Nikon D7200: uitstekende middenklasser voor een outlet-prijs

Elk nadeel hep 3 voordelen. Nadeel: de Nikon D7200 uit 2015 heeft niet de allermodernste snufjes aan boord. Voordeel 1: het is een dijk van een middenklasse spiegelreflex. Voordeel 2: hij is veel goedkoper dan z’n opvolger. Voordeel 3: hij is bijna net zo goed! Alle belangrijke reviews!

Nikon D7200Sensor: DX (= ongeveer aps-c) | Resolutie: 24.1 megapixel | Objectief: Nikon AF-S 18-105mm f/3.5-5.6G VR ED DX / fullframe-equivalent: 27-158mm | Beelden per seconde: 6 | Video: Full HD | Scherm: vast, geen touchscreen | Gewicht body: 675gr | Release datum: maart 2015 | Frankwandelt-rating 82/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Opvolger D7500 op CameraNU.nl >>

Opvolger D7500 op Cameraland.nl >>

Opvolger D7500 op Kamera-express.nl >>

DPReview: D7200 bijna net zo goed als D7500

Vergelijk je op DPReview (dé reviewsite voor camera’s) de Nikon D7200 met z’n opvolger D7500, dan zitten ze met hun scores heel dicht tegen bij elkaar. De beeldkwaliteit is nagenoeg even goed: de D7200 iets beter met raw-bestanden, de D7500 iets beter met jpegs. De D7500 heeft wel meer in huis voor videografen, is iets beter met hoge ISO’s, en heeft een wat betere elektronische zoeker.

Nikon D7200Allebei een Silver Award

Beide modellen scoren op DPReview een Silver Award. De D7500 scoort 86%, de D7200 84%. Het ligt allemaal erg dicht bij elkaar dus. De D7200 heeft een duidelijk betere prijs/kwaliteitverhouding: meer waarde voor je geld dus.

Enorm goede aankoop

Tot zover de vele ‘goodies’ van deze DSLR. Voor wie niet het modernste van het modernste in huis hoeft te halen, is de D7200 dus een enorm goede aankoop. Wat heeft hij allemaal te bieden?

Het hart van de D7200

Allereerst vind je in het kloppend hart van de D7200 een topmodel 24.1 megapixel DX-formaat CMOS-sensor en de supersnelle en beproefde EXPEED 4 beeldprocessor. Ten opzichte van de voorganger (D7100) is de ISO-gevoeligheid een flink stuk opgeschroefd. Ook kan hij meer continu opnames maken door het uitgebreide buffergeheugen.

Nikon D7200Slimme technieken

Ook heeft hij allerlei slimme technieken en functies in huis. Denk aan Nikon’s Picture Control, automatische scherpstelling en Auto ISO in de M-stand. Daardoor maak je gegarandeerd beelden met schitterende kleuren en weinig ruis.

Razendscherpe beelden

De D7200 gebruikt geen optisch laagdoorlaatfilter. Daardoor maakt hij optimaal gebruik van de uitstekende sensor. En dat betekent: razendscherpe beelden waarin je zelfs de kleinste details ziet. De D7200 is ook lekker lichtgevoelig, met een bereik van ISO 100 tot 25.600 (uit te breiden tot ISO 102.400).

Nikon D7200Geen snelheidsmonster

Naar moderne maatstaven is de D7200 geen snelheidsmonster. Maar snelle acties legt hij toch moeiteloos vast doordat hij 6 beelden per seconde schiet (maximaal 18 beelden). Ook de autofocus heeft geen enkel probleem met het scherpstellen op bewegende onderwerpen. De camera heeft 51 scherpstelpunten, waaronder 15 kruissensoren in het midden.

Groot LCD-display

Achterop de D7200 prijkt een groot LCD-display van 3.2 inch, met een indrukwekkende kijkhoek. Je kunt opnames maken via het scherm met live weergave of via de heldere zoeker. Met de effectenstand kun je direct speciale effecten toepassen op foto’s en video’s.

Mooie video en prachtige time-lapses

Voor video heeft de D7200 helaas geen 4K aan boord. Maar wel een super goede Full HD-video met 60p. Daarmee kun je bijvoorbeeld prachtige time-lapse beelden maken met gelijkmatige belichting.

Professionele features

Professionele features heeft de D7200 ook aan boord, zoals de 2 afzonderlijke kaartsleuven voor SD-geheugenkaarten. Zo heb je altijd genoeg opslagruimte of kun je de RAW- en JPEG-bestanden afzonderlijk van elkaar opslaan.

Nikon D7200Verbonden met je smartphone

De Nikon D7200 is uitgerust met zowel wifi als NFC. Daardoor is het heel eenvoudig om je beelden te verzenden naar je smartphone en direct te delen op social media. Eén enkele tik tegen uw draadloze apparaat en de D7200 maakt contact om je bestanden snel te kunnen overzetten.

Licht, compact & duurzaam

De Nikon D7200 is licht en compact, maar zit wel in een duurzame behuizing. De body is aan de achter- en bovenkant water- en stofbestendig dankzij de degelijke magnesiumlegering.

Opvolger D7500 op CameraNU.nl >>

Opvolger D7500 op Cameraland.nl >>

Opvolger D7500 op Kamera-express.nl >>

Update: opvolger Nikon D7500

Helaas, de Nikon D7200 is niet meer verkrijgbaar. Gelukkig is de opvolger Nikon D7500 nóg beter. Helaas ook duurder... Benieuwd naar deze fantastische DSLR?

Bekijk mijn review >>

Nikon D7500 op CameraNU.nl >>

Nikon D7500 op Cameraland.nl >>

Nikon D7500 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera’s en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 15 januari 2024! Profiteer nu!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Nikon D7200

De Nikon D7200: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 

Nikon D7200DPReview over de Nikon D7200

Liefst 3 topreviewers heeft DPReview op de Nikon D7200 gezet: Richard Butler, Rishi Sanyal en Jeff Keller. In hun uitvoerige review zagen ze de D7200 goed door. Wat zijn hun belangrijkste bevindingen?

Niet hoog verheven boven de concurrentie

Ten eerste is de Nikon D7200 niet de camera die hoog boven de concurrentie verheven is zoals voorganger D7100 dat was. Daarvoor is de concurrentie stomweg te groot geworden. Geen enkele camera steekt meer huizenhoog boven de rest uit. Maar zoek je een DSLR en schiet je er vooral foto’s mee, dan is de D7200 de meest voor de hand liggende keuze.

Vlot en plezierig in het gebruik

De bediening, z’n uitstekende beeldkwaliteit en de excellente autofocus-tracking maken de D7200 vlot en erg plezierig in het gebruik. Daarnaast zijn er features die er flink positief uitspringen, zoals de autofocus bij weinig licht, de wifi en de functie ‘Active D-lighting’, waarmee je de belichting kunt verbeteren.

Video: niet de eerste keuze

Ben je daarentegen meer geïnteresseerd in video, dan is de D7200 een minder logische keuze. Dan kun je beter naar concurrerende systeemcamera’s kijken. Maar heeft video minder je interesse, dan is de D7200 echt een formidabele camera.

Silver Award (84%)

De D7200 is dus een fijne update van een al excellente camera. De sensor biedt verbeteringen in dymanisch bereik, de autofocus werkt prima bij weinig licht en de buffer voor continu-opnames zorgt ervoor dat onderwerp-tracking uitstekend werkt. De autofocus in live view is echter langzaam en ook kun je tijdens video het diafragma niet bedienen. Maar voor fotografie is de D7200 excellent. Eindoordeel: Silver Award met een score van 84%.

Opvolger D7500 op CameraNU.nl >>

Opvolger D7500 op Cameraland.nl >>

Opvolger D7500 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D7200Andere (professionele) reviewers over de Nikon D7200

Hieronder zie je de kernpunten uit de belangrijkste andere professionele en gebruikers-reviews van de Nikon D7200.

 • Zoom.nl (Cees de Jonge): Voorganger D7100 werd destijds beschouwd als een van de beste aps-c camera’s op de markt. Hoe zit dat met de opvolger D7200? “Hoe maak je van een uitstekende camera een nog beter model? Criticasters willen natuurlijk meteen een totaal vernieuwend ontwerp, terwijl anderen liever de subtiele evolutiemethode omarmen. Als je een Nikon D7100 bezit, hoef je niet naar de winkel te hollen om deze upgrade te gaan halen. Maar heb je een body uit de 3 of 5 serie, dan zal deze Nikon D7200 je misschien wel over de streep trekken.”
  Een aantal redenen noemt De Jonge daarvoor. De sensor presteert nog iets beter dan die van de D7100, die al zo goed was. Redenen zijn ook de nieuwe Nikon body en Expeed 4 beeldprocessor. Die laatste zorgt samen met een grotere buffer voor een veel groter aantal continu-opnames die je achter elkaar kunt maken. “Voor de sport- of natuurfotograaf een verademing.” Een snelheidsmonster is het niet, de burstrate ligt op 6 opnames. Dat is tegenvallend.
  De autofocus is erg snel en accuraat. “Doordat de body in staat is om tot een lichtwaarde van -3 EV scherp te stellen, kun je zelfs bij extreem weinig licht nog een snelle autofocus verwachten.” Wifi en nfc zijn erg welkom. Op videogebied kreeg de Nikon D7200 een paar kleine upgrades. Helaas kun je ook bij de D7200 niet je diafragma veranderen in live view of tijdens het filmen. Eindoordeel: de Goud Award met een score van 7.9.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro: Nikon heeft z’n D7200 een veel grotere buffer gegeven, waardoor de firma het belangrijkste nadeel van de D7100 heeft opgelost. De D7200 is veel beter inzetbaar voor actiefotografie dan z’n voorganger. Ook het gevoelige focussysteem draagt daaraan bij.
  Daarnaast heeft Nikon wifi toegevoegd plus op veel punten subtiele verbeteringen doorgevoerd. Denk aan een verbeterde sensor die zeer goede beeldkwaliteit levert. Maar ook aan de toevoeging van een time-lapse-functie.
  De behuizing is vrijwel onveranderd. “Hoewel we graag een uitklapscherm hadden gezien, blijven we fan van de stevige, compacte behuizing.” Al met al maakt Nikon met de D7200 geen grote sprong vooruit. Toch is het een uitstekende allrounder die voor vrijwel ieder tak van fotografie inzetbaar is. Eindoordeel: Goud Award
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Wat een dijk van een camera! Drie weken geleden een Nikon D7200 gekocht bij CameraNu na prima advisering (eigenlijk zoals altijd). Wat een super fijne camera zeg, even een weekend alles doorlopen met de handleiding op mijn iPad, dingen uitproberen en inmiddels kan ik lezen en schrijven met mijn camera, alhoewel ik nog niet alle bijzondere "verrichtingen" heb bestudeerd, eerst het gewone werk.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Geweldige semi-professionele camera! Na een D90 en D7000 dan nu de D7200. Het is dan ook voor mij een feest van herkenning maar ook weer bewondering vanwege de vele verbeteringen weer. Het is gewoon een geweldige camera met ongekend veel mogelijkheden. Het is zeker geen instapmodel en ook niet goedkoop maar zijn geld zeker waard!”
 • Camerastuffreview.com (Ivo Freriks): “De Nikon D7200 is voorzien van een 24 megapixel APS-C / DX sensor zonder moire filter, die prestaties levert die heel dicht liggen bij de prestaties van de Nikon D5300 en D7100, die eveneens zijn voorzien van een 24 megapixel sensor. Wat beeldkwaliteit betreft, is het een nek aan nek race, waarbij de Nikon D7200 het in onze Imatest metingen net iets beter deed, met name bij het dynamische bereik. In praktijkopnbames zullen deze verschillen niet gauw opvallen. Ze zijn alle drie state of the art.”
 • Trustedreviews.com (Callum McInerney-Riley): De Nikon D7200 is niet bepaald een dynamische upgrade van de D7100. Hij ziet er niet anders uit, en voelt ook niet anders. Maar de beelden die hij produceert zijn geweldig, het focussysteem is ‘top notch’ en de body is van hoge kwaliteit en weerbestendig. Daarmee is het een uitstekend werkpaard voor wie veel met z’n camera op pad wil in allerlei weersomstandigheden.
  Wie al een Nikon D7100 bezit, hoeft waarschijnlijk niet te upgraden. Al met al is het een betrouwbare en robuuste outdoor-camera. Alles waar een enthousiaste fotograaf naar verlangt, heeft de D7200 in huis. Eindscore: 4 van de 5 sterren.
 • Nikon D7200Photographyblog.com (Amie Davis): Liever dan het design en de werking van de voorganger compleet op de schop te gooien, heeft Nikon ervoor gekozen een paar cruciale upgrades door te voeren. Die maken van de D7200 een camera die nóg aantrekkelijker is dan z’n voorganger, die al zo geweldig was.
  De D7200 is ontworpen voor enthousiaste fotografen. Dat betekent dat hij erg goed moet zijn in een breed pallet van verschillende fotogenres. En gelukkig: dat is hij ook. Moet je upgraden als je de D7100 al hebt? Dat hangt ervan af. Ben je een sport- of wildlife-fotograaf, dan is de toegenomen schietsnelheid wel heel aantrekkelijk. Maar schiet je vooral landschappen of portretten, dan maakt dat niet uit. Ook als je vaak in de schemering schiet, heeft de D7200 extra gevoeligheid te bieden.
  Wie een eerdere versie heeft van de D-serie zal in de D7200 een uitstekende camera vinden om naar te upgraden. Hij voelt direct vertrouwd aan, maar biedt zoveel extra bedieningsmogelijkheden plus een 100% zoeker. Overall is hij veel prettiger in het gebruik dan voorgangers.
  Al met al heeft Nikon een geweldige camera op de markt gebracht, die zeer breed inzetbaar is voor de enthousiaste fotograaf. Een paar hele kleine minpuntjes (zoals het ontbreken van een kantelbaar touchscreen) zorgen ervoor dat de D7200 net niet perfect is. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Phil Hall, Amy Davies): Een van de beste DSLR’s voor enthousiaste fotografen! Al is het niet een extreme upgrade ten opzichte van de D7100. Maar Nikon heeft een uitstekende camera nog verder verbeterd. Alle verbeteringen op zich zijn misschien klein, maar alles bij elkaar maken ze een echt verschil.
  Net zoals bij de D7100 is ook bij de D7200 de bouwkwaliteit zeer solide. Ook is de camera heel prettig te bedienen. “It's got a high-quality feel that you would normally expect from a model near the top of Nikon's range, rather than in the middle.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographylife.com (John Sherman): Nikons D7200 is een beest van een camera en heel plezierig om mee te schieten. Alles werkt soepel, hij reageert uiterst snel en heeft een prima ergonomie. De sensor van de D7200 zet ongelofelijk goede prestaties neer. Als DX-sensoren nog beter worden, dan dreigt er gevaar voor de fullframe FX-sensoren en de bijbehorende zware lenzen.
  De D7200 heeft het meest capabele autofocussysteem dat de reviewer ooit met een DSLR van Nikon heeft gebruikt. “My D4s is jealous.” Voor allround fotografie is de D7200 een echte winnaar. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de D7100 betreffen de videocapaciteiten. Ook wie time-lapse schiet zal profiteren. Het is ook de eerste Nikon DSLR met ingebouwde wifi en NFC.
  Alleen voor wildlife- en actiefotografie ligt hij wat frame-rate en buffer betreft achter op de Canon 7D Mark II. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.

Opvolger D7500 op CameraNU.nl >>

Opvolger D7500 op Cameraland.nl >>

Opvolger D7500 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D7200Belangrijkste kenmerken van de Nikon D7200

 • Uitstekende beeldkwaliteit: 24.1 megapixel DX-formaat CMOS-sensor
 • Prachtig filmen: Full HD-video’s van 1080p met 60fps
 • Lekker creatief: time-lapse met gelijkmatige belichting
 • Zeer lichtgevoelig: bereik van ISO 100 tot 25.600
 • Razendsnel: autofocussysteem met 51 scherpstelpunten
 • Snelle schieter: continu-opnames met wel 6bps
 • Professioneel: 2 SD-kaartsleuven aanwezig
 • Goed verbonden: wifi- en NFC-connectiviteit

Opvolger D7500 op CameraNU.nl >>

Opvolger D7500 op Cameraland.nl >>

Opvolger D7500 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Nikon D7200

Bekijk een mooi en kort filmpje over Nikon D7200.

Opvolger D7500 op CameraNU.nl >>

Opvolger D7500 op Cameraland.nl >>

Opvolger D7500 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Beste lenzen voor je Nikon DSLR

Heel veel lenzen voor je Nikon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je lens voor je Nikon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2023 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy