Sony FE 35mm f/1.4 GM | Reviews & Tests

Wat is de beste groothoeklens voor je fullframe Sony systeemcamera? De Sony FE 35mm f/1.4 GM is een schitterende prime-lens in de befaamde G Master-serie van Sony. En dat betekent: ultieme bouwkwaliteit, messcherpe beelden en betoverende bokeh. “Een parel voor wie zoekt naar een lichtsterk 35mm-objectief.” Diamant Award bij Zoom.nl, Super bij Focus, Gold Award bij DPReview. Alle belangrijke reviews!

Sony FE 35mm f/1.4 GMLichtsterke primelenzen: pure beeldkwaliteit

Lichtsterke primelenzen zijn het summum voor de professionele fotograaf en de serieuze amateur. De beeldkwaliteit ligt een stuk hoger dan die van zoomlenzen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony FE 35mm f/1.4 GM, die medio februari 2021 op de markt is gekomen.

Sony FE 35mm f/1.4 GM

Brandpuntsafstand: 35mm | Maximaal diafragma: f/1.4 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 524gr | Lengte x diameter: 96 x 76mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 25cm | Vergrotingsfactor: 0.26x | Filtermaat: 67mm | Release datum: medio februari 2021 | Frankwandelt-rating 92/100 | Prijs: 1.699 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Deze Sony-lens in het kort

De Sony FE 35mm f/1.4 GM heeft een zeer lichtsterk diafragma en is de ideale groothoekprime voor foto- én video. Het geavanceerde optiek heeft twee XA-elementen en één asferisch element. Hierdoor is de resolutie van hoek tot hoek zeer hoog. Dankzij het cirkelvormig diafragma is de bokeh boterzacht. De perfecte groothoek voor de fullframe systeemcamera’s van Sony.

Snelle en precieze autofocus

De autofocus is snel, precies en fluisterstil. Twee XD lineaire motoren zorgen hiervoor. Ook de tracking in deze Sony G Master is van topniveau. Het interne scherpstelsysteem zorgt voor een stabiele beeldhoek tijdens het scherpstellen. Voor videografie is hij iets minder geschikt, vanwege focus breathing waar diverse reviewers melding van maken.

Nano AR Coating II

Ook de coating van deze 35mm-lens is van GM-niveau. Sony's Nano AR Coating II zorgt voor minimalisering van reflecties, ook bij tegenlicht. Van flares en ghosting zul je met deze toplens geen last hebben.

Creatieve close-ups

Uiteraard is dit ook een zeer robuuste lens, met een stof- en vochtbestendig ontwerp. Mooi is verder de minimale scherpstelafstand van 27 centimeter bij autofocus en 25 centimeter bij handmatige scherpstelling. Daarmee maak je creatieve close-ups prestaties met een grote beeldhoek.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reportagefotografie
 • Straatfotografie

Sony FE 35mm f/1.4 GM op CameraNU.nl >>

Sony FE 35mm f/1.4 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 35mm f/1.4 GM op Kamera-express.nl >>

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

Deze actie bij Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 35mm f/1.4 GM(Professionele) reviewers over de Sony FE 35mm f/1.4 GM

De Sony FE 35mm f/1.4 GM: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, maartnummer 2021): Op dit objectief hebben veel Sony-fotografen volgens Jasper gewacht. Bij de ontwikkeling is Sony niet over één nacht ijs gegaan. Is het resultaat er ook naar?
  Lichtsterke 35mm-objectieven zijn geschikt voor het vastleggen van een groot aantal verschillende onderwerpen, van landschap tot ‘portret met context’. De lichtsterkte komt goed van pas bij reportagefotografie in schemerige omstandigheden. Wat opvalt aan deze Sony is z’n compacte vorm.
  GM-objectieven zijn Sony’s paradepaardjes, dus je verwacht hoge optische kwaliteit. En die krijg je. “Scherpte, resolutie en (micro)contrast zijn van een erg hoog niveau, wat meteen opvalt als je de beelden bekijkt”. Scherpte én onscherpe delen zijn volgens Jasper ‘fabelachtig’. Dat laatste dankzij de elf afgeronde diafragmalamellen die voor een vrijwel ronde bokeh zorgen.
  De autofocus is uitstekend dankzij de twee XD (Extreme Dynamic) lineaire autofocusmotoren. Jasper: “Elke foto was raak, en ook precies op het juiste moment. Bovendien werkt de autofocus erg stil en soepel, waardoor dit ook voor filmen een prima keus is.”
  Op bouwkwaliteit en ontwerp is niets af te dingen. Ook omvang en gewicht zijn binnen de perken gebleven. Daardoor is hij uitstekend in balans met A7- en A9-camera’s. Dit objectief is “een parel voor wie naar een lichtsterk 35mm-objectief op zoek is en zich niet laat afschrikken door de prijs”. Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.6.
 • Fototijdschrift Focus (Erik Derycke, full review, maartnummer 2021): 35mm is volgens Erik een geliefde brandpuntsafstand bij reportage- en straatfotografen. Je krijgt meer in beeld dan met een standaard prime, en tegelijk heb je niet de vertekening van bredere beeldhoeken. Je kunt er ook nog perfect portretten mee maken en daarbij meer van de omgeving in beeld brengen dan bij de echte portretlenzen.
  Deze Sony heeft een hoge lichtsterkte die helpt om je onderwerp los te laten komen van de achtergrond en om aangename bokeh te creëren.
  Samen met de Sony A7R Mark IV testcamera levert deze lens beelden “met een verbazingwekkende hoeveelheid detail van hoek tot hoek, zelfs wijd open met f/1.4”. Mooi is ook dat je exact kunt scherpstellen, dankzij Sony’s hybride autofocussysteem, en werkt de realtime oogautofocus betrouwbaar.
  Lichtafval is merkbaar bij open diafragma, maar verdwijnt bij f/4 volledig. Deze vignettering kun je automatisch laten corrigeren door de camera. Dat geldt ook voor de lichte kussenvormige vertekening.
  Deze Sony is volgens Erik een waardevolle aanvulling voor Sony’s G Master-serie. In vergelijking met de goedkopere FE 35mm f/.8 biedt hij een hogere lichtsterkte, maar vooral ook: “een hogere optische kwaliteit en een prachtige beeldvoordracht”. Samen met de testcamera A7R Mark IV heb je, in zijn woorden: “een droomcombinatie voor wie het zich kan veroorloven”. Eindoordeel: Focus Predicaat Super met het hoge cijfer 9.3.
 • Fototijdschrift Digifoto (Christel de Wolff, full review, maartnummer 2021): De 35mm is een enorm populaire brandpuntsafstand: de Sony FE 35mm f/1.4 GM is al het vijfde 35mm-objectief dat Sony heeft uitgebracht. Maar dit is er eentje uit de professionele G Master-klasse. Dit extreem lichtsterke objectief is volgens Christel een aanwinst voor enthousiaste foto- én videografen.
  Deze G Master biedt je kraakheldere, superscherpe resultaten, met zeer weinig beeldfouten. Hij heeft een handzaam en stevig ontwerp, en een multi-inzetbare brandpuntsafstand, waardoor hij geschikt is voor dagelijks gebruik.
  Handig is dat je met de focusring en de schakelaar snel kunt wisselen tussen handmatige en automatische scherpstelling. Ook het diafragma is zeer snel aan te passen. Eindoordeel: Platina Award.
 • Chip Fotomagazine (full review, meinummer 2021): Chip heeft de Sony G Master zowel in het lab als in de praktijk onderhanden genomen. Een echte G Master volgens de reviewer. “De beeldkwaliteit van het objectief is uitstekend.” Zelfs bij open diafragma krijg je een indrukwekkende resolutie. Vignettering bij open diafragma is opvallend, maar verdwijnt volledig na diafragmeren. Kleurzwemen en vervormingen zijn aanwezig, maar met het blote oog niet zichtbaar. “Uitstekend!”
  Ook is de reviewer uitstekend te spreken over de nauwkeurigheid en de constante werking van de AF-motor. Geruisloos en snel scherpstellen is altijd gegarandeerd. Fijn is verder dat afmetingen en gewicht van deze groothoekprime handzaam zijn.
  Kortom: de Sony FE 35mm f/1.4 GM “levert zonder meer indrukwekkende beelden.” Minpunten zijn de hoge prijs en de “zichtbare daling van de resolutie aan de randen.” Die doen enigszins afbreuk aan het vlekkeloze totaalbeeld. De eindscore is dan ook zeer hoog: 94/100.
 • Dpreview.com (Carey Rose, field review): De Sony FE 35mm f/1.4 GM is volgens Carey een lens om makkelijk van te houden. Hij is wijd open zeer scherp, de bouwkwaliteit is vrijwel foutloos, maar de grootte en het gewicht blijven in toom. Nog indrukwekkender als je bedenkt dat hij optisch in bijna alle opzichten beter presteert dan de Zeiss Distagon 35mm f/1.4 ZA, terwijl prijs en formaat kleiner zijn.
  Chromatische aberratie zou echter een groot probleem kunnen zijn voor fotografen. Gelukkig komt het alleen naar voren op bijzonder contrastrijke randen en bij de grootste diafragma’s. Bij diafragmeren naar f/2 ben je er in die gevallen van af.
  Afgezien daarvan valt er niets te klagen over de bokeh, zonnestralen, lichtvlekweerstand of korte scherpstelafstand. Kortom: dit is dé lens voor professionals en gevorderde amateurs die op zoek zijn naar een snelle 35mm voor portretten, reizen, landschap, journalistiek en nog veel meer fotogenres. Hij krijgt dan ook de hoogste onderscheiding: Gold Award met een score van 92%.
 • Amateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, full review): De Sony FE 35mm f/1.4 GM is een geweldige lens volgens Andy. Hij is klein en licht en optisch fenomenaal. Net als met z’n 24mm en 135mm GM-lenzen heeft Sony een werkelijk verbluffende lens gemaakt. En met de Sony A7R IV is het een van de beste combinaties die Andy ooit heeft gebruikt. Gebruik je hem op een minder veeleisende camera met 24 megapixel, zoals de Alpha 7C, en hij levert beeldbestanden die er onberispelijk uitzien.
  Niet alleen de optica zijn uitstekend, ook de autofocus werkt goed, met name op recente camera's. Ook de handmatige scherpstelling werkt uitstekend. Geweldig ook om een diafragmaring op de lens te hebben.
  Een goedkope lens is het natuurlijk niet, maar hij is wel betaalbaarder dan de gelijkwaardige DSLR-optiek van Canon of Nikon. De FE 35mm f/1.4 GM is een van de beste lenzen die Andy ooit heeft getest. Eindoordeel: Gold Award met 5 van de 5 sterren.
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony FE 35mm f/1.4 GM is volgens Gordon Sony’s beste 35mm-lens tot nu toe. Hij benut de nieuwste lenstechnologieën en levert daarmee superieure resultaten. Beter dan de belangrijkste concurrenten: de f/1.4 Zeiss en de Sigma 35mm f/1.2 DG DN.
  Deze Sony is scherp is over het hele beeldveld, zelfs helemaal open. Details in het midden zijn bijtend scherp. De wazige gebieden zijn bevredigend vloeiend met minimale contouren of texturen in de bokeh. Lensfouten zijn minimaal. Hij stelt snel en nauwkeurig scherp en is stil.
  De body van de lens is compact en weerbestendig en heeft een de-clickable diafragmaring. Al met al is de Sony 35mm f/1.4 GM de beste 35mm voor de Sony-vatting. Wil je minder uitgeven, dan zijn de Sony FE 35 f/1.8 en Sigma 35mm f/2 DG DN geweldige opties voor ongeveer de helft van de prijs. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • Digitalcameraworld.com (Rod Lawton, full review): De Sony FE 35mm f/1.4 GM is een dure lens, maar dat was te verwachten. Wat je ook kon verwachten volgens Rod: de spectaculaire optische prestaties. Deze 35mm maakt dat zeker waar.
  Twee dingen vallen Rod echter echt op. De eerste is de grootte. Het is zeker geen kleine lens, maar hij lijkt in niets op sommige f/1.4-monsters die op de markt zijn, waaronder Sony’s Distagon T* FE 35mm f/1.4 ZA.
  Ten tweede valt Rod de bediening van deze lens op, ook al in positieve zin. Van de perfect gewogen ‘afstelbare’ diafragmaring tot de soepele en lichte scherpstelring tot de handige aanpasbare Focus Hold-knop. Kortom: dit is gewoon een geweldige lens om mee te fotograferen of filmen. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Techradar.com (James Abbott, full review): De Sony FE 35mm f/1.4 GM is volgens James een ongelooflijk veelzijdige lens. De 35mm kan voor meer fotografische genres gebruikt worden dan welke andere brandpuntsafstand dan ook. De beeldkwaliteit van deze Sony G Master is over het algemeen uitstekend. Wel zijn er enkele kleine lichtafvalproblemen (vignettering).
  Deze G Master is zeker duur. Toch is het zeker een aantrekkelijke lens voor wie een camera bezit uit de A7- en A9-serie. Eindoordeel: 4 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Sony-fotografen kunnen uit diverse prima 35mm-lenzen kiezen. Dus de Sony FE 35mm f/1.4 GM moet echt uitblinken om zich te onderscheiden van de massa en zijn hoge prijskaartje te rechtvaardigen. En? Dat doet hij gelukkig in bijna elk opzicht. Van bouwkwaliteit tot feature-set, van beeldkwaliteit tot bediening.
  Heb je nog geen 35mm prime-lens voor je Sony en heb je het budget, dan hoort deze lens volgens Mark bovenaan je wishlist te staan.
  De optiek is relatief licht maar goed gebouwd. Hij levert een uitstekende scherpte in het beeldmidden, bijna bij alle diafragma’s. Hij presteert zelfs goed bij f/1.4, hoewel je iets meer moet diafragmeren om vergelijkbare kwaliteit te krijgen bij de beeldranden.
  Bij groothoeklenzen verwacht je niet snel een mooie bokeh. Dat is anders bij deze 35mm met 11 diafragmalamellen, een maximaal diafragma van f/1.4 en een minimale scherpstelafstand van 27 cm. Je krijgt daardoor prachtige bokeh-effecten.
  De autofocus is snel, vrijwel stil en betrouwbaar. Dankzij de klikschakelaar voor de diafragmaring is hij zeer geschikt voor foto's én films. De bouwkwaliteit ligt zeer hoog. Eindoordeel: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan): Het was slechts een kwestie van tijd voordat Sony een 35mm f/1.4-lens aan de GM-familie toevoegde, aldus Bryan. Het is echt een van de vlaggenschepen van deze firma. Hij presteert extreem goed, terwijl hij tegelijk relatief compact, lichtgewicht en betaalbaar is. Dit wordt daarom ongetwijfeld een van de bestsellers van Sony.
 • Briansmith.com (fotograaf Brian Smith, full review): Fotograaf en winnaar van de Pulitzer-prijs Brian Smith vergelijkt de Sony FE 35mm f/1.4 GM met de Sigma 35mm f/1.2 DG DN Art. Een voor de hand liggende vergelijking voor wie een lichtsterke 35mm-lens voor z’n Sony-camera wil aanschaffen. Beide objectieven bieden volgens Sony uitstekende optische prestaties.
  De Sigma 35mm f/1.2 Art heeft als voordeel dat hij nog een halve stop sneller is. Tegelijk betaal je hiervoor een prijs: hij is aanzienlijk groter en dubbel zo zwaar.
  Dankzij de vier XD Linear AF-motoren biedt de Sony een snellere autofocus. Ook is de bokeh veel veel vloeiender dankzij het gebruik van twee XA-elementen (eXtreme Aspherical). Sigma 35mm f/1.2 Art kost ook zo’n honderd euro meer.
 • Lenstip.com (Maciej Latałło, full review): Deze lens heeft een hele reeks zeer serieuze troeven. De resolutieniveaus breken alle records. De lijst met ‘pro’s’ is vrijwel eindeloos. Van de sensationele beeldkwaliteit in het beeldcentrum tot de excellente prestaties bij tegenlicht, van de prachtige bokeh tot de solide, weerbestendige constructie.
  De lens heeft slechts één fout: een flinke vignettering die weinig is te beïnvloeden door te diafragmeren. Deze lens krijgt daarom van de reviewer de hoogste onderscheiding: de Editor’s Choice.
 • Thephoblographer.com (full review): De Sony FE 35mm f/1.4 GM is lens die je met veel plezier gebruikt, waarna je met veel plezier naar de foto’s kijkt die je ermee hebt geschoten. Er is weinig om over te klagen. Het ontwerp is lichtgewicht en uitstekend, met een perfecte de-clickable diafragmaring. De lens is ook goed afgedicht tegen slecht weer. Zowel de kleuren als de scherpte van deze lens zijn geweldig, terwijl vervormingen en overstraling tot een minimum worden beperkt. Een goedkope lens is het natuurlijk niet, hoewel hij een kleinere prijs heeft dan de vergelijkbare lenzen van Nikon en Canon. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Zoals je van een Sony GM lens mag verwachten, voldoet deze lens aan al mijn verwachtingen. Ik vind de korte minimale focusafstand geweldig om een ander perspectief te kiezen. Zeer scherp, licht om te dragen en snelle focus!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sony FE 35mm f/1.4 GM op CameraNU.nl >>

Sony FE 35mm f/1.4 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 35mm f/1.4 GM op Kamera-express.nl >>

 

Belangrijkste kenmerken van de Sony FE 35mm f/1.4 GM

 • Zeer lichtsterk: diafragma van f/1.4
 • Betoverende bokeh: cirkelvormig diafragma met 11 lamellen
 • Razendsnel en stil scherp: twee XD Lineaire scherpstelmotoren
 • Flares en ghosting voorkomen: Nano AR Coating II
 • Schitterende close-ups: minimale scherpstelafstand van 25cm
 • Robuust: weerbestendig ontwerp

Sony FE 35mm f/1.4 GM op CameraNU.nl >>

Sony FE 35mm f/1.4 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 35mm f/1.4 GM op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony FE 35mm f/1.4 GM

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony FE 35mm f/1.4 GM door DPReview TV (6:10 minuten). De reviewers nemen de lens flink onder handen en vergelijken hem onder meer met de Sony / Zeiss 35m f/1.4. Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 35mm f/1.4 GM op CameraNU.nl >>

Sony FE 35mm f/1.4 GM op Cameraland.nl >>

Sony FE 35mm f/1.4 GM op Kamera-express.nl >>

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 600mm f/4.0 GM OSSSony EJaSupertele1399998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 300mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele669995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.4 GMSony EJaStandaard184994/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaPortret199995/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

4.9/5 Waardering (9 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy