Canon 200D: DSLR voor smartphone-fotografen | Reviews & Tests

De 200D is Canons lichtste spiegelreflex met een kantel- en draaibaar touchscreen. Hij zit boordevol met de technologie die er 'anno nu' toe doet. Instapmodel met ballen, speciaal voor enthousiaste smartphone-fotografen. Winnaar van de prestigieuze TIPA-award 2018. Alle belangrijke reviews & tests!

Canon 200DSensor: aps-c | Resolutie: 24.2 megapixel | Objectief: 18-55mm f/4.0-5.6 (fullframe-equivalent: 29-88mm) | Beelden per seconde: 5 | Video: Full HD | Scherm: kantel/draaibaar touchscreen | Gewicht body: 453gr | Frankwandelt-rating 84/100 | NIET MEER VERKRIJGBAAR!

Instapmodel van formaat

De Canon EOS 200D is speciaal ontworpen voor wie met een spiegelreflexcamera wil beginnen. Het is gelijk een instapmodel van formaat, voorzien van de allerlaatste technologie. De 200D heeft features meegekregen van de Canon-modellen uit het hoogste segment. En dat voor een instapprijs.

Perfecte DSLR voor smartphone-fotografen

Canon positioneert de 200D boven de 1300D maar net onder de nieuwe 800D. Canon omschrijft dat zelf zo: “De EOS 200D is ontworpen om de creativiteit en beeldkwaliteit van je foto's naar een volgend niveau te tillen en is de perfecte camera voor enthousiaste smartphone-fotografen die op zoek zijn naar hun eerste spiegelreflex.” Het is natuurlijk een marketingverhaaltje, maar er zit wel wat in.

Opvolger Canon 250D op CameraNU.nl >>

Opvolger Canon 250D op Bol.com >>

Opvolger Canon 250D op Kamera-express.nl >>

Uiterst gebruiksvriendelijk

Om beginners zoveel mogelijk op hun gemak te stellen is de 200D uiterst gebruiksvriendelijk ontworpen. Met een prima zoeker en een kantel- en draaibaar touchscreen. Daarmee kun je fotograferen of filmen vanuit bijzondere of lastige hoeken. Bij felle zon biedt de zoeker uitkomst.

Bedienen als een smartphone

De bediening via het touchscreen is te vergelijken met hoe je je smartphone bedient. De Canon 200D heeft bovendien een speciale selfie-modus. Ideaal dus voor wie een smartphone gewend is maar z’n fotografie flink wil upgraden.

Beelden delen met je vrienden

Ook is de 200D compatibel met smartphones en beschikt hij over ingebouwde wifi en Bluetooth. Daardoor kun je hem supersimpel koppelen aan je smartphone. Je kunt de 200D op afstand bedienen vanaf je smartphone. En uiteraard kun je je video’s en foto’s snel overdragen naar je telefoon met een gratis app. En deze vervolgens delen met je vrienden. Perfect voor feesten, reizen en familiefotografie.

Canon 200DBoordevol nieuwe technologie

De EOS 200D is de lichtste EOS met een draai/kantelbaar touchscreen. Daardoor is de bediening lekker gemakkelijk voor instappers. Toch heeft Canon beslist niet bezuinigd op de features. Hij zit boordevol nieuwe technologie.

Snelle autofocus en nieuwste beeldprocessor

Zoals de in andere nieuwe Canons beproefde (en geroemde) Dual Pixel autofocus met maximaal 49 bruikbare scherpstelpunten en de eveneens zeer goede DIGIC 7 beeldprocessor. Dankzij Dual Pixel autofocus kun je ook tijdens het HD-filmen perfect scherpstellen in liveview. En de processor zorgt ervoor dat je 200D razendsnel beelden schiet en verwerkt.

Volautomatisch én volledig handmatig

Met de 200D kun je volautomatisch foto’s en video’s schieten. Maar je kunt ook halfautomatisch aan de slag. Of alle instellingen volledig in eigen hand nemen. De 200D bevat verder veel creatieve programma's. Extra lekker voor beginners: op het touchscreen zit een ‘guided user interface’: een handige visuele gids. Die helpt je om stap voor stap betere foto’s en video’s te schieten.

Speciaal voor smartphoners

Kortom: de 200D is echt dé camera voor de enthousiaste smartphone-fotograaf die dieper de wereld van foto en video in wil stappen. Met als prettige bijkomstigheid dat je alles nog steeds direct met je vrienden en familie kunt delen.

Opvolger Canon 250D op CameraNU.nl >>

Opvolger Canon 250D op Bol.com >>

Opvolger Canon 250D op Kamera-express.nl >>

Opvolger: Canon EOS 250D

De 200D is opgevolgd door de Canon EOS 250D. Die heeft behouden wat goed was aan de 200D: lekker licht, super simpel te bedienen, uitstekende beeldkwaliteit, ideaal voor smarphone-fotografen. Maar de 250D kan nu ook filmen in UHD 4K-kwaliteit. En de processor is veel sneller (DIGIC 8). Benieuwd?

Bekijk mijn review >>

Canon 250D op CameraNU.nl >>

Canon 250D op Bol.com >>

Canon 250D op Kamera-express.nl >>

 

Winnaars van de TIPA-awards 2018Winnaar TIPA-award 2018

De Canon 200D is winnaar van een TIPA-award 2018. In totaal 15 camera's en 9 objectieven hebben deze prestigieuze award in de wacht gesleept. Bekijk alle winnaars!

Winnaars TIPA-awards 2018 >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon dubbele cashback lente promotie!

Ontvang tot €150 cashback op geselecteerde Canon systeemcamera's en objectieven. Verdubbel je cashbackbedrag bij aankoop van twee of meer actieproducten. Zo wordt de aanschaf van een systeemcamera en lens wel heel voordelig! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Kortingsactie bij CameraNU.nlCanon R5: €500 korting - Canon R6 II: €430 korting!

De aanschaf van een Canon R5 en R6 Mark II is tijdelijk enorm voordelig! Zo koop je de R5 met €500 korting en de R6 Mark II met €430! Je profiteert van deze actie tot en met 15 mei 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Canon 200DProfessionele reviewers over de Canon 200D

De Canon 200D: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

Zoom.nl over de Canon 200D

‘Reflexinstapper met potentie’, kopt reviewer Cees de Jonge van fototijdschrift Zoom.nl (septembernummer 2017). Met deze Canon is de overstap van smartphone naar spiegelreflex wel heel verleidelijk en makkelijk, stelt hij. “En dat heeft onder andere met het erg makkelijk te bedienen touchscreen te maken.” Wat net zo makkelijk en goed werkt als dat van een smartphone, en ook nog eens naar alle kanten draaibaar is.

Diamant Award

Maar dat is lang niet alles. Zo zijn een uitstekende sensor en de DIGIC 7-processor aan boord. Resultaat: scherpe, ruisvrije beelden met een ruim dynamisch bereik. Ook de autofocus is snel en accuraat. Leuk: Zoom heeft de camera een dag lang aan een ‘absolute beginner’ gegeven. Die er goed mee uit de voeten kon. Kortom: “een aantrekkelijke en vooral betaalbare vlogcamera”, en een uitstekende keuze voor wie de overstap van z’n smartphone wil maken. Zoom.nl geeft de zeer hoge Diamant Award en het cijfer 8.

Digifoto Pro over de Canon 200D

De Canon 200D is niet alleen een hele mooie instapper voor beginnende fotografen, hij is zo goed dat hij ook dienst kan doen als tweede body voor gevorderde fotografen, zo schrijft fototijdschrift Digifoto Pro in zijn review (nummer 6 van 2017). “De EOS 200D is namelijk voor zien van allerlei moderne snufjes waar je als gevorderde fotograaf prima mee uit de voeten kunt en hij is lekker licht.” De reviewer valt op hoe klein en licht hij is, waardoor je hem prima de hele dag met je mee kunt nemen.

Professionele foto’s

De beeldkwaliteit van deze Canon 200D is uitstekend. “In de juiste handen kun je er behoorlijk professionele foto’s mee maken.” De prima sensor en processor zorgen voor een “prima dynamisch bereik en een goede ruisonderdrukking. Bekijk je bijvoorbeeld een foto gemaakt met iso 1600 op 50%, dan is er geen enkele ruis te zien.” Ook weet de 200D details goed vast te leggen en zijn de kleuren mooi. Kwalificatie: Goud.

Chip Fotomagazine over de Canon 200D

Deze opvolger van de EOS 100D heeft “features die we kennen van de middenklassers van het merk”, aldus Ton Heijnen van fototijdschrift Chip Fotomagazine in zijn review (januarinummer 2018). De 200D is zowel geschikt voor beginners, als – vanwege z’n compactheid – voor gevorderde amateurs die geen zin hebben om met zware apparatuur te sjouwen. Prima touchscreen is aan boord. Maar vooral: de nieuwe sensor van 24 megapixel met Dual Pixel-techniek, “die zorgt voor een veel betere autofocus en live view. Hij reageert sneller en is veel vaker raak.”

Prima beeldkwaliteit

Ook de beeldkwaliteit is prima, met een veel hogere resolutie dan z’n voorganger (24 versus 18 megapixel), waarbij de ruis goed onder controle is. “De scherpte en detailweergave van de camera bevinden zich op het niveau van de EOS 800D en 77D.” Mooi voor beginners is het tweede helpmenu, dat je aan de hand neemt bij je fotografie-avonturen. Nadelen zijn er ook: ruis vanaf ISO 3200 en 4K-video ontbreekt. De score komt uit op een hoog cijfer: 81% met de kwalificatie ‘Goed’.

Eoszine.nl over de Canon 200D

Fotograaf Pieter Dhaeze schrijft een mooi review op Eoszine.nl: “Dat een spiegelreflex EOS niet groot hoeft te zijn om toch een complete camera te zijn, bewijst Canon met de EOS 200D. En dat maakt deze camera tot een ideale reisgenoot.” Met de kitlens EF-S 18-135mm STM kun je elk onderwerp de baas, van landschap tot portret en van architectuur tot close ups van food. “En dat op hoge EOS-kwaliteit. Dankzij de goede connectiviteit kun je die foto’s dan ook meteen via je telefoon met de rest van de wereld delen, want genieten van een mooie foto is leuker als je dat met anderen doet.”

DPReview over de Canon 200D

Zoek je een kleine camera met traditionele knoppen plus een zoeker met DSLR-kwaliteit, dan is de Canon 200D makkelijk aan te bevelen, aldus de reviewer van de bekende DPReview. Het is misschien geen spectaculaire camera, maar hij is makkelijk in het gebruik en hij presteert goed in vrijwel alle omstandigheden. De 200D is minder geschikt als je vaak foto’s maakt van bewegende onderwerpen. En ook is het geen absolute ster op videogebied. “But for everyday life, it'll do the job.”

Moderne technologie in een compacte body

Er zit een hele hoop moderne technologie in die compacte, draagbare body. De beeldkwaliteit is zeer solide. En hij heeft een gebruiksvriendelijke interface en “good wireless connectivity. It has a mix of old and new autofocus technology, with the latter (Dual Pixel) being responsive and accurate.” Voor snelle acties is hij minder geschikt “as it cannot keep up with moving subjects”. Overall, de 200D is niet het beste jongetje van de klas, maar je kunt erop vertrouwen dat hij z’n werk goed doet in de meeste situaties. De Canon 200D krijgt van DPReview de Silver Award met een score van 78%.

Photographyblog over de Canon 200D

Reviewer Mark Goldstein van Photographyblog.com is razend enthousiast. De Canon 200D “represents a big step forward from the 4-year-old 100D.” De beeldkwaliteit is dik in orde, de 24 megapixel sensor van de 200D “produces virtually no visible noise at all from ISO 100 all the way up to ISO 1600, with even the three faster settings of 3200-12800 producing perfectly usable images.” Ook alle andere aspecten van de beeldkwaliteit zitten volgens Goldstein op het hoge standaardniveau van Canon. “So top marks go to the 200D in this department.”

Veel sneller en nauwkeuriger

Ook is de 200D veel sneller dan z’n voorganger en heeft hij een veel nauwkeuriger autofocus. “The EOS 200D is much faster and more accurate than its predecessor when focusing during Live View or movie recording, which together with the vari-angle LCD screen makes it more appealing to beginners and videographers alike.” En dus is deze nieuwe Canon “an attractive proposition for more experienced users looking for a smaller, yet still very capable second EOS body.” De 200D krijgt daarom de kwalificatie Highly Recommended.

The-digital-picture over de Canon 200D

Een groot voordeel van deze 200D is z’n compactheid en geringe gewicht. Daarom kun je hem altijd met je meedragen en ben je dus klaar voor elk fotomoment, aldus reviewer Bryan Carnathan van The-digital-picture.com. En ondanks z’n ranke postuur is het een zeer veelzijdige camera met een gedegen beeldkwaliteit. “This camera does not make you give up the features and image quality you love.”

Hoge beeldkwaliteit, lage prijs

Zeer aantrekkelijk van de 200D is z’n grote aps-c sensor, die hij gemeen heeft met veel andere EOS-modellen, “bringing the similarly-excellent image quality to the little SL2”. De slagroom op de taart is de aantrekkelijke prijs. “Beginners looking for their first DSLR, parents wanting a camera that can go with them, any photographer on a tight budget, advanced photographers who need a small/light backup camera, professionals needing a camera that may be sacrificed during a shoot and a host of others will put an SL2 in their kits.”

Techradar over de Canon 200D

Wat heeft de Canon 200D in huis wat je niet al vindt in bijvoorbeeld de eveneens nieuwe en goed besproken Canon 800D?, vraagt reviewer Phil Hall van Techradar.com zich af. Om gelijk het antwoord te geven: “Quite a bit, actually. The Dual Pixel CMOS AF in Live View is excellent, while the refined touchscreen control and vari-angle display all add to its ease of use. And that's not forgetting the guided user interface, which offers a more welcoming experience for new users. We'd have liked to have seen more AF points spread across the viewfinder, but the AF performance is very good for general photography.”

Veel concurrenten

Toch ligt de prijs/kwaliteit-verhouding op dit moment zo, dat de 200D last gaat krijgen van uitstekende concurrenten. “Perhaps the main hurdle the EOS 200D has to overcome is its price relative to the competition. Even if we just look at Nikon’s DSLR offerings at around the same price or less, you've got three capable options: the D3400, D5300 and D5600. And that’s before you consider mirrorless alternatives.” Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.

Ephotozine over de Canon 200D

Voor een DSLR is de Canon 200D ultra-compact, zeker als je hem gebruikt met de Canon 40mm f/2.8 pancake lens, aldus de reviewer van Ephotozine.com. “And this makes the camera a great tool to pick up and take with you everywhere you go, compared to a larger DSLR. There's also a good sized handgrip making the camera comfortable to hold. The user interface has been updated, and the touch-screen makes changing settings a breeze.”

Canon 200D: een winnaar

De reviewer somt alle kwaliteiten van de 200D op: “The compact size, reliable auto focus (even in low-light), and great image quality, combined with excellent battery life, makes the Canon EOS 200D a great choice. For the more advanced photographer, who likes to have direct control over manual settings, plus more focus points, the Canon EOS 77D would be a better match.” En dus concludeert hij: “For those who want a compact DSLR, the 200D is a winner.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren en het predicaat Highly Recommended.

Cameralabs over de Canon 200D

Ten opzichte van z’n voorganger is er een grote stap voorwaarts gezet met de Canon 200D, aldus reviewer Gordon Laing van Cameralabs.com. “Replacing the four-year-old EOS 100D / SL1, it offers a more sophisticated point-of-entry than the cheapest DSLRs and a smaller body to boot.” Instapmodel EOS 1300D is weliswaar Canons goedkoopste DSLR, maar de 200D “is simply much more compelling for first-time DSLR buyers who are willing to spend a little extra”.

Highly Recommended

Uiteraard heeft de 200D als instapmodel niet alle toeters en bellen in huis. “It may not have 4k video, and the viewfinder autofocus and burst shooting are basic for sports and action, but overall for the money it remains a highly desirable and highly recommended camera, especially if you're into video.” Eindoordeel: Highly Recommended.

Opvolger Canon 250D op CameraNU.nl >>

Opvolger Canon 250D op Bol.com >>

Opvolger Canon 250D op Kamera-express.nl >>

 

Canon 200D Belangrijkste kenmerken van de Canon 200D

 • 24.2 megapixel CMOS-sensor
 • Fotograferen en filmen in een hoge kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk te bedienen en duidelijk menu
 • Kantel- en draaibaar touchscreen plus een zoeker
 • Compacte en lichte spiegelreflexcamera
 • Voorzien van wifi, NFC en bluetooth

Opvolger Canon 250D op CameraNU.nl >>

Opvolger Canon 250D op Bol.com >>

Opvolger Canon 250D op Kamera-express.nl >>

 

Top 10 Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's tot 1000 euro? Ik heb de 10 beste voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Spiegelreflexcamera's tot 1000 euro >>

 

Beste vlogcamera's van dit moment

Ben je op zoek naar een camera om razendmooie vlogs mee te schieten? Ik heb de allerbeste vlogcamera's van dit moment voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Bekijk de allerbeste vlogcamera's >>

 

Beste lenzen voor je Canon DSLR

Heel veel lenzen voor je Canon spiegelreflexcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je Canon DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor camera’s

Een fantastische camera koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van camera’s. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle camera’s op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy