Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD | Reviews & Tests

Wat is de beste groothoekzoomlens voor je spiegelreflex? De Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD heeft een prachtig bereik van 15-36mm op aps-c camera’s. Hij is compact en presteert optisch veel beter dan z’n voorganger. “Uitstekend objectief: goed gebouwd en met een prima autofocus.” Alle belangrijke reviews!

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLDGroothoek-zoomobjectief: spectaculaire panorama’s

Weidse landschappen, spectaculaire architectuur, adembenemende stadspanorama’s. Dat tover je allemaal uit je camera met een groothoek-zoomobjectief. Je hebt ze voor je aps-c of fullframe spiegelreflex of systeemcamera. De allerbeste groothoek-zoomlenzen zet ik voor je op een rij. Hieronder de specificaties plus de belangrijkste reviews van de Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD, die in 2017 op de markt is gekomen. Verkrijgbaar voor vattingen: Canon EF-S en Nikon F (DX)!

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD

Brandpuntsafstand: 10-24mm / fullframe equivalent 15-36mm | Maximaal diafragma: f/3.5-4.5 | Lensmount: Canon EF-S / Nikon F (DX) | Vergrotingsfactor: 1:5.3 | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 440gr | Lengte: 84.6mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 24cm | Filtermaat: 77mm | Release datum: 2017 | Frankwandelt-rating 83/100 | Prijs: 449 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Tamron-lens in het kort

Deze groothoekzoom combineert het beste wat Tamron te bieden heeft: een prachtig bereik van 10-24mm, het compacte formaat van z’n voorganger, plus sterk verbeterde optische prestaties. Deze Tamron is dus lekker compact en licht. Maar heeft wel een gedegen optisch ontwerp. Dat zorgt voor uitstekende beeldkwaliteit en scherpte over het hele zoombereik.

Zeer goede beeldstabilisatie

Dankzij de meest recente technologieën voor beeldstabilisatie kun je zelfs bij weinig licht uit de hand fotograferen. De HLD autofocusmotor zorgt voor stabiele en nauwkeurige scherpstelling. Handig: de flexibele zoom-lock, waardoor je de lens op elke gewenste positie kunt vergrendelen zodat je kunt fotograferen zonder dat de zoomstand onbedoeld verandert.

Deze Tamron-lens is ideaal voor:

 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Landschapsfotografie

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 II op Cameranu.nl >>

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 II op Cameraland.nl >>

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 II op Kamera-express.nl >>

Tamron cashback-actie van Cameranu.nlTot €300 korting op Tamron objectieven!

Ontvang tijdelijk tot €300 korting op geselecteerde Tamron objectieven tijdens de Tamron Summer Campaign. De korting is al in de prijs verwerkt. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op Cameranu.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD(Professionele) reviewers over de Tamron 10-24mm

De Tamron 10-24mm: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Chip Fotomagazine: Deze Tamron heeft een groter bereik dan de meeste andere groothoek zoomlenzen, schrijft de reviewer. “Hiermee wordt hij bij een stedentrip ook bruikbaar als een allround-objectief: goed gebouwd en met een prima autofocus. En met een beeldstabilisator, die in de praktijk erg prettig is in situaties met weinig licht.” Eindoordeel: 85 van de 100 punten en de kwalificatie ‘Goed’.
 • Camerastuffreview.com: Hele goede groothoekzoom voor aps-c en DX-camera’s, aldus de reviewer. De beeldkwaliteit is behoorlijk vergelijkbaar met die van de groothoekzooms van Canon. “De Tamron 10-24mm biedt het grootste zoombereik en beeldstabilisatie. Voeg daarbij extra’s zoals een laag gewicht, de weerbestendigheid en bijzondere coatings en je hebt een objectief dat eigenlijk meer biedt dan je mag verwachten van een compacte groothoekzoom in deze prijsklasse.”
 • Ephotozine.com: Een zeer goede lens die we makkelijk sterk kunnen aanbevelen, aldus de reviewer. Hij is ontworpen met het beeldcentrum als belangrijkste vertrekpunt. Dat betekent dat je uitzonderlijke scherpte krijgt als je onderwerp zich ongeveer in het beeldcentrum bevindt. “However, it is still possible to have excellent edge sharpness if the aperture used is chosen with that in mind. It is an attractive optic, not only for its sharpness and other optical qualities but also for its smart new design ethos, matching nicely with other new Tamron lenses.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com: De voordelen van deze lens beginnen al aan de oppervlakte: een uitstekend te hanteren en te bedienen vorm en een ‘lekker vet’ uiterlijk. “Weather sealing is another advantage of the 10-24 VC, featuring a ready-for-whatever mindset by design. The image quality delivered by this lens competes well against the other options and when slow shutter speeds begin to adversely affect image quality, this lens' excellent vibration compensation system will, by far, differentiate it from most of the crowd.”
 • Fstoppers.com: Tamron heeft met deze lens een geweldige budget groothoekzoom neergezet die zeer concurrerend is met de modellen van Nikon en Canon. “If image stabilization is important there are only a few options and none with the range as large as 10-24mm making this an easy choice. Landscape photographers will be impressed with the huge improvements in image quality over the previous version and although the motor drive may not be silent the VC and low distortion should make for a great video option.”
 • Photographyblog.com: De bouwkwaliteit van deze lens is erg goed, aldus deze reviewer. De constructie is ‘douche-proof’, het nieuwe HLD focussysteem is lekker snel en stil. En het belangrijkste: de overall beeldkwaliteit is niet minder dan excellent. “Center and edge sharpness are excellent throughout almost the entire zoom and aperture range. (...) If you don't mind the lack of of a big-brand name and value the very effective image stabilisation system, then we can definitely recommend the Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLD as an attractively priced, excellent quality ultra-wide-angle zoom lens for APS-C DSLR owners.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Zeer goede groothoekzoom voor APS! Eén van de betere groothoekzoomlenzen met een goed bereik, goede scherpte, aangename weergave en redelijk gewicht en grootte. In vergelijking met zijn voorganger, de Tokina 12-24mm type 2, vind ik deze lens wat fijner in zijn weergave en de chromatische aberratie is beter onder controle. Het heeft ook een mooier verloop naar onscherpte en geeft een rustiger beeld. De zoomring instelling loopt wat stugger, maar er valt goed mee te werken.
  Ik kwam tot deze keuze omdat een 10-24mm van Nikon te prijzig was en de 10-20mm van Nikon optisch de mindere was over het hele bereik.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Prima geholpen bij de aanschaf van de Tamron 10-24. Na thuiskomst meteen op de camera en fotograferen maar. Resultaten zijn top. Prima lens. Dik tevreden met deze. Zal denk ik wel standaard op de camera worden.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Zeer goed groothoekobjectief voor APS-C! Ik heb nu twee weken met de Tamron gefotografeerd in allerlei omstandigheden. Het objectief levert mooie foto’s, goed scherp van rand tot rand en goed contrastvol. Nauwelijks last van CA. Bij nachtopnamen krijg je mooie lichtsterren als je het diafragma sluit tot bijvoorbeeld f14. Bij kleinere diafragma’ s zie je de scherpte wel wat afnemen, maar dat wist ik al uit de reviews. Tot slot: de vr is geweldig. Zelfs met 0,5 sec nog een redelijk scherpe interieurfoto gemaakt. Dat is beter dan je met een f2.8 objectief zonder vr kan halen.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 II op Cameranu.nl >>

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 II op Cameraland.nl >>

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 II op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Tamron 10-24mm

 • Geweldige en betaalbare groothoekzoom voor aps-c sensor
 • Uitgerust met uitstekende beeldstabilisatie
 • HLD Autofocus Drive systeem: snel en stil scherpstellen
 • Scherpte in de hoeken blijft iets achter

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 II op Cameranu.nl >>

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 II op Cameraland.nl >>

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 II op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Tamron 10-24mm f/3.5-4.5

Bekijk een mooie YouTube-review van de Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 door fotograaf Christopher Frost (9:26 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 II op Cameranu.nl >>

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 II op Cameraland.nl >>

Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 II op Kamera-express.nl >>

 

Beste Tamron-lenzen op een rij

De beste Tamron-lenzen voor je systeemcamera of DSLR heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens voor je systeemcamera of DSLR zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle groothoek-zoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle groothoek-zoomobjectieven voor je spiegelreflexcamera of systeemcamera op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Binnenkort voeg ik meer reviews van groothoekzooms toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon EF 11-24mm f/4.0L USMCanon EFJaGroothoekzoom289996/100Reviews>
Canon RF 10-20mm f/4.0L IS STMCanon RJaGroothoekzoom273995/100Reviews>
Fujifilm XF 8-16mmFujifilm XNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Fujifilm GF 20-35mm f/4.0 R WRFujifilm GFXNeeGroothoekzoom279995/100Reviews>
Olympus 7-14mm f/2.8 PROMFTNeeGroothoekzoom113995/100Reviews>
Panasonic Leica DG 10-25mm f/1.7MFTNeeGroothoekzoom199995/100Reviews>
Panasonic Lumix S Pro 16-35mm f/4.0Leica LJaGroothoekzoom249995/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Fujifilm GF 32-64mm f/4.0Fujifilm GFXNeeGroothoekzoom249994/100Reviews>
Olympus 8-25mm f/4.0 PROMFTNeeGroothoekzoom99994/100Reviews>
Sigma 24-35mm f/2.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom99994/100Reviews>
Canon EF 16-35mm f/2.8L III USMCanon EFJaGroothoekzoom199592/100Reviews>
Nikon Z 14-30mm f/4.0 SNikon ZJaGroothoekzoom144992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 8-18mm f/2.8-4.0MFTNeeGroothoekzoom119992/100Reviews>
Canon RF 14-35mm f/4L IS USMCanon RJaGroothoekzoom184990/100Reviews>
Canon RF 15-35mm f/2.8L IS USMCanon RJaGroothoekzoom253990/100Reviews>
Nikon Z 17-28mm f/2.8Nikon ZJaGroothoekzoom134990/100Reviews>
Panasonic Lumix S 14-28mm f/4-5.6 MacroLeica LJaGroothoekzoom79990/100Reviews>
Panasonic Lumix G 7-14mm f/4.0MFTNeeGroothoekzoom87390/100Reviews>
Pentax HD DA 11-18mm f/2.8Pentax KJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG DN ArtSysteemJaGroothoekzoom152990/100Reviews>
Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sigma 16-28mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemJaGroothoekzoom89990/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Tamron 11-20mm f/2.8 Di III-A RXDSony ENeeGroothoekzoom89990/100Reviews>
Tamron 17-28mm f/2.8 Di III RXDSony EJaGroothoekzoom99990/100Reviews>
Tamron 17-50mm f/4.0 Di III VXDSony EJaGroothoekzoom???90/100Reviews>
Tamron 20-40mm f/2.8 Di III VXDSony EJaGroothoekzoom99990/100Reviews>
Tamron SP 15-30mm f/2.8 Di VC USD G2DSLRJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Fujifilm XF 10-24mm f/4.0 R OIS WRFujifilm XNeeGroothoekzoom99989/100Reviews>
Sigma 10-18mm f/2.8 DG DN Cont.SysteemNeeGroothoek69988/100Reviews>
Sigma 12-24mm f/4.0 DG HSM ArtDSLRJaGroothoekzoom174988/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Canon EF 16-35mm f/4.0LCanon EFJaGroothoekzoom96387/100Reviews>
Canon RF 15-30mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RJaGroothoekzoom71987/100Reviews>
Tamron 17-35mm f/2.8-4.0 Di OSDDSLRJaGroothoekzoom72987/100Reviews>
Nikon Z DX 12-28mm f/3.5-5.6 PZ VRNikon Z (DX)NeeGroothoekzoom42985/100Reviews>
OM System ED 9-18mm f/4.0-5.6 IIMFTNeeGroothoekzoom69985/100Reviews>
Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM ArtSysteem/DSLRNeeGroothoekzoom79985/100Reviews>
Tokina ATX-I 11-16mm f/2.8DSLRNeeGroothoekzoom54985/100Reviews>
Olympus ED 9-18mm f/4.0-5.6MFTNeeGroothoekzoom52983/100Reviews>
Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Di II VC HLDDSLRNeeGroothoekzoom64983/100Reviews>
Canon RF-S 10-18mm f/4.5-6.3 IS STMCanon RNeeGroothoekzoom40980/100Reviews>
Nikon AF-P 10-20mm f/4.5-5.6GNikon F (DX)NeeGroothoekzoom37280/100Reviews>

 

Top 10 spiegelreflexcamera's

Ben je benieuwd naar de beste spiegelreflexcamera's van dit moment? Ik heb de 10 beste spiegelreflexcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Beste spiegelreflexen >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy