Canon EOS 850D: snelle middenklasse DSLR met 4K-video

Canon EOS 850D: snelle middenklasse DSLR met 4K-video

De EOS 850D is Canons nieuwe middenklasse spiegelreflex. Hij heeft een grote 24.1 megapixel aps-c sensor aan boord. Plus de gloednieuwe DIGIC 8 beeldprocessor. Hiermee schiet je foto’s met 7 beelden per seconde en kun je filmen in 4K. Dankzij het vernieuwde autofocussysteem kun je tijdens fotograferen en filmen oog- en gezichtsdetectie gebruiken. Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.1 megapixel | Objectief: 18-55mm f/4.0-5.6 / fullframe-equivalent: 27-83mm | Beelden per seconde: 7 | Video: 4K met 30fps | Scherm: vari-angle 3 inch touchscreen | Gewicht body: 515gr | Release datum: 20 april 2020 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs inclusief lens: 810 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Canon EOS 850D op Cameranu.nl >>

Canon EOS 850D op Cameraland.nl >>

Canon EOS 850D op Kamera-express.nl >>

Highlights van de Canon EOS 850D

 • Perfecte beeldkwaliteit: 24.1 megapixel aps-c CMOS-sensor
 • Vloeiend filmen: 4K-video met 30fps
 • Razendsnelle autofocus met gezichts- en oogdetectie
 • Snelle burst: fotograferen met 7 beelden per seconde
 • Uit alle hoeken: vari-angle 3 inch touchscreen

Veel snellere, krachtigere beeldprocessor

De Canon EOS 850D volgt twee camera’s tegelijk op: de Canon EOS 77D en de Canon EOS 800D uit 2017. De sensor is van hetzelfde formaat en resolutie: een grote aps-c sensor met 24.1 megapixel. Groot verschil is de nieuwe, veel snellere en krachtigere beeldprocessor. En hiermee samenhangend: de mogelijkheid om in 4K te filmen met 30 beelden per seconde.

Canon EOS 850DPrachtige beelden, vloeiende 4K-video’s

Je schiet prachtige, kleurrijke foto’s vol detail dankzij de grote aps-c sensor. De 4K-video’s zijn heerlijk vloeiend en scherp. De EOS 850D is helemaal van deze tijd. Echt een camera waarmee je je creativiteit kunt uitleven.

Canon EOS 850D op Cameranu.nl >>

Canon EOS 850D op Cameraland.nl >>

Canon EOS 850D op Kamera-express.nl >>

Snelle autofocus met oogdetectie

De EOS 850D heeft de vermaarde Dual Pixel CMOS autofocus van Canon aan boord, plus 45 kruiselingsgevoelige focuspunten. Samen zorgen ze voor uiterst snelle, nauwkeurige scherpstelling. Mooi is ook dat de EOS 850D oogdetectie (Eye-AF) in huis heeft en geavanceerde iTR-AF met gezichtsherkenning . Dat betekent: altijd razendscherpe portretfoto’s, shot na shot.

Canon EOS 850DVari-angle touchscreen

Dankzij de nieuwe beeldprocessor heeft de EOS 850D een snelle burst van 7 beelden per seconde. Het vari-angle touchscreen helpt je hierbij om de compositie te bepalen vanuit welke hoek dan ook: boven je hoofd bij concerten, dicht bij de grond bij macro-fotografie.

Handig te bedienen

De 850D bedien je eenvoudig met de keuzewielen aan de achterzijde en op de bovenkant. Met de optische zoeker bepaal je je compositie. En je koppelt heel makkelijk je smartphone of tablet via bluetooth voor bediening op afstand of om beelden over te zetten.

Canon EOS 850DBewerk je beelden

Daarnaast biedt de Canon 850D allerlei mogelijkheden om je beelden te bewerken. Zo kun je met je iPad beelden bewerken via DPP Express. Ook kun je simpel via wifi en bluetooth een back-up van je beelden maken op je laptop of pc met behulp van Auto Image Sync.

Enorm lensassortiment

Het mooie van een spiegelreflexcamera van Canon: je hebt de keuze uit een enorme lens line-up plus allerlei accessoires. Zo kun je een groot aantal EF- of EF-S-objectieven op je camera gebruiken. Of een Speedlite-flitser toevoegen voor meer creatieve belichtingsmogelijkheden. Of de geluidskwaliteit van je video’s flink opkrikken door een externe microfoon aan te sluiten.

Canon EOS 850D op Cameranu.nl >>

Canon EOS 850D op Cameraland.nl >>

Canon EOS 850D op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS 850D(Professionele) reviewers over de Canon EOS 850D

De Canon EOS 850D: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Chip Fotomagazine (full review, oktobernummer 2020): De EOS 850D borduurt voort op voorganger 800D. Hij heeft meer videofuncties, een uitgebreidere uitrusting en een verbeterde autofocus. Dat is op papier een verleidelijk aanbod, aldus Chip. Helaas: in de praktijk valt dat tegen, zeker als je kijkt naar de sterke concurrentie in dit prijssegment, en ook als je kijkt naar de voorganger.
  Wat body en bediening betreft is er weinig veranderd. En dat hoeft ook niet, want die zijn allebei van topniveau. “De camera voelt als gegoten en de plaatsing van de knoppen is perfect.” Ook optische zoeker en kantelbaar/draaibaar display zijn uitstekend. De touchbediening is heel handig voor het hanteren van de menu’s en voor focustracking en het bekijken van de beelden.
  Aan de binnenkant zit de bekende aps-c sensor met 24 megapixel. De nieuwe processor zorgt voor iets snellere bursts en een betere signaalverwerking. Toch zijn de ruisprestaties en de weergave van details iets minder dan bij voorganger 800D.
  De autofocus is goed, maar in live view presteren de autofocusmotoren soms met storende schokkende bewegingen. En de reactiesnelheid en nauwkeurigheid zijn minder goed. Ook op videogebied zijn de prestaties wisselend bij het scherpstellen op snel bewegende onderwerpen vlak voor de lens. Toch zijn de resolutie en de detailweergave ook hier goed.
  Chip vergelijkt de EOS 850D met een aantal sterke concurrenten in dit prijssegment, en die vergelijking valt voor de Canon niet gunstig uit. Zo scoren de Nikon D7500 en de Sony A6400 op veel vlakken een stuk beter.
  De Nikon D7500 is een evenwichtiger camera, laat betere ruisprestaties zijn en gedetailleerdere beelden en is ook sneller met z’n bursts. Ook z’n video scoort beter.
  De Sony A6400 is geen spiegelreflex maar een systeemcamera. Deze camera heeft een enorm krachtige autofocus voor zowel foto als video, plus oogherkenning voor mens en dier. Hij heeft een snellere burst en ook betere videoprestaties.
  Eén voordeel heeft de Canon wel: “dankzij de EF-vatting heb je een enorme keuze uit uitstekende objectieven die je ook in de toekomst nog op de volgende camerabody’s van Canon kunt gebruiken.” Eindoordeel: 78/100. De Nikon D7500 scoort 90/100 en de Sony A6400 zelfs 92/100.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, aprilnummer 2021): Het review van de Canon EOS 850D door fototijdschrift Zoom.nl liet even op zich wachten. Om precies te zijn: een jaar. De EOS 850 verscheen namelijk al in april 2020. Om lange tijd door reviewers min of meer genegeerd te worden. Onterecht, zoals blijkt uit het review van Jasper van Bladel. Want het is een meer dan prima spiegelreflex.
  Jasper: “De Canon EOS 850D is een interessante camera voor wie een spiegelreflexcamera uit het middensegment zoekt, en daarbij graag binnen het Canon-assortiment én onder de grens van duizend euro wil blijven.” Maar klopt dat wel? Heeft de spiegelloze concurrentie niet interessantere camera’s in de aanbieding die interessanter zijn, zeker op videogebied?
  Ja en nee. Want de EOS 850D blijft volgens Jasper “een solide en betrouwbaar werkpaard voor de dslr-fotograaf die grote waarde hecht aan het optische systeem en de fijne lange accuduur die een dslr je biedt.” Nóg een groot voordeel: het grote assortiment objectieven voor het Canon-spiegelreflexsysteem. Dat alles leidt tot een mooi oordeel: de Goud Award met het cijfer 7.6.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (gebruikersreview Yara Verstappen, juli/augustusnummer 2021): Yara mocht voor Zoom.nl de Canon EOS 850D uitgebreid testen en schreef er een review over, vergezeld van (mooie!) foto’s. Yara is professioneel fotograaf met een specialisatie in het fotograferen van bruiloften, families en bedrijven.
  Volgens Yara, die zelf met de fullframe Canon EOS 6D Mark II fotografeert, is de Canon EOS 850D perfect voor beginnende fotografen die direct willen starten met uitstekende kwaliteit. “Zelfs voor beroepsfotografen is deze camera top voor in de cameratas.” Volgens haar is er vrijwel geen verschil met camera’s uit de hogere prijsklassen van Canons assortiment, op de cropfactor en het gewicht na dan.
  De camera is volgens Yara compact en makkelijk te bedienen. Hij heeft ook veel handige functies. “Kortom: een camera die ik zeker zal aanraden!”
 • Dpreview.com (Mike Tomkins, full review): Aan het eind van z’n testen laat deze Canon EOS 850D Mike met gemengde gevoelens achter. Voor fans van DSLR’s zoals Mike zijn er steeds minder keuzes. En deze 850D heeft flink wat te bieden in z’n compacte, lichtgewichte body. Die body is goed gebouwd en heeft een comfortabele ergonomie.
  Maar anderzijds loopt deze DSLR toch achter de feiten aan. En die feiten zijn: spiegelloze camera-concurrenten die beter presteren met snelle autofocus en snelle bursts. En de functie die hem het meest onderscheidt van de concurrenten – de optische zoeker - geeft een teleurstellend klein en vaag beeld van je onderwerp.
  De 850D biedt weliswaar 4K-video, maar die heeft een aantal belangrijke beperkingen. Daardoor lijkt het alsof het meer is toegevoegd aan de camera om indruk te maken met de specs dan voor gebruik in de echte wereld.
  Maar toch.... de EOS 850D heeft wel wat te bieden. Vooral: solide beeldkwaliteit en bruikbare video van hoge kwaliteit. Daar komt bij dat de prijs redelijk betaalbaar is. Sterk punt is verder de accuduur, waar hij de spiegelloze rivalen makkelijk verslaat.
  Extra voordeel van een DSLR als de 850D is het enorme aanbod aan Canon EF- en EF-S-lenzen waaruit je kunt kiezen. Hierbij moet je wel bedenken dat er weinig variatie is in de goedkopere EF-S-reeks. En de EF-lenzen zijn ontworpen voor grotere fullframe sensoren, en zijn daardoor groter en duurder.
  De EOS 850D is natuurlijk niet een camera die de toekomst voor Canon uitstippelt. Maar anderzijds biedt hij genoeg camera voor z’n geld. Vooral voor minder ervaren fotografen waarvoor hij bedoeld is. Kortom: als je op zoek bent naar een redelijk betaalbare DSLR, dan is de EOS 850D het bekijken waard. Eindoordeel: een mooie score van 80%.
 • Techradar.com (Tim Coleman, full review): Als je nog steeds de voorkeur geeft aan DSLR's boven camera's zonder spiegel, is deze kleine EOS 850D volgens Tim een capabele camera met uitstekende autofocus en een variangle touchscreen.
  Je schiet mooie beelden met deze EOS 850D. Toch zijn er weinig redenen om de 850D te verkiezen boven spiegelloze equivalenten die je meer waar voor je geld geven. Denk dan aan de Fujifilm X-T30, de Sony A6400 en de Pentax K-70. Ook een aantal oudere DSLR's hebben een betere prijs/kwaliteit-verhouding, zoals de Nikon D5600 en voorganger Canon EOS D800. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (full review): Als instapmodel DSLR is de Canon EOS 850D volgens de reviewer een zeer capabele en comfortabele camera. Hij is wat groter dan sommige concurrenten, maar een beperking is dat niet. De bouwkwaliteit is niet van topniveau, maar de lay-out van de knoppen is goed doordacht en het LCD-scherm werkt erg goed.
  Heb je voorganger EOS 800D, dan zijn er te weinig updates om hem in te ruilen voor de nieuweling.
  De EOS D850 heeft 4K-video aan boord. Dat klinkt mooi, maar in de praktijk is deze door de flinke cropfactor en het verlies van fasedetectie autofocus zeer beperkt. Is video voor jou belangrijk, kijk dan bij de systeemcamera’s in deze prijsklasse.
  Canon had zich bij de EOS 850D meer moeten focussen op de punten waarop DSLR’s beter zijn dan systeemcamera’s: betere batterijduur en een heldere optische zoeker. Helaas is de zoeker teleurstellend en de accu te klein. Bovendien dalen de prestaties van de accu ook nog in als je live view gebruikt.
  Maar de Canon EOS 850D is volgens Tim absoluut geen slechte camera. Hij is nog steeds concurrerend met z’n 24.1 megapixel sensor, z’n snelle en betrouwbare Dual Pixel autofocus, z’n gepolijste vari-angle touchscreen en z’n burst van 7 beelden per seconde. Kortom: een goede allrounder voor fotografie, hoewel het prijskaartje wat te hoog ligt voor wat je ervoor krijgt. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Canon EOS 850DCameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Canon EOS 850D is volgens Gordon een goed uitgeruste middenklasse DSLR. Hij heeft lekker veel functies en een prima bediening als je hem vergelijkt met goedkopere instapmodellen. Het is een goede keuze voor alle fotografen die een fatsoenlijke DSLR willen zonder zonder de vier cijfers te breken.
  De EOS 850D is kortom een prima DSLR die goed presteert voor het geld. Ben je op zoek naar een DSLR die langer meegaat en waarmee je verder kunt groeien met je fotografie, dan is de duurdere Canon EOS 90D een betere keuze. Eindoordeel voor de EOS D850: Recommended.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De Canon EOS 850D heeft weliswaar beperkingen bij z’n 4K-videomogelijkheden, maar toch is dit een aantrekkelijke en betaalbare DSLR. De constructie is ‘plakkerig’ en voelt niet erg robuust aan, maar de body is licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen. Ook de bediening van deze camera is prima, waarbij de uitstekende aanraakbediening opvalt.
  Opvallend zijn verder de zeer mooie beelden die je ermee kunt schieten. Ze hebben een goed detailniveau onder veel verschillende omstandigheden. Toch is de doelgroep van deze camera waarschijnlijk beter af met een spiegelloze camera. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Peter Travers en Ben Andrews, full review): Als je uitkijkt naar een camera die je meer te bieden heeft dan je cameratelefoon, en je wilt bijvoorbeeld creatievere foto’s maken, dan is de Canon EOS 850D een lichtgewicht maar krachtige DSLR. Je legt er gedetailleerde, kleurrijke beelden mee vast.
  De verbeteringen ten opzichte van voorganger 800D zijn echter subtiel. Beide camera’s hebben een 24 megapixel sensor, 45 cross-type autofocuspunten, 6/7fps bursts en wifi.
  De belangrijkste nieuwe functie van de 850D – 4K-video – klinkt geweldiger dan hij is. Canon probeert er een inhaalslag mee te maken ten opzichte van de systeemcamera’s in dit prijssegment. Dat lukt maar deels: de 4K van de 850D heeft een enorme cropfactor van 64% en geen fasedetectie autofocus. Eindoordeel: 3 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Camera’s als de Canon EOS 850D zijn volgens Bryan bedoeld voor (gevorderde) beginners die zeker een fotografische passie hebben én een uitstekende beeldkwaliteit willen. Hoewel deze EOS 850D zelfs geschikt is voor sommige professionele toepassingen, óók als back-up voor een duurder model, zal deze Canon naar verwachting vooral enorm veel herinneringen van beginnende fotografen vastleggen. “Herinneringen aan familie en vrienden, herinneringen aan reizen en vakanties, herinneringen aan gebeurtenissen in het leven en een lange lijst daarbuiten.”
  Net als zijn voorgangers levert deze Canon EOS 850D geweldige professionele beeldkwaliteit in een compacte, lichtgewicht body. Die body is volgepakt met functies, is zeer gebruiksvriendelijk en heeft een zeer betaalbaar prijskaartje. Dit wordt weer een echte bestseller van Canon.
 • Epfilms.tv (full review): Een prachtige DSLR-camera voor beginners waarmee je de kneepjes van de fotografie kunt leren kennen. Hij bevat heel veel geweldige features die z’n vraagprijs zeker waard zijn.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Degelijke en toch lichte camera. Ik heb deze EOS 850D aangeschaft ter vervanging van de EOS 700d. En ben er zeer content mee. De beeldkwaliteit 4K is perfect. De camera ligt goed in de hand en is nog iets lichter dan de EOS 700D, maar niet te licht! Dat is fijn omdat ik macro-foto's ook wel zonder statief maak.
  Het scherptediepteknopje zit nu rechts onder van het objectief wat ergonomisch erg praktisch is. De iso-knop zit bovenop iets meer naar rechts wat ook handig is. Ik stel veel handmatig in en vind deze plekken meer praktisch. Wat voor de minder ervaren fotograaf handig is, is dat je de bedieningsdisplay met uitleg kan inschakelen. Die uitleg is zeer duidelijk.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Fantastisch product Prijs-kwaliteit is dit een prima camera. De beeldkwaliteit, in combinatie met de gepaste lens, is zeer degelijk en het toestel is gebruiksvriendelijk, ook voor een relatief onervaren fotograaf.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Een zeer goede camera voor deze prijs. Dit is de opvolger van mijn 10 jaar oude EOS 550D. Ik ben alle nieuwe mogelijkheden aan het uitproberen en ben zeer tevreden.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Canon EOS 850D op Cameranu.nl >>

Canon EOS 850D op Cameraland.nl >>

Canon EOS 850D op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS 850DBelangrijkste kenmerken van de Canon EOS 850D

 • Beeldkwaliteit: 24.1 megapixel aps-c CMOS-sensor
 • Uitstekend filmen: 4K-video met 30fps
 • Razendsnelle autofocus: Dual Pixel CMOS
 • Flexibel scherpstellen: 45 scherpstelpunten met iTR-AF
 • Snelle burst: fotograferen met 7 beelden per seconde
 • Krachtig, snel en responsief: DIGIC 8 beeldprocessor
 • Uit alle hoeken: vari-angle 3 inch touchscreen
 • Goed verbonden: wifi- en bluetooth-connectiviteit
 • Stabiele beelden: 5-assige Digital Movie IS vermindert trillingen in video’s

Canon EOS 850D op Cameranu.nl >>

Canon EOS 850D op Cameraland.nl >>

Canon EOS 850D op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Canon EOS 850D

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Canon EOS 850D. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon EOS 850D op Cameranu.nl >>

Canon EOS 850D op Cameraland.nl >>

Canon EOS 850D op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's tot 1000 euro? Ik heb de 10 beste voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro >>

 

Beste lenzen voor je Canon DSLR

Heel veel lenzen voor je Canon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Canon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy