Canon EOS 250D: DSLR voor smartphone-fotografen

Canon EOS 250D: DSLR voor smartphone-fotografen

Canons lichtste spiegelreflex met kantel- en draaibaar variangle touchscreen. Volgestouwd met de allerlaatste technologische snufjes. Dit instapmodel is uitermate geschikt voor enthousiaste smartphone-fotografen. Z’n populaire voorganger EOS 200D was winnaar van de prestigieuze TIPA-award 2018! Alle belangrijke reviews!

De feiten op een rij

Sensor: aps-c | Resolutie: 24.1 megapixel | Objectief: 18-55mm f/4-f/5.6 / fullframe-equivalent: 29-88mm | Beelden per seconde: 5 | Video: 4K | Scherm: kantelbaar (zijkant) touchscreen | Gewicht body: 449gr | Release datum: april 2019 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs inclusief lens: 659 euro op Cameranu.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Ideaal voor smartphone-fotografen

De Canon EOS 250D is misschien wel de ideale camera als je veel met je smartphone of compactcamera fotografeert, maar nu toch echt toe bent aan (veel) meer. Het mooie van de EOS 250D is dat hij bijzonder intuïtief en gebruiksvriendelijk is. Net als met je smartphone ben je er zo aan gewend. Een kind kan de was doen... ehhh foto’s maken

Canon EOS 250D op Cameranu.nl >>

Canon EOS 250D op Bol.com >>

Canon EOS 250D op Kamera-express.nl >>

Creatieve mogelijkheden in compact jasje

De EOS 250D biedt enorm veel creatieve mogelijkheden, maar blijft daarbij zeer bescheiden in gewicht en formaat. Het volledig kantelbare (variangle) touchscreen komt uitstekend van pas als je vanuit onmogelijke hoeken wilt fotograferen of filmen. Denk aan laag-bij-de-grondse macrofotografie of hoog boven je hoofd concertvideo’s schieten. Het is echt zo’n camera die je overal mee naartoe neemt.

Canon EOS 250DHighlights van de Canon EOS 250D

 • Ideale instap-DSLR voor smartphonefotografen
 • Compact, licht en gebruiksvriendelijk
 • Top beeldkwaliteit: grote 24.1 megapixel aps-c sensor
 • Ultiem heldere 4K/UHD-video
 • Variangle 3 inch TFT LCD touchscreen
 • Heldere optische zoeker

Canon EOS 250D op Cameranu.nl >>

Canon EOS 250D op Bol.com >>

Canon EOS 250D op Kamera-express.nl >>

Razend populaire voorganger: EOS 200D

De EOS 250D is opvolger van de razend populaire EOS 200D. Die was zo goed dat hij de prestigieuze TIPA-award 2018 won. De EOS 250D is een milde upgrade van z’n voorganger. Veel goeds van z’n voorganger heeft hij gewoon overgenomen: never change a winning team. Maar er is ook flink nieuws onder de zon.

Superkwaliteit video

Een hele mooie toevoeging is natuurlijk dat je nu kunt filmen in de ultrahoge 4K-kwaliteit. Je beelden zien er geweldig uit in 4K, zeker wanneer je ze afspeelt op je TV of smartphone. De 4K Frame Grab extraheert foto’s uit je films, terwijl de 4K time-lapse uren omtovert in seconden.

Mooie vlogcamera

Die prachtige video-specs in combinatie met het variangle touchscreen maakt van de EOS 250D ook een perfecte camera om mee te vloggen. Vloggen is een populaire bezigheid om over de meest uiteenlopende onderwerpen te vertellen aan je publiek. Miljoenen mensen genieten dagelijks van de allerleukste vlogs. Geld verdienen op Youtube kun je er ook nog mee...

Canon EOS 250DSnellere processor

Ook nieuw is de veel snellere Digic 8-beeldprocessor die nu aan boord is. En dat merk je in de snelheid waarmee hij reageert en schiet. En de EOS 250D beschikt net als zijn voorganger over Dual Pixel-autofocus, maar nu is die functie in liveviewmodus ook beschikbaar in combinatie met oogdetectie.

Prachtige foto’s vol levendige details

De beproefde grote 24.1 megapixel sensor is uiteraard aan boord. Samen met Dual Pixel CMOS zorgt die voor een topkwaliteit foto’s en video’s boordevol levendige details.

Heldere optische zoeker

Als smartphone-fotograaf gaat een wereld voor je open met de scherpe en heldere optische zoeker van de EOS 250D. Daarmee maak je perfecte composities, ook bij fel zonlicht. Je schiet zo veel intuïtiever foto’s of filmpjes.

Canon EOS 250DCreative Assist

De EOS 250D: je pakt hem op en je kunt direct beginnen met fotograferen en filmen. Hij is heel eenvoudig in gebruik, ongeacht je ervaring. De interface is al gebruiksvriendelijk. Daarbij helpt de modus Creative Assist je nog eens om je creatief uit te leven.

Delen via bluetooth

Handig is ook dat je snel en simpel je beelden deelt via je smartphone door deze via bluetooth met je camera te verbinden. Met behulp van de Canon Camera Remote-app beheer je de beelden op de Canon EOS 250D.

Mooie nieuwe kleuren

Het oog wil ook wat... Behalve de vertrouwde zwarte uitvoering komt de nieuwe Canon EOS 250D ook in zilver en wit. Ze zijn prachtig!

Canon EOS 250D op Cameranu.nl >>

Canon EOS 250D op Bol.com >>

Canon EOS 250D op Kamera-express.nl >>

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS 250D(Professionele) reviewers over de Canon EOS 250D

De Canon EOS 250D: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Fototijdschrift Zoom.nl (septembernummer 2019, full review): De EOS 250D is niet echt een grote upgrade ten opzichte van voorganger 200D. Als je die al hebt, dan hoef niet zo nodig de nieuwe 250D aan te schaffen. Voor alle anderen is de EOS 250D zeker een interessante camera in het middensegment. De beeldkwaliteit is zoals we van Canon gewend zijn: prima. Hij heeft een nieuwe, snellere DIGIC 8-processor, en de autofocus (Dual Pixel CMOS AF) is heerlijk.
  Wel is er veel concurrentie in dit segment, waarbij de systeemcamera’s vaak net iets meer innovatieve functies bieden. Maar met de meer traditionele EOS 250D heb je wel de beschikking over een groot aantal Canon EF-lenzen. Ander voordeel: één acculading gaat vaak dagenlang mee. Eindoordeel: Goud Award met het cijfer 7.8.
 • Chip Fotomagazine (septembernummer 2019, full review): Canon legt met de EOS 250D vooral veel nadruk op de gebruiksvriendelijkheid: hij moet geavanceerd fotograferen net zo makkelijk maken als foto’s schieten met je smartphone. En de reviewer bevestigt: “Ben je smartphones gewend, dan zul je blij zijn met de bediening van de EOS 250D.”
  Over de videofeatures heeft Chip bedenkingen. Het UHD-formaat klinkt leuk, maar er is sprake van een flinke crop, waardoor je brandpunt fors verlengd wordt. Wil je schieten met groothoek, dan moet je een objectief met een extreem korte brandpuntafstand hebben.
  Op het gebied van connectiviteit scoort de EOS 250D wel weer punten bij Chip. Via de Canon-app de camera op afstand bedienen, en foto’s en video’s snel naar je smartphone krijgen, dat gaat allemaal prima. “De Canon EOS 250D benadrukt daarmee dat het een veelzijdige kameraad is met net wat meer beeldkwaliteit.” Eindoordeel: Goed met het cijfer 2.4 (een 1 is het hoogst haalbare...).
 • Dpreview.com (Carey Rose, full review): De Canon EOS 250D is, al met al, een prettige kleine camera met een flinke ‘fun factor’. Hij levert goede beeldkwaliteit en is erg veelzijdig dankzij z’n optische zoeker en een echt mooi opgepoetste ‘live view’ op het achterscherm.
  De 250D is niet de beste camera in z’n categorie voor wie video-beelden wil schieten. Ook is het niet de beste optie als je snelle actiesporten wil vastleggen. En ook voor serieuze fotografen die veel bedieningselementen nodig hebben is het niet de beste optie.
  Maar hij is ook niet bedoeld voor dit soort fotografen/videografen. Hij is bedoeld voor beginners – en de excellente ‘gids-modus’ wijst daar ook op. De 250D biedt hen betrouwbare goede beeldkwaliteit onder allerlei omstandigheden met een minimum aan ‘gedoe’.
  Deze camera is dus een geweldige optie voor beginners die serieus aan de slag willen met fotografie. Hij houdt prettig vast, is plezierig in het gebruik en heeft een bruikbare ‘gids-modus’ die je aan de hand neemt om alle basics van fotografie te leren, terwijl je fotografeert. De optische zoeker biedt flexibiliteit en de beeldkwaliteit is solide.
  De 250D heeft een prima prijs/kwaliteit-verhouding en beloont je met geweldige foto’s. Eindoordeel: Silver Award met een score van 79%.
 • Eoszine.nl (Pieter Dhaeze, full review): Pieter is heel enthousiast over de EOS 250D. Hij is lekker compact, biedt veel mogelijkheden, heeft een hoge beeldkwaliteit en is ook nog eens interessant geprijsd.
  Bijkomend voordeel: Je kunt zonder adapter álle EF- en EF-S lenzen van Canon op de EOS 250D gebruiken. Daardoor is het niet alleen een instapcamera, maar is hij ook geschikt voor de enthousiaste fotograaf die zich verder wil ontwikkelen. “En ook voor video is het een prima stukje gereedschap.”
  Toch blijft er nog wel wat te wensen over. Zo telt het wensenlijstje van Pieter een ‘slimmere’ Auto ISO. “Zoals bij de EOS 80D én wat ons betreft zou Canon meer ‘intelligentie’ mogen toevoegen aan de Automaat, dus meer Ai. Telefoonfotografen zijn dat gewend en voor hen wordt de overstap dan nog eenvoudiger.”
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Canon EOS 250D is een bescheiden upgrade van de 2 jaar oude Canon EOS 200D. Belangrijkste is dat er nu ook 4K-video op zit, de Live View sterk is verbeterd en de accuduur langer is.
  4K-video miste zeker op de 200D, dus geweldig dat dat is toegevoegd. Helaas lijdt deze feature onder dezelfde zwakke punten waaronder alle camera’s van Canon met 4K aan lijden. De crop-factor is namelijk groot en het is niet mogelijk om Canons excellente Dual Pixel CMOS autofocussysteem toe te passen bij het schieten van video. Deze zwakke punten doen afbreuk aan wat anders een droomcamera voor vloggers zou zijn.
  De verbetering van de Live View is veel geslaagder. En die profiteert ook van het fantastische autofocussysteem van Canon. Nu kun je het vari-angle touchscreen gebruiken om te kiezen uit een van de 3975 AF-punten, compleet met gezichts/oog-detectie. Een geweldig voordeel, waardoor de 250D een van de beste DSLR’s is op het gebied van Live View.
  Vergeleken met de geweldige live view, valt de optische zoeker dan weer wat tegen. Dus al met al zijn de verbeteringen ten opzichte van de voorganger er zeker, maar er komen ook minpunten aan het licht. Voor de reviewers blijft de EOS 250D de beste instap-DSLR van Canon. Maar de betere camera is volgens hen Canons eigen systeemcamera EOS M50. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De EOS 250D is een prettige camera die veel te bieden heeft voor een relatief lage prijs. Maar het voordeel ten opzichte van voorganger 200D is klein. En een aantal bruikbare features missen op de 250D. Zolang de prijs van de 200D veel langer ligt, raadt de reviewer aan voor dat oudere model te kiezen. Als de 250D in prijs zakt, wordt dit dan weer de eerste keuze.
  Tellen de voordelen van een systeemcamera zwaarder voor jou dan die van een DSLR, kijk dan zeker naar de Canon EOS M50. Die heeft een vergelijkbare set aan features, en ook de prijs is vergelijkbaar. Maar werken met deze systeemcamera is volgens deze reviewer prettiger. Zo biedt de elektronische zoeker vele voordelen boven de optische zoeker van de 250D.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): Er zijn 2 goedkopere DSLR’s in Canons assortiment, de 4000D en de 2000D, maar deze 250D is de betere koop, hoewel hij een stuk duurder is. De 2 goedkopere modellen ontberen een aantal features die je zeker gaat missen als je enthousiaster wordt voor het fotograferen met een spiegelreflexcamera. De EOS 250D heeft Canon top aps-c sensor aan boord, zeer goede Live View autofocus en 4K-video. Dit is de perfecte camera voor beginners.
  Maar het is natuurlijk niet de enige keuze op de markt. Kijk je naar andere merken en ook naar systeemcamera’s dan zijn dit de grote concurrenten van de 250D: de Olympus OM-D E-M10 Mark III, de Nikon D5600 en de Fujifilm X-T100. Eindoordeel voor de EOS 250D: 4.5 van de 5 sterren.
 • Canon EOS 250DTechradar.com (Matt Golowczynski, full review): De Canon EOS 250D is perfecte, prettige camera om te gebruiken. De bediening is goed, hij werkt helemaal zoals de reviewer had gewacht en de beeldkwaliteit is prima. Ook het snel reagerende touchscreen, de snelle opstarttijd en de excellente Dual Pixel CMOS autofocus maken dit tot een zeer capabele allrounder.
  De nieuwe processor levert misschien niets extra’s in de zin van een hogere burst dan z’n voorganger. Maar hij brengt wel de video-functionaliteit op het niveau dat je tegenwoordig mag verwachten. Ook de accuduur van de camera is indrukwekkend. Je kunt er gerust een aantal dagen mee schieten zonder te hoeven opladen. Zeer welkom.
  Toch, met dezelfde sensor als de 200D en geen verbeteringen in de zoeker of het LCD-scherm, is het zeker niet een significante update. Ook de 4K-video heeft z’n beperkingen. En het aantal autofocuspunten is wel heel minimaal voor de huidige standaarden.
  Daar komt bij dat hij sterke concurrenten heeft, waaronder ook een aantal systeemcamera’s, die ook nog eens kleiner zijn. Toch heeft de 250D weer het voordeel van de super accuduur, de prettige jpeg’s en de compatibiliteit met een enorm lenzenaanbod, flitsers en andere accessoires. Daar kunnen maar weinig systeemcamera’s tegenop. Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (Joshua Waller, full review): De Canon EOS 250D is een compacte DSLR. De kleurweergave van de beelden is typisch Canon: excellent. Ruisprestaties zijn verbeterd ten opzichte van de voorganger, en ook beter dan de instappers van Nikon. Wie de echte DSLR-beleving zoekt, met een optische zoeker en een indrukwekkende accuduur, krijgt wat hij zoekt met de compacte EOS 250D.
  Groot voordeel van deze camera van Canon is dat je kunt kiezen uit een enorm aanbod aan aantrekkelijke lenzen. De 50mm f/1.8 STM is bijvoorbeeld zo’n lens, met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Tegen dit brede, en ook betaalbare, aanbod kunnen systeemcamera’s nog steeds niet op.
  Op andere vlakken hebben systeemcamera’s meer te bieden. Die kunnen bijvoorbeeld volledig stil fotograferen. Ook hebben ze een betere Live View-beleving dan DSLR’s. En de burst ligt lager dan de concurrentie van systeemcamera’s. Ook kun je de camera niet opladen via de USB-poort, wat moderne systeemcamera’s standaard in hun pakket hebben.
  Het kleine formaat van de 250D, en z’n makkelijke bediening maken hem erg aantrekkelijk voor beginners. Hij heeft daarentegen geavanceerde bedieningsmogelijkheden en fotografeer-modi maken hem aantrekkelijk voor meer gevorderde fotografen. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Klantreview op Bol.com: “Ik ben al ruim 15 jaar een gevorderde amateurfotgraaf en ben via omzwervingen bij andere merken toch weer teruggekomen bij het merk waarmee ik ooit gestart ben: Canon. De 250d bevalt uitstekend , snelle autofocus ; goed display; voldoende instelmogelijkheden en hoge snelheid van opnames. Ik heb een extra accu erbij aangeschaft ; hoewel de accu bij normaal gebruik lang meegaat is het toch fijn een 2e bij je te hebben. Ik heb nog geen minpunten kunnen vinden.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Geweldige camera. Hij is super licht, maakt mega scherpe foto's en is makkelijk in gebruik. Je kan er eigenlijk alles mee. Je maakt er zulke geweldige foto's mee.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Canon EOS 250D op Cameranu.nl >>

Canon EOS 250D op Bol.com >>

Canon EOS 250D op Kamera-express.nl >>

 

canon 250d 09Belangrijkste kenmerken van de Canon EOS 250D

 • Ideale instapcamera voor wie nu smartphone of compactcamera gebruikt
 • Zeer compact en uiterst licht
 • Bijzonder gebruiksvriendelijk
 • DSLR-beeldkwaliteit: grote 24.1 megapixel CMOS-sensor
 • Topkwaliteit foto’s en video’s met levendige details
 • Variangle 3 inch TFT LCD touchscreen
 • Ultiem heldere 4K/UHD-video
 • Heldere optische zoeker
 • Snel en precies: Dual Pixel CMOS autofocus
 • Krachtige motor: Digic 8 beeldprocessor
 • Creative Assist: snel je foto’s verbeteren
 • Guided gebruikersinterface: een kind kan de was doen
 • Uitstekend verbonden: wifi en bluetooth

Canon EOS 250D op Cameranu.nl >>

Canon EOS 250D op Bol.com >>

Canon EOS 250D op Kamera-express.nl >>

 

Mooie review van de Canon EOS 250D

Bekijk een mooie review van de Canon EOS 250D door Gijs de Koning (15:44 minuten). Volgens Gijs is de EOS 250D "een beginnerscamera die niets te wensen overlaat". Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Canon EOS 250D op Cameranu.nl >>

Canon EOS 250D op Bol.com >>

Canon EOS 250D op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's tot 1000 euro? Ik heb de 10 beste voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro >>

 

Beste lenzen voor je Canon DSLR

Heel veel lenzen voor je Canon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Canon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 


Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy