EISA-awards 2019-2020: Beste Camera's & Objectieven

De EISA-awards 2019-2020 zijn uitgereikt aan de beste camera's en objectieven van dit moment. De European Imaging and Sound Association (EISA) reikt deze prestigieuze prijzen elk jaar in augustus uit. Bekijk het beste van het beste op camera- en objectievengebied! Sony is dit jaar de grote winnaar.

Alle winnaars van de EISA-awards 2022-2023 >>

Nikon Z6Camera’s & objectieven met de beste score

EISA is in de fotografiewereld een gerenommeerd instituut. De jury bestaat uit redacteuren van 55 internationale tijdschriften op het gebied van consumentenelektronica uit meer dan 20 verschillende Europese landen zijn erbij aangesloten. De organisatie reikt jaarlijks de EISA-awards uit aan camera’s en objectieven die het beste scoren. Ook producten die de beste prijs/kwaliteit-verhouding hebben of een belangrijke innovatie hebben geïntroduceerd, komen in aanmerking voor een EISA-award.

EISA-awards: beste camera’s en objectieven 2019-2020

Alle winnaars van de EISA-awards 2019-2020 zijn half augustus 2019 bekendgemaakt. Uiteraard zitten daar veel camera’s en objectieven bij die ik verwacht had, maar ook een aantal verrassingen. Onderstaande camera’s en objectieven mogen gebruikmaken van het felbegeerde ‘EISA Award: Best Product’ label. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

Nikon wint ‘Camera of the Year’ EISA-award

Voor mij is een verrassing dat Nikon de Camera of the Year Eisa-award heeft gewonnen met de Nikon Z6. Uiteraard een van de beste fullframe systeemcamera’s die het afgelopen jaar zijn uitgebracht, maar ik was eerder voor de Nikon Z7 gegaan, de grote broer met een veel hogere resolutie.

Nieuwe Z-serie van Nikon scoort goed

Nikon is sowieso goed in de prijzen gevallen met een EISA-award voor de Nikkor Z 24-70mm f/2.8 S. Ook bij de TIPA-awards in april viel de nieuwe Z-serie van Nikon in de prijzen, met een TIPA-award plus de titel ‘Best Full Frame Camera Expert’. De Nikkor Z 14-30mm won destijds in de categorie Best Mirrorless Wide Angle Zoom Lens. Kortom: de nieuwe Z-serie legt Nikon geen windeieren.

Fujifilm X-T3: beste geavanceerde camera

Een andere gelukkige winnaar is Fujifilm. De Fuji X-T3 (ik heb hem!) kreeg een EISA-award ‘Beste geavanceerde camera’. De Fujifilm GFX 100 (ik wil hem!) kreeg een EISA-award voor ‘Camera innovatie’. Ook Sony en Canon zijn flink in de prijzen gevallen, vooral voor hun lenzen. De populaire Canon EOS RP ontvang de EISA-award ‘Beste koop fullframe camera’.

EISA-awards: heel veel lenzen

Wat opvalt is het aantal awards voor lenzen. Er zijn er nogal wat verschenen. Vanwege nieuwe systemen als de Nikon Z-serie en de Canon EOS R-serie zijn nogal wat lenzen op de markt gebracht. En vooral ook Sony timmert enorm aan de weg met nieuwe toplenzen.

Nikon Z6 Beste systeemcamera’s 2019-2020

 

Sony RX100 Mark VI Beste compactcamera's 2019-2020

Opvallend is dat er de laatste jaren minder en minder compactcamera’s op het podium staan in de EISA- en TIPA-awards. Dit jaar valt er maar eentje in de prijzen: de geweldige Sony RX100 Mark VI. Overigens ligt de nog geweldigere opvolger Sony RX100 Mark VII inmiddels alweer in de schappen... Bekijk mijn review van de Sony RX100 Mark VII >>

Bekijk mijn Top 10 compactcamera's >>

 

Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD Beste objectieven 2019-2020

Bekijk al mijn lenzenreviews >>

 

Overige EISA-awards

  • Beste foto-innovatie: Sony Real-time Eye AF

 

Winnaars op de EISA-website

Alle winnaars van camera’s en objectieven staan overzichtelijk op een rij op de website van de EISA. Daar kun je ook lezen waarom ze een EISA-award in de wacht hebben gesleept.

Alle winnaars op EISA.eu >>

 

EISA-awards 2020-2021

Inmiddels zijn de EISA-awards 2020-2021 uitgereikt. Ben je benieuwd welke camera’s en objectieven in de prestigieuze prijzen zijn gevallen? Ik heb het overzichtelijk voor je op een rij gezet.

EISA-awards 2020-2021 >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (13 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy