Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD | Reviews & Tests

Wat is het beste groothoek primelens voor je spiegelreflexcamera van Canon of Nikon? De Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD is een zeer lichtsterke groothoek. Hij stelt stil en razendsnel scherp en biedt een prachtige bokeh. “Al bij volle opening is er een enorme scherpte.” Platina Award bij Digifoto Pro. Alle belangrijke reviews & tests!

Tamron SP 35mm f/1.4 Di USDLichtsterke primes: geliefd bij de profs

Lichtsterke prime objectieven zijn het summum voor de professionele fotograaf en de fanatieke amateur. De beeldkwaliteit ligt nog stuk hoger dan die van professionele zoomlenzen. Bovendien zijn ze nóg lichtsterker. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews van de Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD, die eind juni 2019 op de markt is gekomen.

Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD

Brandpuntsafstand: 35mm | Maximaal diafragma: f/1.4 | Lensmount: Canon EF / Nikon F (FX) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 815gr (Canon) / 805gr (Nikon) | Lengte: 105mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 30cm | Filtermaat: 72mm | Release datum: eind juni 2019 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 777 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Tamron SP 35mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Tamron SP 35mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Tamron SP 35mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

Deze Tamron-lens in het kort

Deze schitterende SP 35mm f/1.4 Di USD is ontworpen ter ere van het 40-jarig bestaan van de inmiddels vermaarde Tamron SP-serie. Deze snelle en lichtsterke lens is geschikt voor fullframe camera’s van Canon en Nikon. Dit objectief met het klassieke 35mm groothoek brandpuntsafstand levert beelden met hoge resolutie en een prachtige bokeh.

Ideaal objectief als het licht minder is

Met een brandpuntsafstand van f/1.4 is deze lens ideaal voor portretten, reisfotografie en elk fotomoment waarin het licht minder is. Aan boord is de stille en snelle Ultrasonic Silent Drive AF-motor. Die zorgt voor stille, vlotte en accurate scherpstelling, zowel bij fotograferen als bij het schieten van video. Naast de automatische scherpstelling heb je ook constant de optie om handmatig te focussen zonder dat je daarvoor een aparte modus hoeft in te schakelen.

Deze Tamron-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Tamron SP 35mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Tamron SP 35mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Tamron SP 35mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

Professionele reviewers over de Tamron SP 35mm f/1.4

De Tamron SP 35mm f/1.4: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Fototijdschrift Digifoto Pro (Dré de Man, full review, septembernummer 2019): In de praktijk doet de Tamron het opvallend goed. De constructie is zeer degelijk en goed handelbaar. Hij stelt zeer snel scherp. “Wat ook meteen opvalt is dat het beeld heel scherp is. Naast deze scherpte heeft het een heel mooi contrast dat heel natuurlijk aandoet.”
  Ook in het testlab staat de Tamron z’n mannetje. Hij maakt de verwachtingen helemaal waar. “Al bij volle opening is er een enorme scherpte die tot in de hoeken gehandhaafd wordt. Die is zelfs al vrijwel maximaal, en dat hebben we bij een f/1.4 nog nooit gezien.” Het is een “objectief uit het boekje”.
  Kortom: deze 35mm “is werkelijk een voorbeeldig objectief”, met ook nog eens een hele mooie bokeh. Digifoto Pro reikt de hoogste onderscheiding uit: de Platina Award, met een 9.5 voor de beeldkwaliteit.
 • Chip Fotomagazine (aprilnummer 2020, full review): Deze lichtsterke Tamron is een koopje vergeleken bij de Canon EF 35mm f/1.4L II. Toch schittert hij volgens Chip op het gebied van resolutie en autofocus. De score is wel minder goed op de kwaliteit van de constructie. Dit is volgens de reviewer een eersteklas reportagelens.
  De hoekscherpte ligt hoger dan bij de Canon, ook bij open diafragma. En de scherpteverdeling is ook beter dan bij de Canon. Deze Tamron is dus een serieuze concurrent voor de Canon, zeker omdat hij veel goedkoper is. Maar kijk je naar vervorming en de lichtafval aan de randen (vignettering) dan scoort de Canon een stuk beter.
  De lens is goed afgewerkt, met prima bedieningselementen, en afgedicht tegen de elementen. Beeldstabilisatie is niet in huis. De autofocus werkt nauwkeurig en snel, en is ook lekker stil. In het toplijstje van Chip met 35mm-lenzen voor Canon DSLR’s staat deze Tamron bovenaan met een puntentotaal van 86 uit 100.
 • Productreview op CameraNU.nl (Arlene Londema): “Met het Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD objectief heb je absoluut waar voor je geld”, aldus Arlene in haar review. Sterker nog: hij is veel goedkoper dan de Canon- of Nikon-versies van de 35mm f/1.4 lens. De beeldkwaliteit van de Tamron is volgens Arlene super en doet niet onder voor de objectieven van Canon of Nikon. “Heb je nog geen 35mm lens en overweeg je er eentje aan te schaffen? Dan is dit een waardevolle toevoeging voor je uitrusting. En je kunt van mij aannemen dat het met de prijs-kwaliteitverhouding écht wel goed zit!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De Canon's EF 35mm f/1.4L II USM is een geweldige lens, maar hij is zeer prijzig. En ook de Nikon AF-S 35mm f/1.4 G is stevig aan de prijs. Nee, dan deze Tamron. Die koop je al voor minder dan tweederde van de prijs van de cameramerken.
  En belangrijker: hij presteert beter als kijkt naar de bediening, beeldkwaliteit en allround prestaties. Deze Tamron is net iets duurder dan de concurrerende Sigma 35 mm f/1.4 DG HSM Art. Dat is ook een schitterende ster aan het firmament. Maar toch is de bokeh van de Tamron nog wat soepeler. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Deze lens zet excellente prestaties neer. De bediening is ook excellent. Hij staat op gelijke hoogte met de beste andere 35mm f/1.4 lenzen. Daarbij heeft hij een hele aantrekkelijke prijs. Die prijs is nog steeds hoog, maar die moet je echt neertellen voor dergelijke hoge kwaliteit.
  De enige vraag is: is 35mm de juiste brandpuntsafstand voor jou. Sommige fotografen zullen de voorkeur geven aan meer groothoek, bijvoorbeeld landschapsfotografen. Andere zullen juist een wat langer brandpunt willen, bijvoorbeeld portretfotografen. In ieder geval is dit voor straatfotografie of groepsfoto’s de perfecte brandpuntsafstand.
  En als het jouw brandpunt is, dan is dit zeker ook jouw lens. De Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD is sowieso een van de toplenzen van Tamron. Eindoordeel: Editors Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Digital-photography-school.com (fotograaf Adam Welch, full review): De resultaten van de Tamron SP 35 mm f/1.4 spreken voor zich: het is een geweldige lens met uitstekende beeldkwaliteit. De reviewer had al veel gehoord over de scherpte en het hoge contrast van deze lens, dus de lat lag alarmerend hoog. Hij maakte zich even zorgen of hij niet teleurgesteld zou worden bij het testen van de lens. Maar gelukkig: niets is minder waar.
  De SP 35mm f/1.4 Di USD van Tamron is een perfect uitgevoerde snelle prime. Het combineert de beste eigenschappen van het allerbeste glas. En die prestaties huizen ook nog eens in een strak ogende lensbody. De focus is razendsnel. Het is een lens die het uitstekend doet bij bijvoorbeeld landschapsfotografie, maar ook bij straatfotografie voelt hij zich thuis.
  Nog mooier wordt het als je naar de prijs kijkt: een koopje als je in aanmerking neemt wat je er allemaal voor krijgt. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Shutterbug.com (Jon Sienkiewicz, full review): De Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD maakt alles wat Tamron erover beweert volkomen waar, en doet nog meer dan dat. Hij verdient het absoluut om het sleutelproduct te worden waarmee Tamron de 40-jarige verjaardag van de Tamron SP-lijn in lenzen viert.
  De scherpte is ongelofelijk in het beeldcentrum, in de hoeken en aan de randen. De kleuren zijn rijk en doen recht aan de werkelijkheid. En in probleemgebieden, waar de gemiddelde lens comatische of chromatische aberraties toont, levert deze Tamron schone, scherpe beelden.
  Dit is volgens de reviewer de beste lens van Tamron ooit. De reviewer voorspelt dat de Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD voorbestemd is om de benchmark-lens te worden waaraan ander glas wordt afgemeten.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Tamron SP 35mm f/1.4 USD is een extreem goed uitgevoerde lens. En dat is belangrijk voor Tamron omdat de lens een brandpunt heeft dat voor heel veel fotografen belangrijk is om in de fototas te hebben.
  Deze Tamron is goed gebouwd, zeer functioneel en levert een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Het heeft ook een fantastisch prijskaartje, echt een koopje als je kijkt naar de prijs die de cameramerken vragen voor vergelijkbare lenzen.
  Grootste concurrent is de Sigma 35mm f/1.4 Art. Maar die werd uitgebracht in een tijd waarin Sigma nog bezig was de plooien glad te strijken in de overstap naar premium-lenzen. Deze lens vertoonde destijds in de test van Dustin belangrijke focusproblemen, en hij was niet de enige die hier tegenaan liep.
  De Tamron SP 35mm f/1.4 USD doet vrijwel alles goed. Ook op autofocusgebied scoort de lens uitstekend. Dustin aarzelt dus niet om deze Tamron aan te bevelen aan iedereen die op zoek is naar een uitstekende 35mm-optie voor z’n Canon of Nikon spiegelreflexcamera. Deze Tamron is een echte winnaar.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Het persbericht van Tamron was ronkend en jubelend over deze lens. Over de beeldkwaliteit, de bokeh, de kleurweergave, de detaillering van de beelden, de snelheid en accuraatheid van de autofocus, en de hoge bouwkwaliteit. En alles is volgens Bryan helemaal waar voor deze lens.
  Deze lens levert de geweldige beelden waar iedere fotograaf naar op zoek is. Het brandpunt is zeer bruikbaar voor allerlei onderwerpen. Het diafragma is zeer snel, waardoor de lens bruikbaar is bij weinig licht, en waardoor het mogelijk is een prachtige, zeer vage achtergrond voor je foto’s te creëren.
  Zelfs bij open diafragma is de beeldkwaliteit geweldig. De lens is ook zeer plezierig in het gebruik, met z’n moderne en aantrekkelijke ontwerp. Toplens voor een prijs waarvoor je niet je bankrekening hoeft te plunderen.
 • Pcmag.com (Jim Fisher): Geen twijfel mogelijk: de Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD is een ‘killer lens’. Hij scoort goed in het lab en net zo goed in het veld. Hij is robuust gebouwd, met een design dat bestand is tegen elk soort weer, plus een fluorine-coating. Hij is niet groter of zwaarder dan soortgelijke lenzen. En kost ook nog eens maar de helft van de vergelijkbare Canon en Nikon. Het is dus heel makkelijk voor de reviewer om deze lens aan te raden. Andere lenzen met vergelijkbare prestaties zijn schaars, en er is er geen één die zo betaalbaar is. Even goed zo niet beter als de first-party lenzen, en een stuk goedkoper. Voor wie een DSLR heeft van Canon of Nikon is deze Tamron de Editors Choice. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.

Tamron SP 35mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Tamron SP 35mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Tamron SP 35mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Tamron SP 35mm f/1.4

 • Geschikt voor zowel fullframe als aps-c DSLR’s van Canon en Nikon
 • Extreem lichtsterk: maximum diafragmabereik f/1.4
 • Stille en accurate USD AF-motor
 • Handmatig scherpstellen zonder aparte MF modus

Tamron SP 35mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Tamron SP 35mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Tamron SP 35mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD

Bekijk een mooie YouTube-review van de Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD door fotograaf Christopher Frost (7:59 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Tamron SP 35mm f/1.4 op CameraNU.nl >>

Tamron SP 35mm f/1.4 op Cameraland.nl >>

Tamron SP 35mm f/1.4 op Kamera-express.nl >>

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Tamron-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Tamron-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Tamron-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2DSLRJaStandaardzoom139993/100Reviews>
Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXDSony ENeeGroothoekzoom89990/100Reviews>
Tamron 150-500mm f/5.0-6.7 Di III VC VXD FujifilmFujifilm XNeeSupertelezoom158090/100Reviews>
Tamron 150-500mm f/5.0-6.7 Di III VC VXD SonySony EJaSupertelezoom149990/100Reviews>
Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXDSony EJaGroothoekzoom99990/100Reviews>
Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXDSony EJaGroothoekzoom99990/100Reviews>
Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXDSony ENeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2Sony EJaStandaardzoom95090/100Reviews>
Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXDSony EJaReiszoom180090/100Reviews>
Tamron 35-150mm f/2.8-4.0 Di VC OSDDSLRJaReiszoom79990/100Reviews>
Tamron 50-400mm f/4.5-6.3 Di III VC VXDSony EJaSupertelezoom144990/100Reviews>
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2Sony EJaTelezoom???90/100Reviews>
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXDSony EJaTelezoom149990/100Reviews>
Tamron AF SP 24-70mm f/2.8 Di USDDSLRJaStandaardNiet leverbaar90/100Reviews>
Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2DSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Tamron 17-50mm f/4.0 Di III VXDSony EJaGroothoekzoom???90/100Reviews>
Tamron SP 35mm f/1.4 Di USDDSLRJaGroothoek97390/100Reviews>
Tamron SP 90mm f/2.8 Di Macro 1:1 VC USDSysteem/DSLRJaMacro76990/100Reviews>
Tamron SP 70-200mm f/2.8 G2DSLRJaTelezoom159989/100Reviews>
Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXDSysteemNeeReiszoom79988/100Reviews>
Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di IIDSLRNeeReiszoom79988/100Reviews>
Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXDSony EJaReiszoom86988/100Reviews>
Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXDSony EJaStandaardzoom79988/100Reviews>
Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXDSony EJaSupertelezoom69988/100Reviews>
Tamron 17-35mm f/2.8-4.0 Di OSDDSLRJaGroothoekzoom72987/100Reviews>
Tamron AF 16-300mm f/3.5-6.3 Di IISysteem/DSLRNeeReiszoom59986/100Reviews>
Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 Di VC USD G2DSLRJaSupertelezoom154986/100Reviews>
Tamron 20mm f/2.8 DI III OSD MacroSony EJaGroothoek43585/100Reviews>
Tamron 24mm f/2.8 DI III OSD MacroSony EJaGroothoek52985/100Reviews>
Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD MacroSony EJaGroothoek43985/100Reviews>
Tamron 70-210mm f/4.0 Di VC USDDSLRJaTelezoom97585/100Reviews>
Tamron AF SP 90mm f/2.8 DI MacroSysteem/DSLRJaMacro42984/100Reviews>
Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLDDSLRNeeGroothoekzoom64983/100Reviews>
Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USDDSLRJaSupertelezoom86982/100Reviews>
Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZDDSLRNeeReiszoomNiet leverbaar78/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy