Sony FE 20mm f/1.8 G | Reviews & Tests

Wat is het beste groothoeklens voor je fullframe systeemcamera van Sony? De Sony FE 20mm f/1.8 G is een schitterende lichtsterke ultragroothoek primelens. Ideaal voor landschaps-, astro- of architectuurfotografie én voor videografie. Diamant Award bij Zoom.nl, ‘Super’ bij Focus Magazine. EISA-award: Groothoeklens 2020-2021. Alle belangrijke reviews!

Sony FE 20mm f/1.8 GLichtsterke primelenzen: pure beeldkwaliteit

Lichtsterke primelenzen zijn het summum voor de professionele fotograaf en de serieuze amateur. De beeldkwaliteit ligt een stuk hoger dan die van zoomlenzen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony FE 20mm f/1.8 G, die in maart 2020 op de markt is gekomen.

Sony FE 20mm f/1.8 G

Brandpuntsafstand: 20mm / op aps-c camera’s van Sony: 30mm | Maximaal diafragma: f/1.8 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 373gr | Lengte x diameter: 84.7 x 73.5mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: nee | Minimale scherpstelafstand: 19cm | Vergrotingsfactor: 0.2x | Filtermaat: 67mm | Release datum: maart 2020 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.099 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sony FE 20mm f/1.8 G Deze Sony-lens in het kort

Zoek je de ideale ultragroothoek voor je fullframe systeemcamera van Sony? Zet deze lens uit de G-serie van Sony dan op je bucketlist. Dé lens voor bijvoorbeeld landschaps- of architectuurfotografen. Hij is veelzijdig inzetbaar: je kunt hem ook gebruiken voor creatieve portretten, bruiloften en video’s. Daarbij is hij lekker compact en licht voor een dergelijke lichtsterkte.

Prachtige close-ups, adembenemende bokeh

De Sony FE 20mm ademt kwaliteit. Hij heeft 2 AA- en 3 ED-glaselementen. Die beperken de chromatische afwijking tot een minimum en garanderen een hoge beeldkwaliteit van hoek tot hoek, zelfs bij het grote diafragma van maximaal f/1.8. Mooi is ook de minimale scherpstelafstand van 19 centimeter. Daarmee maak je prachtige, creatieve close-ups met een adembenemende bokeh.

Sony FE 20mm f/1.8 GSnelle en stille autofocus

Onder de motorkap van deze Sony huizen twee XD-lineaire motoren. Die zorgen voor een snelle, nauwkeurige en stille autofocus. Daardoor is hij niet alleen geschikt voor fotografie, maar ook voor videografie. Hij is ook goed afgedicht tegen stof en vocht, en het voorste lenselement heeft een fluorcoating, waardoor stof en vocht daar ook geen kans hebben.

Oók voor aps-c camera’s van Sony

Zet je hem op je aps-c camera van Sony, dan is het ook een geweldige lens, met in dat geval een brandpuntsafstand van 30mm. In dat geval is hij ook ideaal voor bijvoorbeeld reportage-, reis- en straatfotografie.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Astrofotografie
 • Portretfotografie
 • Film en video

Sony FE 20mm f/1.8 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 20mm f/1.8 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 20mm f/1.8 G op Kamera-express.nl >>

EISA-award: Groothoeklens 2020-2021

De Sony FE 20mm f/1.8 G heeft een prestigieuze EISA-award 2020-2021 gewonnen. De Sony 20mm is volgens de jury ‘Groothoeklens 2020-2021’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 20mm f/1.8 G(Professionele) reviewers over de Sony FE 20mm f/1.8 G

De Sony FE 20mm f/1.8 G: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen. Kom dus zeker nog eens langs binnenkort!

 • Focus Magazine (Erik Derycke, aprilnummer 2020, vergelijkingsreview): In een mooie review vergelijkt Erik de Sony FE 20mm f/1.8 G met de Tamron 20mm f/2.8 DI III OSD M1:2, een objectief met dezelfde beeldhoek, maar voor het overige erg verschillend. De Sony is lichtsterker, de Tamron veel lichter. Beide lenzen zijn goed geschikt voor landschappen, architectuur, interieurs en astrofotografie. Beide lenzen kunnen erg dichtbij scherpstellen, maar de Tamron spant hier de kroon en kent een vergrotingsfactor van 1:2.
  De autofocus van de Sony is sneller, wat in de praktijk voor dit soort lenzen niet veel uitmaakt. Ze stellen beide erg precies scherp. De handige Eye-autofocus van de Sony systeemcamera’s werkt bij beide objectieven prima. Beide objectieven hebben een zeer goede scherpte in het beeldcentrum, al bij volle opening. De hoeken worden zeer goed bij iets diafragmeren.
  Beide objectieven presteren zeer goed. “Bij kleinere openingen als f/5.6 en f/8 zijn ze aan elkaar gewaagd.” Voordeel van de Sony is de grotere lichtsterkte. Hij is daardoor wel groter, zwaarder en ruim twee keer zo duur. De Sony FE 20mm f/1.8 G krijgt het predicaat ‘Super’ met het hoge cijfer 9.1. De Tamron 20mm f/2.8 DI III OSD M1:2 krijgt net geen predicaat ‘Super’ met het hoge cijfer 8.7.
 • Fototijdschrift Zoom.nl (full review, meinummer 2020): De FE 20mm f/1.8 G is volgens de reviewer een “waardevolle uitbreiding van het inmiddels grote assortiment E-vatting-objectieven van Sony zelf.” De optische kwaliteit staat volgens Zoom.nl buiten kijf. En ook de bouwkwaliteit is goed, zoals we gewend zijn van Sony.
  Mooi is ook dat het objectief bescheiden maten heeft. Alles bij elkaar heb je met deze Sony FE 20mm “een fijne groothoek voor Sony-fotografen die compactheid wensen maar niet willen inleveren op kwaliteit.” Eindoordeel: Diamant Award met het cijfer 8.3.
 • Chip Fotomagazine (full review, julinummer 2020): De reviewer van Chip heeft deze Sony uitgebreid kunnen testen bij een reis naar Dubai. “Tijdens onze activiteiten in en om de stad, van gigantische architectuur tot idyllische landschappen, slaagde de Sony 20mm met vlag en wimpel voor al zijn taken.”
  Deze Sony biedt topscherpte, een stevige metalen behuizing, een diafragmaring en een snelle autofocus. Daar komt bij dat hij compact en licht is voor een dergelijke lens. Daardoor past hij perfect bij de compacte behuizing van de A7-systeemcamera’s.
  Het prijskaartje is natuurlijk wel fors. Zeker als je hem vergelijkt met de lichtsterkere en goedkopere Sigma 20mm f/1.4 DG HSM. Qua prestaties zijn beide lenzen volgens Chip gelijkwaardig. “De Sony-lens is echter lichter en daarmee voor ons de betere reisgenoot.” Eindoordeel: de zeer hoge score 96/100.
 • Landschapsfotograaf Albert Drost (hands on): “Samengevat heb ik deze lens een paar dagen met veel plezier kunnen gebruiken. De lens is licht, heeft een kleine minimale scherpstelafstand en een prachtige bokeh. Hij heeft een stille scherpstelmotor wat hem perfect maakt voor het filmen en vloggen.
  Ondanks dat de lens ‘slechts’ een G lens is, zit het qua scherpte zeker goed. Wijd open (f/1.8) is de lens nog superscherp in het midden maar heeft hij wel wat scherpte verlies in de hoeken van het beeld. Als je het diafragma iets knijpt heb je hier geen last meer van.
  De lens is ideaal voor landschapsfotografen, astrofotografie én voor filmmakers en vloggers.”
  Mooie hands on van Albert met een aantal schitterende foto’s die goed laten zien waartoe je in staat bent met deze lens op je Sony fullframe. Bekijk deze hands on en foto’s van Albert Dros op CameraNU.nl >>
 • Techradar.com (James Abbott, full review): De Sony FE 20mm f/1.8 G is volgens James geschikt voor een breed scala aan fotogenres. Sony heeft de beeldkwaliteit geoptimaliseerd voor de grotere diafragma’s, met de meest indrukwekkende prestaties tussen f/2.8 en f/8. Maar ook wijd open op f/1.8is de scherpte respectabel.
  De autofocus is lekker snel en stil, de handmatige focusring is soepel terwijl hij toch voldoende weerstand biedt tijdens het draaien. Deze lens is ook erg geschikt voor video-opnamen.
  Goedkoop is hij niet, maar het is een van die lenzen die de perfecte balans vinden tussen functies en beeldkwaliteit. Daardoor zal hij de lieveling worden van veel fotografen. Komt bij dat hij ook nog klein en licht is. Een geweldige toevoeging aan de FE-lens line-up van Sony. Eindoordeel: 4.5 van de 5 sterren.
 • Pcmag.com (Jim Fisher, full review): Goedkoop is hij niet, maar het is een lens met maar heel weinig minpunten. En heel veel pluspunten. Zo is de autofocus snel en stil, en is hij heel lichtsterk, als je hem bijvoorbeeld vergelijkt met deTamron 20mm f/2.8 DI III OSD Macro. Optisch is hij erg goed gebouwd.
  Deze FE 20mm f/1.8 G is een uitstekende keuze voor fotografen die een prime willen met een grotere beeldhoek dan de standaard groothoeklens van 24mm. Het is niet zo’n uitblinker als de Sony FE 24mm f1.4 GM: dat is de allerbeste 24mm-lens die je voor Sony fullframe kunt kopen, en misschien wel de allerbeste 24mm-lens op de markt. Toch doet de FE 20mm wat kwaliteit betreft niet ver onder voor deze 24mm-lens. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): De Sony FE 20mm f / 1.8 G is een uitstekende ultragroothoek prime-lens met een snel maximaal diafragma. Z’n prijskaartje is aantrekkelijker dan de FE 24mm f/4 GM. Hij is zeer compact en lichtgewicht. De scherpte is uitstekend in het beeldmidden over het hele diafragmabereik. Zelfs wijd open presteert hij goed, waarbij de randen slechts ietsje minder scoren.
  Het diafragma telt 8 lamellen en is bijna rond. Gebruik je de korte minimale scherpstelafstand van 18 cm dan kun je aantrekkelijke bokeh-effecten creëren, ondanks dat het een ultragroothoek is.
  Gebruik je hem op een camera met hoge resolutie, zoals de Sony A7R III of IV, dan krijg je ongelooflijk gedetailleerde, zeer scherpe beelden. De autofocus is vrijwel geruisloze en betrouwbare. Hij heeft een (de-)click-schakelaar op de diafragmaring, waardoor hij zeer geschikt is voor zowel foto’s als films.
  De bouwkwaliteit is acceptabel, en hij is weerbestendig. Conclusie: een fantastische ultragroothoek prime-lens, een geweldige toevoeging aan het groeiende Sony Alpha-assortiment lenzen. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Dpreview.com (Rishi Sanyal, full review): Vooral groothoek-primes met een groot diafragma zijn volgens Rishi moeilijk te produceren zonder lensfouten plus een scherpe daling van de scherpte over het hele frame. De Sony FE 20mm f/1.8 vertoont daarentegen een extreem hoge scherpte en contrast, zelfs bij wijd open diafragma en zelfs bij korte focusafstanden. Ook ontbreken longitudinale chromatische aberraties. Alleen al door deze eigenschappen zou dit een wenselijke lens zijn. Maar hij biedt ook nog uitstekende coma-prestaties, en laterale chromatische aberratie ontbreken, en de vervorming is heel mild. Daardoor is dit een uitzonderlijke lens.
  Wie video schiet, zal de lineaire respons van de focusring waarderen, evenals de stille focusmotor en de klikbare diafragmaring. Helaas is er wel aardig wat focus breathing.
  De enige echte minpunten zijn de drukkere bokeh aan de beeldranden en de nevenbeelden bij het fotograferen tegen het zonlicht. Maar tel je alle positieve punten op bij de extreem snelle autofocus, en je hebt een van de beste ultragroothoek-primes op de markt.
 • Digitaltrends.com (Hillary K. Grigonis, full review): De wijde groothoek, het snelle diafragma en de hoogwaardige optiek zorgen voor een uitstekende mix in deze Sony FE 20mm f/1.8 G. De scherpte is uitstekend, de aberraties zijn minimaal of niet aanwezig, en alle problemen waar groothoeklenzen het meest mee worstelen - zoals tonvervorming en lichtafval - zijn minimaal en in de meeste opnamen nauwelijks waarneembaar.
  Nee, een budgetlens is het niet. Maar voor fotografen die regelmatig een ultragroothoek gebruiken, zijn de hoogwaardige constructie en de indrukwekkende optiek zeker aantrekkelijk. De lens is uitstekend geschikt voor astrofotografie, landschappen en andere opnames die een breed perspectief nodig hebben.
 • Cameralabs.com (Thomas, full review): De Sony FE 20mm f/1.8 G is een ultragroothoek-primelens die speciaal is ontworpen voor de fullframe systeemcamera’s van Sony. Hij is geoptimaliseerd voor fullframe sensoren. Het ultrabrede gezichtsveld legt veel meer van je landschap of architectuur vast dan een 24mm-lens. Ideaal dus voor weidse landschappen, strakke interieurs, astrofotografie, maar ook voor vloggen of omgevingsportretten. Deze Sony heeft flink wat features in huis, zoals een ontklikbare diafragmaring en een multifunctionele scherpstelvergrendelknop. Daarbij overtreffen zijn optische prestaties zelfs de zeer goede Sony FE 24mm f/1.4 GM. Eindoordeel: Highly Recommended.
 • The-digital-picture.com (Bryan Carnathan, full review): Afgezien van een klein aantal minpuntjes - zoals lichtafval bij kleine diafragma's, imperfecte fullframe hoeken bij f/1.8 en de focusring die een tikje wiebelig is - biedt deze lens bijzonder weinig om over te klagen. De brandpuntsafstand van 20mm is handig voor fotogenres als landschapsfotografie en architectuurfotografie. Het kleine formaat en het lichte gewicht zijn ook erg handig en comfortabel. De autofocusprestaties zijn goed. De prijs is redelijk. En het belangrijkste: de Sony FE 20mm f/1.8 G levert een indrukwekkende beeldkwaliteit.
 • Briansmith.com (fotograaf en winnaar van de Pulitzer Price Brian Smith): Hij mist het snelle f/1.4 diafragma en het 11-bladige diafragma van de FE 24mm f/1.4 GM. Maar toch tonen de tests van Brian aan dat de Sony FE 20mm f/1.8 G een uitstekende scherpte biedt en veel leent van het G Master-DNA. Zoals een diafragmaring en XD lineaire focusmotoren. Hij biedt eersteklas optische prestaties en uitzonderlijke autofocussnelheid voor een bescheiden prijskaartje. Een ideale primelens voor landschaps-, astro- en straatfotografen en fotojournalisten die fotograferen bij weinig licht.
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Heel fijn, lichtsterk en super scherp groothoek objectief. Door z'n lage gewicht voor mij ook ideaal om op lange buitensportreizen in m'n rugzak mee te nemen. Ik kan niet wachten tot ik er het noorderlicht mee ga fotograferen!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sony FE 20mm f/1.8 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 20mm f/1.8 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 20mm f/1.8 G op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 20mm f/1.8 GBelangrijkste kenmerken van de Sony FE 20mm f/1.8 G

 • Ultragroothoek: weidse landschappen, adembenemende architectuur
 • Schitterende bokeh: groot diafragma en 9-bladig rond diafragma
 • Ideaal voor schemer: lichtsterke lens
 • Altijd in de fototas: compact en lichtgewicht
 • Ook voor video: stille autofocusmotor
 • Een echte allround lens

Sony FE 20mm f/1.8 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 20mm f/1.8 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 20mm f/1.8 G op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sony FE 20mm f/1.8 G

Bekijk een mooi en kort filmpje over de Sony FE 20mm f/1.8 G (1:42 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 20mm f/1.8 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 20mm f/1.8 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 20mm f/1.8 G op Kamera-express.nl >>

 

Beste groothoeklenzen op een rij

Heel veel groothoeklenzen (zoom en prime) heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een groothoeklens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 600mm f/4.0 GM OSSSony EJaSupertele1399998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 300mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele669995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.4 GMSony EJaStandaard184994/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaPortret199995/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-25mm f/2.8 GSony EJaGroothoekzoom139990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (10 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy