Canon 77D: spiegelreflex met professionele trekjes

Met de Canon 77D kun je ‘fotograferen in Hollywood-kwaliteit’, aldus Canon. Mikt op de fanatieke amateur. En die komt flink aan z’n trekken. Heeft een prestigieuze EISA-award in de wacht gesleept, en wordt zeer goed besproken. Diamant Award bij Zoom.nl. Alle belangrijke reviews!

Canon 77D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STMSensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Beelden per seconde: 6 | Video: Full HD | Display: kantelbaar touchscreen | Objectief: 18-55mm f/4.0-5.6 IS STM | Gewicht body: 540gr | Frankwandelt-rating 88/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Opvolger Canon 850D op Cameranu.nl >>

Opvolger Canon 850D op Cameraland.nl >>

Opvolger Canon 850D op Kamera-express.nl >>

'Canon 80D light'

De Canon 77D is een goedkope variant van de zeer succesvolle Canon 80D. Goedkoop qua prijs dan, want de 77D maakt een degelijke indruk en heeft ook specs om van te watertanden. Je kunt de 77D zien als een 'Canon 80D light'. Onder de motorkap zit veel dezelfde technologie, maar dan met een aantrekkelijker prijskaartje.

24.2 megapixel sensor met dual-pixel

Om het belangrijkste snufje te noemen dat hij gemeen heeft met de 80D: de 24.2 megapixel sensor met dual-pixel technologie. En die sensor is zeer bepalend voor de kwaliteit van de beelden en de snelheid van de camera.

Canon 77D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STMRazendsnelle & stille autofocus

Nieuw aan boord is de inmiddels in andere nieuwe Canons beproefde DIGIC 7-processor. Hierdoor kun je je foto’s met nog meer details vastleggen. Daarnaast beschikt de camera over ’s werelds hoogste live view autofocus-snelheid: 0.03 seconden. Ga je met de optische zoeker aan de slag: die autofocus is ook razendsnel, dankzij 45-cross type sensoren. Schiet een lekkere 6 beelden per seconde. En de autofocus is ook fluisterstil.

Schieten in de schemer

Ook met de schemer kun je goed uit de voeten met de Canon 77D. Hij gaat standaard van 100 tot ISO 25.600, en dat kun je nog uitbreiden tot 51.200. Met de 7.560-pixel RGB+IR-meting kun je subtiele details zoals huidtinten detecteren. Hiermee garandeert Canon een nauwkeurige belichting.

Canon 77D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STM5-assige beeldstabilisatie

Filmen gaat helaas niet in 4K, maar wel in Full HD met 60 beelden per seconde (fps). HDR Movie Shooting is ook aanwezig. En het mooie is: voor het schieten van video's is er een ingebouwde 5-assige digitale beeldstabilisator. Zo kun je filmen uit het vuistje waarbij de 77D ongewenste camerabewegingen corrigeert.

Canon 77D versus Canon 800D

Tegelijk met de 77D is in 2017 de goedkopere Canon 800D geïntroduceerd. De specs komen grotendeels overeen. Belangrijkste verschil tussen de 77D en de 800D: de bediening. Die van de 77D is meer gericht op fotografen die creatief aan de slag willen. De 800D mikt meer op instappers die vooral op de automatische stand willen schieten. Zelf zie ik weinig verschil. De 77D heeft nog een extra controlewiel achterop plus een lcd-infoschermpje bovenop. Is dat 5 tientjes extra waard? Ik denk zelf van wel, omdat het de bediening een stuk makkelijker maakt.

Canon 77D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STMProfessionele bediening

De bediening van de 77D lijkt op die van de professionele Canons: met 2 programmawieltjes pas je instellingen als diafragma en sluitertijd aan. En je hebt bovenop nog een extra lcd-scherm dat je de instellingen laat zien. Dat maakt het leven van de fotograaf die zelf alles wil instellen wel heel aangenaam.

Kantelbaar touchscreen & delen op social media

Het kantelbare touchscreen zorgt ervoor dat je jezelf niet in onmogelijke bochten hoeft te wringen voor jouw perfecte plaatje. Maar wil je er zelf ook opstaan, bijvoorbeeld voor een groepsfoto, dan heeft deze spiegelreflex draadloze mogelijkheden. Dankzij wifi, NFC en bluetooth kun je 'm op afstand bedienen. De 77D en je smartphone verbinden is zeer eenvoudig met de gratis app. Delen op social media is ook een fluitje van een cent.

Zeer compacte kitlens

De bijbehorende kitlens is ook al splinternieuw: de lekker compacte EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS ST. De lens is compacter dan ooit en is ideaal voor beginnende fotografen of voor fotografen die graag met weinig bagage op pad gaan. De lens is ook ideaal voor videografen. Om het feest compleet te maken is er ook nog de nieuwe, los erbij te kopen, Canon BR-E1 afstandsbediening (bekijk deze afstandsbediening). Wat wil een fotograaf anno 2017 nog meer?

Opvolger Canon 850D op Cameranu.nl >>

Opvolger Canon 850D op Cameraland.nl >>

Opvolger Canon 850D op Kamera-express.nl >>

Update: opvolger Canon EOS 850D!

De Canon EOS 77D is niet meer verkrijgbaar. Gelukkig heeft hij een uitstekende opvolger: de Canon EOS 850D. Alles aan deze nieuwe middenklasser is beter en sneller dan bij de voorganger. Ben je benieuwd naar deze schitterende camera?

Mijn review van de Canon EOS 850D >>

Canon EOS 850D op Cameranu.nl >>

Canon EOS 850D op Cameraland.nl >>

Canon EOS 850D op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlTot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback op Canon producten!

Ontvang tot €700 Canon tegoed of tot €350 cashback bij aanschaf van een geselecteerd Canon product. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe camera, videocamera, compact camera, lens of printer wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Kortingsactie bij Cameranu.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Professionele reviewers over de Canon 77D

De Canon 77D: hoe presteert hij in de test-labs van de serieuze reviewers? Hieronder staan de kernpunten van de belangrijkste reviews.

 

Canon 77D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STM DPreview over de Canon 77D

Net zoals bij andere leden van de 'rebel-familie' van Canon verwacht reviewer Carey Rose van reviewsite DPreview niet dat de 77D “will set the world on fire”. Een camera waar je niet over uitgepraat raakt? Dat is het zeker niet. Het is gewoon een degelijke camera die je veel gebruikt en die de gebruiker beloont met mooie resultaten. Dag in, dag uit.

Zet hem maar op je 'shortlist'

Nee, met de 77D zul je niet scoren bij de andere sexe. Het is niet bepaald een 'hunk'. “It's not going to win any beauty contests or elicit 'oohs' and 'ahhs' from strangers on the street, or your friends at the bar with their retro-styled mirrorless cameras. But if appearances don't matter to you, and if you want one of the best Live View experiences on the market as well as an optical viewfinder and a fleshed out lens ecosystem, the EOS 77D should be on your shortlist to check out.”

Plezierig in het gebruik

Ook in het gebruik is de 77D zeer plezierig. “Handling is a strong point overall. While the optical viewfinder is fairly small and dim (it's the smallest to grace an XXD-series DSLR and the first time a pentamirror has been used), controls are easily accessible by feel with the camera to your eye.”

Beeldkwaliteit dik in orde

De beeldkwaliteit van de 77D is dik in orde, zoals je mag verwachten van een Canon in deze prijsklasse. “The 24MP sensor in the EOS 77D (...) is a solid unit. It still can't match the market leaders in terms of dynamic range, but it's a huge improvement over older Canon APS-C chips. You'll get typically pleasing Canon color in JPEGs along with Canon's typically lackluster sharpening and noise reduction, particularly at higher ISO values. As you'd expect, shooting Raw will give you the best results.”

Prima autofocus

De autofocus van de 77D is ook al prima. De Canon heeft hetzelfde systeem aan boord als de duurdere EOS 80D. “In Single AF shooting this system is reliable, and the autofocus coverage in the optical viewfinder is generous. Continuous autofocus with a single point will get you plenty of keepers, but Canon's iTR subject tracking through the viewfinder continues to be disappointing.”

Concurrentie voor de 77D?

Hoe scoort de 77D ten opzichte van de concurrentie? Volgens Carey Rose staat de EOS 77D er alleen voor. “There just isn't another option in the marketplace at this price that offers a decent optical viewfinder, a polished Live View experience and this level of control. So while the EOS 77D may not catch everyone's eye, it is nevertheless a compelling, reliable and relatively affordable jack-of-all-photographic-trades - as long as you don't need 4K video.”

Silver Award

De 77D is volgens Rose “a well-rounded and well-sorted camera. The ergonomics are great, Live View performance is superb and Dual Pixel Autofocus continues to impress. The viewfinder is a little on the small side and it still doesn't shoot 4K video, but as an all-around package for the enthusiast photographer, the EOS 77D deserves a look.” Dat levert de 77D een hoge score op: 82% en een Silver Award. Net iets hoger dan de 800D dus, maar die kreeg een Gold Award. Wel vreemd...

Opvolger Canon 850D op Cameranu.nl >>

Opvolger Canon 850D op Cameraland.nl >>

Opvolger Canon 850D op Kamera-express.nl >>

 

Canon 77D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STM Zoom.nl over de Canon 77D

Fototijdschrift Zoom.nl vindt de 77D en de 800D zo op elkaar lijken dat reviewer Cees de Jonge ironisch spreekt van “een twee-eiige reflextweeling”. Boven het duo-review van beide camera's in het mei/juni-nummer 2017 staat “Zoek de verschillen”. Tja, het wordt Canon wel lekker ingewreven.

Uitstekende camera

Gek is het natuurlijk wel om 2 bijna identieke camera's op hetzelfde moment op de markt te gooien. Maar dat neemt niet weg dat ook de Canon 77D een uitstekende camera is. In het hart van de camera zit de vernieuwde dual pixel aps-c sensor. Daarmee schiet je niet alleen foto's met een zeer goede beeldkwaliteit. Maar ook 'prachtige clips'. Want tijdens het filmen stel je moeiteloos, snel en trefzeker scherp, wat zorgt voor vloeiende beelden.

Autofocus is uitstekend

De autofocus van de 77D is meer dan prima. De Canon volgt bewegende beelden goed, “al lukt het de camera in de fasedetectiemode niet altijd om snel bewegende sporters perfect te volgen. De relatief lage burstrate van 6 bps draagt evenmin bij aan de ideale sportcamera.”

Handige hulpfunctie

Net als de 800D heeft ook de 77D een handige hulpfunctie aan boord. Het verschil: bij de 800D is hij standaard ingeschakeld, en bij de 77D is hij standaard uitgeschakeld. Een enorm verschil dus... Maar goed, handig is hij dus wel, volgens Zoom. Je ziet bijvoorbeeld op het display hoe je meer of minder scherptediepte krijgt in een foto. Fijn, zo'n fotodocent in je camera.

Enorme plus: kantelbaar touchscreen

Jammer dat ook de body van de 77D niet stof- en spatwaterdicht is, daarmee had Canon het verschil kunnen maken met de 800D. Wel weer een enorme plus vindt Zoom het naar alle kanten draaibare touchscreen. “Handig om je menu's te bedienen en om je ideale scherpstelpunt aan te tikken.” En bij video's kun je er indrukwekkende 'focus pulls' mee realiseren door simpelweg op het nieuwe scherpstelpunt te tappen. Het werkt gewoon subliem.”

Predicaat: Diamant

Ook Zoom wijst op het minieme prijsverschil met de Canon 800D. Voor de 5 tientjes meer van de 77D krijg je een extra controlewieltje achterop plus een lcd-schermpje bovenop met veel handige informatie. Daarmee kun je de camera een stuk makkelijker bedienen. De Canon 77D krijgt het cijfer 8.0, precies ééntiende punt hoger dan de 800D. Dat levert de 77D met de hakken over de sloot het predicaat Diamant op. Ondanks alle ironie: gewoon een dijk van een camera dus.

Opvolger Canon 850D op Cameranu.nl >>

Opvolger Canon 850D op Cameraland.nl >>

Opvolger Canon 850D op Kamera-express.nl >>

 

Canon 77D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STM Andere reviewers over de Canon 77D

Hieronder de belangrijkste andere reviews van de Canon 77D.

Chip Fotomagazine over de Canon 77D

Fototijdschrift Chip Fotomagazine noemt de 77D en z’n broertje 800D samen ‘de nieuwe middenklasse’ van Canon. En zo is het maar net. Chip bespreekt beide camera’s in één review, en dat is logisch, want ze lijken flink op elkaar. Sterke punten zijn de goede beeldkwaliteit, het draaibare touchscreen en de snelle autofocus.

Voorgangers niet achterhaald

Volgens Chip hoeven gebruikers van een Canon 750D of 760D nog niet te upgraden naar de 77D. “De autofocus in live-view is inderdaad sneller en de beeldkwaliteit is iets beter, maar dat maakt de voorgangers nog niet achterhaald. Sommigen zullen het vreemd vinden dat Canon weer met twee bijna dezelfde modellen komt, maar op die manier heeft het merk wel voor ieder wat wils.” De 77D scoort een hoge 82.7 uit 100 punten en het testoordeel ‘Goed’. De 800D scoort iets lager: 82.1 uit 100 punten en eveneens het testoordeel ‘Goed’.

The-digital-picture over de Canon 77D

Wat de 77D echt onderscheidt van z'n voorganger en hem een stuk beter maakt is volgens reviewsite The-digital-picture.com het nieuwe autofocussysteem. “A faster frame rate and greatly increased RAW image buffer depth are also very-welcomed improvements.”

Erg goede beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de 77D is (net als die van de 800D) erg goed. En hij mikt weliswaar op de wat gevorderde fotograaf, hij is ook geschikt “for some professional uses, including as a backup to a higher end model.” Net als de 800D levert de 77D “professional grade image quality from a compact, lightweight, feature-filled, very-easy-to-use body with a modest price tag.” Ook deze reviewer vindt de 77D een betere keuze dan de 800D vanwege de extra features die de 77D biedt en het geringe prijsverschil.

Ken Rockwell over de Canon 77D

Volgens reviewer Ken Rockwell levert de 77D “great professional DSLR image quality in a small, light body”. Ook de autofocus is uitstekend, zoals je mag verwachten van Canon: snel en zeker. Ook is de 77D heel prettig in het gebruik: “This is a great-handling camera. The touch screen and [Q] quick control screen and button make setup fast.”

Uitstekende beeldkwaliteit

Vooral de beeldkwaliteit is uitstekend: “As I've said, it's got a Canon image sensor and has the same color rendition and image quality as Canon's other professional cameras. The only limit to the quality of your picture is your photographic talent with this camera.” Samenvattend: “The Canon 77D is a fantastic camera for those of us who appreciate great pictures and ultralight weight.”

Photographyblog over de Canon 77D

Reviewer Mark Goldstein van Photographyblog noemt de Canon 77D “a solid, if rather uninspiring, addition to the extensive EOS range of DSLR cameras, essentially combining some of the key features of the higher-end EOS 80D with the body and control layout of the cheaper EOS 800D.”

Canon 77D versus 800D versus 80D

De Canon 77D is te verkiezen boven de 800D vanwege de extra opties die het gebruik vergemakkelijken, aldus Goldstein. De Canon 80D is volgens hem nóg iets beter. Die camera heeft een weerbestendige body, een betere zoeker, langere accuduur en een snellere sluiter. Aan de andere kant is de 80D weer zwaarder, heeft hij een langzamere DIGIC 6 processor, en heeft hij geen Bluetooth connectivity. “Choices, choices...”

Uitstekende beelden tot ISO 12.800

De beeldkwaliteit van de 77D is erg goed, met uitstekende beelden tot wel ISO 12.800. “All other image quality aspects are up to Canon's usual high standards, so top marks go to the 77D in this department. Even the new 18-55mm kit lens is worth considering if you've not yet bought into the Canon system.” Kortom: de 77D is een prima camera. Predicaat: Recommended.

Techradar.com over de Canon 77D

Reviewsite Techradar.com vindt de 77D er veelbelovender uitzien dan z'n voorganger, de 760D. “With a more clearly defined design compared to the EOS 760D, the EOS 77D should carve out a bit more of a niche for itself. There are the same similar niggles we have with the 800D, but the 77D still has a quite a bit going for it.” Sterke punten: “Decent 45-point AF system, Body-mounted controls, Excellent touchscreen”. Zwakke punten: “No 4K capture, Burst rate could be better, Plasticky feel in places.”

Opvolger Canon 850D op Cameranu.nl >>

Opvolger Canon 850D op Cameraland.nl >>

Opvolger Canon 850D op Kamera-express.nl >>

 

EISA-award 2017-2018

De Canon 77D heeft half augustus 2017 een EISA-award 2017-2018 in de wacht gesleept. Een prestigieuze prijs voor camera’s en objectieven die jaarlijks wordt uitgereikt. Benieuwd naar alle andere camera’s en lenzen die in de prijzen zijn gevallen? Ik heb alle winnaars overzichtelijk voor je op een rij gezet.

EISA-awards 2017-2018 >>

 

Canon 77D DSLR + 18-55mm f/4.0-5.6 IS STM Belangrijkste kenmerken van de Canon 77D

 • 24.2 megapixel aps-c-sensor
 • Kantelbaar 3 inch TFT LCD touchscreen
 • Krachtige en snelle Live View autofocus
 • Razendsnel Dual Pixel CMOS autofocus systeem
 • Handmatige en slimme automatische instellingen
 • Fotograferen met wel zes beelden per seconde
 • Hoogwaardige video's in Full HD-kwaliteit
 • Wifi, NFC en Bluetooth
 • Zeer eenvoudig te bedienen

Opvolger Canon 850D op Cameranu.nl >>

Opvolger Canon 850D op Cameraland.nl >>

Opvolger Canon 850D op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Canon 77D

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Canon 77D. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Opvolger Canon 850D op Cameranu.nl >>

Opvolger Canon 850D op Cameraland.nl >>

Opvolger Canon 850D op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's tot 1000 euro? Ik heb de 10 beste voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro >>

 

Beste vlogcamera's van dit moment

Ben je op zoek naar een camera om razendmooie vlogs mee te schieten? Ik heb de allerbeste vlogcamera's van dit moment voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk de allerbeste vlogcamera's >>

 

Beste lenzen voor je Canon DSLR

Heel veel lenzen voor je Canon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Canon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle camera’s op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy