Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke standaardzoomlens voor je camera uit de Sony A6000-serie? De Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD is een zeer veelzijdig objectief met beeldstabilisatie. Bijzonder is de korte scherpstelafstand, waardoor prachtige close-ups mogelijk zijn. “Scherpte en autofocus zijn uitstekend.” Silver Award op DPReview. Winnaar TIPA-award 2021 én EISA-award 2021-2022. Alle belangrijke reviews!

Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXDLichtsterke standaardzoomlenzen: de werkpaarden

De lichtsterke standaardzoomlenzen noemen ze ook wel de ‘werkpaarden van de fotograaf’. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en serieuze amateurs. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD, die medio januari 2021 op de markt is gekomen.

Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD

Brandpuntsafstand: 17-70mm / fullframe equivalent 25.5-105mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony E (aps-c) | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 525gr | Lengte x diameter: 119 x 75mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 19-39cm | Vergrotingsfactor: 0.21x | Filtermaat: 67mm | Release datum: medio januari 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 869 euro op CameraNU.nl en op Kamera-express.nl en op Cameraland.nl en op Fotodevakman.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Tamron-lens in het kort

De Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD is een zeer verleidelijke lichtsterke standaardzoom voor Sony aps-c camera’s uit de A6000-serie. Het is een unieke lens, want hij combineert grote lichtsterkte met groot zoombereik. Daarbij blijft hij licht en compact, waardoor hij ideaal is voor op reis.

Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXDAlles-in-één-lens

Het is een echte alles-in-één-lens, maar dan wel eentje met ultieme beeldkwaliteit. Zijn forse bereik van 25.5-105mm (fullframe-equivalent) maakt hem de ideale lens voor portret-, straat-, natuur- en reisfotografie.

Dromerige portretten

Deze Tamron heeft een constant diafragma van f/2.8 over z’n gehele zoombereik. Daardoor heb je veel controle over de scherptediepte in je foto’s. En is het mogelijk om bijvoorbeeld bij portretten een schitterende, dromerige bokeh te creëren.

Beeldstabilisatie aan boord

Ook binnenshuis of bij schemering schiet je nog lang uit de hand. Daarbij komt ook de VC beeldstabilisatie goed van pas. Die beeldstabilisatie maakt deze Tamron ook erg geschikt voor videografie.

Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXDUnieke creatieve beelden

Mooi aan de Tamron 17-70mm is verder de zeer kleine scherpstelafstand. In de groothoekstand is dit slechts 19 centimeter en in de zoomstand 39 centimeter. Daardoor schiet je prachtige close-ups en unieke creatieve foto’s en video’s.

Snelle autofocus, robuuste lens

Deze standaardzoom heeft een snelle en precieze autofocus. Het speciale autofocussysteem is uitgerust met een Rapid eXtra-silent stepping Drive (RXD) motor. Ideaal voor het ‘vangen’ van snel bewegende onderwerpen. De constructie van de lens is robuust: hij is vochtbestendig en voorzien van coatings die beschermen tegen beschadigingen en die reflecties tegengaan.

Deze Tamron-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie

Tamron 17-70mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 17-70mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Tamron 17-70mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 17-70mm f/2.8 op Fotodevakman.nl >>

EISA-award 2021-2022 voor de Tamron 17-70mm

De Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD heeft de meest prestigieuze EISA-award 2021-2022 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is het de ‘Lens van het Jaar 2021-2022’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

TIPA-award 2021 voor de Tamron 17-70mm f/2.8

De Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD heeft ook een begerenswaardige TIPA-award 2021 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste standaard zoomlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD(Professionele) reviewers over de Tamron 17-70mm f/2.8

De Tamron 17-70mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Focus Magazine (Jan Paul Mioulet, full review, maartnummer 2021): De Tamron 17-70 f/2.8 is het eerste objectief voor aps-c camera’s dat meer dan 4x zoom biedt in combinatie met een vaste, hoge lichtsterkte fan f/2.8. “Dat alleen al is een aantrekkelijke combinatie”, aldus Jan Paul. “Dat het objectief ook nog eens over beeldstabilisatie beschikt en goed scherp is, maakt hem alleen maar beter.”
  Tel daar nog het mooie prijskaartje bij op, die is flink lager dan de betere objectieven van Sony voor aps-c. “Dan wordt de Tamron wel heel aantrekkelijk.” Optisch perfect is deze Tamron volgens Jan Paul niet, “maar de sterke punten van dit objectief doen je de kleine minpunten gemakkelijk vergeten.” Eindoordeel: het cijfer 8.
 • Chip Fotomagazine (full review, augustusnummer 2021)): Deze allround zoomlens van Tamron scoort volgens Chip met een hoge lichtsterkte en zeer goede meetwaarden. Een grote concurrent van de Sony FE 16-55mm f/2.8, de standaardzoom van Sony zelf. De Tamron heeft een even groot diafragma, maar een veelzijdiger bereik. Bovendien zit er beeldstabilisatie ingebouwd.
  Met deze allround zoom kun je veel fotografiegenres afdekken: van landschappen tot portretten en close-ups. De lichtsterkte laat je mooi spelen met scherptediepte, bijvoorbeeld bij portretfotografie. En de beeldkwaliteit is zeer goed. In het centrum van het beeld en in de hoeken haalt hij net niet de scherpte van de Sony 16-55mm, met name bij de langere brandpunten. Lensfouten als kleurzwemen, vignettering en vertekening zijn goed onder controle.
  Deze Tamron biedt kortom een veelzijdiger zoombereik dan de standaardzoom van Sony zelf. Mooi zijn de lichtsterkte, de beeldstabilisatie en natuurlijk de beeldkwaliteit. En dat alles komt tegen een aantrekkelijke prijs. Eindscore: 96/100.
 • Dpreview.com (Mike Tomkins, full review): Voor deze prijs is de Tamron 17-70 f/2.8 een schitterende lens, volgens Mike. Wel zijn er een paar kleine problemen waardoor fotografen die op zoek zijn naar de ultieme beeldkwaliteit op zoek zullen gaan naar een duurder standaardzoomobjectief. Zo is de bokeh soms druk, de vervorming sterk en er is sprake van overstraling. Ook heeft de Tamron weinig fysieke bedieningselementen.
  Mike was echter vooral verrast door de positieve kwaliteiten van deze Tamron. Zo is de scherpte hoog van hoek tot hoek over het hele brandpuntbereik, zelfs als je schiet bij open diafragma van f/2.8. Ook de autofocusprestaties zijn zeer indrukwekkend.
  Naaste concurrent is de duurdere Sony E 16-70mm f/4.0 Zeiss T* ZA OSS. Die biedt geen betere beeldkwaliteit. En deze Tamron is ‘next level’ ten opzichte van de voordelige Sony E 16-50mm f/3.5-5.6 PZ OSS. Deze beide lenzen kunnen bovendien niet tippen aan het continue maximale diafragma van f/2.8 van de Tamron. Wil je die lichtsterkte, dan kun je nog kiezen voor de veel duurdere Sony E 16-55mm f/2.8.
  Kortom: de Tamron 17-70mm f/2.8 combineert optische veelzijdigheid met een hoge prijs/kwaliteit-verhouding. Het forse zoombereik maakt deze lens ideaal voor op reis. Ook is hij dankzij het heldere diafragma in staat om achtergronden te vervagen en scherpe nachtfoto’s te maken, ook dankzij de beeldstabilisatie. Scherpte en autofocus zijn uitstekend. Bokeh, vervorming, overstraling en kleurranden kunnen worden verbeterd. Eindoordeel: Silver Award met een score van 86%.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): De Tamron 17-70mm f/2.8 is volgens John een schitterende lens. Zoals zoveel spiegelloze lenzen worden sommige parameters, zoals vervorming en chromatische aberratie, samen met de camera geregeld voor de beste resultaten. Maar deze lens biedt zelf al uitstekende algehele prestaties. De scherpte is voorbeeldig, zelfs bij de langste brandpuntsafstand. Daar schieten zoomlenzen vaak tekort, maar deze Tamron houdt ook op de uiterste telestand goed stand.
  De bediening van deze lens is vrij lastig, maar dat heeft meer te maken met de compactheid van de testcamera met aps-c-formaat. De bediening van dit soort camera’s is sowieso al lastig, maar de grootte van de lens staat niet in verhouding tot de grootte van de body.
  De algehele prestaties van deze lens is uitstekend. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Premium standaardzoomlenzen voor Sony’s aps-c camera’s moet je volgens Mark met een loepje zoeken. Dus het is geweldig dat Tamron nu met deze zeer goede 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD op de markt komt.
  De lens heeft een paar problemen. Vooral duidelijke vervorming, een wat drukke bokeh en overstraling wanneer een sterke lichtbron in beeld is.
  De scherpte is uitstekend over het hele beeld, bij de meeste brandpunt- en diafragmabereiken. Om de maximale scherpte ook bij 70mm te krijgen, moet je wel stoppen naar f/5.6.
  De weerbestendigheid is zeer welkom voor veel fotografen. Dat geldt ook voor de goede beeldstabilisatie, wat hem een groot voordeel geeft ten opzichte van concurrent Sony E 16-55mm f/2.8 G.
  Teleurstellend aan de Tamron is volgens Mark wel het volledige gebrek aan fysieke bedieningselementen op de lens. Dat betekent dat je in het complexe Sony-menusysteem moesten duiken om de scherpstelmodus te wijzigen of de stabilisatie in of uit te schakelen.
  Autofocus is snel, betrouwbaar en stil, ook bij slecht licht. De handmatige scherpstelring voelt niet heel gedegen aan.
  Voor Mark heeft de Sony E 16-55mm f/2.8 G de voorkeur, vanwege de wat betere beeldkwaliteit, bouwkwaliteit, handmatige scherpstelling en fysieke bediening. Maar deze lens is wel een stuk duurder dan de Tamron. En deze Tamron is zeker een veelzijdige standaardzoomlens met een snel maximaal diafragma. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Imaging-resource.com (Jeremy Gray, full review): De Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD is volgens Jeremy zeker een goede keuze voor Sony E-mount fotografen die op zoek zijn naar een standaard zoomlens. Ten opzichte van een kitlens heb je reen groter maximaal diafragma plus extra zoombereik. Die beide samen maken deze Tamron-lens een aanzienlijke upgrade ten opzichte van een kitlens.
  De optische prestaties zijn redelijk goed, aldus Jeremy. De lens geeft goede controle op aberraties, en de prestaties op beeldkwaliteit zijn bij de meeste brandpuntsafstanden geweldig. De lens is zelfs bij f/2.8 scherp.
  Deze Tamron biedt veelzijdigheid, een uitstekende autofocus, ingebouwde beeldstabilisatie en een lichtgewicht ontwerp. Al met al is hij daarmee een waardevolle aanvulling op de meeste fotografiekits.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Deze Tamron is een mooie aanvulling op de lenzen die momenteel beschikbaar zijn voor de E-vatting van Sony. Hij heeft meer zoombereik dan de Sony E 16-55mm f/2.8 G, voegt optische stabilisatie toe en levert volgens Jim buitengewoon scherpe foto's over het hele zoombereik. Daarbij kost hij ook aanzienlijk minder dan het premium Sony-model en dat maakt hem alleen maar aantrekkelijker.
  Toch is hij niet perfect. Door het grotere zoombereik plus de beeldstabilisatie is hij wat forser dan de E 16-55mm f/2.8 G. Ook biedt de Tamron niet de bedieningselementen op de lens die je bij de Sony krijgt. Ook is er wat meer overstraling met de Tamron. En handmatige scherpstelling is minder gebruiksvriendelijk.
  Toch is het een lens om van te houden. Hij is een flinke klasse beter dan de kitzoomlenzen van Sony, zoals de E 16-50mm en E 18-55mm. En hij is lichtsterker dan de Sony E 18-135mm f/3.5-5.6. Kortom: een bijzonder aantrekkelijke lens voor fotografen die meer willen dan hun kitlens. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Tamron 17-70 mm f/2.8 VC RXD zal zeker een populaire lens worden. Hij heeft duidelijke voordelen ten opzichte van concurrerende lenzen van Sony. Maar hij heeft ook meer te bieden dan soortgelijke standaardzooms voor aps-c van concurrerende merken.
  Canon heeft niets vergelijkbaars voor z’n EOS M-systeem, evenmin als Nikon. Fujifilm heeft wel de geweldige Fujinon XF 16-55mm f/2.8 WR. Dat is een professionele zoomlens met veel geweldige functies, maar de Tamron-lens is lichter, goedkoper, scherper, heeft minder vervorming en heeft een betere autofocus, terwijl hij ook een groter zoombereik heeft plus ook nog eens beeldstabilisatie. Sony heeft de 16-55mm f/2.8 G, maar er is geen reden om voor deze lens te kiezen, waarbij hij ook nog eens veel duurder is dan de Tamron.
  Deze Tamron heeft een indrukwekkende lijst sterke punten: van weerbestendigheid tot beeldstabilisatie tot autofocus. En daarbovenop zijn de optische prestaties fantastisch. Deze lens is echt superieur ten opzichte van alternatieven.
  Kleine minpunten zijn er ook. Zo is de bokeh in bepaalde situaties een beetje hard. Ook heeft de lens weinig bedieningselementen. Met deze lens op je aps c camera zul je zeer weinig behoefte hebben om hem er nog van af te halen. Hij is breed inzetbaar en excelleert op al die terreinen. Kortom: deze lens wordt een homerun voor Tamron die ook een push geeft aan de aps c-camera’s van Sony.
 • Slrlounge.com (Matthew Saville, full review): Tamron heeft er een handje van: een lens bedenken die niemand anders nog heeft bedacht. En dat hebben ze volgens Matthew ook heel goed gedaan. De aps-c camera's van Sony worden dankzij deze lens een aantrekkelijkere keuze ten opzichte van hun duurdere fullframe camera’s.
  Want dit is zeker een van de beste allround zoomlenzen die ooit zijn gemaakt voor spiegelloze camera's. De beeldkwaliteit, draagbaarheid, betaalbaarheid en het vermogen om licht op te vangen zijn ongeëvenaard voor aps-c camera’s. Deze lens is zo veelzijdig, dat hij aantrekkelijk is voor alle soorten fotografen.
  Deze lens is volgens Matthew zo goed dat hij concurrerend is voor equivalente lenzen voor fullframe camera’s, en dat voor veel minder geld. Eindoordeel: 93/100.
 • Franks overpeinzingen: ‘Wauw’ is het eerste woord dat bij me opkomt bij het zien van de specs van deze Tamron 17-70mm f/2.8. We moeten natuurlijk de reviews nog afwachten, maar op het eerste gezicht is dit een lens met een echte ‘wauw-factor’.
  Ga maar na: hij heeft het ideale zoombereik voor verreweg de meeste onderwerpen die je zou willen fotograferen of op video vastleggen. Maar anders dan andere zoomlenzen met een dergelijk bereik, heeft hij een vaste maximale lichtsterkte van f/2.8. Concurrenten komen tot maximaal f/4.0. Dat is een volle stop verschil. En in de praktijk is dat verschil erg groot.
  Niet alleen kun je bij veel minder licht uit de hand blijven schieten dankzij die f/2.8. Belangrijker in mijn ogen is dat je er veel makkelijker een mooie onscherpe achtergrond mee kunt creëren. Een dromerige bokeh, bijvoorbeeld bij portretten.
  In combinatie met de zeer korte minimale scherpstelafstand biedt dat nog meer creatieve mogelijkheden. Prachtige close-ups in de telestand, waarbij je onderwerp loeischerp afsteekt tegen een wazige achtergrond. Groothoekfoto’s met een uniek perspectief. Productfotografie waarbij je alle details haarscherp laat spreken. Fabelachtige video’s in close up geschoten.
  Zelf mis ik vaak bij mijn lichtsterke 24-70mm-lens net dat beetje extra telebereik. Ik heb een tijd een uitstapje gemaakt naar een 24-105mm lens. En daarbij miste ik enorm die extra stop lichtsterkte. Bij deze lens hoef je die keuze niet meer te maken.
  Chapeau Tamron! Nu alleen nog deze lens maken voor de populaire Fujifilm-camera’s en je kostje is gekocht. Vergelijk hem maar eens met de lichtsterke standaardzoom van Fuji: de Fujifilm XF 16-55mm f/2.8. Die is bijna 250 euro duurder, 130 gram zwaarder en heeft 35mm minder telebereik. Wel een fantastische lens overigens...
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Heel goede lichtsterke standaard zoomlens. + Lichtsterke en scherpe lens + Beeldstabilisatie + Mooi zoombereik 17-70 (APS-C) dus equivalent van 25,5 - 105mm (Full frame) + Goede en snelle autofocus.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Tamron 17-70mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 17-70mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Tamron 17-70mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 17-70mm f/2.8 op Fotodevakman.nl >>

 

Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXDBelangrijkste kenmerken van de Tamron 17-70mm f/2.8

 • Zeer veelzijdige lens: groot zoombereik
 • Tegen trillende handen: beeldstabilisatie aan boord
 • Automatisch en handmatig scherpstellen
 • Lichtsterke lens: diafragma van f/2.8 over het hele bereik
 • Prachtige bokeh: 9 afgeronde diafragmabladen
 • Snel en precies scherp: RXD autofocussysteem
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van 19-39cm
 • Reisgenoot: compact en licht van gewicht
 • Robuust: spatwaterdicht en voorzien van beschermende coatings

Tamron 17-70mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 17-70mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Tamron 17-70mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 17-70mm f/2.8 op Fotodevakman.nl >>

 

Mooi filmpje over de Tamron 17-70mm f/2.8

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Tamron 17-70mm f/2.8 (3:19 minuten). Met waanzinnig mooie beelden uit de Dolomieten, geschoten met deze lens. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Tamron 17-70mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 17-70mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

Tamron 17-70mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 17-70mm f/2.8 op Fotodevakman.nl >>

 

Alle Tamron-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Tamron-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Tamron-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Tamron SP 35mm f/1.4Groothoek€ 97390/100Reviews >>
Tamron 20mm f/2.8 DI III OSD MacroGroothoek€ 43585/100Reviews >>
Tamron 24mm f/2.8 DI III OSD MacroGroothoek€ 52985/100Reviews >>
Tamron 35mm f/2.8 Di III OSD MacroGroothoek€ 43985/100Reviews >>
Tamron SP 15-30mm f/2.8 G2Groothoekzoom€ 1,39990/100Reviews >>
Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXDGroothoekzoom€ 89990/100Reviews >>
Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXDGroothoekzoom€ 99990/100Reviews >>
Tamron 17-35mm f/2.8-4.0Groothoekzoom€ 72987/100Reviews >>
Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di IIGroothoekzoom€ 64983/100Reviews >>
Tamron 90mm f/2.8 Di VC USDMacro€ 76990/100Reviews >>
Tamron AF SP 90mm f/2.8 DIMacro€ 42984/100Reviews >>
Tamron 35-150mm f/2-2.8 Di III VXDReiszoom??90/100Reviews >>
Tamron 35-150mm f/2.8-4.0 Di VC OSDReiszoom€ 79990/100Reviews >>
Tamron 28-200mm f/2.8-5.6 Di III RXDReiszoom€ 86988/100Reviews >>
Tamron 18-400mm f/3.5-6.3 Di IIReiszoom€ 79988/100Reviews >>
Tamron 18-300mm f/3.5-6.3 Di III-A2 VC VXDReiszoom€ 79988/100Reviews >>
Tamron AF 16-300mm f/3.5-6.3 Di IIReiszoom€ 59986/100Reviews >>
Tamron SP 24-70mm f/2.8 G2Standaardzoom€ 1,39993/100Reviews >>
Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2Standaardzoom??90/100Reviews >>
Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXDStandaardzoom€ 84990/100Reviews >>
Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXDStandaardzoom€ 79988/100Reviews >>
Tamron 150-500mm f/5.0-6.7 Di III VC VXDSupertelezoom€ 1,49990/100Reviews >>
Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXDSupertelezoom€ 69988/100Reviews >>
Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 G2Supertelezoom€ 1,54986/100Reviews >>
Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3Supertelezoom€ 86982/100Reviews >>
Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXDTelezoom€ 1,49990/100Reviews >>
Tamron SP 70-200mm f/2.8 G2Telezoom€ 1,59989/100Reviews >>
Tamron 70-210mm f/4.0Telezoom€ 97585/100Reviews >>
Tamron SP 70-200mm f/2.8Telezoom€ 1,15982/100Reviews >>

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Hieronder staan alle lichtsterke standaard zoomobjectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in reviews? Klik dan hieronder door naar mijn artikelen. Of bekijk mijn overzichtsartikel van standaard zoomobjectieven.

Standaardzoom-objectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 28-70mm f/2.0L USMStandaardzoom€ 3,29997/100Reviews >>
Canon RF 24-70mm f/2.8L IS USMStandaardzoom€ 2,35995/100Reviews >>
Canon EF 24-70mm f/2.8L IIStandaardzoom€ 1,96795/100Reviews >>
Leica Vario-Elmarit SL 24-70mm f/2.8Standaardzoom€ 2,59095/100Reviews >>
Panasonic Lumix S Pro 24-70mm f/2.8Standaardzoom€ 2,49995/100Reviews >>
Fujifilm XF 16-55mm f/2.8 RStandaardzoom€ 1,14993/100Reviews >>
Sigma 24-70mm f/2.8 DG DN ArtStandaardzoom€ 1,50093/100Reviews >>
Sigma 24-70mm f/2.8 ArtStandaardzoom€ 1,39993/100Reviews >>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMStandaardzoom€ 2,24993/100Reviews >>
Tamron SP 24-70mm f/2.8 G2Standaardzoom€ 1,39993/100Reviews >>
Nikon Z 24-70mm f/2.8 SStandaardzoom€ 2,49992/100Reviews >>
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8EStandaardzoom€ 2,28591/100Reviews >>
Fujifilm XF 16-80mm f/4.0 R OIS WRStandaardzoom€ 84990/100Reviews >>
Sony FE 16-55mm f/2.8Standaardzoom€ 1,29990/100Reviews >>
Sony FE 24-105mm f/4.0GStandaardzoom€ 1,34990/100Reviews >>
Canon RF 24-105mm f/4.0LStandaardzoom€ 1,21990/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 24-105mm f/4.0Standaardzoom€ 1,39990/100Reviews >>
Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2Standaardzoom??90/100Reviews >>
Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXDStandaardzoom€ 84990/100Reviews >>
Nikon Z 24-70mm f/4.0 SStandaardzoom€ 1,09988/100Reviews >>
Canon EF 24-105mm f/4.0LStandaardzoom€ 1,25988/100Reviews >>
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4.0Standaardzoom€ 59988/100Reviews >>
Sigma 24-105mm f/4.0 ArtStandaardzoom€ 85988/100Reviews >>
Sigma 28-70mm f/2.8 DG GN ContemporaryStandaardzoom€ 84988/100Reviews >>
Tamron 28-75mm f/2.8 Di III RXDStandaardzoom€ 79988/100Reviews >>
Tokina AT-X 24-70mm f/2.8Standaardzoom€ 99988/100Reviews >>
Panasonic Lumix S 20-60mm f/3.5-5.6Standaardzoom€ 66988/100Reviews >>

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy