Sony FE 40mm f/2.5 G | Reviews & Tests

Wat is het beste primelens voor je fullframe Sony systeemcamera? De Sony FE 40mm f/2.5 G is een objectief uit de geliefde G-serie, waardoor een hoge beeldkwaliteit gegarandeerd is. Deze primelens heeft een iets bredere beeldhoek dan de klassieke 50mm-standaardlenzen. Hij is heerlijk compact en licht van gewicht en ook zeer geschikt voor video. “Een simpele maar zeer aantrekkelijke lens.” Alle belangrijke reviews!

Sony FE 40mm f/2.5 G Lichtsterke primelenzen: pure beeldkwaliteit

Lichtsterke primelenzen zijn het summum voor de professionele fotograaf en de serieuze amateur. De beeldkwaliteit ligt een stuk hoger dan die van zoomlenzen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony FE 40mm f/2.5 G, die in april 2021 op de markt is gekomen.

Sony FE 40mm f/2.5 G

Brandpuntsafstand: 40mm (op Sony aps c: 60mm) | Maximaal diafragma: f/2.5 | Lensmount: Sony E | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 173gr | Lengte x diameter: 68 x 45mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 28cm (AF) / 25cm (MF) | Vergrotingsfactor: 0.20x (AF) / 0.23x (MF) | Filtermaat: 49mm | Release datum: april 2021 | Frankwandelt-rating 88/100 | Prijs: 569 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op Kamera-express.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G Deze Sony-lens in het kort

De Sony FE 40mm f/2.5 G is één van de drie prime-lenzen uit de G-serie die Sony tegelijk uitbrengt. De andere twee: Sony FE 50mm f/2.5 G en Sony FE 24mm f/2.8 G. Alledrie hebben ze een lengte van 45mm, een maximale diameter van 68mm en een filterdraad van 49mm. De behuizing is gemaakt van een aluminiumlegering en de objectieven wegen 162 tot 174 gram.

Natuurlijk gezichtsveld

Deze standaard primelens heeft een iets bredere beeldhoek dan de klassieke standaardprimes van 50mm. Dankzij die beeldhoek maakt de 40mm lens filmopnamen die overeenkomen met het natuurlijke gezichtsveld. Bij foto’s zorgt het objectief ervoor dat onderwerpen opvallen tegen de achtergrond.

Hoge beeldkwaliteit, prachtige bokeh

Ook dit objectief blinkt uit door zijn hoge beeldkwaliteit en prachtige bokeh. Het ontwerp is lichtgewicht en compact, waardoor je er uitstekend de hele dag mee op pad kunt. Dit objectief is uitstekend te gebruiken voor straat- en reportagefotografie. Ook voor video is hij zeer goed inzetbaar. Hij is zowel geschikt voor de fullframe camera’s als de aps c camera’s van Sony.

Sony FE 40mm f/2.5 GScherp van hoek tot hoek

De hoge beeldkwaliteit wordt bereikt door een optisch ontwerp met asferische elementen en ED-glaselementen (Extra-low Dispersion). Ook de coatings zijn superieur: Nano AR II en fluorcoatings. Daardoor krijgen kleurfranjes en andere lensfouten geen kans hebben. De asferische elementen leveren scherpte van hoek tot hoek, zelfs bij het grootste diafragma.

Videografie & close-ups

De autofocus is snel, precies en stil. Dat maakt deze lens ook zo geschikt voor video. Mooi is verder dat je van heel dichtbij kunt scherpstellen: met autofocus vanaf 35 centimeter en met handmatige focus zelfs vanaf 31 centimeter. Daardoor maak je met deze standaardprime prachtige creatieve close-ups.

Sony FE 40mm f/2.5 GRijk uitgerust

De FE 24mm is rijk uitgerust met bedieningselementen. Je vindt een scherpstelvergrendelingsknop, een scherpstelmodusschakelaar, een diafragmaring en een diafragma-klikschakelaar. Uiteraard is het een robuuste lens en is hij goed afgedicht tegen spatwater en stof.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Straatfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Reportagefotografie
 • Film en video

Sony FE 40mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op Kamera-express.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 40mm f/2.5 GProfessionele reviewers over de Sony FE 40mm f/2.5 G

De Sony FE 40mm f/2.5 G: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Dpreview.com (Rishi Sanyal, full review): DPReview doet wat heel logisch is: het nieuwe lenzentrio van Sony in één review door de mangel nemen. In één en hetzelfde review worden de Sony FE 24mm f/2.8 G, Sony FE 40mm f/2.5 G en Sony FE 50mm f/2.5 G onder de loep genomen. Dat kan ook prima, want ze delen veel eigenschappen.
  Alledrie presteren deze prime-lenzen optisch goed, volgens reviewer Rishi. Ze stellen bijna onmiddellijk scherp dankzij hun dubbele lineaire motoren. En alledrie hebben een bruikbare brandpuntsafstand plus vrij snelle diafragma’s. Koop je het hele trio, dan is het fijn dat ze fysiek op elkaar lijken. Voor videowerk is dat bijvoorbeeld erg handig: je kunt de brandpuntsafstanden wisselen zonder je gimbal of drone opnieuw in te stellen. Toch hebben alledrie de lenzen ook hun gebreken.
  Hoe goed scoort de Sony FE 40mm f/2.5 G? Net als de andere twee objectieven biedt hij respectabele optische prestaties, snelle scherpstelling en geweldige bediening en bedieningselementen. Daarbij is het een lekker compacte lichtgewicht. De 40mm f/2.5G is zeer scherp bij open diafragma. De randen van het beeld worden mooi verscherpt bij kleinere diafragma-openingen en er zijn bijna geen laterale chromatische aberratie. Helaas heeft deze prime-lens last van zogeheten ‘textuurbokeh’. Ook is er sprake van longitudinale chromatische aberratie. Focus breating kan vooral voor videografen een probleem zijn. Eindoordeel: een score van 87%.
 • Amateurphotographer.co.uk (Richard Sibley, full review): Altijd goed om naar de waardevolle reviews te kijken van dit grootste Britse fototijdschrift. De keuze voor een lens met een brandpuntsafstand van 40mm is volgens reviewer Richard niet heel gebruikelijk, maar voor hem is het wel een uitstekend brandpunt, want 50mm is vaak net niet breed genoeg. En hoewel hij graag 35mm-lenzen gebruikt, ziet hij de 40mm als een “mooi compromis tussen de twee meer gebruikelijke brandpuntsafstanden”.
  Het diafragma is natuurlijk niet al te snel, maar de positieve keerzijde is dat formaat en gewicht van de lens zo lekker laag kunnen blijven. En voor de doelgroep van deze lens zal een snel diafragma niet altijd essentieel zijn. Dit is de lens die je gebruikt voor portretten, straatfotografie of landschapsfotografie. Kortom een lens die je vaak op je camera hebt zitten als je even snel een foto moet maken. Voor dat soort werk is hij volgens Richard meer geschikt dan een 50mm-lens.
  Daar komt bij dat het een zeer goed geconstrueerde lens is, en dat hij alle functies in huis heeft die je van een lens uit de G-serie mag verwachten. Dit is een lens zonder fouten. En al ligt de prijs niet heel laag, toch is deze lens heel betaalbaar. Zeker als je bedenkt dat dit een echte Sony-lens is, met alle autofocus- en profileringsvoordelen die daaraan kleven, én dat je deze lens vrijwel permanent op je camera wilt hebben. Deze Sony krijgt een hoog eindoordeel: Goud Award met 5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): De Sony FE 40mm f/2.5 G is volgens Jim een mooie aanvulling op Sony’s steeds meer uitdijende arsenaal aan spiegelloze lenzen. Het brandpuntsafstand van 40mm onderscheidt hem van een dozijn concurrerende 35mm prime-lenzen. Hij voelt wel aan als een klassieke lens, dankzij de aluminium constructie en de diafragma-instelring. Alle gemakken van moderne technologie zijn erin verwerkt.
  De slanke, lichte bouw valt erg in de smaak bij de reviewer. De prijs ligt relatief gunstig, terwijl daar geen grote offers voor zijn gebracht. Hij is scherp, je kunt er mooie close-ups mee maken en de onscherpe achtergronden in je foto’s zijn aangenaam.
  Minpunten zijn er ook. Zo zijn de bedieningselementen voor Jim een beetje krap, en focusbreating beperkt de waarde voor video. Ook in de bokeh zie je een verschil met de hoge G Master-kwaliteit.
  Toch is deze FE 40mm f/2.8 echt een lens die je als primaire primelens kunt gebruiken, ook als je een professional bent die met een lichtere uitrusting op pad wil. Voor hobbyisten betekent het een stap omhoog ten opzichte van de standaard zoomlenzen. Eindoordeel: Editor’s Choice met 4 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Sony FE 40mm f/2.5 G is lekker klein en lichtgewicht, maar heeft toch een eersteklas afwerking. Uniek zijn de kijkhoek, de uitstekende bouwkwaliteit, het retro-gevoel, het compacte formaat en gewicht en de snelle autofocus.
  Optisch presteert deze lens ook uitstekend. Hij is haarscherp over vrijwel het hele beeld, zelfs met volledig open diafragma. Vignettering (lichtafval) zie je enigszins als je wijd open fotografeert, maar chromatische aberraties en tonvormige vertekening zijn goed onder controle. De bokeh is mooi genoeg voor een f/2.5-lens.
  Mooi is ook dat er een traditionele diafragmaring op de lens zit, en het is ook nog eens een vrijwel perfecte ring. Ook van toegevoegde waarde is de speciale schakelaar op de lenscilinder waarmee je de diafragmaring kunt losklikken voor video-gebruik. Daardoor is hij geschikter voor video dan veel rivalen, bijvoorbeeld die van Sigma.
  Die Sigma, de 35mm f/2 DG DN, heeft als belangrijkste voordeel een nog betere bouwkwaliteit en ook een sneller maximaal diafragma. Maar de Sony 40mm f/2.5 is kleiner en lichter en heeft een beter ontworpen zonnekap plus extra features. De autofocus is ook beter: zeer snel en vrijwel 100% betrouwbaar is. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): De Sony FE 40mm f/2.5 G is echt perfect voor fotografen die het topzware gevoel van Sony’s grote, zware zoomlenzen beu zijn. De balans en het gevoel van je camera verandert volledig.
  Net als de andere twee primelenzen in deze nieuwe serie compacte lenzen klein en licht. Hij is goed uitgerust met bedieningselementen, zoals een diafragmaring die je kunt losklikken voor video. Alle drie lenzen hebben zelfs dezelfde afmetingen en hetzelfde gewicht (dichtbij genoeg) en hebben dezelfde filterdraad van 49 mm. Deze 40mm f/2.5 G krijgt de hoogste waardering van Rod: 5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony FE 40mm f/2.5 G is volgens Gordon “een simpele maar zeer aantrekkelijke lens”. De brandpuntsafstand is aantrekkelijk en verrassend verfrissend, ideaal voor iedereen die 50mm iets te lang vindt voor algemeen gebruik, maar 35mm te breed. De 40mm voelt heel natuurlijk aan. “Van de drie nieuwe Sony-prime-lenzen die samen zijn gelanceerd, is het verreweg mijn favoriet.”
  Hij levert scherpe resultaten over het hele frame, zelfs wijd open. Daarmee is hij veel beter dan de budget 50mm f/1.8. Het diafragma is voldoende groot om milde bokeh’s te krijgen. De scherpstelling is snel en stil.
  Meest speciale aan deze en de andere lenzen in deze serie: hun formaat. Dat verandert elke Sony Alpha in een zeer compact, draagbaar camerasysteem. Sony mikt dus niet alleen op de dure lenzen met grote diafragma’s, maar heeft ook oog voor de charme en aantrekkingskracht van kleine lenzen.
  Perfect is ook deze lens niet. De bokeh is wat druk met aanwezige contouren en uienringpatronen. Minpunten die je niet treft op de dure, geavanceerde primes. Ook de focus breathing is merkbaar, iets wat alleen voor videografen een punt zal zijn. Grootste concurrent is de eveneens goede Sigma 45mm f/2.8 DG DN, met een vergelijkbare prijs en gewicht/grootte en vergelijkbare resultaten in veel tests. Gordon heeft een lichte voorkeur voor de Sony. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): De Sony FE 40mm f/2.8 G is volgens Bryan een zeer aantrekkelijke, ultracompacte prime-lens met een extreem licht gewicht en een robuuste metalen constructie. De brandpuntsafstand van 40mm is in de praktijk goed bruikbaar en dankzij het diafragma van f/2.8 kun je fotograferen bij weinig licht. Ook creëer je een mooie onscherpe achtergrond met deze lens. Dit wordt ongetwijfeld een populaire lens, ook dankzij z’n betaalbare prijskaartje.
 • Thephoblographer.com (full review): Deze Sony FE 40mm f/2.5 G heeft zeker z’n verdiensten. Dat komt deels door het lage prijskaartje voor een dergelijke lens, plus het aantrekkelijke gewicht. De scherpte is daarbij van topklasse en de kleuren zijn geweldig. De autofocus is uitstekend en zelfs iets beter dan die van de Sony FE 50mm f/2.5 G. Door het kleinere diafragma kan de lens ook aanzienlijk slanker worden. Dat maakt het een fijne lens om de hele dag mee te fotograferen.
  De 40mm heeft een kleiner maximaal diafragma dan de meeste prime-lenzen. De bokeh is dan ook niet zo mooi als dat van sommige van de duurdere optica van Sony. Ook is chromatische aberratie af en toe een probleem. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Videoreview DPReview TV: Bekijk zeker de uitgebreide YouTube-review door Chris en Jordan van DPReview TV. Zij bespreken de drie nieuwe lenzen: Sony FE 40mm f/2.5 G, Sony FE 50mm f/2.5 G en Sony FE 24mm f/2.5 G. Ze laten zien hoe ze presteren en gaan in op de vraag of het overkill is om zowel de 40mm als de 50mm aan te schaffen. De YouTube-review vind je onderaan deze pagina.
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Degelijke en superveelzijdige brandpuntafstand. De 40mm van Sony is goed gebouwd, heeft snelle autofocus en is erg scherp. Bovendien is hij erg licht en is 40mm een veelzijdige beeldhoek, die je voor veel situaties kunt gebruiken.” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Sony FE 40mm f/2.5 G

 • Primelens voor Sony fullframe en aps c-camera’s
 • Breder dan 50mm: geschikt voor een groot aantal foto- en videogenres
 • Beeldkwaliteit: asferische en ED-glaselementen
 • Bokeh: prachtige en natuurlijke onscherpte-kwaliteit
 • Razendsnel scherp: rappe en stille autofocus
 • Perfecte close-ups: minimale scherpstelafstand: 28 cm (met AF) / 25 cm (met MF)
 • Rijk uitgerust: Focus hold-knop, AF/MF-schakelaar
 • Duurzaam ontwerp: aluminium body met hoogwaardige afwerking
 • Robuust: stof- en vochtbestendig
 • Heerlijk compact: 68 x 45 mm en slechts 174 gram

Sony FE 40mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sony FE 40mm f/2.5 G

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Sony FE 40mm f/2.5 G en z’n twee broertjes: de Sony FE 40mm f/2.5 G en de Sony FE 24mm f/2.8 G (3:35 minuten). Prachtige beelden! Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 40mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony FE 40mm f/2.5 G

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony FE 40mm f/2.5 G door Chris en Jordan van DPReview TV (9:17 minuten). Prachtige beelden, en je ziet goed hoe deze 50mm presteert. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 40mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 40mm f/2.5 G op Kamera-express.nl >>

 

Alle standaard prime-lenzen op een rij

Heel veel standaard prime-lenzen (50mm-lenzen) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een standaard prime-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 600mm f/4.0 GM OSSSony EJaSupertele1399998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 300mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele669995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.4 GMSony EJaStandaard184994/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaPortret199995/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (8 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy