Sony FE 70-200mm f/4 Macro G II: Reviews & Tests

De Sony FE 70-200mm f/4 Macro G II is een veelzijdige telezoomlens voor je fullframe Sony systeemcamera. Deze telezoom uit de fameuze G-serie van Sony is compact en heeft een prachtige bokeh. Ook zeer geschikt voor close-ups en macro’s. “Een knaller. Vergeleken met het origineel is hij beter, sneller en biedt hij meer.” Diamant Award bij Zoom.nl. Winnaar TIPA-award 2024. Alle belangrijke reviews!

Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IILichtsterke telezoomlenzen: favoriet bij de professional

Lichtsterke telezoomlenzen zijn geliefd bij professionele fotografen. Naast de 24-70mm ‘werkpaarden van de fotograaf’ zijn dit de meest gebruikte objectieven van de professional. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony FE 70-200mm f/4 Macro G II, die op 20 juli 2023 op de markt is gekomen.

Sony FE 70-200mm f/4 Macro G II

Brandpuntsafstand: 70-200mm | Maximaal diafragma: f/4.0 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 794gr | Lengte x diameter: 149 x 82mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 26cm | Vergrotingsfactor: 0.5x | Filtermaat: 72mm | Release datum: 20 juli 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sony FE 70-200mm f/4 II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/4 II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/4 II op Kamera-express.nl >>

Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IIDeze Sony-lens in het kort

De FE 70-200mm f/4.0 Macro G OSS II uit de vermaarde G-serie van Sony is een lekker compacte telezoom. Fraai uitgevoerd en licht van gewicht, maar met prestaties van formaat. Zo biedt hij verbeterde beeldkwaliteit en beeldstabilisatie ten opzichte van de voorganger. Een perfecte telezoomlens, niet alleen voor Sony’s fullframe camera’s, maar ook voor de aps-c-modellen. Op de cropcamera’s is het bereik namelijk helemaal mooi voor natuur- en sportfotografen: 105-300mm.

Scherp van hoek tot hoek

De Sony FE 70-200mm f/4.0G OSS II heeft een mooie optische formule met 19 elementen in 13 groepen, waarvan 3 extra-lage-dispersie lenselementen, een AA-element, een Super ED-element en een asferisch element. Samen zorgen ze voor uitmuntende beeldkwaliteit met scherpte van hoek tot hoek, natuurlijke kleuren en een minimum aan lensfouten.

Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IIFraaie close-ups en macro’s

Dankzij z’n kortste scherpstelafstand van slechts 26cm schiet je fraaie close-ups. Mooi is ook dat hij geschikt is voor de teleconverters van Sony. Zo heb je met de 2.0x teleconverter niet alleen een ideale lens voor wildlife en vogels, maar ook voor macro-foto’s met een volledige 1:1 vergroting. Je legt de kleinste details vast van insecten en bloemen. Daarbij is de bokeh fraai zacht dankzij het afgeronde diafragma met 9 lamellen.

Snelle en nauwkeurige autofocus

Deze telezoom van Sony stelt zeer snel en precies scherp dankzij vier XD (Extreme Dynamic) Lineaire Motoren. De scherpstelling is vloeiend, snel en geluidloos, waardoor deze lens geschikt is voor zowel foto als video. Videografen krijgen een vloeiende en nauwkeurige controle over hun opnames. Handig voor filmers: je kunt het klikmechanisme van het diafragma uitschakelen, waardoor je het diafragma soepel en stil aanpast bij videotoepassingen.

Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IIWeerbestendige constructie

De Sony FE 70-200mm f/4.0G OSS II voelt zich ook thuis in barre omstandigheden. Het ontwerp is stof en vochtdicht en de rubberen bedieningsringen zorgen voor een betere hantering bij lage temperaturen. De multi-coating op het voorste lenselement gaat stof, vocht en vingerafdrukken tegen en zorgt ervoor dat het gemakkelijk schoon te maken is.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie
 • Reportagefotografie

Sony FE 70-200mm f/4 II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/4 II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/4 II op Kamera-express.nl >>

TIPA-award 2024 voor de Sony FE 70-200mm f/4 Macro G II

De Sony FE 70-200mm f/4 Macro G II heeft een begerenswaardige TIPA-award 2024 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste macro zoomlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IIProfessionele reviewers over de Sony FE 70-200mm f/4 II

De Sony FE 70-200mm f/4 Macro G II: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, oktobernummer 2023): Lichter en compacter dan z’n voorganger en mét 1:2 macromogelijkheid over het hele bereik. Dat zijn de troeven van deze telezoom van Sony. Zijn voorganger dateert van 10 jaar geleden. Hoe groot is de sprong voorwaarts?
  Het opvallendst is de nieuwe macro-mogelijkheid. Al is het geen echte macro (met een vergrotingsfactor van 1:1), een halve macro over het hele bereik is toch goed nieuws. Hierdoor schiet je fraaie close-ups zonder extra objectief mee te moeten zeulen. Ander goed nieuws: je kunt teleconverters gebruiken. Je bereik neemt toe en bovendien krijg je met een 2x teleconverter zelfs een 1:1 vergroting.
  Al is het geen GM-objectief, toch is de bouwkwaliteit erg goed, met veel bedieningselementen en een “bijna perfecte” afwerking. De vier XD lineaire scherpstelmotoren zorgen voor snelle autofocus, schrijft Erik. Ook werkt het objectief prima samen met de gezichts- en oogherkenning op Sony’s A-camera’s.
  Het nieuwe optische ontwerp moest de scherpte verbeteren. En dat is zeker gelukt. Ook het oudere model was volgens Erik heel scherp in het beeldmidden. Vooral in de hoeken is de progressie te merken. De bokeh is “behoorlijk fraai” met een mooie overgang van scherp naar onscherp. Het prijskaartje ligt wel een stuk hoger. Eindoordeel: het cijfer 8.8.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (Michel Mulder, oktobernummer 2023, full review): De Sony FE 70-200mm f/4 Macro G II is een ‘zeer complete telezoom’, als we de kop mogen geloven boven de review van Michel in Zoom.nl. Hij is niet alleen completer dan z’n voorganger, maar ook nog eens compacter. Presteert deze high-end telezoom ook goed?
  Compleet is hij zeker, met drie beeldstabilisatie-instellingen en fulltime handmatig overrulen van de autofocus. En belangrijk: de macro-functie. En de voorganger had al veel te bieden, met drie focus-lock-knoppen en een afneembare statiefgondel.
  Met de lichtere en compactere body is het niet al goud dat blinkt: je levert het interne zoomsysteem in en legt een fors hogere prijs neer. Maar de G-branding wijst op het semi-professionele karakter van deze lens.
  De bouwkwaliteit is dan ook dik in orde, en dat geldt ook voor de autofocus die razendsnel, precies en stil opereert. Ook de beeldkwaliteit mag er zijn: “Op alle zoomstanden levert het objectief scherpe en contrastrijke beelden met een mooie bokeh, ook in de macrostand.” De scherpte in de hoeken blijft wat achter bij volle opening en lensfouten kent hij ook, zoals lichtafval. Kortom: een “uiterst compleet objectief” met een prima beeldkwaliteit. Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.4.
 • Petapixel.com (Chris Niccolls, full review): De Sony 70-200mm f/4 G OSS II is volgens Chris een scherpe lens met uitstekende optische eigenschappen. “Hij is compact en lichtgewicht met een robuuste bouwkwaliteit. Onscherpe gebieden worden prachtig weergegeven en de lens stelt snel scherp op die gebieden.”
  Klap op de vuurpijl is volgens Chris dat het tegelijk een degelijke close-up macrolens is met een goede werkafstand en beeldstabilisatie om de opnamen stabiel te houden. “Wat is er niet om lief te hebben?”
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Veel professionele en enthousiaste fotografen beschouwen een 70-200 mm f/2.8-lens als de enige zoomlens die ze 'moeten hebben', schrijft Chris. Maar geldt dat ook voor jou? Chris: “Als je geen brandende behoefte hebt aan die extra f/stop, levert deze f/4-lens spectaculaire beeldkwaliteit en allround prestaties, verpakt in een relatief compacte en lichtgewicht maar toch robuuste constructie, voor iets meer dan de helft van de prijs.”
  Mooi is dat hij tegelijk 0.5x macrovergroting toevoegt voor extreme close-ups. “Al met al is de Mark II uitvoering van deze Sony-lens een knaller. Vergeleken met het origineel is hij beter, sneller en biedt hij meer!” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IIPcmag.com (Jim Fisher, full review): Professionele fotografen en videoproducenten kunnen de aanschaf van de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II misschien verantwoorden, maar enthousiaste fotografen kunnen behoorlijk wat besparen door te kiezen voor de eveneens uitstekende FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II, schrijft Jim.
  Deze telezoom heeft een lichtere constructie en betere close-upmogelijkheden. En dat maakt een klein verlies aan lichtopvangcapaciteit ruimschoots goed. Kijk je naar de alternatieven, dan is de Sony 70-200mm f/4 volgens Jim ook duidelijk beter dan de Tamron 70-180mm f/2.8 Di III VXD, die geen beeldstabilisatie heeft.
  Kortom: een uitzonderlijke telezoom die scherpe foto's maakt, dichtbij scherpstelt voor macro-opnamen en werkt met teleconverters. Eindoordeel: Editor’s Award met 4.5 van de 5 sterren.
 • Amateurphotographer.com (Joshua Waller, full review): Met de Sony FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II bespaar je flink wat geld ten opzichte van de f/2.8-optie van Sony. Tegelijk is hij weer flink duurder dan z’n voorganger. Maar de beeldkwaliteit van deze telezoom is volgens Joshua van de hoogste kwaliteit, met scherpe, gedetailleerde beelden over het hele zoombereik. Zoals verwacht worden alle optische problemen verholpen, dankzij de ingebouwde cameracorrectie.
  Voor wie de vorige versie van deze lens heeft, is er volgens Joshua misschien te weinig reden om te upgraden, tenzij je een betere autofocus wilt. Maar wie nog geen 70-200mm-lens heeft, hoeft niet te twijfelen.
  Indrukwekkende macromogelijkheden maken deze lens nóg veelzijdiger, schrijft Joshua. “Het compacte formaat en het lichte gewicht maken hem een genot om te gebruiken. De beeldkwaliteit is hoog en de constructie is solide.” Vooral de combinatie van alle sterke punten maakt deze lens waarschijnlijk tot een extreem populaire keuze voor Sony-fotografen, aldus Joshua. Eindoordeel: Gold Award met 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Dit is volgens John een lens die een breed scala aan fotografen zal aanspreken. Je kunt ermee fotograferen in de natuur, maar hij is ook perfect voor reizen, sport, dieren in het wild, landschappen, portretten. En als bonus: je kunt er ook macro’s mee schieten.
  De macrofocus is daarbij volgens John geen ‘gimmick’, maar een integrale en uiterst nuttige bonus voor een toch al fijne lens. Verschil tussen deze en de snellere f/2.8-versie is er weliswaar, maar het scheelt niet veel en de prijs ligt aanzienlijk lager. “Dit is misschien geen G Master-optiek, maar het is desalniettemin een zeer fijne telezoom en absoluut in staat om topklasse resultaten te produceren.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IIPhotographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Sony FE 70-200mm f/4 G OSS II is in bijna elk opzicht beter dan z’n voorganger, schrijft Mark. “Met snellere autofocus, veel kortere scherpstelafstand en macro-vergroting van halve grootte, meer externe bedieningselementen, volledige compatibiliteit met teleconverters en een lichtere en kortere constructie is dit een geweldig alternatief voor Sony's grotere, zwaardere en meer dure f/2.8-optiek.”
  De beeldkwaliteit is zeer goed, met maar weinig lensfouten. De scherpte in het midden van het beeld is uitstekend, bijna over het hele diafragma- en zoombereik. Zelfs wijd open op f/4 presteert hij goed, hoewel je iets moet diafragmeren om vergelijkbare kwaliteit aan de beeldranden te krijgen.
  De autofocus is zeer snel en stil. Daarbij heeft hij zeer intuïtieve handmatige scherpstelling, nog effectievere ingebouwde beeldstabilisatie en uitstekende bouwkwaliteit.
  De enige echte nadelen zijn volgens John de veel hogere prijs dan het origineel uit 2014. Maar de Mark II-versie biedt zoveel verbeteringen dat de prijsstijging gerechtvaardigd is. Ander nadeel is de constante f/4-diafragma in plaats van f/2.8.
  Stap je over die kleine nadelen heen, dan heb je met de Sony FE 70-200mm f/4 G OSS II “een meer betaalbare maar nog steeds hoogwaardige telezoomlens die perfect geschikt is voor reizen, sport en zelfs natuurfotografie dankzij de nieuwe macromogelijkheden.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IICameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony FE 70-200mm f/4 G OSS II is volgens Gordon een update van een van de oudste fullframe lenzen in de spiegelloze line-up. Tussen deze lens en z’n voorganger zit bijna een decennium. En dat is te merken: de Mark II is scherper in de uiterste hoeken bij grote diafragma's, stelt sneller scherp en ondersteunt focus-breathing-compensatie op de nieuwste body's.
  Gordon: “De twee belangrijkste upgrades zijn: aanzienlijk dichterbij scherpstellen, met een vergroting van 0,5x over het hele bereik, plus compatibiliteit met teleconverters, waardoor die reproductie wordt verdubbeld tot 1:1 en je bereik tot 400mm.”
  De Sony FE 70-200mm f/4 G OSS II heeft wel een uitschuifbare tube. Dat is volgens Gordon een tweesnijdend zwaard. “Je kunt het zeker in een kleinere tas persen, misschien zelfs staand, maar velen zullen begrijpelijkerwijs bezorgd zijn over de afdichting, en alleen de tijd zal leren of het net zo robuust is tegen de elementen als zijn niet-uitschuifbare voorganger.”
  Hoe dan ook levert de 70-200 f/4 G II uitstekende prestaties over de hele linie in Gordons tests. Hij is dan ook gemakkelijk aan te bevelen. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Zoom.nl (full review): De verbeterde Sony FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II is duurder dan zijn voorganger. Ook is het jammer dat zoomen niet meer intern gaat. “Daar staat tegenover dat dit een uiterst compleet objectief is, dat een prima beeldkwaliteit levert voor het geld. De verbeteringen worden waargemaakt.”
 • Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IIThe-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Sony FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II vult volgens Brya een belangrijke niche in het Sony-assortiment, met een superhandig telezoombereik en een constant maximaal diafragma van f/4. De lens is kwalitatief hoogwaardig en heeft weerbestendige afdichting. Daarbij is hij redelijk compact en weliswaar niet goedkoop, maar wel aanzienlijk goedkoper dan de FE 70-200mm f/2.8 II.
  Deze telezoom presteert uitstekend op alle vlakken. De autofocus is snel, stil en nauwkeurig. De optische kwaliteit is geweldig, en hij levert zeer scherpe beelden. De beeldstabilisatie is ook al erg goed en vergroot de mogelijkheden van deze lens bij weinig licht.
  Bijzonder waardevol noemt Bryan het feit dat deze lens scherpstelt tot een maximale vergroting van 0.5x over het gehele brandpuntsafstandsbereik. Daardoor kun je je speciale macrolens thuislaten en close-ups maken die anders onmogelijk zouden zijn.
  Kortom: “En hoogwaardige, goed presterende telezoomlens die je comfortabel langere tijd kunt dragen en die een bescheiden prijskaartje heeft.”
 • Dustinabbott.com (fotograaf Dustin Abbott, full review): De Sony FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II werkt zo goed dat zelfs als je hem niet nodig hebt, je je afvraagt of je hem toch niet moet aanschaffen. De lens heeft weinig gebreken en een lange lijst met sterke punten, schrijft Dustin. “Ik ben dol op de verpakking, de veelzijdigheid en uiteraard de macromogelijkheden.”
  Dit is ook een zeer veelzijdige lens, die je zeker ook kunt inzetten als landschapslens. “De meeste mensen denken dat groothoeklenzen voor landschappen zijn, maar vaak werken de ‘grote scènes’ eigenlijk beter met een telelens. De mogelijkheid om gebruik te maken van de verschillende brandpuntsafstanden die hier beschikbaar zijn, samen met de geweldige details, het contrast en de kleur, maakt dit een echt geweldige landschapslens, en vooral omdat hij vrij gemakkelijk in te pakken is.”
  Veel fotografen krijgen met de FE 70-200mm f/4 Macro G OSS II veel lens voor hun geld. “Hij is veel betaalbaarder dan de ongelooflijke maar ook ongelooflijk dure FE 70-200mm f/2.8 GM II, waardoor hij voor veel fotografen een realistischer telezoom zal zijn.”
  De nieuwste lenzen van Sony zijn volgens Dustin de beste lenzen die hij ooit heeft getest. Daardoor zijn de nieuwe releases een genot om tijd mee door te brengen als reviewer, schrijft hij. “Hetzelfde geldt voor wie de SEL70200G II bezit. Hij is fantastisch.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): Er zullen volgens Angela altijd fotografen zijn die de allerbeste lenzen willen en een zo groot mogelijk diafragma nodig hebben. Maar de Sony FE 70-200mm f/4 G OSS II is ook erg aanlokkelijk. “Hij is aantrekkelijk compact en weegt maar 794 gram. De prijs is een stuk lager dan die van de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II, en hij levert beelden van uitstekende kwaliteit.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (Chris Gampat, full review): Chris is zeer enthousiast over deze Sony 70-200mm f/4 II. Het is een lekker kleine lens die ook licht van gewicht is. Daardoor wordt je blij van werken met deze lens. “Misschien wel het meest misleidende aan deze Sony is het feit dat het ook een semi-macrolens is. Hoewel op macroafstanden de beeldstabilisatie niet zo effectief is. Deze lens vertoont ook weerbestendigheid en snelle scherpstelling.” Over het geheel genomen heeft Sony zeer goed werk verricht met deze lens. Eindoordeel: Editor’s Choice Award.
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): Deze telezoom van Sony biedt verbeteringen die dit objectief veelzijdiger maken dan zijn voorganger, schrijft Jan Paul. Hij biedt nu bijna alles wat je van een 70-200mm f/4 zou mogen verwachten. Het enige dat nog ontbreekt is een (klikloze) diafragmaring, die de f/2.8 GM-versie wel heeft.
  Vergeleken met de 70-200mm f/4 van Canon is deze Sony iets groter, maar hij heeft wel de mogelijkheid om teleconverters te gebruiken. De macrostand is volgens Jan Paul superhandig: je hebt altijd een macro bij je, zonder de telezoom thuis te laten. “De prijs is niet mals, dat is dan het enige waar je even overheen moet stappen om zo’n bijna perfecte telezoom te krijgen.”
 • PetaPixel (Chris en Jordan, video-review): Volgens Chris en Jordan is deze Sony telezoomlens een enorme verbetering ten opzichte van het origineel. In hun video-review laten zij zien dat hij verbeterde autofocus en indrukwekkende close-upprestaties heeft. Echt even kijken als je deze lens op het oog hebt!
  Benieuwd naar deze video-review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Sony FE 70-200mm f/4 II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/4 II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/4 II op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IIBelangrijkste kenmerken van de Sony FE 70-200mm f/4 II

 • Uitstekende beeldkwaliteit: lid van de fameuze G-serie van Sony
 • Veelzijdig: schiet portretten met een zachte bokeh, natuur- en macro-beelden
 • Draagbaar: lichtgewichte en compacte constructie
 • Lichtsterk: maximaal diafragma van f/4.0 over het hele bereik
 • Tegen trillingen: optische beeldstabilisatie aan boord
 • Mooie bokeh: afgerond 9-blads diafragma
 • Fraaie close-ups: macrofuncties voor het scherpstellen op korte afstanden
 • Voor fotografen en filmmakers: losklikbare diafragmaring
 • Handig: handmatige en automatische scherpstelling
 • Snel scherp: XD lineaire scherpstelmotoren
 • Goed uitgerust: focusvergrendelingsknop
 • Professioneel: intern scherpstelmechanisme
 • Robuust gebouwd: stof- en vochtbestendige constructie

Sony FE 70-200mm f/4 II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/4 II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/4 II op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony FE 70-200mm f/4 II

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony FE 70-200mm f/4 Macro G II door Chris en Jordan van PetaPixel (9:09 minuten). Volgens hen is deze Sony telezoomlens een enorme verbetering ten opzichte van het origineel. Hij heeft verbeterde autofocus en indrukwekkende close-upprestaties. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 70-200mm f/4 II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/4 II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/4 II op Kamera-express.nl >>

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Heel veel lichtsterke telezoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lichtsterke telezoomlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 600mm f/4.0 GM OSSSony EJaSupertele1399998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 300mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele669995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.4 GMSony EJaStandaard184994/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaPortret199995/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy