Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | Reviews & Tests

De Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II is een professionele telezoomlens voor je fullframe Sony systeemcamera. Hij heeft een lekker snel maximaal diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik. Deze telezoom is bijzonder lichtgewicht en biedt ultieme beeldkwaliteit. “Dankzij topprestaties houdt deze lens gelijke tred met de nieuwste camera’s.” Winnaar TIPA-award 2022. EISA-award: Beste telezoomlens. Alle belangrijke reviews!

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IILichtsterke telezoomlenzen: favoriet bij de professional

Lichtsterke telezoomlenzen zijn geliefd bij professionele fotografen. Naast de 24-70mm ‘werkpaarden van de fotograaf’ zijn dit de meest gebruikte objectieven van de professional. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II, die in december 2021 op de markt is gekomen.

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II

Brandpuntsafstand: 70-200mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 1.045gr | Lengte x diameter: 200 x 88mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 40cm | Vergrotingsfactor: 0.3x | Filtermaat: 77mm | Release datum: december 2021 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Kamera-express.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IIDeze Sony-lens in het kort

De Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II is een schitterende telezoom uit de vermaarde G Master-serie. Deze serie biedt objectieven van professionele kwaliteit, uiteraard met een bijbehorend prijskaartje. Deze lichtsterke telezoom van Sony is een bijzondere: hij is zeer lichtgewicht maar heeft wel een snel diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik.

Uitzonderlijk lichtgewicht

Vind je een ruime kilo nog best zwaar? Vergelijk hem dan eens met soortgelijke telezooms voor DSLR’s, die veel zwaarder zijn. Voorganger Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS was ook een heel stuk zwaarder. En ook de Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR voor de fullframe systeemcamera’s van Nikon weegt liefst vier ons meer. Deze Sony is dus echt een uitzonderlijke lichtgewicht, zelfs nog een tikkeltje lichter dan de Canon RF 70-200mm f/2.8. Een enorme prestatie van Sony.

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IIUltieme beeldkwaliteit, minimale fouten

De Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II heeft een geavanceerde optiek met een XA-element, twee ED-elementen, twee Super ED-elementen en een nieuw ontwikkeld ED-asferisch element. De Nano AR Coating II minimaliseert interne reflecties, ghosting en flare bij moeilijke lichtomstandigheden. Alles bij elkaar zorgt dit voor ultieme beeldkwaliteit en een hoge resolutie over het gehele beeld.

Zeer fraaie bokeh

Het cirkelvormige diafragma met elf bladen zorgt voor een ronde en zachte bokeh. De achtergrondonscherpte is bijzonder fraai, waardoor hij uiterst geschikt is voor sport, wildlife en portretten.

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISnelle én stille autofocus

De autofocus is dankzij vier XD Lineaire motoren snel, nauwkeurig en stil. En de autofocus werkt niet alleen perfect bij stilstaande onderwerpen, ook in tracking is deze telezoom een echt G Master. Mede daardoor is hij ook uitstekend inzetbaar voor filmen. De autofocus levert bij video soepele, snelle en continue prestaties. De focus breathing is minimaal.

Robuust ontwerp

Uiteraard is deze G Master uitstekend uitgerust met bedieningselementen. Het stof- en vochtbestendige ontwerp maken de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II ideaal voor gebruik in uitdagende omstandigheden. Echt een lens voor professionals en serieuze amateurs.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie
 • Reportagefotografie

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Kamera-express.nl >>

TIPA-award 2022 voor de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II

De Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II heeft een begerenswaardige TIPA-award 2022 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste telezoomlens voor fullframe’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

EISA-award 2022-2023 voor de Sony FE 70-200mm

De Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II heeft een prestigieuze EISA-award 2022-2023 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is deze Sony de ‘Beste telezoomlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II(Professionele) reviewers over de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II

De Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, full review, maartnummer 2022): Uiterlijk lijkt de nieuwe lichtsterke telezoom sterk op z’n voorganger. Toch is het ontwerp volledig nieuw, zowel optisch als mechanisch. En dat maakt hem – onder andere – veel lichter: liefst 435 gram. En daarmee is het de lichtste lens in z’n klasse.
  Sterk punt van de voorganger was z’n razendsnelle autofocus. Hoe zit dat bij de nieuweling? Met de vier lineaire motoren, versus twee van de voorganger, is de Mark II tot vier keer sneller, en ook de tracking is 30% verbeterd. Erik merkte dat ook echt op z’n testcamera. de Sony A7R IV. En Real Time Tracking en oog-AF werken zoals je zou verwachten.
  Mooi is ook z’n close-fcous van slechts 40cm (bij 70mm), met een maximale vergroting van 0.3x, waardoor je mooie close-ups kunt schieten.
  De beeldkwaliteit is zeer hoog bij open diafragma. En zelfs de hoeken blijven zeer goed, iets wat de voorganger niet voor elkaar kreeg.
  De Sony FE 70-200mm GM OSS II is kortom op vrijwel alle punten verbeterd. Hij is lichter, sneller en optisch beter. Wel is het prijskaartje stevig, ook vergeleken met de concurrentie. Eindoordeel: predicaat Super met het cijfer 9.
 • Amateurphotographer.co.uk (Joshua Waller, full review): Sony beloofde met de FE 70-200mm GM OSS II een buitengewoon goede lens. En Sony levert volgens Joshua een buitengewoon goede lens. Hij presteert uitzonderlijk goed en levert scherpe beelden over het hele zoombereik. “Je krijgt prachtige bokeh en achtergrondonscherpte, maar ook scherpe details, en in combinatie met een snel en betrouwbaar scherpstelsysteem maak je keer op keer indrukwekkende opnamen.”
  De lens is ook indrukwekkend bestand tegen overstraling, zelfs bij fotograferen met de zon in het beeld. Mooi zijn de extra bedieningselementen en functies, waaronder een diafragmaring, extra schakelaars voor diafragmaklik, directe handmatige scherpstelling en nog meer. Dankzij het nieuwe optische ontwerp is het gewicht toch lager dan dat van de voorganger. Hij is goed weerbestendige afgedicht, zodat je er ook mee op pad kunt als het weer tegenzit.
  Voor wie de originele Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS in bezit heeft is er wellicht te weinig reden om te upgraden. Maar voor alle anderen is de nieuwe versie een uitstekende keuze. Eindoordeel: Goud Award met 5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (James Abbott, full review): De Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II is volgens James “een indrukwekkende upgrade ten opzichte van zijn voorganger in termen van algehele beeldkwaliteit en snelheid van autofocus. Het meest indrukwekkend is daarbij de enorme gewichtsreductie van 435g.”
  Dat maakt deze Sony de lichtste lens in zijn soort die momenteel verkrijgbaar is. “Als een werkpaardlens zal het ongetwijfeld een hit worden bij professionals, al betekent dat wel dat er een flink prijskaartje aan hangt.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Deze Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II staat volgens Mark duidelijk een stap boven zijn voorganger in vrijwel elk opzicht. Hij heeft grotere scherpte, aangenamere bokeh-effecten, snellere autofocus, verbeterde weersbestendigheid, een kortere scherpstelafstand, meer bedieningselementen en niet te vergeten een veel lichtere constructie. Dit is dus de best mogelijke 70-200mm-lens die Sony kon maken.
  De scherpte in het beeldmidden is uitstekend over vrijwel het hele diafragma en zoombereik. De vervorming en lichtafval zijn goed onder controle. En de bokeh is merkbaar mooier dan dat van z’n voorganger. Hij heeft wel iets overstraling als je direct in de zon fotografeert. Maar qua beeldkwaliteit zijn er verder geen minpunten te bespeuren.
  De autofocus is zeer snel en betrouwbaar. En voor videografen belangrijk: je kunt de diafragmaring losklikken. Voor alle fotografen en videografen is het heel mooi dat hij zoveel lichter is dan z’n voorganger. Hij heeft weliswaar hetzelfde formaat, maar kent een gewichtsbesparing van maar liefst 29%. Het enige echte nadeel is de hoge prijs, maar die is volgens Mark wel gerechtvaardigd. Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Camera's zijn steeds veeleisender geworden en hebben steeds scherpere optica nodig, aldus John. Mede daardoor zijn ook de lenzen steeds beter geworden. “Er kan geen beter voorbeeld zijn dan deze nieuwe Sony-lens. Hij is sneller, lichter, compacter en met hogere prestaties dan wat al een werkelijk voortreffelijke lens was.”
  En al dat moois krijgen we in een van de waardevolste brandpunten voor professionals en serieuze amateurs: de 70-200mm-lens, die zo veelzijdig is en portretten, architectuur, close-ups van bloemen, close-ups van sporten, landschappen, dieren en vele andere mogelijkheden dekt. Dat alles is verpakt in een gebruiksvriendelijk pakket. “Een krachtig aanbod.” John geeft dan ook de hoogste score. Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Imaging-resource.com (Jeremy Gray, initial review): Jeremy vond in zijn uitgebreide testen weinig om níet van te houden aan deze Sony 70-200mm f/2.8 GM OSS II. Deze veelzijdige lens levert uitstekende beeldkwaliteit en scherpte. Zelfs bij open diafragma is hij ragscherp. De autofocus is ook uitstekend: snel, stil en precies. Mooi is dat je met deze Sony ook prachtige close-ups kunt schieten, want je kunt erg dicht bij je onderwerp komen.
  Jeremy: “Het is een fantastisch objectief. De uitstekende prestaties hebben een hoge prijs, maar die staat wel in verhouding tot de prijs van zijn concurrenten.” Kies je voor deze lens, dan is je geld goed besteed.
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): De Sony 70-200mm f/2.8 G Master OSS II is volgens Ryan ‘een telezoom met de prestaties van een prime-lens’. Met de 65e E-mount lens heeft Sony kortom weer een winnaar neergezet. Vergeleken met de voorganger is de autofocus aanzienlijk beter. Ook de bediening heeft welkome verbeteringen en aanvullingen gekregen, in de vorm van de Full Time DMF-besturing (DMF = direct manual focus) en een fysieke diafragmaring. Opmerkelijk: de lens is op alle punten beter dan z’n voorganger, maar hij is bijna een pond lichter.
  Is de nieuwe versie het waard om te upgraden als je de originele Sony 70-200mm f/2.8 G Master OSS hebt? Volgens Ryan wel: “Het origineel is vijf jaar op de markt. In die tijd is er een ongelofelijke ontwikkeling geweest op het gebied van camera’s en objectieven. Deze update brengt het systeem in evenwicht. Dankzij topprestaties houdt deze lens gelijke tred met de nieuwste camera’s.”
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De 70-200mm f/2.8-lenzen staan volgens Bryan altijd bovenaan de bestsellerlijsten. Die populariteit is niet voor niets: het zoombereik is zeer veelzijdig, en de constante lichtsterkte voegt daar nog waarde aan toe. Ook biedt hij flinke tele, waarbij je nog goed vanuit de hand kunt fotograferen. Professionals gebruiken ze, maar zeker ook serieuze amateurs.
  Daarom zijn er ook zoveel 70-200 mm f/2.8-lenzen verschenen. Maar er zijn er maar weinig die te vergelijken zijn met de kenmerken en prestaties van deze Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II. Deze telezoom is volgens Bryan in alle opzichten uitstekend.
  “Deze volledig uitgeruste lens produceert een uitstekende beeldkwaliteit en heeft een G Master-bouwkwaliteit, hoogwaardige autofocus, optische beeldstabilisatie en een ongelooflijk brede inzetbaarheid.” Kortom: een onmisbare lens in de kits van Sony-fotografen.
 • Thephoblographer.com (full review): Sony-fotografen zullen volgens de reviewer dol zijn op deze lens omdat hij scherpe, technisch mooie beelden levert. De beelden zijn scherp, met ietwat zachtheid aan de beeldenranden. De kleuren zijn nauwkeurig. De autofocus kan zelfs de Sony A9 bij goed licht bijhouden. Hij is goed weerbestendig afgedicht en hij heeft ook nog een laag gewicht. “Deze lens is een genot om te gebruiken.”
  Mooi is verder de toevoeging van een speciale diafragmaring. Ontwerp, autofocusprestaties en de scherpte zijn merkbaar verbeterd ten opzichte van het origineel. Hij wordt nog veelzijdiger dankzij de compatibiliteit met Sony’s teleconverters.
  Toch gaat het voor sommige fotografen niet zozeer om technische perfectie, maar om karakter. En karakter heeft deze lens volgens de reviewer veel minder. “Dat wil niet zeggen dat je met deze lens geen creatieve beelden of karakter kunt krijgen. De bokeh is bijvoorbeeld fantastisch en je kunt ook karakter krijgen door de mix van scherpte en onscherpe achtergronden. Maar die creativiteit zal meer komen door belichting en compositie dan door lensflare.” Toch zal dit de meeste Sony-fotografen niet afschrikken. Er zit nog een nadeel aan zoveel technische grootsheid: het hoge prijskaartje. Toch is het eindoordeel hoog: Editor’s Choice Award met 5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony FE 70-200mm f/2.8 GM II is niet alleen de telezoomlens met de beste kwaliteit voor de Sony systeemcamera’s, maar misschien wel de beste telezoom op de markt, aldus Gordon. “De voorganger presteerde al uitstekend, maar had wat zachte hoeken op 70mm, vrij sterke focus breathing en een fors gewicht.” Alledrie deze problemen heeft Sony aangepakt in deze Mark II.
  De lens is haarscherp over het hele beeld en over het hele brandpuntbereik, zelfs wijd open bij f/2.8. Focus breathing is vrijwel verleden tijd. En hij is ook nog eens een derde lichter dan de voorganger, en dan gaat het om een forse besparing van bijna een halve kilo. “En dat merk je na een dag schieten tijdens een bruiloft, een wedstrijd of een natuurwandeling.”
  Gordon heeft deze Sony-lens ook vergeleken met de Canon RF 70-200mm f/2.8, eveneens een zeer lichte telezoom die nog iets compacter is. De Canon is zeker ook een uitstekende lens, met veel scherpte. Toch heeft de Sony veel voordelen: hij heeft minder last van focus breathing, heeft hij een kortere scherstelafstand en stelt hij sneller scherp. “Hoewel ik het heerlijk vind om de Canon-lens in een kleinere tas te kunnen persen, presteert de Sony optisch beter.” Eindoordeel: Very Highly Recommended.
 • Camerastuffreview.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II GM is volgens Jan Paul op vrijwel alle punten beter dan de oude 70-200mm. “Lichter, sneller en optisch verbeterd.” Het prijskaartje ligt weliswaar hoog, maar is wel gelijk aan dat van het vorige model. “Wie het beste wil hebben voor zijn Sony camera’s of wanneer je ook gebruik wilt kunnen maken van teleconverters, dan is dit de telezoom die je moet hebben.”
 • DPReview TV (Chris en Jordan, videoreview): Chris en Jordan hebben opnieuw op de dag van de presentatie van deze nieuwe toplens een videoreview op YouTube gezet. Ze gaan in op alle aspecten van deze lens: scherpte, bokeh, autofocus. Ook nemen ze mogelijke lensfouten onder de loep, zoals flare, ghosting en chromatische aberratie.
  Deze Mark II-versie presteert volgens hen een stuk beter dan de voorganger en doet de titel ‘G Master’ eer aan. Op alle genoemde fronten – scherpte, bokeh, autofocus, lensfouten – is verbetering duidelijk merkbaar. Een prestatie van formaat als je bedenkt dat deze Mark II zo’n vier ons lichter is. Chris: “Dit is de Sony-telezoom die we altijd al wilden hebben. Hij is zeer concurrerend ten opzichte de telezooms van Nikon, Canon en Panasonic.”
  Benieuwd naar deze videoreview? Bekijk hem onderaan deze pagina en je weet alles ;)

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IIBelangrijkste kenmerken van de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II

 • Hoogwaardige telezoom: professionele lens uit de fameuze Sony G Master-serie
 • Professioneel: intern zoomsysteem, schuift niet uit bij het zoomen
 • Fenomenale scherpstelling: dankzij zwevend intern scherpstelsysteem
 • Snel, stil en precies: 4 XD Lineaire Motoren voor snelle, nauwkeurig en stille autofocus en tracking
 • Perfecte beeldkwaliteit: Nano AR Coating II en Fluorine coating
 • Nog meer telebereik: compatibel met teleconverters Sony FE 1.4x en FE 2.0x
 • Schitterende bokeh: cirkelvormig diafragma met 11 bladen
 • Vibratiereductie: Optical SteadyShot II beeldstabilisatie
 • Close focus: minimale scherpstelafstand van slechts 40cm
 • Robuust ontwerp: stof- en spatwaterdichte behuizing

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II door Chris en Jordan van DPReview TV (8:29 minuten). Deze Mark II-versie presteert volgens hen nog een stuk beter dan de voorganger en doet de titel ‘G Master’ eer aan. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Kamera-express.nl >>

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Heel veel lichtsterke telezoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lichtsterke telezoomlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 600mm f/4.0 GM OSSSony EJaSupertele1399998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 300mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele669995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.4 GMSony EJaStandaard184994/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaPortret199995/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy