D500 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Canon EOS 90D20. Canon EOS 90D: beste middenklasse spiegelreflex

Net als voorganger 80D is ook de Canon EOS 90D weer razend populair. Een snelle DSLR met excellente beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijke bediening, wat we konden zien in ‘Het Perfecte Plaatje’. Goud Award bij Zoom.nl.

Sensor: aps-c | Resolutie: 32.5 megapixel | Beelden per seconde: 10 | Objectief: 18-55mm IS STM f/3.5-5.6 / fullframe-equivalent: 28.8-88mm | Video: 4K (tot 30fps) | Scherm: kantelbaar (zijkant) touchscreen | Gewicht body: 701gr | Release datum: oktober 2019 | Frankwandelt-rating 85/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Van Het Perfecte Plaatje

Canon neemt spiegelreflexen nog steeds zeer serieus, ondanks de enorme opmars van systeemcamera’s. Dat blijkt uit de fantastische opvolger voor een van de populairste spiegelreflexen op de markt. De EOS 90D is Canons vlaggenschip van z’n vloot aan aps-c spiegelreflexen. De 90D heeft een gloednieuwe aps-c sensor met veel meer megapixels op de teller dan z’n voorganger: 32.5 megapixel. De 90D heeft ook de nieuwe snellere beeldprocessor aan boord: DIGIC 8. Heb je die enorme afdrukken gezien bij ‘Het Perfecte Plaatje’?

Canon EOS 90D op CameraNU.nl >>

Canon EOS 90D op Cameraland.nl >>

Canon EOS 90D op Bol.com >>

Canon EOS 90D op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Canon EOS 90D

De Canon EOS 90D heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Fujifilm X100V21. Fujifilm X100V: beste compactcamera voor straatfotografen

De Fujifilm X100V is dé compactcamera voor straatfotografen. De lichtsterke primelens is ideaal om straattaferelen vast te leggen. De X100-serie van Fuji is ook populair bij reportage- en productfotografen. Gold Award bij DPReview.

Sensor: aps-c | Resolutie: 26.1 megapixel | Beelden per seconde: 11 | Video: 4K/30fps | Vaste primelens: 23mm f/2 Mark II / kleinbeeld-equivalent: 35mm | Gewicht body: 469gr | Release datum: eind maart 2020 | Frankwandelt-rating 90/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Eersteklas beeldkwaliteit

De Fujifilm X100-serie is zeer geliefd bij straat- en documentaire fotografen vanwege een combinatie van factoren: eersteklas beeldkwaliteit dankzij de grote aps-c sensor en een premium lichtsterke prime-lens, een hybride zoeker en niet onbelangrijk: een prachtig stijlvol ontwerp. Echt een sieraad om bij je te hebben op straat. Tech-website Techradar heeft deze serie niet voor niets op z’n lijst met ‘meest opwindende camera’s van het decennium’ geplaatst. De Fuji X100V is een grote update van voorganger X100F.

Fujifilm X100V op CameraNU.nl >>

Fujifilm X100V op Cameraland.nl >>

Fujifilm X100V op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Fujifilm X100V

De Fujifilm X100V heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Sony Cybershot DSC-RX10 IV op CameraNU.nl22. Sony RX10 IV: beste superzoomcamera

De Sony RX10 III kreeg alle lof toegezwaaid. Deze opvolger, de Mark IV, is nog weer een stuk beter, en vooral: heel veel sneller. Zo snel dat de serieuze reviewers zowat van hun test-stoeltjes vielen van verbazing.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Optische zoom (fullframe-equivalent): 24-600mm (25x), f/2.4-4.0 | Elektronische zoeker: ja | Display: kantelbaar touchscreen | Video: 4K | Gewicht: 1.095gr | Release datum: oktober 2017 | Frankwandelt-rating 96/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Met kop en schouders

De Sony RX10-serie werd van het begin af aan de hemel in geprezen. En ze werden met elke nieuwe versie beter en beter. De Sony RX10 Mark IV steekt met kop en schouders boven concurrerende superzooms uit. Razende snelheid is een van z’n kernkwaliteiten. En daarnaast werkt de autofocus als een malle zo goed. Kortom: De Mark IV is een waar snelheidsmonster, wat uniek is voor superzoomcamera’s. De belangrijke reviewsite DPReview noemt hem ‘De Ultieme Bridgecamera’.

Sony RX10 IV op CameraNU.nl >>

Sony RX10 IV op Cameraland.nl >>

Sony RX10 IV op Bol.com >>

Sony RX10 IV op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn reviews van de Sony RX10 IV

De Sony RX10 IV heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Sony Cybershot DSC-RX100 VI23. Sony RX100 VII: beste geavanceerde compactcamera

Sony is uitvinder van de 1 inch edelcompact. Met deze zevende versie van de befaamde RX100-serie heeft Sony z’n top compactcamera verder verbeterd.

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Objectief: 24-200mm f/2.8-4.5 (fullframe-equivalent) | Beelden per seconde: 90 | Video: 4K / 30fps (max) | Scherm: kantelbaar touchscreen (boven/onder) | Gewicht body: 302gr | Release datum: augustus 2019 | Frankwandelt-rating 97/100 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Iconische compactcamera

Dit is alweer de 7de generatie van Sony’s iconische compactcamera-serie RX100. Sony lijkt voor deze serie definitief overgestapt op het zoombereik 24-200mm, want ook de nieuwste telg heeft weer een 8x optische zoomlens. De sensor van nummertje 7 is verder verbeterd en helemaal nieuw zijn de autofocusfuncties die ook in de professionele Sony A9 systeemcamera zit. Kortom: alles is beter.

Sony RX100 VII op CameraNU.nl >>

Sony RX100 VII op Cameraland.nl >>

Sony RX100 VII op Bol.com >>

Sony RX100 VII op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Sony RX100 VII

De Sony RX100 VII heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Panasonic TZ20024. Panasonic TZ200: beste travelzoomcamera

Opvolger van de razend populaire TZ100. Ook deze TZ200 wordt de hemel ingeprezen als allerbeste travelzoomcamera. Met flink wat verbeteringen. De belangrijkste: hij heeft veel meer telebereik (15x optische zoom).

Sensor: 1 inch | Resolutie: 20.1 megapixel | Lens: 24-360mm | Beelden per seconde: 30 | Video: 4K | Display: vast touchscreen | Gewicht: 340gr | Release datum: maart 2018 | Frankwandelt-rating 87/100 | Release datum: maart 2018 | Actuele prijzen op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Ideale reiscamera

Naar de Panasonic TZ200 hebben velen reikhalzend uitgekeken. En niet alleen wie op reis of vakantie gaat. Nog steeds is voorganger TZ100 razend populair. En nog steeds is het de allerbeste travelzoomcamera. Op de TZ200 na dan. Ook de TZ200 heeft een grote 1 inch sensor aan boord. En ten opzichte van z’n voorganger is het zoombereik flink opgeschroefd tot 24-360mm. Zodat je ook die langs flitsende ijsvogel beeldvullend in je zoeker kunt vangen. Top!

Panasonic TZ200 op CameraNU.nl >>

Panasonic TZ200 op Cameraland.nl >>

Panasonic TZ200 op Kamera-express.nl >>

Bekijk mijn review van de Panasonic TZ200

De Panasonic TZ200 heb ik uitgebreid beschreven. En ik heb alle belangrijke professionele reviews voor je op een rij gezet.

Bekijk mijn uitgebreide review >>

 

Leica M10En nóg meer killer-camera’s....

En nóg is het lijstje niet af. Er zijn namelijk nog meer killer-camera’s die ik graag onder je aandacht breng. Waarom ze niet in bovenstaand lijstje staan? Ze zijn nét niet de beste in hun klasse, zijn te duur of voor een te specifieke doelgroep. Maar het zijn wel échte killers!

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (68 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy