Nikon D3400: de beste instap spiegelreflex

De Nikon D3400 is niet alleen een van de beste instap spiegelreflexcamera’s. Het is ook de lichtste en compactste. Onder de motorkap zit de geweldige sensor waar Nikon beroemd mee is geworden. Alle belangrijke reviews!

Nikon D3400 DSLR Zwart + 18-105mm VRSensor: aps-c | 24,2 megapixel | Beelden per seconde: 5 | Video: Full HD | Lens: 18-105mm f/3.5-5.6 | Gewicht body: 445gr | Frankwandelt-rating 85/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Zeer eenvoudig foto's maken

De Nikon D3400 is een compacte en betrouwbare spiegelreflex. Het is zeer eenvoudig om met de D3400 foto's en video's in spiegelreflexkwaliteit te maken. En nog mooier: direct te delen op je social media. De camera is uitgerust met een grote 24.2 megapixel sensor, waarschijnlijk de beste in deze prijsklasse. De maximale ISO reikt tot liefst 25.600. Dat betekent: uitstekende opnames wanneer het schemerig is.

Opvolger D3500 op CameraNU.nl >>

Opvolger D3500 op Bol.com >>

Opvolger D3500 op Kamera-express.nl >>

Nikon D3400 DSLR Zwart + 18-105mm VRDé instap spiegelreflex

Dit is echt dé instap spiegelreflex van dit moment. Zonder dat de kwaliteit van de foto's en video's een instapniveau hebben. Die zijn juist meer dan uitstekend. Maar de camera is zo geschikt voor beginnende fotografen omdat de bediening super eenvoudig is. De hulpstand maakt mooie beelden schieten kinderspel.

Voor beginners én gevorderden

Wie vooral geïnteresseerd is in een point-and-shoot spiegelreflex is bij de Nikon D3400 aan het juiste adres. Maar ook fotografen die zelf graag alles willen instellen (of dat willen leren) komen goed aan hun trekken. Dus uiterst geschikt voor de absolute beginner, maar ook voor wie wil doorgroeien en een beperkt budget heeft.

Nikon D3400 DSLR Zwart + 18-105mm VR Simpel delen op social media

Ook voor liefhebbers van social media is deze Nikon heel geschikt. Speciaal voor het delen van foto's in DSLR-kwaliteit heeft Nikon de SnapBridge technologie ontwikkeld. Binnen enkele seconden deel je je net gemaakte beelden met je vrienden en familie.

SnapBridge & Bluetooth

SnapBridge gebruikt Bluetooth om een continue verbinding tussen de D3400 en je smartphone of tablet op te zetten. Verbinding maken tussen de camera en je smartapparaat is simpel. Die verbinding hoef je bovendien maar één keer tot stand te brengen. Daarna vindt de Nikon D3400 de weg naar je smartphone of tablet automatisch. De camera synchroniseert vervolgens foto's tijdens het maken hiervan automatisch op de achtergrond met je smartapparaat.

Nikon D3400: licht & compact

De Nikon D3400 is de lichtste spiegelreflexcamera van dit moment. Lichter dan menig systeemcamera. En hij is ook lekker compact. Zodat je hem gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Dankzij het compacte ontwerp en het lage stroomverbruik kun je ook veel langer fotograferen. De D3400 maakt maar liefst 1200 foto's op één acculading. Daar kunnen systeemcamera's met meestal rond 300 foto's op één lading nog een puntje aan zuigen...

Opvolger D3500 op CameraNU.nl >>

Opvolger D3500 op Bol.com >>

Opvolger D3500 op Kamera-express.nl >>

Fantastische opvolger: Nikon D3500

De Nikon D3400 uit 2016 is niet meer verkrijgbaar. Maar wat een geluk: hij is opgevolgd door de nog betere Nikon D3500. Benieuwd naar deze geweldige instap-DSLR?

Bekijk mijn review >>

Nikon D3500 op CameraNU.nl >>

Nikon D3500 op Bol.com >>

Nikon D3500 op Kamera-express.nl >>

 

Nikon D3400: Reviews & Tests

Er zijn flink wat serieuze reviews van de Nikon D3400 verschenen. Je vindt de kernpunten van die reviews hieronder.

Nikon D3400 DSLR Zwart + 18-105mm VR Digifoto Pro over de Nikon D3400

Tijdschrift Digifoto Pro (december/januarinummer 2016) is zeer enthousiast over de Nikon D3400. De beeldkwaliteit is van zeer hoog niveau. Ook roemt Digifoto Pro de uitstekende autofocus, de goede dynamische en ruisprestaties van de sensor en de connectiviteit via SnapBridge. Digifoto Pro waardeert de prijs/kwaliteit-verhouding met het hoogste cijfer: een 10. Eindoordeel: 'Zeer Goed'.

Zoom.nl over de Nikon D3400

Zoom.nl (website en fototijdschrift) legt uit dat de Nikon 3-serie bedoeld is voor de absolute beginner. “Wel de voordelen van een reflex, zoals een goede beeldkwaliteit en verwisselbare objectieven. Maar allemaal met basic specificaties voor een erg aantrekkelijke prijs.” Voorganger van de D3400 is de populaire D3300. “Op zich is er aan de binnenkant van de D3400 niet zo heel veel veranderd. De overigens uitstekend presterende 24 megapixel-sensor is gebleven. Net als de Expeed 4 beeldprocessor, al kreeg deze camera een iets hoger isobereik.” Zoom waardeert de Nikon D3400 met een 7,5.

DPreview over de Nikon D3400

DPreview, dé Amerikaanse website voor camerareviews, is enthousiast over de D3400. Deze Nikon is “a very solid performer with a 24MP sensor that still offers some very nice image quality for the money.” Vooral de beeldkwaliteit is zeer goed, aldus DPreview: “Image quality is really where the D3400 shines. It still has the same 24 MP CMOS APS-C sensor found in the D3300 but the performance is still class leading. The JPEG engine produces punchy, yet pleasing images full of detail and color.” DPreview geeft een score van 76%.

Nikon D3400 DSLR Zwart + 18-105mm VR Ephotozine.com over de Nikon D3400

Ook reviewsite Ephotozine.com spreekt in lovende woorden over de D3400 als instap spiegelreflex. “For those looking for DSLR image quality then noise performance is very good and better than much of the competition at this price point. Focus and shutter response are both fast when using the optical viewfinder, becoming much slower when using liveview.” De D3400 krijgt het predicaat 'Recommended' en 4 uit 5 sterren van de reviewer.

Techradar.com over de Nikon D3400

“The Nikon D3400 is a fine performer and more than enough camera for most people just getting started with DSLR photography”, aldus reviewer Matt Golowczynski van Techradar.com. Hij roemt de lichte, compacte body, plus de opvallend lange accuduur. “Image and video quality is more than satisfactory too, and with the further benefit of in-camera raw processing, you can also polish up your creations quickly and easily for immediate use.” Van Techradar ontvangt de D3400 4 uit 5 sterren.

Photographyblog.com over de Nikon D3400

Reviewsite Photographyblog.com geeft aan dat ten opzichte van voorganger D3300 niet bijster veel veranderd is. SnapBridge is toegevoegd, waardoor je beelden nu heel makkelijk deelt op op social media. En de batterijduur is veel langer. That's it. Tegelijk zegt de reviewer dat de D3300 al enorm goed was als instapmodel. “So we can continue to highly recommend the new Nikon D3400 as a great camera for beginners.” Dus dat is wat de Nikon D3400 krijgt van Photographyblog.com: het predicaat Highly Recommended, met een score van 89%.

Opvolger D3500 op CameraNU.nl >>

Opvolger D3500 op Bol.com >>

Opvolger D3500 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Nikon D3400

  • 24.2 megapixel sensor
  • Maximaal ISO van 25.600
  • Video's in full HD-kwaliteit
  • Simpel en direct delen van foto's via Snapbridge
  • Lichtste spiegelreflex van dit moment!

Opvolger D3500 op CameraNU.nl >>

Opvolger D3500 op Bol.com >>

Opvolger D3500 op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's tot 1000 euro? Ik heb de 10 beste voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro >>

 

Beste lenzen voor je Nikon DSLR

Heel veel lenzen voor je Nikon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je lens voor je Nikon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

  • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
  • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
  • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
  • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
  • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (13 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy