Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXD | Reviews & Tests

De Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXD is een prachtige reiszoomlens voor je systeemcamera met Sony E-mount en Fujifilm X-mount. Hij heeft een zeer veelzijdig zoombereik: van groothoek tot supertele. Diamant Award bij Zoom.nl. “Al met al overtuigt deze Tamron op alle vlakken.” EISA-award: Beste reiszoomlens. Alle belangrijke reviews!

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXDReiszoomlenzen: echte allrounders

Op reis of stedentrip alle fotogenres beoefenen? Maar niet met een volle tas met lenzen zeulen? Dan zijn allround reiszoomlenzen een uitkomst. Geschikt voor landschappen, portretten, straatfotografie en nog veel meer. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXD, die op 24 september 2021 op de markt is gekomen.

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXD

Brandpuntsafstand: 18-300mm / fullframe equivalent 27-450mm | Maximaal diafragma: f/3.5-6.3 | Lensmount: Sony E / Fujifilm X | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 620gr | Lengte x diameter: 125.6 x 75.5mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 15cm (bij groothoek) | Minimale scherpstelafstand: 99cm | Vergrotingsfactor: 0.5x | Filtermaat: 67mm | Release datum: 24 september 2021 (Sony-vatting) en 28 oktober 2021 (Fujifilm X-vatting) | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 749 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op CameraNU.nl >>

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op Cameraland.nl >>

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op Kamera-express.nl >>

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXDDeze Tamron-lens in het kort

In 2017 bracht Tamron de 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD uit, een reiszoomlens voor spiegelreflexcamera’s met aps-c sensor. Dat is een van de populairste objectieven op de markt, door z’n aanlokkelijke combinatie van enorm zoombereik, compact formaat en uitstekende beeldkwaliteit. Nu komt Tamron met een soortgelijke reiszoomlens voor systeemcamera’s van Sony en Fujifilm met aps-c sensor: de Tamron 18-300mm f/3.5-6.3. Wordt dit net zo’n topper?

Specialist in alles-in-één zoomlenzen

Tamron kun je gerust de specialist van de alles-in-één zoomlenzen noemen. Geen wonder dus dat de firma nu z’n pijlen richt op een dergelijke lens voor de zeer populaire aps-c camera’s van Sony en Fujifilm. De Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 is ‘s werelds eerste alles-in-één zoomlens met een zoombereik van 16.7x voor systeemcamera’s.

Fullframe-bereik: 27mm tot 450mm

In fullframe-termen biedt deze reiszoomlens van Tamron een breed zoombereik van 27mm tot 450mm. Een bereik dat voor flink wat fotografen alle andere lenzen in één klap overbodig zal maken. Deze nooit-meer-van-je-camera-lens is ideaal is voor een breed scala aan fotografie-genres.

Snelle lens voor sport en wild

Daarbij is het een zeer snelle lens. Hij heeft de lineaire autofocusmotor VXD aan boord: Voice-coil eXtreme-torque Drive. Een hele mond vol die zorgt voor zeer stille en snelle scherpstelling, ook bij bewegende onderwerpen. Want deze lens ga je natuurlijk juist ook gebruiken voor bijvoorbeeld sport- en wildfotografie.

Hoge beeldkwaliteit

Ook de beeldkwaliteit ligt op een hoog niveau. Deze Tamron bevat speciale lenselementen die een hoge resolutie en scherpte van hoek tot hoek leveren. Volgens Tamron biedt deze lens de allerbeste beeldkwaliteit van alle alles-in-één zoomlenzen op de markt. Bij de reviewers zullen we straks lezen of Tamron deze claim ook waarmaakt. Maar de hiervoor genoemde Tamron 18-400mm is wel de beste reiszoomlens van dit moment, dus dat biedt hoop.

Macro’s en close-ups

Mooi aan deze reiszoomlens is dat hij een zeer korte minimale scherpstelafstand heeft van 15 centimeter bij groothoek. Daardoor krijg je een vergrotingsfactor van maar liefst 1:2, en dat betekent dat het ook een halve macrolens is. Geweldig voor macro-achtige fotografie, maar ook voor intieme close-ups is hij ideaal.

Beeldstabilisatie & weerbestendigheid

Verder is hij uitgerust met Tamrons eigen VC beeldstabilisatie. Daardoor schiet je ook stabiele, scherpe beelden bij langere sluitertijden, zelfs op de uiterste telestand. Deze Tamron is ook nog weerbestendig ontworpen, wat fijn is als je ermee op reis gaat. Ik ben zeer benieuwd hoe hij gaat scoren bij de reviewers, maar ongetwijfeld wordt ook dit een zeer populaire lens.

Deze Tamron-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie
 • Reisfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Productfotografie

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op CameraNU.nl >>

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op Cameraland.nl >>

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2022-2023 voor de Tamron 18-300mm

De Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXD heeft een prestigieuze EISA-award 2022-2023 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is deze Tamron de ‘Beste reiszoomlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXD(Professionele) reviewers over de Tamron 18-300mm f/3.5-6.3

De Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXD: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, november/december-nummer 2021): Volgens Jasper is ‘één lens voor alles’ een droom van menig fotograaf. En met deze superzoom van Tamron is hij er. Althans voor Fuji- en Sony-fotografen (aps-c). Voor hen zal deze Tamron een ideale lens zijn. De andere superzooms van Tamron zijn erg goed. Geldt dat ook voor deze?
  Het is een veelzijdige lens. Door het zoombereik, maar ook door z’n macrofunctie. Volgens Jasper een ideale lens voor op reis/vakantie én voor alledag. Daarbij is hij ook mooi compact en licht en helemaal niet duur. En hij is weliswaar niet super lichtsterk, maar je kunt mooie onscherpte in voor- en achtergrond bereiken. De beeldkwaliteit staat daarbij op een zeer hoog niveau. Al met al overtuigt deze Tamron op alle vlakken. Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.2.
 • Chip Fotomagazine (full review, juninummer 2022): Al concurreert Tamron met deze 18-300mm-lens met de zoomlenzen van Fuji, maar aan de andere kant gaat deze fabrikant volledig zijn eigen weg, aldus de reviewer van Chip. Wat anders is: geen enkele lens van Fujifilm heeft dit zeer brede zoombereik. En het is daarmee “een solide reiszoom”.
  Deze lichte reiszoom heeft aardig wat functionaliteit in huis, zoals een vergrendelingsschakelaar en een zoomring waarmee je zeer snel kunt in- en uitzoomen. Opmerkelijk sterk is deze Tamron in het groothoekbereik, aldus Chip. Met bij open diafragma liefst 100% van de maximaal haalbare resolutie. Zoom je in, dan daalt die resolutie flink, met slechts 72% in het beeldcentrum bij 300mm.
  Heel lichtsterk is deze Tamron niet, maar dat is begrijpelijk. Indrukwekkend zijn wel de close-focus-mogelijkheden, met een vergroting van 1:2 bij 18mm. De beeldstabilisatie zorgt voor scherpte als je uit de hand schiet, en de autofocus en onderwerp-tracking zijn volgens Chip ook dik in orde. Kortom: “Een echte toegevoegde waarde voor het assortiment van Fujifilm.” Eindoordeel: 88/100.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Deze Tamron is prima inzetbaar als een universele reislens voor landschap, architectuur, straat, portretten, details van bloemen en dieren in het wild. Je mist geen onderwerpen meer als je deze lens op je camera hebt zitten. Zowel dichtbij als veraf leg je onderwerpen uitstekend vast.
  Het fotograferen van testkaarten toont dat er wat technische tekortkomingen aan deze lens zitten. In de praktijk loop je daar niet snel tegenaan, aldus John. Gebruik daarvoor niet de grootste diafragma’s, en zorg ervoor dat je hoofdonderwerp zich niet aan de randen bevindt bij 18mm en 300mm. Dan zien de beelden er prachtig uit, met rijke kleuren en scherpte. Kortom: een erg plezierige lens. Eindoordeel: Recommended met 4 van de 5 sterren.
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): Volgens Ryan moet je niet de enorme verscheidenheid aan beelden onderschatten die je met de Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A VC VXD kunt vastleggen vanaf één en dezelfde plek. “Elke keer moest ik glimlachen als ik een groothoekfoto schoot op 18mm, doorzoomde naar middentele voor een tweede foto en vervolgens naar 300mm voor een derde plaat. In één moeite door schoot ik drie totaal verschillende foto’s vanuit één positie. En dat zonder lenswisseling.”
  Elk voordeel heeft ook z’n nadeel. De foto’s die je schiet hebben geen perfecte beeldkwaliteit in termen van resolutie, contrast en vervorming. Je sluit met dit soort lenzen altijd een compromis. “Je kunt niet alles hebben, maar wat je hebt is nog steeds heel mooi.” Dit is een unieke lens als je kijkt naar wat hij allemaal te bieden heeft. Een lens waarmee je met veel plezier zult fotograferen.
 • Shutterbug.com (Jon Sienkiewicz, full review): Als je een Sony systeemcamera (aps-c of fullframe) of een Fujifilm X-serie camera bezit, dan is deze Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 een slimme keuze. Je zult er nooit spijt van krijgen, aldus Jon. “Je zou waarschijnlijk een hele safari met wilde dieren (en zeker een hele dag in de dierentuin) alleen met deze lens kunnen fotograferen en op geen enkel moment verlangen naar meer uitrusting.”
  Hij heeft niet het snelste diafragma (f/3.5-6.3), maar dat geldt voor de hele categorie lenzen waar deze Tamron toe behoort. Bij 28mm binnenshuis is f/3.5 voldoende. “En bedenk: Sony- en Fujifilm-camera's leveren zo'n geweldige beeldkwaliteit bij hoge ISO-instellingen dat de ISO 100 van gisteren de ISO 800 van vandaag is.” Verder is 450mm (fullframe-equivalent) een diafragma van f/6.3 in de woorden van Jon “verdomd goed”.
 • Thephoblographer.com (fotograaf Hillary Grigonis, full review): Fotografen die van hun kitlens houden maar meer zoom willen, zullen deze lens echt leuk vinden. Sterker nog, ze zullen hun kitlens nooit meer gebruiken, volgens Hillary. Reizigers en fotoliefhebbers zullen dol zijn op de mogelijkheid om 1:2 macro-, groothoek- en 300 mm-telefoto's te maken met één en dezelfde lens. Dit is de lens voor wie veelzijdigheid zoekt.
  Uiteraard is deze veelzijdige lens, met een vriendelijke prijskaartje, niet perfect. De autofocus doet het prima bij stilstaande en langzame onderwerpen, maar voor snelle onderwerpen is hij minder geschikt omdat er nogal wat glas in beweging gebracht moet worden. Dus voor het fotograferen van snelle sport, snelle kinderen en snelle honden is het niet de ultieme lens.
  Ook kent deze lens nog wel wat vervorming en chromatische aberratie, gekleurde franjes aan de randen van het beeld. Het maximale diafragma van f/6.3 aan de telekant betekent bovendien dat je dat moet compenseren met een hogere ISO. Betere foto's krijg je met een lens met een groter diafragma, maar daar betaal je ook (veel) meer voor, en je boet in op veelzijdigheid.
  Zoek je een ‘kitlens op steroïden’, aan is deze Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III jouw lens. Het is een geweldige lens door z’n veelzijdigheid en kwaliteit voor een bescheiden prijs. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Franks overpeinzingen: De Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXD is pas op de markt, maar tegelijk voel je aan alles dat dit weer een zeer populaire lens gaat worden. Een alles-in-één-lens die nooit meer van je camera gaat: dat is natuurlijk de droom van elke fotograaf, zeker van de reisfotograaf die licht en compact wil fotograferen.
  Dat het een goed lens gaat worden is zeker. Tamron heeft dit al lang en breed bewezen met z’n 18-400mm f/3.5-6.3 Di II VC HLD, een reiszoomlens voor spiegelreflexcamera’s met aps-c sensor. Dat is de beste reiszoomlens voor aps-c camera’s van dit moment. Vind niet alleen ik, maar alle belangrijke reviewers.
  Waarbij je natuurlijk voor ogen moet houden dat een reiszoomlens altijd z’n beperkingen kent. Door het supergrote bereik moet een fabrikant namelijk altijd compromissen sluiten. Die bestaan uit een wat mindere beeldkwaliteit dan zoomlenzen met een klein bereik, en zeker een mindere beeldkwaliteit dan die van prime-lenzen.
  Ook de minder grote lichtsterkte is een zwak punt van reiszooms. Bij deze Tamron is die lichtsterkte nog lekker groot in de groothoekstand: f/3.5. Maar dat valt snel terug naar f/6.3 als je inzoomt. En dat is minder lichtsterk dan je zou willen.
  Is dat een ramp? Natuurlijk niet. Voor veel fotografen zal dit de ideale zoomlens zijn, omdat de beeldkwaliteit zeker goed genoeg is voor beeldschermen en niet al te grote prints. Voor fotografen die de ultieme beeldkwaliteit zoeken, zijn alleen prime-lenzen en de topzoomlenzen met een snel diafragma goed genoeg. Maar ik denk dat er in de ‘tussengroep’ veel fotografen zijn die deze lens ‘erbij’ kopen voor als ze op reis gaan of als ze een keer licht bepakt willen fotograferen. Ik behoor tot die categorie, dus hij staat flink hoog op m’n wensenlijstje voor m’n Fujifilm X-T4.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Een echte allround lens die alles in de essentie vastlegt. Ik heb al veel foto-/videoshoots erop zitten met deze lens, ik ben zeer content en dat komt voornamelijk door het gebruiksgemak en de veelzijdigheid die het heeft.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Fijne allround lens. Natuurlijk zullen lenzen met een kleiner zoombereik betere resultaten kunnen geven maar voor een allround lens die vrijwel alles kan is dit een lens die hele mooie resultaten geeft. Het verbaasde hoe scherp de lens is, zelfs helemaal ingezoomd. Een klein nadeel is dat er geen knop voor beperking van de focus afstand op zit. Dat maakt dat de lens bijvoorbeeld bij een voetbalwedstrijd net iets te lang bezig is met focussen. Toch is dit vooral een nadeel bij snelle acties. Voor reguliere fotografie op reis is de focus nog steeds behoorlijk snel.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op CameraNU.nl >>

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op Cameraland.nl >>

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Tamron 18-300mm f/3.5-6.3

 • Groot zoombereik: ‘s Werelds eerste 16.7x alles-in-één zoomlens voor systeemcamera’s
 • Extreem snelle en precieze autofocus: Tamrons VXD lineaire AF-motor
 • Perfecte close-ups: vergrotingsfactor van 1:2 op de groothoekstand
 • Top beeldkwaliteit: de beste beeldkwaliteit in z’n klasse
 • Tegen trillende handen: zeer goede vibratiereductie
 • Lekker compact: groot zoombereik in een kleine lensbody
 • Gebruiksvriendelijk: zoomlock-knop zodat hij niet ongewenst uitschuift
 • Duurzaam: stof- en weerbestendig ontwerp

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op CameraNU.nl >>

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op Cameraland.nl >>

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op Kamera-express.nl >>

 

Mooi YouTube-filmpje over de Tamron 18-300mm f/3.5-6.3

Bekijk een mooi en kort filmpje van reviewer Ben Lambert over de Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXD (3 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op CameraNU.nl >>

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op Cameraland.nl >>

Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 op Kamera-express.nl >>

 

Beste Tamron-lenzen op een rij

De beste Tamron-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Allround reiszoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle reiszoomobjectieven voor spiegelreflexcamera's en systeemcamera's die ik heb besproken op een rij. Met daarbij de specs en de belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van allround reiszoom objectieven.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Olympus ED 12-100mm f/4.0 PROMFTNeeReiszoom129994/100Reviews>
Fujifilm XF 18-120mm f/4 LM PZ WRFujifilm XNeeReiszoom99990/100Reviews>
Olympus ED 12-200mm f/3.5-6.3MFTNeeReiszoom89990/100Reviews>
Samyang AF 35-150mm f/2.0-2.8 FESony EJaReiszoom134990/100Reviews>
Tamron 35-150mm f/2.8-4.0 Di VC OSDDSLRJaReiszoom79990/100Reviews>
Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXDSony EJaReiszoom180090/100Reviews>
Panasonic Lumix S 28-200mm f/4-7.1 MacroLeica LJaReiszoom99988/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXDSysteemNeeReiszoom79988/100Reviews>
Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di IIDSLRNeeReiszoom79988/100Reviews>
Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXDSony EJaReiszoom86988/100Reviews>
Canon RF 24-240mm f/4-6.3 IS USMCanon RJaReiszoom89987/100Reviews>
Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VRNikon ZJaReiszoom154987/100Reviews>
Tamron AF 16-300mm f/3.5-6.3 Di IISysteem/DSLRNeeReiszoom59986/100Reviews>
Nikon Z 24-200mm f/4.5-6.3 VRNikon ZJaReiszoom99985/100Reviews>
Nikon Z DX 18-140mm f/3.5-6.3 VRNikon ZNeeReiszoom67985/100Reviews>
Canon RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon RNeeReiszoom57980/100Reviews>
Canon EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STMCanon EF-MNeeReiszoom41980/100Reviews>
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6Fujifilm XNeeReiszoom79980/100Reviews>
Nikon AF-S 18-300mm f/3.5-6.3G IINikon F (DX)NeeReiszoom69980/100Reviews>
Olympus 14-150mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeReiszoom51980/100Reviews>
Panasonic Lumix G 14-140mm f/3.5-5.6MFTNeeReiszoom58980/100Reviews>
Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC OS HSM MacroDSLRNeeReiszoom31580/100Reviews>
Sigma 18-300mm f/3.5-6.3 DC OS HSM MacroDSLRNeeReiszoom46980/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>
Tamron AF 18-270mm f/3.5-6.3 Di II VC PZDDSLRNeeReiszoomNiet leverbaar78/100Reviews>
Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 ISCanon EF-MNeeReiszoom46975/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (16 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy