Sony FE 20-70mm f/4.0 G: Reviews & Tests

De Sony FE 20-70mm f/4.0 G is een veelzijdige standaardzoomlens voor je fullframe Sony systeemcamera. Deze lens is compact en biedt een uniek zoombereik van ultragroothoek tot lichte tele. “Ik begon als een scepticus maar werd uiteindelijk een fan.” Super Award bij Focus Magazine. TIPA-award 2023. EISA-award 2023-2024. Alle belangrijke reviews!

Sony FE 20-70mm f/4.0 GLichtsterke standaardzoomlenzen: de werkpaarden

De lichtsterke standaardzoomlenzen noemen ze ook wel de ‘werkpaarden van de fotograaf’. Het zijn verreweg de meest gebruikte objectieven voor professionals en serieuze amateurs. Hieronder zie je specificaties plus de belangrijkste reviews van de unieke Sony FE 20-70mm f/4.0 G, die in maart 2023 op de markt is gekomen.

Sony FE 20-70mm f/4.0 G

Brandpuntsafstand: 20-70mm | Maximaal diafragma: f/4.0 | Lensmount: Sony E (fullframe) | Geschikt voor fullframe: ja | Gewicht: 488gr | Lengte x diameter: 99 x 79mm | Stof- en spatwaterdicht: ja | Beeldstabilisatie: ja | Minimale scherpstelafstand: 25cm | Vergrotingsfactor: 0.39x | Filtermaat: 72mm | Release datum: maart 2023 | Frankwandelt-rating 90/100 | Prijs: 1.599 euro op CameraNU.nl en op Cameraland.nl en op Kamera-express.nl

Klantreviews op CameraNU.nl >>

Klantreviews op Kamera-express.nl >>

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op Kamera-express.nl >>

Sony FE 20-70mm f/4.0 G Deze Sony-lens in het kort

De Sony FE 20-70mm f/4.0 G is een unieke standaardzoomlens met extra groothoekbereik uit de premium G-serie. Sony heeft goed gekeken naar Panasonic, die eerder met een dergelijke ‘groothoek-standaardzoom’ kwam: de Lumix 20-60mm f/3.5-5.6. Maar Sony doet méér: het telebereik blijft op 70mm, zoals een goede standaardzoom betaamt.

DPReview over de Sony

Top-reviewsite DPReview schrijft hierover: “We vonden de combinatie van standaardbereik met uitbreiding naar ultrabreed waardevol voor zowel foto's als video toen we de Lumix 20-60mm f/3.5-5.6 van Panasonic gebruikten. En de toevoeging van meer bereik aan het lange uiteinde vergroot die flexibiliteit alleen maar.” Een zeer interessante lens dus!

Sony FE 20-70mm f/4.0 GZoomlens voor profs

De Sony FE 20-70mm f/4.0 G heeft een constant diafragma van f/4.0 en is – met z’n hoge scherpte van hoek tot hoek – een echte zoomlens voor professionals. Deze lens is het ideale standaardobjectief voor de meest uiteenlopende ontwerpen zoals reis-, landschaps-, portret-, natuur- en zelfs bruidsfotografie. Ook is deze lens met z’n ultragroothoekbereik erg geschikt voor filmen.

Hoge scherpte, zachte bokeh

De hoge scherpte over het hele beeld wordt bereikt door speciale lenselementen. De lenskwaliteit blijkt ook uit de prachtig zachte bokeh, de kwaliteit van de onscherpe delen in je foto. Daarvoor zorgt het cirkelvormige diafragma met negen lamellen in combinatie met het constant diafragma van f/4.0. Mooi zijn ook de close-up-mogelijkheden van deze lens: het is een halve macrolens waarmee je zeer dicht op je onderwerp kruipt.

Sony FE 20-70mm f/4.0 GSnelle en nauwkeurige autofocus

Twee XD lineaire motoren zorgen voor een snelle, nauwkeurige en stille autofocus en tracking, die zowel voor foto als video ideaal is. Het interne scherpstelmechanisme ondersteunt de snelle autofocus door alleen de middelste groepen van het optische systeem te bewegen.

Voor filmers en vloggers

Voor filmers en vloggers is de Sony FE 20-70mm f/4.0 G zeer goed nieuws. Dankzij de extra brede groothoek zijn weidse videobeelden mogelijk, zelfs als je camera een crop kent. Bovendien is deze lens geoptimaliseerd voor video: de autofocus is razendsnel en stil, de focus breathing is minimaal en de lens heeft een klikloze diafragmaregeling.

Sony FE 20-70mm f/4.0 GProfessionele bouwkwaliteit

Ook de bouwkwaliteit van deze lens ademt één en al professionaliteit. Zo heeft het voorste lenselement een fluorescerende coating die water, olie andere verontreiniging afstoot. Het ontwerp is stof- en weerbestendig, waardoor deze Sony G de ideale metgezel voor veeleisende omstandigheden.

Deze Sony-lens is ideaal voor:

 • Landschapsfotografie
 • Portretfotografie
 • Reisfotografie
 • Architectuurfotografie
 • Interieurfotografie
 • Reportagefotografie

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op Kamera-express.nl >>

EISA-award 2023-2024 voor de Sony FE 20-70mm f/4 G

De Sony FE 20-70mm f/4 G heeft een prestigieuze EISA-award 2023-2024 in de wacht gesleept. Volgens de internationale jury van deze prijs is dit de ‘Lens van het Jaar’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

TIPA-award 2023 voor de Sony FE 20-70mm f/4.0 G

De Sony FE 20-70mm f/4.0 G heeft een begerenswaardige TIPA-award 2023 gewonnen. Het is volgens de jury van deze prestigieuze prijs de ‘Beste standaard zoomlens’. Benieuwd naar de andere winnaars?

Alle winnende camera’s en lenzen >>

 

Sony cashback-actie van CameraNU.nlTot €200 korting op geselecteerde Sony objectieven!

Ontvang tijdelijk tot wel €200 korting op geselecteerde Sony portretlenzen! Je profiteert van deze actie tot en met 30 april 2024!

Deze actie bij CameraNU.nl >>

 

(Professionele) reviewers over de Sony FE 20-70mm f/4.0 G

Sony FE 20-70mm f/4.0 GDe Sony FE 20-70mm f/4.0 G: hoe scoort hij bij de reviewers? Alle belangrijke reviews vat ik hieronder voor je samen!

 • Focus Magazine (full review, Jan Paul Mioulet, januari-februarinummer 2023): Sony heeft ook deze reviewer verrast met een brandpuntbereik dat hij nog niet eerder had gezien. Een standaardbereik met als bonus een extra 4mm in het groothoekbereik. “Prima bruikbaar voor landschappen, interieurs en reportage, maar ook zeker zo waardevol voor vloggers en filmers.”
  Met z’n constante maximale diafragma van f/4 en z’n 10mm extra telebereik is het ook een aantrekkelijker lens dan de Panasonic Lumix 20-60mm f/3.5-5.6. De lens heeft ook een veel complexer optisch ontwerp. En de resultaten zijn ernaar: scherpte en contrast zijn zeer hoog, met een beeldkwaliteit die tot in de uiterste hoeken erg goed blijft.
  Daarbij is ook de autofocus razendsnel. En features als minimale focus breathing en klikloos te maken diafragmaring plus programmeerbare knoppen maken deze lens af. Daarbij is hij licht en compact en weerbestendig uitgevoerd. Minpunt: de stevige prijs. Eindoordeel: Super Award met het hoge cijfer 9.5.
 • Fotomagazine Chip (full review, uitgave 74 2023): Het eerste wat opvalt als je deze Sony uit de doos haalt: hij is zeer licht. Daardoor neem je hem snel mee op pad. Mooi is dat hij afgedicht is tegen stof en spatwater. Ook de uitrusting is dik in orde, met een focus hold-knop en een diafragmaring die je kunt vergrendelen. “Een erg complete en compacte lens dus.” De autofocus is opvallend snel, aldus Chip. “Dat is vooral te danken aan de twee XD Linear-motoren die razendsnel hun werk doen.” Hij is dan ook veel sneller dan de populaire Tamron 28-75mm. Die lens heeft weer een streepje voor met z’n lichtsterkere f/2.8.
  Voordelen heeft de Sony ook voor videografen, zoals Active Steadyshot en breathing compensation. Ook erg fijn is de zeer geringe chromatische aberratie. En het allerbelangrijkste: het is een ontzettend scherpe lens, die aan de randen nog toeneemt als je iets diafragmeert. “Al met al is de Sony 20-70mm f/4 G een geduchte nieuwe concurrent in het standaardzoombereik.”
 • Fotograaf Joris Kuijper op CameraNU.nl: “Aan het begin van de review schreef ik de term all-purpose op en ik denk dat dit de FE 20-70mm f/4.0G lens van Sony goed beschrijft. Deze Sony lens is een veelzijdige en betaalbare zoomlens die geschikt is voor fotografen van elk niveau en voor een breed scala aan onderwerpen. Met zijn stevige constructie, compacte ontwerp en stille autofocus motor, biedt de lens een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding. Of je nu landschappen, portretten of straatfoto’s maakt, deze lens zal je niet teleurstellen. Met de Sony FE 20-70mm f/4.0G lens in mijn fototas was ik klaar voor elk avontuur. Van skiën tot aan luchtfotografie. Een echte aanrader!” Bekijk het volledige review van Joris >>
 • Photographyblog.com (Mark Goldstein, full review): Misschien lijkt de 4mm extra groothoek van deze Sony-lens niet veel, maar ze maken volgens Mark in de praktijk een groot verschil. “Zo zeer zelfs dat het voor sommige gebruikers de noodzaak zou kunnen wegnemen om ook een ultragroothoekzoom mee te nemen.”
  Bovendien is er volgens Mark geen verlies aan beeldkwaliteit door met deze lens van 24mm naar 20mm te gaan. “De optische prestaties nemen pas echt af aan het langere 70mm-uiteinde van het bereik, waar het niet zo scherp wijd open is als bij alle andere brandpuntsafstanden.”
  De bokeh is mooi dankzij het 9-bladige irisdiafragma. De lichtafval is niet al te opvallend en chromatische aberraties komen bijna niet voor. Mark: “Zelfs de close-upprestaties zijn geweldig, vooral aan de telelenskant, wat nog meer toevoegt aan de veelzijdigheid van de lens.”
  Ook de autofocus is uitstekend: snel en vrijwel geruisloos, waardoor hij geschikt is voor zowel filmers als discrete straatfotografen. De bouwkwaliteit is erg goed, ondanks het lichtgewicht hybride ontwerp van kunststof en metaal. Deze lens is ook nog weerbestendig.
  Deze Sony standaardzoom is ook rijk uitgerust, met een diafragmaring die je kunt losklikken voor video en ook kan vergrendelen. Hij heeft twee scherpstelvergrendelingsknoppen en een AF/MF-schakelaar.
  Kortom: “Als je altijd al een standaardzoomlens hebt willen hebben die een uniek grotere beeldhoek biedt die perfect is voor zowel landschappen als vloggen, dan hoef je niet verder te zoeken.” Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Shoot.be (Sven Van Herck, full review): De Sony FE 20-70mm f/4 G is volgens Sven “een enorm handige en veelzijdige lens die heel wat fotografen maar al te graag in hun kit zullen hebben”. Hij is compact en licht en vormt daardoor een goede combinatie met de compacte systeemcamera’s van Sony.
  Het zoombereik is veelzijdiger dan andere standaardzooms. “Leuk om toegang te hebben tot 20mm zonder van lens te moeten veranderen.” Voor wie toch meer groothoek wil raadt Sven de Sony FE 16-35mm f/2.8 GM aan. Voor wie de allerhoogste beeldkwaliteit zoekt in een standaardzoom raadt Sven de Sony FE 24-70mm f/2.8 GM II aan. “In alle andere gevallen raden we de Sony FE 20-70mm F4 G absoluut aan.”
 • Cameralabs.com (Gordon Laing, full review): De Sony FE 20-70mm f/4 G is volgens Gordon een aantrekkelijke lens voor wie een extra brede dekking zoekt. Door z’n bredere groothoekbereik is hij niet alleen ideaal voor het vastleggen van weidsere beelden, maar ook geschikter voor de behoeften van videomakers, schrijft Gordon. “Vooral vloggers zullen het waarderen als ze actieve stabilisatie kunnen toepassen en zelfs na een crop toch een breed beeld hebben.”
  De optische kwaliteit is volgens Gordon behoorlijk met het diafragma wijd open, scherp over het beeld aan de brede kant en slechts een beetje zacht in de hoeken bij 70mm. Diafragmeer je naar f/5.6 dan verbetert dit.
  Mooi is de minimale scherpstellingsafstand, waardoor je goede close-ups kunt schieten bij 70mm. De autofocus is snel en stil, en hoewel er wat focus breathing is bij 20 mm, kan dit worden gecorrigeerd door de nieuwste camera's zonder het gezichtsveld te verkleinen.
  Deze lens maakt het voor Sony-bezitters nog moeilijker kiezen. Daarom is het volgens Gordon belangrijk dat je op een rijtje zet wat voor jou belangrijk is. Telebereik? Dan kies je beter voor de 24-105mm f/4 G, een lens die ook optische stabilisatie heeft. Zoek je de beste beeldkwaliteit? Dan komt de 24-70 GM II in beeld. Maar die lens zit in een andere prijsklasse.
  Ook voor liefhebbers van ultragroothoek is er nog een overweging: fotografeer je vooral weidse beelden, denk dan ook aan de Sony 20mm f/1.8, waarmee je mooie bokeh-effecten kunt bereiken en die voordeliger is.
  Maar wie op zoek is naar de flexibiliteit van een zoomlens voor algemeen gebruik, is de 20-70mm f/4 G een belangrijke kanshebber. Een lens waarmee je portretten kunt schieten, maar ook zeer brede landschapsbeelden. Ook is hij perfect voor video of dramatische weergaven. “Bereik is natuurlijk een persoonlijke keuze, maar als fan van wijdere hoeken zou ik nu de 20-70mm verkiezen boven de 24-105mm als ‘walkaround-lens’ voor een fullframe Sony camera.” Eindoordeel: Recommended.
 • Sony FE 20-70mm f/4.0 GAmateurphotographer.co.uk (Andy Westlake, full review): Het is volgens Andy duidelijk dat de Sony FE 20-70mm f/4 G een prima optiek is. Hij levert scherpe, gedetailleerde beelden, ook in combinatie met Sony's fullframe body's met hoge resolutie. “Het is een lens die ik met veel plezier gebruik, met zijn uitgebreide groothoekbereik en indrukwekkende close-upmogelijkheden die nuttige extra creatieve mogelijkheden bieden in vergelijking met een conventionele 24-70mm zoomlens.”
  Misschien klikt 20mm wat beperkend in vergelijking met de 16-35mm van een echte ultragroothoekzoom. “Maar meestal is het breed genoeg voor mij. Ik zie deze lens zeker een favoriet worden van landschapsfotografen die liever een minimale uitrusting bij zich hebben.”
  De onbewerkte bestanden hebben lenscorrecties nodig voor acceptabele resultaten. Sommige fotografen kunnen zich daar ongemakkelijk bij voelen. schrijft Andy. “Maar dat is precies hoe modern optisch ontwerp werkt. En zodra het profiel beschikbaar is voor je favoriete software, verdwijnt het ‘probleem’ gewoon.” Bedenk ook dat een 20-70mm f/4 met een hogere mate van optische vervormingscorrectie aanzienlijk groter en zwaarder zou zijn.
  Het prijskaartje vindt Andy wel aan de stevige kant. Vooral omdat de meeste Sony-bezitters al een standaardzoom hebben die het grootste deel van het bereik dekt. “Het zou goedkoper zijn om gewoon een 20mm prime of een ultragroothoekzoom toe te voegen. Degenen die bereid zijn om de knoop door te hakken, zullen echter zeker blij zijn met de beelden die ze krijgen.” Eindoordeel: Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Ephotozine.com (John Riley, full review): Volgens John is onze smaak in groothoeklenzen drastisch veranderd in de loop van de decennia. Tegenwoordig leven we in een filmische breedbeeldwereld. Sony zet hier een stap verder dan de mooie groothoek die de ‘gewone’ standaardzooms al te bieden hebben.
  John: “Een lens die zich uitstrekt van een ultragroothoeklens van 20mm tot een korte telefoto van 70mm, scherpstellend tot bijna halve levensgrootte, is een verbazingwekkende en veelzijdige optie voor wie een Sony A-camera bezit.”
  Het f/4-diafragma is volgens hem geen echt obstakel. Tegenwoordig leveren moderne camera’s uitstekende prestaties bij hoge ISO’s. En het minder snelle diafragma helpt in ieder geval om kosten, afmetingen en gewicht op redelijkere niveaus te houden. En daarmee hebben we nu een lens die geschikt is voor zeer veel genres: reizen, straatopnamen, algemene foto's, videografie en ga zo maar door. Een zeer veelzijdig lens dus. Eindoordeel: Highly Recommended met 4.5 van de 5 sterren.
 • Sony FE 20-70mm f/4.0 GPetapixel.com (David Schloss, full review): De Sony 20-70 mm f/4 G is volgens David een “echt uitstekend stuk glas”. Jij staat op de steeds drukker wordende lijst van lenzen die hij voor zichzelf zou kopen.
  Klein en licht van gewicht is deze Sony. En hij levert prestaties op het gebied van beeldkwaliteit die doorgaans alleen ver boven de vraagprijs worden gevonden. “Het is ook een slimme secundaire lens voor een fotograaf met een 24-70mm f/2.8 en een 16-36mm. Zeer handig als je die met één enkele lens kunt ondersteunen. Of als je de veelzijdigheid van die brandpuntsafstanden wilt zonder een volle cameratas mee te hoeven nemen.
  Dit is volgens David een zeer veelzijdige lens. “Ik begon als een scepticus maar werd uiteindelijk een fan.”
 • Techradar.com (James Abbott, full review): De Sony FE 20-70mm f/4 G biedt volgens James een veelzijdig brandpuntbereik dat ideaal is voor landschaps-, buiten- en reisfotografen. “Het is een geweldige lens voor fotografen die op zoek zijn naar een lens die de meeste situaties dekt waarin ze zich bevinden. En hoewel het een respectabele scherpte biedt over het hele diafragmabereik, is de optische vervorming ongelooflijk sterk.” Eindoordeel: 3.5 van de 5 sterren.
 • Klantreview op CameraNU.nl: “De lens is zeer gemakkelijk in gebruik. De knoppen en funcionaliteit op de lens zijn zeer handig te bedienen zelfs voor een onervaren fotograaf. Het scherpstellen van foto's is zeer gemakkelijk en gaat heel goed. De lens oogt wat groot en zwaar maar hier heb je bij gebruik helemaal geen last van. Deze lens is zeer geschikt als je op zoek bent naar een lens die tussen een groothoek lens en een portret lens inzit. Zowel voor binnen als buiten is dit een zeer geschikt lens.” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • Klantreview op Kamera-express.nl: “Alleskunner. De Sony 20-70mm f/4.0 G is gebruik ik in combinatie met mijn A7-II full frame camera. Voor deze camera is deze lens een mooie, niet te grote en zware lens. De lens is een ware alleskunner, echt een mooie toevoeging. De lens stelt snel en moeiteloos scherp. Een ideale lens voor interieurfotografie, natuurfotografie (als je niet teveel wilt zoomen) macro- en portretfotografie kan ook prima. De lens heeft een mooie bokeh! En met weinig licht maak je met deze lens en langere sluitertijd ook prima foto’s! De aanschaf van deze lens is een investering, maar zeker de moeite waard!” Bekijk alle reviews van kopers >>
 • DPReview TV (Chris en Jordan, video-review): Volgens Chris en Jordan heeft deze lens een ongelooflijk handig zoombereik, van ultragroothoek tot korte telefoto. Maar wat als er compromissen zijn gesloten om dit te bereiken? Chris en Jordan geven het antwoord in een fraaie review op YouTube. Spoiler: zij concluderen dat dit een zeer goede lens is. “Dit is een lens om van te houden. Hij is compact, optisch is hij goed, hij heeft een veelzijdig bereik.” Zelfs als het een ‘gewone’ 24-70mm lens geweest was, had Chris een geweldige testdag gehad. Maar met de 4mm extra groothoek heeft deze lens een dikke plus. Niet alleen voor fotografen, ook voor filmers. En bijvoorbeeld voor wie een aps-c-body van Sony heeft, heeft deze lens veel te bieden. Voor Chris is het zijn favoriete standaardzoom van Sony.
  Benieuwd naar dit video-review op YouTube? Je vindt hem onderaan deze pagina.

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op Kamera-express.nl >>

 

Sony FE 20-70mm f/4.0 GBelangrijkste kenmerken van de Sony FE 20-70mm f/4.0 G

 • Ideaal standaard objectief: geschikt voor zeer veel onderwerpen
 • Hoge beeldkwaliteit: superieure resolutie van rand tot rand
 • Snelle, nauwkeurige en stille autofocus: twee XD lineaire motoren
 • Intern scherpstelmechanisme: ondersteunt een snelle autofocus
 • Zachte bokeh: cirkelvormige diafragma met 9 lamellen
 • Geoptimaliseerd voor video: minimale focus breathing
 • Voor filmers: de-clickbaar diafragma
 • Handig: ondersteunt Micro-Step diafragmaregeling
 • Lichtgewicht ontwerp: uitstekend draag- en hanteerbaar
 • Robuust gebouwd: stof- en spatwaterdicht

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op Kamera-express.nl >>

 

Mooie YouTube-review van de Sony FE 20-70mm f/4.0 G

Bekijk een mooie YouTube-review van de Sony FE 20-70mm f/4.0 G door Chris en Jordan van DPReview TV (7:15 minuten). Deze Sony heeft volgens hen een ongelooflijk handig zoombereik, van ultragroothoek tot korte telefoto. Maar wat als er compromissen zijn gesloten om dit te bereiken? Chris en Jordan geven het antwoord.

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op CameraNU.nl >>

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op Cameraland.nl >>

Sony FE 20-70mm f/4.0 G op Kamera-express.nl >>

 

Alle standaard zoomobjectieven op een rij

Heel veel lichtsterke standaard zoomobjectieven heb ik voor je op een rij gezet, met daarbij de specificaties en belangrijkste reviews. Wil je er meer over lezen en kijken hoe ze scoren in de belangrijkste reviews? Bekijk dan dit handige overzichtsartikel. Onmisbaar als je een lens zoekt!

Bekijk dit overzichtsartikel >>

 

Alle Sony-lenzen op een rij

Hieronder staan alle Sony-objectieven die ik heb gereviewed op een rij, met daarbij de belangrijkste specs. Wil je er meer over lezen? Klik dan door naar mijn reviews. Binnenkort voeg ik meer reviews van Sony-lenzen toe. Kom dus zeker nog een keer terug!

ObjectiefVoor cameraFullframe?Soort lensPrijsRatingBekijk!
Sony FE 400mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele1199998/100Reviews>
Sony FE 600mm f/4.0 GM OSSSony EJaSupertele1399998/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom329995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.2 GMSony EJaStandaard229995/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GM IISony EJaGroothoekzoom269995/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GM IISony EJaStandaardzoom239995/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSS IISony EJaTelezoom299995/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.4 GMSony EJaPortret179995/100Reviews>
Sony FE 300mm f/2.8 GM OSSSony EJaSupertele669995/100Reviews>
Sony FE 50mm f/1.4 GMSony EJaStandaard184994/100Reviews>
Sony FE 100-400mm f/4.5-5.6 GM OSSSony EJaSupertelezoom289993/100Reviews>
Sony FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSSSony EJaSupertelezoom209993/100Reviews>
Sony FE 24-70mm f/2.8 GMSony EJaStandaardzoom224993/100Reviews>
Sony FE 100mm f/2.8 STF GM OSSSony EJaMacro184992/100Reviews>
Sony FE 135mm f/1.8 GMSony EJaPortret199995/100Reviews>
Sony FE 14mm f/1.8 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 24mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek159992/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.4 GMSony EJaGroothoek169992/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/2.8 GM OSSSony EJaTelezoom249992/100Reviews>
Sony FE 12-24mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom183990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/2.8 GMSony EJaGroothoekzoom269990/100Reviews>
Sony FE 16-35mm f/4.0 GSony EJaGroothoekzoom149990/100Reviews>
Sony FE 20-70mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom159990/100Reviews>
Sony FE 24-50mm f/2.8 GSony EJaStandaardzoom99990/100Reviews>
Sony FE 16-55mm f/2.8Sony ENeeStandaardzoom129990/100Reviews>
Sony E 15mm f/1.4 GSony ENeeGroothoek84990/100Reviews>
Sony FE 20mm f/1.8 GSony EJaGroothoek109990/100Reviews>
Sony FE 24-105mm f/4.0 GSony EJaStandaardzoom134990/100Reviews>
Sony FE 70-200mm f/4 Macro G IISony EJaTelezoom199990/100Reviews>
Sony FE 90mm f/2.8 Macro G OSSSony EJaMacro104990/100Reviews>
Sony 18-135mm f/3.5-5.6 OSSSony ENeeReiszoom64988/100Reviews>
Sony 70-200mm f/2.8 G SSM IISony EJaTelezoomNiet leverbaar88/100Reviews>
Sony E 10-20mm f/4.0 G PZSony ENeeGroothoekzoom84988/100Reviews>
Sony FE 24mm f/2.8 GSony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 35mm f/1.8Sony EJaGroothoek69988/100Reviews>
Sony FE 40mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 50mm f/2.5 GSony EJaStandaard69988/100Reviews>
Sony FE 70-350mm f/4.5-6.3 G OSSSony ENeeSupertelezoom89988/100Reviews>
Sony FE 85mm f/1.8Sony EJaPortret64988/100Reviews>
Sony E 11mm f/1.8Sony ENeeGroothoek59985/100Reviews>
Sony FE 28-60mm f/4.0-5.6Sony EJaStandaardzoom44982/100Reviews>
Sony 100mm f/2.8 MacroSony EJaMacroNiet leverbaar80/100Reviews>
Sony 50mm f/2.8 MacroSony EJaMacro56580/100Reviews>
Sony FE 24-240mm f/3.5-6.3 OSSSony EJaReiszoom86580/100Reviews>

 

Sony A7R VOverzicht Sony systeemcamera’s

Sony heeft een reeks fantastische systeemcamera’s op de markt gebracht. Met fullframers als de Sony A1, A7R IV, A7S III en A7 IV. Daarnaast heeft Sony een mooie serie systeemcamera’s met aps c-sensor op de mat gelegd. Benieuwd naar alle Sony-camera’s? Ik heb ze voor je op een rij gezet in dit overzichtsartikel. Of klik hieronder op de links naar de reviews van de meest recente camera’s.

 

Uitstekende camera of lens kopen? Denk eens aan occasions!

Zoek je een geweldige camera of lens, maar wil je niet het volle pond betalen? Denk dan eens aan occasions. De allerbeste webshops voor occasions bieden kwaliteit en een vol jaar garantie. Ik heb ze op een rij gezet!

Beste occasions >>

 

Beste webshop voor objectieven

Een fantastisch objectief koop je niet zomaar ergens. Je koopt hem bij een winkel waar ze verstand hebben van objectieven. En een winkel waar je op kunt bouwen en vertrouwen, óók als er iets mis is met je nieuwe aanschaf.

Ik raad van harte CameraNU.nl aan: een winkel met de allerbeste service en een hoge score op kennis en klantvriendelijkheid. Niet alleen bij mij, maar bij duizenden klanten zoals jij en ik.

De kracht van CameraNU.nl:

 • Klantscore op Kieskeurig.nl: 9.2
 • Beste fotowinkel volgens de Consumentenbond
 • Medewerkers hebben een ongekende passie voor fotografie
 • Voor 23:59 uur besteld? Morgen in huis!
 • Beste Website van het Jaar 2022

Alle objectieven op CameraNU.nl >>

 

Mis de 30 allernieuwste camera’s niet!

Ben jij ook zo hongerig naar nieuwe camera’s? Dan heb ik iets nieuws voor je: vers van de pers staan de 30 allernieuwste camera’s voor je op een rij. Alle prachtige features en reviews van experts doe ik uit de doeken. Hoef jij alleen nog maar te kiezen!

Bekijk de 30 nieuwste camera’s >>

 

Alle camera’s op een rij: handig overzicht

Voor wie door de bomen het bos niet meer ziet: alle camera's op Frankwandelt heb ik voor je op een rij gezet in een handig, doorzoekbaar overzicht. Zodat jij lekker kunt grasduinen op je zoektocht naar een fantastische nieuwe camera!

Alle camera's op een rij >>

 

Geef je mij sterren?

5.0/5 Waardering (4 beoordelingen)

Copyright © 2024 Frankwandelt.nl | Cookies & privacy