Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 | Reviews & Tests

Wat is het beste groothoek-zoomobjectief voor je Canon of Nikon spiegelreflex? De Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 is een belangrijk, goed én betaalbaar alternatief voor de lenzen van Nikon en Canon. Diamant Award bij Zoom.nl. Alle belangrijke reviews!

Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2Groothoek-zoomobjectief: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoek-zoomobjectief. Je hebt ze voor je aps-c of fullframe spiegelreflex of systeemcamera. De allerbeste groothoek-zoomlenzen zet ik voor je op een rij. Hieronder zie je specificaties plus een aantal reviews van de Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2, die in oktober 2018 op de markt is gekomen.

Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2

Brandpuntsafstand: 15-30mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Canon EF / Nikon F (FX) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 1.100gr | Lengte: 142.5mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 28cm | Filtermaat: geen filter mogelijk | Release datum: oktober 2018 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.049 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2Deze Tamron-lens in het kort

Deze Tamron SP 15-30mm f/2.8 is een uiterst krachtige ultragroothoek zoomlens. De prestaties zijn van topkwaliteit, de scherpte is uitstekend. Het optisch ontwerp met kwaliteitsglas gaat vertekeningen en afwijkingen effectief tegen. Resultaat: scherpe en heldere beelden. Ook de coatings zijn van hoge kwaliteit, waardoor de kleuren opvallend mooi zijn en het contrast beter is.

Zeer goede beeldstabilisatie

Dankzij de zeer goede beeldstabilisatie kun je 4.5 stops langer uit de hand schieten. Dat komt goed van pas als het licht minder is, bijvoorbeeld bij het fotograferen binnenshuis of tijdens de schemering. De USD-motor biedt snelle en stille autofocusprestaties, evenals een permanente handmatige focusoverschrijding. Robuust is deze Tamron ook al: hij is weer- en vochtbestendig.

Deze Tamron-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie

Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2 op CameraNU.nl >>

Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2 op Cameraland.nl >>

Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2 op Kamera-express.nl >>

Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2(Professionele) reviewers over de Tamron SP 15-30mm f/2.8

De Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Zoom.nl (januari/februari-nummer 2019): Deze ultragroothoek zoomlens is volgens de reviewer een waardig nieuw lid van de lichtsterke G2-familie van Tamron. “De oorspronkelijke lens was al goed, maar deze G2 is nét weer een stukje beter.” Optisch is vooruitgang geboekt door gebruik van een nieuwe coating, waardoor beeldfouten nog sterker worden teruggedrongen.
  Daarnaast stelt de lens sneller scherp en maakt de update van het design hem “visueel helemaal ‘2018’.” Al met al blijft deze Tamron “onverminderd een belangrijk, goed én betaalbaar alternatief voor de concurrerende lenzen van Nikon en Canon.” Eindoordeel: Diamant Award met het hoge cijfer 8.3.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Deze G2-editie van Tamrons ultragroothoekzoom is zeker een welkome upgrade van de originele versie. De optische stabilisatie is bruikbaar als je bij weinig licht uit de hand wilt schieten. Maar vergelijk je hem met de Sigma 14-24mm f/2.8 Art, dan is de beeldkwaliteit van die lens net iets beter. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Shutterbug.com (Joe Farace, full review): Is Tamrons SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 een perfecte lens?, vraagt Joe zich af. Zoals de economist David Henderson ooit zei: hoe dichter je bij perfectie komt, hoe moeilijker het is die te bereiken, en hoe meer geld het kost. Maar op de vraag: ‘is de lens perfect genoeg voor fotografie in de ‘echte wereld’, en voor video?’ is het antwoord een volmondig: ja.
  Hij is even goed of zelfs beter dan z’n concurrenten en kost minder. Hij is wat groter en zwaarder dan Joe zou willen. Maar sommige fotografen vinden dit juist een positief punt. Maar overall is het ‘a heck of a lens’.
 • Imaging-resource.com (Jeremy Gray, full review): De Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 zet uitstekende prestaties neer over het hele brandpuntbereik, zelfs als je op f/2.8 schiet. Er zijn alleen wat kleine issues met de optische prestaties: een beetje vignettering bij f/2.8-4, en een beetje zachte hoeken bij f/2.8. Distortie is goed onder controle, en die is, net als bij vignettering, niet moeilijk te verwijderen bij de nabewerking.
  De lens heeft een goede beeldstabilisatie en indrukwekkende optische prestaties. Met de Tamron 15-30mm f/2.8 G2 kun je heel eenvoudig zeer scherpe beelden schieten onder vele verschillende omstandigheden.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbot, full review): Misschien wel de grootste uitdaging voor de Tamron SP 15-30mm F2.8 VC USD G2 is dat er eigenlijk helemaal niets mis was met de lens die het moet vervangen. Er zijn een paar echte voordelen van de G2-versie: van de bouw, de weerbestendigheid en de Tap In-compatibiliteit tot de verbeteringen in de autofocus en de vibratiecompensatie. De verbeteringen in de beeldkwaliteit zijn mild, maar helpen wel om de lens concurrerender te maken.
  Maar al deze verbeteringen zijn evolutionair, niet revolutionair. En als je de eerste versie al hebt, zul je niet snel gaan upgraden. Maar misschien is de lens minder voor hen bedoeld, en meer voor wie nog geen groothoekzoom bezit en de beschikbare opties op een rij aan het zetten is. Er is geen twijfel over mogelijk dat de G2-versie een van de meest aantrekkelijke groothoekzooms is voor wie een Canon of Nikon bezit. En het prijskaartje is zeer concurrerend als je het vergelijkt met dat van de Nikon 14-24mm f/2.8 G of de Canon 16-35mm f/2.8L III.
  Een van de meest aantrekkelijke alternatieven is de Sigma 14-24mm f/2.8 ART. Die heeft geen stabilisatie, maar wel net iets meer groothoek en geweldige beeldkwaliteit voor eveneens een aantrekkelijke prijs. Wil je én f/2.8 én stabilisatie in een groothoekzoom, dan is de Tamron 15-30mm f/2.8 G2 de beste optie die beschikbaar is. En de G2-versie is de beste versie van deze lens.
 • Natuurfotografie.nl (Jack van Dalen, full review): De Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 ziet er indrukwekkend uit, aldus Jack in zijn review. “Niet alleen dat, ook de prestaties zijn uitstekend! Schakel je in Lightroom of een ander programma correctie voor kleurafwijking en het lensprofiel in, dan zijn de kleine onvolkomenheden zo weggepoetst.” Een goedkoop objectief is het niet, maar hij is zijn geld meer dan waard.
 • Pcmag.com (full review): De Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2 is slechts een kleine update van een van de zeldzame, gestabiliseerde ultragroothoekzooms. Maar hij past niet goed bij camera’s met een zeer hoge resolutie.
  Is stabilisatie van de lens belangrijk voor je werk, dan heb je aan deze Tamron een goede. Zo niet, dan zijn er andere opties. De Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art is een betere lens voor dezelfde prijs. En ook al heb je nu geen camera met hoge resolutie, als je upgrade naar een camera die dat wel heeft, past de Sigma daar beter bij. De Tamron 17-35mm f/2.8-4 heeft niet dezelfde groothoek, maar hij kost de helft, is scherper en heeft de helft van het gewicht.
  Eindoordeel voor de Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2: Goed met 3.5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Ik was al enthousiast over the 24-70mm G2, 70-200mm G2, en ook de 15-30mm maakt al mijn verwachtingen meer dan waar. Inmiddels een kleine maand gefotografeerd met deze lens; wat een schitterende plaatjes komen hier vanaf. Superscherp, vol kleur. Deze lens maakt het verschil.
  Snelle AF, stil robuust en licht sterk. Met deze lens zet je net wel de gehele adembenemende sfeer op beeld dankzij grote hoek. Met de Tap-in kan de backfocus afwijking voor elke focus lengte en op verschillende afstanden worden geprogrammeerd. Dus niet voor slechts "1" punt zoals bij de conventionele Nikon lenzen. Mede daardoor is deze lens altijd scherp, ongeachte de afstand en focus lengte.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2 op CameraNU.nl >>

Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2 op Cameraland.nl >>

Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Tamron SP 15-30mm f/2.8

 • Topkwaliteit ultragroothoek zoomlens voor fullframe camera’s
 • Snelle lens: constant maximaal diafragma van f/2.8
 • Topglas: 3lage dispersie en drie asferische elementen
 • Perfecte coatings: AX, eBAND, BARR en fluoride
 • Stil en snel: ultrasonic Silent Drive autofocusmotor
 • Anti trillen: VC beeldstabilisatie
 • Robuust: weerbestendige constructie
 • Zachte bokeh: afgerond diafragma met 9 lamellen
 • Handig: drop-in gel filterhouder aan de achterkant
 • Handig: compatibel met TAP-in console

Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2 op CameraNU.nl >>

Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2 op Cameraland.nl >>

Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2

Bekijk een mooie YouTube-review van de Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2 door fotograaf Armando Flores (3:53 minuten). Hij neemt de lens mee naar het Glacier National Park in Montana. Schitterende natuurbeelden! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2 op CameraNU.nl >>

Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2 op Cameraland.nl >>

Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2 op Kamera-express.nl >>

 

Beste Tamron-lenzen op een rij

De beste Tamron-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle groothoek-zoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle groothoek-zoomobjectieven voor je spiegelreflexcamera of systeemcamera op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Binnenkort voeg ik meer reviews van groothoekzooms toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon EF 11-24mm f/4.0L USMCanon EFJaGroothoekzoom289996/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Olympus 7-14mm f/2.8 PROMFTNeeGroothoekzoom113995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 10-25mm f/1.7MFTNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Leica LJaGroothoekzoom249995/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Olympus 8-25mm f/4.0 PROMFTNeeGroothoekzoom99994/100Reviews>
Sigma 24-35mm f/2.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom99994/100Reviews>
Canon EF 16-35mm f/2.8L III USMCanon EFJaGroothoekzoom199592/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 8-18mm f/2.8-4.0MFTNeeGroothoekzoom119992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 14-28mm f/4-5.6 MacroLeica LJaGroothoekzoom79990/100Reviews>
Panasonic Lumix G 7-14mm f/4.0MFTNeeGroothoekzoom87390/100Reviews>
Pentax HD DA 11-18mm f/2.8Pentax KJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaGroothoekzoom152990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemJaGroothoekzoom89990/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXDSony ENeeGroothoekzoom89990/100Reviews>
Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXDSony EJaGroothoekzoom99990/100Reviews>
Tamron 17-50mm f/4.0 Di III VXDSony EJaGroothoekzoom???90/100Reviews>
Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXDSony EJaGroothoekzoom99990/100Reviews>
Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2DSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Sigma 10-18mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemNeeGroothoek69988/100Reviews>
Sigma 12-24mm f/4.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom174988/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Canon EF 16-35mm f/4.0LCanon EFJaGroothoekzoom96387/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Tamron 17-35mm f/2.8-4.0 Di OSDDSLRJaGroothoekzoom72987/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
OM System ED 9-18mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeGroothoekzoom69985/100Reviews>
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM ArtSysteem/DSLRNeeGroothoekzoom79985/100Reviews>
Tokina ATX-I 11-16mm f/2.8DSLRNeeGroothoekzoom54985/100Reviews>
Olympus ED 9-18mm f/4.0-5.6MFTNeeGroothoekzoom52983/100Reviews>
Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLDDSLRNeeGroothoekzoom64983/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Nikon AF-P 10-20mm f/4.5-5.6GNikon F (DX)NeeGroothoekzoom37280/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.6/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy