Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD | Reviews & Tests

De Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD is een prachtige groothoekzoomlens voor je fullframe Sony systeemcamera. Met z’n veelzijdige bereik en lichtsterke diafragma is dit de ideale lens voor landschaps-, interieur- en architectuurfotografen. Score 90/100 bij Chip Magazine. “Een zeer goede en betaalbare groothoekzoom voor het Sony E-systeem.” TIPA-award 2023. EISA-award 2023-2024. Alle belangrijke reviews!

Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXDGroothoekzoomlenzen: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoekzoomlens. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD, die op 27 oktober 2022 op de markt komt.

Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD

Brandpuntsafstand: 20-40mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 365gr | Lengte x diameter: 86 x 74mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 17cm | Vergrotingsfactor: 0.26x | Filtermaat: 67mm | Release datum: 27 oktober 2022 | Verwachte Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 829 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl

Tamron 20-40mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 20-40mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 20-40mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXDDeze Sony-lens in het kort

Wie met een Sony fullframe-camera schiet en een groothoekzoom zoekt, heeft heel wat te kiezen. Sony zelf heeft een aantal schitterende lenzen in z’n aanbod, waaronder een professionele GM-lens. Sigma heeft twee groothoekzooms voor Sony E-vatting. Tamron had er al één: de Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXD. Nu komt Tamron met nóg een zeer aantrekkelijk aanbod: de Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD.

Zeer veelzijdige lens

Deze veelzijdige lens heeft een prachtig bereik: van ultragroothoek tot standaard. Waardoor je hem voor veel fotografische genres kunt inzetten: van landschappen tot architectuur, van stadsgezichten tot straatbeelden en zelfs portretten. Daarbij is het ook een ideale lens om mee te filmen en vloggen. Dankzij z’n lichte gewicht en compacte formaat neem je hem graag mee op reis.

Fraaie close-ups

Mooi is ook z’n lichtsterkte: deze Tamron heeft een constant diafragma van f/2.8. Daardoor kun je ook bij schemering of binnenshuis fraaie opnames maken. En dan kun je met deze groothoekzoom ook nog eens fraaie close-ups schieten, dankzij z’n minimale scherpstelafstand van slechts 17cm. Combineer je dat met een groot diafragma, dan krijg je fraaie bokeh-effecten.

Snelle, stille en precieze autofocus

Met deze Tamron heb je veel treffers: hij heeft een snelle, stille en nauwkeurige autofocus, dankzij de VXD lineaire AF-motor. Het objectief ondersteunt daarnaast Sony’s Fast Hybrid AF en Eye AF-functies. Bovendien is hij compatibel met de Tamron Lens Utility software, waarmee je objectieffuncties kunt aanpassen en firmware kunt updaten.

Ook voor aps-c-camera’s

Deze Tamron kun je natuurlijk ook op de aps-c-camera’s van Sony gebruiken. Vanwege de cropfactor van die camera’s wordt het bereik dan 30-60mm. Een prachtig zoombereik van groothoek tot lichte tele.

Deze Tamron-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Productfotografie
 • Reportagefotografie
 • Filmen en vloggen

Tamron 20-40mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 20-40mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 20-40mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2023-2024 voor de Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD

De Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD heeft een prestigieuze EISA-award 2023-2024 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is dit de ‘Beste groothoek zoomlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

TIPA-award 2023 voor de Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD

De Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD heeft een begerenswaardige TIPA-award 2023 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste lens voor content creators’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXDProfessionele reviewers over de Tamron 20-40mm f/2.8

De Tamron 20-40mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Chip Fotomagazine (full review, uitgave 74 2023): Een lichtsterke 20-40mm fullframe lens in een zeer compacte behuizing: dat is een prestatie van Tamron. En dat zorgde ter redactie van Chip voor verbaasde gezichten. Door z’n compacte formaat is het een ideale lens voor op reis, waar je hem goed kunt gebruiken voor weidse landschaps- en architectuurbeelden, aldus de reviewer.
  Daarbij dekt hij ook de reportage-brandpunt van 35mm af én, niet onbelangrijk: hij is goed betaalbaar. Zeker als je hem vergelijkt met de Sony FE 16-35mm f/2.8 GM, die ruim het dubbele kost.
  Om formaat en prijs mogelijk te maken, is wel bespaard op de bedieningselementen. Daarbij is wel veel via de software instelbaar of veranderbaar. Zo kun je van de scherpstelring een diafragmaring maken.
  Mooi is de score in het testlab van Chip, waar deze Tamron uitstekende resoluties haalt op een camera met hoge resolutie (Sony A7R IV). Ook de hoeken doen daarbij goed mee, zeker als je wat diafragmeert. Het aantal lensfouten is zeer laag, en de nauwkeurige autofocus valt op.
  Deze lens valt dus flink in de smaak bij Chip: “Een zeer goede en betaalbare groothoekzoom voor het Sony E-systeem.” Eindscore: 90/100.
 • Amateurphotographer.com(Andy Westlake, full review): De Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD is volgens Andy een unieke lens met een interessante mix van eigenschappen. “Hij is compact en licht van gewicht, maar biedt toch een helder maximaal diafragma, en de beeldkwaliteit is meer dan respectabel. Voeg daar de stille autofocus en de weerbestendige constructie aan toe en je krijgt een aantrekkelijke mix van functies.”
  Deze lens staat of valt echter door z’n ongebruikelijke zoombereik, zeker als je hem vergelijkt met conventionele ultragroothoek zoomlenzen. “Deze Tamron zal zeker populair zijn bij vloggers, met 20mm als een handige brandpuntsafstand voor selfies op armlengte. Ook zorgt het f / 2.8-diafragma zorgt voor een zekere mate van achtergrondonscherpte. Maar het kan ook aantrekkelijk zijn voor landschappen, architectuur of reizen.”
  Of de 20-40mm f/2.8 een betere optie is dan conventionele brede zoomlenzen, zoals de Tamron 17-28mm f/2.8 is volgens Andy puur een kwestie van persoonlijke voorkeur. “Maar het is geweldig om te zien dat Tamron de keuze biedt.” Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Tamron heeft flink wat unieke lenzen uitgebracht de laatste jaren, schrijft Mark. De 20-40 mm f/2.8 Di III VXD is ook een innovatief optiek die je bij geen enkele andere fabrikant zult vinden. Hij combineert een ultragroothoek met een standaardzoom in één en dezelfde lens. Daardoor bespaar je ruimte en gewicht in je cameratas en hoeft je veel minder vaak van lens te wisselen.
  Natuurlijk zijn er compromissen: een echte ultrazoom gaat breder dan 20mm en een echte standaardzoom heeft meer tele. “Maar voor veel fotografen en videografen is de eenvoud van één lens die zo'n ruim brandpuntsbereik kan dekken de moeite waard.” En als je hem gebruikt in combinatie met de innovatieve 35-150mm f/2-2.8 Di III VXD dan kun je twee zoomlenzen gebruiken in plaats van drie.
  Mark: “Snel kunnen zoomen van groothoek naar standaard met één lens is buitengewoon bevrijdend en stelt je in staat je echt te concentreren op het vastleggen van het moment.”
  Compromissen op het gebied van beeldkwaliteit zijn er daarbij vrijwel niet. Lensfouten zijn goed onder controle en dit is ook een scherpe lens over het hele zoombereik en zowel in het midden als aan de randen van het beeld. “Naar onze mening is hij meer dan goed genoeg om je typische groothoek- en standaard f/2.8-zoomlenzen effectief te vervangen.”
  Daarbij is het prijskaartje vriendelijk en biedt deze Tamron een zeer goede prijs/kwaliteit-verhouding. “Wederom heeft Tamron out-of-the-box gedacht om een werkelijk unieke lens te creëren die iets echt vernieuwends en vooral nuttigs biedt.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): Tamron bouwt flink aan z’n verzameling zoomlenzen voor fullframe systeemcamera's, aldus Thomas. De 20-40mm f/2.8 Di III VXD is Tamrons kleinste en lichtste zoomlens tot nu toe. Mooi zijn z’n lichtsterkte, z’n weerbestendigheid, z’n close-focus en de configureerbaarheid van de focusring.
  Thomas vond in z’n tests zeer goede scherpte bij 20mm ‘binnen de aps-c-beeldcirkel. De ‘fullframe-hoeken’ zijn daarbij zeer bruikbaar. Inzoomen verzacht de resultaten, vooral in de hoeken, maar ook binnen de aps-c-cirkel verliest de lens in dat geval ‘zijn knapperigheid’, al blijven de beelden nog steeds goed.
  De fullframe-hoeken zijn volgens Thomas duidelijk niet het sterkste punt van dit objectief. Diafragmeer je naar f/8.0 dan krijg je wel goed gedefinieerde hoeken in fullframe.
  Deze Tamron heeft weinig lensfouten en de bokeh is fraai bij 40mm. De scherpstelling is betrouwbaar en erg snel. Eindoordeel: Recommended.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD is volgens Dustin een onverwachte maar toch welkome groothoekzoomlens voor wie met een Sony camera met E-mount schiet. Hij is niet superbreed voor een ultragroothoek – zoals bijvoorbeeld de Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXD – maar niet iedereen hoeft superbreed te gaan.
  Mooi is dat hij de 20mm brandpunt heeft, volgens Dustin uitstekend voor landschapsfotografie. Maar hij heeft ook 40mm, die een ‘normale’ beeldhoek biedt. Veel fotografen hoeven daardoor toch al gauw een lens minder te kopen.
  Daarbij is de prijs/kwaliteit-verhouding van deze lens absoluut sterk. Hij is ook mooi gebouwd, heeft een goede weerafdichting, is licht en compact. “Tel daar een sterke autofocus en optische prestaties bij op en je hebt een lens die heel wat fotografen zeer goed van pas zal komen. Het feit dat het een sterke lens voor astrofotografie is, kan ook geen kwaad.”
  Al met al een uniek alternatief voor andere groothoekzoomlenzen. “Het is dit type lens voor dit soort prijs dat Sony een voorsprong blijft geven op de spiegelloze markt.”
 • Petapixel.com (David Schloss, full review): ‘Tiny Yet Mighty’ kopt David boven zijn review. De veelzijdigheid van de Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD maakt hem volgens David een uitstekende keuze voor fotograaf, videograaf of combinatie van beide genres die op zoek is naar een betaalbare, snelle lens met een uitstekende beeldkwaliteit.
  Maar heb je bijvoorbeeld al een 16-35mm in je kit, dan kun je de Tamron 20-40mm overslaan “tenzij je op zoek bent naar een capabele walk-around lens die beeldkwaliteit niet inruilt voor compactheid”.
  Mocht je op zoek zijn naar een 16-35mm-lens, dan is de Tamron 20-40mm volgens David een betere optie. “Deze lens biedt een uitstekende combinatie van prijs, prestatie en grootte, en hoewel hij geen toeters en bellen heeft, biedt hij een uitstekende beeldkwaliteit in zijn kleine behuizing.”
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Tamron levert volgens Jim goed werk waardevolle hiaten in het lenssysteem van Sony op te vullen. Zo kwam de firma als eerste met de voordelige 28-75mm f/2.8 en heeft Tamron ook een 17-28mm f/2.8 in zijn line-up. “De 20-40mm tussen die opties in beeldhoek in, en maakt deze kleine lens een intrigerende optie voor videomakers die niet al te vaak het lange uiteinde van een standaardzoom gebruiken, maar ook voor vloggers.”
  De 20-40mm f/2.8 is daarbij een betaalbaar alternatief voor de line-up van Sony. Waarbij wel een aantal bedieningselementen zijn vervallen. Maar Tamron heeft met deze lens niet bezuinigd op weerbestendigheid en autofocussnelheid.
  Alternatieven zijn er wel. Zo zouden vloggers moeten kijken naar de Sony FE PZ 16-35mm f/4, met een grotere dekkingshoek en een krachtiger zoom die aantrekkelijk zijn voor video. Hybride contentmakers kijken eerder naar de Sony FE 20-70mm f/4 G.
  Toch biedt de Tamron meerwaarde door z’n brandpuntbereik, lichtsterkte en compacte formaat. Deze Tamron past ook goed bij vloggers die gimbals gebruiken en heeft een extra brede kijkhoek die ook fotografen zullen waarderen. Eindoordeel: Goed met 3.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Deze Tamron combineert volgens Matthew sterke allround prestaties, prachtige beeldkwaliteit en een veelzijdig zoombereik in een compact en lichtgewicht pakket. “Hij is geweldig voor allround fotografie, maar werkt net zo goed als een vloglens, dankzij de brede maximale kijkhoek in combinatie met een snel en constant f/2.8-diafragma. Al met al is het een zeer slimme aankoop voor de prijs.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXD is volgens Bryan een interessante lens. “Hij is compact, lichtgewicht, betaalbaar, mooi ontworpen en presteert goed.” Deze Tamron heeft ook een zeer goede beeldkwaliteit en een fantastisch autofocus-systeem. Daarbij voorkomt het brandpuntbereik van 20-40mm frequente lenswisselingen.
 • Julia Trotti (video-review): De bekende YouTube-reviewer Julia Trotti heeft de Tamron 20-40mm f/2.8 zowel voor fotografie (met de Sony A7 IV) als voor video (met de Sony A7S III) getest om te zien hoe hij presteert. Hoe goed zijn beeldkwaliteit en autofocus? Hoe handig is de bediening? Met flink wat fraaie ‘omgevingsportretten’.
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Tamron 20-40mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 20-40mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 20-40mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Tamron 20-40mm f/2.8

Bekijk een mooie YouTube-review van de Tamron 20-40mm f/2.8 door Julia Trotti (7 minuten). Julia test de lens zowel voor fotografie (met de Sony A7 IV) als voor video (met de Sony A7S III) om te zien hoe hij presteert: de beeldkwaliteit, de autofocus, de bediening. Met flink wat fraaie ‘omgevingsportretten’. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Tamron 20-40mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 20-40mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 20-40mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Tamron 20-40mm f/2.8

 • Licht en compact: weegt slechts 365 gram
 • Ideaal bereik: van weidse groothoek tot standaard
 • Perfecte beeldkwaliteit: hoge resolutie
 • Fraaie bokeh
 • Unieke close-ups: minimale scherpstelafstand van 17cm
 • Stille, snelle en nauwkeurige autofocus
 • Lichtsterk diafragma van f/2.8 over gehele zoombereik
 • Robuust gebouwd: vochtbestendige constructie
 • Fluorcoating op voorste lenselement
 • Compatibel met Tamron Lens Utility

Tamron 20-40mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 20-40mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 20-40mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Beste Tamron-lenzen op een rij

De beste Tamron-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle groothoek-zoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle groothoek-zoomobjectieven voor je spiegelreflexcamera of systeemcamera op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Binnenkort voeg ik meer reviews van groothoekzooms toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon EF 11-24mm f/4.0L USMCanon EFJaGroothoekzoom289996/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Olympus 7-14mm f/2.8 PROMFTNeeGroothoekzoom113995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 10-25mm f/1.7MFTNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Leica LJaGroothoekzoom249995/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Olympus 8-25mm f/4.0 PROMFTNeeGroothoekzoom99994/100Reviews>
Sigma 24-35mm f/2.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom99994/100Reviews>
Canon EF 16-35mm f/2.8L III USMCanon EFJaGroothoekzoom199592/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 8-18mm f/2.8-4.0MFTNeeGroothoekzoom119992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 14-28mm f/4-5.6 MacroLeica LJaGroothoekzoom79990/100Reviews>
Panasonic Lumix G 7-14mm f/4.0MFTNeeGroothoekzoom87390/100Reviews>
Pentax HD DA 11-18mm f/2.8Pentax KJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaGroothoekzoom152990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemJaGroothoekzoom89990/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXDSony ENeeGroothoekzoom89990/100Reviews>
Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXDSony EJaGroothoekzoom99990/100Reviews>
Tamron 17-50mm f/4.0 Di III VXDSony EJaGroothoekzoom???90/100Reviews>
Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXDSony EJaGroothoekzoom99990/100Reviews>
Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2DSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Sigma 10-18mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemNeeGroothoek69988/100Reviews>
Sigma 12-24mm f/4.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom174988/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Canon EF 16-35mm f/4.0LCanon EFJaGroothoekzoom96387/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Tamron 17-35mm f/2.8-4.0 Di OSDDSLRJaGroothoekzoom72987/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
OM System ED 9-18mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeGroothoekzoom69985/100Reviews>
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM ArtSysteem/DSLRNeeGroothoekzoom79985/100Reviews>
Tokina ATX-I 11-16mm f/2.8DSLRNeeGroothoekzoom54985/100Reviews>
Olympus ED 9-18mm f/4.0-5.6MFTNeeGroothoekzoom52983/100Reviews>
Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLDDSLRNeeGroothoekzoom64983/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Nikon AF-P 10-20mm f/4.5-5.6GNikon F (DX)NeeGroothoekzoom37280/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy