Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXD | Reviews & Tests

Wat is het beste reiszoomlens voor je fullframe Sony systeemcamera? De Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXD is de perfecte alles-in-één lens voor je vakantie of reis. Wordt dit de lens die je vrijwel altijd op je camera hebt zitten? “Deze lens is in bijna alle opzichten veel beter dan de vergelijkbare lenzen van Tamron voor DSLR’s.” EISA-award: Reiszoomlens 2020-2021. Alle belangrijke reviews!

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXDReiszoomlenzen: echte allrounders

Op reis of stedentrip alle fotogenres beoefenen? Maar niet met een volle tas met lenzen zeulen? Dan zijn allround reiszoomlenzen een uitkomst. Geschikt voor landschappen, portretten, straatfotografie en nog veel meer. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXD, die juni 2020 op de markt is gekomen.

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXD

Brandpuntsafstand: 28-200mm | Maximaal diafragma: f/2.8-5.6 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 575gr | Lengte x diameter: 117 x 74mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 19cm | Vergrotingsfactor: 0.26x | Filtermaat: 67mm | Release datum: 25 juni 2020 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 839 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXDDeze Tamron-lens in het kort

Tamron heeft patent op baanbrekende lensinnovaties. Zo kwam de firma in 1992 met de Tamron AF 28-200mm f/3.8-5.6 Aspherical, een compact en lichtgewicht all-in-one zoomobjectief. Door het verbazingwekkend compacte formaat, lage gewicht en de redelijke prijs werd deze reiszoom direct razend populair bij fotografen over de hele wereld.

Optische prestaties én veelzijdigheid

De Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXD past in deze traditie. Het is de eerste alles-in-één zoomlens die begint met het grote diafragma f/2.8. Daardoor biedt deze lens een ongekende mix van optische prestaties en veelzijdigheid. Met deze lens maak je foto’s van weidse landschappen, creatieve close-ups en prachtige teleshots. Deze Tamron is lekker compact en licht. Ideaal om altijd bij je te hebben, óók op vakantie.

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXDCreatieve close-ups

Heerlijke close-ups maak je met deze Tamron. Ze zijn van veel grotere kwaliteit dan je verwacht van een alles-in-één zoomlens. Bij 28mm schiet je al vanaf 19 centimeter, bij 200mm vanaf 80 centimeter. Een echte macrolens is het natuurlijk niet, maar met deze zoomlens kun je heel dichtbij je onderwerp komen. En dankzij het grote maximale diafragma krijg je een vage achtergrond met een schitterende bokeh.

Optimale beeldkwaliteit

Tamron heeft niet zomaar een alles-in-één lens willen maken, maar heeft ervoor gekozen de optische prestaties voorop te stellen. Het optisch ontwerp bestaat daarom uit speciale lenselementen die de beeldkwaliteit optimaliseren en lensfouten minimaliseren. En die geschikt zijn voor camera’s met een zeer hoge resolutie. Resultaat: prachtige beeldkwaliteit en optimale scherpte van rand tot rand.

Compatibel met Sony fullframe systeemcamera’s

Deze Tamron is geoptimaliseerd voor de Sony fullframe systeemcamera’s. Daardoor is hij compatibel met de geavanceerde functies van deze camera’s, zoals Fast Hybrid AF, Eye AF, Direct Manual Focus (DMF), in-camera lenscorrectie (schaduw, chromatische aberratie, vervorming). Deze lens is verder duurzaam en weerbestendig ontworpen. Kortom: een must have lens voor je Sony fullframer!

Deze Tamron-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 op CameraNU.nl >>

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 op Cameraland.nl >>

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 op Kamera-express.nl >>

EISA-award: Reiszoomlens 2020-2021

De Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXD heeft een prestigieuze EISA-award 2020-2021 gewonnen. De Tamron 28-200mm is volgens de jury ‘Telezoomlens 2020-2021’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXDProfessionele reviewers over de Tamron 28-200mm f/2.8-5.6

De Tamron 28-200mm f/2.8-5.6: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, juli/augustusnummer 2020): Volgens Erik is dit een extreem veelzijdige lens die verrast door de hoge lichtsterkte en toch licht en compact is gebleven. Wat voor trukjes heeft Tamron uitgehaald om dit te bereiken?
  Dat mag duidelijk zijn. Zo begint deze lens bij 28mm. Een mooie beeldhoek, maar de meeste concurrenten starten bij 24mm. Die 4mm is een flinke hap uit de beeldhoek. Verder heeft deze Tamron geen beeldstabilisatie aan boord. Gelukkig hebben de moderne Sony’s allemaal beeldstabilisatie in de body (IBIS).
  Toch heeft deze lens voor een reiszoom een unieke lichtsterkte bij groothoek: het is de enige reiszoom die bij f/2.8 begint. Ook heel mooi: de kortste scherpstelafstand is indrukwekkend: 19cm bij groothoek en 80cm bij tele. Verder zijn er mooie specs aan boord, zoals weerbestendigheid, een grote zoomring en een schakelaar om de Tamron te vergrendelen.
  De autofocus van deze Tamron werkt volgens Erik uitstekend, zowel bij stilstaande als bewegende onderwerpen. Datzelfde geldt voor Sony’s Eye AF. En de scherpte is bij groothoek en open diafragma uitstekend in het midden. Vanaf f/5.6 is de scherpte over het hele beeld zeer goed.
  Kortom: de tijd dat superzooms inferieure optische prestaties lieten zien is voorbij, schrijft Erik. Deze Tamron levert zeer behoorlijke prestaties: betrouwbare autofocus en scherpe beelden met minimale vervorming over het hele bereik. Eindscore: het cijfer 8.2.
 • Fototijdschrift Digifoto (Christel de Wolff, full review): Dit veelzijdige zoomobjectief is compact van formaat, gering van gewicht, en ook nog degelijk gebouwd en weerbestendig. Ideaal voor op reis dus, aldus Christel. Het gewicht is vergelijkbaar met een flesje water van een halve liter. Dus je neemt hem makkelijk met je mee.
  Maar is hij ook goed? Jazeker. Deze Tamron geeft volgens Christel over het hele bereik “scherpe en contrastrijke beelden waar je trots op mag zijn”. Hoewel het maximale diafragma snel oploopt bij het inzoomen, is het volgens haar een veelzijdig objectief waarmee je in heel veel situaties goed uit de voeten kunt.
  De Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 is dan ook een “zeer waardevolle aanvulling voor Sony-fotografen die op zoek zijn naar een kwalitatief allround objectief en die waarde hechten aan een compacte en lichte foto-uitrusting.” Eindoordeel: Goud Award.
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, full review): Het grote Britse fototijdschrift Amateur Photographer heeft als eerste een uitgebreide review van deze reiszoom. En hij komt gelukkig goed uit de bus. Sterke punten zijn het compacte en lichte ontwerp, het grote maximale diafragma, de snelle, stille autofocus en uiteraard: de zeer respectabele beeldkwaliteit.
  Andy: “Deze lens voor de Sony systeemcamera’s is in bijna alle opzichten veel beter dan de vergelijkbare lenzen van Tamron voor DSLR’s. Hij produceert scherpere, schonere beelden door het integreren van optische en softwarecompensatie, terwijl de autofocus snel en stil is. En dan is er nog de aanlokkelijke kers op de taart: deze lens biedt een flink groter diafragma dan zijn belangrijkste rivaal, terwijl hij tegelijk kleiner en lichter is.
  Tamron geeft kortom een unieke draai aan het concept van reiszoomlenzen. Minpunten zijn er ook. Zo is de maximale groothoek van 28mm beperkend, omdat we een standaard van 24mm gewend zijn. Vooral bij landschappen mis je die extra millimeters.
  Een ander nadeel is het ontbreken van optische stabilisatie. Daardoor ben je afhankelijk van de stabilisatie van je Sony-body. Dat is minder effectief voor het schieten van scherpe foto's bij lange sluitertijden, vooral bij telefoto’s. Uiteraard heeft Tamron dit gedaan om een groter diafragma te kunnen bieden in combinatie met meer compactheid en een lager gewicht.
  Kortom: deze Tamron geeft volgens de reviewer een intrigerende draai aan het concept van de alles-in-één lens. Je maakt er zeer degelijke beelden mee. En hij biedt een aantal sterke punten vergeleken met de grootste concurrent: de Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSS. Een duidelijke winnaar is er niet: dat is afhankelijk van de prioriteiten van de fotograaf. Eindoordeel: Aanbevolen met 4 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Superzoomlenzen hebben volgens Jim een slechte reputatie bij fotografen, en dat is niet zonder reden. Ze zijn meestal gemaakt voor consumentencamera’s, en niet voor fullframe camera’s voor professionals en fanatieke amateurs.
  De Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXD brengt daar verandering in. Hij is gemaakt voor fullframe camera’s en levert scherpere beelden met minder vervorming dan je zou verwachten van een alles-in-één zoomlens. Hij is ook goed gebouwd: de materialen zijn stevig en hij is bestand tegen stof en spatwater.
  Het formaat is prima voor op reis. Hij is ook scherp geprijsd: een paar honderd euro minder dan Sony’s vergelijkbare FE 24-240 mm f/3.5-5.6 OSS. Nog mooier zou het zijn als ook de Tamron bij 24mm zou beginnen en niet bij 28mm. Maar dat doet niets af aan de hoge kwaliteit van deze lens.
  Het is de beste lens van dit type voor fullframe systemen. Jammer dat Tamron deze lens alleen voor E-mount aanbiedt. Eigenaren van Canon R-, Nikon Z- en Panasonic L-mount-systemen hebben een beetje reden om jaloers te zijn. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXD is in alle opzichten wat zijn belangrijkste concurrent, de Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSS had moeten zijn. Hij is veelzijdig, presteert goed en is de beste allround lens die de reviewer ooit heeft getest.
  Het is mooi dat je al op f/2.8 kunt schieten, al is het alleen bij groothoek. Ook mooi is dat je al vanaf 19cm kunt scherpstellen. De scherpte in het beeldmidden is uitstekend over het hele zoombereik, en zelfs bij wijd open diafragma op de langere brandpunten. Wel moet je behoorlijk diafragmeren om een vergelijkbare kwaliteit aan de randen te krijgen.
  Lichtafval en vervorming komen wel voor als je in raw schiet, maar dit kun je er in de nabewerking uithalen. De bokeh is aardig voor zo'n multifunctionele zoomlens, vooral als je fotografeert op 200mm. Chromatische aberraties zijn grotendeels goed onder controle.
  De autofocus is betrouwbaar snel, nauwkeurig en stil. De bouwkwaliteit is goed, maar niet uitstekend. Fijn is ook de weerbestendigheid. Belangrijkste nadeel is het ontbreken van beeldstabilisatie. Daarvoor vertrouwt Tamron op de stabilisatie in de Sony-body’s
  Kortom: zoek je een allrounder waarmee je vrijwel alle onderwerpen aankunt, dan is de Tamron 28-200mm zonder meer de beste keuze voor Sony-fotografen. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Dit is een erg indrukwekkend lens, aldus John. Hij zet een veel betere kwaliteit neer dan je zou verwachten van een dergelijke lens. Ook bij de langere brandpuntsafstanden scoort hij goed.
  De bediening is ook uitstekend. En hij levert pittige, scherpe beelden. Het zoombereik is misschien wat kleiner dan sommige fotografen zouden willen. Maar daar krijg je een compacte, lichte lens voor terug die veel voordeel biedt als je op reis bent. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Fototijdschrift Shoot (Pascal Gerrits, full review): De Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXD is volgens Pascal de ideale metgezel voor je vakanties en uitstapjes. “Het bereik van 28 tot 200mm voldoet voor de meest voorkomende situaties. Van snapshots tot meer berekende foto’s, van natuurfoto’s tot portretten, van detailbeelden tot landschappen – met slechts één objectief ben je klaar voor een breed scala aan opnamesituaties.”
  Daar komt bij dat deze allrounder heerlijk licht en compact is. Hij is volgens Pascal “perfect om een hele dag mee te fotograferen zonder er kramp in je arm aan over te houden. Dat zijn mooie eigenschappen voor een objectief dat bovenal schitterend scherpe foto’s weet te produceren. En dat alles voor een alleszins betaalbare prijs.”
 • Camerastuffreview.com (Erik Derycke, full review): De Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 biedt volgens Erik “een betrouwbare autofocus en over het hele bereik levert hij scherpe beelden met minimale vervorming”. De tijd dat superzooms inferieure optische prestaties leverden, ligt gelukkig achter ons, aldus Erik. “Slimmere lensontwerpen, betere glassoorten en lenscorrecties zorgen ervoor dat de Tamron 28-200mm F2.8-5.6 zeer behoorlijk presteert.”
  Deze Tamron biedt niet de kwaliteit van een professioneel zoomobjectief of een vaste brandpunt, “maar dat kun je voor deze zeer acceptabele prijs ook niet verwachten”.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Elke zoomlens moet compromissen sluiten, en hoe langer het zoombereik, hoe meer compromissen. Het is een uitdaging om zowel groothoek- als telefoto-prestaties in één lens te combineren, aldus Dustin. Dat geldt des te sterker als je de lens compact wilt houden.
  De compromissen van deze lens zijn direct zichtbaar: het zoombereik is korter dan dat van concurrenten. Ook ontbreekt een beeldstabilisator. Minder zichtbaar compromis: de bokeh is minder aangenaam onder bepaalde omstandigheden.
  Toch is Tamron er volgens Dustin in geslaagd een lens af te leveren met verrassend weinig optische compromissen. Hij is redelijk mooi gebouwd, inclusief weerbestendigheid, heeft een zeer snelle en nauwkeurige autofocus en presteert optisch zeer sterk over het hele zoombereik. Ook zijn er weinig vervorming en aberraties. Tel daar nog het snellere maximale diafragma dan concurrerende lenzen bij op. De beelden zijn veel scherper dan Dustin had gedacht.
  Deze alleskunner is dus beter gelukt dan de meeste lenzen in zijn soort. Daardoor is het een zeer welkome aanvulling voor het Sony FE-systeem. Deze reislens is ook nog eens een stuk goedkoper dan de Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSS. Die lens heeft wel een stabilisator aan boord. Maar toch strijkt de Tamron met de eer als het om prestaties gaat.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III is een kleine en lichte alles-in-één zoomlens. Hij biedt een helder diafragma van f/2.8 in de groothoekstand, haalt een vergroting van 1:3 vanaf 19 centimeter en is weersbestendig. Maar het belangrijkste: de optische prestaties zijn erg overtuigend volgens Thomas. En dat is verbazingwekkend voor een 7.1x zoomlens.
  Minpunten zijn er ook. Zo begint hij bij 28mm, terwijl concurrenten beginnen bij 24mm. Hij heeft geen optische beeldstabilisatie aan boord. En er waren enkele vreemde autofocus-missers.
  Voor sommigen zal het kortere bereik het grootste minpunt zijn. Maar als je niet per se 24mm nodig hebt: Tamron heeft met deze lens een overtuigende superzoom ontworpen. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Ik heb dit objectief nu ongeveer 4 weken in mijn bezit. Het objectief is sindsdien niet meer van mijn Sony a7 ll camera af geweest. De beeldkwaliteit is prima en bij een diafragma van f2.8 kan je een hele mooie close-up van je onderwerp maken met een mooi bokeh. Op 200 mm gaat het automatisch scherpstellen niet meer zo snel, maar dat is voor mij geen groot probleem. Al met al ben ik tot nu toe heel tevreden met dit objectief.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Heb de Sony 24-240mm ingeruild voor de Tamron 28-200mm en heb er zeker geen spijt van. Ik neem deze lens makkelijker mee en vind hem prettiger in gebruik. De beperktere brandpuntsafstand is geen probleem voor mij.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Zeer goede all-in-one lens. Ik kocht deze lens eind 2020 voor bij mijn Sony A7C. Mijn eerste ervaringen met de lens zijn zeer positief. Heel groot zoom bereik, maar toch vrij compact objectief met een scherp beeld. Het is natuurlijk geen prime-lens, maar op grote brandpuntsafstanden toch een vrij mooie bokeh. Voor mij ideaal in situaties waarbij het moeilijk is regelmatig van lens te wisselen.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 op CameraNU.nl >>

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 op Cameraland.nl >>

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXDBelangrijkste kenmerken van de Tamron 28-200mm f/2.8-5.6

 • Lichtsterk: eerste alles-in-één zoomlens die begint bij f/2.8
 • Aan één lens genoeg: combineert hoge prestaties met veelzijdigheid
 • Ideaal voor video: nieuwe, superstille RXD scherpstelmotor
 • Perfecte close ups: vanaf 80cm ragscherp op 200mm
 • Creatieve close ups: vanaf 19cm ragscherp op 28mm
 • Duurzaam: weerbestendige constructie
 • Handig: eenvoudig schoon te maken dankzij Fluorine coating
 • Geoptimaliseerd voor Sony: compatibel met alle functies van je Sony-camera

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 op CameraNU.nl >>

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 op Cameraland.nl >>

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Tamron 28-200mm f/2.8-5.6

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 (1:22 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 op CameraNU.nl >>

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 op Cameraland.nl >>

Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 op Kamera-express.nl >>

 

Beste Tamron-lenzen op een rij

De beste Tamron-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Allround reiszoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle reiszoomobjectieven voor spiegelreflexcamera's en systeemcamera's die ik heb besproken op een rij. Met daarbij de specs en de belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van allround reiszoom objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Olympus ED 12-100mm f/4.0 PROMFTNeeReiszoom129994/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Olympus ED 12-200mm f/3.5-6.3MFTNeeReiszoom89990/100Reviews>
Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FESony EJaReiszoom134990/100Reviews>
Tamron 35-150mm f/2.8-4.0 Di VC OSDDSLRJaReiszoom79990/100Reviews>
Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXDSony EJaReiszoom180090/100Reviews>
Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7.1 MacroLeica LJaReiszoom99988/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXDSysteemNeeReiszoom79988/100Reviews>
Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di IIDSLRNeeReiszoom79988/100Reviews>
Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXDSony EJaReiszoom86988/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Tamron AF 16-300mm f/3.5-6.3 Di IISysteem/DSLRNeeReiszoom59986/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon EF-MNeeReiszoom41980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>
Nikon AF-S 18-300mm f/3.5-6.3G IINikon F (DX)NeeReiszoom69980/100Reviews>
Olympus 14-150mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeReiszoom51980/100Reviews>
Panasonic Lumix G 14-140mm f/3.5-5.6MFTNeeReiszoom58980/100Reviews>
Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC OS HSM MacroDSLRNeeReiszoom31580/100Reviews>
Sigma 18-300mm f/3.5-6.3 DC OS HSM MacroDSLRNeeReiszoom46980/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>
Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZDDSLRNeeReiszoomNiet leverbaar78/100Reviews>
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 ISCanon EF-MNeeReiszoom46975/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy