Sony FE 50mm f/1.2 GM | Reviews & Tests

Wat is de beste lichtsterke standaard prime-lens voor je fullframe Sony systeemcamera? De Sony FE 50mm f/1.2 GM is een ultra lichtsterk objectief uit de bejubelde G Master-serie van Sony. Dankzij z’n lichtsterkte en z’n 11 afgeronde diafragmabladen is de bokeh onovertroffen. Diamant Award bij Zoom.nl. “De scherpte is fenomenaal, zelfs bij het grootste diafragma van f/1.2.” Winnaar TIPA-award 2021 én EISA-award 2021-2022. Alle belangrijke reviews!

Sony FE 50mm f/1.2 GMLichtsterke primelenzen: pure beeldkwaliteit

Lichtsterke primelenzen zijn het summum voor de professionele fotograaf en de serieuze amateur. De beeldkwaliteit ligt een stuk hoger dan die van zoomlenzen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony FE 50mm f/1.2 GM, die in mei 2021 op de markt is gekomen.

Sony FE 50mm f/1.2 GM

Brandpuntsafstand: 50mm | Maximaal diafragma: f/1.2 | Lensmount: Sony FE | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 778gr | Lengte x diameter: 108 x 87mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 40cm | Vergrotingsfactor: 0.17x | Filtermaat: 72mm | Release datum: mei 2021 | Frankwandelt-rating 95/100 | Prijs: 2.299 euro op Cameranu.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Kamera-express.nl >>

Sony FE 50mm f/1.2 GMDeze Sony-lens in het kort

Deze schitterende, ultra lichtsterke lens van Sony heeft nog een halve stop extra licht als de legendarische Planar T * 50mm f/1.4 ZA die al enkele jaren op de markt is. En dat terwijl de lens van hetzelfde formaat en gewicht is. De bokeh is onovertroffen: natuurlijk en prachtig boterzacht. Het diafragma met 11 lamellen zorgt voor cirkelvormige, onscherpe highlights, zelfs als je diafragmeert.

Optisch: topkwaliteit

Optisch is dit objectief van topkwaliteit, met 14 elementen in 10 groepen, en drie 'extreem asferische' (XA) elementen. Die minimaliseren aberraties en maken tegelijk een hoog oplossend vermogen over het wijd open frame mogelijk. De 'Nano AR II'-coating vermindert overstraling en nevenbeelden. Resultaat: zeer schone, gedetailleerde beelden die vrijwel zonder fouten zijn.

Prachtige close-ups

Fijn aan deze G Master is dat je op korte afstand kunt scherpstellen: vanaf 40 centimeter. Dit wordt mogelijk gemaakt door twee zwevende focusgroepen. Daardoor schiet je prachtige close-ups met betoverend onscherpe achtergronden.

Sony FE 50mm f/1.2 GMZeer snelle autofocus

De autofocus van deze standaardprime is zeer snel. Dankzij vier extreem dynamische lineaire motoren is deze 50mm f/1.2 GM een van de snelst focussende lenzen in zijn soort. DPReview bevestigt dit op basis van z’n eerste indrukken.

Solide, weerbestendige constructie

Zoals je mag verwachten van een G Master heeft de 50mm f/1.2 een solide constructie en weerbestendige afdichting, inclusief een fluorcoating op het voorste element om stof, water en vingerafdrukken te weren.

Sony FE 50mm f/1.2 GMIdeaal voor videografen

De handmatige diafragmaring kun je 'geklikt' of 'losgeklikt' gebruiken. Handig zijn ook de twee focusvergrendelingsknoppen waarvan je de functies kunt aanpassen. De handmatige scherpstelring is soepel en goed gedempt, en de lineaire scherpstelrespons is ideaal voor videografen.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Documentairefotografie
 • Straatfotografie

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2021-2022 voor de Sony FE 50mm f/1.2 GM

De Sony FE 50mm f/1.2 GM heeft een prestigieuze EISA-award 2021-2022 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is het de ‘Beste standaardlens 2021-2022’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

TIPA-award 2021 voor de Sony FE 50mm f/1.2 GM

De Sony FE 50mm f/1.2 GM heeft ook een begerenswaardige TIPA-award 2021 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste prime standaardlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Bekijk alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 50mm f/1.2 GMProfessionele reviewers over de Sony FE 50mm f/1.2 GM

De Sony FE 50mm f/1.2 GM: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, mei/juninummer 2021): Jasper memoreert het enorme lenzenarsenaal van Sony: deze FE 50mm f/1.2 GM is alweer het zestigste E-vatting-objectief. Zoom.nl ging aan de slag met deze ultra lichtsterke standaardlens.
  Wat Jasper direct opvalt: deze primelens is helemaal niet zwaar of groot. Wat een prestatie van formaat is, gezien de lichtsterkte. Mooi is dat hij daardoor prima in balans is op de Sony A7- en A9-camera’s. Met deze mooie compacte combinatie “heb je een geweldig potentieel in handen. Ideaal voor veeleisende professionals die urenlang met hun apparatuur op pad zijn en daarbij geen overtollige kilo's en centimeters kunnen gebruiken.”
  De beeldkwaliteit is als verwacht: zeer goed. “De beelden die je ermee maakt, springen van je scherm af door een fraai contrast en een heerlijke onscherpte.” De weergave van die onscherpte is volgens Jasper bij een dergelijk objectief minstens even belangrijk als de scherpte. “Die onscherpte is erg zacht en loopt fraai weg, zonder overbodige onrust en vreemde artefacten.”
  Belangrijk is ook dat de autofocus uitstekend is: razendsnel, zeer nauwkeurig en ook nog stil. Kortom: dit jubileumnummer van Sony is optisch zeer sterk en je kunt er in de praktijk fijn mee werken. Eindoordeel: Diamant Award met het hoge cijfer 8.7.
 • Fotomagazine Chip (full review, augustusnummer 2021): Dit is alweer het zestigste objectief met E-vatting van Sony. En gelijk een speciale: hij is niet alleen uit de roemruchte G-Master-serie, maar heeft ook een maximaal diafragma van f/1.2, het meest lichtsterke model van Sony op dit moment. Je moet wel diep in de buidel tasten…
  Maar dan heb je ook een uitzonderlijke lens. Met tal van praktisch bruikbare functies. Zoals de licht getande diafragmaring die je met een schuifschakelaar omzet naar traploze bediening, een AF/MF-schakelaar, een brede scherpstelring en functietoetsen die je zelf kunt instellen. Deze standaardprime is perfect in balans met de fullframers van Sony.
  Het diafragma met 11 afgeronde bladen zorgt voor prachtige, cirkelvormige bokeh en fraaie zonnesterren. Vier lineaire AF-motoren zorgen voor snelle en soepele scherpstelling, die ook nóg nauwkeuriger is dan Sony’s lenzen tot nog toe.
  De beeldkwaliteit is evenzo door een ringetje te halen. De resolutie in het beeldmidden ligt zeer hoog en zorgt voor veel detaillering. De overgangen van scherp naar onscherp zijn vloeiend en prachtig. “Ook de vorm en het homogene karakter van de lichtpunten in de bokeh zijn superieur.” Beeldfouten zijn goed onder controle of kunnen makkelijk gecorrigeerd worden.
  Kortom: zwakke punten moet je met een vergrootglas zoeken bij de FE 50mm f/1.2 GM. “Wat betrouwbaarheid en resolutie betreft, is het objectief zonder meer ongeëvenaard.” Net zo indrukwekkend is dat die resultaten uit zo’n compact en licht objectief komen. Eindscore: 94/100.
 • Digifoto Pro (Christel de Wolff, full review, nr. 5 2021): De Sony FE 50mm f/1.2 GM heeft niet voor niets ‘GM’ in z’n naam. Dat staat voor G Master, en dat zie je volgens Christel terug in de beelden die je ermee kunt maken. Heel lichtgewicht is hij niet, toch is het volgens Christel een prestatie “om zoveel kwaliteit in zo’n compacte behuizing te stoppen.”
  Vooral het diafragma van f/1.2 is echt opvallend gezien z’n compacte formaat. Daarbij ligt deze Sony ook fijn in de hand en is hij volledig in balans op een fullframe Sony Alpha-camera.
  Beeldstabilisatie heeft hij niet, “maar in de praktijk heb je daar vrijwel helemaal geen last van dankzij de hoogwaardige stabilisatie van de Alpha-camera’s.” Goedkoop is deze standaard-prime niet, maar hij “levert je gegarandeerd veel fotoplezier op.” Eindoordeel: Goud Award.
 • Techradar.com (James Abbott, full review): De Sony 50mm f/1.2 GM biedt volgens James een prachtige beeldkwaliteit en is ideaal inzetbaar voor een breed scala aan onderwerpen. Je kunt hem gebruiken voor het schieten van portretten, maar ook voor straatfotografie of astrofotografie en alles daartussenin.
  “De scherpte is fenomenaal, zelfs bij het grootste diafragma van f/1.2,” aldus James. Tegelijk is ook het prijskaartje niet van deze wereld. De nifty fifty is op deze manier niet langer een budgetlens met een geweldige beeldkwaliteit, maar een professionele krachtpatser die ongelooflijke hoeveelheden details kan weergeven op sensoren met een hoge resolutie, waarbij ook de prijs zeer hoog ligt. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, full review): Sony wordt volgens Andy vaak geroemd als bedrijf dat indrukwekkend hoogwaardige camera’s bouwt vol met baanbrekende technologie. Maar men vergeet vaak wat een ervaren lensbouwer Sony ook is geworden. Dat bewijst ook de Sony FE 50mm f/1.2 GM: deze hoogwaardige optiek past buitengewoon goed bij de Sony-camera’s.
  Deze standaardprime scoort in alle opzichten vrijwel perfect. Optisch levert hij volgens de reviewer een duizelingwekkende combinatie van indrukwekkende scherpte en mooie bokeh. En die beeldkwaliteit wordt ondersteund door een snelle, betrouwbare en stille autofocus. Deze primelens is ook een genot om mee te fotograferen, dankzij de uitgebreide bedieningsmogelijkheden en z’n beperkte formaat voor een dergelijke lichtsterke lens.
  De prijs is uiteraard pittig, maar die past bij een dergelijke professioneel lens. Deze lens is ideaal voor fotografen die portretten willen schieten met een geringe scherptediepte en prachtig onscherpe achtergronden. Deze lens levert moeiteloos vrijwel onberispelijke resultaten. Vooral trouwfotografen zullen er volgens Andy dol op zijn. Kers op de taart: Sony levert deze uitmuntendheid in een lens die nauwelijks groter is dan de huidige 50mm f/1.4, en kleiner, lichter en goedkoper dan zijn concurrenten. Eindoordeel: Goud Award met 5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony 50mm f/1.2 GM is volgens Gordon de beste standaardlens voor de E-mount van Sony. Hij levert de haarscherpe details en de vloeiende weergave die we kennen van Sony's premium GM-lenzenreeks. Hij biedt scherpte over het hele beeld, zelfs bij f/1.2, en presteert even goed dichtbij als ver weg.
  Mooi is ook de weerbestendige afdichting, de klikbare diafragmaring, de lenskap met rubberen punt. De scherpstelling werkt soepel, snel en stil.
  Helemaal perfect is hij volgens Gordon niet. Alle lensontwerpen lijden onder een compromis, en in dit geval is het een behoorlijk merkbare focus breathing: het gezichtsveld wordt zichtbaar kleiner als je schakelt naar korte scherpstelafstanden. Voor sommige videografen kan dit een probleem zijn. Fotografen zullen er geen last van hebben.
  Kortom: de Sony 50mm f/1.2 GM is de beste 50mm-lens die beschikbaar is voor de E-mount. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Het Sony Alpha-camerasysteem heeft volgens Mark geen gebrek aan 50mm prime-lenzen. Zowel van Sony zelf als van Sigma, Tamron en Samyang. Om er eentje te noemen: de Sigma 50mm f/1.4 DG HSM.
  Dus de Sony FE 50mm f/1.2 GM moet wel echt uitblinken om zich te onderscheiden van de massa en zijn zeer hoge prijskaartje te rechtvaardigen. “En gelukkig doet hij dat in bijna elk opzicht. Dat geldt voor de bouw, de beeldkwaliteit, de features en de bediening.” Dus heb je nog geen 50mm prime-lens in je cameratas, zet deze dan bovenaan je lijstje. “Want het is gewoon de beste 50mm-lens voor Sony A-camera’s.”
  De lens is relatief licht en compact, maar goed gebouwd. Hij levert uitstekende scherpte in het midden van het beeld over het gehele diafragmabereik. Zelfs bij volledig open diafragma presteert hij zeer goed. Om die kwaliteit ook aan de beeldranden te krijgen, moet je wel iets diafragmeren. De bokeh is mooi dankzij de lichtsterkte in combinatie met de 11 diafragmalamellen.
  De lichte vervorming en lichtafval worden gecorrigeerd door de camerabody. De autofocus is snel, vrijwel geruisloos en betrouwbaar. Dankzij de klikschakelaar voor de diafragmaring is hij ook zeer geschikt voor video. De bouwkwaliteit ligt zeer hoog. Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): De 50mm f/1.2 G Master van Sony is uiteraard een grote lens. Het is best een ding op een slanke spiegelloze body van Sony. Toch is de bediening erg verfijnd.
  Deze Sony-lens heeft twee aanpasbare lensfunctieknoppen, een handmatige diafragmaring met een klikschakelaar plus een ‘zijdezachte’ handmatige focusring. De autofocus is snel en “dodelijk nauwkeurig”. DE beeldkwaliteit is “in elk opzicht gewoonweg episch”. De prijs is niet te ontkennen hoog. Maar volgens Matthew krijg je zeker waar je voor betaalt en nog veel meer. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Camerajabber.com (Angela Nicholson, full review): De prijs van de Sony FE 50 mm f/1.2 GM stemt misschien tot nadenken, maar de resultaten en het gebruik van deze lens niet, aldus Angela. “Het is een spectaculair goede lens die ongelooflijke detailniveaus vastlegt. Hij ligt ook erg prettig in de hand. Ook is het fijn om een diafragmaring te hebben, waarmee je direct in contact komt met je fotografie.”
  De Sony FE 50mm f1.2 GM stelt snel en stil scherp. De aanpasbare Focus Hold-knoppen zijn een leuke bonus. “Zelfs de lichtafval, die technisch gezien als een foutje wordt beschouwd, wordt waarschijnlijk gewaardeerd door portretfotografen.”
  Er is maar één minpunt volgens Angela: de handmatige scherpstelring kun je niet voor een ander doel gebruiken wanneer de camera is ingesteld om automatisch scherp te stellen. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Het groeiende aantal f/1.2 primelenzen voor systeemcamera’s is volgens Jim goed nieuws voor fotografen die houden van de creatieve controle die zo’n groot diafragma biedt. “Deze lenzen zijn in staat om slechts een klein stukje van de wereld scherp vast te leggen, en zijn vooral gunstig voor fotografen die in moeilijk licht werken.”
  De Sony FE 50 mm f/1.2 GM is volgens Jim de beste versie van dit concept voor een fullframe spiegelloos systeem tot nu toe. Hij is niet enorm groot of topzwaar op de camerabody. Toch zijn er niet veel optische compromissen gemaakt om dat voor elkaar te boksen. In dat opzicht is het een magische lens.
  Laboratoriumtests en praktijkfoto’s tonen een uitstekende resolutie en vloeiende, heldere, onscherpe achtergronden zien. De autofocus is snel en stil. En hij heeft de stof-, spat- en fluorbescherming die professionals en liefhebbers eisen van hoogwaardige apparatuur.
  Wel heeft hij last van wat focus breathing: een beperkende factor voor videografen. Maar verder zijn er geen gebreken. Ook de forse prijs valt mee als je hem vergelijkt met de concurrentie van Canon en Nikon.
  Kortom: de FE 50 mm f/1.2 GM heeft alles wat je van een lichtsterke 50mm-lens mag verwachten en meer dan dat. Het is een van de beste 50mm-lenzen die Pcmag heeft getest, voor systeemcamera’s en DSLR’s. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4.5 van de 5 sterren.
 • Videoreview DPReview TV: Heel zelden reviewen Chris en Jordan van DPReview een lens die vrijwel zonder fouten is. Maar de Sony 50mm f/1.2 GM is zo’n voortreffelijke lens. Chris: “This 50mm is really amazing!” Het enige echte probleem is een flinke dosis focus breathing, iets waar videografen een broertje dood aan hebben.
  Hun videoreview staat onderaan deze pagina. Zeker bekijken als je geïnteresseerd bent in deze lens. Waarschuwing: je wilt deze kostbare G Master gelijk bovenaan je wensenlijstje zetten... En vergeet niet de sample gallery van DPReview te bekijken: bekijk sample gallery >>

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 50mm f/1.2 GMBelangrijkste kenmerken van de Sony FE 50mm f/1.2 GM

 • Veelzijdig: deze toplens is inzetbaar voor vele fotografiegenres
 • Lichtsterk: zeer geschikt voor fotografie bij weinig licht
 • Voortreffelijke bokeh: 11 afgeronde diafragmabladen
 • Uitmuntende bouwkwaliteit: gebouwd als een tank volgens de standaard van de G Master-serie
 • Tegen de elementen: uitstekende stof- en weerbestendige afdichtingen
 • Bijzondere close-ups: minimale scherpstelafstand van 40cm
 • Snel scherp: zeer snelle autofocus

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony FE 50mm f/1.2 GM

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony FE 50mm f/1.2 GM door Chris en Jordan van DPReview TV (5:48 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Cameranu.nl >>

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 50mm f/1.2 GM op Kamera-express.nl >>

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 600mm f/4.0 GM OSSSony EJaSupertele1399998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 300mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele669995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.4 GMSony EJaStandaard184994/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaPortret199995/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony E 16-50mm f/3.5-5.6 PZ OSS IISony ENeeStandaardzoom32980/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte Cameranu aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van Cameranu:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.1
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Vijfvoudig winnaar van de Shopping Awards

Alle objectieven op Cameranu.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy