Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USD | Reviews & Tests

Wat is de beste supertele-zoomlens voor je Canon of Nikon spiegelreflex? De Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USD is een geweldige superzoom die toch heel betaalbaar is. “Scherp en een snelle autofocus. Door de stabilisatie is er goed mee te fotograferen zonder statief.” Alle belangrijke reviews!

Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USDSupertele-zoomlenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertele-zoomlens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USD, die eind 2017 op de markt is gekomen.

Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USD

Zoombereik: 100-400mm | Lichtsterkte: f/4.5-6.3 | Lensmount: Canon EF / Nikon F (FX) | Gewicht: 1.120gr | Lengte: 199mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.28x | Minimale scherpstelafstand: 150cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 67mm | Release datum: november 2017 | Frankwandelt-rating 82/100 | Prijs: 849 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USDDeze Tamron-lens in het kort

De lichtste ultra-telezoom: dat is de Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USD. Met slechts 1.120 gram schoon aan de haak is deze supertelezoom van Tamron de lichtste in zijn klasse. Dit is mogelijk door het magnesiummateriaal dat in de behuizing is verwerkt. Dat materiaal versterkt ook de kracht en draagbaarheid van deze lens. Mooi is ook dat de autofocus lekker snel en nauwkeurig werkt. En dan is ook nog de uitstekende beeldstabilisatie van Tamron aan boord.

Heldere, contrastrijke beelden

Het optische ontwerp is uitstekend, waarbij Tamron alles uit de kast heeft gehaald om vertekeningen en aberraties tegen te gaan. Heldere, contrastrijke en scherpe opnames zijn gegarandeerd.

Telebereik tot 850mm!

De Tamron TC-X14 Teleconverter plus Tamrons TAP-in console zijn volledig compatibel. Met de teleconverter krijg je een maximaal bereik van 560mm op fullframe camera’s en rond 850mm op aps-c camera’s. Dat maakt deze lens zeer geschikt voor alle vormen van sport- en natuurfotografie. Verder is het robuuste objectief stof- en spatwaterbestendig. Bekijk de Tamron TC-X14 Teleconverter >>

Deze Tamron-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Tamron AF 100-400mm op CameraNU.nl >>

Tamron AF 100-400mm op Bol.com >>

Tamron AF 100-400mm op Kamera-express.nl >>

Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USD(Professionele) reviewers over de Tamron 100-400mm

De Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USD: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Focus Magazine (oktober 2018): ‘Aantrekkelijke reis-telezoom’, kopt reviewer Mich Buschman van Focus. En zo is het maar net met deze relatief lichte supertele met een mooi superzoombereik. “Als je je geen breuk wilt sjouwen bij (sport-)evenementen, landschaps- en natuurfotografie, maar tóch die telezoom wenst mee te nemen is deze Tamron 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USD een goede keuze.
  Gewicht en afmetingen zijn acceptabel, en de autofocus is precies en stil. En de lagere lichtsterkte compenseer je “met de opmerkelijk effectieve VC-beeldstabilisatie.” Minpuntje is wel dat je geen topscherpte krijgt in het telebereik.
  De reviewer heeft de Tamron vergeleken met de ruim 3 keer duurdere Nikon 80-400mm. Die heeft wat briljantere, frissere resultaten en is ook wat lichtsterker. Maar de Tamron heeft dan weer een close-up mogelijkheid tot 1.5 meter. Eindcijfer van Focus: 8.7.
 • Fototijdschrift Digifoto Pro (2018 nr.1): Lekker licht en compact voor een ultratelezoom is deze Tamron in ieder geval. Grote broer Tamron 150-600mm is bijna 2 keer zo zwaar en anderhalf keer zo lang en breed. Maar hoe goed is de 100-400mm?, vraagt de reviewer zich af. Goed is het korte antwoord. Hij stelt snel en precies scherp. Het fijne is: hij is geschikt voor portretten (op 100mm). En vanwege de korte minimale scherpstelafstand ook voor macrofotografie (op 400mm).
  Ook de beeldstabilisatie is erg effectief en levert 4 stops winst op. Helaas is de lichtsterkte beperkt, wat niet anders kan met zo’n licht en compact objectief. Wat heel goed is aan dit objectief: bij concurrenten neemt de scherpte af naarmate je meer inzoomt, maar de Tamron wordt juist steeds scherper en beter. “In de praktijk werkt de Tamron dus heel goed.” De Tamron is dus goed geschikt voor sport en dieren. “Door het relatief lage gewicht is het objectief ook nog geschikt voor reisfotografie, waarbij uiteraard een safari het meest in aanmerking komt.” Eindoordeel: de Goud Award.
 • The-digital-picture.com: Deze Tamron 100-400mm is een zeer interessante lens als je op zoek bent naar een ultrazoomlens. Deze lens biedt, evenals de vergelijkbare lens van Sigma, beeldkwaliteit die dichtbij die van de superzooms van Canon en Nikon zit, maar dan tegen een flink lagere prijs. En ook: met een fors lager, meer draagbaar gewicht.
  Tegelijk heeft deze Tamron de verwachte features aan boord: beeldstabilisatie, snelle autofocus plus een vocht- en stofwerend ontwerp. Hij ziet er ook nog goed uit en ligt heel lekker in de hand. De brandpuntsafstanden zijn zeer veelzijdig. Dus al met al: “The Tamron 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USD Lens deserves consideration for a home in your kit and promises many hours of fun.”
 • Cameralabs.com: Als je een lichte superzoom zoekt en een beperkt budget hebt, dan is deze Tamron 100-400mm zeker een goede keuze. Hij is wat duurder dan de Sigma 100-400mm, maar het is wel de lichtste supersoom met een bereik van 400mm. De beelden die hij maakt zijn erg scherp. De wat mindere autofocus is een minpunt van deze lens. “But all-in-all the Tamron 100-400/4.5-6.3 VC certainly earns a recommendation.” Eindoordeel: Recommended.
 • Photographyblog.com: Deze Tamron is een excellent alternatief voor de lenzen van Canon (EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM) en Nikon (Nikon 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR). Ze bieden je 90% van de prestaties voor 50% van de prijs. OK, het diafragma is een stop langzamer dan de concurrentie, en op 400mm is de Tamron wat minder scherp. Maar toch is er voor de rest weinig wat je niet zal bevallen aan deze lens.
  De beeldkwaliteit is excellent, met een zachte bokeh en een zeer goede scherpte, een effectieve en veelzijdige beeldstabilisatie. Plus een snelle, stille en betrouwbare autofocus. Ook is de lens van Tamron kleiner en lichter dan de concurrentie van Canon en Nikon. En dat zal iedereen die uit de hand wil schieten kunnen waarderen.
  Kortom: een veeelzijdige lens die veel goedkoper is dan de Canon en Nikon, en toch heel veel te bieden heeft op het gebied van features, bouwkwaliteit en prestaties. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com: Deze lens is heel prettig en makkelijk in het gebruik en de prijs is zeer aantrekkelijk. De optische prestaties zijn overall excellent. De scherpte is alleen een heel klein beetje minder bij zeer kleine diafragma’s. Maar dit is geen groot issue. Het eindresultaat van je beelden zijn, zeker als je nog wat bewerkt in bijvoorbeeld Photoshop, zeer scherp en zeer indrukwekkend. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Trustedreviews.com: Tamron heeft een indrukwekkend en zeer capabele telezoom gemaakt. Omvang, bouwkwaliteit en prestaties tonen dat deze lens vooral in de smaak zal vallen van amateurs en enthousiaste fotografen met een aps-c camera. Maar hij past ook zeker goed op een fullframe camera als je op zoek bent naar een kleine en lichte supertele.
  Ook al is hij wat duurder, deze Tamron valt te prefereren boven de concurrent van Sigma, die geen statiefgondel heeft. Die is zeker essentieel als je deze lens wilt gebruiken met een statief. Al met al: deze Tamron is een mooi voorbeeld van een zoomlens die uitstekende beeldkwaliteit levert over het hele bereik. Ook z’n stille autofocus en z’n effectieve beeldstabilisatie zullen zeker in de smaak vallen. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Shoot.be: Deze Tamron levert over z’n hele zoombereik een goede kwaliteit. Bij de grootste diafragma’s is de scherpte in het beeldcentrum erg goed, naar de beeldrand toe goed. Alleen op 400mm zijn de hoeken niet meer zo scherp. “Door het diafragma kleiner te maken (f/8 in plaats van f/6.3 op 400mm) verbetert de scherpte in de hoeken.”
  Een compromis van een lichte en goedkope telezoom: het maximale diafragma wordt kleiner als je inzoomt. En dat betekent: als je korte sluitertijden wilt, moet je de ISO omhoog krikken. De beeldstabilisatie is volgens de reviewer minder effectief dan beloofd: hij moest toch op op 1/100 of sneller werken bij 400mm om scherpe opnames te krijgen.
  Net als de Sigma biedt de Tamron 100-400mm een mooi compromis tussen kwaliteit, prijs en draagbaarheid. “Ze kan niet tippen aan een f/2.8 of f/4 telelens, maar slaat geen gat in je budget en spaart je rug.”
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Lens is goed hanteerbaar en heeft een groot bereik. Scherp en een snelle autofocus. Door de stabilisatie is er goed mee te fotograferen zonder statief.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Toplens voor een scherpe prijs! Vooraf professionele reviews gezocht op internet. Het oordeel is onverdeeld haarscherp, degelijk en heel goede prijs/kwaliteit verhouding. Alles klopt. De lens is ongelooflijk scherp over het hele bereik. Met de verlaagde prijs + de €100 cashback actie van Tamron is het gewoon een 10.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Tamron AF 100-400mm op CameraNU.nl >>

Tamron AF 100-400mm op Bol.com >>

Tamron AF 100-400mm op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Tamron 100-400mm

 • Zeer geschikt voor sport- en natuurfotografie
 • Beeldstabilisatie voor scherpe eindresultaten
 • Stof- en spatwaterdichte behuizing
 • Niet heel lichtsterk

Tamron AF 100-400mm op CameraNU.nl >>

Tamron AF 100-400mm op Bol.com >>

Tamron AF 100-400mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3

Bekijk een mooie hands on review van de Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 door Kamera-express.nl (5:06 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Tamron AF 100-400mm op CameraNU.nl >>

Tamron AF 100-400mm op Bol.com >>

Tamron AF 100-400mm op Kamera-express.nl >>

 

Beste Tamron-lenzen op een rij

De beste Tamron-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle supertele-zoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle supertele-zoomobjectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk hier mijn overzichtsartikel.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Nikon AF-S 120-300mm f/2.8ENikon F (FX)JaSupertelezoom1099998/100Reviews>
Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USMCanon EFJaSupertelezoom1299996/100Reviews>
Nikon AF-S 180-400mm f/4.0ENikon F (FX)JaSupertelezoom1199996/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Leica Vario-Elmar-SL 100-400mm f/5.0-6.3Leica LJaSupertelezoom220095/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Olympus ED 150-400mm f/4.5 PROMFTNeeSupertelezoom699995/100Reviews>
Nikon AF-S 200-400mm f/4.0G VR ED IINikon F (FX)JaSupertelezoom659994/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L USM IS IICanon EFJaSupertelezoom219992/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 50-200mm f/2.8-4.0MFTNeeSupertelezoom179992/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
OM System ED 150-600mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom269990/100Reviews>
Olympus ED 100-400mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom129990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 100-400mm f/4.0-6.3 IIMFTNeeSupertelezoom169990/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS SportsSysteemJaSupertelezoom139990/100Reviews>
Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG DN OS SportsSysteemJaSupertelezoom236990/100Reviews>
Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM SportsDSLRJaSupertelezoom189990/100Reviews>
Tamron 50-400mm f/4.5-6.3 Di III VC VXDSony EJaSupertelezoom144990/100Reviews>
Tamron 150-500mm f/5.0-6.7 Di III VC VXD FujifilmFujifilm XNeeSupertelezoom158090/100Reviews>
Tamron 150-500mm f/5.0-6.7 Di III VC VXD SonySony EJaSupertelezoom149990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Leica LJaSupertelezoom125088/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXDSony EJaSupertelezoom69988/100Reviews>
Nikon AF-S 200-500mm f/5.6E VR EDNikon F (FX)JaSupertelezoom137987/100Reviews>
Sigma 100-400mm f/5.0-6.3 DG DN OS Cont.SysteemJaSupertelezoom99987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM SportsDSLRJaSupertelezoom159986/100Reviews>
Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 Di VC USD G2DSLRJaSupertelezoom154986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Sigma 100-400mm f/5.0-6.3 DG OS HSMDSLRJaSupertelezoom84982/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM Cont.DSLRJaSupertelezoom99982/100Reviews>
Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USDDSLRJaSupertelezoom86982/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Olympus ED 75-300mm f/4.8-6.7 IIMFTNeeSupertelezoom46980/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy