Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSS | Supertelezoom | Alle reviews

Wat is de beste supertelezoomlens voor je aps-c systeemcamera van Sony? De Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSS is een compacte en lichte supertelezoom. Geweldig voor bijvoorbeeld sport- en wildlife-fotografie. “Handige kwaliteitslens voor vogelaars!” Diamant Award op Zoom.nl. Alle belangrijke reviews!

Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSupertele-zoomlenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertele-zoomlens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n lens kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties en de belangrijkste reviews van de Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSS, die in oktober 2019 op de markt is gekomen.

Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSS

Zoombereik: 70-350mm / fullframe equivalent 105-525mm | Lichtsterkte: f/4.5-6.3 | Lensvatting: Sony E (NEX) | Geschikt voor fullframe: nee | Gewicht: 625gr | Lengte x diameter: 142 x 77mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 110cm | Vergrotingsfactor: 0.23x | Filtermaat: 67mm | Release datum: oktober 2019 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 899 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl en op Fotodevakman.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSS Deze Sony-lens in het kort

Sony investeert weer flink in prachtige objectieven voor z’n aps-c camera’s. Terecht want de populaire A6000-serie groeit en bloeit. Heb je ook een aps-c camera van Sony en ben je gek op sport-, natuur- of wildfotografie, kijk dan zeker naar deze heerlijke supertelezoom. Met een (fullframe-equivalent) bereik van 105-525mm is hij uiterst geschikt voor deze fotogenres. Maar ook voor bijvoorbeeld landschapsfotografie is het een prachtlens.

SteadyShot beeldstabilisatie

Aan boord is de effectieve SteadyShot beeldstabilisatie. Die minimaliseert cameratrillingen, waardoor je makkelijk uit de hand kunt blijven schieten, ook als het gaat schemeren. De autofocus is razendsnel en fluisterstil, dankzij de XD lineaire motor. Speciale lenselementen zorgen voor voortreffelijke beeldkwaliteit. Jaag je graag op wild in de regen? Ga gerust je gang: de lens heeft een stof- en vochtbestendige constructie.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Wildfotografie
 • Sportfotografie
 • Reportagefotografie
 • Portretfotografie
 • Landschapsfotografie

Sony FE 70-350mm op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-350mm op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-350mm op Kamera-express.nl >>

Sony FE 70-350mm op Fotodevakman.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 korting op Sony camera’s en lenzen!

Je ontvangt tijdelijk tot maar liefst €500 inruilkorting op Sony camera’s en lenzen tijdens de Sony September Promotie. Deze actie duurt tot en met 30 september 2021. Benieuwd?

Deze actie bij CameraNU.nl >>

 

