Black Friday bij Kamera-express.nl

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II | Reviews & Tests

Wat is de beste telezoomlens voor je fullframe Sony systeemcamera? De Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II is een professionele zoomlens met een maximaal diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik. Deze lichtsterke telezoom is bijzonder lichtgewicht en biedt ultieme beeldkwaliteit. Alle belangrijke reviews zet ik straks weer voor je op een rij!

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IILichtsterke telezoomlenzen: favoriet bij de professional

Lichtsterke telezoomlenzen zijn geliefd bij professionele fotografen. Naast de 24-70mm ‘werkpaarden van de fotograaf’ zijn dit de meest gebruikte objectieven van de professional. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II, die in december 2021 op de markt komt.

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II

Brandpuntsafstand: 70-200mm | Maximaal diafragma: f/2.8 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 1.045gr | Lengte x diameter: 200 x 88mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 40cm | Vergrotingsfactor: 0.3x | Filtermaat: 77mm | Release datum: december 2021 | Verwachte Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.999 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Kamera-express.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IIDeze Sony-lens in het kort

De Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II is een schitterende telezoom uit de vermaarde G Master-serie. Deze serie biedt objectieven van professionele kwaliteit, uiteraard met een bijbehorend prijskaartje. Deze lichtsterke telezoom van Sony is een bijzondere: hij is zeer lichtgewicht maar heeft wel een snel diafragma van f/2.8 over het hele zoombereik.

Uitzonderlijk lichtgewicht

Vind je een ruime kilo nog best zwaar? Vergelijk hem dan eens met soortgelijke telezooms voor DSLR’s, die veel zwaarder zijn. Voorganger Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS was ook een heel stuk zwaarder. En ook de Nikon Z 70-200mm f/2.8 S VR voor de fullframe systeemcamera’s van Nikon weegt liefst vier ons meer. Deze Sony is dus echt een uitzonderlijke lichtgewicht, zelfs nog een tikkeltje lichter dan de Canon RF 70-200mm f/2.8. Een enorme prestatie van Sony.

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IIUltieme beeldkwaliteit, minimale fouten

De Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II heeft een geavanceerde optiek met een XA-element, twee ED-elementen, twee Super ED-elementen en een nieuw ontwikkeld ED-asferisch element. De Nano AR Coating II minimaliseert interne reflecties, ghosting en flare bij moeilijke lichtomstandigheden. Alles bij elkaar zorgt dit voor ultieme beeldkwaliteit en een hoge resolutie over het gehele beeld.

Zeer fraaie bokeh

Het cirkelvormige diafragma met elf bladen zorgt voor een ronde en zachte bokeh. De achtergrondonscherpte is bijzonder fraai, waardoor hij uiterst geschikt is voor sport, wildlife en portretten.

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISnelle én stille autofocus

De autofocus is dankzij vier XD Lineaire motoren snel, nauwkeurig en stil. En de autofocus werkt niet alleen perfect bij stilstaande onderwerpen, ook in tracking is deze telezoom een echt G Master. Mede daardoor is hij ook uitstekend inzetbaar voor filmen. De autofocus levert bij video soepele, snelle en continue prestaties. De focus breathing is minimaal.

Robuust ontwerp

Uiteraard is deze G Master uitstekend uitgerust met bedieningselementen. Het stof- en vochtbestendige ontwerp maken de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II ideaal voor gebruik in uitdagende omstandigheden. Echt een lens voor professionals en serieuze amateurs.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Sportfotografie
 • Wildfotografie
 • Reportagefotografie

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Kamera-express.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €400 cashback op Sony camera’s en lenzen!

Je ontvangt tijdelijk tot maar liefst €400 cashback op Sony camera’s en lenzen tijdens de Sony Winter Cashback. Deze actie duurt tot en met 15 januari 2022. Benieuwd?

Deze actie bij CameraNU.nl >>

 

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II(Professionele) reviewers over de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II

De Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II: hoe scoort hij bij de reviewers? Uiteraard zijn er nog geen reviews, het objectief komt pas in december 2021 op de markt. Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Amateurphotographer.co.uk (Joshua Waller, full review): Sony beloofde met de FE 70-200mm GM OSS II een buitengewoon goede lens. En Sony levert volgens Joshua een buitengewoon goede lens. Hij presteert uitzonderlijk goed en levert scherpe beelden over het hele zoombereik. “Je krijgt prachtige bokeh en achtergrondonscherpte, maar ook scherpe details, en in combinatie met een snel en betrouwbaar scherpstelsysteem maak je keer op keer indrukwekkende opnamen.”
  De lens is ook indrukwekkend bestand tegen overstraling, zelfs bij fotograferen met de zon in het beeld. Mooi zijn de extra bedieningselementen en functies, waaronder een diafragmaring, extra schakelaars voor diafragmaklik, directe handmatige scherpstelling en nog meer. Dankzij het nieuwe optische ontwerp is het gewicht toch lager dan dat van de voorganger. Hij is goed weerbestendige afgedicht, zodat je er ook mee op pad kunt als het weer tegenzit.
  Voor wie de originele Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS in bezit heeft is er wellicht te weinig reden om te upgraden. Maar voor alle anderen is de nieuwe versie een uitstekende keuze. Eindoordeel: Goud Award met 5 van de 5 sterren.
 • Imaging-resource.com (Jeremy Gray, initial review): Jeremy vond in zijn uitgebreide testen weinig om níet van te houden aan deze Sony 70-200mm f/2.8 GM OSS II. Deze veelzijdige lens levert uitstekende beeldkwaliteit en scherpte. Zelfs bij open diafragma is hij ragscherp. De autofocus is ook uitstekend: snel, stil en precies. Mooi is dat je met deze Sony ook prachtige close-ups kunt schieten, want je kunt erg dicht bij je onderwerp komen.
  Jeremy: “Het is een fantastisch objectief. De uitstekende prestaties hebben een hoge prijs, maar die staat wel in verhouding tot de prijs van zijn concurrenten.” Kies je voor deze lens, dan is je geld goed besteed.
 • Petapixel.com (Ryan Mense, full review): De Sony 70-200mm f/2.8 G Master OSS II is volgens Ryan ‘een telezoom met de prestaties van een prime-lens’. Met de 65e E-mount lens heeft Sony kortom weer een winnaar neergezet. Vergeleken met de voorganger is de autofocus aanzienlijk beter. Ook de bediening heeft welkome verbeteringen en aanvullingen gekregen, in de vorm van de Full Time DMF-besturing (DMF = direct manual focus) en een fysieke diafragmaring. Opmerkelijk: de lens is op alle punten beter dan z’n voorganger, maar hij is bijna een pond lichter.
  Is de nieuwe versie het waard om te upgraden als je de originele Sony 70-200mm f/2.8 G Master OSS hebt? Volgens Ryan wel: “Het origineel is vijf jaar op de markt. In die tijd is er een ongelofelijke ontwikkeling geweest op het gebied van camera’s en objectieven. Deze update brengt het systeem in evenwicht en biedt topprestaties om gelijke tred te houden met de nieuwste camera's.”
 • DPReview TV (Chris en Jordan, videoreview): Chris en Jordan hebben opnieuw op de dag van de presentatie van deze nieuwe toplens een videoreview op YouTube gezet. Ze gaan in op alle aspecten van deze lens: scherpte, bokeh, autofocus. Ook nemen ze mogelijke lensfouten onder de loep, zoals flare, ghosting en chromatische aberratie.
  Deze Mark II-versie presteert volgens hen een stuk beter dan de voorganger en doet de titel ‘G Master’ eer aan. Op alle genoemde fronten – scherpte, bokeh, autofocus, lensfouten – is verbetering duidelijk merkbaar. Een prestatie van formaat als je bedenkt dat deze Mark II zo’n vier ons lichter is. Chris: “Dit is de Sony-telezoom die we altijd al wilden hebben. Hij is zeer concurrerend ten opzichte de telezooms van Nikon, Canon en Panasonic.”
  Benieuwd naar deze videoreview? Bekijk hem onderaan deze pagina en je weet alles ;)

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IIBelangrijkste kenmerken van de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II

 • Hoogwaardige telezoom: professionele lens uit de fameuze Sony G Master-serie
 • Professioneel: intern zoomsysteem, schuift niet uit bij het zoomen
 • Fenomenale scherpstelling: dankzij zwevend intern scherpstelsysteem
 • Snel, stil en precies: 4 XD Lineaire Motoren voor snelle, nauwkeurig en stille autofocus en tracking
 • Perfecte beeldkwaliteit: Nano AR Coating II en Fluorine coating
 • Nog meer telebereik: compatibel met teleconverters Sony FE 1.4x en FE 2.0x
 • Schitterende bokeh: cirkelvormig diafragma met 11 bladen
 • Vibratiereductie: Optical SteadyShot II beeldstabilisatie
 • Close focus: minimale scherpstelafstand van slechts 40cm
 • Robuust ontwerp: stof- en spatwaterdichte behuizing

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II door Chris en Jordan van DPReview TV (8:29 minuten). Deze Mark II-versie presteert volgens hen nog een stuk beter dan de voorganger en doet de titel ‘G Master’ eer aan. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op CameraNU.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Cameraland.nl >>

Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS II op Kamera-express.nl >>

 

Alle lichtsterke telezoomlenzen op een rij

Heel veel lichtsterke telezoomlenzen heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lichtsterke telezoomlens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaTele199992/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Bekijk alle objectieven op CameraNU.nlKlantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Overzicht van alle camera's op Frankwandelt.nlAlle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (2 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy