Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2: Reviews & Tests

De Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 is een professionele standaardzoom. Het is ook de opvolger van de Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD, die met een EISA-award werd bekroond. “De weergave van deze Tamron heeft een ‘magie’ waardoor hij speciaal aanvoelt.” EISA-award: Beste standaard zoomlens. Alle belangrijke reviews!

Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2Lichtsterke standaardzoomlenzen: de werkpaarden

De lichtsterke standaardzoomlenzen noemen ze ook wel de ‘werkpaarden van de fotograaf’. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en serieuze amateurs. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2, die eind oktober 2021 op de markt is gekomen voor Sony E-vatting en op 18 april 2024 voor Nikon Z.

Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2

Brandpuntsafstand: 28-75mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony E / Nikon Z | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 540gr | Lengte x diameter: 118 x 76mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 18cm | Vergrotingsfactor: 0.37x | Filtermaat: 67mm | Release datum: 30 oktober 2021 (voor Sony) / 18 april 2024 (Nikon Z) | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 949 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op CameraNU.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op Cameraland.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op Kamera-express.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2Deze Tamron-lens in het kort

Tamron komt met de 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 (model A063) voor Sony systeemcamera’s, de opvolger van de Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD. Dat is een zeer populaire lichtsterke standaardzoom, die hoog scoorde bij de reviewers én een felbegeerde EISA-award in de wacht wist te slepen. De nieuwe 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 krikt de verwachtingen nog verder op.

Aantrekkelijke reis- en vakantielens

Voor de G2 gebruikt Tamron niet alleen de allernieuwste technieken, zoals het VXD lineaire autofocussysteem, maar ook feedback van klanten en reviewers op de vorige versie. Wat gelukkig onveranderd is aan de 28-75mm f/2.8 G2 is z’n compacte formaat en lichte gewicht die zo in de smaak vielen bij fotografen en reviewers. “Een aantrekkelijke reis- en vakantielens”, noemde Mich Buschman van Focus Magazine de voorganger.

Nieuw optisch ontwerp

Het nieuwe optische ontwerp moet de beeldprestaties verder verbeteren. Ook zijn resolutie en alle functies compatibel gemaakt met de nieuwste modellen Sony systeemcamera’s die een hogere resolutie bieden, zoals de Sony A7R IV en de Sony A1. Vooral aan de telekant met open diafragma is ten opzichte van de voorganger flink wat winst in beeldkwaliteit behaald.

Autofocus: sneller en preciezer dankzij VXD

Ook de autofocus is op de schop gegaan. Die is sneller en preciezer dan ooit dankzij het nieuwe lineaire autofocussysteem van Tamron, de Voice-coil eXtreme-torque Drive (VXD). Verder zijn er in het lensontwerp verbeteringen aangebracht. Zo kun je de scherpstelring zelf programmeren via de Tamron Lens Utility-software. Daardoor kun je hem bijvoorbeeld ook gebruiken als diafragmaring. Met de speciale Focus-knop wissel je vervolgens eenvoudig tussen de twee ingestelde functies.

Creatieve close-ups

Mooi is ook de minimale scherpstelafstand van slechts 18cm in de groothoekstand en een maximale vergrotingsmaatstaf van 0.37x, net iets beter dus dan de vorige versie (die biedt 0.34x). Daarmee maak je schitterende close-ups en macro-achtige opnames. Bovendien is het objectief voorzien van een nieuw ontwerp met het oog op een nog betere handelbaarheid en een nieuwe ergonomie. Deze Tamron is uiteraard weerbestendig gebouwd.

Deze Tamron-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op CameraNU.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op Cameraland.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2022-2023 voor de Tamron 28-75mm

De Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 heeft een prestigieuze EISA-award 2022-2023 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is deze Tamron de ‘Beste standaard zoomlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

(Professionele) reviewers over de Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2

De Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Fotomagazine (Erik Derycke, full review, aprilnummer 2022): Deze Tamron heeft volgens Erik veel te bieden. Het is een lekker compacte standaardzoomlens, maar hij heeft wel een constante lichtsterkte van f/2.8. Ook is de optische formule van deze G2 verbeterd. Dat zorgt voor een hoge resolutie die je in het hele beeld terugziet. De scherpte aan de groothoekkant was al heel goed, die aan de telekant is dat nu ook.
  Nadeel van deze Tamron is het ontbreken van beeldstabilisatie. Maar dat geldt alleen als je een camera zonder stabilisatie hebt. Tegelijk houdt dit de lens wel licht en betaalbaar.
  De autofocus van deze Tamron is dankzij de nieuwe VXD-motor een stuk sneller dan bij de voorganger, die een RXD-motor in huis had. En dat betekent dat je vaker ‘raak’ schiet. Ook moderne AF-functies van Sony als Oog-AF en Real Time-tracking kun je met deze Tamron goed gebruiken. Het is dus en lens waarmee je uitstekend actie kunt vastleggen. Eindoordeel: het cijfer 8.5.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 is volgens Mark beter dan z’n voorganger. De beeldkwaliteit is beter, de autofocus is sneller en hij heeft meer functies. Daarmee is hij nog concurrerender ten opzichte van zijn belangrijkste rivalen.
  Wat blijft is dat het een geweldige allrounder is. Hij heeft volgens Mark niet per se de beste beeldkwaliteit, prestaties of bouwkwaliteit. In plaats daarvan biedt hij “een zorgvuldige balans van alle drie tegen een zeer aantrekkelijke prijs”. En die prijs is ten opzichte van het origineel niet verhoogd.
  Vooral de beeldkwaliteit heeft volgens Mark een grote sprong voorwaarts gemaakt. De optische constructie is complexer en biedt betere prestaties over het hele beeld en het hele zoombereik. Dat merk je vooral aan de randen, die bij de voorganger iets te zacht waren bij open diafragma. En de bokeh is zeer mooi, dankzij het irisdiafragma met 9 lamellen. Wel krijg je duidelijke vignettering en tonvormige vervorming bij 24mm en kussenvormige vervorming bij 75mm.
  De bouwkwaliteit is ook beter dan de voorganger. En het autofocussysteem met VXD-motor is merkbaar sneller dan de RXD-motor van de vorige lens. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan): Het lijkt bijna alsof er iets niet klopt met deze lens, schrijft Bryan. Deze lens levert een beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met de beste lenzen in zijn klasse. Toch is deze mooi gebouwde, goed ontworpen lens veel kleiner, veel lichter, aanzienlijk goedkoper dan de beste andere lenzen. En hij krijgt ook nog een langere garantie.
  Vrijwel alle fotografen kiezen voor een hoogwaardige standaardzoomlens. En de Tamron 28-75 mm f/2.8 Di III VXD G2 is volgens Bryan een van de beste opties. “De verbeterde bouwkwaliteit van de Tamron VXD G2 wekt vertrouwen in de betrouwbaarheid, en deze lens is een plezier om te gebruiken. De beelden die het produceert zijn nog aangenamer.” Kortom: een zeer aantrekkelijke keuze voor een enorm scala aan fotografische doeleinden.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 heeft volgens Thomas veel te bieden: het is de kleinste en verreweg de lichtste standaardzoomlens met een constante brandpuntsafstand van f/2.8 voor fullframe systeemcamera’s. Daarbij zorgt de verbeterde optische formule “voor een goede tot zeer goede resolutie over het hele beeld en over het volledige zoombereik”.
  Deze lens heeft ook een zeer goede weerstand tegen overstraling, schittering en nevenbeelden. Daardoor kun je met vertrouwen beelden schieten bij tegenlicht. Hij biedt ook een mooie close up-mogelijkheid, is goed weerbestendig, heeft een fluorcoating tegen vocht en stof op het voorste element. Ook de bediening is mooi, met een scherpstelknop en USB-C-poort waarmee je de scherpstelring en -knop kunt instellen via de computer en Tamrons nieuwe Lens Utility.
  Een geweldige lens dus al met al. Natuurlijk is het wel jammer dat de groothoek pas begint bij 28mm. De concurrenten bieden 24mm, waarmee je een flink bredere beeldhoek hebt. Ook is de beeldkwaliteit op zeer korte afstanden beperkt, vooral aan de groothoekkant. Close-ups maken? Doe dat op 75mm en met een minimaal diafragma van f/8.0. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Amateurphotographer.com (Amy Davis, full review): Elke fotograaf zou een standaardzoomlens in zijn tas moeten hebben, schrijft Amy. “Voor velen die het Nikon Z-systeem gebruiken, zal dat naar alle waarschijnlijkheid de 24-70 mm f/4-lens zijn, een uitstekende, veelzijdige en reisvriendelijke lens. Maar voor degenen die graag een f/2.8-lens voor dit doel willen hebben, biedt deze Tamron-optie een interessant voorstel.”
  Deze Tamron is compact en licht van gewicht, en is ook nog relatief voordelig. Daarmee onderscheidt deze Tamron zich van de Nikon Z 24-70mm f/2.8 S. “Er is heel weinig dat niet leuk is aan de Tamron 28-75mm – ondanks het feit dat 28 mm niet zo mooi is als 24mm voor onderwerpen als landschappen en architectuur.”
  Deze Tamron lijkt natuurlijk sterk op de Nikon Z 28-75mm f/2.8, die volgens Amy gebaseerd is op de voorganger van deze Tamron-lens. “Als je twijfelt tussen de twee, zou ik kiezen voor de nieuwere Tamron G2-versie. Hij is scherper en stelt sneller scherp, maar heeft dezelfde prijs.”
  Al met al is de Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 volgens Amy een uitstekende keuze. Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXD was ooit de de favoriete lens van Sony-fotografen die zich de hoogwaardige FE 24-70mm f/2.8 GM niet konden veroorloven, ofwel die een lichtgewicht uitrusting zochten.
  De Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 biedt hetzelfde brandpuntbereik en hetzelfde lichtsterke diafragma als het origineel. Maar nu is de optische formule bijgewerkt en de RXD-stappenmotor is verruild voor de vlottere VXD lineaire aandrijving. Deze Tamron is goed gemaakt, met vochtbescherming en fluorglas dat vegen en vuil tegengaat. Handig is ook de verzegelde USB-C-poort op de lens, die je kunt gebruiken voor firmware-updates en het verfijnen van de handmatige scherpstelrespons.
  Vergelijk je hem met de concurrentie, dan biedt de Tamron 28-75mm G2 gezien zijn bescheiden prijskaartje een sterke waarde. Toch krijgt hij van Jim niet de Editor’s Choice Award. Dit omdat er ook sterke concurrenten zijn. Zoek je een kleine en lichte f/2.8 zoomlens, kijk dan naar de Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary die dezelfde prijs heeft. En de Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN Art voegt tegen een hoger prijskaartje veelzijdigheid toe vanwege de grotere beeldhoek van 24mm. Eindoordeel voor de Tamron: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Sonyalpha.blog (Marc Alhadeff, full review): Zoek je een lichtgewicht 28-70mm standaardzoom, dan zal de keuze vooral gaan tussen deze Tamron 28-70 f/2.8 Di III VXD G2 en de Sigma 28-70 f/2.8 DG DN Contemporary.
  De Tamron is volgens Marc de beste keuze als je prioriteit geeft aan landschap/architectuur. De lens heeft een betere scherpteconsistentie, betere overstralingsweerstand en lagere chromatische aberratie. Ook voor video is hij geschikter, met een scherpstelring die je kunt gebruiken als diafragmaring.
  De Sigma is de beste keuze als compactheid en gewicht belangrijke criteria zijn en als je vaker portretten dan landschapsfoto’s maakt. De Sigma heeft een betere centrumscherpte, mooiere bokeh-ballen en de achtergrondvervaging is vloeiender.
 • Slrlounge.com (Matthew Saville, full review): Volgens Matthew is het opwindend om te zien dat Tamron een product van de tweede generatie levert voor het fullframe spiegelloze ecosysteem van Sony. De originele versie was al indrukwekkend. Maar moderne fullframe camera’s met tot 61 megapixel op de sensor stellen veel eisen aan oudere lenzen. Maar bezit je de vorige versie al, dan hoef je niet te upgraden. Tenzij je een ‘pixel peeper’ bent, want dan zul je verschil zien.
  Met zijn compacte formaat en bescheiden prijskaartje verwacht je misschien dat de Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 een middelmatige lens is. Maar het tegendeel is volgens Matthew het geval: het is een werkelijk uitstekende lens. “Hij is bijna perfect voor het maken van serieuze, professionele beelden!”
 • Photoreview.com.au (full review): De reviewer vond de Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 een genot om te gebruiken. Hij biedt is lekker lichtgewicht en biedt een mooie combinatie van een snel maximaal diafragma en goede allround prestaties. Goedkoop is hij niet, maar een constant maximaal diafragma van f/2.8 vereist veel goed presterend glas. Eindoordeel: Editor’s Choice Award met een score van 90/100.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 biedt volgens Dustin “een enorme upgrade” ten opzichte van z’n voorganger, terwijl hij hetzelfde prijskaartje heeft. Deze allround standaardzoom is in alle opzichten verbeterd: van de bouw tot de functies tot de autofocus tot de optica. Het is nu “een lens van professionele kwaliteit in vrijwel alle details. Deze Tamron loopt volgens Dustin zelfs niet ver achter bij de Sony G Master.
  Dat de groothoek niet tot 24mm loopt zal voor sommige fotografen een knelpunt blijven. Maar is dat geen punt voor jou, dan kun je vrijwel geen betere lens vinden. Hij is sowieso veel beter dan de Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Contemporary, terwijl ze hetzelfde prijskaartje hebben. “De weergave van deze Tamron heeft een ‘magie’ waardoor hij speciaal aanvoelt.”
  Deze Tamron ligt volgens Dustin ook heerlijk in de hand: hij voelt luxer dan z’n voorganger, terwijl hij lichter is. Reden is de nieuwe vormgeving, de superieure ringen en de mooie afwerking. De optica biedt een geweldige verzadiging, scherpte en contrast. Kortom: “een echte winnaar”.
 • Thephoblographer.com (full review): De Tamron 28-75mm f/2.8 G2 is volgens de reviewer “een geweldige lens”. Hij bouwt voort op de vorige versie met een ingebouwde USB-poort, snellere autofocus en een nieuwe afwerking. De beeldkwaliteit is geweldig. Innovatief is de nieuwe USB-poort. Gebleven is het lichtgewicht ontwerp met een weerbestendige behuizing. “Er is eigenlijk niets om over te klagen.”
  Toch gaat de Editor’s Choice in deze categorie lenzen naar een andere Tamron, een lens die nog veel aantrekkelijker is: de Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD. “Natuurlijk is die lens ruim het dubbele van de prijs, maar voor flink wat fotografen is het gelijk de enige lens die ze ooit nodig zullen hebben.” Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • DPReview TV (Chris & Jordan, video-review): Chris en Jordan van DPReview TV hebben weer een prachtige video-review van deze Tamron geschoten. De originele Tamron 28-75mm f/2.8 kreeg al veel lof toegezwaaid door Sony-fotografen, en de G2-versie is volgens Chris en Jordan nóg beter. Ze hebben beide lenzen met elkaar vergeleken en laten zien waar de verbeteringen te vinden zijn. Echt de moeite waard om te bekijken als je deze lens overweegt.
  Benieuwd naar z’n review? Je vindt hem onderaan deze pagina.
 • Stefan Malloch (video-review): Ook Stefan Malloch heeft deze Tamron flink door de mangel gehaald in z’n uitgebreide review op YouTube. Een geweldige lens, en een grote upgrade ten opzichte van de voorganger, aldus Stefan.
  Benieuwd naar z’n review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op CameraNU.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op Cameraland.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2

 • Optimale beeldkwaliteit: scherpe beelden tot in de hoeken
 • Lichtsterk: constant en helder diafragma van f/2.8
 • Perfecte autofocus: snelle, stille en precieze lineaire VXD-motor
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van 18cm
 • Nieuw ontwerp: verbeterde textuur en grotere gebruiksvriendelijkheid
 • Lichtgewicht & compact: heerlijk voor op reis of vakantie
 • Op jouw maat: met de Tamron Lens Utility-software pas je de lensfuncties aan
 • Duurzaam ontwerp: bestand tegen vocht en stof

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op CameraNU.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op Cameraland.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op Kamera-express.nl >>

 

DPReview TV over de Tamron 28-75mm f/2.8 G2

Bekijk een mooie YouTube-review van de Tamron 28-75mm f/2.8 G2 door Chris en Jordan van DPReview TV (8:51 minuten). Volgens hen is hij nóg beter dan z’n voorganger, waarover Sony-fotografen al lyrisch waren. Chris en Jordan vergelijken beide lenzen en leggen de vinger op alle verbeteringen.

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op CameraNU.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op Cameraland.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op Kamera-express.nl >>

 

Stefan Malloch over de Tamron 28-75mm f/2.8 G2

Ook mooi is de YouTube-review van de Tamron 28-75mm f/2.8 G2 door Stefan Malloch (10:16 minuten). Een fantastische upgrade van de vorige versie, volgens Stefan. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op CameraNU.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op Cameraland.nl >>

Tamron 28-75mm f/2.8 G2 op Kamera-express.nl >>

 

Beste Tamron-lenzen op een rij

De beste Tamron-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke standaard zoomobjectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van standaard zoomobjectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMCanon RJaStandaardzoom329997/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/2.8 IS USMCanon RJaStandaardzoom365997/100Reviews>
Canon EF 24-70mm f/2.8L II USMCanon EFJaStandaardzoom199995/100Reviews>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMCanon RJaStandaardzoom235995/100Reviews>
Fujifilm GF 45-100mm f/4.0Fujifilm GFXNeeStandaardzoom239995/100Reviews>
Leica Vario-Elmarit SL 24-70mm f/2.8Leica LJaStandaardzoom259095/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Leica LJaStandaardzoom249995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-35mm f/2.8MFTNeeStandaardzoom99995/100Reviews>
OM System ED 12-40mm f/2.8 PRO IIMFTNeeStandaardzoom99995/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN II ArtSysteemJaStandaardzoom134995/100Reviews>
Sigma 28-45mm f/1.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom149995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Olympus ED 12-40mm f/2.8 PROMFTNeeStandaardzoom99994/100Reviews>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RFujifilm XNeeStandaardzoom114993/100Reviews>
Panasonic Lumix G 12-35mm f/2.8mm IIMFTNeeStandaardzoom99993/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaStandaardzoom150093/100Reviews>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom139993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2DSLRJaStandaardzoom139993/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SNikon ZJaStandaardzoom249992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 12-60mm f/2.8-4.0MFTNeeStandaardzoom98792/100Reviews>
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8ENikon F (FX)JaStandaardzoom228591/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4.0L IS USMCanon RJaStandaardzoom121990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-50mm f/2.8-4.8 R LM WRFujifilm XNeeStandaardzoom79990/100Reviews>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Nikon Z 24-120mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom124990/100Reviews>
Nikon Z 28-75mm f/2.8Nikon ZJaStandaardzoom104990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0Leica LJaStandaardzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXDSony ENeeStandaardzoom84990/100Reviews>
Tamron AF SP 24-70mm f/2.8 Di USDDSLRJaStandaardNiet leverbaar90/100Reviews>
Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2Sony EJaStandaardzoom95090/100Reviews>
Canon EF 24-105mm f/4.0L IS II USMCanon EFJaStandaardzoom119988/100Reviews>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Fujifilm XNeeStandaardzoom59988/100Reviews>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SNikon ZJaStandaardzoom73988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 20-60mm f/3.5-5.6Leica LJaStandaardzoom66988/100Reviews>
Samyang AF 24-70mm f/2.8Sony EJaStandaardzoom89988/100Reviews>
Sigma 24-105mm f/4.0 DG OS HSM ArtDSLRJaStandaardzoom85988/100Reviews>
Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN Cont.SysteemJaStandaardzoom84988/100Reviews>
Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXDSony EJaStandaardzoom79988/100Reviews>
Tokina AT-X 24-70mm f/2.8 Pro FXDSLRJaStandaardzoom99988/100Reviews>
Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN Cont.SysteemNeeStandaardzoom49987/100Reviews>
Canon RF 24-50mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaStandaardzoom40985/100Reviews>
Fujifilm GF 35-70mm f/4.5-5.6 WRFujifilm GFXNeeStandaardzoom99985/100Reviews>
Nikon Z 24-50mm f/4-6.3Nikon ZJaStandaardzoom47982/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Canon RF 24-105mm f/4-7.1 IS STMCanon RJaStandaardzoom50980/100Reviews>
Fujifilm XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZFujifilm XNeeStandaardzoom19980/100Reviews>
Fujifilm XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS IIFujifilm XNeeStandaardzoom34980/100Reviews>
Nikon Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeStandaardzoom35980/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy