Canon 800D: spiegelreflex voor iedereen

De Canon 800D is een spiegelreflex voor iedereen. Deze geavanceerde camera maakt professionele beelden, maar is super eenvoudig te bedienen. Een kind kan de was doen. “Een geweldige camera”, aldus Dpreview.com die een Gold Award uitdeelt. Alle belangrijke reviews!

Canon 800D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STMSensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Beelden per seconde: 6 | Video: Full HD | Objectief: 18-55mm f/4.0-5.6 IS STM | Gewicht body: 532gr | Display: kantelbaar touchscreen | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs inclusief lens: 799 euro op CameraNU.nl en op Bol.com

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Gebruiksgemak én hoge beeldkwaliteit

Ben jij gesteld op gebruiksgemak én op hoge beeldkwaliteit? Dan is de Canon EOS 800D jouw spiegelreflex. Hij heeft de simpelheid van een spiegelreflex voor beginners. Maar met specs die tegen het professionele niveau aanschurken. En dito foto's en video's. Next generation-technologie voor technobeten.

Canon 800D op CameraNU.nl >>

Canon 800D op Bol.com >>

Canon 800D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STMZeer capabele spiegelreflex

De super specs komen grotendeels rechtstreeks uit de zeer populaire en goed besproken Canon 80D, de duurdere grote broer. Zoals de 24.2 megapixel aps-c sensor met dual-pixel technologie. Helemaal nieuw is de razendsnelle Digic 7 beeldprocessor. Die specs samen maken dit tot een zeer capabele spiegelreflex.

Zeer snel & haarscherp

De EOS 800D is daarbij snel in gebruik. Met continue opname van 6 beelden per seconde. Plus een heldere optische zoeker die alles in realtime laat zien. Wanneer je een compositie van je foto maakt op het touchscreen, stelt het snelste Live View AF-systeem ooit in nog geen 0.03 seconden scherp. Hoe snel knipper jij met je ogen? Resultaat: haarscherpe beelden vol details. De Canon 800D is uitgerust met een vlot autofocussysteem met 45 cross-type scherpstelpunten.

Canon 800D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STM Presteren in de schemer

De 800D presteert bovendien uitstekend bij weinig licht. De camera heeft een ISO-bereik van 100-25.600 en biedt je alle mogelijkheden om onder wisselende lichtcondities te werken. Mocht je toch nog wat tekortkomen, dan kun je het ISO-bereik opschroeven tot 51.200.

5-assige beeldstabilisator

In 4K filmen is er helaas niet bij. Wel kun je prachtige video's schieten in Full HD met 60 beelden per seconde. Het mooie is: voor het maken van video's heeft de 800D een ingebouwde 5-assige digitale beeldstabilisator. De stabiele video's zien er geweldig uit op internet en op je televisie, doordat bewegende onderwerpen scherp worden vastgelegd. Op Canon.nl kun je prachtige voorbeelden zien.

Kantelbaar touchscreen

Op de rug van de 800D vind je een prachtig kantelbaar touchscreen. Handig om mee scherp te stellen. Maar ook om opnames te maken uit lage of hoge standpunten. Bijvoorbeeld boven je hoofd bij concerten. Of bij macrofoto's van laag-bij-de-grondse paddenstoelen. Stel scherp en maak een foto met slechts één tik op je scherm.

Voor social media-fanaten

Ben je een social media-fanaat? Verbind je Canon 800D via wifi of NFC met een smartphone of tablet en je kunt je prachtige beelden snel delen met vrienden en familie. Met diezelfde techniek kun je de camera op afstand bedienen. En dan eindelijk zelf ook eens op die groepsfoto staan.

Canon 800D versus Canon 77D

Tegelijk met de Canon 800D werd de iets duurdere Canon 77D geïntroduceerd. De specs komen grotendeels overeen. Belangrijkste verschil: de 800D is meer gericht op fotografen die voor het eerst een spiegelreflex kopen en lekker volautomatisch willen schieten. Het draai- en kantelbare touchscreen is daarbij een supermooi hulpmiddel. De 77D is bedoeld voor de doorgewinterde amateur die met instellingen aan de slag wil. Zelf zie ik weinig verschil. De 77D heeft nog een extra controlewiel achterop plus een lcd-infoschermpje bovenop. Is dat 5 tientjes extra waard? Ik denk zelf van wel.

Zeer compacte kitlens

Bij de Canon 800D zit een hele mooie, en splinternieuwe kitlens: de EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS ST. De lens is compacter dan ooit en is ideaal voor beginnende fotografen of voor fotografen die graag met weinig bagage op pad gaan. De lens is ook ideaal voor videografen.

Canon 800D op CameraNU.nl >>

Canon 800D op Bol.com >>

Update: opvolger Canon EOS 850D!

De Canon EOS 800D heeft een opvolger: de Canon EOS 850D. Alles aan deze nieuwe middenklasser is beter en sneller dan bij de voorganger. Ben je benieuwd naar deze schitterende camera?

Mijn review van de Canon EOS 850D >>

Canon EOS 850D op CameraNU.nl >>

Canon EOS 850D op Cameraland.nl >>

Canon EOS 850D op Kamera-express.nl >>

 

Canon cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 trade-in korting bij Canon!

Ontvang tot €400 trade-in korting op geselecteerde Canon-producten. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera of lens wel heel voordelig. Je profiteert van deze actie tot en met 31 maart 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Cameraland.nl >>

 

(Professionele) reviewers over de Canon 800D

De Canon 800D: hoe scoort hij bij de reviewers? Hieronder vind je de kernpunten van alle serieuze reviews die op internet en in de vakbladen te vinden zijn.

 

Canon 800D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STM DPreview over de Canon 800D

Reviewer Richard Butler van reviewsite DPreview is alvast razend enthousiast over de Canon 800D. Het is “arguably the best ever Rebel. Its Dual Pixel autofocus allows it to offer similarly fast performance whether you shoot through the viewfinder or in live view mode, helping make it one of the most accessible DSLRs we've ever encountered.” Zo, die zit.

Spiegelreflex voor beginners én gevorderden

De uitdaging voor Canon was om een camera te maken die met je meegroeit. Van beginnersniveau tot meer gevorderde fotograaf. Met de D800 zijn ze daar wat DPreview betreft in geslaagd. “Its guided and simplified user interface acts like training wheels, supporting you until you can live without it. Once you've done away with it, you're left with a camera that offers a good level of direct control and a well-worked Q.Menu that lets you change some of the less-obvious settings without menu diving.”

Uitstekende keuze voor lerende fotografen

Er zijn kleine minpuntjes, zoals het ontbreken van raw-conversie mogelijkheid in de camera. Maar over de hele linie “the balance of features and image quality make the 800D an excellent choice for someone just getting into photography or hoping to develop their skills and understanding.” Kijk wel ook naar de Canon 77D, adviseert DPreview, die is grotendeels hetzelfde maar “adds an extra control dial for faster operation, while maintaining everything that makes the 800D so attractive”.

Makkelijk in het gebruik

DPreview heeft tijdens het testen ondervonden dat de 800D een van de makkelijkste spiegelreflexen is in het gebruik, zeker als je niet gewend bent met een DSLR te schieten. “It also means it's one of the easiest cameras to capture video with.”

Een geweldige camera

Al met al is de Canon 800D een uitstekende camera, al is hij niet perfect. “The video is only 1080 and is a little soft, settings aren't always consistent between live view and viewfinder shooting and the supposedly simple Wi-Fi system is perhaps too clever for its own good. Overall, though, it's a great camera for its intended audiences.” De Canon 800D krijgt een hoge score: 80% plus de felbegeerde Gold Award.

Canon 800D op CameraNU.nl >>

Canon 800D op Bol.com >>

 

Canon 800D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STM Zoom.nl over de Canon 800D

Ook het bekende fototijdschrift Zoom.nl staat stil bij de opmerkelijke overeenkomst tussen de 800D en de 77D. Vrijwel identieke camera's zijn het. “Een twee-eiige reflextweeling” en “Zoek de verschillen” staat dan ook een beetje cynisch boven het review van Cees de Jonge in het mei/juni-nummer 2017.

Prachtige videoclips

Maar goed, een uitstekende camera is het wel, de 800D (en dus ook de 77D), zo blijkt uit De Jonges review. Zo zit er een vernieuwde dual pixel aps-c sensor in, waarmee je tijdens filmen moeiteloos, snel en trefzeker kunt scherpstellen. Tijdens het filmen stel je “vloeiend scherp”. “Het levert prachtige clips op.”

Prima autofocus

De autofocus van de 800D levert goed werk. Bewegende beelden kan de camera goed volgen. “Al lukt het de camera in de fasedetectiemode niet altijd om snel bewegende sporters perfect te volgen. De relatief lage burstrate van 6 bps draagt evenmin bij aan de ideale sportcamera.”

Handige hulpfunctie

Zoom roemt de “handige hulpfunctie” die de 800D aan boord heeft. Daarmee zie je op het display op een “uiterst handige” manier zien hoe je bijvoorbeeld meer of minder scherptediepte krijgt in een foto. Gelukkig is hij ook weer eenvoudig uit te schakelen als je gevorderder bent en hem niet meer nodig hebt.

Enorme plus: kantelbaar touchscreen

Jammer dat de body niet spatwater- en stofdicht is, zeker gezien de moordende concurrentie in dit prijssegment. Wel weer een enorme plus is het naar alle kanten draaibare touchscreen, zo stelt Cees de Jonge. “Handig om je menu's te bedienen en om je ideale scherpstelpunt aan te tikken.” En bij video's kun je er indrukwekkende 'focus pulls' mee realiseren door simpelweg op het nieuwe scherpstelpunt te tappen. Het werkt gewoon subliem.”

Predicaat: Goud

De optische zoeker is wat minder van kwaliteit dan die van de Canon 80D. Ook Zoom wijst op het minieme prijsverschil met de Canon 77D, waar je wel een extra controlewieltje plus een schermpje bovenop voor terugkrijgt. Daarmee kun je de camera een stuk makkelijker bedienen. De Canon 800D krijgt het cijfer 7.9 en het predicaat Goud.

Canon 800D op CameraNU.nl >>

Canon 800D op Bol.com >>

 

Canon 800D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STMAndere reviewers over de Canon 800D

Hieronder de belangrijkste andere reviews van de Canon 800D.

Chip Fotomagazine over de Canon 800D

Fototijdschrift Chip Fotomagazine noemt de 800D en z’n iets duurdere broer 77D samen ‘de nieuwe middenklasse’ van Canon. En zo is het maar net. Chip bespreekt beide camera’s in één review, en dat is logisch, want ze lijken flink op elkaar. Sterke punten volgens Chip zijn de goede beeldkwaliteit, het draaibare touchscreen en de snelle autofocus.

Voorgangers niet achterhaald

Volgens Chip hoeven gebruikers van een Canon 750D of 760D hun toestel nog niet te updaten naar de 800D. “De autofocus in live-view is inderdaad sneller en de beeldkwaliteit is iets beter, maar dat maakt de voorgangers nog niet achterhaald. Sommigen zullen het vreemd vinden dat Canon weer met twee bijna dezelfde modellen komt, maar op die manier heeft het merk wel voor ieder wat wils.” De 800D scoort een hoge 82.1 uit 100 punten en het testoordeel ‘Goed’. De 77D scoort nipt hoger met 82.7 uit 100 punten en eveneens het testoordeel ‘Goed’.

Techradar.com over de Canon 800D

Reviewsite Techradar.com is onder de indruk van de Canon 800D. Reviewer Phil Hall schrijft: “The new sensor impresses, as does the 45-point autofocus system backed up by excellent live view AF, while the newly designed graphical interface will certainly make this camera even more appealing to new users.” Teleurstelling is er wel, over het ontbreken van 4K-video en de kwaliteit van het gebruikte materiaal voor de body. Maar afgezien daarvan: een hele goede camera: “If you're looking for a well-rounded and easy to use camera for your first DSLR the EOS Rebel T7i / EOS 800D is certainly worth a look.”

Plussen en minnen

Pluspunten zijn volgens Techradar: “User-friendly interface. Excellent touchscreen control. Live View AF performance. Impressive overall image quality.” Minpunten zijn: “No 4K video. Plastic finish. Dynamic range could be better. Only 95% viewfinder coverage.” De 800D krijgt 4 van de 5 sterren.

The-digital-picture.com over de Canon 800D

Reviewsite The-digital-picture.com constateert een niet heel grote sprong in beeldkwaliteit in vergelijking met de voorganger. Maar de sterk verbeterde autofocus maakt wel een groot verschil met de voorganger. “The pair of new AF systems (...) alone make the 800D a great upgrade from the predecessor model. A faster frame rate and greatly increased RAW image buffer depth are also very-welcomed improvements.”

Canon 800D: komt op de bestsellers lijst

De rebel-serie van Canon, waar de 800D toe behoort, mikt op beginners en mensen met een gemiddeld niveau van fotograferen die wél een zeer goede beeldkwaliteit willen. “While the 800D is going to be suitable even for some professional uses, including as a backup to a higher end model, this Rebel camera model is expected to capture a tremendous number of memories. (...) The Canon 800D delivers great professional grade image quality in a compact, lightweight, feature-filled, very-easy-to-use body that carries a very affordable price tag. Watch for it to hit the best sellers list.”

Photographyblog over de Canon 800D

De grootste verbetering ten opzichte van z’n voorganger is het veel betere autofocussysteem, aldus reviewer Mark Goldstein van Photographyblog. “The accuracy and speed of this system is great for an entry-level camera.”

Solide prestaties

De Canon 800D laat volgens Goldstein solide prestaties zien voor een instapmodel spiegelreflex. “There’s enough here to tempt in those new to photography, and they shouldn’t need to upgrade too quickly either. Thanks to the helpful interface, this is truly a DSLR a beginner can learn and grow with. That said, the price is a little off-putting. Entry-level users may baulk at the high asking price.” Predicaat: Recommended.

Ephotozine over de Canon 800D

Volgens reviewsite Ephotozine.com is de 800D een flinke upgrade ten opzichte van voorganger Canon 750D “and we’re pleasantly surprised by the improvements made in handling, design, and focus speeds, both in live view and normal shooting modes”. Ook zijn er flinke verbeteringen te zien in de schietsnelheid en in het beschikbare ISO-bereik. Daarnaast zullen beginners baat hebben bij de gebruiksvriendelijkheid van de camera.

Zeer goede beeldkwaliteit

De Canon 77D heeft nog net iets meer mogelijkheden. Zeker voor de enthousiaste fotografen is dat de betere camera, aldus Ephotozine. Maar al met al is dit een erg goede camera. “The camera also delivers great image quality, and with a wide range of affordable lenses, the 800D would make a great choice for any photographer.” De 800D krijgt 4.5 van de 5 sterren.

Canon 800D op CameraNU.nl >>

Canon 800D op Bol.com >>

 

Canon 800D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STM Belangrijkste kenmerken van de Canon 800D

 • 24.2 megapixel aps-c-sensor
 • Kantelbaar 3 inch TFT LCD touchscreen
 • Krachtige en snelle Live View autofocus
 • Razendsnel Dual Pixel CMOS autofocus systeem
 • Fotograferen met 6 beelden per seconde
 • Hoogwaardige video's in Full HD-kwaliteit
 • Wifi, NFC en Bluetooth
 • Zeer eenvoudig te bedienen

Canon 800D op CameraNU.nl >>

Canon 800D op Bol.com >>

 

Top 10 Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's tot 1000 euro? Ik heb de 10 beste voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro >>

 

Beste lenzen voor je Canon DSLR

Heel veel lenzen voor je Canon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Canon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy