Zeiss Batis 135mm f/2.8 | Reviews & Tests

Wat is de beste portretlens voor je Sony fullframe systeemcamera? De Zeiss Batis 135mm f/2.8 is een lichtsterke telelens die uitstekend geschikt is voor portretfotografie. Uitmuntende scherpte, snelle autofocus en betoverende bokeh. “Er komen beeldschone beelden uit deze compacte en lichte telelens.” Alle belangrijke reviews!

Zeiss Batis 135mm f/2.8Portretlenzen: schitterende bokeh

Portretlenzen zijn volledig geoptimaliseerd voor het maken van de mooiste foto’s van je medemens. Met uitstekende scherpte, prachtige kleurweergave en een heerlijke bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Zeiss Batis 135mm f/2.8, die 24 april 2017 op de markt is gekomen.

Zeiss Batis 135mm f/2.8

Brandpuntsafstand: 135mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 614gr | Lengte x diameter: 120 x 81mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 87cm | Vergrotingsfactor: 0.19x | Filtermaat: 67mm | Release datum: 24 april 2017 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 1.299 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Zeiss Batis 135mm f/2.8Deze Zeiss Batis-lens in het kort

De Zeiss Batis 135mm f/2.8 is een van de fullframe objectieven die Zeiss exclusief heeft ontwikkeld voor camera’s met de Sony E-mount. Deze Batis heeft een razendsnelle autofocus en optische beeldstabilisatie aan boord. Ook heeft hij net als de andere Batis-lenzen een handig OLED-scherm op de bovenkant dat scherpstelafstand en scherptedieptebereik weergeeft.

Perfect voor portretten en trouwreportages

De vaste brandpuntsafstand van 135mm is zeer geschikt voor product- en portretfotografie en trouwreportages. Dankzij de korte minimale scherpstelafstand van 87 centimeter kun je schitterende close-ups schieten en creatieve perspectieven gebruiken. Dankzij de hoge lichtsterkte van f/2.8 schiet je met deze Batis ook in de schemer perfecte platen.

Hoogwaardige optische constructie

De lensconstructie is zeer hoogwaardig. Hij is gebaseerd op de befaamde Sonnar-serie van Zeiss. Het apochromatische Sonnar optische ontwerp vermindert kleurranden en chromatische aberraties voor nog meer helderheid, scherpte en levendige kleurweergave. De T* anti-reflectiecoating minimaliseert flares en ghosting. Daardoor worden contrast en kleurneutraliteit verbeterd. Deze Batis heeft een stof- en spatwaterdichte constructie.

Deze Zeiss Batis-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie

Zeiss Batis 135mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Zeiss Batis 135mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Zeiss Batis 135mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Zeiss Batis 135mm f/2.8(Professionele) reviewers over de Zeiss Batis 135mm f/2.8

De Zeiss Batis 135mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Camerastuffreview.com (Ivo Freriks, full review): De Zeiss Batis 135 f/2.8 is volgens Ivo een bijzonder objectief. “Veel fotografen kiezen tegenwoordig liever voor het gebruiksgemak van een zoom. Maar zooms die enigszins in de buurt van de afmetingen en het gewicht van deze Batis komen, zijn minder lichtsterk en de beeldkwaliteit is ook veel minder.”
  De Sony GMaster is wel even lichtsterk en beschikt ook over een goede beeldkwaliteit, stelt Ivo. “Maar zo’n grote, zware, witte telezoom is niet echt lekker in balans op een compacte Sony A6500. De Batis 2.8/135 is dan een heel goed alternatief. Het is een echte tele op APS-C. Hij is scherp en lichtsterk en ook nog eens lichter, kleiner, zwart en dus discreter.”
  De Zeiss Batis 135mm f/2.8 is volgens Ivo een klassiek objectief voor echte liefhebbers van vaste brandpunten. “Wie een vaste tele zoekt met een brandpunt langer dan 100mm voor zijn Sony, komt automatisch bij deze Batis uit. Maar er zijn meer redenen om voor dit objectief te kiezen.”
  Heel licht of klein is de lens niet, maar vergelijk je hem met de Sony 70-200 f/2.8 GM dan is hij de helft daarvan. Daardoor werk je er volgens Ivo veel discreter mee. Daar komt bij dat de beeldkwaliteit uitstekend is en de bokeh heel fraai. “Dat zijn al met al veel goede argumenten om voor deze Batis te kiezen.” Goedkoop is hij niet, maar voor die prijs heb je wel een bijzonder objectief dat veel langer meegaat dan de camera waar je hem nu voor koopt. Eindoordeel: 93/100.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Zeiss Batis 135mm f/2.8 is een uitstekende telelens. De scherpte is over het hele beeld hoog. Zelfs met de A7R II-testcamera die beelden van 42 megapixels met hoge ISO's maakt, zijn de details uitzonderlijk scherp. Bij f/2.8 heb je wel iets minder scherpte, maar dit wordt opgelost bij f/4. Ook bij dit diafragma produceert de lens prachtig vloeiende bokeh en volledig onscherpe achtergronden.
  Deze Zeiss Batis is een genot om te gebruiken, dankzij zijn uitstekende weerbestendige bouwkwaliteit, soepele scherpstelring, ingebouwde optische stabilisatie en innovatieve OLED-scherm. Bij het handmatig scherpstellend is het percentage geslaagde opnames bijzonder hoog. De autofocus is erg snel, stil en nauwkeurig. Vignettering is duidelijk aanwezig bij f/2.8, maar verdwijnt snel als je diafragmeert. Chromatische aberraties zijn zeer goed onder controle.
  Dit is een zeer goed presterende lens. Het prijskaartje is wel een struikelblok. Maar voor portretfotografen is dit een fantastische lens om aan je collectie toe te voegen. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): De Zeiss Batis 135mm f/2.8 is een echte schoonheid, daar bestaat geen twijfel over. De lens ademt kwaliteit en kent maar één nadeel: de hoge prijs. Een lens om lief te hebben. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Zeiss Batis 135mm f/2.8 legt beelden vast met een verbluffende scherpte, biedt beeldstabilisatie met elke Sony systeemcamera en heeft een robuuste constructie voor alle weersomstandigheden.
  Er zijn wat onvolkomenheden: wat vaagheid aan de hoeken en randen van het frame en bescheiden vervorming. Maar die kun je gemakkelijk verhelpen via in-camera correcties of tijdens een normale Raw-verwerkingsworkflow.
  Deze Zeiss Batis vult ook een gat in de Sony-reeks: de de langste prime van Sony is de Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSS. Ben je een fan van prime-lenzen en op zoek naar een compacte, gemiddelde telelens voor je fullframe Sony systeemcamera, dan is de Batis 2.8 / 135 een uitstekende keuze. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Amateurphotographer.co.uk Andy Westlake, full review): Deze Zeiss Batis heeft een fors prijskaartje voor een 135mm f/2.8 primelens. Maar met de Batis kun je gemakkelijk zien waar het geld naartoe gaat. Hij is prachtig gebouwd, de autofocus is stil en nauwkeurig en de beeldstabilisatie is zeer effectief. Maar bovenal is de beeldkwaliteit absoluut subliem.
  Gebruikers van een Sony A7 worden nu geconfronteerd met een overvloed aan portretlenzen. Zoals de Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSS met zijn sterke apodisatie-element voor ultra-soepele bokeh. En er is natuurlijk de Sigma 135mm f/1.8, maar die is heel veel groter en zwaarder. Maar de geweldige Zeiss Batis 135mm f/2.8 legt een uitzonderlijk hoge lat die niet gemakkelijk te evenaren is. Eindoordeel: Goud Award met 5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Fantastische 135mm, al enorm goed vanaf F/2.8! Deze APO Sonnar lens overtuigd al direct wijd open (F/2.8): Scherp met prachtig bokeh. Ik was bang dat de 'SLECHTS' F/2.8 nog problemen zou geven tov de F/1.8 zeiss lens die ik had. De lens is een stuk lichter en makkelijker mee te nemen. Waterdicht en zeer stille autofocus, onderstrepen nog eens de top kwaliteit van deze lens. De lens is een stuk duurder dan de 'andere' Batis lenzen, maar wat mij betreft zijn geld waard. De DoF aanduiding is leuk, maar niet echt nodig bij 135mm. Zeer aanbevolen!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Er komen beeldschone beelden uit deze compacte en lichte telelens. Na een eerdere aanschaf van de Batis 25mm stond voor de 135mm mijn keuze al vast. De Apo Sonnar 135mm is langste telelens in de Batis serie. De lens heeft optische stabilisatie. De kleurweergave is voorbeeldig dankzij het apochromatische ontwerp.
  De f/2.8 opening houdt het gewicht laag en de lens ligt lekker in de hand. Hierdoor, en dankzij de stabilisatie, is de lens ook goed bij zwak licht met volle opening te gebruiken.
  Deze mooie Apo-Sonnar gebruik ik vaker dan verwacht en is voor mij te verkiezen boven de uitstekende maar aanzienlijk zwaardere 1.8/135mm van Sony.
  De Zeiss Batis lijn is exclusief voor de Sony met E-aansluiting. Deze mooi vormgegeven serie bevestigt voor mij de voordelen van een vaste brandpunt: topkwaliteit beeld en goede ergonomie.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Tja, ik moet terugkomen op een eerdere review. Ik was daarin niet negatief, maar blijk uiteindelijk veel positiever te moeten zijn. Mijn kern: ik had nog nooit met een 135mm gefotografeerd. Ik houd het simpel: ik ben lid van EyeEm en 70% van de foto's die met deze lens zijn gemaakt (en door mij zijn geplaatst) komen in de selectie voor 'partner'. Kern: topbalans in alle aspecten. Ook de scherpte, die ik betwijfelde, is meer dan oké. 135mm is niet zoals de door mij veel gebruikte 100mm. Filters: gebruik alleen de top (high transmission van goede merken).” Bekijk alle reviews van kopers >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Zeiss Batis 135mm f/2.8

 • Dedicated: exclusief ontwikkeld voor fullframe Sony E-mount camera’s
 • Handig: ook te gebruiken op aps-c camera’s met E-mount; brandpunt is dan 203mm
 • Uniek: OLED-display voor snelle herkenning van je scherpstelparameters
 • Tegen trillende handen: optische beeldstabilisatie
 • Robuuste bouwkwaliteit: stof- en spatwaterdicht
 • Razendsnelle en nauwkeurige autofocus
 • Fenomenale bokeh: 3D Pop-effect
 • Excellente resolutie en hoog contrast
 • Kwaliteit: apochromatische Sonnar optisch ontwerp

Zeiss Batis 135mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Zeiss Batis 135mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Zeiss Batis 135mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Zeiss Batis 135mm f/2.8

Bekijk een mooie en uitgebreide YouTube-review van de Zeiss Batis 135mm f/2.8 door fotograaf Dustin Abbott (17:24 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Zeiss Batis 135mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Zeiss Batis 135mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Zeiss Batis 135mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Beste portretlenzen op een rij

Heel veel portretlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een portretlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Zeiss Batis prime-objectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke prime-objectieven uit de Zeiss Batis-serie op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van Zeiss Batis-objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRating
Zeiss Batis 135mm f/2.8Sony EJaPortret173095/100
Zeiss Batis 85mm f/1.8Sony EJaPortret123094/100
Zeiss Batis 18mm f/2.8Sony EJaGroothoek151090/100
Zeiss Batis 25mm f/2.0Sony EJaGroothoek134090/100
Zeiss Batis 40mm f/2.0Sony EJaGroothoek133990/100

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy