Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS | Reviews & Tests

Wat is het beste macro-objectief voor je fullframe systeemcamera van Sony? De Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS is een schitterende prime-lens waarmee je niet alleen de mooiste macro’s schiet, maar ook prachtige portretten. “Van de eerste groot geprinte resultaten werd ik bijna lyrisch enthousiast.” Alle belangrijke reviews!

Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSMacro-objectieven: dicht op je onderwerp

Wat is er leuker dan macro-fotografie? Lekker met je neus en je camera dicht op het onderwerp dat je fotografeert. Alle micro-details waarnemen én glashelder vastleggen. Dat kan deze Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS, die in maart 2015 op de markt is gekomen. Hieronder zie je de specs plus de belangrijkste reviews.

Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS

Brandpuntsafstand: 90mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Vergrotingsfactor: 1:1 | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 605gr | Lengte: 130.5mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 28cm | Filtermaat: 62mm | Release datum: maart 2015 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.099 euro op CameraNU.nl en op Bol.com en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Cameraland.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Deze Sony-lens in het kort

Sony's topmodel macro-objectief. Excellente beeldkwaliteit, razendsnelle scherpstelling. Helaas hangt daar een prijskaartje aan. De beeldstabilisatie is zeer doordacht en gebruikt gyro-sensoren om ongewenste camerabewegingen en trillingen te compenseren. Het cirkelcormige diafragma met 9 bladen zorgt voor zeer fraair bokeh.

Ook ideaal voor natuurfilms

Een asferisch lenselement plus extra-laag-dispersie en super extra-laag-dispersie lenselementen beperken chromatische aberraties aanzienlijk. Daarnaast zijn de lenselementen voorzien van een Nano AR-coating. Dit zorgt voor kristalheldere foto's en onderdrukt reflecties. De Direct Drive Super Sonic Wave motor zorgt voor snelle en fluisterstille scherpstelling. Ideaal om dieren te fotograferen en natuurfilms te schieten. Uiteraard bevat deze Sony scherpstelvergrendeling en scherpstelbegrenzing. De behuizing is stof- en vochtbestendig.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Macrofotografie
 • Productfotografie
 • Portretfotografie

Sony 90mm f/2.8 Macro op CameraNU.nl >>

Sony 90mm f/2.8 Macro op Bol.com >>

Sony 90mm f/2.8 Macro op Cameraland.nl >>

Sony 90mm f/2.8 Macro op Kamera-express.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS(Professionele) reviewers over de Sony FE 90mm f/2.8 Macro

De Sony FE 90mm f/2.8 Macro: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Camerastuffreview.com: Deze lens op de Sony A7R II is een fantastische combinatie, zowel voor macro als voor portretten, schrijft de reviewer. Met z’n beeldkwaliteit scoorde deze combinatie in de test hoger dan de Canon 100mm f/2.8 L IS Macro op een Canon 5DsR (met een 50 megapixel sensor). “Dat zegt veel over de hoge kwaliteit van deze Sony macrolens en daarmee hebben we meteen een nieuwe nummer 1 in ons testoverzicht van macrolenzen.”
 • Dxomark.com: Sony begint z’n E-mount systeem aan te vullen met bruikbare lenzen met een hoge kwaliteit, aldus de reviewer. En de FE 90mm f/2.8 macro is een van de beste lenzen in termen van optische kwaliteit. Minpuntje misschien is dat de lens in tegenspraak is met de voordelen die je verwacht bij het kopen van een spiegelloos systeem: de body’s zijn kleiner dan die van spiegelreflexen, maar deze lens is niet veel kleiner of lichter dan de concurrenten. “Be that as it may, there’s little wrong with the optical quality of the Sony FE 90mm f2.8 Macro G OSS, and if the size or weight isn’t an issue, then it can be easily recommended.”
 • Ephotozine.com: Portretten, landschappen, sport, architectuur, in feite kan elk fotogenre op het repertoire staan van deze lens, aldus de reviewer. En daarbovenop presteert hij uitzonderlijk goed als macrolens. Hij is ook nog heel gebruiksvriendelijk, en de resultaten zijn altijd excellent. De prijs is wel aan de hoge kant. Maar aan de andere kant is er weinig keuze voor de Sony A7-fotograaf, tenzij we de goedkopere lenzen met handmatig focussen erbij betrekken. “It works so well with the A7R II that if I were using this system this lens would definitely be one of the essentials to buy.” Eindoordeel: Editor's Choice, de hoogste onderscheiding op Ephotozine.com.
 • Photographyblog.com: Dit is volgens de reviewer een voortreffelijke macrolens voor de fullframe systeemcamera’s van Sony. Hij levert uitzonderlijk hoge scherpte in het centrum van het beeld bij alle diafragma-openingen. Zelfs op f/2.8 presteert hij goed. Hoewel je het diafragma naar f/5.6 moet opschroeven om diezelfde resultaten ook in de hoeken van de foto’s te zien. “All in all, we'd definitely recommend adding the Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS to your arsenal of lenses if you're in any way interested in macro photography, especially as it also doubles up as a portrait lens too thanks to the quick auto-focusing.” Predicaat: Highly Recommended.
 • Kenrockwell.com: “Deze Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSS is optisch superb. Hij heeft een geniaal ontworpen autofocussysteem. Autofocus is snel en compleet stil. De bokeh is prachtig. Al met al geeft deze lens je de beste macro-foto-ervaring die je je maar kunt wensen.
 • Imaging-resource.com: Het is een kostbare lens, maar op dit moment is het de enige E-mount lens die direct ‘out of the box’ werkt voor macro-fotografie. Je krijgt er een uitzonderlijk scherpe lens voor, met geweldige features. Het is zeker de investering waard.
 • It's a pricey lens, but right now it's the only E-mount option that works out-of-the-box for macro photography. It might be expensive, but you get an exceptionally sharp lens with some great features - certainly, worth the investment.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Wat een lens, minstens zo goed als de FE 55mm f/1.8 op de A7r eigenlijk. Heel goed voor portretten ook, razend scherp en met mooie zachte onscherpe achtergrond (bokeh), ook bij f/2.8 en f/4. Zeer scherpe macro-opnames, als je je best doet en met behulp van de stabilisatietechniek, zelfs uit de hand. Van de eerste groot geprinte resultaten werd ik bijna lyrisch enthousiast.”” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Bol.com: “Geweldige macrolens, met deze lens krijg je details te zien die je normaal nooit zou zien, lichtgevoelig, zeker met een fullframe camera. Ook perfect om portretten mee te maken.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Cameraland.nl: “Het is een heerlijk objectief voor macro. Een geweldige combinatie met mijn sony a7II. Zo heb ik een geweldige scherpte diepte controle met mijn camera.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Beste aankoop! Deze lens gekocht naast de 28-70 lens, wat een geweldige combinatie met mijn Sony A7! Foto's zijn onvoorstelbaar scherp. Prachtige macro opnames maar ook heel mooi voor portretten. Nu is de Sony A7 een compact toestel, met deze lens heb je wel een aardig gewicht mee te nemen.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sony 90mm f/2.8 Macro op CameraNU.nl >>

Sony 90mm f/2.8 Macro op Bol.com >>

Sony 90mm f/2.8 Macro op Cameraland.nl >>

Sony 90mm f/2.8 Macro op Kamera-express.nl >>

 

Plussen en minnen van de Sony FE 90mm f/2.8 Macro

 • Interne scherpstelling met snelle en stille Direct Drive Super Sonic Wave Motor
 • Snel wisselen tussen automatische en handmatige scherpstelling
 • Scherpstelvergrendeling en scherpstelbegrenzing schakelaar
 • Hoge prijs voor een macro-lens

Sony 90mm f/2.8 Macro op CameraNU.nl >>

Sony 90mm f/2.8 Macro op Bol.com >>

Sony 90mm f/2.8 Macro op Cameraland.nl >>

Sony 90mm f/2.8 Macro op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony 90mm f/2.8 Macro

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony 90mm f/2.8 Macro door fotograaf Christopher Frost (7:28 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony 90mm f/2.8 Macro op CameraNU.nl >>

Sony 90mm f/2.8 Macro op Bol.com >>

Sony 90mm f/2.8 Macro op Cameraland.nl >>

Sony 90mm f/2.8 Macro op Kamera-express.nl >>

 

Alle macro-lenzen op een rij

Heel veel macro-objectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een macro-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 600mm f/4.0 GM OSSSony EJaSupertele1399998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 300mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele669995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.4 GMSony EJaStandaard184994/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaPortret199995/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.8/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy