Sony FE 50mm f/2.5 G | Reviews & Tests

Wat is het beste standaard primelens voor je fullframe Sony systeemcamera? De Sony FE 50mm f/2.5 G is een objectief uit de geliefde G-serie, waardoor een hoge beeldkwaliteit gegarandeerd is. Deze standaardprime is heerlijk compact en licht van gewicht en ook zeer geschikt voor video. “Uitstekende 50mm-lens in een verleidelijk draagbaar pakketje.” Alle belangrijke reviews!

Lichtsterke primelenzen: pure beeldkwaliteit

Lichtsterke primelenzen zijn het summum voor de professionele fotograaf en de serieuze amateur. De beeldkwaliteit ligt een stuk hoger dan die van zoomlenzen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony FE 50mm f/2.5 G, die in april 2021 op de markt is gekomen.

Sony FE 50mm f/2.5 G Sony FE 50mm f/2.5 G

Brandpuntsafstand: 50mm (op Sony aps c: 75mm) | Maximaal diafragma: f/2.5 | Lensmount: Sony E | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 174gr | Lengte x diameter: 68 x 45mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 35cm (AF) / 31cm (MF) | Vergrotingsfactor: 0.18x (AF) / 0.21x (MF) | Filtermaat: 49mm | Release datum: april 2021 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sony FE 50mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 50mm f/2.5 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/2.5 G op Kamera-express.nl >>

Deze Sony-lens in het kort

De Sony FE 50mm f/2.5 G is één van de drie prime-lenzen uit de G-serie die Sony tegelijk uitbrengt. De andere twee: Sony FE 40mm f/2.5 G en Sony FE 24mm f/2.8 G. Alledrie hebben ze een lengte van 45mm, een maximale diameter van 68mm en een filterdraad van 49mm. De behuizing is gemaakt van een aluminiumlegering en de objectieven wegen 162 tot 174 gram.

Hoge beeldkwaliteit, prachtige bokeh

Deze klassieke standaard primelens blinkt uit door zijn hoge beeldkwaliteit en prachtige bokeh. Het ontwerp is lichtgewicht en compact, waardoor je er uitstekend de hele dag mee op pad kunt. Van straatfotografie en portretfotografie tot documentairefotografie: dit is een echte alleskunner. Hij is zowel geschikt voor de fullframe camera’s als de aps c camera’s van Sony.

Sony FE 50mm f/2.5 GScherp van hoek tot hoek

De hoge beeldkwaliteit wordt bereikt door een optisch ontwerp met asferische elementen en ED-glaselementen (Extra-low Dispersion). Ook de coatings zijn superieur: Nano AR II en fluorcoatings. Daardoor krijgen kleurfranjes en andere lensfouten geen kans hebben. De asferische elementen leveren scherpte van hoek tot hoek, zelfs bij het grootste diafragma.

Videografie & close-ups

De autofocus is snel, precies en stil. Dat maakt deze lens ook zo geschikt voor video. Mooi is verder dat je van heel dichtbij kunt scherpstellen: met autofocus vanaf 35 centimeter en met handmatige focus zelfs vanaf 31 centimeter. Daardoor maak je met deze standaardprime prachtige creatieve close-ups.

Sony FE 50mm f/2.5 GRijk uitgerust

De FE 24mm is rijk uitgerust met bedieningselementen. Je vindt een scherpstelvergrendelingsknop, een scherpstelmodusschakelaar, een diafragmaring en een diafragma-klikschakelaar. Uiteraard is het een robuuste lens en is hij goed afgedicht tegen spatwater en stof.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Productfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie
 • Film en video

Sony FE 50mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 50mm f/2.5 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/2.5 G op Kamera-express.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nlSony: cashbacks & kortingen tot €400!

Ontvang tot €400 terug bij aankoop van Sony-camera’s of -objectieven tijdens de Sony Zomer Cashback 2021! Geldig tot en met 31 juli 2021. Daarnaast heeft Sony nog veel meer geweldige acties. Benieuwd naar alle acties?

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Cameraland.nl >>

 

Sony FE 50mm f/2.5 GProfessionele reviewers over de Sony FE 50mm f/2.5 G

De Sony FE 50mm f/2.5 G: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony FE 50mm f/2.5 G is volgens Gordon een draagbare lens mét kwaliteit. En die kwaliteit levert hij zelfs op body’s met een hoge resolutie en met open diafragma. De details zijn scherp over het hele beeld. En dat geldt voor close-ups, portretten en landschappen. Je kunt uitstekend met open diafragma fotograferen met deze lens. Al is f/2.5 minder snel dan de meeste 50mm-lenzen, maar dat is de prijs die je betaalt voor een compact formaat. Op een fullframe body kun je nog steeds uitstekend onscherpe achtergronden bereiken.
  Deze Sony stelt snel, nauwkeurig en stil scherp, aldus Gordon. Indrukwekkend noemt hij dat Sony erin geslaagd is een scherpstelvergrendelingsknop, een los te klikken diafragma en een weerbestendige afdichting in zo’n kleine body te persen.
  Enige nadelen: focus breathing, wat voor sommige videografen een probleem is, en een wat drukkere en minder vloeiende bokeh dan de duurdere modellen. Kortom: deze Sony is een uitstekende 50mm-lens in een verleidelijk draagbaar pakketje. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Sony FE 50mm f/2.5 G is een van de favoriete 50mm-lenzen voor het Sony-systeem van Pcmag. Jim houdt van de kleine, lichte bouw, de aluminium constructie en de hoogwaardige optische prestaties. Bescherming tegen weersinvloeden, de snelle en stille autofocus dragen bij aan zijn aantrekkingskracht.
  Je moet wel met een paar nadelen rekening houden. Jim is weliswaar blij met een bedieningsknop op de cilinder, maar minder blij met hoe krap alle bedieningselementen aanvoelen: het diafragma en de handmatige scherpstelringen zitten praktisch op elkaar. Voor videowerk is focusbreathing een echte zorg.
  Maar het is een uitstekende 50mm-lens. Hij is erg scherp op de sensoren met de hoogste resolutie en biedt een stille diafragmaregeling en een robuuste bescherming tegen stof en spatwater. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): De Sony FE 50mm f/2.5 benadert met z’n brandpuntsafstand de vergelijkbare compacte Sony FE 40mm f/2.5 die tegelijkertijd is gelanceerd. Waarom zou je beide objectieven willen? Waarschijnlijk wil je dat niet, dus het komt er echt op aan welke brandpuntsafstand je verkiest.
  Van deze twee lenzen is de FE 50mm f/2.5 de klassieke ‘standaard’ brandpuntsafstand. Maar er is meer: hij biedt een uitstekende beeldkwaliteit en onverwacht hoogwaardige functies voor zowel fotografie als videografie. Verder is hij heel klein en heel licht. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Thephoblographer.com (full review): De Sony FE 50mm f/2.5 G is volgens de reviewer niet de meest indrukwekkende 50mm van Sony. Maar kijk eens naar de prijs en het gewicht. Voor de nieuwe 50mm f/1.2 G betaal je ruim drie keer zoveel en sjouw je je een breuk. Dan is de f/2.5 een goed alternatief. Hij is zeer scherp, biedt geweldige kleuren en is licht van gewicht, waardoor je hem makkelijk meeneemt.
  Naast deze 50mm is er de eveneens nieuwe 40mm f/2.5 G. Die is qua functies vrijwel identiek, maar stelt nog iets dichterbij scherp en is een betere optie voor portretten in krappe ruimtes. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Sony FE 50mm f/2.5 G is een zeer aantrekkelijke, ultracompacte prime-lens. Hij heeft een extreem laag gewicht en een robuuste metalen constructie. De brandpuntsafstand van 50mm is volgens Bryan een van de meest populaire. Met het diafragma van f/2.5 kun je ook bij weinig licht goed uit de voeten. En het stelt je in staat om mooie onscherpe achtergronden te creëren. Bovendien is het een van de meest betaalbare Sony FE-lenzen. Daardoor wordt dit ongetwijfeld een populaire 50mm-lens.
 • Videoreview DPReview TV: Bekijk zeker de uitgebreide YouTube-review door Chris en Jordan van DPReview TV. Zij bespreken de drie nieuwe lenzen: Sony FE 50mm f/2.5 G, Sony FE 40mm f/2.5 G en Sony FE 24mm f/2.8 G. Ze laten zien hoe ze presteren en gaan in op de vraag of het overkill is om zowel de 40mm als de 50mm aan te schaffen. De YouTube-review vind je onderaan deze pagina.

Sony FE 50mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 50mm f/2.5 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/2.5 G op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Sony FE 50mm f/2.5 G

 • Primelens voor Sony fullframe en aps c-camera’s
 • Standaard beeldhoek: geschikt voor een groot aantal foto- en videogenres
 • Beeldkwaliteit: asferische en ED-glaselementen
 • Bokeh: prachtige en natuurlijke onscherpte-kwaliteit
 • Razendsnel scherp: rappe en stille autofocus
 • Perfecte close-ups: minimale scherpstelafstand: 35 cm (met AF) / 31 cm (met MF)
 • Rijk uitgerust: Focus hold-knop, AF/MF-schakelaar
 • Duurzaam ontwerp: aluminium body met hoogwaardige afwerking
 • Robuust: stof- en vochtbestendig
 • Heerlijk compact: 68 x 45 mm en slechts 174 gram

Sony FE 50mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 50mm f/2.5 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/2.5 G op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sony FE 50mm f/2.5 G

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Sony FE 50mm f/2.5 G en z’n twee broertjes: de Sony FE 40mm f/2.5 G en de Sony FE 24mm f/2.8 G (3:35 minuten). Prachtige beelden! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 50mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 50mm f/2.5 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/2.5 G op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony FE 50mm f/2.5 G

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony FE 50mm f/2.5 G door Chris en Jordan van DPReview TV (9:17 minuten). Prachtige beelden, en je ziet goed hoe deze 50mm presteert. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 50mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 50mm f/2.5 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/2.5 G op Kamera-express.nl >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

Sony-objectiefSoort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSupertele€ 11,99998/100Reviews >>
Sony FE 50mm f/1.2 GMStandaard€ 2,29995/100Reviews >>
Sony FE 85mm f/1.4 GMPortret€ 1,79995/100Reviews >>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMGroothoekzoom€ 3,29995/100Reviews >>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSupertelezoom€ 2,09993/100Reviews >>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GMTelezoom€ 2,99992/100Reviews >>
Sony FE 14mm f/1.8 GMGroothoek€ 1,59992/100Reviews >>
Sony FE 24mm f/1.4 GMGroothoek€ 1,59992/100Reviews >>
Sony FE 35mm f/1.4 GMGroothoek€ 1,69992/100Reviews >>
Sony FE 135mm f/1.8 GMTele€ 1,99992/100Reviews >>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMGroothoekzoom€ 2,69990/100Reviews >>
Sony FE 24-105mm f/4.0G OSSStandaardzoom€ 1,34990/100Reviews >>
Sony FE 16-55mm f/2.8Standaardzoom€ 1,29990/100Reviews >>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSMacro€ 1,04990/100Reviews >>
Sony FE 20mm f/1.8 GGroothoek€ 1,09990/100Reviews >>
Sony FE 12-24mm f/4.0GGroothoekzoom€ 1,83990/100Reviews >>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IITelezoom€ 2,72988/100Reviews >>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMStandaardzoom€ 2,24988/100Reviews >>
Sony FE 85mm f/1.8Portret€ 64988/100Reviews >>
Sony FE 24mm f/2.8 GGroothoek€ 69988/100Reviews >>
Sony FE 35mm f/1.8Groothoek€ 69988/100Reviews >>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSReiszoom€ 64988/100Reviews >>
Sony FE 40mm f/2.5 GStandaard€ 69988/100Reviews >>
Sony FE 50mm f/2.5 GStandaard€ 69988/100Reviews >>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSupertelezoom€ 89988/100Reviews >>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSReiszoom€ 86580/100Reviews >>
Sony 100mm f/2.8 MacroMacro€ 80680/100Reviews >>
Sony 50mm f/2.8 MacroMacro€ 56580/100Reviews >>

 

Beste webshops voor tweedehands camera’s, objectieven & kijkers Uitstekende lens of camera kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige lens of camera, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

De beste nieuwe camera’s van dit momentMis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (3 beoordelingen)

Copyright © 2021 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy