Nikon D6: vlaggenschip DSLR voor professionals

De Nikon D6 is dé nieuwe vlaggenschip spiegelreflex voor professionals. Hij combineert excellente beeldkwaliteit met razende snelheid. Deze fullframe topcamera is speciaal bedoeld voor sport-, actie- en wildlife-fotografen. Focus Predicaat Super. “De D6 is als een echte racewagen voor het racecircuit.” Alle belangrijke reviews!

Nikon D6Sensor: fullframe | Resolutie: 20.8 megapixel | Beelden per seconde: 14 | Video: 4K/30p + MP4 | Scherm: vast 3.2 inch touchscreen | Gewicht body: 1.270gr | Release datum: 21 mei 2020 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs body: 7.299 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Nikon D6 op CameraNU.nl >>

Nikon D6 op Cameraland.nl >>

Nikon D6 op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Nikon D6

 • Vlaggenschip DSLR voor sport-, actie- en wildlifefotografen
 • Razendsnel schieten: 14 beelden per seconde
 • Zeer krachtige autofocus: Multi-CAM 37K-autofocussensormodule met 105 scherpstelpunten
 • Gloednieuwe EXPEED 6 beeldprocessor
 • ISO-bereik uitbreidbaar tot ISO 3280000
 • Langer werken op een acculading
 • Bluetooth, wifi en gps
 • Uitstekend afgedicht tegen de elementen

Nikon D6Nieuw vlaggenschip voor sport en actie

Na lang wachten is Nikon op de proppen gekomen met alle details van z’n vlaggenschip DSLR voor sport- en actiefotografen. De professionele sportfotografen hebben hier met het oog op de Olympische Spelen in Tokyo natuurlijk reikhalzend naar uitgekeken, al zijn die nu uitgesteld tot 2021... Valt het mee? Valt het tegen?

Meest geavanceerde DSLR

En deelt Nikon een mokerslag uit aan z’n directe concurrenten: Canon en Sony? Volgens Nikon zelf wel, want dit is, in de woorden van deze firma: “De meest geavanceerde DSLR van dit moment.” Bescheiden zijn ze natuurlijk niet bij Nikon. Bij concurrent Canon zijn ze dat ook niet. Het gaat echt een één-op-één-gevecht worden, met vooralsnog een flinke bijrol voor Sony met z’n Sony A9 II.

Hybride camera

De grootste concurrent van de Nikon D6 is natuurlijk de nieuwe Canon EOS 1D X Mark III. Dat is een hybride camera die het beste van de DSLR – zoals een perfecte optische zoeker en lange accuduur – combineert met de beste technieken van de moderne systeemcamera’s – zoals geavanceerde autofocus. De Nikon D6 biedt vergelijkbare features, maar de verpakking is behoorlijk anders.

Nikon D6Volledig nieuw autofocussysteem

Grootste nieuws bij de Nikon D6 is niet de nieuwe sensor (wat ik zelf had gedacht), maar het autofocussysteem. Dat is volledig op de schop gegaan. Het gekke is: er zitten minder focuspunten in dan bij voorganger Nikon D5, maar ze hebben een veel hogere nauwkeurigheid.

Het beslissende moment pakken

Uiteraard is razendsnel en nauwkeurig focussen van het grootste belang bij sport- en actiefotografie. Alleen zo pak je alle beslissende momenten tijdens een wedstrijd op topniveau of als je schichtig wild schiet in de natuur.

Kruislings gevoelige focuspunten

Dat gloednieuwe focussysteem van de Nikon D6 heeft ‘slechts’ 105 punten. Maar ze zijn stuk voor stuk kruislings gevoelig zijn. Voorganger Nikon D5 had weliswaar 153 focuspunten, maar die kon je niet allemaal handmatig selecteren. Bij de Nikon D6 kan dat wel.

Koning van de nacht

De dichtheid van de focuspunten is ook 1.6 keer hoger bij de D6. De middelste focuspunten zijn extra gevoelig gemaakt. Zo gaat het middelste focuspunt tot een lichtwaarde van -4.5EV (bij alle overige punten is dat -4EV). Zo focus je dus ook nog als het bijna donker is, een echte ‘Koning van de nacht’. Ook heeft het nieuwe vlaggenschip een verbeterd systeem om onderwerpen ter herkennen. Daardoor kan hij veel beter onderwerpen volgen.

Nikon D6 op CameraNU.nl >>

Nikon D6 op Cameraland.nl >>

Nikon D6 op Kamera-express.nl >>

Nieuwe sensor, zelfde resolutie

De sensor is weliswaar geheel nieuw, maar wel met dezelfde resolutie als bij de D5: 20.8 megapixel en uiteraard van fullframe formaat. Vind je dat weinig? Voor fotojournalisten is dat meer dan genoeg, waarbij een bijkomend voordeel is dat de bestanden niet te groot worden en je ze dus sneller kunt versturen naar bijvoorbeeld persbureaus. Ook concurrent Canon EOS 1D X Mark III heeft ‘maar’ 20.2 megapixel op z’n fullframe sensor. De lichtgevoeligheid van de D6-sensor is wel veel groter dan z’n voorganger: ISO 100 tot 102.400, uitbreidbaar tot ISO 3.200.000.

Gloednieuwe Expeed 6-beeldprocessor

Hart van elke camera vormt niet alleen de beeldsensor, maar ook de beeldprocessor. Die bepaalt de algehele snelheid van de camera, maar ook mede de beeldkwaliteit. Sensor en processor werken als een team samen om perfecte beelden te produceren. Goed nieuws: Nikon heeft een volledig nieuwe processor in de D6 geplaatst: de Expeed 6-beeldprocessor.

Snelle burst: 14 beelden per seconde

Die nieuwe processor versnelt ook de burst van de camera aanzienlijk. Bij gebruik van de spiegel is de maximale schietsnelheid 14 beelden per seconde. Klap je de spiegel op, dan haal je nog een respectabele 10.5 beelden per seconde (in de stille modus). Je gebruikt dan de live view op het 3.2 inch touchscreen.

Nikon D6Video: 4K met 30fps

De video-specs zijn grotendeels ongewijzigd. Zo film je net als bij de D5 in 4K met 30fps. Dat is prima, maar de Nikon D6 richt zich duidelijk niet op videografen. Wel kun je dankzij de nieuwe processor ook high speed foto’s schieten met 30fps of 60fps, waarbij je wel flink moet inleveren op resolutie: respectievelijk 8 en 2 megapixel.

Bouwkwaliteit: zeer robuust en weerbestendig

De Nikon D6 is natuurlijk weer zeer professioneel uitgevoerd. Hij heeft 2 kaartsleuven voor xqd- of CFexpress geheugenkaarten en er is een gigabit-ethernetpoort. Voor CompactFlash is er geen ondersteuning. Uiteraard zijn wifi, bluetooth en gps in huis in deze zeer robuuste, zeer weerbestendige camera die grotendeels uit aluminium bestaat.

Nikon D6 op CameraNU.nl >>

Nikon D6 op Cameraland.nl >>

Nikon D6 op Kamera-express.nl >>

Canon: ook een nieuw vlaggenschip!

Ook Canon heeft z’n nieuwe vlaggenschip DSLR uitgebracht: de Canon EOS 1D X Mark III. Ook deze fullframe camera is speciaal bedoeld voor sport-, actie- en wildlife-fotografen. De Canon is volop verkrijgbaar.

Mijn review van de Canon EOS 1D X Mark III >>

Canon EOS 1D X Mark III op CameraNU.nl >>

Canon EOS 1D X Mark III op Cameraland.nl >>

Canon EOS 1D X Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Nikon D6

De Nikon D6: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik voor je samen. Hieronder zet ik eerst de belangrijkste pluspunten en minpunten uit deze reviews voor je op een rij, plus de awards.

Sterke punten van de Nikon D6

 • Voldoet aan alle eisen van de doelgroep: professionele sport-, nieuws- en natuurfotografen
 • Oerdegelijke, betrouwbare DSLR met hoge seriesnelheid
 • Verbluffende snelle en trefzekere autofocus, van wereldniveau
 • Onderwerp-tracking en oogherkenning zeer indrukwekkend
 • Jpg’s scherp, contrastrijk en correct belicht
 • Uitstekende beelden bij hoge ISO, tot ISO 64.000
 • Touchscreen is scherp en ook bij fel licht goed zichtbaar.
 • Veel aanpasbare bedieningselementen: knoppen, wieltjes, displays
 • Zeer intuïtieve bediening
 • Touchscreen en zoeker scherp en groot
 • IJzersterke ergonomie van robuuste en weerbestendige body
 • Goed verbonden via wifi, bluetooth en gps: snel doorsturen van beelden
 • Accu biedt capaciteit voor 3.580 opnames

Zwakke punten van de Nikon D6

 • Canon EOS-1DX Mark III heeft hogere burst en grotere buffer
 • Canon EOS-1DX Mark III heeft betere video en intelligentere (tracking-)AF
 • Groot, zwaar en prijzig (maar dat geldt ook voor concurrenten)

Awards voor de Nikon D6

 • Fotomagazine Focus: Super

 

Nikon D6Focus Magazine over de Nikon D6

Wie geïnteresseerd is in de Nikon D6 snelt naar de winkel voor Focus Magazine (juli/augustus-nummer 2020) voor het mooie uitgebreide review van Erick Derycke. Met als kop: ‘De beste sportcamera?’ Erick gaat ook in op de verschillen ten opzichte van concurrent Canon EOS 1D X Mark III.

Voldoet aan alle eisen van de profs

De D6 voldoet aan alle eisen die de doelgroep stelt: professionele sport-, nieuws- en natuurfotografen. “Die willen vooral een oerdegelijke camera met een hoge seriesnelheid, gecombineerd met een betrouwbaar autofocussysteem en een uitstekende beeldkwaliteit rechtstreeks uit de camera, ook bij hoge gevoeligheden.” Zodat ze razendsnel beelden rechtstreeks uit de camera naar klant of agentschap kunnen sturen.

Vertrouwde camera

Qua bouw lijkt hij op voorganger D5, wat goed nieuws is, want hij voelt vertrouwd aan. De hardware is dik in orde. Het display is scherp en ook bij fel licht goed zichtbaar. De accu biedt capaciteit voor 3.580 opnames. De Nikon D6 is ook goed verbonden via wifi, bluetooth en gps, wat handig werkt in combinatie met de SnapBridge-app. En er zijn meer mogelijkheden om snel doorsturen van beeld te vergemakkelijken.

Snelle schieter

Snel is de D6 ook. De 2 slots zijn geschikt voor snelle kaartjes. En de seriesnelheid is hoog: 14fps in volle resolutie en met continu autofocus. De Canon troeft hem wel af: 16fps. De buffer is groot genoeg voor actiefotografie: je kunt er de complete 110 meter horden van start tot finish mee schieten. Hoewel de Canon het nóg langer volhoudt.

Autofocus: nóg beter

De autofocus van de D5 was al zeer betrouwbaar, en die van de D6 is nóg beter. Hoewel hij minder autofocuspunten heeft, zijn ze veel gevoeliger geworden, en bovendien kun je ze allemaal selecteren. In de praktijk werkt het zeer goed. Zo is de accuraatheid van de 3D-tracking volgens Erick ‘fenomenaal’. “Ik hoefde alleen te zorgen dat het initiële scherpstelpunt op het hoofd van een sporter lag, en de continu-AF bleef deze perfect volgen, ook als hij zijn hoofd afwendde, of een andere speler door beeld liep.”

Minder goed voor video

Concurrent Canon zet z’n topmodel neer als camera die geschikt is voor zowel foto als video. Bij Nikon kreeg video geen prioriteit. Zo kun je wel in 4D op 30fps filmen, maar de crop is aanzienlijk: 1.7x. Kijk je naar de beeldkwaliteit van de jpegs, cruciaal voor de doelgroep, dan scoort de D6 uitstekend, aldus Erick. De opnames zijn scherp en contrastrijk, met correcte belichting en voortreffelijk werkende witbalansregeling. Ook bij hoge ISO’s – tot zelfs ISO 64.000 – zijn de resultaten uitmuntend.

Focus Predicaat Super: 9.5

Kortom: “De D6 is de beste fotocamera voor sport en actie die Nikon ooit gemaakt heeft. De trefzekerheid van het autofocussysteem is verbluffend, en de beeldkwaliteit bij hoge gevoeligheden is bijzonder goed.” Ook de verbindingsopties met wifi en bluetooth zijn wat je mag verwachten tegenwoordig. Maar de video is niet van professioneel niveau. Eindoordeel: Focus Predicaat Super, met het zeer hoge cijfer 9.5. De Canon krijgt van Focus een 9.4 ;)

Nikon D6 op CameraNU.nl >>

Nikon D6 op Cameraland.nl >>

Nikon D6 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D6Chip Fotomagazine over de Nikon D6

Veel professionele fotografen zweren volgens Chip Magazine (augustusnummer 2020) nog steeds bij een DSLR. En ‘camera’s me spiegels’ presteren uitstekend. Dat blijkt wel uit de zeer lovende review van de Nikon D6. Maar is hij ook beter dan het topmodel van Canon?

Nikon of Canon: spannende strijd

Volgens Chip is het een spannende strijd tussen de “lieveling van creatievelingen die met hun foto’s inspireren en mensen aan het denken willen zetten” enerzijds, en “het robuuste werkpaard voor fotografen die actie willen vastleggen, in de buitenlucht of zelfs in zware regenval”. De eerste is de Canon 1D X Mark III, de tweede de Nikon D6.

Zeer intuïtieve bediening

De D6 voelt voor Nikon-fotografen zeer vertrouwd aan. Hij heeft vele aanpasbare bedieningselementen – knoppen, wieltjes, displays – die elk bestaansrecht hebben. De bediening is zeer intuïtief, evenals de menu’s. De soepele navigatie via het scherpe touchscreen toont de jarenlange ervaring van de fabrikant. De optische zoeker is ook scherp en groot.

Maximale beeldkwaliteit, autofocus van wereldniveau

Aan de binnenkant van de camera is flink wat werk verzet ten opzichte van voorganger D5. Hij deelt dan wel de beeldchip met deze voorganger, maar de ruisprestaties zijn duidelijk beter, dankzij de nieuwe EXPEED-6 beeldprocessor, waardoor de beeldkwaliteit gemaximaliseerd is. Ook de autofocusprestaties zijn duidelijk beter dan die van de voorganger. “Zowel de snelheid als de nauwkeurigheid bij het scherpstellen door de zoeker zijn van wereldniveau.” Dat geldt ook voor onderwerp-tracking en oogherkenning. “Zeer indrukwekkend.”

Kracht = flexibiliteit

De kracht van de D6 is volgens de reviewer vooral z’n bijzondere flexibiliteit. Zo is het ISO-bereik enorm. Ook heeft hij een enorme burstsnelheid voor een fullframer: 14fps, die in recordtempo door de processor worden verwerkt, plus een extreme buffer van 200 raw’s. Toch moet de Nikon het afleggen tegen concurrent Canon, die nóg sneller is.

Video: de Canon is beter

Ook op het gebied van video moet de Nikon het afleggen tegen de Canon. Veel van de videospecs zijn gewoon overgenomen van voorganger D5. Daardoor is het de vraag of voor professionele filmers de D6 wel echt een optie is. Wat dat betreft zijn er betere én goedkopere camera’s op de markt, waaronder de Nikon Z6 en Z7.

Hamvraag: welke is beter?

De hamvraag: wie van de twee giganten is beter, de Nikon D6 of de Canon 1D X Mark III? Volgens de reviewer is dat de Canon als je naar het totaalpakket kijkt. Maar dat komt vooral door de video-uitrusting die bij de Canon beter is. “Als je dat buiten beschouwing laat, is de uitslag omgekeerd, ook al hadden we graag een snellere sluitertijd of fasefocus gezien.” De D6 heeft geen franje of overbodige ballast. Het is als een “echte racewagen voor het racecircuit”. Eindoordeel: 90/100. De Canon scoort iets hoger: 92/100.

Nikon D6 op CameraNU.nl >>

Nikon D6 op Cameraland.nl >>

Nikon D6 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D6Andere (professionele) reviewers over de Nikon D6

 • Fototijdschrift Shoot.be (Pascal Gerrits, full review): Voor de D6 heeft Nikon zijn beste autofocussysteem ooit gemaakt, aldus Pascal “De D6 is razendsnel en precies in het volgen van ogen en bewegende onderwerpen.” En natuurlijk biedt de Nikon D6 beeldkwaliteit van topniveau. Maar dat mag je bij deze prijsklasse ook wel verwachten, aldus Pascal.
  Je kunt de Nikon D6 ook onder de meest uitdagende omstandigheden inzetten, dankzij z’n weerbestendige, robuuste body. “Waar je ook fotografeert, het is onwaarschijnlijk dat hij je in de steek laat. De body is weliswaar uit de kluiten gewassen, maar nooit een last dankzij de aangename Nikon-ergonomie en zijn flexibiliteit in de bediening. De Nikon D6 oogt niet alleen als een krachtig werkpaard, hij kan in de praktijk ook echt elke situatie aan.”
 • Digitalcameraworld.com (James Artaius, full review): De Nikon D6 levert hoogstaande prestaties, waar moeilijk kritiek op te leveren valt. Maar je moet die prestaties zien in het licht van de twee concurrenten in dit camerasegment: de Canon EOS 1D X Mark III en de Sony A9 II. Doe je dat, dan is het moeilijk om overdreven enthousiast te worden over de Nikon D6, aldus James.
  Zowel de Sony als de Canon schieten snellere bursts en hebben ook veel meer AF-punten. En die van Canon hebben ook nog eens een aanzienlijk intelligentere autofocus bij ‘menselijke’ onderwerpen. Zo onderstreept het fotograferen van een wedstrijd basketbal hoe briljant de tracking van de 1DX Mark III is.
  De Nikon D6 is volledig is een eersteklas camera, zowel voor het fotograferen van snelle actie (sport en natuur) als voor het werken met hoge ISO’s. De labtesten van Digitalcameraworld bevestigen dat dit de camera bij uitstek is als je moet fotograferen bij uitdagend licht.
  Professionals die een briljante fotocamera nodig hebben, met de snelste connectiviteit en geweldige autofocus, zullen veel vinden om van te houden in de D6. En wie nu een D5 heeft, zal enorm profiteren van superieure prestaties. Iedereen die nog niet in het Nikon-ecosysteem heeft geïnvesteerd, zal nóg betere prestaties vinden in een van de twee concurrenten. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De Nikon D6 is volgens Angela een goede keuze voor professionele fotografen die een solide, betrouwbare camera zoeken die snel reageert, goed is bij weinig licht en scherpe beelden levert in een breed scala aan omstandigheden. Het Live View- en video-autofocussysteem loopt volgens Angela echter niet in de pas met camera's met fasedetectie-focus. En hoewel de D6 4K-video van hoge kwaliteit kan opnemen, is deze camera niet de logische keuze op dit gebied.
  De Nikon D6 is een geweldige DSLR, maar hij staat een bescheiden stapje hoger dan de D5. Dat suggereert dat Nikon geen ideeën meer heeft. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Gavin Stoker, full review): De fullframe systeemcamera's hebben de afgelopen jaren grote sprongen voorwaarts gemaakt. Daardoor voelt de Nikon D6 een beetje als een evolutie ten opzichte van het vorige model, aldus Gavin. Bestaande Nikon-professionals zal het aanspreken, maar Nikon zal hier weinig nieuwe ‘bekeerlingen’ mee winnen.
  Deze gespecialiseerde camera ligt buiten het bereik van de meeste amateurs. De D6 is in alle opzichten een aanzienlijke investering voor actiefotografen. Hij is groot, zwaar en prijzig. Maar datzelfde geldt voor concurrent Canon EOS-1DX Mark III. En die is nóg duurder.
  Het is een forse investering, maar het is volgens Gavin dan ook een complex en uitgebreid werkpaard, dat jarenlang dienst zal doen. Bliksemsnelle responstijden, inclusief 14 fps burstsnelheden, plus veel details in de foto’s van de 20,8 megapixelsensor: dat is waar professionele fotografen naar op zoek zullen zijn. En de Nikon D6 levert: de beelden hebben een levensechte, bijna driedimensionale kwaliteit.
  In vrijwel alle opzichten is dit Nikons meest uitgebreide en betrouwbare actiecamera tot nu toe, aldus Gavin. Of het de prijs waard is, is volgens hem afhankelijk van de vraag of je zakken diep genoeg zijn. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (Amy Davies, full review): De Nikon D6 is volgens Amy een krachtig, betrouwbaar werkpaard die vooral bedoeld is voor professionele fotografen die al in het Nikon Nikon-systeem hebben geïnvesteerd. Voor de meeste amateurs, zelfs de serieuze, is het natuurlijk overdreven om een dergelijke camera aan te schaffen.
  Toch: mocht je er budget voor hebben, dan haal je wel een fantastische camera in huis. Natuur- en sportfotografen die al een kast vol met Nikon-lenzen bezitten, zullen waarschijnlijk in de verleiding komen door de geweldige autofocusprestaties, niet alleen van stilstaande onderwerpen, maar juist ook (snel) bewegende.
  Toch is ook de Nikon D6 niet zonder zwakke punten. Zo is Amy teleurgesteld in de Live View-focus en de video. De topmodellen van Canon en Sony doen het op die belangrijke gebieden beter. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (full review): De Nikon D6 is de voor de hand liggende camera voor sportfotografen, natuurfotografie en fotografen die werken onder extreme weersomstandigheden. De extra batterijduur is bijzonder aantrekkelijk, evenals de indrukwekkende prestaties bij weinig licht van de sensor.
  Voor allround fotografen zijn er andere camera’s die een hoge seriesnelheid hebben, en die een veel compactere en lichtgewicht body hebben. En voor wie mode- of landschapsfoto's met een hoge resolutie wil schieten, is de sensor met 20 megapixel weer te laag in resolutie. Het grote formaat van de camera is voor straatfotografie niet geschikt.
  Voor video blijft de Nikon D6 achter bij de concurrentie. De relatief trage contrastdetectie autofocus zal ook teleurstellend zijn voor degenen die ervaren fasedetectie focussystemen hebben.
  Voor sportfotografen die al een reeks Nikon-lenzen in bezit hebben, is de D6 de snelste camera op de markt, met een verbeterd autofocussysteem, en ingebouwde GPS en wifi. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Camerastuffreview.com (Erik Derycke, full review): De prestaties van de Nikon D6 bij hoge gevoeligheden zijn volgens Erik uitmuntend. “Tot aan ISO 64.000 is er een goede balans tussen ruisonderdrukking en detailbehoud.” De D6 is volgens hem dan ook “de beste fotocamera voor sport en actie die Nikon ooit gemaakt heeft”.
  Ook de trefzekerheid van het autofocussysteem is volgens hem verbluffend. De beeldkwaliteit bij hoge gevoeligheden is bijzonder goed. Mooi is ook de toevoeging van wifi en bluetooth. Daardoor past de D6 goed in een wereld waar iedereen een smartphone op zak heeft.
  Minder te spreken is Erik over de video-mogelijkheden. Die voldoen voor wie af en toe wil filmen. “Maar voor de professional die foto en video wil combineren, schiet de D6 te kort.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Subliem! Fantasisch, super scherpe beelden door de nieuwe scherpsteltechniek, zelfs met zeer hoge ISO. Snelheid van de camera is fenomenaal. Gebruikersvriendelijk. Makkelijk persoonlijk menu aan te passen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Een zeer goede camera. Een geweldige autofocus, snel en zeker, zo scherp en je kunt in de hoge iso gaan zonder probleem.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Nikon D6 op CameraNU.nl >>

Nikon D6 op Cameraland.nl >>

Nikon D6 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Nikon D6

 • Klaar voor Tokyo 2020, of nee: 2021...
 • Razendsnel schieten: 14 beelden per seconde met AF/AE-tracking
 • Zeer krachtige autofocus: Multi-CAM 37K-autofocussensormodule met 105 scherpstelpunten
 • Groep-veld-AF met 17 aangepaste indelingen
 • Gloednieuwe EXPEED 6 beeldprocessor met effectieve ruisonderdrukking
 • ISO-bereik uitbreidbaar tot ISO 3.280.000
 • Snelle en betrouwbare connectiviteit met LAN en wifi of WT-6/A/B/C draadloze zender
 • Gelijktijdige opslag als JPEG+ en JPEG
 • Zeer lange accuduur: tot 3580 opnamen op één acculading
 • Robuuste en duurzame magnesiumlegering body met elektromagnetische afscherming
 • Bluetooth en wifi
 • Ingebouwde GPS voor vastleggen van nauwkeurig locatie- en tijdgegevens
 • Uitstekend afgedicht tegen de elementen

Nikon D6 op CameraNU.nl >>

Nikon D6 op Cameraland.nl >>

Nikon D6 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Nikon D6

Bekijk een mooie YouTube-review van de Nikon D6 door Nikon Ambassador Daisy Gilardini (3:14 minuten). Schitterende natuurfotografie en -videografie van vissende bruine beren in British Colombia. Wat een beest! De camera bedoel ik... Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Nikon D6 op CameraNU.nl >>

Nikon D6 op Cameraland.nl >>

Nikon D6 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Beste lenzen voor je Nikon DSLR

Heel veel lenzen voor je Nikon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je lens voor je Nikon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (13 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy