Nikon D750: uitstekende middenklasser met fullframe-sensor

Nikon D750 was Camera van het Jaar bij verschillende fotografietijdschriften. En dat is niet voor niets. Is dit de ideale DSLR als je met fullframe wilt beginnen? Diamant Award bij Zoom.nl, Gold Award (90%!) bij DPReview. En een heel stuk voordeliger geworden! Alle belangrijke reviews!

Nikon D750Sensor: fullframe | Resolutie: 24.3 megapixel | Objectief: Nikon AF-S 24-120mm f/4.0G VR ED | Beelden per seconde: 6.5 | Video: Full HD | Scherm: kantelbaar (boven/onder), geen touchscreen | Gewicht body: 840gr | Release datum: eind 2014 | Frankwandelt-rating 88/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Opvolger Nikon D780 op CameraNU.nl >>

Opvolger Nikon D780 op Cameraland.nl >>

Opvolger Nikon D780 op Kamera-express.nl >>

Uitstekende fullframe DSLR’s

Terwijl de grote merken, waaronder Nikon, rollebollend over straat gaan met hun fullframe systeemcamera’s, zou je bijna vergeten dat er ook uitstekende fullframe spiegelreflexen op de markt zijn. Die geweldig goed besproken zijn en zich al volop hebben bewezen.

Nikon D750Nikon D750: veel voordeliger

Zoals de Nikon D750. Het mooie is: deze Nikon is in de loop van de tijd veel voordeliger geworden. Maar concurreert nog 100% met alle nieuwkomers. Alsof hij zegt: kom maar op, ik lust jullie rauw...

Fullframe krachtpatser

De Nikon D750 is een echte fullframe krachtpatser met een 24.3 megapixel sensor, een gevoelige autofocus én de roemruchte EXPEED 4 beeldprocessor. Het mooie van de eeuw ervaring die Nikon meebrengt: ook deze D750 combineert topsnelheid en topscherpte. Nikon staat bekend om z’n hoge beeldkwaliteit en mooie kleurweergave.

Kantelbaar display voor creatievelingen

Anders dan veel andere fullframe DSLR’s uit dit prijssegment heeft de Nikon D750 een heerlijk 3.2 inch kantelbaar display. Waardoor je alle vrijheid hebt voor creatieve composities uit onmogelijke hoeken zonder dat je languit in de modder hoeft te duiken.

Robuust en weerbestendig

Uiteraard is de Nikon D750 robuust uitgevoerd en weerbestendig. Aan boord is een herziene FX-formaat sensor die zeer lichtgevoelig is. De ISO is instelbaar van 100 tot 12.800. De camera is ook lekker snel voor een fullframe camera. Hij schiet 6.5 beelden per seconde. Ook de autofocus is rap.

Nikon D750Uitmuntende beeldkwaliteit

Voor profs is beeldkwaliteit natuurlijk een van de belangrijkste factoren bij de keuze van een camera. De Nikon D750 scoort daar uitmuntend op. Zelfs bij schemering zet hij scherpe beelden neer. Ook de ruisreductie is uitstekend waardoor foto’s en video’s veel minder beeldruis bevatten.

Filmen: verrassend goed

De Nikon D750 zul je in de eerste plaats kopen om z’n fotokwaliteit. Maar ook filmen is met de D750 verrassend goed mogelijk. Je filmt in Full HD-kwaliteit in 24p met stereogeluid. Uiteraard is er naast de ingebouwde stereomicrofoon, een externe microfoonaansluiting aanwezig.

Nikon D750Professioneel: 2 kaartsleuven

Uiteraard is de Nikon D750 voorzien van twee kaartsleuven. Zo kun je de tweede kaart te gebruiken als back-up of om de jpeg’s en raw’s gescheiden van elkaar op te slaan. Een andere mogelijkheid is om de bestandsopslag automatisch over te laten gaan op de tweede kaart, als de eerste geheugenkaart vol is. Heel handig als je aan het filmen bent.

Nikon Picture Control 2.0

Aan boord is ook het Nikon Picture Control 2.0. Daarmee heb je volledige controle over verscherping, contrast, helderheid, kleurtint en verzadiging van je foto’s en video’s. Dat scheelt je heel veel tijd in de nabewerking. Handig van Nikon!

Opvolger Nikon D780 op CameraNU.nl >>

Opvolger Nikon D780 op Cameraland.nl >>

Opvolger Nikon D780 op Kamera-express.nl >>

Update: opvolger Nikon D780!

De Nikon D750 heeft een opvolger: de Nikon D780. Alles aan deze nieuwe fullframe middenklasser is beter en sneller dan bij de voorganger. Ben je benieuwd naar deze schitterende camera?

Mijn review van de Nikon D780 >>

Nikon D780 op CameraNU.nl >>

Nikon D780 op Cameraland.nl >>

Nikon D780 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D750(Professionele) reviewers over de Nikon D750

De Nikon D750: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Cees de Jonge): Fullframe is hot, constateert Zoom.nl, en Nikon zet daar vol z’n tanden in. Met deze midrange DSLR bijvoorbeeld. “Het zou ons dan ook niet verbazen als het aandeel fullframe fotografen op Zoom.nl de komende periode wel eens zou gaan groeien.”
  Deze DSLR is robuust en tegelijk licht, een mooie combi. Heel handig is het kantelbare scherm, niet alleen voor video maar ook bijvoorbeeld voor mooie macro’s en landschapsfotografie. Een snelheidsmonster is het niet, met 6.5 beelden per seconde. “Op videogebied speelt de camera met 60 beelden per seconde in 1920x1080p wel weer mee in de hogere regionen.”
  De autofocus is uit de veel duurdere D810 geleend. “Opvallend hoe snel en doeltreffend de camera scherpstelde bij de testopnames met weinig licht.” Wifi aan boord is handig, voor het broodnodige delen op social media, maar ook om je D750 op afstand te bedienen met je smartphone.
  Dan de beeldkwaliteit. Die is net beter dan die van de D610. Ze delen vrijwel dezelfde sensor, maar de D750 maakt gebruik van de meest recente Expeed 4 beeldprocessor. “De testopnames van de Nikon D750 maken in ieder geval snel duidelijk dat, wil je de high-res mogelijkheden van je grote sensor optimaal benutten, goed glaswerk minstens zo belangrijk is.” Eindoordeel: de Diamant Award met een score van 8.3.
 • Nikon D750Camerastuffreview.com (Ivo Freriks): De Nikon D750 is perfect is uitgerust voor actiefotografie en video. De beeldkwaliteit van de D750 is volgens de reviewer vergelijkbaar met de D610. De Nikon D810 wordt zelfs overtroffen met de autofocus, het uitklapbare beeldscherm, de ingebouwde flitser en wifi. “En al dat moois is verpakt in een degelijke body die bijna net zo groot is als een camera met een DX sensor.”
  Een fullframe DSLR met uitklapbaar scherm is niet vanzelfsprekend. Fijn dat Nikon daar verandering in heeft aangebracht. Veel fotografen met een amateur spiegelreflex zijn daar immers helemaal aan gewend.
  De Nikon D750 is dus ideaal uitgerust voor een overstap van DX (aps-c) naar FX (fullframe). Maar Nikon realiseert zich ook dat veel (semi-)professionele fotografen een Nikon D750 (erbij) zullen kopen. Daarom valt de Nikon D750 onder het zogeheten NPS-programma: het programma van Nikon voor professionele camera's, met ondersteuning, zoals een vervangende camera als je de camera voor service inlevert.
 • DPreview.com (Jeff Keller, Rishi Sanyal, Richard Butler, Samuel Spencer, Barney Britton): Als DPreview liefst 5 van z’n topreviewers op een camera zet, weet je dat er iets bijzonders aan de hand is. En dat is dan ook zo. Want het gebeurt bijna nooit dat DPreview een camera test die vrijwel alles goed doet. De Nikon D750 is zo’n camera. En dat is grotendeels te danken aan z’n extreem goede sensor en dito autofocussysteem. Ook wint het punten met z’n responsive continu-fotograferen en z’n videokwaliteit.
  De D750 heeft zeer weinig zwakke punten en voorzover ze er zijn, zijn het kleine waar maar weinig fotografen last van zullen hebben. Zoals een beperkte burstcapaciteit, langzame live view-autofocus, mindere bediening via smartphone. “Given just how good the D750 is, it should come as no surprise that is has earned our top award.”
  De D750 is een uitzonderlijke fullframe DSLR die zowel enthousiaste fotografen als professionals zal aantrekken. De beeldkwaliteit is niet minder dan excellent. Het autofocussysteem is zeer geavanceerd, hij is snel met continu-opnames, en heeft een hele reeks mooie video-features. De score is uitzonderlijk hoog: 90% plus de welverdiende Gold Award.
 • Photographylife.com (Nasim Mansurov): De reviewer heeft de Nikon D750 vele maanden getest, en hij is zwaar onder de indruk van de camera. Het is een geweldige allround camera die voor alle fotografiebehoeften effectief kan worden ingezet. De D750 heeft heel veel te bieden voor zowel enthousiaste fotografen als voor professionals.
  Hij biedt een geweldig palet aan features die mooi met elkaar in balans zijn. Op alle kernpunten scoort hij goed: de resolutie van de sensor, de beeldkwaliteit, de ergonomie, de excellente autofocus en het relatief bescheiden prijskaartje. Zodra mensen erachter komen hoe goed deze camera is, zal hij snel in populariteit stijgen, en een van de meest gewilde fullframe-camera’s op de markt zijn. Zelfs Nikons eigen high end camera’s kunnen maar met moeite concurreren met de D750 op het gebied van ruisonderdrukking. “Yes, it is that good.”
 • Nikon D750Techradar.com (Phil Hall, Angela Nicholson): De Nikon D750 is een geweldige DSLR. Z’n autofocussysteem is snel en effectief, z’n matrix-meetsysteem levert precies de juiste belichting in zeer veel verschillende lichtsituaties. De beelden die hij neerzet zijn natuurlijk, maar wel briljant van kleur.
  Hij heeft misschien niet de detail-resolutie van grote broer D810, maar hij is op dat vlak meer dan een match voor de D610. De detailscherpte en het ruisniveau zijn indrukwekkend, maar op dat laatste punt (ruis) zijn de belangrijkste concurrenten soms net iets beter.
  Mooi dat deze fullframer een kantelbaar scherm heeft. Verder heeft hij vrijwel alle features die de enthousiaste fotograaf maar zou kunnen wensen, met een paar moderne features als wifi. Een uitstekende camera dus. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photofacts.nl: De Nikon D750 is een prettige camera om mee te werken. Hij reageert snel en is overzichtelijk ingedeeld met knoppen en functies. Ook voor iemand die niet vaak met Nikon werkt is de camera overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Verder voldoet de camera aan alle wensen die een fotograaf maar kan hebben.
  “De beeldkwaliteit van de Nikon D750 is vergelijkbaar met de D610. Voor de meeste fotografen zal alleen de hogere resolutie een argument voor de Nikon D810 zijn. Vind je hoge resoluties minder belangrijk dan is de Nikon D750 de slimmere keuze.” De D750 is niet goedkoop, maar je krijgt er wel een complete camera voor terug waarmee je als fotograaf niet snel iets tekort komt.
 • Nikon D750Fototijdschrift Shoot.be (Erik Derycke): De Nikon D750 is in meerdere opzichten een veel betere camera dan de D610. Zo heeft hij een beter AF-systeem, een uitklapbaar scherm en prima beeldkwaliteit. Ook aan boord zijn wifi en betere videomogelijkheden. “Wie van een Nikon DX-camera (met aps-c beeldsensor) naar een fullframe FX-camera overstapt, kiest daarom best meteen voor voor de D750.”
  De Nikon D810 is weer veel duurder, maar biedt wel 50% hogere resolutie. “Wie met 24 megapixel toekomt – en dat is iedereen die niet groter print dan A2-formaat, of niet al te veel wil croppen – is beter af met de D750.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Uitstekende camera! De eerste ervaring sinds aanschaf is positief! Duidelijk een andere beleving dan bij mijn crop camera D7100 (overigens ook geen slechte camera). Verder nog te weinig mogelijkheden gehad om de camera helemaal te testen en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Eerste indruk is prima!”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Geweldige camera met super kwaliteit! Wat een fijne camera. De layout lijkt veel op de D7100 die ik gehad heb en daardoor erg herkenbaar. Het kantelbare scherm komt toch vaker goed uit dan gedacht. Zeker bij macro-opname is dit een zeer fijne toevoeging. De bouwkwaliteit is prima. De beeldkwaliteit is super. Scherp, kleurrijk, hoog dynamisch bereik, zeer goede ruis/signaal ratio... zoals gezegd... super.”
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Enorm gebruiksvriendelijk full frame camera voor filmen en fotograferen. Voelt lekker robuust en ligt prettig in de hand. Wegschrijven (buffer) gaat snel. De Iso-gevoeligheid is top! Prima resultaten qua scherpte en kleurechtheid. Het blijft een smak geld maar je krijgt er wel wat voor terug.”
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Mijn droomtoestel! Wát een mogelijkheden, en wát een verschil met mijn oude vorige camera.. Ik merk het meteen aan de kwaliteit van de foto's; nog niet eerder zúlke scherpe plaatjes geschoten! Nog even goed verdiepen in alle mogelijkheden van dit droomtoestelletje; lekker de hele vakantie mee experimenteren.”

Opvolger Nikon D780 op CameraNU.nl >>

Opvolger Nikon D780 op Cameraland.nl >>

Opvolger Nikon D780 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D750Belangrijkste kenmerken van de Nikon D750

 • Top beeldkwaliteit dankzij fullframe 24.3MP sensor
 • Uitstekend 3.2 inch kantelbaar display met anti-reflectieve coating
 • Lichtgevoelig: ISO van 100 tot 12800
 • Spatscherpe beelden: uitstekende ruisreductie
 • Professioneel: 2 SD-geheugenkaartsleuven
 • Compatibel met Nikon’s creatieve verlichtingssysteem
 • Robuuste body: weerbestendige body met duurzame sluiter
 • Connected: ingebouwde wifi

Opvolger Nikon D780 op CameraNU.nl >>

Opvolger Nikon D780 op Cameraland.nl >>

Opvolger Nikon D780 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Beste lenzen voor je Nikon DSLR

Heel veel lenzen voor je Nikon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je lens voor je Nikon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy