Tamron 70-210mm f/4.0 Di VC USD | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke 70-200mm zoomlens voor je Canon of Nikon spiegelreflex? De Tamron 70-210mm f/4.0 Di VC USD is een uitstekende telezoom met een betaalbaar prijskaartje. Winnaar TIPA-award & EISA-award! “Aantrekkelijke optie voor fotografen die op zoek zijn naar een goede en betaalbare telezoom.” Alle belangrijke reviews!

Tamron 70-210mm f/4.0 Di VC USDLichtsterk & 70-200mm: geliefd bij de profs

Geliefd bij professionele fotografen. Dat zijn de 70-200mm objectieven met f/2.8 of f/4 als grootste diafragma. Naast de 24-70mm 'werkpaarden van de fotograaf' zijn dit de meest gebruikte objectieven. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Tamron 70-210mm f/4.0 Di VC USD, die in mei 2018 op de markt is gekomen.

Tamron 70-210mm f/4.0 Di VC USD

Zoombereik: 70-210mm / fullframe-equivalent (Nikon): 105-315mm | Lichtsterkte: f/4/0 | Gewicht: 850.5gr | Lengte: 172.7mm | Beeldstabilisatie: ja | Vergrotingsfactor: 0.32 | Minimale scherpstelafstand: 95cm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Filtermaat: 67mm | Release datum: mei 2018 | Frankwandelt-rating 85/100 | Prijs: 499 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Tamron-lens in het kort

Deze Tamron 70-210mm is een lichte en compacte telezoom geschikt voor fullframe en aps-c camera's. Over het gehele zoombereik biedt dit objectief uitzonderlijke optische prestaties. Hij bevat een intern zoommechanisme wat zorgt voor een solide constructie voor duurzaam en betrouwbaar gebruik. Deze telezoom heeft een unieke maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:3.1, de hoogste in zijn klasse. En dat betekent: heerlijke close-ups.

Briljante en scherpe opnamen

Het optisch ontwerp van deze Tamron is perfect, met 20 lenselementen in 14 groepen. Resultaat: briljante en scherpe opnamen over het gehele beeldveld. De constante lichtsterkte van f/4.0 zorgt voor een bijzonder fraaie bokeh. Je stelt snel en nauwkeurig scherp en ook de optische beeldstabilisatie is bijzonder effectief. Geschikt voor gebruik in alle weersomstandigheden, dankzij de Fluorine Coating en de vochtwerende constructie.

Deze Tamron-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Tamron 70-210mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Tamron 70-210mm f/4.0 op Bol.com >>

Tamron 70-210mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Tamron cashback-actie van CameraNU.nlTot €100 korting op Tamron objectieven!

Profiteer nu tot €100 korting op geselecteerde Tamron objectieven tijdens de Tamron Winterpromotie. Deze actie loopt tot en met 20 april 2024. Bekijk deze actie!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Cameraland.nl >>

 

Tamron 70-210mm f/4.0 Di VC USD(Professionele) reviewers over de Tamron 70-210mm f/4.0

De Tamron 70-210mm f/4.0: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (oktober 2018): Deze Tamron is niet alleen een goede, maar ook nog een betaalbare lens. De prijs die je betaalt: iets minder lichtsterkte dan de veel duurdere concurrentie. Deze Tamron is uitgevoerd in mooie materialen. En zowel formaat als gewicht is bescheiden. Fijn is ook dat de constructie geen bewegende delen kent: het zoomen gebeurt inwendig.
  Dat alles maakt deze Tamron tot “een fijne metgezel”. De lens is handzaam, de bediening is gebruiksvriendelijk, en scherpstellen gaat snel en probleemloos. De beeldstabilisatie zorgt voor 4 stops extra speelruimte, waardoor je hem ook goed bij schemering kunt gebruiken. Optisch is hij ook al niet voor de poes. “De scherpte is prima, zeker bij diafragma's van F 5,6 tot F 9. Ook in de uiterste telestand van 210 mm is de scherpte ruim voldoende.”
  Conclusie: de prijs ligt flink onder die van de concurrentie, terwijl de kwaliteit vergelijkbaar is. “Een aantrekkelijke nieuwe optie voor fotografen die op zoek zijn naar een goede en betaalbare telezoom.” Zoom.nl deelt de Goud Award uit met een score van 7.9.
 • Focus Magazine (juli 2018): “Doordat we close-ups tot 95cm dichtbij kunnen maken is een 1:3 maatstaf mogelijk. Een sterke troef!”, aldus reviewer Mich Buschman. Hij is lekker voordelig ten opzichte van de lichtsterkere varianten van Canon, Nikon en Tamron zelf. En veel lichter, wat vooral op vakantie of reis een uitkomst is.
  De autofocussnelheid is goed, en de precisie is zeer goed. Ook qua scherpte scoort deze Tamron goed. De middenscherpte is zeer goed, de hoeken blijven bij volle opening achter. Een stop diafragmeren maakt daar veel goed. En bij f/8 is de algehele weergave van hoog niveau. De 9 diafragmalamellen zorgen voor een mooie bokeh, die minder is op grotere afstanden. Het objectief is wel gevoelig voor overstraling bij tegenlicht.
  De Tamron beeldstabilisatie is betrouwbaar. “Het is toch bijzonder dat je met 1/30 seconde uit de hand op 210mm echt scherpe opnames kunt maken.” Vignettering en vertekening worden door de lensprofielen effectief om zeep geholpen, zodat “een mooi, egaal beeld ontstaat”. Ook chromatische aberratie is vrijwel afwezig. “Ik vind dit objectief zeer concurrerend ten opzichte van de hierboven genoemde objectieven.” Focus-cijfer: 8.7.
 • Dpreview.com (Carey Rose & Rishi Sanyal): De Tamron 70-210mm f/4 is een geweldige telezoom met relatief weinig tekortkomingen, zeker als je kijkt naar het prijsniveau. De optische prestaties zijn een betekenisvolle upgrade als je nu een instap 55-200mm of 55-250mm kitzoom gebruikt. En het f/4-diafragma betekent dat hij licht en goedkoop is ten opzichte van zoomlensen met f/2.8 diafragma.
  De alternatieven van Canon en Nikon zelf hebben wel een meer conventionele ergonomie en snellere autofocus. De reviewers hebben de Tamron vergeleken met de Canon 70-200mm f/4L II IS. Die lens zet wel betere prestaties neer, vooral bij open diafragma. Maar de Tamron is beter in balans met instapcamera’s, en ook de autofocus doet het prima.
  Zoek je hoek-tot-hoek scherpte voor je camera met 50 megapixel, dan zijn er betere lenzen, voor meer geld. Maar zoek je een f/4 telezoom voor alledaagse portretten en actiefotografie, dan komt deze Tamron zeker in beeld.
  Al met al is deze Tamron een fantastische lens in dit segment. De overall beeldkwaliteit, stabilisatie en weersbestendigheid maken het een zeer aantrekkelijke lens voor Canon- en Nikon-fotografen. Eindoordeel: een score van 80%.
 • Ephotozine.com: Aan sommige lenzen kun je onmogelijk een hekel hebben, en deze Tamron is zo’n lens. Hij is compact en licht vergeleken met f/2.8-lenzen. De prestaties zijn excellent: de lens geeft prachtige, scherpe beelden, de bediening is superb en de prijs is zeer aantrekkelijk. De Tamron 70-210mm f/4 Di VC USD is een lens die elke Canon- of Nikon-fotograaf zeer hoog op z’n verlanglijstje moet zetten. Eindoordeel: hoogste score: Editors’ Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com: De Tamron 70-210mm f/4 VC is een goede lens. Hij is scherp, heeft een betrouwbare autofocus en een respectabele beeldstabilisatie. Ook levert hij een zeer goed bruikbare maximale vergroting van 1:2.7 bij een minimale scherpstelafstand van 0.67m. De frontlens heeft een fluorine coating tegen vuil, en de lens is goed gehard tegen de elementen. Hij is ook nog eens de goedkoopste gestabiliseerde telezoom f/4 die je kunt kopen. Wil je nog scherpere beelden of heb je f/2.8 echt nodig, dan moet je op zoek naar een andere lens plus veel meer geld op tafel leggen. Al met al is deze Tamron een heel mooie optie. Eindoordeel: Recommended.
 • The-digital-picture.com: Grote kans dat je op z’n minst een 70-200/210-lens in je cameratas wilt hebben. Je kunt dit soort lenzen eindeloos inzetten. En de foto’s die je met deze brandpuntsafstanden krijgt hebben vaak een heel mooi perspectief en scherptediepte. Maar welke telezoom moet je kiezen? Is je budget beperkt, dan is deze Tamron 70-210mm f/4 Di VC USD een zeer sterke lens.
  Afgezien van de aantrekkelijke prijs heeft deze Tamron heel veel te bieden. Van de buitenkant ziet hij er erg strak uit: je kunt ermee voor de dag komen. De vochtbestendigheid verhoogt de aantrekkelijkheid nog. De ultra silent drive is heel goed geïmplementeerd, maar de autofocus-nauwkeurigheid kan nog wat beter. De beeldstabilisatie verhoogt de veelzijdigheid. En ook de beeldkwaliteit is echt concurrerend te noemen. Voeg daar het lichte gewicht en de compactheid aan toe en het plaatje is compleet.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Heerlijke reisfotografie telelens. Ik heb hem nu een maand gebruikt. De stabilisator werkt super. Dat je dichterbij kan fotograferen dan de lenzen van de concurrenten maakt dit ook een close up lens, zonder dat je snel naar tussenringen moet grijpen. Als Canon-fotograaf ben ik nu af van een witte lens, maar goed dat is smaak.” Bekijk alle klantreview op CameraNU.nl >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “De Tamron 70-210mm F/4 is een mooie aanvulling op de Tamron 24-70mm F/2.8, die ik tegelijk heb gekocht. Omdat ik de lenzen vooral gebruik voor reisfotografie had deze lichtere F/4 mijn voorkeur boven de veel zwaardere G2.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Tamron 70-210mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Tamron 70-210mm f/4.0 op Bol.com >>

Tamron 70-210mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

 

Plussen en minnen van de Tamron 70-210mm f/4.0

 • Perfect voor portretfotografie
 • Constant diafragma van f/4.0 over het gehele zoombereik
 • Compact en licht (850 gram)
 • Snelle en stille autofocus
 • Niet zo lichtsterk als de duurdere concurrentie

Tamron 70-210mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Tamron 70-210mm f/4.0 op Bol.com >>

Tamron 70-210mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Tamron 70-210mm f/4.0

Bekijk een mooie YouTube-review van de Tamron 70-210mm f/4.0 door fotograaf Christopher Frost (11 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Tamron 70-210mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

Tamron 70-210mm f/4.0 op Bol.com >>

Tamron 70-210mm f/4.0 op CameraNU.nl >>

 

Beste Tamron-lenzen op een rij

De beste Tamron-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke telezoom objectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van lichsterke telezoom objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Nikon AF-S 70-200mm f/2.8ENikon F (FX)JaTelezoom317998/100Reviews>
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM IIICanon EFJaTelezoom233997/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/2.8L IS USMCanon RJaTelezoom259995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 25-50mm f/1.7MFTNeeTelezoom199995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 70-200mm f/2.8Leica LJaTelezoom269995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 DG DN OS SportsSysteemJaTelezoom169993/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM SportsDSLRJaTelezoom139993/100Reviews>
Nikon Z 70-200mm f/2.8 SNikon ZJaTelezoom279992/100Reviews>
Olympus ED 40-150mm f/2.8 PROMFTNeeTelezoom119992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Canon RF 70-200mm f/4L IS USMCanon RJaTelezoom182990/100Reviews>
Fujifilm GF 100-200mm f/5.6Fujifilm GFXNeeTelezoom200090/100Reviews>
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8Fujifilm XNeeTelezoom142490/100Reviews>
Nikon AF-S 70-200mm f/2.8 IINikon F (FX)JaTelezoomNiet leverbaar90/100Reviews>
Nikon Z 70-180mm f/2.8Nikon ZJaTelezoom144990/100Reviews>
OM System ED 40-150mm f/4 PROMFTNeeTelezoom89990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 35-100mm f/2.8 Power OISMFTNeeTelezoom124990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-200mm f/4.0Leica LJaTelezoom189990/100Reviews>
Pentax HD FA 70-200mm f/2.8Pentax KJaTelezoom229990/100Reviews>
Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM ArtDSLRNeeTelezoom119990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VC VXD G2Sony EJaTelezoom???90/100Reviews>
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXDSony EJaTelezoom149990/100Reviews>
Tamron SP 70-200mm f/2.8 G2DSLRJaTelezoom159989/100Reviews>
Canon EF 85mm f/1.4L IS USMCanon EFJaTelezoom141988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Panasonic Lumix G X 35-100mm f/2.8MFTNeeTelezoom89987/100Reviews>
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8Fujifilm XNeeTelezoom69985/100Reviews>
Tamron 70-210mm f/4.0 Di VC USDDSLRJaTelezoom97585/100Reviews>
Fujifilm XC 50-230mm f/4.5-6.7 OIS IIFujifilm XNeeTelezoom38980/100Reviews>
Nikon Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VRNikon ZNeeTelezoom40980/100Reviews>
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG OS APO HSMDSLRJaTelezoomNiet leverbaar80/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy