Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD | Reviews & Tests

De Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD is ‘s werelds eerste zoomlens voor Sony systeemcamera’s met een maximaal diafragma van f/2. Een echt lichtkanon dus, met een zalige bokeh. Predicaat Super bij Focus Magazine. Diamant Award bij Zoom.nl. “Ideaal voor op reis, voor reportages, portretten, algemene fotografie. Echt een aanrader!” Winnaar TIPA-award 2022. EISA-award: Beste zoomlens. Alle belangrijke reviews!

Bekijk ook concurrent Samyang AF 35-150mm >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXDReiszoomlenzen: echte allrounders

Op reis of stedentrip alle fotogenres beoefenen? Maar niet met een volle tas met lenzen zeulen? Dan zijn allround reiszoomlenzen een uitkomst. Geschikt voor landschappen, portretten, straatfotografie en nog veel meer. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD, die eind oktober 2021 op de markt is gekomen voor Sony E. De versie voor Nikon Z is november 2023 op de markt gekomen.

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD

Brandpuntsafstand: 35-150mm | Maximaal diafragma: f/2-2.8 | Lensmount: Sony E (fullframe) / Nikon Z (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 1.170gr | Lengte x diameter: 158 x 89.2mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 33cm (bij groothoek) | Vergrotingsfactor: 0.18x | Filtermaat: 82mm | Release datum: eind oktober 2021 (Sony E) / november 2023 (Nikon Z) | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.799 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op Kamera-express.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXDDeze Tamron-lens in het kort

Dit reiszoomobjectief van Tamron doet erg denken aan de Tamron 35-150mm f/2.8-4.0 Di VC OSD voor spiegelreflexcamera’s, die uitstekend besproken is en een EISA-award in de wacht sleepte. Deze Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD is bestemd voor de Sony systeemcamera’s en is nóg een stuk lichtsterker. Het lijkt, ook door z’n relatief compacte formaat, de ideale lens voor op reis, met z’n bereik van groothoek tot flinke tele.

Compact en lichtgewicht

Maar door z’n grote lichtsterkte is het zeker geen lichte lens: 1.117 gram. De versie voor DSLR’s weegt een kleine 800 gram en is 127mm lang. Deze nieuwe Tamron voor de Sony’s is dus aanzienlijk zwaarder en hij is ook langer: 158mm. De prijs is ook echt van een andere categorie, want de DSLR-versie kost slechts €799. Allemaal de prijs die je betaalt voor een grote lichtsterkte.

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXDHoogstaand optisch ontwerp

Deze Tamron is natuurlijk een zeer begeerlijk objectief met een uniek zoombereik. Andere grote merken kennen dit bereik van groothoek tot medium tele niet voor fullframe camera’s. Het optisch ontwerp is hoogstaand, met zowel laag dispersieglas als asferische elementen. Kwaliteitsglas dat chromatische en sferische aberraties over het gehele zoombereik vermindert. Daardoor krijg je heldere beelden met een grote scherpte van hoek tot hoek.

Zeer lichtsterk en veelzijdig

Met deze Tamron schiet je in één moeite landschappen, portretten, vergezichten, close-ups. Allemaal met één en dezelfde lens. Dankzij de grote lichtsterkte van maar liefst f/2.0 bij 35mm kun je ook bij schemering of binnenshuis uitstekend uit de voeten met deze Tamron. Ook op de uiterste telestand is hij nog zeer lichtsterk: f/2.8. Dit is een van de weinige zoomlenzen met deze lichtsterkte, en voor Sony is het het enige zoomobjectief met f/2. Een echt lichtkanon dus.

Snelle en precieze autofocus

Deze reiszoom van Tamron heeft het lineaire motorscherpstelmechanisme VXD (Voice-coil eXtreme-torque Drive) aan boord. Daardoor beschikt het objectief over een snelle en nauwkeurige autofocus voor een lichtsterk objectief. Heel mooi is ook de minimale scherpstelafstand bij 35mm: 33 centimeter. Daarmee schiet je de prachtigste close-ups. In combinatie met een groot diafragma krijg je dan heerlijke bokeh-effecten.

Nieuwe ergonomie

Tamron pakt voor deze 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD uit met een nieuw ontwerp met een nieuwe ergonomie, waardoor het objectief nóg beter te bedienen is en lekkerder vasthoudt. Een gebruiksvriendelijk objectief dus, met een grote lichtsterkte en een uniek brandpuntbereik.

Deze Tamron-lens is ideaal voor:

 • Reisfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Productfotografie

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op Kamera-express.nl >>

TIPA-award 2022 voor de Tamron 35-150mm

De Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD heeft een begerenswaardige TIPA-award 2022 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste reiszoomlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

EISA-award 2022-2023 voor de Tamron 35-150mm

De Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD heeft een prestigieuze EISA-award 2022-2023 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is deze Tamron de ‘Beste zoomlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD(Professionele) reviewers over de Tamron 35-150mm f/2-2.8

De Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Chip Fotomagazine (full review, uitgave 81, januari 2024)): Chip heeft niet alleen de versie voor Sony onder de loep genomen (zie hieronder), maar in een volledig nieuw review ook de Nikon Z-versie. Blijkbaar is de reviewer er verliefd op geworden? Is hij dan zó goed?
  Jazeker: “Dankzij goed vakmanschap, een groot brandpuntbereik en uitstekende technische kenmerken heeft de samenwerking tussen de fabrikanten geresulteerd in een zeer veelzijdige lens voor elke toepassing.”
  En het is natuurlijk nogal wat: een lens met zo’n veelzijdig bereik uitbrengen met een dergelijke lichtsterkte. Dit objectief vervangt volgens Chip dan ook “drie tot vier primelenzen die je dus niet in je rugzak hoeft te stoppen.”
  Je kunt hem voor het volledige spectrum van fotografie inzetten. Gebruik je hem als lichtsterke 35mm-lens dan ligt het hele veld van landschaps- tot architectuurfotografie open. In het portretbereik (75-105mm) “levert het objectief een overtuigende achtergrondonscherpte”. Daarbij is de autofocus snel en nauwkeurig en werkt het goed samen met oog- en gezichtsherkenning.
  Daarbij krijg je ook nog volop bedieningselementen. Een zeer veelzijdige lens dus zonder nadelen, of het moet het wat forse gewicht zijn. Maar al met al is het volgens Chip “een echt krachtige reiszoomlens”.
 • Focus Fotomagazine (Mich Buschman, full review): De Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD is volgens Mich een unieke reportage-allrounder. Althans, dat belooft de titel van z’n mooie review. Eén allround lens voor alles, dat is de wensdroom van vele fotografen, maar in de praktijk is dit een utopie. De variabele en trage lichtsterkte gooit altijd roet in het eten. Slaagt deze Tamron erin een onmogelijk compromis te verslaan?
  Bouwkwaliteit, bediening en functionaliteit zijn dik in orde. En dat geldt ook voor gewicht en grootte: je verwacht een enorme lens, maar dat valt erg mee.
  Deze lens heeft een uitstekend optisch ontwerp, waarbij de speciale lenselementen zorgen voor briljante weergave over het hele zoombereik en bij alle diafragma’s. “De Focus-testwand liet een buitengewoon goed beeld zien.” Tussen 70 en 100mm heeft het middengebied een weergave “die je alleen ziet bij topklasse vaste brandpunten”.
  De lens heeft geen last van focus breathing. De bokeh is mooi. Lensfouten zijn afwezig. De autofocus is snel en stil, waarbij alle AF-opties prima werken, ook gezichts-, oog- en dier-detectie. Kortom: deze lens is “ideaal voor op reis, voor reportages, portretten, algemene fotografie of specifiek bij elke lichtomstandigheid. Echt een aanrader!” Eindoordeel: Focus Predicaat Super met het cijfer 9.3.
 • Chip Fotomagazine (full review, uitgave 65 van 2022): Deze Tamron is vanwege de hoge lichtsterkte in combinatie met het zoombereik een spannende lens voor portretfotografen, aldus Chip. Door die hoge lichtsterkte over het hele bereik is deze Tamron ook bij weinig licht zeer geschikt. Daarbij is hij verrassend compact en licht. De reviewer maakte een portretshoot van twee uur met deze lens vanuit de hand, en dat was geen enkel probleem. En het is ook een zeer prettige lens om mee te werken.
  Positief verrast werd Chip door de autofocus met VXD-techniek. Ook bij weinig licht of tegenlicht staat de autofocus z’n mannetje, met een uitstekende score voor AF-snelheid. En deze Tamron bleek ook volledig compatibel met Sony’s gezichts- en oogherkenning.
  Al met al is dit dus een veelzijdige en zeer goede allround zoomlens. “Of je nu een reis- of portretlens zoekt, met het brandpuntbereik, de hoge lichtsterkte en de nauwkeurige AF biedt de lens veel mogelijkheden. En dat zelfs bij weinig licht.” Eindoordeel: 88/100.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, aprilnummer 2022): De Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD is volgens Jasper een verrassende en zeer interessante lens voor fotografen die in veel verschillende situaties hun werk moeten doen, “maar liever niet voortdurend met vaste brandpunten willen jongleren”. Eén lens die voor vrijwel alles bruikbaar is, is dan een uitkomst.
  Probleem is dat zo’n allrounder meestal tekortschiet op kwalitatief gebied en in lichtsterkte. Met beide problemen rekent Tamron af: deze allrounder is én lichtsterk én je schiet er kwalitatief hoogstaande beelden mee.
  Dit is niet alleen een verkooppraatje. Nee, het is ook echt waar, zo blijkt uit de tests van Jasper. “Dit is een ware toplens als je op zoek bent naar een allroundobjectief met een mooie lichtsterkte. De beeldkwaliteit is bijzonder overtuigend. De scherpte is op elke brandpuntsafstand erg goed, net als het contrast en de tekening.” Ook de bouwkwaliteit en uitvoering overtuigen. “Dit is een lens waar je jarenlang plezier van zult hebben.”
  Kortom: Tamron levert met deze ‘alles-in-één-lens’ fraai werk af. Al is de prijs niet mals, gezien de kwaliteit en veelzijdigheid is die prijs wel gerechtvaardigd. Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.6.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Dustin is een echte fan van de Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD. Tamron mikt met deze lens echt op de sterren, en de firma bereikt die ook over het algemeen. Natuurlijk is hij groot, zwaar en duur, maar dat is niet ongebruikelijk als je kijkt naar wat deze lens biedt.
  Wel ongebruikelijk is het zoom- en diafragmabereik. Dat biedt volgens Dustin “een geheel nieuw rijk aan mogelijkheden voor bruilofts-, evenementen- en portretfotografen. De beelden zijn gewoon prachtig, met veel ‘pop’ en detail.”
  Ook de autofocus is geweldig, evenals de functieset en de bouwkwaliteit en de weerafdichting. Minpunt is de overstraling in bepaalde situaties, maar toch kon Dustin zeer mooie resultaten krijgen als hij tegen de zon in schoot.
  Dit is een lens die echt presteert voor fotografen die veelzijdigheid zoeken maar ook professionele beelden willen maken. Je krijgt vrijwel het equivalent van een tas vol prime-lenzen in één lens. Maar bedenk dat je voor de prijs van deze zoomlens ook twee fantastische andere zoomlenzen kunt kopen: de Tamron 28-75 mm f/2.8 VXD G2 en de Tamron 70-180mm f/2.8 VXD. Dan heb je nóg meer zoombereik en ook nog iets meer prestaties. Maar al met al “ben ik erg, erg verleid door de Tamron 35-150 VXD; het is gewoon zo veel goeds in één lens... dit wordt zeker een publiekstrekker.”
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III is volgens Thomas “een meeslepende allround zoomlens”, met een bereik van milde groothoek tot behoorlijk tele. Aan de groothoekkant heeft hij een extra helder diafragma. Daardoor heeft hij ook een mooie bokeh. De optische prestaties zijn sowieso goed tot zeer goed over het volledige zoombereik tot in de hoeken van een fullframe sensor.
  Deze Tamron beschikt ook over uitstekende weersafdichting en kent veel aanpassingsopties via de Lens Utility.
  Nadelen zijn er ook: de groothoek is slechts 35mm, de close-upmogelijkheden zijn nogal beperkt, en tegenlicht kan het contrast aan de telekant flink verminderen. Toch is het al met al een goede lens. Eindoordeel: Recommended.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Veel van Tamrons Di III-lenzen zijn volgens Bryan evenzoveel goede redenen om voor een Sony-camera te kiezen. en de Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD-lens is er daar één van.
  Het is alleen al een begeerlijke lens omdat je met deze lens heel veel genres kunt bestrijken. Niet van lens hoeven wisselen is de wens van vele fotografen. Ook als je lichtsterkte zoekt, zit je met deze Tamron goed, met een maximale opening van f/2 aan de groothoekkant. De beeldkwaliteit is daarbij erg goed. De scherpte is uitstekend. Hij heeft wel wat geometrische vervorming, coma en overstraling.
  Ook de bouwkwaliteit en autofocus-prestaties van deze lens stellen niet teleur. De lens is wel relatief zwaar en de prijs ligt vrij hoog. Maar vergelijk dat eens met gewicht, grootte en prijs van de twee afzonderlijke lenzen die je anders zou moeten kopen.
 • Camerastuffreview.com (Mich Buschman, full review): Je kunt je volgens Mich afvragen waarom Tamron niet gekozen heeft voor een bereik van 28-135mm, zoals destijds Minolta heeft gedaan (hoewel die lens veel minder lichtsterk was). Daar staat tegenover dat deze Tamron meer tele heeft.
  Natuurlijk kun je in plaats van deze allround reiszoom ook de Tamron 17-28mm f/2.8 plus de Tamron 70-180mm f/2.8 aanschaffen. “Maar een enkele zoom met deze hoge lichtsterkte, dit bereik en déze kwaliteit is heel aantrekkelijk. Ideaal voor op reis, voor reportages, portretten, algemene fotografie of specifiek bij elke lichtomstandigheid. Echt een aanrader!” Eindoordeel: het cijfer 9.3.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Af en toe komt er een product op de markt, waarvan je denkt : ‘waarom heeft niemand daar ooit eerder aan gedacht? Wat een geweldig idee!’. De Tamron 35-150mm is zo’n product, volgens Mark. “Dit is een fantastische allround zoomlens die twee snelle zoomlenzen in je lensarsenaal effectief kan vervangen.”
  Veel evenementfotografen vertrouwen doorgaans op twee snelle zoomlenzen voor hun opnamen: een 28-70mm en 70-200mm f/2.8. Tamron biedt voor Sony-fotografen geweldige versies van elk van deze lenzen. De 35-150mm kan beide lenzen in je cameratas vervangen, als je de verkleining van het zoombereik aan beide uiteinden niet erg vindt. Het bespaart je een hoop gewicht en levert je het gemak dat je niet van lens hoeft te wisselen.
  Bevrijdend is volgens Mark dat je snel kunt zoomen van groothoek naar telefoto. Het stelt je in staat je te concentreren op het vastleggen van het moment. “Bovendien zijn er vrijwel geen compromissen op het gebied van beeldkwaliteit.” Wel is er overstraling bij opnamen direct in de zon, en ook is er wat kussenvormige vervorming bij 150mm.
  Deze lens is scherp over het hele zoombereik en zowel in het midden als aan de randen van het beeld. De scherpte ligt op het niveau van prime-lenzen. Sterk punt aan deze Tamron is z’n grote lichtsterkte, zeker voor een lens met een dergelijk zoombereik is dat ongekend. Het prijskaartje ligt weliswaar hoog, maar hij is altijd nog goedkoper dan de twee eerder genoemde lenzen bij elkaar.
  Deze lens is kortom geweldig. En Tamron heeft opnieuw out of the box gedacht voor een unieke lens met een uitstekende beeldkwaliteit, onberispelijke prestaties, solide bouwkwaliteit en genoeg functies. “Een potentiële gamechanger voor veel fotografen.” Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Deze Tamron is een lens met buitengewone prestaties en buitengewone scherpte, aldus John. Bij elk diafragma en elke brandpunt is de scherpte in het beeldmidden uitstekend, en de beeldranden zijn vrijwel net zo goed.
  Deze lens is weliswaar groot en zwaar, maar dat heeft alles te maken met het snelle, lichtsterke maximale diafragma van f/2. De waarde hiervan mag volgens John niet onderschat worden. Behalve een zeer goede lens, is het ook een zeer bruikbare en veelzijdige lens. “Weer een waardige winnaar van Tamron.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (full review): Deze Tamron is volgens de reviewer de beste lens in de categorie ‘standaardzoomlens’. “De Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD is hier gewoon een voor de hand liggende keuze. De autofocus is fantastisch, en dat is te danken aan het feit dat Sony een deel van Tamron bezit.” De beeldkwaliteit is uniek en zeer bevredigend.
  Ook de bouwkwaliteit is uitstekend en hij ligt heerlijk in de hand. Deze Tamron heeft een solide weersafdichting en hij heeft zelfs een USB-poort. Mooi is natuurlijk het snelle diafragma, maar belangrijker is het zeer veelzijdige zoombereik. Daardoor kun je veel fotografiegenres afdekken: van het fotograferen van evenementen tot het maken van portretten met één enkele lens. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Photoreview.com.au (full review): Deze Tamron is wat aan de zware kant om een ideale reisgenoot te zijn, aldus de reviewer. Ander nadeel voor een reiszoom is dat z’n groothoek net iets te weinig biedt. De meeste reizigers geven namelijk de voorkeur aan een brandpuntsafstand van 24 mm.
  Maar afgezien hiervan: het snelle diafragma is een duidelijk voordeel van deze lens voor zowel reizigers als alledaagse fotografen. Ook is het zoombereik veelzijdig genoeg voor het fotograferen van landschappen, stadsgezichten en sportieve actie.
  “Voor otografen die op zoek zijn naar een alles-in-één lens voor een fullframe Sony-camera, voldoet de 35-150mm aan de meeste, zo niet alle, behoeften voor zowel het schieten van foto’s als voor videowerk.” Eindoordeel: Recommended met 88/100.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Geweldige allround lens die in zijn eentje 3-4 prime lensen vervangt! Zeer lichtsterke allround zoomlens voor Sony FE fullframe met super zoombereik; zeer snelle autofocus met de nieuwe VXD motor. Tikkie zwaar, maar heel degelijk. Kandidaat voor beste zoomlens van 2021. Tamron heeft hier iets unieks op de markt gebracht. Lichter en goedkoper dan Sony lenzen. Geschikt voor alles: reisfoto’s, portret, landschap, huwelijk etc. Goede prestaties in vele reviews op YouTube. Deze lens blijft eeuwig op je camera.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): De Tamron 35-150mm f/2-2.8 lijkt volgens Chris en Jordan van DPReview TV een vreemde brandpuntsafstand. Maar dat is schijn: voor veel fotografen biedt hij juist een perfect zoombereik voor van alles en nog wat: van bruiloften tot portretten en zelfs reizen. Een echte allrounder dus. En het is ook een zeer snelle lens. Met – cliffhanger – één groot zwak punt. Zeker kijken deze YouTube-review.
  Je vindt dit review onderaan deze pagina.

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXDBelangrijkste kenmerken van de Tamron 35-150mm f/2-2.8

 • ‘s Werelds eerste zoomlens voor Sony systeemcamera’s met maximaal diafragma van f/2
 • Lichtsterk: maximum diafragmabereik f/2-2.8
 • Extreem snelle en precieze autofocus: VXD lineair autofocusmechanisme, het hoogste niveau in zijn klasse
 • Prachtige close-ups: zeer korte minimale scherpstelafstand van 33cm
 • Top beeldkwaliteit over het gehele zoombereik
 • Ideaal voor op reis: veelzijdig brandpunt van groothoek tot tele
 • Compact gebouwd: uitstekend in balans op de kleine systeemcamera’s van Sony
 • Duurzaam gebouwd: nieuw ontwerp met verbeterde ergonomie en grotere gebruiksvriendelijkheid

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op Kamera-express.nl >>

 

DPReview TV over de Tamron 35-150mm f/2-2.8

Bekijk een mooie review van de Tamron 35-150mm f/2-2.8 (9:20 minuten) door Chris en Jordan van DPReview TV. Leuk om te bekijken en je krijgt alle voordelen en nadelen van deze toplens helder uitgelegd.

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de Tamron 35-150mm f/2-2.8

Bekijk een mooi filmpje over de Tamron 35-150mm f/2-2.8 (6:52 minuten) waarin portretfotograaf Matt Granger zijn gedachten deelt over deze lichtsterke zoomlens. Zeker de moeite waard om te bekijken als je in deze lens geïnteresseerd bent.

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 35-150mm f/2-2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Beste Tamron-lenzen op een rij

De beste Tamron-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Allround reiszoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle reiszoomobjectieven voor spiegelreflexcamera's en systeemcamera's die ik heb besproken op een rij. Met daarbij de specs en de belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van allround reiszoom objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Olympus ED 12-100mm f/4.0 PROMFTNeeReiszoom129994/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Olympus ED 12-200mm f/3.5-6.3MFTNeeReiszoom89990/100Reviews>
Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FESony EJaReiszoom134990/100Reviews>
Tamron 35-150mm f/2.8-4.0 Di VC OSDDSLRJaReiszoom79990/100Reviews>
Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXDSony EJaReiszoom180090/100Reviews>
Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7.1 MacroLeica LJaReiszoom99988/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXDSysteemNeeReiszoom79988/100Reviews>
Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di IIDSLRNeeReiszoom79988/100Reviews>
Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXDSony EJaReiszoom86988/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Tamron AF 16-300mm f/3.5-6.3 Di IISysteem/DSLRNeeReiszoom59986/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon EF-MNeeReiszoom41980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>
Nikon AF-S 18-300mm f/3.5-6.3G IINikon F (DX)NeeReiszoom69980/100Reviews>
Olympus 14-150mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeReiszoom51980/100Reviews>
Panasonic Lumix G 14-140mm f/3.5-5.6MFTNeeReiszoom58980/100Reviews>
Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC OS HSM MacroDSLRNeeReiszoom31580/100Reviews>
Sigma 18-300mm f/3.5-6.3 DC OS HSM MacroDSLRNeeReiszoom46980/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>
Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZDDSLRNeeReiszoomNiet leverbaar78/100Reviews>
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 ISCanon EF-MNeeReiszoom46975/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy