Nikon D5600 met SnapBridge: de beste sociale spiegelreflex

De Nikon D5600 met SnapBridge: de spiegelreflexcamera waarmee je altijd verbonden bent met je social media. Opvolger van de uitstekend besproken Nikon D5500. Nóg betere foto's en video's. Goud Award op Zoom.nl. Alle belangrijke reviews!

Nikon D5600 DSLR Zwart + 18-105mm VRSensor: aps-c | 24.2 megapixel | Beelden per seconde: 5 | Video: Full HD | Lens: 18-55mm f/3.5-5.6 | Gewicht body: 465gr | Release datum: november 2016 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs inclusief lens: 729 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Foto's naar je Facebook

Foto's delen op social media. We doen het voortdurend. Meestal foto's van niet al te superieure kwaliteit. Daar komt verandering in, enorme verandering, met deze spiegelreflex van Nikon. Want wat een beeldkwaliteit combineert deze Nikon met eenvoudig sociaal delen.

Nikon D5600 op CameraNU.nl >>

Nikon D5600 op Cameraland.nl >>

Nikon D5600 op Kamera-express.nl >>

Nikon D5600 DSLR Zwart + 18-105mm VRStreamen met SnapBridge

Met Bluetooth en met Wifi (voor grote bestanden) kun je makkelijk verbinden met je smartphone of tablet en direct streamen naar bijvoorbeeld Facebook. Dat doe je met SnapBridge. Bijkomend voordeel: je kunt met SnapBridge tevens de camera op afstand bedienen.

Continu verbonden met je smartphone

SnapBridge is in de camera ingebouwde technologie die Bluetooth low energy-technologie gebruikt om een continue verbinding tussen de D5600 en je smartphone of tablet op te zetten. Dat werkt allemaal simpel. De camera kan foto's tijdens het maken op de achtergrond synchroniseren met je smartphone, waar je je ook bevindt. En je hoeft niet telkens opnieuw verbinding te maken. Vervolgens schiet je binnen enkele seconden je net gemaakte foto's in DSLR-kwaliteit door naar je social media.

Snel bekijken en uploaden

Kijk op je phone of tablet en de net gemaakte foto's staan er al klaar. Foto's die worden gesynchroniseerd, worden automatisch verkleind. Je bekijkt en uploadt ze snel naar je sociale kanaal. Synchronisatie van beelden kan zelfs als je smartphone slaapt.

Nikon D5600 DSLR Zwart + 18-105mm VR Beste spiegelreflex in deze prijsklasse

Ook als je weinig deelt op social media, is dit de beste spiegelreflexcamera die je kunt kopen in deze prijsklasse. Dat blijkt ook uit de serieuze reviews, zie verderop op deze pagina.

Opvolger van de Nikon D5500

Waarom is hij zo goed? Ten eerste is hij de opvolger van de Nikon D5500, die uitstekend is ontvangen en besproken door de reviewers. Bovendien ontving deze spiegelreflex in 2015 de prestigieuze Tipa-award. Deze nieuwe versie is nog beter dan de D5500.

Nikon D5600 op CameraNU.nl >>

Nikon D5600 op Cameraland.nl >>

Nikon D5600 op Kamera-express.nl >>

Geweldige beeldkwaliteit

In de tweede plaats staat Nikon bekend om z'n geweldige beeldkwaliteit. Niet alleen van z'n topspiegelreflexen, maar ook in z'n instapsegment. Zelfs de instapper Nikon D3400 biedt hoge beeldkwaliteit voor weinig geld.

Groot gebruiksgemak

Ten derde biedt de Nikon D5600 behalve de sociale component ook een hoog gebruiksgemak. Bijvoorbeeld dankzij het kantelbare touchscreen. Werkt als een zonnetje. Je verandert snel alle basisinstellingen met je vingers. Swipet door je opnames en zoomt in en uit met twee vingers. Op je scherm kies je razendsnel je scherpstelpunt en schiet je je beeld. Comfortabel en intuïtief fotograferen, da's wat iedereen wil toch?

Nikon D5600 DSLR Zwart + 18-105mm VR Wat is er verbeterd?

Deze Nikon D5600 is dus nog beter dan de D5500. Wat is er dan allemaal beter? Neem de autofocus, die was al goed maar is nog sneller en nauwkeuriger geworden. Razendsnel en op de millimeter nauwkeurig. Dat dat belangrijk is, merk je als een camera dat niet doet. Bloedirritant. En het levert ook nog vaak onscherpe beelden op. Snelle autofocus, onderschat het niet.

Uitstekende sensor

Ook de sensor is meer dan geweldig. De sensor die Nikon hier biedt staat bekend als een van de beste onder de aps-c-camera's, op die van de veel duurdere Nikon D500 na dan. De sensor is de motor achter die uitstekende beeldkwaliteit en biedt ook nog eens hoog instelbare ISO-waardes (tot 25.600). Dus ook foto's bij weinig licht zijn goed van kwaliteit.

Lekker lichte en compacte camera

Wat ook zo heerlijk is aan de D5600: hij is lekker licht en compact. Nog geen pond. Vroeger had je alleen loeizware spiegelreflexen. Een baksteen aan je nek. Tegenwoordig zijn ze bijna zo klein als de gemiddelde systeemcamera. Maar wel met alle voordelen die de spiegelreflex bezit, zoals een natuurlijk zoekerbeeld: je ziet echt wat je fotografeert, niet zoals bij een systeemcamera een filmpje van de werkelijkheid. Ander voordeel: de accu gaat zeer lang mee, tot wel 1000 foto's op één lading.

Nikon D5600 op CameraNU.nl >>

Nikon D5600 op Cameraland.nl >>

Nikon D5600 op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlTot €700 kassakorting op Nikon camera's en objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €700 kassakorting bij aankoop van Nikon camera's en objectieven. De promotie kan oplopen bij aankoop van meerdere actieproducten. Deze actie duurt tot en met 22 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D5600 DSLR Zwart + 18-105mm VRNikon D5600: Reviews & Tests

Hieronder staan de kernpunten van de belangrijkste reviews van de Nikon D5600.

Zoom.nl over de Nikon D5600

”Een echte back to basics-camera”, aldus reviewer Cees de Jonge van fototijdschrift Zoom.nl in het aprilnummer 2017. Een basic-camera is het, met z'n 11 autofocuspunten en zonder microfooningang, wifi of ingebouwde stoffilter. Maar wel een hele goeie. “Een erg fijne instapreflex, die een eenvoudige interface combineert met een makkelijk te bedienen volledig draaibaar groot aanraakscherm. De jpg's zijn, zeker in de lagere iso-waardes, neutraal van toon en scherpte. Makkelijk als je niet zoveel zin hebt om al je opnames zelf om te zetten.”

Wil je wel alles uit je camera halen? “Dan bieden de raw's met een contrastomvang van 14 stoppen voor deze prijsklasse uitstekend uitgangsmateriaal voor de 'beginnende' fotograaf.” Wel moet Nikon de Snapbridge-app nog verbeteren, want die werkt volgens De Jonge niet vlekkeloos. Met het cijfer 7.7 krijgt de D5600 van Zoom.nl het predicaat 'Goud'.

Chip Fotomagazine over de Nikon D5600

”Goede spiegelreflex maar nauwelijks verbeterd ten opzichte van de D5500”, constateert reviewer Joeri Folman van Chip Fotomagazine droogjes in het aprilnummer 2017. “De beeldkwaliteit is ten opzichte van de D5500 niet veel verbeterd maar al met al zit hij bij daglicht wel op het niveau van professionele modellen. Eigenlijk vallen foto's pas bij iso 6400 en hoger in de honderprocentweergave tegen. Voor een camera in deze prijsklasse zijn de beeldresultaten zeker goed te noemen.” Score bij Chip: 80%.

Digifoto Pro over de Nikon D5600

Fototijdschrift Digifoto Pro (december/januarinummer 2016) is zeer enthousiast over de Nikon D5600. De beeldkwaliteit is van zeer hoog niveau. Ook roemt Digifoto Pro de uitstekende autofocus, de uitstekende dynamische en ruisprestaties van de sensor en de connectiviteit via SnapBridge. Digifoto Pro waardeert de prijs/kwaliteit-verhouding met het hoogste cijfer: een 10. Eindoordeel: 'Zeer Goed'.

DPReview over de Nikon D5600

De bekende (en beste) reviewsite DPReview is lovend over de D5600. “The D5600 isn't a cutting-edge camera, but most of its fundamental features are pretty polished. The user interface is (for the most part) well designed for the target audience, its ability to keep moving subjects in focus is very good for its class and, most importantly, it'll readily take excellent photos.” Ook SnapBridge kan de goedkeuring wegdragen: “there's no camera that makes its easier to get your photos onto your phone”. DPReview geeft de D5600 de Silver Award, met een score van 79%.

Photographyblog.com over de Nikon D5600

Review-website Photographyblog.com vindt de D5600 een “incredibly modest update of the 18-month-old D5500, essentially adding Snapbridge connectivity, a deeper handgrip and a handful of other non-essential features that collectively hardly set the world on fire.” Is het daarmee een slechte camera? Nee geenszins: “Just like its predecessor, the D5600 offers excellent image quality, straight-forward handling and quick performance, in a light and compact body.” De reviewer geeft de D5600 dan ook het predicaat 'Recommended' met ruim 4 van de 5 sterren.

Techradar.com over de Nikon D5600

Ook de bekende techsite Techradar.com vindt de update van de D5600 ten opzichte van z'n voorganger zeer bescheiden. Maar toch is het “a very capable mid-price DSLR”. En als je voorganger D5500 even vergeet en de D5600 vergelijkt met concurrerende camera's, dan is het “a very capable mid-range DSLR that delivers great images and is complemented by a polished set of controls, sound autofocus and very comfy grip.”

Ephotozine.com over de Nikon D5600

Populaire camerareviewsite Ephotozine.com is zwaar te spreken over de Nikon D5600. “The compact camera gives excellent handling, and this is a great entry into Nikon Digital SLR shooting. Like the Nikon D5500 before it, the D5600 provides excellent image quality, with a compact stylish Digital SLR body, with useful features including built-in Wi-Fi, NFC, and Bluetooth, and an excellent 3.2inch touch-screen.” De D5600 schiet zeer gedetailleerde, scherpe foto's “making it a camera you can grow into”. Eindoordeel: 4,5 van de 5 sterren en het predicaat Highly recommended.

Ken Rockwell over de Nikon D5600

Reviewer Ken Rockwell, altijd goed voor wat stevige statements, is verliefd op deze camera: “I LOVE my D5600. It's tiny and weightless so I carry it everywhere, and with its touch screen it's super fast and easy to set and use.” Volgens hem is de beeldkwaliteit vergelijkbaar met veel duurdere professionele DSLR's: “I have no problem creating professional work on my D5600; its picture quality is as good as every other Nikon DSLR today. (...) The D810 has a little more resolution that you'll never see unless you really do print more than 10 feet (3 meters) wide, while the D5600 has more resolution than the most expensive D5 and has great low-light performance as well.”

Klantreviews van de Nikon D5600

 • Klantreview op CameraNU.nl: “Ik heb dit toestel na een half jaar kijken en vergelijken op internet eindelijk aangeschaft en ik heb daar nog geen moment spijt van gehad. Ik ben nog wel erg aan het ontdekken naar de mogelijkheden, maar samen met filmpjes op YouTube ontdek ik steeds meer. Hij ligt lekker in de hand en is best wel gebruiksvriendelijk, ik ben er zeer tevreden over en ik kan hem aan iedereen aanraden .” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Mooie camera met prachtige beelden en veel opties! Van de Nikon D80 ben ik overgestapt op de Nikon D5600. Ondanks dat de D80 prima beelden maakte is dit een sprong vooruit. Qua opties op de camera, maar zeker ook qua fotokwaliteit.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Deze camera gekocht als beginnend fotograaf. Hij heeft veel mogelijkheden en maakt scherpe foto's. Hij is licht en ook geschikt voor kleine handen. Leuk om er een basiscursus fotografie bij te krijgen. Zin om er mee aan de slag te gaan!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Na jarenlang met de Nikon D5100 te hebben gewerkt, geniet ik nu al een kleine maand van de D5600. In vergelijking is alles lichter en kleiner, maar alsnog heb je wel het gevoel dat je een spiegelreflex camera vast hebt. Nog vele opties om uit te gaan proberen de komende tijd, maar alle basis dingen zijn op de plekken te vinden die je verwacht bij Nikon. Al met al dus zeer tevreden.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Een spiegelreflex camera met uitgebreide mogelijkheden en automatische upload van de foto's naar telefoon en tablet, op afstand bedienbaar met telefoon en tablet, kortom een pracht exemplaar dat mij in de stad en met het EK fietsen al veel plezier heeft bezorgd.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “De camera ziet er niet alleen mooi uit, er zitten ook nog eens tal van mogelijkheden op. Wij vonden de body ook relatief licht aanvoelen (in vergelijking met de D3100) en hij ligt goed in de hand. De kwaliteit van de foto's is ook top! We hebben de camera nog maar een paar weken in ons bezit, maar tot nu toe nog geen spijt. We hopen er heel veel fotoplezier mee te beleven en de mogelijkheden van de camera te leren kennen.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Nikon D5600 op CameraNU.nl >>

Nikon D5600 op Cameraland.nl >>

Nikon D5600 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Nikon D5600

 • 24.2 megapixel sensor
 • Maximaal ISO van 25.600
 • Video's in full HD-kwaliteit
 • Simpel en direct delen van foto's via Snapbridge
 • Compact en licht van gewicht
 • Maakt mooie timelapse opnames
 • Uitstekend kantelbaar touchscreen

Nikon D5600 op CameraNU.nl >>

Nikon D5600 op Cameraland.nl >>

Nikon D5600 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's tot 1000 euro? Ik heb de 10 beste voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro >>

 

Beste lenzen voor je Nikon DSLR

Heel veel lenzen voor je Nikon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je lens voor je Nikon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.4/5 Waardering (16 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy