Sony FE 50mm f/1.4 GM: Reviews & Tests

De Sony FE 50mm f/1.4 GM is een lichtsterke maar toch lichte en compacte standaard primelens uit de vermaarde G Master-serie van Sony. Dankzij z’n lichtsterkte en z’n 11 afgeronde diafragmabladen is de bokeh zacht en romig. Deze veelzijdige lens biedt scherpte van hoek tot hoek. “Deze nieuwe lens is de verstandigere versie van het vlaggenschip.” TIPA-award 2023. EISA-award 2023-2024. Alle belangrijke reviews!

Sony FE 50mm f/1.4 GMLichtsterke standaardlenzen: allround inzetbaar

Lichtsterke standaardlenzen met een brandpuntsafstand van 50mm: ze zijn onmisbaar in je cameratas. Deze lenzen zijn inzetbaar voor veel fotogenres. Ze hebben een groot diafragma en een prachtige bokeh. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony FE 50mm f/1.4 GM, die in april 2023 op de markt is gekomen.

Sony FE 50mm f/1.4 GM

Brandpuntsafstand: 50mm | Maximaal diafragma: f/1.4 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 516gr | Lengte x diameter: 96 x 81mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 41cm | Vergrotingsfactor: 0.16x | Filtermaat: 67mm | Release datum: april 2023 | Frankwandelt-rating 94/100 | Prijs: 1.699 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Cameranu.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Kamera-express.nl >>

Sony FE 50mm f/1.4 GMDeze Sony-lens in het kort

Sony zit nooit stil. Bij z’n riante lenzencollectie van 71 FE-objectieven voegt zich nu een bijzonder exemplaar: de compacte maar zeer lichtsterke standaard-prime Sony FE 50mm f/1.4 GM. Niet voor niets heeft Sony meerdere lichtsterke 50mm-lenzen in z’n collectie: dit is een van de meest veelzijdige en daardoor meest populaire brandpunten onder fotografen.

Drie lichtsterke 50mm-lenzen

Zo heeft Sony sinds mei 2021 de nóg lichtsterkere Sony FE 50mm f/1.2 GM. Een echte professional die echter vrij zwaar, groot en prijzig is (€2.300). En dan is er nog de uitstekend besproken Sony FE 50mm f/1.4 ZA Planar T* uit 2016. De nieuwe Sony FE 50mm f/1.4 GM kun je beschouwen als de opvolger van die populaire lens.

Sony FE 50mm f/1.4 GMIn alle opzichten beter

En wát een opvolger is het! Deze lens is in alle opzichten verbeterd ten opzichte van de Planar T. Hij is veel lichter en compacter, zodat je hem makkelijk overal mee naartoe neemt. De resolutie staat op een hoger plan, met gestoken scherpte van hoek tot hoek. De bokeh betovert je nog meer. De autofocus is dankzij de lineaire XD-motoren bijna twee keer zo snel en hij bijt zich nog fanatieker vast in snel bewegende onderwerpen.

Voor foto’s én video

Net als bij alle recente Sony-lenzen is ook deze 50mm-lens ontworpen voor fotografie én filmen. Nieuw voor Sony prime-lenzen is een irisvergrendelingsschakelaar die voorkomt dat je de diafragmaring per ongeluk verplaatst. Je kunt deze schakelaar ook ontgrendelen, waardoor de diafragmaring naadloos en geruisloos draait. Voor video klik je de diafragmaring eenvoudig los voor een soepele en stille diafragmaregeling.

Sony FE 50mm f/1.4 GMMinimale focus breathing

Voor videografen is goed nieuws dat de focus breathing minimaal is. De weinige focus breathing is bovendien te corrigeren dankzij Sony’s Focus Breathing Correction-functie op recente camera's.

Zachte en ronde bokeh

Het optisch ontwerp is zo goed als je van een GM-lens mag verwachten. De lens heeft 14 elementen in 11 groepen, waaronder 2 'extreem asferische' elementen en 1 extra-low dispersion (ED)-element. Het diafragma heeft 11 afgeronde lamellen. Samen met het grote diafragma zorgt dit voor een ronde en dromerige bokeh. Ideaal voor portretten.

Sony FE 50mm f/1.4 GMFraaie close-ups

Mooi is verder dat je al kunt scherpstellen vanaf 38 centimeter in de handmatige scherpstelmodus. Daarmee bedraagt de maximale vergrotingsfactor 0,18x. Fraai voor close-focus fotografie, bijvoorbeeld bij portretten. Net als andere GM-lenzen is de 50mm f/1.4 stof- en vochtbestendig, dus bestand tegen alle weersomstandigheden.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Reportagefotografie
 • Portretfotografie
 • Documentairefotografie
 • Straatfotografie
 • Landschapsfotografie
 • Videografie

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2023-2024 voor de Sony FE 50mm f/1.4 GM

De Sony FE 50mm f/1.4 GM heeft een prestigieuze EISA-award 2023-2024 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is dit de ‘Beste standaard prime-lens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

TIPA-award 2023 voor de Sony FE 50mm f/1.4 GM

De Sony FE 50mm f/1.4 GM heeft een begerenswaardige TIPA-award 2023 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste standaard prime-lens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sony FE 50mm f/1.4 GM: mijn ervaringen

Van Sony mocht ik de Sony FE 50mm f/1.4 GM testen. Een bijzondere ervaring, want ik raakte helemaal verslaafd aan de bokeh. Benieuwd?

Mijn ervaringen met deze Sony >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 50mm f/1.4 GM(Professionele) reviewers over de Sony FE 50mm f/1.4 GM

De Sony FE 50mm f/1.4 GM: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Chip Fotomagazine (meinummer 2023, uitgave 75, lab- en praktijktest): Volgens de reviewer is de Sony FE 50mm f/1.4 GM “de spirituele opvolger van de Zeiss Planar T”. Hij ging ermee op pad en testte hem in het lab. Met deze veelzijdige lens kun je zo ongeveer alle genres beoefenen. “Een allrounder die zich bijna overal thuis voelt.” Daarbij is de lichtsterkte “een van de absolute pluspunten”.
  Niet alleen in de praktijk bevalt deze telt uit de G-Master-familie erg goed, ook in het lab staat hij z’n mannetje. Hij presteert “zeer goed, met maximaal 3140 lijnenparen, ofwel 98 procent.” De bokeh is zacht en ook geschikt voor landschaps- en straatfotografie.
  Mooi voor filmers is dat de diafragmaring geruisloos kan worden gedraaid met een schakelaar. De autofocus is ook zeer goed en “zelfverzekerd, zelfs bij tegenlicht”. Fijn is de korte minimale scherpstelafstand van 41 centimeter.
  Kortom: “Een sterke allrounder van typisch G-Master-niveau.” Eindoordeel: een score van 94/100.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Heeft de wereld echt nog een 50mm prime-lens nodig? vraagt Mark zich af. Sony denkt van wel. De Sony FE 50mm f/1.4 GM heeft bestaansrecht naast het nog snellere vlaggenschip FE 50mm f/1.2 GM, de oudere FE 50mm f/1.4 ZA Planar T*, de kleinere en lichtere FE 50mm f/1.8 en de FE 50mm f/2.8 Macro.
  En dan zijn er natuurlijk nog de opties van andere partijen, zoals de even snelle Sigma 50mm f/1.4 DG Dn Art. “Keuze te over dus als het gaat om 50mm prime-lenzen voor je Alpha-camera.”
  Sony FE 50mm f/1.4 GMDaarom moet de Sony FE 50mm f/1.4 GM echt uitblinken om zich te onderscheiden van de massa. En z’n ‘oogstrelende’ prijskaartje te rechtvaardigen. Mark: “Gelukkig doet hij dat door de functieset, prestaties en beeldkwaliteit van de f/1.2 GM bijna te evenaren in een kleiner en lichter formaat, alleen met een iets langzamer maximaal diafragma.”
  De nieuwe lens is volgens Mark afgezien van het diafragma in elk opzicht de gelijke van de f/1.2 GM. “Deze ongelooflijk lichtgewicht en compacte, maar toch goed gebouwde en weerbestendige optiek, levert uitstekende scherpte in het midden van het beeld over het hele diafragmabereik en presteert zelfs heel goed wijd open bij f/1.4.” Voor een vergelijkbare kwaliteit aan de randen van het beeld moet je wel iets diafragmeren.
  De bokeh is erg fraai dankzij de 11 lamellen. En bereik je ook makkelijk dankzij de korte minimale scherpstelafstand. De autofocus is daarbij snel, vrijwel geruisloze en betrouwbaar. De click- en iris lock-schakelaars voor de diafragmaring maken hem zeer geschikt voor zowel foto's als films. “Samenvattend kun je deze nieuwe lens zien als de verstandigere versie van het vlaggenschip.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Sony FE 50mm f/1.4 GMDigitalcameraworld.com (Gareth Bevan, full review): De Sony FE 50mm f/1.4 GM is volgens Gareth een uitstekende maar dure optie voor Sony-fotografen die op zoek zijn naar een professionele 50mm prime-lens. Deze prime-lens heeft een superscherpe optiek, zeer snelle autofocus en weinig vervorming en randen. Wel is er een klein maar niet significant probleem met vignettering. “Dit alles zit in een veel compacter en lichter pakket dan zijn Zeiss-voorganger, met een uitstekende G Master-bouwkwaliteit.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Amateurphotographer.com (Andy Westlake, full review): Sony is een serieus ervaren lensmaker, schrijft Andy, en dat blijkt ook weer uit deze FE 50mm f/1.4 GM. Voorganger FE 50mm f/1.4 ZA Planar T* vond Andy al erg leuk, ondanks z’n gewicht, maar de GM-versie heeft het optiek en de bediening verbeterd, terwijl gewicht en volume kleiner zijn. “Het resultaat is een echt fijne lens waarvan de algehele uitmuntendheid de vraagprijs voor een groot deel rechtvaardigt.”
  Al is hij niet zo prijzig als z’n nog lichtsterkere grote broer, een koopje is het nou ook weer niet. Maar ook budgetfotografen die een standaardprime zoeken, worden goed bediend, door Sony en andere partijen. Andy: “Sony produceert zoveel verschillende 50mm-lenzen dat ik niet helemaal zeker weet of het nodig is om er nog een te maken. Met een beetje geluk zal het bedrijf nu beginnen met het opvullen van de resterende voor de hand liggende hiaten in zijn assortiment, zoals een 100mm portretlens met groot diafragma of een 180mm macro.”
  Maar toch: zoek je een topkwaliteit prime van 50mm met een groot diafragma en de f/1.2-versie ligt buiten je bereik, dan is deze 50mm f/1.4 volgens Andy een uitstekend alternatief. Eindoordeel: Gold Award met 5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony 50mm f/1.4 G Master noemt Gordon “een welkome aanvulling op het systeem, qua prijs ruwweg tussen instapmodellen en high-end modellen, maar met minimale compromissen”. Hij levert dezelfde messcherpe details en aantrekkelijke weergave. Plus snelle en nauwkeurige scherpstelling en degelijke bouwkwaliteit.
  Persoonlijk heeft Gordon de voorkeur voor deze 50mm f/1.4 GM boven de oude Zeiss 50mm f/1.4. En de 50mm f/1.2 vindt hij eigenlijk niet nodig. “Ik daag iedereen uit om naar een portret van de nieuwe lens te kijken en het te bekritiseren omdat het niet scherp genoeg zou zijn of een voldoende onscherpe achtergrond zou hebben.”
  Gordon noemt deze 50mm een ‘triomf’ binnen Sony’s assortiment. Maar hij heeft stevige concurrentie van daarbuiten: de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art, die veel voordeliger is. “In mijn tests leverde de Sony scherpere details bij portretten, iets minder vignettering bij f/1.4, een beetje minder loca. Bovendien ondersteunt hij compensatie voor focus breathing en is hij iets kleiner en lichter. Maar evengoed werd ik getroffen door hoe close ze in veel opzichten zijn.”
  Als je al lang wacht op een 50mm f/1.4 van hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs, dan komen er nu dus twee tegelijk. “Het simpele feit dat Sony-bezitters deze keuze hebben wanneer er nog steeds geen 50mm f/1.4 is voor Canon RF of Nikon Z, getuigt van de flexibiliteit van het E-mount-systeem.” Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Een 50mm prime-lens is volgens Jim een favoriete lens voor veel fotografen. De FE 50mm f/1.4 GM voegt zich bij een toch al forse bibliotheek aan lenzen op of rond dit brandpuntsafstand in het Sony-systeem. Hoewel nog steeds prijzig is het ook de voordeligste G Master-lens van dit moment. Qua optiek en prestaties komt hij sterk overeen met de duurdere f/1.2 van Sony, met scherpe resultaten over het hele beeld. Grootste verschil ligt in het maximale diafragma.
  De FE 50mm f/1.4 GM doet volgens Jim zijn reputatie eer aan. “De foto’s zien er fantastisch uit, de achtergronden zijn fraai zacht en de scherpstelling is razendsnel.” Enige minpunt: de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art levert een beeldkwaliteit die bijna net zo goed is en een scherpstelling die net zo pittig is voor veel minder geldt.
  Daarmee blijft de Sigma 50mm f/1.4 bij Pcmag de Editor’s Choice. Toch zijn er volgens Jim redenen om je budget op te rekken en in plaats daarvan de Sony te kopen. “Videomakers die graag portretten met tegenlicht maken, zullen de superieure controle over overstraling van Sony waarderen. En videografen zullen de gimbalvriendelijke vorm en compatibiliteit met focus-breathing-correctie waarderen.” Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Fstoppers.com (Jason Vinson, full review): De Sony FE 50mm f/1.4 GM is volgens Jason “zo perfect als momenteel mogelijk is”. Hij is lichter, sneller en heeft meer functies dan welke andere fullframe spiegelloze lens dan ook. En hij is ook nog eens voordeliger dan de oudere Sony Zeiss Planar T * FE 50mm f/1.4 ZA en niet veel duurder dan de Sigma 50mm f/1.4 Art. “Deze lens zou dus een upgrade van een oudere lens kunnen rechtvaardigen, en als het je eerste 50mm voor je Sony wordt, dan zou hij bovenaan je lijst moeten staan.”
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): De kwaliteit en prestaties van deze Sony standaardlens zijn volgens John zonder twijfel het belangrijkste verkoopargument. En als je budget toereikend is, stelt hij zelfs de meest veeleisende gebruiker niet teleur.
  Belangrijk minpunt is toch het hoge prijskaartje. “Er veel goedkopere 50mm f/1.4 objectieven die ook tot hele mooie resultaten in staat zijn.” Dus bij de keuze voor deze lens gaat het om subtiliteiten en om het magische ingrediënt dat veel Sony GM-lenzen delen. John noemt dat het ‘Pixie dust’ dat erop is gestrooid waardoor de fijne details fraai naar voren komen.
  John: “Net als bij een beschrijving van bokeh, blijven er esoterische beschrijvingen over van die kwaliteiten van een lens die we eigenlijk niet kunnen meten. We herkennen ze echter als we ze zien, en Sony heeft een lens gemaakt met die magische mix van kwaliteiten.” Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (James Abbott, full review): De Sony FE 50mm f/1.4 GM is volgens James in elk opzicht een fantastische lens met een veelzijdige brandpuntsafstand waarmee je bijna elk onderwerp kunt aanpakken. “Het is een aantrekkelijke optie die misschien minder duur is dan de even indrukwekkende Sony FE 50mm f/1.2. Toch is hij nog steeds veel prijziger dan vergelijkbare hoogwaardige alternatieven die beschikbaar zijn en dit zou een probleem kunnen zijn voor Sony.” Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Briansmith.com (fotograaf Brian Smith, field test): “Als je de FE 50mm f/1.2 GM al hebt en formaat en gewicht geen probleem vindt, dan heb je deze lens niet nodig. Maar als je op zoek bent naar een 50mm-lens van ultra premium kwaliteit die de perfecte balans tussen grootte en gewicht combineert met uitstekende scherpte en prachtige bokeh en tegelijkertijd scherpstelt als een snelheidsduivel, dan moet je deze lens eens proberen.”
 • Focus-review.com (Jan Paul Mioulet, full review): De Sony FE 50mm f/1.4 GM is volgens Jan Paul een serieuze concurrent voor Sony’s eigen topmodel: de FE 50mm f/1.2 GM. Vooral vanwege het veel lagere prijskaartje, dat overigens nog steeds flink hoog blijft.
  Deze GM-lens heeft nauwelijks een halve stop minder lichtsterkte. Tegelijk is hij kleiner en lichter, waardoor je hem makkelijker meeneemt. Jan Paul: “Dat is best aantrekkelijk, tenzij je echt die f/1.2 nodig hebt.”
  Moeilijker is de keuze tussen de Sony FE 50mm f/1.4 GM en de Sigma 50mm f/1.4 DG DN Art. “De Sony is duidelijk kleiner en lichter, maar ook ongeveer twee keer zo duur. Dat doet toch wel zeer.”
  De optische verschillen tussen beide lenzen zijn nog niet getest. Maar duidelijk is wel dat de Sigma geen gebruik kan maken van geavanceerde functies als de compensatie van de focus breathing voor film of de hoogste opnamesnelheden voor fotografie. Jan Paul: “Weet je nu al dat je dat nodig hebt of wil je er gewoon zeker van zijn dat je objectief ook in de toekomst het maximale uit je camera kan halen, dan is de Sony de beste keus. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de Sigma voor bijna de helft van de prijs een heel interessant alternatief is.”
 • Petapixel.com (David Schloss, full review): Sony GM-lenzen leveren volgens David altijd al geweldige prestaties. Maar dankzij de kleinere en lichtere formaat van de XD lineaire autofocusmotoren krijgen de nieuwe loten aan deze stam nu ook een lichter lensontwerp. Wat helpt is dat ook de glaselementen kleiner en lichter worden, terwijl de visuele prestaties toch verbeteren.
  Sony FE 50mm f/1.4 GMDe FE 50mm f/1.4 GM moet optisch beter en scherper presteren dan de verouderde Sony Planar FE 50mm f/1.4 ZA. De Planar wordt weliswaar niet stopgezet vanwege de cultstatus die deze lens heeft gekregen. “Toch is de FE 50mm f/1.4 GM voor de meeste gebruikers een betere keuze,” schrijft David. Daarbij is het meegenomen dat de nieuwe lens wat goedkoper is. “Daardoor krijg je meer voor minder in een kleiner pakket.”
  Dit is tevens een lens die grotendeels toekomstbestendig is: hij houdt de 30fps van vlaggenschip Sony A1 goed bij. Daarom is hij “voor de meeste mensen een goede investering”.
 • Thephoblographer.com (Chris Gampat, full review): De Sony 50mm f/1.4 G Master is een nieuwe instap in de duurdere producten die Sony aan fotografen aanbiedt, zo schrijft Chris. Hij is complementair met de 35mm f/1.4 en de 24mm f/1.4. Deze lens is ook weerbestendig, voelt goed maar plastic aan in de hand en is licht van gewicht. “Deze lens levert in ieder geval alles wat we van een Sony G Master verwachten, behalve dat hij minder klinisch aanvoelt.”
  Qua beeldkwaliteit is de Sony 50mm f/1.4 G Master volgens Chris scherper dan de 55mm f/1.8. Maar als je niet aan pixel-peeping doet, wordt de vergelijking nog fascinerender. “Als je naar de foto's als geheel kijkt, zien de Sony 50mm f/1.4 G Master en de Sony 55mm f/1.8 er ongeveer hetzelfde uit. En dus zouden fotografen die de grens willen bewandelen tussen de klassieke 55mm en de 50mm f/1.2 toch misschien naar de 50mm f/1.4 willen grijpen.” Eindoordeel: Editor’s Choice met 5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op Cameranu.nl: “Heb dit objectief nu even in gebruik, en kan niet anders zeggen dat ik er helemaal tevreden mee ben. De snelle autofocussysteem. Twee custum knoppen. Mooie bokeh. En de andere eigenschappen van deze lens. Binnenkort de eerste huwelijksreportage ermee maken.” 5 van de 5 sterren. Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Toplens. Indien je een loepzuivere 50mm lens zoekt die op een e-mount past is dit hem. De Autofocus is erg snel. De foto's en video's zijn zeer zuiver en dat zelfs met weinig licht. Daarnaast geeft de lens een prachtig bokeh effect. Verder ziet en voelt de lens stevig aan. Niet te groot of te zwaar. De meegeleverde zonnekap maakt de lens wel wat groter maar is ook zeker een upgrade in vergelijking met de zonnekap die ik bij mijn SEL1655G kreeg. De extra instelbare knop en iris lock zijn ook zeker een prettige toevoeging!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV (Chris Niccolls, video-review): Chris vergelijkt de Sony FE 50mm f/1.4 GM in z’n fraaie video-review in een rechtstreeks duel met de Sigma 50mm f/1.4 DG Dn Art. Want dat doet natuurlijk iedere Sony fullframer die op zoek is naar een hoogwaardige 50mm prime-lens. Wat is de betere optie? Chris nam beide lenzen mee naar de Calgary Boat and Outdoors Show om erachter te komen.
  Benieuwd naar deze review? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 50mm f/1.4 GMBelangrijkste kenmerken van de Sony FE 50mm f/1.4 GM

 • Resolutie: zeer scherpe beelden van hoek tot hoek
 • Romige bokeh: prachtige onscherpte dankzij 11 afgeronde diafragmabladen
 • Verbeterde autofocus: 2x sneller dan 50mm f/1.4 ZA Planar T*
 • Perfect volgen: focustracking zeer goed bij de hoogste snelheden
 • Voor videografen: stille autofocus en minimale focus breathing
 • Voor foto en video: fysieke diafragmaring en de-click schakelaar
 • Zeer draagbaar: licht en compact ondanks z’n hoge lichtsterkte
 • Rijk uitgerust: knoppen voor scherpstellen en irisvergrendeling
 • Tegen lensfouten: voorzien van Nano AR II en fluorcoating
 • Duurzaam gebouwd: bestand tegen vocht en stof

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony FE 50mm f/1.4 GM

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony FE 50mm f/1.4 GM door Chris Niccolls van DPReview TV (7 minuten). Hij vergelijkt hem in een rechtstreeks duel met de Sigma 50mm f/1.4 DG Dn Art. Want dat doet natuurlijk iedere Sony fullframer die op zoek is naar een hoogwaardige 50mm prime-lens. Wat is de betere optie? Chris nam beide lenzen mee naar de Calgary Boat and Outdoors Show om erachter te komen.

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/1.4 GM op Kamera-express.nl >>

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 600mm f/4.0 GM OSSSony EJaSupertele1399998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 300mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele669995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.4 GMSony EJaStandaard184994/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaPortret199995/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony E 16-50mm f/3.5-5.6 PZ OSS IISony ENeeStandaardzoom32980/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (5 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy