Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke 70-200mm zoomlens voor je spiegelreflex? De Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 is een professionele telezoom met een uitmuntende beeldkwaliteit. “Erg goed alternatief voor de beduidend duurdere modellen van Canon en Nikon zelf.” Predicaat Super bij Focus Magazine. Alle belangrijke reviews!

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 Lichtsterke telezooms: geliefd bij de profs

Geliefd bij professionele fotografen. Dat zijn de lichtsterke telezoom objectieven. Vaak hebben ze een maximaal diafragma van f/2.8. Naast de standaardzooms (24-70mm en 24-105mm) zijn dit de meest gebruikte objectieven. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2, die in 2017 op de markt is gekomen.

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2

Zoombereik: 70-200mm | Lichtsterkte: f/2.8 | Gewicht: 1.500gr | Lengte: 193.8mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.16x | Minimale scherpstelafstand: 95cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 77mm | Release: 2017 | Frankwandelt-rating 89/100 | Prijs: 1.249 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 Deze Tamron-lens in het kort

Uiteraard kun je met deze lens op grote afstand intrigerende close-ups maken. Maar het mooie is: je kunt ook heel dichtbij komen: de minimale scherpstelafstand is nog geen meter. Deze opvolger van de Tamron 70-200mm uit 2013 kent flink wat verbeteringen. Het optische ontwerp is nog hoogwaardiger, met 23 elementen in 17 groepen. Speciale coatings reduceren reflecties, beeldschaduwen en lichtvlekken tot een minimum. De beelden zijn helder en knisperend scherp. Het diafragma is opgebouwd uit 9 bladen, met een zeer vloeiend en zacht bokeh als resultaat.

Snelle autofocus en perfecte beeldstabilisatie

Uitstekende, snelle autofocus en perfecte 4.5-stops beeldstabilisatie maken het plaatje compleet. Tamron heeft ook nog iets heel moois ingebouwd: een flexibel zoom-lock vergrendelingsmechanisme. Hiermee kun je de lens op elke gewenste positie vergrendelen zodat je kunt fotograferen zonder dat de zoomstand onbedoeld verandert. Daarnaast voorkomt deze vergrendeling dat het objectief tijdens het vervoer kan uitschuiven. Ik ken het van andere objectieven: handig.

Deze Tamron-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

(Professionele) reviewers over de Tamron SP 70-200mm f/2.8 G2

De Tamron SP 70-200mm f/2.8 G2: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Focus staat in het juli/augustusnummer 2017 stil bij de fantastische prestaties van deze lens in verhouding met de prijs. Hij is bijna even goed als de nieuwe Nikon AF-S f/2.8 70-200mm, maar dan voor de helft van de prijs! “Samenvattend kunnen we stellen dat Tamron met deze SP F2,8/70-200mm Di VC USD G2 een zeer aantrekkelijke, uitstekend presterende reportagezoom heeft uitgebracht. De prestaties zijn zonder meer in overeenstemming met wat de multimegapixelsensoren kunnen laten zien.” Focus geeft deze Tamron liefst een 9.3 en het Focus Predicaat Super.
 • Fototijdschrift Chip Fotomagazine biedt een uitgebreid review in het novembernummer 2017 van dit objectief dat een ‘complete make-over’ onderging. Deze Tamron “is mooi afgewerkt” en heeft ook een prettige bediening. “En vooral zijn uitstekende prestaties weten ons te overtuigen.” De snelheid en de detailweergave van de foto’s zijn volgens reviewer Ton Heijnen van een hoog niveau. En de afdichting tegen de elementen “maakt het geheel af”. Zijn er geen minpunten? Toch wel: de vignettering bij open diafragma. Gelukkig verdwijnt die bij diafragmeren. Deze Tamron is volgens de reviewer dan ook “een erg goed alternatief voor de beduidend duurdere modellen van Canon en Nikon zelf”. Eindoordeel van Chip: 91.3% en de kwalificatie ‘Zeer goed’.
 • Ephotozine.com: De Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 is volgens de reviewer op hetzelfde hoge niveau als lenzen die twee keer zoveel kosten. En is hij z’n aanzienlijke gewicht in goud waard. “It may not have the same silky smoothness in operation as its more expensive competition, but it delivers the goods, making no compromise on image quality. Add to that the amazing VC system and moisture and dust resistance and Tamron has a definite winner on their hands.”
 • Photographyblog.com: Een uitzonderlijk goede telezoomlens, schrijft deze reviewer. Hij heeft een verbeterd optisch ontwerp dat je een fantastische beeldkwaliteit en een heerlijk zacht bokeh biedt. “And the enhanced image stabilisation system greatly increasing its versatility in both low-light and for action shots.” De meest recente versie van het autofocus-systeem is een stuk sneller geworden.
  Ook is Tamrons optiek merkbaar compacter en kleiner dan de concurrenten van Canon en Nikon. “Image quality is excellent at almost every focal length, with fantastic sharpness virtually throughout the aperture range. (...) Crucially cheaper than the Canon and Nikon alternatives without compromising on performance, build or image quality.” Eindoordeel: Essential, met 5 uit 5 sterren. Zeg maar: Topkwaliteit!
 • Pcmag.com: Voor deze prijs is dit echt een bijzonder solide telezoom. Hij is robuust, kan gebruikt worden onder alle weersomstandigheden. En levert daarbij foto’s met superbe scherpte, bijna over het hele bereik. “There's a drop in fidelity at 200mm, but images are still quite sharp there, and while we see some distortion at its widest and longest, it's pretty modest. Dim corners are more of an issue, as is flare resistance—these concerns keep it from earning an Editors' Choice recommendation.” Eindoordeel: Excellent.
 • Cameralabs.com: Deze nieuwe Tamron 70-200mm f/2.8 is een zeer competente lens. Hij is bijna even goed als het beste dat Nikon in huis heeft, “even sometimes surpassing the new Nikon 70-200/2.8E VR in image quality. It offers a very effective image stabilization of almost 5 stops even if it could not suppress the mirror-slap of the D810 completely and has a fast and reliable AF. And as its price is almost half of what you pay for the Nikkor the new Tamron deservedly earns a Highly Recommended rating.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “De lens aangeschaft als aanvulling op mijn Tamron 24-70mm voor gebruik op de Nikon D500 voor sportfotografie. Snelle focus, solide gebouwd en superscherp. Mede door het gewicht ligt de lens prima in evenwicht in de hand. Ontzettend goede VC (beeldstabilisatie). Bediening van de zoomring voelt solide aan. Binnenkort nog eens een extender aanschaffen voor nog meer zoombereik, natuurlijk koop ik deze ook bij... CameraNU.nl.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Meteen even snel wat shots uitgeprobeerd en wow wat een verschil t.o.v. de Sigma. Haarscherp en de focus afstand is erg kort. Ook de focus breathing is veel minder. Ik merk dat de VC echt heel goed zijn werk doet. Ik heb geen vergelijking met de Nikon-versie, maar je kunt wat vergelijkingen zien op YouTube etc qua focus breathing en scherpte etc. Al met al een waar genot om met deze lens op pad te gaan! Ik heb nog niet heel veel kunnen shooten. maar ik weet zeker dat ik heel veel plezier van deze lens ga krijgen!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Meteen even snel wat shots uitgeprobeerd en wow wat een verschil t.o.v. de Sigma. Haarscherp en de focus afstand is erg kort. Ook de focus breathing is veel minder. Ik merk dat de VC echt heel goed zijn werk doet. Ik heb geen vergelijking met de Nikon-versie, maar je kunt wat vergelijkingen zien op YouTube etc qua focus breathing en scherpte etc. Al met al een waar genot om met deze lens op pad te gaan! Ik heb nog niet heel veel kunnen shooten. maar ik weet zeker dat ik heel veel plezier van deze lens ga krijgen!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bol.com: “Ik twijfelde tussen de Nikon E-versie (ca 2x zo duur) en deze lens. De alom lovende recencies deden mij besluiten voor de Tamron te gaan. Wat een goede beslissing. De lens is heerlijk in gebruik, de VR is absoluut super, de scherpte, kleur, contrast, design zijn topkwaliteit, het gewicht.... ja als je kwaliteit wil moet je wat meetorsen, maar als ik hem vervang door mijn 200-500 dan is hij echt licht hoor ( ;) ).
  Uiterlijk is fraai, erg prettig is de "ingebouwde" Arca Swiss in de gondel (die wel jammer genoeg erg kort is, wat niet lekker is met dragen). Stof en waterdicht, ik heb echt niets meer te wensen. Tamron heeft weer een topper in huis.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bol.com: “Oerdegelijke lens, absolute aanrader! De automatische beeldstabilisator maakt echt het verschil. De foto's zijn heel scherp. Dankzij de vaste f-waarde van 2.8 krijg je prachtige foto's, en kan je toch voldoende in- en uitzoomen, waardoor je je niet altijd hoeft te verplaatsen.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “The bokeh-master! Superverliefd op mijn nieuwe beste vriend. Ik heb de lens nu iets minder als een maand en samen met zijn kleine broer is dit de basis van mijn kit. Foto's zijn haarscherp. Bouwkwaliteit is heel stevig. Ik wou eerst de nikon variant kopen maar na deskundig advies in de winkel en uitproberen, toch maar voor deze lens gegaan.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 bij CameraNU.nl >>

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 bij Bol.com >>

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 bij Cameraland.nl >>

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 bij Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van dit Tamron-objectief

 • Superscherpe beelden
 • Weinig vertekening en lens flare
 • Zeer aantrekkelijke prijs
 • Beeldkwaliteit net een fractie onder nieuwste Canon/Nikon

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 bij CameraNU.nl >>

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 bij Bol.com >>

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 bij Cameraland.nl >>

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 bij Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Tamron SP 70-200mm f/2.8 G2

Bekijk een mooie YouTube-review van de Tamron SP 70-200mm f/2.8 G2 door fotograaf Christopher Frost (7:52 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 bij CameraNU.nl >>

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 bij Bol.com >>

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 bij Cameraland.nl >>

Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 bij Kamera-express.nl >>

 

Beste Tamron-lenzen op een rij

De beste Tamron-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke telezoom objectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van lichsterke telezoom objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon AF-S 70-200mm f/2.8ENikon F (FX)JaTelezoom317998/100Reviews>
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM IIICanon EFJaTelezoom233997/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25-50mm f/1.7MFTNeeTelezoom199995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Leica LJaTelezoom269995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsSysteemJaTelezoom169993/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM SportsDSLRJaTelezoom139993/100Reviews>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Olympus ED 40-150mm f/2.8 PROMFTNeeTelezoom119992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Nikon AF-S 70-200mm f/2.8 IINikon F (FX)JaTelezoomNiet leverbaar90/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
OM System ED 40-150mm f/4 PROMFTNeeTelezoom89990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 35-100mm f/2.8 Power OISMFTNeeTelezoom124990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Leica LJaTelezoom189990/100Reviews>
Pentax HD FA 70-200mm f/2.8Pentax KJaTelezoom229990/100Reviews>
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtDSLRNeeTelezoom119990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2Sony EJaTelezoom???90/100Reviews>
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXDSony EJaTelezoom149990/100Reviews>
Tamron SP 70-200mm f/2.8 G2DSLRJaTelezoom159989/100Reviews>
Canon EF 85mm f/1.4L IS USMCanon EFJaTelezoom141988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Panasonic Lumix G X 35-100mm f/2.8MFTNeeTelezoom89987/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Tamron 70-210mm f/4.0 Di VC USDDSLRJaTelezoom97585/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG OS APO HSMDSLRJaTelezoomNiet leverbaar80/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy