Nikon D3500: Ideale Instap Spiegelreflex | Reviews & Tests

De Nikon D3500 is de ideale DSLR voor instappers. Je krijgt direct volwaardige spiegelreflex-kwaliteit: een lekker snelle camera met uitstekende beeldkwaliteit. Toch is de bediening super eenvoudig, met een leerzame Guide-modus voor nóg betere foto’s. "Een erg betaalbare instapper in de wereld van de DSLR-fotografie." Alle reviews & tests.

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: Nikon AF-P 18-55mm f/3.5-5.6G VR DX / fullframe-equivalent: 27-83mm | Beelden per seconde: 5 | Video: Full HD | Scherm: vast, geen touchscreen | Gewicht body: 365gr | Release datum: 20 september 2018 | Verwachte Frankwandelt-rating 94/100 | Prijs inclusief lens: 539 euro op CameraNU.nl

Nikon D3500 op CameraNU.nl >>

Nikon D3500 Bijzonder populaire instapper

Nikon biedt met de mooie D3500 een upgrade van z’n bijzonder populaire instapmodel, de D3400. Die upgrade is niet wereldschokkend. Veel van wat de D3400 een uitstekende instapper in de wereld van DSLR-fotografie maakte, vind je ook terug in de D3500.

Nóg kleiner en compacter

De Nikon D3500 is nog wat kleiner en compacter dan z’n voorganger uit 2016. Ook heeft hij een langere accuduur. Da’s natuurlijk mooi meegenomen. Spiegelreflexen hebben sowieso al een enorm duurvermogen. Maar met de D3500 schiet je liefst 1550 foto’s op één acculading, 30 procent meer dan de D3400 die dezelfde accu gebruikt.

Nikon D3500 op CameraNU.nl >>

D3500 lijkt op de D3400

In veel andere opzichten is de D3500 gelijk aan zijn voorganger. Het toestel heeft een autofocussysteem met 11 scherpstelpunten en kan filmen in 1080p-resolutie met maximaal 60fps. De D3500 heeft bluetooth en met de SnapBridge-app kun je hem via een tablet of smartphone op afstand besturen. En natuurlijk je prachtige beelden delen met de wereld.

Nikon D3500Ideale instapcamera

Net als de Nikon D3400 is de D3500 dé ideale instapcamera voor wie veel meer wil dan wat z’n smartphone kan. En het heerlijke ‘echte fotograferen’ in al z’n facetten wil ontdekken. Want dat kun je uitstekend met deze D3500. En daarvoor hoef je echt geen topfotograaf te zijn. Kun je met je smartphone fotograferen, dan kun je dat ook met de D3500. Alleen staat de kwaliteit op een veel hoger niveau.

Voor op reis of in de natuur

Met deze compacte en makkelijk te bedienen DSLR maak je de prachtigste foto’s. Ideaal voor op reis, tijdens een wandeling in de natuur of om mooie foto's van je kinderen te maken. Of je kinderen van jou, want een kind kan de was doen...

Snelle camera, uitstekende autofocus

Over kinderen gesproken: snel bewegende onderwerpen zijn geen probleem voor deze snelle camera. Dankzij de 11 autofocuspunten en fulltime autofocus vergrendelt het beeld zich op je onderwerp zodat dit altijd scherp blijft.

Nikon D3500Speciale Guide-modus

Heb je geen zin om na te denken bij het fotograferen? Met de auto-modus van de D3500 maak je verbluffend mooie beelden in bijna elke situatie. Met de speciale Guide-modus leer je zelfs tijdens het fotograferen meer over fotografie. Deze modus geeft je bijzonder duidelijke aanwijzingen op het heldere scherm.

Ligt prettig in de hand

De Nikon D3500 ligt prettig in de hand, is stevig en uitgebalanceerd. De bedieningsknoppen zitten op een logische plek, precies waar je ze wilt hebben. De camera werkt naadloos samen met je smartphone, zodat je makkelijk je beelden deelt met je familie en vrienden.

Vlot en simpel

De D3500 reageert vlot en is simpel in gebruik. Je komt niet in de knoop met de bediening van je camera terwijl er net een geweldig fotomoment voorbijkomt. Gewoon richten en schieten, om vervolgens je mooiste foto's online te delen.

Nikon D3500Handmatig in te stellen

Hoe beter je gaat fotograferen, hoe mee je zelf wilt instellen. Ook dan is de D3500 je fotomaatje. Want ook handmatig instellen van bijvoorbeeld sluitertijd, diafragma of ISO-waarden is een fluitje van een cent.

Uitstekende video-kwaliteit

Schiet je ook vaak video? Ook daarin is de D3500 een kei. Een videootje maken is net zo simpel als fotograferen. Je draait gewoon de LiveView-hendel om en drukt op de opnameknop. Je legt video's vast in 1080p met 60fps en stereogeluid.

SnapBridge-app: beelden delen met de wereld

De Nikon D3500 werkt naadloos samen met de gratis SnapBridge-app van Nikon. Als je die app download verschijnen je foto’s op de D3500 direct op je smartphone of tablet. Zodat jij je beelden direct kunt delen op social media. Diezelfde app gebruik je om je prachtige nieuwe camera vanaf je smartphone of tablet te bedienen.

Nikon D3500 op CameraNU.nl >>

Nikon D3400: in prijs gedaald!

Het mooie van een nieuwe versie is trouwens dat de voorganger nog verder in prijs daalt. Dat geldt ook voor de Nikon D3400, nog steeds een hele goede instap-DSLR.

Bekijk de actuele prijs op CameraNU.nl >>

Wat vinden professionele reviewers?

De Nikon D3500: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, de camera komt pas op 20 september 2018 op de markt. Wel een aantal ‘eerste indrukken’, die je hieronder ziet. Alle belangrijke reviews vat ik straks voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Imaging-resource.com: De grootste verschillen tussen de D3400 en de D3500 liggen in het design en de ‘usability’. De D3500 heeft een vernieuwde lay-out van de menu’s en de knoppen en wielen. Die moeten de camera gebruiksvriendelijker maken dan de D3400. De D3500 lijkt qua body en grip ook meer op de duurdere D5600: hij ligt lekker in de hand en is kleiner en lichter dan de D3400.
  Ook de accuduur is toegenomen. Maar voor het overige lijkt de nieuweling erg op z’n voorganger. De beeldkwaliteit, de autofocusprestaties en de video-features zullen dus vergelijkbaar zijn. Toch is dit een erg betaalbare instapper in de wereld van de DSLR-fotografie. Bedoeld voor de beginnende fotografen.
 • Pcmag.com: De Nikon D3500 is een erg bescheiden update van de D3400. Hij heeft een mooi prijskaartje dat gezien z’n specs alleszins redelijk is. “It's not a total no-frills model, but isn't top of the line either. It has plenty of automatic features for family historians who care more about preserving memories than learning the ins and outs of f-stops, and also has the Guide Mode for those who want to take some creative control, but aren't quite sure how to get the look they want from a photo.”
  De Nikon D3500 komt met een lagere prijs op de markt dan destijds de D3400. Dat maakt deze nieuwe Nikon erg aantrekkelijk voor beginners en gezinnen.

Nikon D3500 op CameraNU.nl >>

 

Nikon D3500Belangrijkste kenmerken van de Nikon D3500

 • Ideale instapcamera
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Voorzien van een 24.4 megapixel sensor
 • Filmen in 1080p full HD met 60fps
 • Maximale ISO van 25.600
 • Snelle en nauwkeurige scherpstelling
 • Leerzame Guide-modus voor betere foto's
 • Werkt met SnapBridge app

Nikon D3500 op CameraNU.nl >>

 

Top 5 Spiegelreflexcamera's tot 500 euro

Ben je benieuwd welke andere uitstekende spiegelreflexcamera's tot 500 euro er zijn? Ik heb de 5 beste voor je op een rij gezet!

Spiegelreflexcamera's tot 500 euro >>

 

CameraNU.nl Beste webshop voor de Nikon D3500

Zo’n mooie camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Voor de Nikon D3500 beveel ik van harte CameraNU.nl aan. Een camerawinkel met uitstekende service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De zes voordelen van CameraNU:
 • Dé foto- en videospecialist
 • Score op Kieskeurig: 9.2 (34.637 reviews)
 • Score op Trustpilot: 9.6 (900 reviews)
 • Prachtige, grote fysieke winkel in Urk
 • Alle medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen gratis in huis!

Nikon D3500 op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 10 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 10 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 10 nieuwste camera’s >>

 


Leuk als je mijn blog deelt!

Geef je mij sterren?

5.0/5 rating 1 vote