(Professionele) reviewers over de Sony FE 70-350mm

De Sony FE 70-350mm: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Chip Fotomagazine (full review, februarinummer 2020): In vergelijking met reiszooms hebben telezooms zoals de Sony FE 70-350mm in theorie een betere beeldkwaliteit. Deze Sony maakt die theorie slechts ten dele waar, aldus de reviewer.
  Om met de lenskwaliteit te beginnen: die is uitmuntend, aldus Chip. Geen vertekeningen, kleurzwemen of vignettering te zien. Maar de resolutie is minder indrukwekkend. Hij haalt op de testcamera (een NEX-7) maar 80% van de maximaal bereikbare resolutie. Maar toch zien de foto’s er scherp genoeg en vol details uit. En de beeldstabilisatie is effectief: hij zorgt voor 4 stops winst waardoor je veel beelden uit de hand kunt schieten.
  Het is kortom een telezoom “met goede beeldprestaties, een solide uitrusting en een snelle en stille autofocus.” Alleen had de prijs wat lager mogen zijn, vindt Chip. Eindoordeel: een 1.4 (bij Chip is een 1 het hoogst haalbare).
 • Fototijdschrift Zoom.nl (full review): Deze lens vult zeker een leemte, want een kwalitatief hoogwaardige telezoom voor aps-c camera’s van Sony was er nog niet. Veel Sony-fotografen hebben volgens de reviewer dan ook uitgekeken naar de 70-350mm f/4.5-6.3 G OSS. “Hoe goed is deze gestabiliseerde tele?” Spoiler: heel goed...
  Zo is de optische kwaliteit volgens Zoom prima, zeker als je kijkt naar de combinatie van specificaties, prijs en beoogde doelgroep. “Kleuren, tekening en details zijn allemaal dik in orde. Zeker aan het tele-eind van het objectief kun je er erg leuke foto's mee maken doordat de achtergrond vervaagt en het onderwerp pontificaal in beeld komt.”
  Deze Sony telezoom is alles bij elkaar een fraaie uitbreiding van de lijn kwaliteitslenzen voor aps-c camera’s van Sony. Het prijskaartje is bescheiden, zeker als je kijkt wat je ervoor krijgt: een veelzijdig objectief met beeldstabilisatie, dat optisch prima prestaties levert. Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, Chris George, full review): Geweldige aanvulling op de Sony-lenzen met een E-vatting. Hij biedt een geweldig telebereik voor fotografen met de Sony A6000-serie camera’s. Het perfecte zoombereik voor wie bijvoorbeeld dieren in het wild wil schieten. Bovendien is de lens ook nog redelijk geprijsd.
  Hoewel hij niet al te lichtsterk is, is het wel een goed gebouwde lens met een robuuste constructie die weerbestendige is. De autofocus is zeer snel en volgt acties goed.
  De beeldkwaliteit is zeer indrukwekkend. Datzelfde geldt voor het maximale telebereik van 525mm. Opmerkelijk voor zo’n compacte en lichtgewicht lens. Daardoor is het een perfecte match voor Sony’s aps-c systeemcamera’s.
  De beeldstabilisatie is niet van wereldklasse, maar is goed genoeg voor shots vanuit de hand vanaf ongeveer 1/100s. Al met al is dit een zeer aantrekkelijke lens.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): Deze Sony FE 70-350mm is volgens Gordon een aantrekkelijke lens voor iedereen die schiet met een Sony aps-c systeemcamera. Zeker als je een mooi bereik wilt hebben voor sport- en natuurfotografie en je niet zit te wachten op het gewicht en de kosten van de echte ‘supertele-kanonnen’.
  OK, je hebt dan niet het bereik, de ultieme scherpte en het grotere diafragma van de Sony 200-600 of 100-400. Maar je betaalt dan ook minder dan de helft en je zeult nog veel minder met je mee. Terwijl de kwaliteit en de autofocussnelheid toch heel respectabel zijn.
  Overweeg je in de toekomst op fullframe over te stappen? Dan raadt Gordon aan te kiezen voor de Sony 70-300mm, die niet heel veel meer kost. Ook Sigma heeft een aantal betaalbare lenzen met een groter zoombereik. Maar zijn draagbaarheid en snelheid belangrijk voor je en blijf je toch bij een aps-c camera, dan is de Sony 70-350mm echt een aanrader.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Voor wie op zoek is naar een supertelezoom voor z’n Sony aps-c systeemcamera zal veel plezier hebben van de 70-350mm f/4.5-6.3 G OSS. Heel lichtsterk is hij niet, minder dan sommige andere zoomlenzen. Maar hij is goed gebouwd en biedt zowel een goed zoombereik als macro-mogelijkheden. Heb je graag een supertele voor wandelingen in de natuur of ben je op zoek naar betere opnamen van buitensporten dan is dit zeker een aantrekkelijke lens.
  De serieuzere vogelaars moeten hun zinnen zetten op een andere recente release: de Sony FE 200-600mm f/.6-6.3 G OSS. Maar die is een heel stuk duurder en zwaarder.
  De prijs van de 70-350mm is nog steeds flink, maar de kwaliteit is ernaar. Jim geeft nog een tip voor Sony-fotografen die wellicht in de toekomst naar een fullframer willen overstappen: overweeg in dat geval zeker de Sony FE 70-300mm F4.5-5.6 G. Hij is een stukje duurder, maar je kunt hem op zowel aps-c als fullframe-camera’s gebruiken. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Wat een fijne lens. Je hebt een enorm bereik en in vergelijking met de 70-300 mm lens, die note bene duurder is, heb je alles wat je nodig hebt.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Blij! Heb deze zoomlens gekocht vanwege het grote zoombereik. Maakt mooie heldere plaatjes. Gekocht voor mijn camera A7 Mk ii. Een statief is niet noodzakelijk. Ik ben blij met de aankoop. Een aanrader.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op internet: “Handige kwaliteits lens voor vogelaars! Sinds 2 weken in gebruik. Razor scherp op 350mm 525 FF. Compact , snelle AF op mijn A6500. Ook bij hoge ISO goede foto’s. Een alternatief voor de RX10iv want 600 en 525 is geen groot verschil. Ik heb beide in mijn handen gehad en vind de A6500+70-350 prettiger in de hand liggen. Bovendien met de A6000 goedkoper.”

Sony FE 70-350mm op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-350mm op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-350mm op Kamera-express.nl >>

Sony FE 70-350mm op Fotodevakman.nl >>

 

Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSBelangrijkste kenmerken van de Sony FE 70-350mm

 • Supertelezoom voor aps-c camera’s van Sony
 • Geoptimaliseerd optisch en mechanisch ontwerp
 • Indrukwekkende G lens-kwaliteit
 • Lekker licht en compact voor een superzoom
 • Alles dichtbij: 5x supertelezoom
 • Tegen trillende handen: optisch beeldstabilisatie
 • Supersnel scherp: XD lineaire motor
 • Handig: aanpasbare focus hold-knoppen
 • Aangename bokeh: 7-bladig diafragma
 • Ook in de regen: stof- en vochtbestendige constructie

Sony FE 70-350mm op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-350mm op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-350mm op Kamera-express.nl >>

Sony FE 70-350mm op Fotodevakman.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony FE 70-350mm

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony FE 70-350mm door fotograaf Christopher Frost (7:56 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 70-350mm op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-350mm op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-350mm op Kamera-express.nl >>

Sony FE 70-350mm op Fotodevakman.nl >>

 

Alle supertele-zoomlenzen op een rij

Heel veel supertele-zoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een supertelezoom zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

Sony-objectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSupertele€ 11,99998/100Reviews >>
Sony FE 50mm f/1.2 GMStandaard€ 2,29995/100Reviews >>
Sony FE 85mm f/1.4 GMPortret€ 1,79995/100Reviews >>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMGroothoekzoom€ 3,29995/100Reviews >>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSupertelezoom€ 2,09993/100Reviews >>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GMTelezoom€ 2,99992/100Reviews >>
Sony FE 14mm f/1.8 GMGroothoek€ 1,59992/100Reviews >>
Sony FE 24mm f/1.4 GMGroothoek€ 1,59992/100Reviews >>
Sony FE 35mm f/1.4 GMGroothoek€ 1,69992/100Reviews >>
Sony FE 135mm f/1.8 GMTele€ 1,99992/100Reviews >>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMGroothoekzoom€ 2,69990/100Reviews >>
Sony FE 24-105mm f/4.0G OSSStandaardzoom€ 1,34990/100Reviews >>
Sony FE 16-55mm f/2.8Standaardzoom€ 1,29990/100Reviews >>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSMacro€ 1,04990/100Reviews >>
Sony FE 20mm f/1.8 GGroothoek€ 1,09990/100Reviews >>
Sony FE 12-24mm f/4.0GGroothoekzoom€ 1,83990/100Reviews >>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IITelezoom€ 2,72988/100Reviews >>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMStandaardzoom€ 2,24988/100Reviews >>
Sony FE 85mm f/1.8Portret€ 64988/100Reviews >>
Sony FE 24mm f/2.8 GGroothoek€ 69988/100Reviews >>
Sony FE 35mm f/1.8Groothoek€ 69988/100Reviews >>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSReiszoom€ 64988/100Reviews >>
Sony FE 40mm f/2.5 GStandaard€ 69988/100Reviews >>
Sony FE 50mm f/2.5 GStandaard€ 69988/100Reviews >>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSupertelezoom€ 89988/100Reviews >>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSReiszoom€ 86580/100Reviews >>
Sony 100mm f/2.8 MacroMacro€ 80680/100Reviews >>
Sony 50mm f/2.8 MacroMacro€ 56580/100Reviews >>

 

Bekijk Top 10 systeemcamera'sTop 10 systeemcamera's

Ben je benieuwd wat de beste systeemcamera's van dit moment zijn? Ik heb de 10 beste systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

Top 10 systeemcamera's >>

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy