Canon EOS 1D X Mark II: ultiem professioneel werkpaard

De Canon EOS 1D X Mark II: hét vlaggenschip van Canon voor professionele sport- en actiefotografen. Extreem snel. Extreem goede beeldkwaliteit. Extreem goed besproken. “A rock solid successor to the 1D X.” Gold Award met 89% score op DPReview. Alle belangrijke reviews!

Canon EOS 1D X Mark IISensor: fullframe | Resolutie: 20.2 megapixel | Beelden per seconde: 16 | Video: 4K | Scherm: touchscreen, niet kantelbaar | Gewicht: 1.340gr | Frankwandelt-rating 98/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Vlaggenschip voor actie- en sportfotografie

Hét vlaggenschip van Canon voor de professionele actie- en sportfotograaf. Samen met de Nikon D5 en de Sony A9 zijn dit de top fullframe camera’s van dit moment. Camera’s die een ongeëvenaarde beeldkwaliteit combineren met extreme schietsnelheid en razendsnelle autofocus. Op de sportvelden, maar ook bijvoorbeeld op safari en in de studio levert de Canon 1D X Mark II altijd topprestaties. Een door en door betrouwbare camera.

Opvolger 1D X Mark III op Cameranu.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Kamera-express.nl >>

Werkpaard voor de fotograaf

De professionele Canon 1D X Mark II heeft 20.2 megapixel op z’n fullframe sensor. Daarnaast zorgen 2 Digic 6+ processoren voor supersnelheid. Deze Canon is een echt werkpaard voor de fotograaf die het uiterste van zijn camera eist. De 1D X Mark II schiet maar liefst 16 beelden per seconde in Live View-modus. En hij heeft een maximale burst rate van 170 raw continu-opnames.

Extreem snelle camera

Z’n extreme snelheid heeft de 1D X Mark II te danken aan de 2 Digic 6+ beeldprocessoren. Die zorgen voor zeer hoge prestaties van de camera, zowel bij fotografie als bij 4K-videografie. Gebruik van CFast-geheugenkaarten in het CFast 2.0-geheugenkaartslot zorgt voor de hoogste schrijfsnelheden. Zo kan de Canon EOS 1D X Mark II een ongekende hoeveelheid foto's en films in korte tijd vastleggen. Ook de maximale ISO van 409.600 is bijzonder. Die zorgt voor verbluffende resultaten bij zeer weinig omgevingslicht.

Capabel voor 4K-video’s

Met de 1D X Mark II schiet je niet alleen hoge resolutie foto's. Het is ook een zeer capabele camera om 4K-video's mee vast te leggen. Ook hier leveren de 2 Digic 6+ beeldprocessoren en de geavanceerde sensor hun diensten. Met de Canon kun je 4K video-opnames met 60 beelden per seconde soepel opnemen op CFast-geheugenkaarten. Daarnaast kun je Full HD-video opnemen met 120fps.

Opvolger 1D X Mark III op Cameranu.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Kamera-express.nl >>

Canon EOS 1D X Mark IISlomo-video & 4K-foto’s

Zo kun je zelfs details vastleggen die je met het blote oog niet kunt zien. Ideaal voor slow-motion video-opnames. Met het 3.2 inch touchscreen kun je heel eenvoudig scherpstelpunten selecteren en bevestigen tijdens het filmen. Tijden het filmen kun je 4K-foto's opslaan met een resolutie van 8.8 megapixel.

Maximaal presteren bij minimaal licht

De 1D X Mark II biedt ook bij video uitstekende prestaties bij weinig licht dankzij ISO's van maximaal 12.800 in 4K en 25.600 in Full HD. De EOS 1D X Mark II beschikt over een ongecomprimeerde HDMI-uitgang voor Full HD-video, waardoor videobewerking met minimaal kwaliteitsverlies mogelijk is. Ook is het mogelijk om video's op te slaan als MP4 zodat je ze eenvoudig kunt afspelen op je smartphone.

Duurzame en robuuste body

De Canon EOS 1D X Mark II heeft uiteraard een zeer duurzame, robuuste stof- en weerbestendige body. De camera is ontworpen om onder meest extreme situaties te blijven presteren. De onverwoestbare body is gemaakt van een stijve en zeer sterke magnesiumlegering en beschikt over een uitstekende grip voor eenvoudige vingerplaatsing en verminderde vermoeidheid van je hand. Het sluitermechanisme is voorzien van carbonfiber bladen voor een probleemloze werking tot maximaal 400.000 opnames met 16 beelden per seconde.

Ingebouwde GPS

Onder de motorkap zorgt de ingebouwde GPS ervoor dat je je foto's kunt geotaggen met automatische tijdsynchronisatie.

Canon EOS 1D X Mark III op Cameranu.nl >>

Update: opvolger Canon EOS 1D X Mark III!

De Canon EOS 1D X Mark II heeft een opvolger: de Canon EOS 1D X Mark III. Alles aan dit nieuwe vlaggenschip is beter en sneller dan bij de voorganger. Benieuwd naar deze topcamera?

Mijn review van de Canon EOS 1D X Mark III >>

Opvolger 1D X Mark III op Cameranu.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Canon EOS 1D X Mark II

De Canon EOS 1D X Mark II: hoe scoort hij bij de reviewers? Hieronder staan de kernpunten van alle serieuze reviews van deze professionele spiegelreflex.

 

Canon EOS 1D X Mark II DPReview over de Canon EOS 1D X Mark II

‘Rock solid’ zetten Dale Baskin en Carey Rose van DPReview boven hun zeer uitvoerige en lezenswaardige bespreking (15 webpagina’s) van de Canon EOS 1D X Mark II. Ze beginnen met de constatering dat Canons nieuwe vlaggenschip lijkt op z’n voorganger, maar tegelijk heel anders is. “A quick glance reveals the camera’s 1D-series heritage, but under the hood there are some exciting upgrades going on.”

Veel verbeteringen

De Canon EOS 1D X II brengt ons veel verbeteringen. “It gains an updated AF system that makes it easier to nail off-center shots. It also has the latest version of Canon’s iTR subject tracking system which, while not as effective as the Nikon D5's, can be useful once you’ve learned its foibles. There’s also a virtually bottomless Raw buffer that clears instantly when shooting with a CFast card.”

Beeldkwaliteit: sprong vooruit

En dan de beeldkwaliteit. Om daar een sprong te kunnen maken heeft de nieuwe Canon een nieuwe sensor ontwikkeld die een veel groter dynamisch bereik heeft dan z’n voorganger. En die produceert even goede beelden als Nikons nieuwe vlaggenschip, de D5. Hoewel die laatste nog iets beter scoort bij hoge ISO-waarden, aldus Dale Baskin en Carey Rose van DPReview.

Video van hoge kwaliteit

Wat volgens de reviewers het meest opvalt is de toevoeging van 4K/60p video. “And not just 4K video, but great 4K video. The video toolset isn't as deep as some video professionals might want, but Canon seems to have found the right balance of features and performance to appeal to the type of shooters who will use this camera.” Het is kortom extreem eenvoudig om video van hoge kwaliteit te schieten, die er bijzonder natuurlijk uitziet. “Top notch 4K video with beautiful color straight out of the camera.” Op dit punt scoort de Canon een stuk beter dan de Nikon D5.

Gold Award met 89% score

De Canon EOS 1D X II is exact wat de reviewers van DPReview verwacht hadden van Canon: “A (literally) rock solid successor to the 1D X that will get the job done for pros, day-in and day-out, with improved performance and compelling new features designed to appeal to its target audience. Expect to see a lot of them at the Olympics in Rio this summer, and for good reason. Nice job, Canon. (...) This is a camera that sports, action, and event photographers will love.” Eindoordeel van DPReview: 89% en een Gold Award. Exact hetzelfde percentage en exact dezelfde Award als de Nikon D5 en de Sony A9 kregen van DPReview...

Opvolger 1D X Mark III op Cameranu.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS 1D X Mark II Chip Fotomagazine over de Canon EOS 1D X Mark II

“Groot, zwaar en duur – dat zijn de minder florissante eigenschappen van Canons nieuwe vlaggenschip”, zo begint reviewer Fred van Lierop van Chip Fotomagazine (augustus/september 2016) zijn review van de Canon EOS 1D X Mark II. Om daar direct aan toe te voegen: “Maar vanaf je eerste tik op de ontspanknop ben je die vergeten.” Juist.

Nóg sneller dan Nikon D5

Snelheid is het handelsmerk van de nieuwe Canon, het is een waar snelheidsmonster. “Hij fotografeert met wel zestien foto’s per seconde (...). Geen enkele andere spiegelreflex is zo snel – zelfs de Nikon D5, een paar maanden geleden nog snelheidsrecordhouder en nog altijd nummer één uit onze toplijst, moet zich op dit punt gewonnen geven.”

Haarscherpe, extreem gedetailleerde beelden

Dat betekent wel dat je supersnelle kaarten nodig hebt, CF-kaarten. En die zijn best prijzig. Maar wil je video schieten met de snelheid waarmee de Canon dat mogelijk maakt, dan moet je wel zo’n kaart in een van beide slots hebben zitten. Maar “de grote hoeveelheid data die de EOS 1D X Mark II produceert, zijn niet voor niets: ze leiden tot haarscherpe, extreem gedetailleerde (video)opnamen.”

Ingezet voor hoogwaardige bioscoopfilms

Overtuigend is niet alleen de beeldkwaliteit, maar ook de autofocus, aldus reviewer Van Lierop. Die reageert dankzij de dual-pixeltechnologie zelfs in live-viewmodus snel en trefzeker. En ook bij weinig licht. “Het is dan ook geen gekke gedachte dat de EOS 1D X Mark II in de toekomst mogelijk ook voor hoogwaardige bioscoopfilms wordt ingezet. Sterker nog, de 1,3 kilogram wegende spiegelreflex met zijn oerdegelijke magnesiumbehuizing, spatwaterbescherming en geïntegreerde accugreep moet de wildste actiescènes kunnen doorstaan.”

Heerlijk scherpe opnamen

Indruk maken verder het aantal sneltoetsen en de heldere optische zoeker. Er ontbreken ook een paar zaken. Zo kun je het menu niet bedienen met het touchscreen en is er geen wifi aan boord. Blijkbaar vindt Canon zaken als snelheid en beeldkwaliteit belangrijker om op te focussen. En dat zit wel goed. “Bij een gemeten resolutie van maximaal 1735 lijnparen per beeldhoogte voor de laagste ISO-waarde levert de chip heerlijk scherpe opnamen. Ook toenemende lichtgevoeligheid is geen probleem bij de Canon: tot en met ISO 6400 blijven details scherp en is de beeldruis verwaarloosbaar.”

Canon 1D X Mark II versus Nikon D5

Voor veel profs zal de vraag zijn: deze Canon of de Nikon D5? Van Lierops antwoord: “De Canon scoort met meer snelheid, een betere videomodus en een lagere prijs, terwijl Nikon uitblinkt met een hogere beeldkwaliteit en een duidelijk langere accuduur. De verschillen zijn echter zo miniem dat het feitelijk niet zo relevant is dat in onze toplijst de een boven de ander staat.” Kortom: het zijn allebei topcamera’s die even goed zijn. Score voor de Canon: 94.3/100. (En voor de volledigheid: de Nikon D5 scoort bij Chip 95.5/100.)

Opvolger 1D X Mark III op Cameranu.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS 1D X Mark II Focus Magazine over de Canon EOS 1D X Mark II

“De Canon EOS 1D X Mark II is een oerdegelijke, weerbestendige professionele camera met zinvolle verbeteringen en toevoegingen die er anno nu toe doen”, aldus reviewer Mich Buschman in Focus Magazine (juli/augustus 2016). “Na een week testen, met onder meer voorbijrazende treinen en opnames bij slecht licht, lijkt voor deze camera geen zee te hoog.”

Voortrazende treinen, betrouwbare camera

Die uitvoerige tests van Focus vonden plaats in de werkruimten van gitaarbouwer Hans Geerdink in Apeldoorn. En langs het spoor met sneltreinen die met 130 kilometer per uur langs denderden. “In luttele seconden jaag je er 38 opnames per run doorheen, waarbij zowel de belichting als de AF perfect z’n werk deed. Allemaal goed belichte, scherpe opnames, correct op kleur. Dát wordt nou bedoeld met ‘betrouwbaarheid’ in professionele camera’s!”

Extreem goede beeldkwaliteit

Ook de beeldkwaliteit is extreem goed, constateerde Buschman. “De opnames bevatten veel schaduwdetaillering – veel meer dan die uit de EOS 5DS (R). De autofocus is merkbaar beter: trefzekerder en veel sneller dan die van deze 50-megapixelcamera. Ook de ruis is stukken minder, al vinden wij ISO 51.200 de kwaliteitsgrens.

Fraai dynamisch bereik

Ook de testopnames bij gitaarbouwer Hans Geerdink vielen zeer positief uit. “Het dynamisch bereik is fraai, met nog veel detaillering in de schaduwen: een voordeel van die nieuwe sensor met ‘slechts’ 20 megapixels!” Ook de detaillering in het wit van de felle werklampen werd behouden.

Ultiem, professioneel werkpaard

Kortom: de Canon EOS 1D X Mark II is een ultiem, professioneel werkpaard. “De mogelijkheden zijn legio op alle terreinen (...). Je kunt ‘m vrijwel in alles op maat instellen conform jóúw voorkeuren en vorm van fotografie. (...) Dit is écht een camera waar de professionele fotograaf volledig op kan vertrouwen, en dat is géén loze slogan. De verkoopprijs vinden we gerechtvaardigd.” Eindoordeel van Focus: Super, met het hoge cijfer 9.1.

Opvolger 1D X Mark III op Cameranu.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Canon EOS 1D X Mark II Canon EOS 1D X Mark II: andere reviews

Hieronder staan andere lezenswaardige reviews van de Canon EOS 1D X Mark II op een rij. De teneur is steeds dezelfde: de 1D X Mark II is een topcamera, een van de beste camera’s van dit moment.

Digifoto Pro over de Canon EOS 1D X Mark II

Fototijdschrift Digifoto Pro maakte in Denemarken kennis met de nieuwe Canon EOS 1D X Mark II. “Aan de buitenkant lijkt er niet veel veranderd, maar aan de binnenkant is bijna alles nieuw. Zo haalt de camera tot 16 beelden per seconde. Hoe bevalt dit snelheidsmonster in de praktijk?” Het antwoord mag duidelijk zijn: uitstekend.

Veelzijdiger dan ooit

Volgens reviewer Jasper van Bladel van Digifoto Pro is de Canon EOS 1D X Mark II een uiterst flexibel inzetbare camera. “Het topmodel van Canon is traditioneel een snelheidsmonster en de EOS 1D X MKII maakt deze term volledig waar. De camera is een uitstekende keuze voor fotografen die vaak te maken hebben met snel bewegende onderwerpen. Met de verbeterde ruisprestaties, een beter dynamisch bereik en de 4K-videomogelijkheden is de EOS 1D X MKII echter veel breder inzetbaar. Deze combinatie maakt het topmodel van Canon veelzijdiger dan ooit.”

The-digital-picture.com over de Canon EOS 1D X Mark II

Reviewer Bryan Carnathan van reviewsite The-digital-picture.com had al bij de aankondiging van deze Canon de verwachting dat de 1D X II de upgrade van de 1D X waard zou zijn. Hij verkocht direct z’n 1D X toen de 1D X II werd aangekondigd. Want hij had vertrouwen dat dit de beste sport/actie-camera ooit zou zijn. En: “I have no regrets – the 1D X II exceeded my expectations. To me, it was worth the upgrade.”

Snel, betrouwbaar, extreme beeldkwaliteit

De 1D X Mark II is bedoeld voor professionals voor wie snelheid, betrouwbaarheid en extreem goede beeldkwaliteit een must zijn “This use includes sports, wildlife, fast action, reportage, weddings, events, media and wire service use in the toughest environments. If getting the shot matters, this is the camera I want in my hands. That this camera is so fun to use makes getting that all-important shot a great all-around experience.”

Imaging-resource.com over de Canon EOS 1D X Mark II

De reviewer van de zeer uitgebreide bespreking op reviewsite Imaging-resource.com legt eerst de vinger op 3 zere plekken: “Sure, it's big, it's heavy, and it's expensive, but as the adage goes, "you get what you pay for." And with the Canon 1DX Mark II, you're paying for the best Canon DSLR for sports, action, wildlife, or photojournalism.” The 1DX Mark II is volgens hem ‘the best of the best’ als je de perfecte combinatie zoekt van snelheid, prestatie en beeldkwaliteit bij hoge ISO-waarden.

Excellent dynamisch bereik

Het nieuwe vlaggenschip van Canon is zeker geen pixelmonster. Dus minder geschikt voor fotografen die zeer veel pixels nodig hebben. “But for everything else, the 1DX Mark II's images are right on the money. Images look great, and dynamic range is excellent. High ISO performance is also top-notch – as one would expect for a camera of this class – and the versatile autofocus and incredible burst shooting performance will not disappoint or slow you down.”

Photographyblog.com over de Canon EOS 1D X Mark II

Reviewer Amy Davies van reviewsite Photographyblog.com vindt het nieuwe vlaggenschip van Canon een zeer goede camera, maar heeft ook een paar kleine kritiekpunten. “Overall, the EOS 1DX Mark II is extremely good and there’s lots to like. However, it’s not perfect and there’s a few small problems which add up to enough doubt to give the camera less than full marks. First of all, having a touchscreen is useful - but in this case it’s use is limited to setting autofocus point - why the decision was made to remove the ability to zoom to check focus in play back images, or swipe through images, isn’t known, but it seems like an odd choice.” Lichte kritiek heeft hij ook op bijvoorbeeld de 4K-video, de accuduur en het feit dat wifi niet ingebouwd is.

‘Superb camera’

Toch, alles bij elkaar opgeteld, en ondanks wat ‘klachten’ hier en daar “the Canon EOS 1D X Mark II is a superb camera which performs extremely well in a variety of different tough conditions that professional photographers will deal with on a daily basis. It’s worthy of an upgrade for many, but others may be able to hold on until the asking price drops a little.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.

Techradar.com over de Canon EOS 1D X Mark II

Ook reviewer Angela Nicholson van reviewsite Techradar.com is zeer positief over de Canon EOS 1D X Mark II: “Canon has fine-tuned proven handling and controls in response to user feedback, and delivered a big gain in continuous shooting performance. It also pushes the Nikon D5 all the way for image quality within its standard sensitivity setting. We can expect to see quite a few 1D X IIs at the Olympic games this summer.”

Opvolger 1D X Mark III op Cameranu.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Canon EOS 1D X Mark II

 • 20.2 megapixel fullframe CMOS-sensor
 • Tot 14 beelden per seconde met spiegel
 • Tot 16 beelden per seconde bij gebruik van Live View
 • Maximale burst rate van 170 RAW continu-opnames tot 16 beelden per seconde
 • 4K-video op CFast-geheugenkaarten
 • 61-punts AF-systeem
 • ISO-bereik van 100-51.200 met uitbreiding tot ISO 409.600
 • 2 DIGIC 6+ processoren
 • 3.2 inch touchscreen met 1.620.000 pixels
 • Ingebouwde GPS voor geotagging met automatische tijdsynchronisatie
 • Ethernet-poort

Opvolger 1D X Mark III op Cameranu.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Video-review: veldtest DPReview

Bekijk de geweldige video van DPReview: ‘Field Test - Canon EOS-1D X Mark II: DPReview goes to the rodeo’

Opvolger 1D X Mark III op Cameranu.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Cameraland.nl >>

Opvolger 1D X Mark III op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Beste lenzen voor je Canon DSLR

Heel veel lenzen voor je Canon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Canon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy