Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD | Reviews & Tests

De Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD is de perfecte lichtsterke ultragroothoekzoom voor je Sony of Fujifilm X systeemcamera. Hij is heerlijk compact en licht van gewicht. EISA-award 2021-2022. “Aantrekkelijke keuze voor wie met een Sony aps-c camera fotografeert.” Alle belangrijke reviews!

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXDGroothoekzoomlenzen: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoekzoomlens. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD, die eind juni 2021 op de markt is gekomen voor Sony E (aps-c). Eind mei 2023 is ook de versie voor Fujifilm X-camera’s verschenen.

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD

Brandpuntsafstand: 11-20mm / fullframe equivalent 16.5-30mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony E (aps-c) / Fujifilm X (release-datum Fuji-versie: 30 mei 2023) | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 335gr | Lengte x diameter: 86 x 73mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 15cm | Vergrotingsfactor: 0.25x | Filtermaat: 67mm | Release datum: eind juni 2021 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 899 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD Deze Tamron-lens in het kort

De Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD is een lichtsterke ultragroothoekzoom, met een maximaal diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik. Daarmee is het ‘s werelds eerste ultrazoom voor aps-c camera’s met een dergelijk groot diafragma.

Zeer compact en licht

Een prestatie van formaat. Gelukkig is deze Tamron zelf erg bescheiden van formaat: het is een lekker compacte en zeer lichte lens. Echt een lens om altijd bij je te hebben. Het is ook een veelzijdige lens, die je kunt inzetten voor veel fotografiegenres. Denk aan landschaps-, interieur- of architectuurfotografie. Maar ook voor creatieve straatfotografie leent deze compacte, onopvallende lens zich uitstekend.

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXDDe hele dag op pad

Voor een lichtsterke ultragroothoekzoom is deze Tamron 11-20mm f/2.8 met 335 gram zeer licht. Ook meet hij maar 86.2 millimeter. Samen met de compacte Sony aps-c-camera’s heb je zo een heerlijke set om de hele dag mee op pad te gaan.

Uitmuntende beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van deze Tamron is uitmuntend, dankzij de glaselementen van hoge kwaliteit. Zo zorgen glass molded aspherical lenselementen voor een hoge resolutie over het gehele beeldoppervlak. XLD en LD lenselementen gaan optische aberraties tegen. Speciale coatings minimaliseren ghosting en flare. Resultaat: natuurlijke kleuren en uiterst scherpe beelden boordevol details, zelfs bij tegenlicht.

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXDCreatieve close-ups en macro’s

Mooi aan deze Tamron is ook de minimale scherpstelafstand van slechts 15 centimeter (bij 11mm) tot 24 centimeter (bij 20mm). Daardoor kun je creatief aan de slag met groothoek close-ups. Bij een brandpuntsafstand van 11mm heeft de lens een vergrotingsfactor van 1:4, waarmee ook macro-achtige foto’s met creatieve groothoekperspectieven mogelijk zijn.

Geoptimaliseerd voor Sony

Uiteraard is deze Tamron volledig geoptimaliseerd voor Sony-camera’s. Daardoor is hij compatibel met veel functies uit de Sony A6000-serie. Denk aan Fast Hybrid-AF, Eye-AF en DMF. Ook bij minder goed weer kun je met deze ultragroothoek uit de voeten: hij is uitstekend afgedicht tegen vocht en stof en heeft een fluorcoating op de frontlens.

Deze Tamron-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Reportagefotografie

Tamron 11-20mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 11-20mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 11-20mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2021-2022 voor de Tamron 11-20mm

De Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD heeft een prestigieuze EISA-award 2021-2022 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is het de ‘Beste groothoekzoomlens (aps-c) 2021-2022’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXDProfessionele reviewers over de Tamron 11-20mm f/2.8

De Tamron 11-20mm f/2.8: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, juninummer 2021): Deze compacte ultragroothoekzoom vormt volgens Erik een mooie aanvulling op het huidige lensaanbod voor camera’s met de E-vatting van Sony. Deze groothoekzoom vult de Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD mooi aan.
  Deze Tamron groothoekzoom is een lichtsterker alternatief voor de Sony E 10-18mm f/4 OSS. Hij heeft een bereik dat ideaal is voor landschapsfotografie en (reis)reportages. Dankzij z’n lage gewicht en de snelle autofocus is hij volgens Erik ook “een prima keus voor videowerk op een gimbal”.
  Volgens Erik is een lichtsterke groothoekzoom een van de moeilijkste lenzen voor ontwerpers. Toch presteert de Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD “heel behoorlijk, zeker gezien de aanvaardbare prijs”. De scherpte in het centrum is heel goed bij open diafragma, naar de randen wordt het wat minder. Diafragmeer je naar f/4 dan worden ook de randen heel goed, en vanaf f/5.6 is de scherpte zelfs uitstekend over het hele beeld.
  Wel is er tonvormige vertekening op 11mm, op 20mm is die vertekening juist kussenvormig, al is het allemaal niet extreem. Bovendien zijn dit soort lensfouten in de nabewerking of met lenscorrecties eenvoudig te corrigeren. Chromatische aberratie is zichtbaar, maar niet extreem. Overstraling is geen probleem. De autofocus is snel en stil.
  Kortom: deze lens van Tamron is volgens Erik de eerste lichtsterke groothoekzoom voor het Sony aps-c systeem. Daardoor is het volgens Erik “een aantrekkelijke keuze voor wie met een Sony aps-c camera fotografeert”. Eindoordeel: het cijfer 8.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD vult volgens Jim een opmerkelijke leemte in de lens line-up van Sony voor z’n aps-c camera’s. Daar ontbrak deze ultragroothoek zoomlens met stof- en spatwaterbescherming. Hij is mooi lichtsterk, en heeft een stevige constructie die tegen een stootje en weersinvloeden kan. Dat is een belangrijke functie voor buitenfotografen, vooral voor fotografen met de A6500 en A6600, de aps-c modellen van Sony met weerbescherming.
  De Tamron 11-20 mm f/2.8 Di III-A RXD is een prachtige lens, met geweldige optica aan boord. Hij is wat goedkoper dan de Sony 10-18mm f/4, en is een stuk lichtsterker, volgens Jim een pluspunt voor wie de nachtelijke sterrenhemel wil fotograferen. Een uitstekende groothoek als je een aps-c camera van Sony bezit. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Voor de aps-c camera’s van Sony zijn maar weinig ultragroothoek zoomlenzen beschikbaar, dus Mark is blij met de uitstekende Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXD. De scherpte is uitstekend in het midden van het beeld bij alle brandpuntsafstanden, zelfs bij f/2.8. Die scherpte valt wijd open wat terug aan de randen. Maar al bij tot f/4 krijg je vergelijkbare scherpte in de randen en de hoeken.
  Deze ultragroothoekzoom heeft wel duidelijke vervorming aan beide uiteinden van het zoombereik. Ook heeft hij last van overstraling wanneer je tegen de zon (of een andere een sterke lichtbron) in fotografeert.
  Mooi is z’n weerbestendigheid. Jammer is het ontbreken van beeldstabilisatie, die je wel vindt op de zeer vergelijkbare Tamron 17-70mm f/2.8 Di III-A VC RXD. Ook het volledige ontbreken van fysieke bedieningselementen op de lens is teleurstellend. De autofocus is dan weer snel, betrouwbaar en stil, ook bij slecht licht.
  Vergeleken met de enige echte grote rivaal, de Sony E 10-18mm f/4 OSS, is deze Tamron 11-20mm wat zwaarder en langer. Maar z’n snellere maximaal diafragma, z’n betere bouwkwaliteit en z’n weerbestendige afdichting zetten volgens Mark de Tamron op voorsprong. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.net (fotograaf Dustin Abbott, full review): Dustin was zeer positief over de Tamron 17-70mm f/2.8 VC RXD: een betere lens dan elke concurrent, op welk systeem dan ook. En over de Tamron 11-20mm f/2.8 RXD is hij wederom positief. De meeste concurrerende zoomlenzen zijn ofwel zoomlenzen met variabel diafragma of hebben een diafragma van f/4. En zo groot en duur als bijvoorbeeld de grote en dure Fujifilm XF 8-16mm f/2.8 is hij niet.
  Deze Tamron is mooi maar eenvoudig gebouwd. De weerafdichting is grondig, de autofocus geweldig en de beeldkwaliteit is fantastisch over het hele zoombereik. Hij is compact, licht van gewicht en is geweldig te bedienen. Kortom: een lens waar Dustin heel weinig klachten over heeft.
  Om er toch een paar te noemen: overstraling is zichtbaar, en Dustin had graag een AF/MF-schakelaar willen hebben. Maar afgezien daarvan: een fantastische lens.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De Tamron 11-20mm biedt een schitterend groothoekzoombereik (16.5-30mm in fullframe-termen). En dat combineert hij met een snel en constant f/2.8 diafragma. Dat vergroot volgens Matthew de veelzijdigheid van de lens verder. Bouwkwaliteit en bediening zijn beide erg goed. De autofocus is snel en vrijwel stil en de beeldkwaliteit is volgens Matthew zeer indrukwekkend, hoewel er geen beeldstabilisator aan boord is. Hij biedt ook nog weerbestendigheid. Het is wel een behoorlijk prijzig objectief. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Er is volgens John geen twijfel mogelijk: dit is een buitengewone lens. “De prestaties zijn uitstekend, hij is veel lichter dan verwacht, hij is weerbestendig en de prijs is realistisch. Een ideale reisgenoot, met als bonus dat snelle, heldere diafragma van f/2.8.”
  Hij heeft weliswaar geen beeldstabilisatie, maar dit is acceptabeler in een ultragroothoeklens dan in een telelens. “Toch zou dat de kers op de taart zijn geweest en sommige Sony-body's hebben SteadyShot ingebouwd.” Combineer deze lens met de Tamron 17-70mm, en je hebt een krachtig duo dat volgens John “alles zou kunnen zijn dat de licht reizende fotograaf nodig heeft.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (full review): Dit is een prachtige reislens voor wie ultragroothoek wil schieten. Hij heeft ook veelzijdige mogelijkheden voor close-up-fotografie en duurzame weerbestendige afdichting. Volgens de reviewer is deze Tamron een uitstekende lens voor de Sony A6XXX-camera’s.
  Je kunt er nieuwe fotografische verhalen mee vertellen dankzij z’n ultrabrede weergave, en z’n mogelijkheden om onscherpe achtergronden te creëren. Hij is heerlijk lichtsterk. “Ik vond het geweldig om met deze lens weidse landschappen, sterren en omgevingsportretten vast te leggen.”
  Deze lens is geen allemansvriend, vanwege z’n brede beeldhoek. Ook heeft hij zachtere randen en tonvormige vervorming die hem niet ideaal maken voor architectuur. En hoewel de randen niet zo veel zachter zijn als bij sommige ultrabrede zoomlenzen, zullen sterren aan de randen van astro-opnamen niet perfect scherp zijn, aldus de reviewer.
  De Tamron 11-20mm f/2.8 heeft volgens de reviewer geweldig veel karakter en een ultrabrede veelzijdigheid. Hij is ook lekker draagbaar. Deze Tamron zal veel fotografen met een Sony aps-c camera blij maken. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Shawn Ogulu (YouTube hands on): Op YouTube zijn diverse previews en hand-ons verschenen van de Tamron 11-20mm f/2.8. Een hele mooie video is van de hand van fotograaf Shawn Ogulu. Je ziet hem in actie met deze Tamron ultragroothoek in Zuid-Afrika. Schitterende beelden van de rotsformaties langs de kust en city-scapes. Je komt ook gelijk in een vakantiestemming...
  Je vindt deze video onderaan deze pagina.

Tamron 11-20mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 11-20mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 11-20mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXDBelangrijkste kenmerken van de Tamron 11-20mm f/2.8

 • Wereldprimeur: 's Werelds eerste f/2.8 ultragroothoekzoom voor aps-c camera’s
 • Hoge beeldkwaliteit: 2 GM, 1 XLD en 2 LD lenselementen
 • Uitzonderlijk stille autofocus: Tamron XRD stappen AF-motor
 • Zeer compact en lichtgewicht ontwerp
 • Creatieve close-ups: minimale scherpstelafstand van slechts 15cm
 • Klaar voor Sony: compatibel met veel camera-specifieke functies van Sony
 • Zeer weinig lensfouten: BBAR G2 Anti-Reflex coating gaan ghosting en flare tegen
 • Duurzaam: vochtbestendige constructie met fluorcoating op de frontlens

Tamron 11-20mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 11-20mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 11-20mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube hands-on van de Tamron 11-20mm f/2.8

Bekijk een mooie YouTube hands-on van de Tamron 11-20mm f/2.8 door fotograaf Shawn Ogulu (2:43 minuten). Schitterende – weidse – beelden van de kusten van Zuid-Afrika en van city-scapes. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Tamron 11-20mm f/2.8 op CameraNU.nl >>

Tamron 11-20mm f/2.8 op Cameraland.nl >>

Tamron 11-20mm f/2.8 op Kamera-express.nl >>

 

Beste Tamron-lenzen op een rij

De beste Tamron-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle groothoek-zoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle groothoek-zoomobjectieven voor je spiegelreflexcamera of systeemcamera op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Binnenkort voeg ik meer reviews van groothoekzooms toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon EF 11-24mm f/4.0L USMCanon EFJaGroothoekzoom289996/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Olympus 7-14mm f/2.8 PROMFTNeeGroothoekzoom113995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 10-25mm f/1.7MFTNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Leica LJaGroothoekzoom249995/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Olympus 8-25mm f/4.0 PROMFTNeeGroothoekzoom99994/100Reviews>
Sigma 24-35mm f/2.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom99994/100Reviews>
Canon EF 16-35mm f/2.8L III USMCanon EFJaGroothoekzoom199592/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 8-18mm f/2.8-4.0MFTNeeGroothoekzoom119992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 14-28mm f/4-5.6 MacroLeica LJaGroothoekzoom79990/100Reviews>
Panasonic Lumix G 7-14mm f/4.0MFTNeeGroothoekzoom87390/100Reviews>
Pentax HD DA 11-18mm f/2.8Pentax KJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaGroothoekzoom152990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemJaGroothoekzoom89990/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXDSony ENeeGroothoekzoom89990/100Reviews>
Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXDSony EJaGroothoekzoom99990/100Reviews>
Tamron 17-50mm f/4.0 Di III VXDSony EJaGroothoekzoom???90/100Reviews>
Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXDSony EJaGroothoekzoom99990/100Reviews>
Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2DSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Sigma 10-18mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemNeeGroothoek69988/100Reviews>
Sigma 12-24mm f/4.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom174988/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Canon EF 16-35mm f/4.0LCanon EFJaGroothoekzoom96387/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Tamron 17-35mm f/2.8-4.0 Di OSDDSLRJaGroothoekzoom72987/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
OM System ED 9-18mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeGroothoekzoom69985/100Reviews>
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM ArtSysteem/DSLRNeeGroothoekzoom79985/100Reviews>
Tokina ATX-I 11-16mm f/2.8DSLRNeeGroothoekzoom54985/100Reviews>
Olympus ED 9-18mm f/4.0-5.6MFTNeeGroothoekzoom52983/100Reviews>
Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLDDSLRNeeGroothoekzoom64983/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Nikon AF-P 10-20mm f/4.5-5.6GNikon F (DX)NeeGroothoekzoom37280/100Reviews>

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (14 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy