Pentax K-1 Mark II: vlaggenschip spiegelreflex voor pure fotografen

De Pentax K-1 Mark II is misschien niet de meest sexy camera aller tijden. Touchscreen en 4K ontbreken en het is geen snelle schieter. Maar goed dat-ie is! Echt een camera voor pure fotografen. Die hun vingers erbij aflikken. Vlaggenschip in de Pentax K-serie. Alle reviews & tests.

Sensor: fullframe | Resolutie: 36.4 megapixel | Objectief: 24-70mm f/2.8 | Beelden per seconde: 4.4 | Video: Full HD | Scherm: kantelbaar, geen touchscreen | Gewicht body: 925gr | Release datum: maart 2018 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs inclusief lens: 3.199 euro op Cameranu.nl | Prijs alleen body: 1.999 euro op Cameranu.nl

Pentax K-1 Mark II op Cameranu.nl >>

Pentax K-1 Mark II Fullframe voor pure fotografen

Voorganger Pentax K-1 (uit 2016) was een topper, daar waren de reviewers het wel over eens. Pentax doet gewoon alles net even anders dan anderen. Maakt andere keuzes. Voor kwaliteit bijvoorbeeld, en niet voor fancy features. Daarmee heeft Pentax een trouwe schare fans verzameld. Pure fotografen, die gaan voor de ultieme beeldkwaliteit.

Highlights van de Pentax K-1 Mark II:

 • Snelle en nauwkeurige autofocus
 • Hoge ISO-waardes met lage ruiswaarden dankzij nieuwe beeldversneller
 • Dynamische Pixel Shift Resolution System II, ook te gebruiken bij fotograferen uit de hand
 • Hoog dynamisch bereik

Pentax K-1 Mark II op Cameranu.nl >>

Nieuw vlaggenschip

Tegen een concurrerende prijs haal je met het nieuwe vlaggenschip Pentax K-1 Mark II een fullframe camera in huis die opgewassen is tegen de beste spiegelreflexen van dit moment. De uiterst robuuste body is volgestouwd met techniek. Plus een sensor met een enorme resolutie: 36.4 megapixel.

Pentax K-1 Mark IIAccelerator: hoge resolutie, minimale ruis

Die sensor is dezelfde als die van voorganger K-1. Dus ook zonder anti-aliasing filter voor maximale scherpte. Maar nu heeft Pentax een nieuwe accelerator toegevoegd die samen met de PRIME IV beeldprocessor foto's oplevert met hoge resolutie en minimale ruis in situaties met weinig licht.

ISO tot 819.200

De ruisonderdrukkingsprestaties van de camera zijn drastisch verbeterd waardoor een maximale ISO van 819.200 mogelijk is (voorganger: 204.800). Hierdoor is de nieuwe Pentax ideaal voor fotografie bij weinig licht waarbij hogere sluitertijden vereist zijn.

Perfecte in-body beeldstabilisatie

De camera heeft Pentax eigen SR II 5-assig beeldstabilisatie in huis. De beeldsensor kan in alle richtingen kantelen, waardoor je allerlei handige functies tot je beschikking krijgt. Denk aan: automatische niveaucompensatie, fijnafstelling van de beeldcompositie en Astro Tracer. Met die laatste functie maak je scherpe foto's van de sterrenhemel uit de hand. En daarmee fotografeer je de sterren van de hemel...

Pentax K-1 Mark IIPixelshift II: foto’s met extreem hoge resolutie

De Pentax K-1 had al het innovatie Pixel Shift-resolutiesysteem aan boord. Dit is nu verbeterd en heet in de Mark II: Pixel Shift Resolution System II. Pixel Shift legt 4 beelden van je onderwerp vast door de sensor telkens 1 pixel te verschuiven. Deze beelden voegt de camera samen tot een beeld met een extreem hoge resolutie.

En gewoon: schieten uit het vuistje

Omdat Pixel Shift II ook de RGB-kleurgegevens van elke pixel gebruikt, krijg je niet alleen beelden met een superhoge resolutie, maar ook: fijnere details, weinig ruis en natuurgetrouwere kleuren. En het mooie is: je statief kun je thuislaten. Je kunt gewoon Pixel Shiften uit de hand.

Optische zoeker met 100% gezichtsveld

Op de achterkant van de robuuste, stofdichte en waterbestendige body zit een optische zoeker met een gezichtsveld van bijna 100%. Daaronder zie je een groot 3.2 inch LCD-scherm van 1.037 miljoen pixels. Je kunt het in alle richtingen kantelen. Het scherm heeft gehard glas voor extra duurzaamheid. Met de Outdoor View modus kun je de gewenste helderheid van het beeldscherm met één druk op de knop kiezen.

Pentax K-1 Mark IITe veel om op te noemen...

En zo zijn er nog meer supermooie features aan boord. Te veel om op te noemen. Ben je een nachtfotograaf (sterrenhemel)? De rood verlichte monitorweergavefunctie maakt het kijken naar het scherm gemakkelijker wanneer je ogen gewend zijn geraakt aan de donkere omgeving. En het LCD-scherm heeft een ontwerp zonder luchtopening dat zorgt voor minder reflecties en beter zicht als je buitenshuis fotografeert.

Snelle en nauwkeurige autofocus

De autofocus in de Pentax K-1 Mark II is nauwkeurig en snel dankzij de Safox 12 AF-sensormodule met 33 AF-sensoren. Ook is het volgen van snel bewegende onderwerpen in de AF Continuous-modus sterk verbeterd.

Wifi en GPS

De Pentax K-1 Mark II heeft ingebouwde wifi, waardoor je hem met je smartphone of tablet op afstand kunt bedienen. Ook kun je beelden eenvoudig delen op sociale media. Met de GPS-module voeg je locatiegegevens toe aan je opnames. Op je computer zie je vervolgens precies waar en wanneer je die adembenemende foto’s hebt geschoten.

Pentax K-1 Mark II op Cameranu.nl >>

Pentax K-1 Mark IIWat vinden professionele reviewers?

De Pentax K-1 Mark II: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Photographyblog.com: De Pentax K-1 Mark II is een excellente fullframe spiegelreflex. Toch voelt hij niet als een volledige opvolger van de K-1 Mark I, maar als een upgrade om een aantal minpunten van de al geweldige voorganger op te lossen.
  18 maanden is behoorlijk lang in de snelle digitale camera-wereld. En dus is het feit dat Pentax die tijd heeft nodig gehad om slechts een handvol nieuwe features toe te voegen aan de voorganger teleurstellend. De reviewer aarzelt of hij bezitters van de vorige versie moet aanraden om te upgraden naar het nieuwe model. De drie belangrijkste verbeteringen van de Mark II ten opzichte van de Mark I zijn het niet waard om te upgraden.
  Het ISO-bereik is vergroot naar 819.200. Dat lijkt geweldig, maar in de praktijk zijn foto’s met zo’n hoge ISO niet bruikbaar. Toch zijn de ISO-prestaties wel beter geworden. Ook het autofocussysteem is sneller en ‘snappier’ geworden, en meer betrouwbaar bij het volgen van bewegende onderwerpen. En de pixelshift-modus kun je nu ook zonder statief gebruiken. Je krijgt scherpe beelden van hoge resolutie. Toch is deze modus niet altijd inzetbaar. Kortom: wie een Mark I heeft, hoeft niet te upgraden. Voor wie geen Mark I heeft is deze Pentax wel heel aantrekkelijk, want het is een geweldige camera. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.

Pentax K-1 Mark II op Cameranu.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Pentax K-1 Mark II

 • Fullframe 36.4 megapixel CMOS-sensor zonder anti-aliasing filter
 • Zeer hoge ISO-waarden met lage ruiswaarden dankzij PRIME IV beeldprocessor
 • Dynamische Pixel Shift Resolution System II voor opnames met superhoge resolutie
 • HDR RAW-opnames, bruikbaar voor opnames uit de hand
 • Supersnelle en nauwkeurige automatische scherpstelling
 • 5-assige beeldstabilisatie voor haarscherpe opnames

Pentax K-1 Mark II op Cameranu.nl >>

 

Beste spiegelreflexcamera’s van dit momentTop 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd wat de beste spiegelreflexcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje hou ik zo goed mogelijk up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Cameranu.nl Beste webshop voor de Pentax K-1 Mark II

Zo’n mooie camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Voor de Pentax K-1 Mark II beveel ik van harte Cameranu.nl aan. Een camerawinkel met uitstekende service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De zes voordelen van Cameranu:
 • Dé foto- en videospecialist
 • Score op Kieskeurig: 9.2 (34.637 reviews)
 • Score op Trustpilot: 9.6 (900 reviews)
 • Prachtige, grote fysieke winkel in Urk
 • Alle medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen gratis in huis!

Pentax K-1 Mark II op Cameranu.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 10 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 10 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 10 nieuwste camera’s >>

 


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote