Nikon D850: allerbeste DSLR van dit moment

Nikon D850: allerbeste DSLR van dit moment

De Nikon D850 komt met een daverende klap de hitparade van topcamera’s binnen. Winnaar van de TIPA-award 2018 en de EISA-award 2018-2019. "De D850 is een camera die op alle punten de verwachtingen overtreft en die in de praktijk vrijwel de ideale DSLR is." Deze topcamera ontving vele Awards. Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Sensor: fullframe | Resolutie: 45.7 megapixel | Beelden per seconde: 9 (met grip, anders 7) | Objectief: Nikon 24-120mm f/4.0G VR | Video: 4K | Display: kantelbaar touchscreen | Gewicht body: 915gr | Frankwandelt-rating 98/100 | Prijs inclusief Nikon 24-120mm f/4.0G VR: 3.399 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Nikon D850: volop verkrijgbaar!

De Nikon D850 ligt in de schappen! En dus kun jij de trotse bezitter zijn van deze nu al legendarische camera! Vanwege de grote run op deze camera is hij wel regelmatig uitverkocht. Winnaars zijn nu eenmaal populair...

Ongewoon megapixelmonster

De Nikon D800 was een destijds ongewoon megapixelmonster: 36 megapixel op de fullframe sensor. De fotowereld stond helemaal op z’n kop. De D810 deed daar in 2014 nog een forse schep bovenop, door het anti-aliasfilter weg te halen, waardoor je nog scherpere foto’s kon schieten.

Nikon D850 op Cameranu.nl >>

Nikon D850 op Cameraland.nl >>

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

Fotowereld staat op z’n kop

Nu de Nikon D850 op de markt is, staan alle professionele reviewers (en natuurlijk alle professionele fotografen) op scherp: heeft Nikon zo’n zelfde stunt uitgehaald met dit nieuwe lid van de camerafamilie?

Nikon D850 Speculaties & rumors

In de zomer van 2017 doken overal op het web speculaties op. Op zogeheten ‘rumor-sites’ (het gerucht gaat...) was al het één en ander uitgelekt over de nieuwe Nikon. En Nikon zelf had al wat tipjes van sluiers opgelicht.

Specs om van te watertanden

En de specificaties van de Nikon D850 zijn om van te watertanden. De D850 heeft veel te bieden voor veel fotogenres. Voor actie- of modefotografie, maar ook voor het vastleggen van reportages, landschappen, 4K-UHD video en 8K-timelapses. De snelheid is indrukwekkend voor een fullframe met zoveel megapixels op de sensor (7 beelden per seconde). Ook de buffer tot 51 raw-foto's is flink groot.

Nikon D850 Enorm dynamisch bereik

En ook de lichtgevoeligheid, het 153-punts autofocus-systeem én het enorme dynamische bereik zullen tot de verbeelding spreken van veel fotografen en filmers. Op de sensor zitten geen 48 megapixels (zoals de rumors deden geloven) of 50 megapixels (waarop door fans gehoopt werd), maar om precies te zijn ‘slechts’ 45.7 megapixel. Wat een tegenvaller ;)

Nikon D850 op Cameranu.nl >>

Nikon D850 op Cameraland.nl >>

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

Rijke kleuren, natuurlijk contrast

De fullframe sensor en de EXPEED 5 beeldprocessor zorgen voor rijke kleuren en natuurlijk contrast van de beelden. Het optische doorlaatfilter is bij de sensor weggelaten voor een sublieme scherpte en een beeldkwaliteit met meer details dan ooit.

Nikon D850 Zeer lichtgevoelig

Ook de lichtgevoeligheid van de D850 is groot: de ISO-waarde is instelbaar van 64(!) tot 25.600, en is nog van 32 tot 102.400 uit te breiden.

Toch een snelheidsmonster...

Over de D800-serie van Nikon kon je tot nog toe veel zeggen, maar dat het snelheidsmonsters waren, nou nee. Met de D850 is dat anders, heel anders. Snelheid is juist een belangrijke winfactor van de D850. Ten eerste is het autofocus-systeem met 153 AF-punten niet alleen zeer precies, maar ook razendsnel. Er is een aparte processor voor de scherpstelling aanwezig zodat je optimaal kunt profiteren van het AF-systeem in de meest uiteenlopende situaties.

7/9 beelden per seconde (en ssssstttttilllll)

Ten tweede schiet hij ook bijzonder snel: in de burstmodus levert de D850 tot wel 7 beelden per seconde. Plaats je er de optionele Battery Grip op, dan is dit zelfs 9 beelden per seconde. En dat kan ook heel stil: als discreet zijn belangrijk is, schakel je de Silent Live View in zodat je minder opvalt bij het vastleggen van intieme momenten zoals een afscheidsceremonie, een huwelijksplechtigheid, in een kerk of bij een klassiek concert. Uit onderstaande reviews blijkt dat je helemaal niets hoort.

Professionele video’s & timelapse in 8K

De videoprestaties van de D850 vallen ook op. Je schiet professionele video's in 120p Full HD-kwaliteit of 4K-UHD kwaliteit met behulp van focus peaking en e-VR. Ook het maken van een timelapse met een resolutie van 8K behoort tot de mogelijkheden.

Nikon D850 op Cameranu.nl >>

Nikon D850 op Cameraland.nl >>

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

Nikon D850 In-camera focus-stacking modus

Nog zo’n bijzondere feature: de D850 is de eerste DSLR met een in-camera focus-stacking modus. Daarmee maak je uitzonderlijk scherpe foto's met een grote scherptediepte. En het werkt allemaal bijzonder simpel.

Tot 5100 foto’s schieten

De body van de D850 is zoals je mag verwachten: bijzonder robuust en weerbestendig. Nog zo’n hele mooie feature: met de bijbehorende EN-EL15 accu kun je al 1840 foto's maken. En met de optionele Battery Grip kun je dat aantal opkrikken tot maar liefst 5100 foto's!

Kantelbaar display

Gelukkig zijn veel rumors gewoon uitgekomen. Zo heeft de Nikon D850 een kantelbaar display. Het is geen selfiescherm, dus je kunt hem niet 180 graden kantelen. Maar Nikon mikt met de D850 ook niet bepaald op selfie-schieters...

Nikon D850 op Cameranu.nl >>

Nikon D850 op Cameraland.nl >>

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

Directe concurrenten: Sony A9 II en Canon 5D Mark IV

De Nikon D850 doet een frontale aanval op twee andere zeer goed besproken camera’s in ongeveer dezelfde prijsklasse: de Sony A9 II en de Canon 5D Mark IV. Benieuwd naar deze camera’s? Ik heb alle reviews voor je op een rij staan.

Reviews Sony A9 II >>

Reviews Canon 5D Mark IV >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Winnaars van de TIPA-awards 2018Winnaar TIPA-award 2018

De Nikon D850 is winnaar van de TIPA-award 2018. In totaal 15 camera's en 9 objectieven hebben deze prestigieuze award in de wacht gesleept. Bekijk alle winnaars!

Winnaars TIPA-awards 2018 >>

 

Nikon D850Professionele reviewers over de Nikon D850

De Nikon D850: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik voor je samen. Hieronder zet ik eerst de belangrijkste pluspunten en minpunten uit deze reviews voor je op een rij, plus de awards.

Sterke punten van de Nikon D850

 • Zeer degelijke professionele DSLR die ‘alles kan’
 • Ideale landschaps- en studiocamera, maar ook reportage- en sportcamera
 • Geweldige combinatie van hoge resolutie, snelheid en sensorgevoeligheid
 • Uitstekende scherpte en detaillering, prachtige kleurweergave
 • Hoge resolutie en toch zeer hoge seriesnelheid
 • Voortreffelijke dynamisch bereik van 14 stops
 • Stil fotograferen met volledige resolutie en hoge snelheid
 • Zeer goede autofocus, ook bij heel weinig licht
 • Snelle en trefzekere autofocus-tracking
 • Video’s met een geweldige dynamiek en zeer weinig ruis
 • Mooie 4K-video zonder crop
 • Grote en heldere zoeker
 • Helder en fijn werkend touchscreen
 • Robuuste weerbestendige body, goed doordachte knoppen, infrastructuur, menu’s
 • Zeer concurrerend prijskaartje

Zwakke punten van de Nikon D850

 • Bakbeest van een camera (maar ligt goed in de hand)
 • Scherpstellen in liveview kan sneller

Awards voor de Nikon D850

 • TIPA-award: Beste professionele spiegelreflexcamera 2018
 • DPReview: Gold Award
 • Fotomagazine Focus: Super
 • Zoom.nl: Diamant Award
 • Digifoto Pro: Platina Award

 

Nikon D850 Digifoto Pro over de Nikon D850

‘De Nikon D850 – Verjaardagscadeau’ luidt de kop van het mooie review van fototijdschrift Digifoto Pro (koop dat blad!). Terecht, want Nikon bestaat bij introductie van dit vlaggenschip precies 100 jaar. De D850 is vooral een cadeau voor alle liefhebbers van fotografie: het is namelijk een fenomenale camera, blijkt uit het review.

Hooggespannen verwachtingen overtroffen

De D850 is een camera die de hooggespannen verwachtingen niet alleen waarmaakt, maar ver overtreft. Digifoto Pro: “De D850 is op een typische Nikon-manier beter dan verwacht: het was technisch een heel degelijk ontwerp, uitgaande van componenten en ideeën die hun kracht in de praktijk bewezen hadden.” De grootste verrassing van de D850 is volgens de reviewer de prijs: “Ondanks alle vernieuwingen blijft die op precies hetzelfde niveau als de D810 en de D800E ten tijde van de introductie.”

Fotograferen zonder geluid

De D850 heeft vele mooie features. Een daarvan is: hij kan stil fotograferen met behoud van de volledige resolutie en in hoge snelheid. Geen geluid te horen. “Bij 46 megapixel haalt hij 6 beelden per seconde en bij 8 megapixel zelfs 30 beelden per seconde. Stil is in dit geval ook echt stil: je hoort helemaal niets.”

Kampioen van de dynamiek

In de praktijk blijkt de D850 zo goed als de specs eruit zien. De dynamiek bijvoorbeeld. “Al op basis van de TIFF-beelden was te zien dat de dynamiek een stuk beter was dan die van de D810, die op zijn beurt de tot dan toe ongeslagen kampioen van de dynamiek was. De RAW-beelden bevestigen dit beeld. Er is een stop meer dynamiek maar opvallend is vooral dat de kleuren van sterk opgehelderde diepe schaduwen beelden veel beter zijn.”

Focus stacking: fluitje van een cent

De D850 heeft veel voordelen. Het grote en heldere zoekerbeeld is een opvallend voordeel. Voor landschapsfotografen is het voordeel vooral de automatische focus stacking, wat met de D850 volgens Digifoto Pro een fluitje van een cent is. “Dat gaat razend snel en heel eenvoudig.” Voor filmers zal het zoeker-masker een uitkomst zijn. “De praktische voordelen bij het filmen kunnen nauwelijks onderschat worden.”

Grote snelheid

Voor wie reportages maakt is de grote snelheid van de D850 met z’n hoge resolutie heel handig. “Dankzij de XQD-kaart wordt de (grote) buffer van de camera nauwelijks belast. Het wegschrijven van de data gaat heel snel en tijdens het wegschrijven van de beelden blijft de camera volledig bruikbaar.”

Autofocus: werkelijk uitstekend

Ook het scherpstelsysteem dat uit de Nikon D5 komt, voldoet volgens de reviewer in alle situaties “werkelijk uitstekend”. “Zelfs in situaties waarin je nauwelijks een hand voor ogen ziet (EV -4) stelt het snel en goed scherp en de precisie is uitstekend.”

Platina Award

Er kan dus maar één conclusie zijn: “De D850 is een cadeau van Nikon aan zichzelf én aan de gebruikers. De camera biedt zoveel mogelijkheden voor een zeer concurrerende prijs, dat het niet anders dan een verkoopsucces moet worden.” De D850 is een camera “die op alle punten de verwachtingen overtreft en die in de praktijk vrijwel de ideale DSLR is. Het is de ideale landschaps- en studiocamera, maar hij voldoet ook uitstekend als reportage- en sportcamera én maakt video’s met een geweldige dynamiek en met heel weinig ruis.” Digifoto Pro kent de hoogste onderscheiding toe: de Platina Award.

Nikon D850 op Cameranu.nl >>

Nikon D850 op Cameraland.nl >>

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D850 Zoom.nl over de Nikon D850

Ook het bekende fototijdschrift Zoom.nl brengt de komst van de Nikon D850 in verband met Nikons eeuwfeest. Is deze ultieme alleskunner Nikons antwoord op de oprukkende systeemcamera's in het pro segment?, vraagt reviewer Cees de Jonge zich af. Daarmee vooral doelend op de extreem goed besproken Sony A9.

Bekijk mijn review van de Sony A9 >>

Razend knap met contrasten

Om met een van de belangrijkste vernieuwingen te beginnen: Zoom.nl heeft de prestaties van de totaal vernieuwde sensor vergeleken met die van voorganger D810. Wat het vermogen betreft om hoge contrasten in je opname weer te geven, was er nauwelijks verschil. “Die was met de Nikon D810 al 14 stops, en de D850 evenaart dat zonder problemen. En dat is razend knap met een 25% verhoging van het aantal pixels.”

Indrukwekkende scherpte

Die prestaties worden nog indrukwekkender als je naar de scherpte-prestaties kijkt. De D850 stelt nog hogere eisen aan je objectief dan de D810 al deed. Schroef je een uitstekend objectief op je body, dan is de verhoging in scherpte en detaillering overduidelijk te zien. “Dat betekent nog grotere prints van je opnames. Of eventueel de mogelijkheid om nog meer te snijden in je beeld, zonder veel kwaliteitsverlies.”

Slimme sluiter

Zoom roemt de elektronische sluiter. Die heeft slimmigheidjes ingebouwd die onscherpte tegengaan en tegelijk volledig stil is. “Die 'silent mode' kan in sommige situaties zoals fotograferen in kerken of bij klassieke concerten erg handig zijn.”

Doeltreffende autofocus

De autofocus van de D850 maakt ook indruk op de reviewer. “De tracking van snel bewegende objecten tijdens de fasedetectie autofocus tests was snel en erg trefzeker.” Ook het kantelbare touchscreen werkt heel fijn met scherpstelling: even tikken op het scherm om heel snel en doeltreffend scherp te stellen.

Nikon D850: prima ‘connected’

De Nikon D850 is ook een prima ‘connected’ camera. “Bij eerdere versies van Snapbridge kregen we de app of de camera nauwelijks aan de praat. Met de nieuwe app en de D850 was dat opeens een fluitje van een cent. We kregen, en zelfs als de camera uit stond, via bluetooth de 2 megapixel verkleinde bestanden foutloos over op onze smartphone.” Zo krijg je je opnames wel erg simpel op je Facebook of Instagram. Alleen het bedienen van de camera via de app valt wat tegen; daar moet Nikon nog een upgrade tegenaan gooien.

Nieuwe stap vooruit

Al met al heeft Nikon met de D850 een nieuwe stap vooruit gezet, aldus Zoom.nl. “Een enorme fotoresolutie terwijl de contrastomvang in stand bleef laat zien dat de rek er bij de traditionele reflexen nog steeds niet uit is, integendeel.” Ook met video heeft Nikon een forse stap gezet, met 4K-video zonder cropfactor, waardoor je je groothoeklenzen optimaal kunt benutten. Zoom.nl heeft wel een tip: bedenk voor aanschaf dat je ook heel goed – en dus duur – glaswerk moet hebben om de enorme resolutie te ondersteunen.

Nikon D850 versus Sony A9

De Nikon D850 krijgt van Zoom.nl een heel hoog cijfer: 9 plus de Diamant Award. En dan nu de ‘one million dollar question’: is de Nikon D850 beter dan de eveneens nieuwe Sony A9? Volgens Zoom.nl wel, want de Sony A9 kreeg een 8.7...

Nikon D850 op Cameranu.nl >>

Nikon D850 op Cameraland.nl >>

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D850 Focus over de Nikon D850

Een bijzonder jubelende review is te lezen in het bekende fototijdschrift Focus (oktobernummer 2017). Reviewer Dennis Hissink laat er geen misverstanden over bestaan: nog meer dan de Sony A9 is de Nikon D850 de verrassing (en sensatie) van 2017. “De Nikon D850 is niet zomaar de opvolger van de D810: daar doen we deze nieuwe topklasse DSLR ernstig mee tekort. We zien hem eerder als een D5 in compacter formaat.” De D5 is zoals bekend hét topmodel van Nikon.

Van alle markten thuis

De Nikon D850 is een hardcore allrounder die van alle markten thuis is en op al die markten de top aanvoert. Zoveel wordt duidelijk uit de lovende review van Hissink. De camera heeft “méér megapixels, méér snelheid en een optimaal lichtgevoeligheidsbereik. Een powercombi voor de veeleisende fotograaf.”

Reactie op de Sony A9

De komst van de D850 lijkt een reactie op de introductie van de Sony A9, die zichzelf eerder dit jaar (terecht) als ‘game changer’ afficheerde. Met de D850 trekt Nikon nu weer alle aandacht naar zich toe, aldus Hissink. De camera combineert een hoge resolutie, snelheid en sensorgevoeligheid, “een zeer krachtig pact waarmee de camera zich manifesteert als alleskunner”.

Uitblinker op alle vlakken

De Nikon D850 scoort op alle vlakken uitmuntend. Zelfs op videogebied, waar 4K volledig wordt ondersteund én het hele sensoroppervlak wordt gebruikt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Canon 5D Mark IV). De D850 heeft zoveel verbeteringen dat ze onmogelijk allemaal genoemd kunnen worden. Maar de gloednieuwe sensor en de beeldprocessor – samen de kern van een digitale camera – springen het meest in het zicht.

Beeldkwaliteit staat als een huis

“De sensor van de D850 is een ongelofelijk stukje high-end techniek”, aldus Hissink, die nog weer verder verbeterd is. Resultaat: een uitmuntende beeldkwaliteit, die “staat als een huis”. “Ondanks de flink toegenomen sensorresolutie is er geen concessie gedaan qua dynamisch bereik: dit is vergelijkbaar met dat van de D810. Dat is een knappe prestatie.” Ook de kleurweergave is heel natuurlijk. En “de detailweergave in het beeld is hoog, met een heel fijne scherpte.”

Zeer hoge scherpte

Die scherpte is “zeer hoog. De combinatie van een hoge resolutie en de individuele pixelkwaliteit vormt samen met de nauwkeurige scherpstelling het recept voor een hoogstaande beeldkwaliteit.”

Verrassend en indrukwekkend

De Nikon D850 is kortom een verrassende en indrukwekkende camera. “Een spiegelreflex die zich niet alleen kan meten met de top in reflexland (en tegelijk ook de eigen D5 beconcurreert), maar tegelijkertijd ook zijn visitekaartje afgeeft aan de systeemcamerafabrikanten. Op alle fronten heeft Nikon de zaken optimaal aangepakt.” Eindoordeel: het predicaat Super met een ongekend hoog cijfer: 9.3.

Nikon D850 op Cameranu.nl >>

Nikon D850 op Cameraland.nl >>

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D850 Chip Fotomagazine over de Nikon D850

Chip Fotomagazine heeft de tijd genomen voor z’n uitgebreide en interessante review van de Nikon D850. In het decembernummer staat een zeer lovende review van Ton Heijnen. “De D850 combineert het beste dat de fabrikant te bieden heeft: een grote sensor met hoge resolutie en een uitstekende uitrusting. De prijs is hoog, maar daar krijg je heel wat voor terug.”

Indrukwekkende getallen

Dat blijkt al uit de indrukwekkende getallen, aldus Heijnen. Zo had Nikon nooit eerder een spiegelreflex met 45 megapixel op de sensor. “Daarnaast heeft hij de tot nu toe grootste optische zoeker, een enorme uitrusting en de uitgebreidste videomodus die we ooit in een camera van Nikon zagen.”

Pittige prijs is gerechtvaardigd

De camera scoort niet alleen goed op papier, ook in het testlab van Chip. “De beeldkwaliteit, de hoge snelheid en de vele extra’s rechtvaardigen wat ons betreft de pittige prijs.”

Heerlijk scherpe foto’s

Het testoordeel, verklap ik alvast, is ‘zeer goed’. En dat is volgens de reviewer vooral op het conto te schrijven van de beeldkwaliteit. “De fullframe sensor zorgt voor heerlijk scherpe en bijzonder ruisvrije foto’s.” De extra pixels ten opzichte van voorganger D810 zorgen niet voor meer ruis, zoals je zou verwachten. Nikon speelt dat klaar door de speciale sensor, die van achteren belicht wordt.

Bakbeest dat goed in de hand ligt

Hou er rekening mee, aldus Heijnen, dat je hier niet met een lichtgewicht te maken hebt. Het is echt een ‘bakbeest’. Tel je bij het gewicht van 915 gram de accu op plus bijvoorbeeld een 24-70mm f/2.8 objectief, dan kom je al snel op 2.5 kilo. “Dat gewicht ligt gelukkig wel ontzettend goed in de hand.”

Gemaakt voor professionals

De robuuste weerbestendige body, de knoppen, de infrastructuur, de menu’s, het is allemaal meer dan dik in orde. Uit alles blijkt dat de camera vooral bedoeld is voor gevorderde en professionele fotografen. Toch zijn de menu’s heel overzichtelijk. En je kunt de functies in het menu comfortabel bedienen dankzij het grote touchscreen.

Erg goede video’s

Ook de filmfuncties zijn erg goed. “Je kunt in ultra-hd filmen met dertig beelden per seconde, er zijn aansluitingen voor koptelefoon en een microfoon, en de camera ondersteunt containerformaten MOV en MP4.”

Camera voor sportfotografen

De camera heeft ook een gigantische snelheid voor een fullframe met 45 megapixels op de sensor. “Met dit soort snelheden wordt de D850 bijna een camera voor sportfotografen.”

Spiegelreflexcamera van het jaar

Conclusie: “De beeldkwaliteit is fantastisch, de ruisprestaties zijn erg goed en wie de foto’s direct op sociale media wil kunnen plaatsen is erg blij met SnapBridge.” Heeft de D850 dan helemaal geen minpuntjes? Eentje: “Het scherpstellen in liveview had wel wat sneller gemogen. Gefeliciteerd met de honderdste verjaardag en met de spiegelreflexcamera van het jaar!” Eindoordeel: Zeer goed, met 92.6 uit 100 punten.

Nikon D850 op Cameranu.nl >>

Nikon D850 op Cameraland.nl >>

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D850 DPReview over de Nikon D850

Ook DPReview heeft z’n drie top-reviewers op de Nikon D850 gezet: Carey Rose, Richard Butler, Rishi Sanyal. En om gelijk de conclusie te verklappen: “The D850 is the best DSLR on the market today, and among the best all-around stills cameras we've ever tested.”

Beter dan de D810 in elk opzicht

De reviewers zijn dus onder de indruk van de D850, en zelfs meer dan onder de indruk. Hij is beter dan z’n voorganger, de D810, in zo ongeveer elk denkbaar en meetbaar opzicht. “and this is all the more striking when you think about how capable that camera still is”.

Niet 100% perfect

Toch is de D850, net zoals elke camera, niet 100% perfect. De minpunten hebben te maken met de autofocus, de live view en de video-prestaties. “It's clear, though, that given our experience with autofocus calibrations, that we are running up against some inherent deficiencies in DSLR design with the D850. There's also the matter of Live View focus performance that Nikon hasn't quite solved, and though they've made great strides in their video quality, there's a ways to go before they're really competitive.

Ongelofelijke details in landschappen

Maar afgezien daarvan zou de D850 wel eens de meest afgeronde en beste camera voor fotografie ooit kunnen zijn. “If you're careful with your technique and have the requisite lenses, the D850 will reward you with incredible detail in landscapes and portraits.”

Autofocus: hoogst capabel

Voor wie bewegende onderwerpen wil schieten vindt in de D850 een hoogst capabel autofocussysteem. Plus 7 beelden per seconde, met de optie om dat aantal op te krikken tot 9 beelden per seconde.

Extreem goede beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is extreem goed, daarover is geen discussie mogelijk. “The D850 puts out great color and overall image quality regardless of where the ISO value lands. You really can shoot just about anything with it.”

Beste DSLR van dit moment

Eindconclusie: de Nikon D850 zal de behoeften bevredigen van een ongelofelijk breed spectrum aan fotografen. “And we're comfortable saying the D850 is the best DSLR on the market today. For that, it merits our highest award.” En aldus krijgt de Nikon D850 met gemak de Gold Award met een 89% score.

Nikon D850 op Cameranu.nl >>

Nikon D850 op Cameraland.nl >>

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D850 Nikon D850: andere reviews

Hieronder staan andere reviews van de Nikon D850 op een rij.

Review Techradar.com

Techradar.com is altijd van de snelle met z’n reviews. Hun reviews vind ik minder gedegen dan die van DPReview, maar ze zijn wel goed. Hun conclusie: “It's felt like a long time coming, but the Nikon D850 has definitely been worth the wait. To say the specification is comprehensive is an understatement; the D850 is packed with desirable photographic features, while it backs these up with impressive performance and stunning image quality. Live View focusing speeds could still be better, while the rather rudimentary SnapBridge connectivity offered is disappointing; but those issues aside, whether you're shooting weddings, landscapes, portraits, action or wildlife, the D850 won't leave you wanting. A much more versatile proposition than the D810 (and its closest rivals), the D850 is a brilliant DSLR, and perhaps the most well-rounded camera we've ever tested.” En dus krijgt de D850 van reviewer Phil Hall de hoogste onderscheiding: 5 van de 5 sterren.

Review Francesco Spighi

De bekende Italiaanse bruiloftfotograaf Francesco Spighi op Nikonrumors.com: “I feel like this camera is really close to the perfect tool I may desire; the only cons I found, except for those smaller things like AF assist lamp and camera remote control, are connected to the Live View working modes. But I’ve never been addicted to this feature and I still prefer to see the world through an OVF. And I must say I didn’t find true limits while working with this camera. If I must summarize the reasons for which I’ll go with the D850 (and I’ll buy two probably, as I love working with two equal bodies) can be summarized in the following points: ergonomics and handling; outstanding file quality; menu and buttons; OVF; Nikkor lenses (28 + 58 is my killer combo); my two D810 are close to 200000 shots!.”

Review Ephotozine.com

Volgens de reviewer van Ephotozine.com is de Nikon D850 een echte alleskunner, die op veel fronten z’n voorganger verbetert. “The camera delivers 45.7mp images, and thanks to a new BSI CMOS sensor, noise performance is excellent (...). The noise performance is an improvement over the Nikon D810, with cleaner results straight from the camera, giving a higher usable ISO range.” Bijzonder aan deze camera is de combinatie van hoge resolutie en hoge snelheid. “It offers the ability to shoot at high speeds, with a high resolution, something very few other cameras offer.” Verder is de D850 volgestouwd met features die niet gewoon zijn voor Nikon-gebruikers. “Including an electronic shutter for silent shooting (in live-view only), focus bracketing, batch raw processing (in-camera), plus smaller raw images.” Ephotozine geeft de D850 zijn predicaat Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.

Review wildlife fotograaf Richard Peters

De Britse wildlife fotograaf Richard Peters is laaiend enthousiast over de Nikon D850. Volgens hem is het “The best wildlife photography camera ever made”, zoals de kop van z’n review luidt. “I think it’s a phenomenal camera. It’s not just me who thinks that either. The internet is full of incredibly impressed people who’ve already had a hands-on. In fact, I don’t remember the last time a camera stirred up this much excitement. The exception being the release of the D3. When its then-new FX sensor revolutionised high ISO image quality.” Is er dan geen enkel kritiekpunt op de D850? Misschien is het gewicht aan de hoge kant. “That is being very picky though, because there’s nothing else I can fault the D850 on. Nothing. It’s very rare a manufacturer releases a product that doesn’t just exceed expectations but smashes them. For me and my shooting needs, that’s what Nikon has done. They’ve produced a camera that will make capturing wildlife images less compromising then ever before.”

Nikon D850 op Cameranu.nl >>

Nikon D850 op Cameraland.nl >>

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D850 Belangrijkste kenmerken van de Nikon D850

 • 9 foto's per seconde (met grip, anders 7)
 • 4K video (in FX, geen crop)
 • 8K timelapse mogelijkheid
 • Lichtgevoeligheid: 64 - 25.600 ISO (uitbreidbaar tot 108.400 ISO)
 • 153 punts autofocussysteem
 • 3.2 inch kantelbaar touchscreen
 • 0.75x vergroting in de optische zoeker
 • 180.000 pixels RGB sensor (dezelfde die in de Nikon D5 zit)
 • Stille modus
 • Optie voor focusstacking (tot 300 foto's)
 • Dual (SD en XQD) kaart sloten
 • Geen low-pass filter

Nikon D850 op Cameranu.nl >>

Nikon D850 op Cameraland.nl >>

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Nikon D850

Bekijk een mooie YouTube-review van de Nikon D850 door fotografen Tony & Chelsea Northrup (10:14 minuten). Prachtige beelden en je krijgt een geweldige indruk van de prestaties van de D850. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon D850 op Cameranu.nl >>

Nikon D850 op Cameraland.nl >>

Nikon D850 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Beste lenzen voor je Nikon DSLR

Heel veel lenzen voor je Nikon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je lens voor je Nikon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy