Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS | Reviews & Tests

Wat is het beste supertelezoom voor je fullframe Sony systeemcamera? De Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS is de ideale lens voor sport- en wildlife-fotografie. De reviewers zijn lovend. “Scherpte, contrast en resolutie liggen op een hoog niveau. Scherpstellen gaat scherp en stil.” EISA-award: Supertelezoomlens 2020-2021. Alle belangrijke reviews!

Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSupertelelenzen: sport- en natuurfotografie

Ben je sport- of natuurfotograaf? Dan is een supertelelens een ‘must have’ voor in je cameratas. Alleen met zo’n supertele kun je dat vogeltje of die sporter echt beeldvullend en razendscherp in beeld krijgen. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS, die in augustus 2019 op de markt is gekomen.

Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS

Brandpuntsafstand: 200-600mm | Maximaal diafragma: f/5.6-6.3 | Lensvatting: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 2.120gr | Lengte x diameter: 318 x 111.5mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 240cm | Vergrotingsfactor: 0.2x | Filtermaat: 95mm | Release datum: augustus 2019 | Frankwandelt-rating 93/100 | Prijs: 1.899 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Bol.com en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Bol.com >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS Deze Sony-lens in het kort

De Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS is dé ideale lens voor wildlife- en sport-fotografen. Maar ook als je graag vliegtuigen of treinen fotografeert, heeft deze supertelezoom je veel te bieden. Superlens voor fotografen én videografen met een fullframe systeemcamera van Sony met E-vatting. Het cirkelvormig diafragma met 11 bladen zorgt voor een heerlijke bokeh.

Uitstekende resolutie en scherpte

Deze supertelezoom biedt een uitstekende resolutie en scherpte met minimale aberraties. Daarvoor zorgt het eersteklas glaswerk, met 5 ED-elementen en een asferisch element, plus de Nano AR- en fluorcoatings. Hij heeft voor een dergelijke lens een compact formaat en een prima lichtsterkte. De lens heeft een zeer snelle en nauwkeurige autofocus dankzij het Direct Drive SSM-autofocussysteem. De Optical SteadyShot-beeldstabilisatie zorgt voor trillingvrije tele-opnames.

Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSMooie close-ups, veel bedieningselementen

Het interne scherpstelsysteem heeft een minimale scherpstelafstand van 240cm, waardoor mooie close-ups mogelijk zijn. De scherpstelbegrenzer-schakelaar zorgt voor nog snellere focus. De lens heeft ook lekker veel fysieke bedieningselementen, zoals meerdere aanpasbare focushoudknoppen, een AF/MF-schakelaar en een verwijderbare en roteerbare statiefgondel. Uiteraard heeft deze Sony een stof- en weerbestendige constructie.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Sportfotografie
 • Wildlife-fotografie

Sony FE 200-600mm op CameraNU.nl >>

Sony FE 200-600mm op Cameraland.nl >>

Sony FE 200-600mm op Bol.com >>

Sony FE 200-600mm op Kamera-express.nl >>

EISA-award: Supertelezoomlens 2020-2021

De Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS heeft een prestigieuze EISA-award 2020-2021 gewonnen. De Sony FE 200-600mm is volgens de jury ‘Supertelezoomlens 2020-2021’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €500 cashback op Sony camera’s, lenzen en accessoires!

Profiteer van cashbackbedragen tot €500 op geselecteerde camera's, objectieven en accessoires tijdens de Sony Zomer Cashback. Je profiteert van deze actie tot en met 31 juli 2024!

Deze actie op CameraNU.nl >>

Deze actie op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS(Professionele) reviewers over de Sony FE 200-600mm

De Sony FE 200-600mm: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen.

 • Fototijdschrift Zoom.nl (Jasper van Bladel, full review, aprilnummer 2020): Dit is een indrukwekkend en ideaal objectief voor wie op safari gaat, of dichter bij huis: de dierentuin in duikt. Hij heeft een fors bereik en de specs liegen er volgens Jasper niet om. Hij is fors uitgevallen, maar zeker voor een dergelijke objectief vallen de maten en het gewicht nog mee. Je kunt er prima een dag mee op stap.
  Hij lijkt niet al te lichtsterk, maar de lichtsterkte is meer dan voldoende om objecten op grotere afstand mooi scherp te laten aftekenen tegen een onscherpe achtergrond. Daarbij zorgen de 11 afgeronde lamellen van het diafragma “voor een prachtige zachte onscherpte.” Scherpte, contrast en resolutie liggen op een hoog niveau. Scherpstellen gaat scherp en stil.
  Kortom: optische kwaliteit en bouwkwaliteit zijn indrukwekkend. Ook is het een erg prettige en capabele supertelezoom met een veelzijdig bereik. De beeldstabilisatie is welkom. Een objectief dus waar je als Sony tele-fotograaf serieus naar moet kijken. Eindoordeel: de hoogste onderscheiding: Diamant Award.
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Deze supertelezoom heeft misschien niet de felbegeerde ‘GM’ als onderdeel van zijn naam, maar in alle andere opzichten is het een lens die Sony Alpha-fotografen absoluut moeten aanschaffen als ze sport of wildlife willen schieten.
  Hij is goedkoper dan de Sony FE 100-400mm f/4.5–5.6 GM OSS en heeft een groter bereik. Hij is volgens Mark net zo scherp in het midden en aan de randen, bij alle brandpunten. Wel is er meer vervorming, hoewel die makkelijk kan worden gecorrigeerd in de nabewerking.
  Uiteraard heeft hij een wat minder snel diafragma, maar het extra zoombereik plus de extra diafragmabladen (11 versus 9) maken dit grotendeels goed. De lens is natuurlijk onmiskenbaar groot en zwaar. Toch is hij niet té log in combinatie met een Sony-body uit bijvoorbeeld de A9-serie.
  In combinatie met de stille opnamemodus van de A9 met 20fps is deze fluisterstille superzoom een geweldige lens, zeker omdat hij ook snel scherpstelt. Kijk je naar het prijskaartje, dan kun je spreken van een koopje. Kortom: een verbazingwekkend veelzijdige supertelezoomlens, een absolute must voor sport-, actie- en natuurfotografen. Eindoordeel: de hoogste onderscheiding: Essential met 5 van de 5 sterren.
 • Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSDigitalcameraworld.com (Matthew Richards, full review): Als je wilde dieren, vogels, vliegtuigen of sportieve actie fotografeert en je kunt niet zo dichtbij komen als je zou willen, dan is dit echt jouw lens. Hij is ontworpen voor Sony’s full-frame camera's met E-mount en neemt de fakkel over van de prestigieuze FE 100-400mm f/4.5-5.6 G Master OSS. Het telebereik ligt liefst 50 procent hoger, zonder dat Sony concessies doet aan de uitstekende allround prestaties. Eindoordeel: 5 van de 5 sterren.
 • The-digital-picture.com (full review): De Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS is een geweldige aanvulling op Sony’s reeks E-mount lenzen. Een geweldige optie voor met name natuur- en sportfotografen. Bryan schoot er inmiddels duizenden foto’s mee. Hij heeft een geweldige beeldkwaliteit.
  Mooi is ook dat hij prima draagbaar is voor een dergelijke lens. Ook is het ontwerp erg mooi, waardoor Bryan hem met plezier gebruikt. Een heel snel diafragma heeft hij niet, maar daardoor is hij draagbaarder en betaalbaarder dan soortgelijke lenzen met een groter maximaal diafragma. Kortom: een prachtige supertelezoom.
 • Pcmag.com (Jim Fisher): De Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS is een premium telezoomlens. De brandpuntsafstand is ideaal voor natuur- en sportspecialisten. De beeldkwaliteit is excellent en hij heeft een mooier telebereik dan de duurdere Sony FE 100-400mm. Het ontwerp met interne zoom onderscheidt deze lens van goedkopere alternatieven. Eindoordeel: Excellent met 4 van de 5 sterren.
 • Dustinabbott.com (fotograaf Dustin Abbott, full review): Er zijn volgens Dustin maar weinig bezwaren die je kunt hebben tegen deze prachtige lens. Hij heeft een professionele bouwkwaliteit, weerbestendigheid en geweldige functies. De DDSSM-focusmotor is volgens hem stil, snel en nauwkeurig. Ook de beeldkwaliteit is consistent goed over het hele zoombereik met weinig optische tekortkomingen.
  Simpel gezegd: heb je een groot bereik nodig voor je fotografie en kun je omgaan met een aardig gewicht, dan zul je met gemak kiezen voor deze Sony FE 200-600mm. Het prijskaartje blijft stevig, maar de verhouding tussen prestaties en waarde voor deze lens ligt behoorlijk hoog. “Dit is het soort lens dat velen van ons van Sony wilden, en de firma heeft een winnaar afgeleverd!”
 • Natuurfotograaf Gustav Kiburg op CameraNU.nl (productreview): “Ik ben ontzettend blij met deze lens. Het Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS objectief is een perfecte aanvulling op de 100-400mm. Ik zou het zeker niet erg vinden als hij nog wat lichtsterker was, maar dan zou de lens veel duurder worden en in de praktijk fiks te zwaar zijn voor als je gaat wandelen. Er is altijd wel iets, maar op deze manier is er een prachtig Sony objectief met een ultieme balans tussen zoombereik, beeldkwaliteit, gebruiksgemak, gewicht en prijs!” Bekijk het hele review >>
 • Productreview op Cameraland.nl (Lars Polder): “Voor het gros van de natuurfotografen zal de 600mm f/4.0 niet bereikbaar zijn. Extra fijn daarom dan dat deze 200-600mm er is. De wat mindere lichtsterkte is doorgaans goed te compenseren door de uitstekende hoge-ISO-prestaties van de Sony fullframe systeemcamera’s. Deze lens zal trouwens niet alleen excelleren op fullframe. Gecombineerd met de snelle A6400 heb je een 300-900mm met 24 megapixels, dat is beter dan een A7 III met achteraf croppen.
  Deze 200-600mm maakt op alle fronten grote indruk. Ook als je kijkt naar de prijs! Hij kost minder dan een 100-400mm, en zelfs veel minder dan een 100-400mm met converter. Domweg heel veel kwaliteit en gebruiksgemak voor je euro’s. Dit objectief gaat extra fotografen richting Sony trekken, dat is wel zeker. Canon, Nikon, Sigma en Tamron mogen zich hierop gaan stukbijten!” Bekijk dit reviews op Cameraland.nl >>
 • Klantreview op CameraNU.nl: “Wat een geweldig objectief! Ondanks het formaat ook prima zonder statief te gebruiken. Haarscherp en oerdegelijk. Zijn prijs meer dan waard. Service van CameraNU.nl was ook weer super uiteraard.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Natuurlijk is de lens iets aan de zware kant om een volledige dag mee uit de hand te schieten, maar zeker niet onmogelijk. En de kwaliteit die je krijgt uit de hand is verbluffend. Alle benodigde functies zijn aanwezig op de lens. De grote ringen op de lens zorgen ervoor dat je nooit mis grijpt. Het bedrag is de lens meer dan waard.
  In snel wisselende temperatuurcondities (warm/koud) doet de lens het ook goed (alleen wat condens wegvegen). 100% controle over je eigen werk, niet afhankelijk zijn van beperkte degelijk van apparatuur in de range t/m 600mm en geen gebruik hoeven maken van een lensadapter? Dan is dit de perfecte lens. AANRADER!” Bekijk alle reviews van kopers >>

Sony FE 200-600mm op CameraNU.nl >>

Sony FE 200-600mm op Cameraland.nl >>

Sony FE 200-600mm op Bol.com >>

Sony FE 200-600mm op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSBelangrijkste kenmerken van de Sony FE 200-600mm

 • Uitstekende hoek-tot-hoek scherpte
 • Nano AR-coating tegen flare en ghosting
 • Snelle, nauwkeurige en stille autofocus
 • Lengte van de lens blijft hetzelfde bij zoomen
 • Cirkelvormig diafragma met 11 bladen
 • Zeer fraaie scherptediepte
 • Extra Low Dispersion glaselementen
 • Optical SteadyShot beeldstabilisatie
 • E-mount voor fullframe camera
 • 5 ED en 1 asferisch element
 • Direct Drive Supersonic Wave AF motor
 • Interne focus; Focus Range Limiter
 • Stof- en vochtbestendige constructie

Sony FE 200-600mm op CameraNU.nl >>

Sony FE 200-600mm op Cameraland.nl >>

Sony FE 200-600mm op Bol.com >>

Sony FE 200-600mm op Kamera-express.nl >>

 

Mooi filmpje over de Sony FE 200-600mm

Bekijk een mooie productreview van de Sony FE 200-600mm door CameraNU.nl (5 minuten). Als je even lekker wilt watertanden. Waarschuwing: daarna wil je hem hebben...

Sony FE 200-600mm op CameraNU.nl >>

Sony FE 200-600mm op Cameraland.nl >>

Sony FE 200-600mm op Bol.com >>

Sony FE 200-600mm op Kamera-express.nl >>

 

De beste Sony-lenzen op een rij

Heel veel objectieven voor je Sony Alpha systeemcamera heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een Sony-lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle supertele-zoomlenzen op een rij

Hieronder staan alle supertele-zoomobjectieven die ik heb besproken op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn artikelen. Of bekijk hier mijn overzichtsartikel.

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Canon RF 100-300mm f/2.8L IS USMCanon RJaSupertelezoom1219998/100Reviews>
Nikon AF-S 120-300mm f/2.8ENikon F (FX)JaSupertelezoom1099998/100Reviews>
Canon EF 200-400mm f/4.0L IS USMCanon EFJaSupertelezoom1299996/100Reviews>
Nikon AF-S 180-400mm f/4.0ENikon F (FX)JaSupertelezoom1199996/100Reviews>
Fujifilm XF 150-600mm f/5.6-8 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom220095/100Reviews>
Leica Vario-Elmar-SL 100-400mm f/5.0-6.3Leica LJaSupertelezoom220095/100Reviews>
Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR SNikon ZJaSupertelezoom299995/100Reviews>
Olympus ED 150-400mm f/4.5 PROMFTNeeSupertelezoom699995/100Reviews>
Nikon AF-S 200-400mm f/4.0G VR ED IINikon F (FX)JaSupertelezoom659994/100Reviews>
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6Fujifilm XNeeSupertelezoom179593/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L USM IS IICanon EFJaSupertelezoom219992/100Reviews>
Nikon Z 180-600mm f/5.6-6.3 VRNikon ZJaSupertelezoom199992/100Reviews>
Panasonic Leica DG 50-200mm f/2.8-4.0MFTNeeSupertelezoom179992/100Reviews>
Fujifilm XF 70-300mm f/4-5.6 R LM OIS WRFujifilm XNeeSupertelezoom79990/100Reviews>
OM System ED 150-600mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom269990/100Reviews>
Olympus ED 100-400mm f/5.0-6.3MFTNeeSupertelezoom129990/100Reviews>
Panasonic Leica DG 100-400mm f/4.0-6.3 IIMFTNeeSupertelezoom169990/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG DN OS SportsSysteemJaSupertelezoom139990/100Reviews>
Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG DN OS SportsSysteemJaSupertelezoom236990/100Reviews>
Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM SportsDSLRJaSupertelezoom189990/100Reviews>
Tamron 50-400mm f/4.5-6.3 Di III VC VXDSony EJaSupertelezoom144990/100Reviews>
Tamron 150-500mm f/5.0-6.7 Di III VC VXD FujifilmFujifilm XNeeSupertelezoom158090/100Reviews>
Tamron 150-500mm f/5.0-6.7 Di III VC VXD SonySony EJaSupertelezoom149990/100Reviews>
Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USMCanon RJaSupertelezoom314988/100Reviews>
Panasonic Lumix S 70-300mm f/4.5-5.6Leica LJaSupertelezoom125088/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Tamron 50-300mm f/4.5-6.3 Di III VC VXDSony EJaSupertelezoom91988/100Reviews>
Tamron 70-300mm f/4.5-6.3 Di III RXDSony EJaSupertelezoom69988/100Reviews>
Nikon AF-S 200-500mm f/5.6E VR EDNikon F (FX)JaSupertelezoom137987/100Reviews>
Sigma 100-400mm f/5.0-6.3 DG DN OS Cont.SysteemJaSupertelezoom99987/100Reviews>
Canon RF 200-800mm f/6.3-9.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom249986/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM SportsDSLRJaSupertelezoom159986/100Reviews>
Tamron SP 150-600mm f/5.0-6.3 Di VC USD G2DSLRJaSupertelezoom154986/100Reviews>
Canon RF 100-400mm f/5.6-8.0 IS USMCanon RJaSupertelezoom74985/100Reviews>
Sigma 100-400mm f/5.0-6.3 DG OS HSMDSLRJaSupertelezoom84982/100Reviews>
Sigma 150-600mm f/5.0-6.3 DG OS HSM Cont.DSLRJaSupertelezoom99982/100Reviews>
Tamron AF 100-400mm f/4.5-6.3 Di VC USDDSLRJaSupertelezoom86982/100Reviews>
Canon RF-S 55-210mm f/5-7.1 IS STMCanon RNeeSupertelezoom45980/100Reviews>
Olympus ED 75-300mm f/4.8-6.7 IIMFTNeeSupertelezoom46980/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

De allerbeste systeemcamera's

Ben je benieuwd naar de allerbeste systeemcamera's van dit moment? Ik heb alle top systeemcamera's voor je op een rij gezet! Mijn lijstje is altijd helemaal up to date. Neem een kijkje!

De allerbeste systeemcamera's >>

 

Beste systeemcamera's tot €2.000

Is je budget maximaal 2.000 euro? Dan staat er een hele reeks geweldige systeemcamera's voor je klaar. Ga voor een overzicht naar mijn toplijstje met systeemcamera's tot 2.000 euro (body-prijs).

Beste systeemcamera's tot €2.000 >>

 

Beste aps-c- en microfourthirds-camera’s

Ben je benieuwd naar de beste aps-c- en microfourthirds-camera’s van dit moment? Bekijk de allerbeste camera's met een cropsensor, de voor- en nadelen van elk model en tips bij je keuze. Neem een kijkje!

Beste aps-c- en mft-camera’s >>

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (12 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy